csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


#23175 február 13, 2019, 23:01:18, csabax
Tottenham - Borussia Dortmund, 2.5 gól felett  :great:

A legutóbbi német bajnoki fordulóban a Borussia Dortmund bemutatót tartott arról, hogy képes gólokat szerezni, de emellett még arra is képes, hogy röpke 15 perc alatt kapjon három gólt. Ezért nem is nagyon tehetek mást, mint hogy gólokra fogadok a Tottenham - Borussia Dortmund Bajnokok Ligája mérkőzésre. Az előbb említettek mellett már csak azért is, mert akkor hazai pályán omlott össze az utolsó negyedórában a Borussia Dortmund és lett 3-0-ról 3-3 az eredmény a Hoffenheim ellen, most viszont idegenben fog játszani Lucien Favre edző dortmundi együttese. A házigazda Tottenham pedig, talán mondanom sem érdemes, nem a Hoffenheim színvonalán szokott játszani, s nem arról híres, hogy meg szokott kegyelmezni ellenfelének. Főleg amikor számára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutás a tét.

Természetesen tudatában vagyok én annak, méghozzá nagyon is jól, hogy sem a gólvágó Harry Kane, sem pedig a szintén gólérzékeny Dele Alli nem fog játszani Mauricio Pochettino Tottenham-menedzser csapatában. Ám szerintem ezek mellett még azt is érdemes tudni, hogy Marco Reus sokszoros gólszerző és csapatkapitány mellett még két hátvéd, a lengyel Lukasz Piszczek és a német Julian Weigl sem fog szerepelni a vendégcsapatban. Márpedig mindketten meghatározó focistáknak számítanak a Borussia Dortmund csapatánál.

És, jut eszembe, ha már ismét a házigazda londoni együttesre gondolok: a fentiekben felsorolt hiányzók mellett még egy megbízható hátvéd, a walesi Ben Davies is kimaradni kényszerül majd a Tottenham csapatából.

Vagyis nekem arról szólnak a dolgok, hogy két olyan csapat fog játszani egymás ellen, amelyikek még a hiányzók ellenére is gólerősek lehetnek, ám közben mindkét oldalon olyan meghatározó védőjátékosok is hiányozni fognak, akik nehezebbé tehetnék a gólok szerzését.

Tipp: 2.5 gól felett.


86. perc: 3-0

#23176 február 13, 2019, 23:00:35, csabax
Ajax - Real Madrid, 3.5 gól felett  :noway:

Remélhetőleg végre-valahára felébrednek még a Real Madrid elleni mérkőzés előtt a házigazda AFC Ajax Amsterdam labdarúgói. Persze, reménykedtem én már kedden is, hiába, hogy a Manchester United - PSG mérkőzésen is lesz legalább 3 gól, ám 0-2-nél az a szeleburdi Mbappe jó alaposan elszórakozta a hatalmas gólhelyzetét, s mivel a sokak által ajnározott ManUnited képtelen volt a párizsiak kapujára lőni, maradt 0-2 az eredmény, s az én szelvényem pedig vesztes lett. Ezúttal az Ajax - Real Madrid meccsnél "überelem" a dolgot és még az előzőnél is több gólra tippelek. És, persze, már megint reménykedek, hogy az Ajax nem lesz vakhangya, mint a Manchester United volt kedden, hanem képes lesz arra, hogy hazai pályán legalább 1 gólt szerezzen. Mert - szerintem - a többi gól szerzését magára vállalhatja majd a Real Madrid.

Bár való igaz, hogy a hazaiak "bűnrossz" formában vannak már egy ideje: a legutóbbi holland bajnoki mérkőzésen például vereséget szenvedtek a Heracles Almelo otthonában, előtte viszont 6 gólt szereztek a VVV Venlo csapatának, még előtte pedig 6 gólt és hatalmas vereséget kaptak az ősi rivális Feyenoord Rotterdam együttesétől. Leginkább azért emlékeztem meg az előbbi eredményekről, mert így jól lehet látni, hogy az amszterdamiak mostanában egyaránt képesek kevés gólos találkozókra is, de sok gólos meccsekre is. Mivel a vendég Real Madrid olyan csapat, amelyiktől nem áll távol az, hogy 1-2 gólt kapjon, de emellett arra is simán képes, hogy akár 2-3-4 gólt szerezzen egy adott mérkőzésen, valószínűnek tartom, hogy az általam remélt gólzáporos mérkőzés csakis a hazai holland csapaton fog múlni. És mivel általában olyan csapat szokott lenni az Ajax, amelyiknek játékosait motiválni bírja az ellenfél kiléte, a Real Madrid ellenfélként pedig nagyon jó motivációt jelent, ezért én most arra tippelek, hogy lesz legalább 4 gól az Ajax - Real Madrid Bajnokok Ligája mérkőzésen.

