csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#23370 május 20, 2019, 22:53:53, csabax
Vålerenga - Strömsgodset 1  :great:

#23371 május 17, 2019, 22:34:39, csabax
Troyes - AC Ajaccio 1  :noway:

Ez a Troyes - AC Ajaccio találkozó a francia másodosztályú bajnokság egyik mérkőzése. Lehet mondani, hogy alig van némi tét, hazai oldalon éppen semmi, míg a vendégeknél talán azért akad még valami kevéske tét, viszont az odds mégis van annyira magas, hogy az erre a meccsre való fogadás számomra megérjen némi aprópénzt. Tényleg nem sokat, hanem inkább csak amolyan hobbi jellegből egy keveset, és bizony a fogadásom tétje sem lesz túlságosan magas. Sőt, ezen tét szerintem alacsony lesz, és tényleg csak olyan jellege van a dolognak, hogy "bepróbálom", hátha.

Az a helyzet van, hogy a házigazda Troyes csapata 70 ponttal a 3. helyen áll a bajnokságban, s már most egészen biztos, hogy sem előre, sem pedig hátra nincsen út számára. A korzikai vendégek elleni mérkőzés után is simán fog maradni az élvonalbeli osztályozót jelentő 3. helyen. Előrébb már nem léphet, hiszen a 2. helyezett Brest együttesének 74 pontja van, de hátrébb sem kerülhet a Troyes, mert az 5. helyezett Paris FC gárdájának mindössze csak 62 pontja van. Szóval a hazaiaknál már jelenleg is tutira biztos a 3. hely megszerzése.

A vendég AC Ajaccio csapatánál lehet még némi izgalom, ám ez is csakis azoknak okozhat gondot, akik hajlamosak az aggódásra. Előfordulhat ugyan, ha majd történni fog néhány "csoda" az utolsó fordulóban, hogy a jelenleg a 16. helyen levő AC Ajaccio két hellyel lejjebb zuhan, 18. helyezett lesz, és kiesési osztályozót kell majd játszania, de szerintem ennek a dolognak igen csekély a valószínűsége. Az ugyan benne van a pakliban, hogy a most 18. helyezett Sochaux otthon nyerni bír majd a Grenoble Foot ellenében, de az már kevésbé, hogy az általában idegenben gyengén teljesítő Gazelec Ajaccio pontot szerez vagy győzni tud a 4. helyezett - és szintén osztályozós - Paris FC otthonában. Vagyis, elvileg, nyugi lehet. Szerintem. Bár ki tudja, mert azért ezeknél a "csigazabálóknál" sohasem lehet valamit biztosnak hinni. Maximum a halált, de hát az meg már nem tartozik a sportfogadáshoz.

Jobbára tényleg csak azért választottam ki magamnak ezt a fogadást, mert megfelelő a szorzó, s ezen kívül leginkább csak az van, hogy ezzel a mérkőzéssel búcsúzik el a bajnokságtól a Troyes, és valószínűleg szép búcsúzkodást akarnak a játékosok a hazai közönség előtt. Ennyi!

Tipp: győz a Troyes.



#23373 május 18, 2019, 18:33:20, csabax
Getafe - Villarreal 1  :noway:

Nagyon úgy tűnik, hogy a spanyol élvonalbeli bajnokság utolsó fordulójára véget ért a Getafe számára kétségkívül szép és izgalmas kalandozás. Ugyanis arról szólt eddig a történet, hogy a madridi külvárosi kiscsapat sokáig a számára roppant előkelőnek számító 4. helyen volt a bajnokságban, ez a 4. helyezés pedig a Bajnokok Ligájában való szereplést jelenti. Méghozzá nem BL-selejtezőt, hanem BL-főtáblát. Abban teljesen biztos vagyok, hogy nagyon sokan "szorítottak" a spanyol kiscsapatért és sokan drukkoltak annak, hogy az erőn felül teljesítő Getafe jusson be a Bajnokok Ligája következő szezonjába.

Azonban az utolsó forduló előttre "szóltak" a Getafe játékosainak és vezetőinek, hogy vége van az álmodozásnak, előzött és 4. helyezett lett a Valencia CF, s immár a háromszoros Európa Liga-győztes, kétszeres UEFA Szuperkupa-győztes, kétszeres Bajnokok Ligája-döntős és sokszoros spanyol bajnokcsapat van a BL-szereplést érő helyen. A Getafe pedig visszalépett az 5. helyre, amelyik helyezés már nem BL-szereplést, hanem az EL-ben való indulást teszi lehetővé.

