NBA 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Több nagy szorzóval is készültünk az NBA szombati játéknapjára!

Temérdek meccsből válogathatunk, mi pedig párat kiszemeltünk magunknak! Olvasd tovább


Doncic egyedül kevés lesz

A Dallas Mavericks látványosan elfogyott, amit kiütéses sikerrel használni ki a Warriors.  Olvasd tovább


Ki fog pontot dobni a Blazers - Clippers meccsen?

Két fegyelmezetten védekező csapat meccsét rendezik Portland, mi sülhet ki ebből? Olvasd tovább


Elmérték volna a szorzókat a Sacramento mérkőzésén?

Nyugatra nem nyerni jár a Chicago Bulls, idén küzdenie kell a Bikáknak a jó eredményekért.  Olvasd tovább


Közeledünk az alapszakasz harmadához, és nagyon érdekes a tabella mindkét főcsoportban. Már csak azért is, mert olyan csapatok vannak igen előkelő helyen, akiket a szezon előtt biztos (rájátszásból) kiesőnek gondolhattunk. Éppen ezért érdemes ránézni a fogadóirodák szorzóira, mert még most is lehet néhány olyan "akciósnak tűnő" odds-ot találni, amiből haszonnal lehet később kijönni.

KELET:
Az előzetes várakozásoknak megfelelően az ORL, a DET és a CHA a tabella végén helyezkedik el, és nem is nagyon hiszem, hogy bármelyikük is őrült hajrába kezdene csak azért, hogy jövő évi drafton minél rosszabb helyen választhasson. Én a szezon előtt rajtuk kívül az IND és a WAS csapatáról gondoltam, hogy nem szólhatnak majd bele a nagyok dolgába, de eddig mind a két gárda várakozáson felül teljesít. Kb. más hete még mindketten a legjobb 6 környékén tanyáztak, és bár az utolsó 5 meccsükből mindketten elbuktak négyet, még mindig azt gondolom, hogy talán okozhatnak kisebb meglepetést az alapszakasz végére. Pláne akkor, ha olyanok, mint a CHI vagy a MIA továbbra is ennyire a tudása alatt teljesít. Visszatérve az IND és a WAS gárdájára, mindkét együttesnek van egy elfogadhatónak mondható kezdőötöse, és bár nem túl hosszú a kispadjuk, de ha sikerül lehozniuk nagyobb sérülés nélkül az alapszakaszt, akkor legalább az egyikük odaérhet egy play-in helyre.

A WAS végső győzelmére 251-szeres pénzt ad még mindig az Unibet, míg az IND végső sikerére 501-szerest. Nekem főleg ez utóbbi tetszik. Ráadásul nem lehet nem észrevenni, hogy az idei szezon olyan kiszámíthatatlan, hogy simán benne van a pakliban, hogy az Indiana az első tízben végez Keleten. Márpedig onnantól kezdve (zsebünkben egy 501-szeres szorzóval) könnyen ki lehet termelni egy kis hasznot.

NYUGAT:
Itt az előzetes várakozásnak megfelelően egyelőre a SAS, a HOU és az OKC áll a tabella végén (bár azért az Oklahoma előtt le a kalappal, mert olykor egészen kiváló meccseket játszik, meglepő győzelmekkel), ugyanakkor itt is van egy olyan csapat, akit én a sereghajtók közé tettem korábban, de jelenleg az 5. helyen áll. Ez pedig a Sacramento, akinek mindössze 2 vereséggel van csak több, mint az éllovas Phoenixnek. Természetesen a Kingsből sem lesz bajnok idén, de a végső győzelmükre adott 151-szeres pénzből itt is lehetne "okoskodni" a rájátszásban. Oda ugyanis simán eljuthatnak, főleg annak fényében, hogy jópár nyugati csapat botrányosan gyengén teljesít eddig.

Én egyébként mind a három csapatra szánok egy kis befektetést, annyival kiegészítve, hogy nem önmagukban fogadom meg őket, hanem amikor van 2-3 biztosnak tűnő tippem (foci vb, kézilabda, NFL stb.), akkor egy-egy ilyen szelvényre ráveszem 4. vagy 5. tippként, és a szorzó máris 1000 fölé ugrik, ami azért is jó, mert így legalább nem kell négyszámjegyű összeget tenni ezekre a csapatokra. Párszáz forintot pedig kinek ne érne meg egy gyönyörű 1200-1300-as szorzójú szelvény...  ;D

Tankolj te is olyan pofátlanul, mint az Orlando Magic!

Az Orlando idén kimaxolja a tankolást, pedig szólt az NBA, hogy ne csinálja ezt senki! Olvasd tovább


Doncic világosan beszél. ;D  ;D 



Idézetet írta: Pozzato Dátum december 05, 2022, 11:05:11Doncic világosan beszél. ;D  ;D 



Hát igen, ebbe azért nem nagyon lehet belekötni.  ;D

Bár lehet, hogy elpoénkodhatta volna egy olyan mondattal, hogy "azért lassú a csapatjátékunk, mert a többiek nem képesek felnőni a gyorsaságomhoz".  ;D

Meglepően keveset beszéltünk idén a Bostonról, pedig nincs mese, jár nekik az elismerés.

