csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában




#25427 december 13, 2019, 14:45:53, csabax
Norvégia - Spanyolország, 29.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

#25428 december 16, 2019, 10:34:39, csabax
TSG Hoffenheim - FC Augsburg, 2.5 gól felett  :great:

#25429 december 16, 2019, 11:27:13, csabax
Napoli - Parma, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#25430 december 13, 2019, 21:59:59, csabax
Cambuur Leeuwarden - Jong Ajax, 3.5 gól felett  :noway:

#25431 december 14, 2019, 18:00:56, csabax
Hertha BSC - SC Freiburg, 2.5 gól felett  :noway:

#25432 december 16, 2019, 17:37:39, csabax
Royal Antwerp FC - AS Eupen 1  :great:

Ezúttal is a marosvásárhelyi Bölöni László edző által irányított hazaiak győzelmére fogadok. A házigazda - és korábban 4-szeres belga bajnok és 2-szeres belga kupagyőztes - Royal Antwerp FC jelenleg a 4. helyen áll a tabellán 34 ponttal, míg a vendég AS Eupen a mezőny második felének közepén, a 16 csapatos belga élvonalbeli bajnokság 12. helyén van 19 ponttal a tabellán.

A vendégeknél nem lesznek hiányzók, miközben a hazai együttesből négyen biztosan ki fognak maradni: az olykor még egyszer-egyszer belga válogatott, ám azért a nemzeti csapatban már csak egyre kevesebb szerephez jutó és jelenleg izomsérüléssel bajlódó 31 éves Steven Defour, a lábsérült brazil hátvéd Matheus, a térdsérüléssel küszködő ghánai Daniel Opare és a szintén térdsérült nigériai Junior Pius. Szerintem nincsen nagyobb probléma még ezen hiányzásokkal sem, hiszen az idén keveset játszó Steven Defour középpályáson kívül a többi hiányzók mindannyian 0 (nulla) perces labdarúgók. Vagyis leginkább azért vannak a Royal Antwerp FC keretében, hogy meglegyen a létszám. A fentieken kívül még az is elképzelhető, hogy a hazaiaknál az eddig szintén alig-alig játszó belga Robbe Quirynen, a vendégeknél pedig az eddigi meccsek többségén játszó japán Yuta Toyokawa lesznek kénytelenek kihagyni a Royal Antwerp FC - AS Eupen belga bajnoki találkozót.

Már csak a Royal Antwerp FC erdélyi edzője, az általam nagyra tartott Bölöni László miatt is eléggé egyértelmű lenne számomra, hogy a hazai csapatnak drukkolok, de most úgy döntöttem, hogy tippelek is a hazaiak sikerére. Ugyanis az van, hogy ebben a fordulóban még Standard Liege - Anderlecht és Oostende - Gent találkozók is lesznek, s ha a Royal Antwerp FC - AS Eupen meccsen nyerni bírnak majd a hazaiak, miközben pedig az előbb említett összecsapásokon számukra kedvező eredmények születnek, akkor - szerencsés esetben - akár a 2. helyig is előre léphetnek. Lesz tehát okuk a küzdelemre az antwerpenieknek.

Tipp: győz a Royal Antwerp FC.

#25433 december 14, 2019, 17:57:27, csabax
Leicester City - Norwich City, Leicester City -1.5 gól ázsiai hendikep  :noway:

Az erre a Leicester City - Norwich City angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésre való tippelés amolyan "dupla vagy semmi" lehet. Szerintem.  Az azért eléggé egyértelmű, hogy a két csapat közötti különbség nagyon jelentős a házigazdák javára, s így könnyedén előfordulhat az, hogy legalább 2 vagy akár még több gólos különbséggel fognak nyerni otthon. Ám azért már az is várható, hogy a legutóbb bő két hónappal ezelőtt, október elején az FC Liverpool otthonában 2-1-re vereséget szenvedő és azóta - minden focisorozatban - 9 mérkőzést zsinórban megnyerő és még csak egyetlen pontot sem veszítő Leicester City előbb-utóbb pontot vagy pontokat fog bukni valamelyik csapat ellenében. Akár éppen a Norwich City ellen is megtörténhet az, hogy "döcögni" fog a Leicester City. Persze, ez így meccs előtt nehezen képzelhető el, és főleg úgy képzelhető el nehezen, hogy nagyon jó formában van az amúgy is alapvetően sokkal jobb hazai együttes, mint a gyenge formában levő és amúgy is alacsonyabb színvonalat képviselő vendégcsapat.

Azért nem árt megemlékezni arról, hogy az angol élvonalbeli bajnokságot veretlenül vezető éllovas FC Liverpool mellett éppen a Leicester City számít a teljes Premier League legjobb formában levő csapatának, miközben az ellenfél Norwich City kifejezetten gyenge formában van jelenleg. Arról is muszáj megemlékezni, hogy hazai pályán ebben a bajnoki idényben még veretlen a Leicester City. A 8 otthoni találkozón szerzett 7 győzelem, 1 döntetlen, 0 (nulla) vereség és 18-4-es gólarány arra utal, hogy jobbára nem pontért utaznak az ellenfelek Leicesterbe, hanem azért utaznak oda, hogy alapos vereség kapjanak. Ezzel szemben a Norwich City idegenbeli mérlege (8 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség, 4-14-es gólarány) arról árulkodik, hogy nem örömködni szokik idegenbe utazni az alakulat.

Majdnem elfelejtettem megemlíteni a hazaiaknál az góllövők listáját vezető és egyik főbb gólkirály-jelölt Jamie Vardy elképesztő hatékonyságát. Annyira kimagaslóan nagyszerű formában van a Leicester City angol válogatott csatára, hogy nagyon-nagyon sok labdaérintése góllal végződik. Szerintem újabb Vardy-show várható majd a Norwich City elleni mérkőzésen is.

Tipp: Leicester City -1.5 gól ázsiai hendikep.


#25434 december 14, 2019, 17:57:05, csabax
Chelsea - Bournemouth, 2.5 gól felett  :noway:

Ennél a Chelsea - Bournemouth angol élvonalbeli mérkőzésnél gondolkoztam még a londoniak hendikepes győzelmén is, ám végül mégis annál a tippnél "maradtam", hogy legalább 3 gól lesz majd ezen a mérkőzésen. Elsősorban azért döntötten e tipp mellett, mert a Chelsea meccsei általában gazdagok gólokban, s a vendég Bournemouth azért olykor könnyedén képes lehet arra, hogy több gólt kapjon egy-egy találkozón, de arra is képes olykor a Bournemouth, hogy 1-2 gólt szerezzen bármelyik angol bajnokságbeli ellenfele ellen. Ja, és az előbb említettek mellett még az is van, hogy a hazai csapatot jobbára fiatal játékosok alkotják, s ugyan a koruk miatt ezek a fiatalok képesek arra, hogy egész meccsen megszakítás nélkül fussanak, de szintén a fiatalságukból adódó tapasztalatlanságuk miatt arra is képesek lehetnek, hogy nagyon egyszerűen megoldhatónak tűnő helyzetekben bakizzanak és "összehozzanak" 1-2 gólt. Ha pedig az egész meccsen nyargalnak fel-alá és így vagy úgy "összehoznak" 3-4-5 gólt, akkor nekem már abszolút mindegy, hogy mi lesz a végeredmény, hiszen máris tutira biztosan nyertes a tippem.

Akik szinte biztosan nem fognak játszani ezen a Chelsea - Bournemouth találkozón: a világbajnok francia válogatott Olivier Giroud, az angol válogatott Ruben Loftus-Cheek, az utánpótlás angol válogatott Fikayo Tomori és a szinte állandóan sérült holland Marco van Ginkel, illetve Junior Stanislas, Steve Cook, a walesi David Brooks, Charlie Daniels és Adam Smith. Elképzelhető még, hogy a vendégcsapatban még a norvég csatár Joshua King és az angol hátvéd Lloyd Kelly sem fognak szerepelni.

Bízok nagyon a hazai "csikócsapatban". Főleg abban, hogy akár a Chelsea egymaga is képes lesz arra, hogy legalább három gólt szerezzen ezen a meccsen. És akkor még ott vannak a vendégek is.

Tipp: 2.5 gól felett.


#25435 december 16, 2019, 18:54:52, csabax
Preston North End - Luton Town, 2.5 gól felett  :great:

#25436 december 16, 2019, 19:45:55, csabax
Arsenal - Manchester City 2  :great:

Mindkét csapatból sokan fognak hiányozni: a spanyol Hector Bellerin, a szintén spanyol Daniel Ceballos, az elefántcsontparti Nicolas Pepe, a skót Kieran Tierney, a svájci Granit Xhaka és az angol Rob Holding a hazaiaktól, illetve az argentin Sergio Aguero, a francia Aymeric Laporte, a spanyol David Silva, a német Leroy Sane és az angol válogatott John Stones a vendégektől lesznek kénytelenek kihagyni ezt az Arsenal - Manchester City angol élvonalbeli bajnoki mérkőzést. Viszonylag friss hír, hogy a Manchester City csapatából bordasérülés miatt hiányzó John Stones sérülése az együttese vezetői által remélteknél súlyosabb és a hátvéd várhatóan több hetet fog kimaradni csapatából. Ez a dolog, ha tényleg igaz és így van, akkor bizony rossz hír a katalán Pep Guardiola Manchester City-edző számára, hiszen ezzel az is eldőlt, hogy egy újabb hátvéd "esett ki" hosszabb időszakra a már így "foghíjas" védősorából. Szerintem pedig az van, hogy a "futóbolond" argentin Nicolas Otamendi örül nagyon ennek a mostani helyzetnek, hiszen ez azt jelenti, hogy nem kell a kispadon ücsörögnie, hanem játszhat folyamatosan és akár minden meccsen a pályán lehet. Maximum majd akkor fog pihenni, ha valamilyen újabb ámokfutása után eltiltják. Akkor pedig jöhet majd Eric Garcia, a 18 éves spanyol hátvéd.

A továbbra is vezetőedző nélkül levő hazaiaknál addigra talán már lesz menedzser is, s nem a svéd Freddie Ljungberg megbízott edző lesz a főmufti. Kellene már egy menedzser a londoniakhoz, főleg úgy, hogy az egykori Tottenham-menedzser Mauricio Pochettino mellé a csapat nélküli edzők klubjába "benevezett" nemrégiben az immár egykori Napoli-edző Carlo Ancelotti is. Ha pedig sokáig "tökölnek" és határozatlanok maradnak az Arsenalnál, akkor biztosan mások gyorsabban fognak reagálni erre a két - csapat nélkül maradt - nagyon-nagyon jó edzőre.

A hazaiakról nem írhatok semmi jót, rosszat pedig nem akarok írni róluk, tehát inkább nem véleményezném most őket. Elegendő annyi, hogy a vendégcsapatnak KÖTELEZŐ nyernie. Nem történt elírás, hanem tényleg annyira kötelező a KÖTELEZŐ, hogy nagyon.

Tipp: győz a Manchester City.

Idézetet írta: csabax Dátum december 10, 2019, 18:35:38
Lilleström - Start, mindkét csapat szerez gólt  :great:
76. perc: 4-1


Idézetet írta: csabax Dátum december 10, 2019, 19:52:20
Ludogorets Razgrad - Ferencváros, 0.5 gólt felett a vendégcsapat  :great:
90+5. perc: 1-1