A hazaiaknál továbbra is csak egyedül Carel Eiting fog hiányozni, más mindenki egészséges és harcra kész. Így tehát tényleg csak azt tudom mondani, hogy ez a mostani az utóbbi évek messze legjobb amszterdami focicsapata, s ha ezek a zömében fiatal focisták kikecmeregnek még időben abból a hullámvölgyből, ahova átmenetileg kerültek, akkor nagyon felköthetik majd a gatyájukat a vendég spanyol sztárcsapat játékosai, hiszen könnyen előfordulhat, hogy nagyon-nagyon meg kell szenvedniük majd a számukra még elfogadható eredményért is.

A vendégektől is mindössze csak Marcos Llorente fog hiányozni, már ha ezt hiányzásnak lehet nevezni, s az van, hogy egyre jobb formában és - ami igazán fontos - egyre eredményesebben játszik Santiago Solari edző madridi csapata. Ez pedig - többek között - azt is jelenti számomra, hogy ha a hazai csapat megreked a becsületgólnál, akkor a többi gólt magára vállalhatja ez a megújult Real Madrid.

Tipp: 3.5 gól felett.


Volt 3 gól a meccsen, s a bíró nem adott meg egy gólt. Plusz több óriási ziccer maradt ki.

Idézetet írta: csabax Dátum február 06, 2019, 19:58:50
Lazio - Empoli 1  :great:

Nagy lehetőség előtt áll a római csapat. Persze, csak átmeneti és mindössze néhány napos dolog van szó, de a lehetőség ez esetben is lehetőséget jelent. Arról van szó ugyanis, hogy a Lazio - Empoli mérkőzéssel kezdődik meg a 23. forduló, ám az AC Milan majd csak vasárnap fog pályára lépni. Mivel a 35 pontos Lazio az olasz élvonalbeli bajnokság 7. helyén áll, míg a 36 pontos AC Milan a Bajnokok Ligájában való indulási lehetőséget jelentő 4. helyen van, egy esetleges győzelem esetén három helyezést léphet előre és BL-pozícióba kerülhet a Lazio. Persze, ez a Lazio-féle dolog már akár vasárnap helyett pénteken is véget érhet, hiszen akkor játszik majd a most még a rómaiak előtt levő városi rivális, az AS Roma. Ám a Lazio Empoli elleni győzelme még így is előrelépésnek számítana. No, és természetesen annak is, hogy a római alakulat továbbra is tapad az élmezőnyhöz és még nem mondott le a Bajnokok Ligájáról.

A vendég Empoli a kiesés ellen küzd és jelenleg a 17. helyen van. Vagyis közvetlenül a kiesést jelentő 18., 19. és 20. helyezések felett. Bár nagyon is egyértelmű, hogy a vendégcsapatnak is égetően szüksége van a pontra vagy pontokra, ám ezúttal az a helyzet van, hogy a házigazda alakulat sem lehet közömbös és neki is hatalmas szüksége van mindhárom pontra.

A pillanatnyi forma sem szól az Empoli mellett, ugyanis jelenleg éppen a vendégcsapat számít az olasz élvonal leginkább formán kívüli csapatának. Még az is van, hogy a Lazio viszonylag eredményes szokott lenni hazai környezetben, viszont az Empoli az eddigi 10 idegenbeli mérkőzésén még egyetlen egyszer sem bírt nyerni.

Szerintem most is az fog történni, hogy a roppant gólérzékeny Ciro Immobile, a bosnyák Senad Lulic és az olasz válogatott Marco Parolo vezérletével a hazaiak azt csinálnak majd, amit akarnak.

Tipp: győz a Lazio.

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 06, 2019, 22:58:49
KRC Genk - Standard Liege 1  :great:

Nem sikerült az előző fordulóban a "kötelező" győzelem a szintén bajnoki címért hajtó Club Brugge-nek, s ezt kihasználhatja az ebben a fordulóban hazai pályán játszó éllovas a KRC Genk. Például úgy, hogy a továbbiakban is őrizni fogja egyre tetemesebbre növekedő előnyét a nemsokára kezdődő felsőházi rájátszásra. Az azért már előre is borítékolható, hogy a 4. helyezett és jelenleg 43 pontos Standard Liege ellenében egyáltalán nem vár majd könnyű mérkőzés a házigazda genkiekre, de hát a mostani helyzetben már nem igazán lehet válogatni, hanem meg kell próbálni legyőzni mindenkit, aki szembejön.

Már csak azért is nagyon szorosnak ígérkezik az összecsapás, mert a KRC Genk és a Standard Liege jelenleg a belga élvonalbeli focibajnokság két legjobb formában levő csapatai közé tartozik. Mivel több egyéb másik tekintetben is körülbelül azonos szinten van mindkét csapat, ezért ha ezeken túlmenően mégis egy kis különbséget próbálok találni, akkor azt ott találom, hogy a KRC Genk azért némileg jobban teljesít hazai környezetben (12 mérkőzésen, 7 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 23-12-es gólarány), mint ahogyan "muzsikál" idegenben a Standard Liege (12 mérkőzésen, 4 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 14-13-es gólarány). Persze, mindez nem jelent túl sokat, de azért talán a semminél mégis több.

Ha ehhez hozzáteszem azt is, hogy a 17 gólos tanzániai csatár Mbwana Samatta személyében a hazaiaknál játszik a belga élvonalbeli focibajnokság góllövőlistájának első helyezettje, plusz még a gólérzékenyebb belga Leandro Trossard, ukrán Ruslan Malinovskiy és spanyol Alejandro Pozuelo is a genkieknél fociznak, akkor talán már bízhatok abban, hogy legalább egy gól különbséggel jobbnak bizonyulhat majd a hazai pályán játszó együttes.

Tipp: győz a KRC Genk.

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 07, 2019, 19:58:12
FC Köln - FC St. Pauli 1  :great:

Elmaradt az előző fordulóban az Erzgebirge Aue - FC Köln mérkőzés, s ez nem csak azt jelentette, hogy lépéshátrányba került a német élvonalba való feljutásért küzdő és akkor még 2. helyezett FC Köln, hanem még az is történt, hogy kölni gárda átmenetileg elbukta azt a sima feljutást jelentő 2. helyet és visszaesett az osztályozós 3. helyre. Ez azért történt így, mert a rivális és akkor csak 6. helyezett FC St. Pauli 3-2-re le bírta győzni otthon az akkor még 3. helyen álló Union Berlint, s azzal a sikerrel feljött a 6. helyről a 2. helyre.

Egyelőre természetesen csak átmenetinek tűnik az FC Köln lejjebb kerülése a német másodosztályú bajnokság tabelláján, hiszen továbbra is a Hamburger SV mellett az előbbi csapathoz hasonlóan jelentős múlttal rendelkező FC Köln a fő favoritok a feljutást jelentő első két helyezés megszerzésére. Ahhoz azonban, hogy továbbra is ezt lehessen gondolni, feltétlenül győznie kell a kölni együttesnek az FC St. Pauli elleni rangadón.

Nem elírás az előbbi dolog, hanem - szerintem - tényleg a "rangadó" a megfelelő szó az FC Köln és az FC St. Pauli találkozójára. Ám azért gyorsan még azt is hozzá kell tenni ehhez, hogy a hazai csapatnak már nincsen szüksége semmiféle bizonyításra, viszont a vendégeknek igenis van okuk erre. De csak a múlt miatt, hiszen a jelen már arról szól, hogy kivétel nélkül minden téren azonos játéktudást képviselnek a két együttes focistái. Próbáltam én mégis találni valami különbséget, de tényleg csak olyan az eredmény szempontjából itt teljesen lényegtelennek tűnő dologról lehet szó, hogy a Köln többet szerepelt a német élvonalbeli focibajnokságban, mint a St. Pauli. Ez pedig olyan valami, amit a tippeléskor érdemesnek tűnik totálisan figyelmen kívül hagyni.

Mivel nem igazán találok semmilyen jelentősebb fogást, jobb híján kénytelen leszek a sportfogadói ösztönökre hagyatkozni. Ez pedig azt súgja, hogy ha nehezen és kínkeservesen is, de mégis győzni fog a hazai pályán szereplő FC Köln.

4-1

Idézetet írta: csabax Dátum február 08, 2019, 00:18:39
Chievo Verona - Roma 2  :great:

Túl sok választási lehetőség nem igazán maradt a vendég AS Roma számára, talán csakis annyi, hogy vagy megszokik vagy megszökik. Körülbelül ennyi. Jelenleg ugyan még harcban van a Bajnokok Ligájában való szereplési lehetőséget jelentő 4. helyért a római gárda, de már abban a helyzetben van, hogy jóformán már nem engedhet meg magának majdnem semmilyen tévedési lehetőséget sem. Pedig a pillanatnyi formák tekintetében nem áll rosszul az AS Roma, sőt, lehet azt a formát akár jónak is, de nagyon jónak is nevezni. Mindez csakis nézőpont kérdése. Ám nekem egyre inkább az az érzésem van, hogy ez a római akármilyen forma jobbára már csak a múlté, s jelen pillanatban - hogyan is mondjam finoman - kezd zökkenőssé válni az a dolog. Természetesen még nem tűnik érdemesnek formahanyatlásról beszélni, de mintha valami ilyesminek a kezdetén járhat a fővárosi alakulat. Vélem én.