Én is azok közé tartoztam a holtszezonban, akik azt mondták a tavalyi évükről, hogy az egy elég szerencsésen összejött idény volt, ahol szinte minden nekik kedvezett. Leginkább említettük ezt a Miami elleni főcsoportdöntőről, ahol a Heatnél szinte még a szertáros családtagjai is sérüléssel bajlódtak, nem csak a játékoskeret. És abban is nagyjából egyetértettünk, hogy nem valószínű, hogy idén meg fogják tudni ismételni a tavalyi teljesítményüket.

Most viszont ott tartunk, hogy van egy teljesen kaotikus (és fogadási szempontból totál káosz) idénykezdet, ahol – nagy általánosságban – talán az egyetlen biztosra vehető tipp a heti meccsdömpingben a Boston győzelme. Pedig azért a szezon előtt nem sok minden szólt mellettük. Elküldték ugye Udokát, aki mégiscsak döntőbe vezette hosszú idő után a Celticset, emellett pedig érkezett ugyan három – jónak mondható – játékos, de igazából egyikük sem a kezdőbe, sokkal inkább kiegészítő embernek jött, arról nem is beszélve, hogy a háromból az egyik (Gallinari) még egyetlen meccsen sem tudott pályára lépni a sérülése miatt. De Griffin is mindössze 9-szer kapott játéklehetőséget az első 25 meccsből, pedig ő nem is volt sérült. Talán Brogdon az egyetlen, aki tényleg erősítést jelentett, és aki többször is 20 pont felett teljesített az edzőtől kapott 20-25 perc játékidő alatt.

Szakmai elemzésbe nem is akarok, de igazából nem is tudnék belemenni, úgyhogy kizárólag a statisztikákkal próbálom magyarázni a 20-5-ös győzelmi mutatójukat. Szerencsére azok is elég beszédesek.

A Boston az egyetlen csapat, aki a dobott pontokat tekintve 120 pont felett átlagol eddig. Ez a rengeteg pont annak is köszönhető, hogy 2. helyen állnak a mezőnypontok tekintetében (49,4%), 1. helyen a hárompontosok mutatójában (40,2%), ráadásul ez utóbbi úgy, hogy övék a legtöbb triplakísérlet is, és szintén 1. helyen állnak a büntetőzés területén is (84,4%). Vagyis mind az egy-, mind a kettő-, és mind a hárompontosok statisztikájában ott vannak az élen, vagy az első kettőben. És mindez úgy, hogy – bocsánat a Tatum- és a Brown-fanatikusoktól – nincs a csapatnak olyan kaliberű sztárjátékosa, mind Doncic, Jokic, Embiid, Giannis stb. Ezzel szemben viszont csupa olyan játékos ül még a kispadon is, akik ha lehetőséget kapnak, akkor nagyon megbízhatóan tudnak teljesíteni (lásd pl. a már említett Griffin, vagy éppen White, Kornet, de mondhatnánk az általam eddig nem igazán ismert Sam Hausert is). A kezdőötösről már nem is beszélve, ahol mindenki bizonyította már korábban, hogy bármikor képes 20 pont feletti teljesítményre (Tatum, Brown, Smart, Horford, de még akár G. Williams is).

Egyszóval a Boston egy olyan csapat, akik – igazi magasember híján – nem szednek ugyan sok lepattanót (25. hely a 30 csapatból), labdaszerzésben sem igazán villognak (ligautolsók!!!), de tudják, hogy amíg többet (és jobban) dobnak az ellenfeleiknél, addig nem lehet baj. A kérdés csak az, hogy mennyire lesz igaz náluk az a mondás, miszerint "A támadók nyerik a meccset, a védők nyerik a bajnokságot.".

Egyetértek, tényleg meglepő a Boston idei teljesítménye. Még az is benne van, hogy Udoka lett volna a fék?  ;D Ez a sztori amúgy nekem továbbra sem akar összeállni, miként működik ilyen jól a Boston. Ahogyan írtad, tényleg óriási volumennel dobnak, ehhez gyors játék párosul, elég lenne manapság ennyi a sikerhez az NBA-ben?

Pár hete láttam róluk egy videót, majd most újból megkerestem ezt a felvételt, de közben még annyi ilyen született, hogy inkább belinkelem az összeset. Szinte minden releváns YouTube NBA-s oldal velük foglalkozik:






A szezon előtt lesajnált Jazz legyőzné a címvédőt!

A Golden State Warriors háza táján nem minden úgy alakul idén, ahogyan eltervezték.  Olvasd tovább


A Migos-féle "okosság" is fain volt, pár hete mindenki azzal foglalkozott kint, mit hazudott már megint LeBron.  ;D


Idézetet írta: Pozzato Dátum december 07, 2022, 17:26:14A Migos-féle "okosság" is fain volt, pár hete mindenki azzal foglalkozott kint, mit hazudott már megint LeBron.  ;D


Nehéz megszólalni.

Mikor megnéztem a Boston-videókat, szerettem volna írni hozzá egy-két megjegyzést, ami eszembe jutott a felvételek láttán, de elkövettem azt a hibát, hogy rögtön utána megnéztem ezt a kis videót is, és Benyó olyan szinten lefárasztott a hülyeségeivel, hogy a Boston-témát jelenleg hanyagolni fogom.

Ez az ember beteg, az egyértelmű. De szerencsére jó értelemben.  ;D

A Jazz után a Pelicans is megszerezte az első helyet, mi történik Nyugaton?

A New Orleans támadógépezete új fokozatba kapcsolt, amire egyelőre nincsen válasza az ellenfeleknek! Olvasd tovább