És mivel az az Európa Ligás szereplés már teljesen biztos a Getafe számára, s az már csak részletkérdés, hogy végül EL-főtábla vagy EL-selejtező lesz-e majd a dologból, számomra egyértelmű, hogy a madridi külvárosi kiscsapat, veszítenivaló híján, 19-re lapot fog húzni ebben az utolsó fordulóban. Vagyis gondolkodás nélkül "neki fog menni" a Villarrealnak, győzelemre fog törekedni és egyúttal bízni fog nagyon abban, hogy a Real Valladolid otthonában vendégszereplő Valencia CF pontot vagy pontokat fog bukni. Jelenleg ugyanis holtversenyben egyaránt 58-58 pontos a 4. helyen levő Valencia CF is, s az 5. helyen levő Getafe is. Ráadásul a két csapat gólaránya között sincs jelentős eltérés - Valencia CF +14 gól, illetve Getafe +13 gól -, azaz nem behozhatatlan előnyről van szó.

Mindössze csakis annyi szükségeltetik az újabb helycseréhez, hogy a Getafe győzzön hazai pályán a Villarreal ellenében, s eközben pedig a Real Valladolid - Valencia mérkőzésen ne nyerjenek a vendégek. Én arra tippelek, hogy a Getafe a végsőkig küzdeni fog, vagyis ez most azt jelenti, hogy győzni fog a Villarreal ellen, s majd ha sikeresre teljesítette a saját maga feladatát, akkor várhatja, hogy mi lett annak a másik meccsnek a végeredménye.

Tipp: győz a Getafe.


#23374 május 21, 2019, 11:00:39, csabax
Saint-Etienne - Nice 1  :great:

Szerintem hazai győzelem várható. Ugyanis az a helyzet van, hogy már csak két forduló van hátra a francia élvonalbeli bajnokság befejezéséig, ám a 62 ponttal 4. helyezett házigazdáknak még továbbra is van esélyük a 3. hely megszerzésére. Igaz, nagyon kevésnek tűnik ez az esély, hiszen a 3. helyezett Olympique Lyon együttesének 66 pontja van, és ráadásul ebben a fordulóban otthon fog játszani a kiesési osztályozós 18. helyen levő Caen ellen, szóval tényleg nagyon csekélynek tűnik a Saint-Etienne esélye, de tény, hogy még mindig van egy kevéske. Idén azért lehet fontos a Ligue 1 bronzérmének megszerzése, mert az Európa Liga fináléjába jutott angolok miatt nem BL-selejtezőt, hanem biztos Bajnokok Ligája-főtáblát jelenthet ez a francia bajnokságbeli 3. helyezés.

Mert az az igazság, hogy nemzetközi kupák fináléjába premierben bejutott négy angol csapat (2 angol gárda van a BL-döntőben és szintén 2 angol csapat van az EL-döntőben) nagyon "megkavarta" a következő idények mezőnyét. Az már eldőlt, hogy a BL-döntőbe jutott két angol csapatnak köszönhetően az osztrák bajnokság aranyérmese (vagyis a Red Bull Salzburg, az a csapat, ahol Szoboszlai Dominik is focizik) biztosan ott lesz a következő BL-főtáblán, s nemsokára majd az is kiderül, hogy a francia bajnokság 3. helyezettje lesz-e a másik két angol csapat EL-döntőjének kedvezményezettje. Hiszen az van, hogy amennyiben a Chelsea nyeri az EL-serleget, akkor a francia élvonalbeli bajnokság 3. helyezettje a következő szezonban nem fog játszani BL-selejtezőt, hanem egyből BL-főtáblás lesz és csoportmeccsel kezdheti a Bajnokok Ligáját.

Egyelőre az Olympique Lyon van a Ligue 1 ezen kedvezményezett helyén, és mivel 4 pont előnye van a Saint-Etienne előtt, jelenleg ő van a jobb helyzetben. Így természetesen sanszosabb a lyoniak BL-főtáblája, mint a szomszédvár Saint-Etienne csapatáé, viszont még nem dőlt el minden. Valamiféle csodának kellene történnie a hátralevő két fordulóban, hogy ne az Olympique Lyon legyen a 3. helyezett, ám az teljesen egyértelmű, hogy a Saint-Etienne kizárólag csakis abban az esetben reménykedhet még, ha győzni bír mindkét hátralevő bajnokiján.

Az egyik ilyen mérkőzés a nizzaiak ellen lesz. Mivel ennyire nagyon győzelmi kényszerben van a Saint-Etienne, feleslegesnek tartok bármi egyéb másik dolgot megemlíteni.

Tipp: győz a Saint-Etienne.

#23375 május 21, 2019, 15:33:07, csabax
Varbergs BoIS - Halmstads BK 1  :great:

Az előző fordulóban "csak" idegenbeli döntetlent játszó Varbergs BoIS azzal az iksszel megszakította az első 7 fordulóban 7 győzelem sorozatát, s ugyan a 8. fordulóban mindössze döntetlent játszott, még így is toronymagasan listavezető a svéd másodosztályú bajnokságban.

Ezúttal a kiesési osztályozós 14. helyen levő Halmstads BK együttese fog ellátogatni Varbergbe, s mivel nem csak a tabellán van hatalmas a különbség a két csapat között, hanem még a Varbergs BoIS sokkal-sokkal jobb formában van, mint a Halmstads BK, bevallom, hogy igencsak "furcsán" kezdtem el bámulni, amikor megláttam a hazai győzelemre ajánlott duplázós szorzót. Természetesen nagyon is jól tudatában vagyok én annak, hogy ez a Varbergs BoIS tényleg nem annyira jó csapat, mint azt a jelenlegi éllovas helyezése mutatja, s bizony a vendég Halmstads BK sem annyira rossz együttes, hogy kiesési problémái legyenek a közeljövőben, de hát nekem még így is némileg túlzónak tűnik ez a hazai sikerre ajánlott szorzó. Úgy döntöttem, hogy ha már ingyen adják ezt, akkor illendő lenne elfogadni. Az totál biztos számomra, hogy egy ilyen szorzót nem szabad figyelmen kívül hagyni, tehát köszönöm, elfogadom és megjátszom a tippet, viszont azért alacsony lesz a tét.

Mert bár jelenleg tényleg nagyon-nagyon jó formában van a Varbergs BoIS, de - sajna - nem lehet tudni, hogy meddig tart ez a lelkesedés és mikor jönnek elő a közepes teljesítmények. Az is eléggé egyértelmű számomra, hogy a vendég Halmstads BK nem annyira "kutyaütő" gárda, mint a jelenlegi helyzete mutatja, s bizony azért a Varbergs BoIS sem igazából odavaló, ahol most van. Így tehát ez a fogadás leginkább arról szól, hogy megpróbálom kihasználni azt a dolgot, hogy a gyengébb csapat kiváló formában van, míg a jobb csapat gyenge formában van. És az emiatti meglehetősen jó szorzót is hasznomra próbálom fordítani. Hátha "bejön" a hazardírozás és nyertesnek fog bizonyulni ez a tipp. Ha nem, akkor elkönyvelem magamnak, hogy nem "jött be" a dolog és nem nyertem.

Tényleg csakis arról szól ez a dolog, hogy megpróbálom kihasználni a javamra a hazai csapat kiváló formáját. Ennyi!

Tipp: győz a Varbergs BoIS.

#23376 május 22, 2019, 00:15:22, csabax
Galatasaray - Basaksehir, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Két forduló van már csak hátra a török élvonalbeli bajnokságból, és mivel az ezúttal megmérkőző csapatok holtversenyben 66-66 ponttal az 1. és a 2. helyen vannak, egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a bajnoki cím sorsát döntheti el ez a Galatasaray - Basaksehir mérkőzés.

Korábban a bajnokságban sokáig az volt, hogy több pont előnnyel volt listavezető a Basaksehir, s már egyre inkább úgy tűnt, hogy a törökországi "Orbán Viktor Felcsútja", vagyis Recep Tayyip Erdogan elnök Basaksehirje lesz az aranyérmes együttes, ám az utóbbi fordulókban elkezdett botladozni és pontokat veszíteni a Basaksehir, és ezt kihasználva "feljött rá" és jobb gólarányának köszönhetően már meg is előzte őt Törökország messze földön leghíresebb focicsapata, a korábban UEFA Szuperkupát és UEFA Kupát - Európa Ligát - is nyerő rekordbajnok, az isztambuli Galatasaray. (Amúgy - Törökország összes híresebb focicsapatához hasonlóan - a Basaksehir is isztambuli együttes.)