Ezt például úgy lehetne kifelébb tolni és kissé elódázni, hogy győz idegenben az AS Roma. Ami jelenleg már csak azért sem lehet túlságosan nehéz feladat, mert kifejezetten gyengécske ez a veronai Chievo. Sok szám helyett talán elegendő lesz annyi, hogy az eddigi 11 idegenbeli mérkőzésén egyetlen egy alkalommal nem bírt nyerni, de hazai pályán is egyetlen 1 győzelme van. Ezek tudatában már egyáltalán nem lehet meglepetés az az információ, miszerint az olasz élvonalbeli bajnokság tökutolsó helyezettje és kimagaslóan első számú kiesőjelöltje a Chievo Verona. Már 22 bajnoki forduló van az élvonalbeli csapatok mögött Olaszországban, ám a Chievo még mostanra sem bírta meghaladni a 10 szerzett pontot. Még továbbra is csak mindössze 9 pontnál tart Domenico Di Carlo edző csapata.

Na, ezt az együttest kellene legyőznie idegenben a vendégcsapat. Annak a csapatnak, amelyik a BL-szereplést jelentő 1-4. helyek valamelyikére "hajt", ám jelenleg 35 ponttal még csak 6. helyezett. Viszont az előtte kettővel álló AC Milan együttesének 36 pontja és az AS Roma csapatánál rosszabb gólkülönbsége van. Szóval lehetne előzni, akár már ebben a fordulóban is, s még akkor is, ha ez a dolog később csak átmenetinek bizonyul majd. Jó esetben akár már idegenben szerzett döntetlennel is lehetne előzni és BL-helyre kerülni, ám azért célszerűbb az idegenbeli győzelem.

Tipp győz az AS Roma.

0-3

#23181 február 15, 2019, 20:55:13, csabax
Slavia Praga - Genk, lesz gól a mérkőzésen  :noway:
Club Brugge - Salzburg, lesz gól a mérkőzésen  :great:
Shakhtar - Frankfurt, lesz gól a mérkőzésen  :great:


Szorzó: 1.18

Észkombájn!  ;D

Ramos okos sárgája többmeccses eltiltást érhet a BL-ben
"Mikor arról kérdezték, szándékosan szabálytalankodott figyelmeztetést érően, ezt mondta:
Igen, az az igazság, hogy az eredmény ismeretében... ez járt a fejemben. Ez nem az ellenfél lebecsüléséről szól, hanem arról, hogy néha döntéseket kell hozni, és én így döntöttem."

https://index.hu/sport/futball/2018/real/2019/02/14/real_madrid_ajax_ramos_szandekos_sarga_uefa_bl_eltiltas_carvajal/

#23182 február 15, 2019, 22:01:44, csabax
Augsburg - Bayern München, 2.5 gól felett  :great:

Bajor rangadót rendeznek a német élvonalbeli bajnokság 22. fordulójában, s ez megfelelő alkalom lehet a Bayern München számára, hogy játékosai addig üssék a vasat, amíg meleg. Ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy kissé "megzuhant" az 50 ponttal listavezető Borussia Dortmund, ezért a 45 ponttal 2. helyezett - és az éllovas dortmundiakhoz hasonlóan bajnoki címre pályázó - Bayern München megpróbálhat közelebb kerülni a riválisához. Igaz, valószínűleg ebben a fordulóban nem lehet jelentős esélye erre, hiszen a Borussia Dortmund éppen az utolsó helyezett FC Nürnberg otthonában fog játszani és várhatóan győzni fog.

Ám mivel a Bayern gólkülönbsége egyelőre még mindig rosszabb, mint a dortmundiaké (Borussia Dortmund +31 gól, Bayern München +23 gól), így ez az Augsburg - Bayern München találkozó éppen megfelelő lehet némi javításra. Természetesen csakis arról lehet majd szó - szerintem -, hogy a vendéggyőzelem mellett még azt is meg lehet csinálni, hogy legalább 1-2 góllal csökkenjen az a hátrány. Megint mondom, hogy talán 1-2 góllal, hiszen azért azt sem érdemes elfelejteni, hogy a fő kiesőjelölt ellen fog játszani a Borussia Dortmund. Persze, lehetne azt mondani, hogy ez Dortmund megmutatta az előző fordulóban, hogy miképpen lehet kapni három gólt egy negyedórán belül, ám azért "hagyjuk" ezt, szerintem, hogy az FC Nürnberg nem képviseli azt a színvonalat, amit a TSG Hoffenheim képvisel, s a nürnbergieknél pedig nem Julian Nagelsmann az edző.

Nekem úgy tűnik, hogy a Bayern München mintha már evickélne kifelé abból az apróbb hullámvölgyből, amelyikben az utóbbi napokban volt, így a bajnokságból még hátralevő időszakban ismét elszánt küzdés "jöhet" a bajnoki aranyérmekért. Főleg a Bayern München ezen motiváltsága hozhatja meg a házigazda FC Augsburg vesztét.

Természetesen a hazai pályán játszó 15. helyezett FC Augsburg is szerezhet(ne) legalább egy gólt, hiszen neki már csak azért is muszáj küzdenie, mert a kieséstől próbál megmenekülni. Jelenleg 18 pontja van, s ajánlatos nagyon figyelnie a dolgokra a bajnokság végéig, hiszen alatta már csak egy kiesési osztályozós együttes és két simán kieső csapat van. A kiesési osztályozós helyezéstől pedig mindössze csak 3 pont választja el. A Bayern München egymagában képes lenne akár 3 gólt is szerezni, ám amennyiben mégis 1 gólt bír szerezni a hazai alakulat, akkor már nem is kell hármat szerezniük a vendégeknek.

