Könyvek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#60 január 22, 2020, 23:04:27, Alk
André Kostolany: Tőzsdepszichológia: 70 évnyi tőzsdei tapasztalat anekdotákkal. Jó kis olvasmány, egy teljesen más világba kalauzol el (1920-as évek közepén kezdett tőzsdézni, első igazán nagy nyereségeit a '29-es világválsággal érte el, amikor is shortolt, felismerve a piac extrém túlfűtöttségét, s ebből adódó túlárazottságát).

"Pénzügyminiszter nem lehetek,
bankár nem akarok lenni,
spekuláns és tőzsdés: az vagyok"

André Kostolany: Mesterfokon a pénzről: Minimális átfedés van a két könyvben, de ezt talán még jobban élveztem.

Ashlee Vance: Elon Musk és a fantasztikus jövő feltalálása: Elon Musk hihetetlen ember, az általunk 100%-nak tartott munkának, erőfeszítésnek a sokszorosát teszi bele nap mint nap, immáron hosszú évtizedek óta. Már réges rég nyugdíjazhatta volna magát, ehelyett all in megy újra és újra, forradalmit alkotva 3-4 szektorban is. Maga a könyv elég egyszerű vezetésű, de az ő életéről még egy tőmondatokban írt könyvet is elolvastam volna.

Mike Maloney: Guide to investing in gold & silver: A cím nem adja vissza, amit a könyv nyújt, ugyanis ez annál sokkal több: Van itt szó a pénz keletkezéséről, ie. 407-ben történt görög hiperinflációról, a történelem nagy mániáiról, válságokról, potenciális veszélyforrásokról, különböző világgazdasági chartokról stb. Online letölthető, akárcsak André Kostolany említett könyvei, de ezt szeretném majd a polcomon is tudni.


Hali,

Ezen az fórum topicon felbuzdulva csináltam egy könyvismertetőt.
Nem mai darab (2012), de tanulságos volt. Ajánlani tudom, főleg hogy Amazon kindle verzió talán 3,80$ volt.
Rasmus Ankersen: The gold mine effect.

:cya:

Segítség!

Olyan könyveket keresek, amik sportfogadásról szólnak és jók, vagy akár csak relevánsak valamilyen szempontból. Például a Számháború szerintem kapcsolódhat a fogadáshoz. Szóval ilyen könyvből kellene a szerinted top3!

Néhány embert meg is említek, hátha ők kapásból írnak valami jót: @gavrilo14 @Alk @Pozzato @Latzka @Knapp

Ajánlj könyvet!

:beerchug:

Biztosan lesz olyan rajtam kívül, aki majd ír egy toplistát, én mindössze egy könyvvel hozakodnék újból elő ebben a témában:
Idézetet írta: Pozzato Dátum december 20, 2019, 21:57:07
Christoph Biermann: Football Hackers: The Science and Art of a Data Revolution
Amikor a labdarúgásban (és a sportfogadásban is) egyre fontosabbá válik az adatok elemzése, akkor nem árt résen lenni az aktuális trendekkel, mire is kell figyelni. Ez a könyv eléggé friss és aktuális, idén május végén jelent meg. Az adatokkal és azok hatásával foglalkozik, de nem csak a jelen, hanem a jövőre nézve is. Számtalan példán keresztül mutatja be az adatok hatását Biermann, beszélget játékosokkal, edzőkkel és különböző szakértőkkel is. Érdemes beszerezni ezt a könyvet, mert új szemlélettel gazdagodhatunk belőle, aktualizálhatjuk a tudásunkat, amely kapóra jöhet a sportfogadások piacán. Érdekesség, hogy a 2017/2018-as szezonban a Real Madrid és a Girona majd ugyanannyi gólt szerzett szabadrúgásból (20 és 19), de míg előbbi esetében ez az összesített gólok 21%-át tette ki, addig a Gironánál ugyanez az összesített gólok 38%-át. A Girona taktikája erre (is) épült, ami közrejátszott, hogy a középmezőnybe végezzenek. Ez csak egy minimális szelete a könyvnek, gyakorlatilag alig pár sor, de közel másfél oldalas elemzés jut Robben - Lewandowski összjátékára, de szerepet kap Sven Mislintat is benne, aki az egyik legjobb scout a világon.