Mindkét oldalon lesznek hiányzók: a görög Kostas Mitroglou és Emre Akbaba illetve Arda Turan, a szenegáli Demba Ba és a moldáviai Alexandru Epureanu. Azon a szinten többségében akár jelentősnek is nevezhető kimaradókról van szó, ám szerintem ezúttal azért mégis az a fontosabb, hogy hiányukban kik játszhatnak. Mert például a hazaiaknál pályán lesznek - többek között - az algériai Sofiane Feghouli is, a brazil Fernando is, a gólkirályjelölt szenegáli Mbaye Diagne is, a marokkói Younes Belhanda is és az uruguayi kapus Fernando Muslera is, míg a vendégeknél a brazil Robinho, a holland Eljero Elia, a bosnyák Rijad Bajic, a szintén bosnyák Edin Visca és a veterán török Emre Belozoglu is játszani fognak.

A házigazda Galatasaray esetében eléggé nagy valószínűséggel lehet tippelni a gólszerzést, míg a vendégeknél leginkább ott látom én a "veszélyforrást", hogy miképpen lehet-e avagy nem semlegesíteni a gólhelyzeteket egymás után megteremtő szélveszgyors szélsőket, Eliát és Viscát. No, és a vendégcsapatnál végső esetben akár még az is megtörténhet, ami az önkényuralmi rendszerekben gyakran szokott, vagyis a politikai hátszél. Tudatában vagyok én nagyon is jól annak, hogy ez már abszolút nem sportfogadásos dolog, s ezért kerülöm is, amikor lehetséges, az ilyesmit, viszont most arról van szó, hogy első bajnoki címe közelében van a jelenlegi török önkényúr kedvenc csapata, a vendég Basaksehir, és - szerintem - ebben a helyzetben "elvárható" az, hogy ha már sehogyan sem "megy" a gólszerzés, akkor némi "segítséggel" a vendégcsapat gólt szerezzen.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.


#23378 május 22, 2019, 14:07:37, csabax
Hamburger SV - Duisburg 1  :great:

#23379 május 19, 2019, 19:56:11, csabax
Genk - St. Liege 1  :noway:

#23380 május 22, 2019, 19:57:35, csabax
FCSB - CFR Cluj 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum május 16, 2019, 11:22:51
Ez is kimaradt innen:

Mjällby AIF - Trelleborgs FF 2.10  :great:

Következik egy mérkőzés a svéd másodosztályból, mégpedig a Mjällby AIF - Trelleborgs FF összecsapás. Az az igazság, hogy nem vagyok én túlzottan a svéd foci rajongója, s jobbára én is megelégszek azt nyugtázni, amit sokan mások is, vagyis hogy a bosnyák édesapától és horvát édesanyától származó Zlatan Ibrahimovic tényleg a svédek világklasszis futballistája, de azért ezt a Mjällby AIF - Trelleborgs FF meccset nem tudom "otthagyni".

Hazai győzelemre tippelek. Elsősorban azért teszem ezt, mert a házigazda Mjällby AIF sokkal jobb formában van, mint amilyenben van a vendég Trelleborgs FF. Mindezt tudva, arról már nem is igazán érdemes túl sokat beszélni, hogy ha ezen belül még úgy bontom le tovább a dolgot, hogy mostanában milyen teljesítményre képes otthon a Malmö közelében fekvő Hällevik település csapata. Vagyis a Mjällby AIF. Amelyik focicsapat amúgy egy pici - 1000 fő lakoságot el sem érő - halászfalu együttese, s a mintegy negyedórányira fekvő Sölvesborgban rendezi hazai meccseit.

Általában az szokott lenni, hogy ha egy ilyen kicsi település bármilyen jellegű sportcsapata valamilyen "véletlen" folytán felsőbb osztályban szerepel, s ott "elkapja a fonalat" és jól teljesít, akkor egy ideig már csak a lelkesedés is viszi előre azt a csapatot. Jelenleg az van, hogy még csak mindössze 7 forduló zajlott le a svéd másodosztályú bajnokságból, de még mindig úgy dobogós a Mjällby AIF, hogy hazai környezetben - amelyik, ugyebár, ez esetben, ismétlem, a tőle körülbelül 15 percre fekvő település focipályáját jelenti - három győzelem mellett csak egyetlen egyszer szenvedett vereséget. Így nem meglepő módon a gólaránya is rendben van (5-3). Egyelőre. Ehhez a Mjällby AIF-hez most az a Trelleborgs FF fog látogatni, amelyik még egyáltalán nem bírt nyerni idegenben. És ennek megfelelően a gólaránya is negatív (4-6).

Tudatában vagyok annak, hogy egyáltalán nem valami jelentősebb dologról van itt szó ezen a Mjällby AIF - Trelleborgs FF mérkőzés kapcsán. Ám az a helyzet, hogy úgy döntöttem, hogy kis téttel mégis "bepróbálom" a hazaiak újabb győzelmét. Hátha még tart a lelkesedés.

Tipp: győz a Mjällby AIF.

2-1

Idézetet írta: csabax Dátum május 16, 2019, 13:02:29
Ripensia Timisoara - Petrolul Ploiesti 2  :great:

Egyelőre még van némi kevés esély arra, a vendég Petrolul feljusson az élvonalba. Valószínűnek tartom, hogy a Petrolulnál nem tartják annyira borúsnak a jelenlegi helyzetet, mint amennyire én annak tartom, hanem még szorítanak, bíznak és reménykednek, hogy hátha valami csoda történik. Ugyanis én már nem igazán bízok abban, hogy a Petrolulnak "összejöhet" az élvonalba való feljutás, ám azt eléggé valószínűnek tartom, hogy a srácok nem fogják idő előtt feladni a harcot és az utolsó fordulóig küzdeni fognak majd.

Jelenleg úgy "fest" a dolog, hogy a 68 pontos Petrolul a 4. helyen található a román másodosztályú focibajnokság tabelláján és 4 ponttal van lemaradva az élvonalbeli osztályozót jelentő 3. helyezéstől. Ezen a 3. helyen a kolozsvári egyetemisták vannak. (Más néven: a "magyarellenes" csapat, hiszen a másik kolozsvári együttes, a Vasutas – CFR - az élvonalban van és éppen néhány nappal ezelőtt lett ismét Románia bajnokcsapata.) Abban teljesen bizonyos vagyok, hogy az ebből a bajnokságból még hátralevő négy mérkőzésen a kolozsvári egyetemisták minden tőlük telhetőt meg fognak tenni azért, hogy megőrizzenek valamennyit a mostani 4 pont előnyükből és ők játszhassak majd osztályozót az élvonalba való feljutásért.

Matematikai esélye a hőn áhított osztályozós 3. helyezés megszerzésére még a Petrolul Ploiesti mögött 5. helyezett csapatnak, a 67 pontos Sportul Snagov együttesének is van. Ezen a Ripensia Timisoara - Petrolul Ploiesti összecsapáson muszáj győznie a vendégcsapatnak. Egyrészt nyilván azért, mert a bajnokság végéig kizárólag csakis nyernie szabad - vagyis ezen a meccsen is -, másrészt pedig van egy szalmaszál vékonyságú esély is, amibe kapaszkodni lehet.

Arról van szó, hogy a Petrolul számára nagy vetélytárs kolozsvári gárda ezen a csütörtökön idegenben fog játszani a 2. helyezett Academica Clinceni otthonában. És bizony amennyiben azon a találkozón vereséget szenved az 'U' Cluj, s a Ripensia Timisoara - Petrolul Ploiesti meccsen vendéggyőzelem lesz, akkor mindössze egyetlen 1 pontra fog csökkenni a két csapat közötti különbség, s még az eddigieknél is kiélezettebbé válhat az osztályozós helyezésért zajló küzdelem.

Ha a Petrolul nem bír nyerni a temesvári Ripensia otthonában, akkor annyi, kész, számára vége. Na, elsősorban ezért a "muszáj" miatt tippelek én vendégsikert.

0-2

Idézetet írta: csabax Dátum május 16, 2019, 17:23:20
Anderlecht - Genk, szerez gólt a vendégcsapat  :great:
11. perc: 0-1

#23384 május 23, 2019, 00:18:33, csabax
Lazio - Bologna 1X  :great:

Nem állnak jól az adófizetők csapatai
"Van ugyanis egy kézilabdacsapatunk is, nekünk, mindannyiunknak."
https://444.hu/2019/05/20/nem-allnak-jol-az-adofizetok-csapatai?fbclid=IwAR3DD4FX6z6rZGn9Ke_QzhadHqn2UkXfmIU4FEVD2SQXol5RAID_w5-95lo