Tipp: 2.5 gól felett.


53. perc: 2-3

#23183 február 15, 2019, 20:54:30, csabax
Viitorul Constanta - Politehnica Iasi 1  :noway:

Eléggé nagy lett a tumultus a román focibajnokság felsőházi rájátszásába pályázók között, ugyanis három fordulóval az alapszakasz befejezése előtt még nyolc csapat reménykedhet abban, hogy nem az alsóházi rájátszásban kell majd folytatnia a továbbiakat. Mivel a Viitorul Constanta - Politehnica Iasi mérkőzés mindkét résztvevője benne van az előbb említett nyolcban, igencsak valószínűsíthető, hogy szoros és küzdelmes meccsre lehet számítani.

Nálam a két évvel ezelőtt román bajnoki címet szerzett házigazda konstancai Viitorul a favorit, így ennek megfelelően a győzelmükre tippelek, ám mégis van egy apróbb gondom azzal a csapattal. Jó csapatról van szó, az biztos, s talán nem véletlenül a legismertebb (egykori) román focista az edzője, Gheorghe Hagi, aki a fénykorában Európa topcsapataiban játszott és a Kárpátok Maradonája becenéven is ismert volt, tehát jó csapat a Viitorul, ám az utóbbi időben nagyon gyengén teljesít és formán kívül van. Legutóbb mintegy egy hónappal ezelőtt bírt nyeri, akkor éppen a Ferencváros otthonában győzött 2-1-re felkészülési mérkőzésen, de román bajnoki találkozót még a téli szünet előtt, valamikor tavaly december hónap közepén tudott nyerni. Azóta semmi győzelem nincs a bajnokságban, csak két döntetlen és négy vereség. Viszont - és vele ellentétben - mostani ellenfele, a jászvárosi Poli, nagyon jó formában van és e tekintetben jelenleg dobogós a román bajnokságban.

Jelenleg az van, hogy a házigazda Viitorul 34 ponttal 5. helyezett és a felsőházban van, vendég ellenfele pedig 31 ponttal 8. helyezett és az alsóházban van. Mint látható, egy esetleges idegenbeli győzelemmel a vendégek beérhetik pontszámban a hazaiakat. Helycsere nem lenne, mert még jelentős a két csapat közötti gólátlag, viszont az teljesen biztos, hogy ez az eredmény hatalmas sikert jelentene a vendégeknek és nagy gondot okozna a házigazdáknak.

Úgy vélem, hogy azért a hazai csapat végre és még időben magához tér majd az immár két hónapja tartó "kábulatból", s otthon bírja tartani a mérkőzés pontjait. Nem ez lesz az a mérkőzés, amelyikre még sokáig emlékezni fognak a nézők
   
Tipp: győz a Viitorul.

#23184 február 15, 2019, 20:24:12, csabax
SC Paderborn - FC Köln 2  :noway:

Nyernie kellene idegenben a 39 ponttal 2. helyezett kölni csapatnak, hiszen szüksége van a pontokra, mert nagyon "hajtanak" a mögötte feltörekvő riválisok, ám valószínűleg roppant kényelmetlen mérkőzés következik a német másodosztályban. Hiszen mostanában az van, hogy nem csak az FC Köln teljesít jól idegenben, hanem az SC Paderborn is jól szokik szerepelni hazai környezetben. Ráadásul ez nem csak mostanában van így, ugyanis az SC Paderborn ebben az idényben még nem szenvedett vereséget hazai pályán. Otthoni mérlege: 11 mérkőzésen, 5 győzelem, 6 döntetlen, 0 vereség, 33-17-es gólarány. Ám, persze, a mostani vendég kölniek idegenbeli teljesítményére sem lehet panasz: 9 mérkőzésen, 6 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 19-9-es gólarány.

A paderborniak eléggé kedvelik otthon a döntetlen bajnoki mérkőzéseket, ám ez már nem igazán mondható el a kölni alakulatról. Ott inkább arról van szó, hogy idegenben sem főleg a biztonságra helyezik a hangsúlyt, hanem még a döntetlen állásnál is küzdenek tovább és megpróbálják a maguk javára eldönteni a mérkőzést. Ez a vakmerőség általában kifizetődő szokott lenni, hiszen végül gyakran tényleg az FC Köln szokik a győztes együttesnek lenni.

Nyilván ez a harcmodor nem is kérdéses egy olyan csapatnál, amelyik a német másodosztály kimagaslóan legeredményesebb csatárával és gólkirályjelöljével rendelkezik. A kölni Simon Terodde nagyon fölényesen - 23 góllal - vezeti a góllövőlistát, s utána csak 12 góllal második helyezett a bochumi Lukas Hinterseer, valamint holtversenyben 11-11 góllal dobogósok még a paderborni Phillipp Klement és az FC Erzgebirge Aue csatára, Pascal Testroet. Vagyis az SC Paderborn - FC Köln mérkőzésen játszhat két játékos is a góllövőlista dobogósai közül. Plusz még szerepelhet az a kölni focista is, aki jelenleg 10 szerzett gólnál tart és már egy újabb találat esetén felkerülhet arra a dobogóra: a kolumbiai Jhon Cordoba. Számára nehéz meccsen nyerhet a vendégcsapat.

Tipp: győz az FC Köln.


Érdekes meccs volt: a 80. percig 0-2 volt az állás, majd pedig 10 perc alatt fordított és győzött 3-2-re a hazai csapat.  ;D ;D ;D

#23185 február 15, 2019, 20:22:05, csabax
SV Sandhausen - Darmstadt 1  :noway:

Kiesési rangadó lesz ez az SV Sandhausen - Darmstadt német másodosztályú bajnoki mérkőzés. Mégpedig, vélhetően a jobbik fajtából. Már az ő színvonalukon, persze, hiszen ennél a meccsnél józan ésszel mégsem várható el, hogy - például - az Ajax-Real találkozó iramát idézzék elő a felek, de várhatóan a Sandhausen - Darmstadt találkozó vendégcsapatát már nem fogják annyira "segíteni" a játékvezetők, mint tették azt az Ajax Amszterdam - Real Madrid BL-mérkőzésen.

A hazaiaktól Nejmeddin Daghfous és Alexander Rossipal, míg a vendégektől pedig Max Grün, Selim Gündüz és Rouven Sattelmaier fognak hiányozni. Mármint ezt úgy kell érteni, hogy az előbb említett focisták nem fognak játszani, mert azért jókora túlzás lenne azt állítani, hogy ezek a játékosok hiányozni is fognak. És most a mindkét csapatnál említettekről szó van.

Csak a számokat böngészve kiderülhet, hogy egy picit jobban teljesítőnek tűnik hazai környezetben az SV Sandhausen (10 mérkőzésen, 2 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 10-10-es gólarány), mint amilyen idegenben a darmstadti focicsapat (10 mérkőzésen, 1 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, 12-26-os gólarány). Természetesen ez a dolog is számít egy keveset a tippemnél, de tényleg csak picit, mert annál többet jelent az, hogy jelenleg a házigazda az SV Sandhausen némileg jobb formában, mint a vendég Darmstadt.

És tekintettel arra, hogy az SV Sandhausen a 16. - osztályozós - helyen van 16 ponttal, míg a 22 pontos Darmstadt a 14. helyen áll, simán lehet "hatpontos" mérkőzésnek nevezni ezt a találkozót. Hiszen amennyiben nem nyer otthon az SV Sandhausen, s a rivális Darmstadt 1 pontot vagy 3 pontot bír szerezni, akkor maradhat a jelenlegi vagy még nőhet is két csapat közötti pontkülönbség. Ez pedig nagyon nagy valószínűség szerint azt jelenheti majd a bajnokság befejezésekor, hogy a Darmstadt megmenekül a másodosztályból való kieséstől, míg az SV Sandhausen várhatóan osztályozót kényszerül játszani. Tehát a hazaiak jó alaposan motiváltak lehetnek. Remélem, hogy legalább egy góllal jobbnak bizonyulnak.

Tipp: győz az SV Sandhausen.

#23186 február 16, 2019, 17:11:25, csabax
Hoffenheim - Hannover, Hoffenheim 2.5 gól felett  :great:

Remélem, hogy legalább három hazai gól lesz ezen a mérkőzésen. Nyilván azért is főleg ez a tippem, mert hiszen Julian Nagelsmann edző hazai csapata már amúgy is arra van "kalibrálva", hogy sok gól legyen az összecsapásain, de ráadásul most még az is lesz, hogy a kieső helyen (17. hely) tanyázó vendég Hannover szeret sok gólt kapni és rengeteg hiányzója lesz a Hoffenheim elleni német élvonalbeli bajnoki mérkőzésen.

A vendégek részéről várhatóan Niclas Füllkrug, az eltiltott brazil Walace, Kevin Akpoguma, Noah Joel Sarenren Bazee, Timo Hübers, Edgar Prib, Linton Maina, a togói Ihlas Bebou és a japán Takuma Asano kényszerülnek majd kihagyni a mérkőzést. Azaz 8 játékos. Ez még akkor is sok, ha közülük néhányan csak epizódszereplők. A hazaiaktól Benjamin Hübner, Kevin Vogt, Lukas Rupp és az osztrák Florian Grillitsch fognak hiányozni. Vagyis minden bizonnyal szerepelhet majd a házigazda csapat legeredményesebb gólszerzője, a horvát Andrej Kramaric is, de a brazil Joelinton, valamint az algériai Ishak Belfodil és/vagy az angol Reiss Nelson is. És, természetesen, a magyar válogatott játékos Szalai Ádám is. Mondanom sem kell, hogy ők mindahányan bírnak gólt vagy gólokat szerezni.