Hol tudod ezt a könyvet beszerezni?
https://www.amazon.com/Football-Hackers-Science-Data-Revolution/dp/1788702050/ref=sr_1_1?crid=1U5BSQZWSWBLQ&keywords=football+hackers+the+science+and+art+of+a+data+revolution&qid=1576873692&sprefix=football+hack%2Caps%2C229&sr=8-1

Az Amazon Prime segítségével ingyenes lehet a szállításod, amivel nem csak ingyenes szállítást nyersz, hanem sorozatokat és filmeket is. Ez hasonló szolgálatás, mint a Netflix vagy az HBO esetében, csak jóval összetettebb és vonatkozik az Amazonról rendelt árukra is (havi 3-4 ezer forint). Olykor kedvezményeket kapsz a különböző árukra. Jelenleg milyen sorozatokat nézhetsz az Amazon Prime segítségével?
The Grand Tour, The Man in the High Castle, Jack Ryan, The Expanse, The Boys, Goliath, The Marvelous Mrs. Maisel (és még lehetne sorolni), de jövőre érkezik például a Hunters, amelynek főszereplője Al Pacino és a nácik New York-i üldözéséről szól majd a 70-es évek alatt, megtörtént események alapján.
Kipróbálás esetén egy hónap "próbaidőt" kapunk, utána pedig eldönthetjük, érdemes-e előfizetni. Egy biztos, az Amazon folyamatosan fejlődik sorozatok terén, egyre komolyabban veszik a lokalizációt is (ezen a téren nagyon elmaradtak), fokozatosan készítik a sorozataikhoz a magyar feliratokat is, eléggé komoly szolgáltatássá nőtte ki magát a Prime.

Mennyire sportfogadás?
A második fejezet a Rise of the Outsiders nevet kapta. Ebben szó esik az ázsiai hendikről, XG hatásáról, ahogyan a fals head-to-head statisztikákról is, hiszen hiába játszott ugyanaz a két csapat egymással, ha más volt az edző, más volt a játékosállomány stb.
Olyan aktuális a könyv, hogy még a Houston Rockets triplákra építő stratégiáját is bevonja (ami nem olyan rég kezdődött az NBA-ben). A manapság divatos videóelemzésekre is kitér, ahogyan az általuk említett kognitív futballra is. Ebben élen jár Nagelsmann, aki megkövetíli a rendkívül gyors gondolkodást. Lewandowski esetében kiemeli az író az OPTA adatokra hivatkozva, hogy nem csak a góllövés szempontjából volt fontos, hanem a védekezésből is tevékenyen kivette a részét, mindezt adatokkal alátámasztva. A könyv érdemi része 286 oldal, tehát ne várjuk, hogy elmondja majd Lewandowski játékát, végletekig kiemelezve, inkább gondolkodásra ösztönzi az olvasót. Próbálja azt sugallni, hogy maradjunk objektívak, ami fontos, ha sportfogadásról van szó. 

Érdekes lehet az a könyv, amit Poz említett, én lehet hogy belefogok.

Szerintem nem könnyű kifogni jó sportfogadással kapcsolatos könyvet, mivel rengeteg a maszlag, amit azzal reklámoznak, hogy majd ők megmondják a frankót, aztán az egész egy nagy humbug.

Ami (inkább a szerző által) felkeltette az érdeklődésemet, az Caan Berry-nek a Betfaires könyve. Viszont ez kezdőknek van, azt a szintet meg már lehet átléptem. Szóval attól függ @TiB , mihez keresel. Cikk? Szabadidő? Új stratégia? stb.