Egy nagyon friss és jellemző példa a hazaiak mérkőzéseinek góljaira éppen a legutóbbi fordulóban volt, amikor az utolsó negyedóra előtt a Hoffenheim még 3-0-ás vereségre állt az éllovas Borussia Dortmund otthonában, de Julian Nagelsmann edző játékosait egyáltalán nem érdekelte, hogy éppen a listavezetőnél vendégszerepelve álltak 3-0-ás vesztésre a mérkőzés vége felé, mert röpke néhány perc alatt szereztek három gólt és 3-0-ról 3-3-ra módosították a mérkőzés állását.

Most csak annyit várok el tőlük, hogy ha idegenben a listavezető otthonában bírtak 3 gólt szerezni, akkor tudjanak már hazai pályán egy kiesőjelölt csapat ellen is legalább 3 gólt szerezni.

Tipp: Hoffenheim 2.5 gól felett.


80. perc: 3-0

#23187 február 16, 2019, 17:28:37, csabax
Jagiellonia Bialystok - Wisla Plock 1  :great:

A hazai győzelem jó szolgálatot tehet a 3. helyezett hazai csapatnak, hogy minél több ponttal és ennek megfelelően minél kedvezőbb helyzetből induljon majd a nemsokára kezdődő felsőházi rájátszás küzdelmeiben. Jelenleg 36 ponttal dobogós a Jagiellonia Bialystok, s most úgy tűnik, hogy realis esélye van arra, hogy a lengyel élvonalbeli bajnokság dobogóján zárja ezt most zajló bajnokságot. Két együttes van előtte, a 45 ponttal listavezető Lechia Gdansk és a 42 ponttal 2. helyezett Legia Warszawa, s egyre inkább valószínű, hogy ha nem jön közbe valami jelentősebb formahanyatlás vagy hasonlók, akkor ez a két gárda fog megküzdeni a lengyel bajnoki címért, míg a Jagiellonia Bialystok, a Korona Kielce és a Lech Poznan fognak harcolni a bronzéremért.

A házigazda Jagiellonia Bialystok azt a Wisla Plock együttesét látja vendégül, amelyik a 15. helyen van, s amelyik csak azért utolsó előtti helyezett, mert a nagyon lemaradva tökutolsó Zaglebie Sosnowiec csapata még nála is sokkal gyengébb. Pedig hát ez a Wisla Plock is harmatgyenge. Azért lehet ideális most egy ilyen - könnyednek ígérkező - meccs a Jagiellonia Bialystok számára, mert ezzel a várható győzelemmel a hazai csapat minden különösebb megerőltetés nélkül megerősítheti 3. helyét. Ami a bajnokság ezen szakaszában, ugyebár, csakis jó dolog lehet számukra. Az előbbi mellett még azért is kötelező a győzelem a Jagiellonia Bialystoknak, mert sosem lehet tudni, hogy az előtte 6 ponttal és 9 ponttal levő csapatok közül melyik gárda buktázik (már, persze, ha megteszik ezt a szívességet), s ekkor a bialystoki győzelemnek köszönhetően nem csak csökkenhetne az elöl állókkal szembeni pontkülönbség, hanem még némi "nyomás" alá is kerülhetne a Lechia Gdansk vagy a Legia Warszawa.

A Jagiellonia Bialystok - Wisla Plock mérkőzés előtt azt lehet mondani, hogy nem csak sokkal jobb a hazai csapat, de már amiatt is szerencsés, hogy minden játékosa egészséges, senki sem sérült és mindenki vállalhatja a játékot. Ellenben a vendég Wisla Plock nem csak nagyon pocsékul teljesít, otthon és idegenben egyaránt, hanem még a csatár Karol Angielski és a középpályás Mateusz Szwoch is kénytelenek lesznek kihagyni a meccset. A hazaiaknál viszont fognak játszani a 8 gólos Karol Swiderski és a 7 gólos litván Arvydas Novikovas. A tippem csakis a hazaiak győzelme lehet.


1-0

#23188 február 15, 2019, 20:01:25, csabax
Pogon Szczecin - Gornik Zabrze 1  :great:

A 7. helyezett Pogon Szczecin győzelemre van "ítélve" a Gornik Zabrze elleni mérkőzésen. Már csak azért is így van ez, mert a 31 pontos Pogon Szczecin egy győzelem távolságra sincs a 29 pontos krakkói Wisla csapatától. Azon kívül, hogy hatalmas rivalizálás van a két együttes között, most azt is érdemes tudni, hogy a Pogon Szczecin felsőházi rájátszást érő helyen van jelenleg, viszont a 29 pontjával 9. helyezett Wisla Krakow már csak alsóházi rájátszást jelentő helyen van. Jó tudni, hogy Lengyelországban az alapszakasz 1-8. helyezettjei játszhatnak a bajnoki címért a felsőházi rájátszásban, míg az alapszakaszbeli 9-16. helyezett csapatok számára marad az alsóházi rájátszás és a kiesés elleni küzdelem. A krakkói gárda nagyon vágyik a felsőházban való szereplésre, s ezért biztosnak lehet lenni abban, hogy lehetőleg mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy bejusson oda. Ezt például úgy ódázhatja el a Pogon Szczecin, hogy nyer otthon a Gornik Zabrze ellen.

Elvileg ez a mérkőzés nem okozhat problémát a hazai gárda számára, ugyanis nem csak a tabellán van jóval előkelőbb helyen a Pogon Szczecin, mint a Gornik Zabrze, de még az is van, hogy a házigazdák szinte minden téren jobb mutatókkal rendelkeznek. Pillanatnyi forma tekintetében is jobb némileg a Pogon Szczecin, ám igazából ott van jelentős különbség a két együttes között, hogy a Pogon Szczecin általában jól teljesít hazai környezetben (11 mérkőzésen, 7 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 20-10-es gólarány), miközben pedig a Gornik Zabrze eléggé gyengén "muzsikál" idegenben (10 mérkőzésen, 2 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség, 11-21-es gólarány).

Senki nem fog hiányozni a két csapatból, s jelen pillanatban csak a német David Niepsuj és a lengyel csatár Adam Fraczczak szerepeltetése kétséges a hazaiaknál, viszont ők csak kiegészítő játékosok és valószínűleg amúgy is mindössze és jó esetben csak cserék lehetnének. Vagyis nem lehet jelentős a veszteség. Már ha egyáltalán lesz.

Az viszont kétségtelen, hogy a hazai csapat játékosai nagyon motiváltak lesznek és nagyot fognak küzdeni egy újabb számukra megfelelő eredmény érdekében.

Tipp: győz a Pogon Szczecin.


3-1

#23189 február 16, 2019, 14:55:54, csabax
FC St. Pauli - Erzgebirge Aue 1  :noway:

Amint várható is volt, az FC St. Pauli simán elbukta előző fordulóbeli mérkőzését, sima 4-1-es vereség a bajnokesélyes FC Köln otthonában, s ennek a buktának köszönhetően visszaesett a 2. helyről az 5. helyre. Ez pedig azt jelenti, hogy a FC St. Pauli - Erzgebirge Aue német másodosztályú bajnoki meccsen házigazda hamburgiak számára tovább zajlik az élvonalba való feljutásért vívott küzdelem. Ennek a harcnak a soron következő állomása ez az Erzgebirge Aue elleni otthoni összecsapás. Amelyik meccset muszáj nyerniük a hamburgiaknak ahhoz, hogy ne szakadjanak le és továbbra is küzdhessenek az élvonalba való feljutásért.

Philipp Ziereis, a holland Henk Veerman és a görög Dimitrios Diamantakos, illetve Dennis Kempe, Steve Breitkreuz és az eltiltott Fabian Kalig azok a játékosok, akik biztosan vagy szinte biztosan nem fognak játszani a mérkőzésen. A hazaiaknál Ziereis hiánya mindenképpen veszteséget jelent, ám ez az "apróság" eltörpül azon dolog mellett, hogy már az alapjáraton is gyengébb vendégeknél Kempe, Breitkreuz és Kalig hiányzása azt jelenti, hogy három meghatározó játékos fog hiányozni az Erzgebirge Aue csapatából. Sőt, még azt is érdemes tudni, hogy mindhárman még hátvédek is. Tehát minden bizonnyal alaposan felforgatott védelemmel és nem összeszokott hátvédekkel fog játszani a vendégcsapat. Ha pedig az amúgy is nagyon motivált FC St. Pauli még így sem bír majd győzni hazai pályán, akkor nem érdemli meg a feljutást a német élvonalba! Nincs mese, kell a hazai győzelem.

A vendégek kiszámíthatók nagyon, hiszen náluk jobbára csak a csatár Pascal Testroet mellé kell szorosabb őrizet, s máris megoldottnak tekinthető a fő veszélyforrás sorsának megnehezítése. A hazaiaknál viszont várhatóan játszani fognak - többek között - Alexander Meier is, a tunéziai Sami Allagui is, a japán Ryo Miyaichi is, s a norvég Mats Möller Daehli is.

A vendégcsapat két vereséget követően fog ellátogatni az FC St. Pauli otthonába. Oda, ahol három utóbbi meccsét zsinórban nyerte az FC St. Pauli. Már csak a pillanatnyi formák miatt is, de persze egyéb sok másik dolog miatt is azon a véleményen vagyok, hogy hazai győzelemmel ér majd véget a mérkőzés.

Tipp: győz az FC St. Pauli.