Csak úgy szabadidőre keresek könyvet, ami kapcsolódik sportfogadáshoz. Tehát nincs célom vele, vagy specifikus területhez sem kell kapcsolódnia. Amúgy az általad ( @gavrilo14 ) videóban is bemutatott könyvbe nemrég belekezdtem, érdekes nagyon. Nem semmi figura ez a Rasmus Ankersen.

Idézetet írta: TiB Dátum február 20, 2020, 20:24:59
Csak úgy szabadidőre keresek könyvet, ami kapcsolódik sportfogadáshoz. Tehát nincs célom vele, vagy specifikus területhez sem kell kapcsolódnia. Amúgy az általad ( @gavrilo14 ) videóban is bemutatott könyvbe nemrég belekezdtem, érdekes nagyon. Nem semmi figura ez a Rasmus Ankersen.

Na örülök, akkor már megérte megcsinálni a videót!
:beerchug:
g14

Mérő László könyvei nálam egy ideje a "bakancslistámon" vannak, most a fórumba benézve érzem, hogy ideje lenne végre haladnom velük...

Az öreg ért a matekhoz, a gazdasághoz és a pszichológiához, illetve sokat foglalkozik kifejezetten a játékelmélettel is, így nagyjából minden területet lefed, ami a sportfogadáshoz, vagy tágabb értelemben az élethez kellhet.
Ráadásul a könyvei végén a kapcsolódó, idézett szakirodalmat is hosszan sorolja, így lehet tovább böngészni az adott témakörökben.

Mivel bejött az előző könyvismertetőmnek a készítése, így csináltam még egyet, ezúttal a Premier League első 25 évét összefoglaló The Mixer - The story of the Premier League Tactics (Michael Cox) könyvről. Magyarul is megjelent, Daráló címen. Először gondoltam magyarul olvasom el, azonban úgy 3x annyiért érhető el, így maradtam az angol verziónál.

@TiB te mint PL fan, gondolom már olvastad! Vagy nem?

Olvastam, és nagyon tetszik az ajánlás ismét! A kiemelt résszel átadod, hogy milyen is a könyv. Nekem is hiányoztak egyébként az ábrák, szemléltetések. Az angolok lehet hogy már nem a legjobbak fociban, de a legjobban ők írnak róla.

Ha már nem tudunk sportfogadni (vagy csak nagyon limitáltan), akkor ideje képeznünk magunkat. Ezért is a következő választottam:

Caan Berry: Betfair Trading Made Simple (2018)

Az "ajánlóból" kiderül, hogy miért NE vegyétek meg. De azért jó fej vagyok és a youtube csatornáját ajánlom mindenkinek.

Április 23-ig majd 15000 kötet vált nyilttá: https://www.szaktars.hu/


Olvass otthon maradás közben! Ezúttal Maria Sharapova (ön)életrajzát, az Unstoppable-t! A videó során felelevenítem a 2004-es wimbledoni végjátékot is, így akinek már komoly tenisz elvonási tünetei vannak (mint nekem), azoknak kötelező! Mindenki más számára erősen ajánlott  :)

Jó olvasást!
:cya:

Ha szerettek olvasni, nem sport témájú, inkább fantasztikum, horror, de ott az oldalon le is lehet tölteni mobilra, vagy ebook olvasóra. ;)

https://www.theblackaether.com/2020/03/25/remtortenetek-%e2%80%8bjarvany-idejere/

Ha esetleg teniszről olvasnál (nézni úgysem fogsz élőben egy jó darabig még), akkor itt van a kuriózumnak tekintett String theory, David Foster Wallace-tól. Szó van benne Tracy Austinról, Michael Joyce-ról és a fiatal Federerről is többek között. Andrea Petkovic (korábbi top 10-es teniszező) szerint az egyik legjobban megírt könyv a teniszről, így érdemes megfontolni az elolvasását. További részletek a link mögött!

:cya: