Tényleg jöhetnek 2023-tól a külföldi irodák?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Úgy gondolom, hogy ez a téma megér egy külön tiopikot.

Februárban jöttek a hírek, miszerint "Megnyitják a magyar sportfogadási piacot a külföldi szolgáltatók előtt".

Telex cikk:
https://telex.hu/gazdasag/2022/02/17/megnyitjak-a-magyar-sportfogadasi-piacot-a-kulfoldi-szolgaltatok-elott

Sportfogadas.org cikk:
https://www.sportfogadas.org/hirek/magyarorszag-megnyitna-kapuit-a-kulfoldi-szolgaltatok-elott

A telex ezt írja:
"A kormány az Európai Unióhoz már be is nyújtotta a törvénytervezetet, amely formailag megfelelhet az uniós elvárásoknak. Azt a törvénytervezethez csatolt magyarázat is elismeri, hogy a szabályozás célja az uniós ítélkezési gyakorlatnak való megfelelés. A jogszabály olyan pénzügyi feltételeket szab a majdani kérelmezők számára, mint például a legalább egymilliárd forintos alaptőke. Ezenkívül az adott vállalkozásnak legalább ötéves szerencsejáték-szervezői gyakorlattal kell rendelkeznie, a tulajdonosi körének pedig legalább tíz éve makulátlanul kell működnie, vagyis a jelentkezőt egyetlenegyszer sem marasztalhatták el azért, mert engedély nélkül szervezett szerencsejátékot. A tervezet az Európai Gazdasági Térség tagállamaira szabja a jogszabály hatályát, így a Nagy-Britanniában bejegyzett cégek kiesnének a versenyből, ha a magyar parlament a mostani formájában fogadná el a javaslatot."

Az spf cikkben meg már ez van:
"Az Európai Gazdasági Térség (EGT) az Európai Unió 27 tagállamából, valamint olyan országokból áll, mint az Egyesült Királyság, Izland, Liechtenstein és Norvégia." -ez valószínűleg hibás megfogalmazás.


A hvg360 így ír:
"A kormány az Európai Unióhoz már be is nyújtotta a törvénytervezetet, amely formailag megfelelhet a brüsszeli elvárásoknak, gyakorlatilag azonban a Habony–Garancsi-kör további térnyerését alapozza meg..."
...
Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a tervezet az Európai Gazdasági Térség tagállamaira szabja a jogszabály hatályát, márpedig ennek a körnek 2020 januárja óta nem tagja az Egyesült Királyság, így az oda bejelentett cégek kiesnének a versenyből, ha a magyar parlament ebben a formájában fogadná el a javaslatot. Utóbbi érzékenyen érintené például a Sportingbetet, amely cégnek történetesen Londonban van a főhadiszállása. De érdekeltségein keresztül azért jelen van EGT-tagállamokban is, kérdés, hogy ez elégnek bizonyul-e.

A verseny mindenesetre megnyílt, gondolhatnák a felületes jogértelmezők, valójában azonban a következő kilenc évben gyakorlatilag egyetlen személyen, Orbán Viktor jobbkezén múlik, hogy ki kaphatja meg az engedélyt. A kormány ugyanis a szerencsejátékokat is beterelte a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) alá, amelynek az elnöke Biró Marcell, a Miniszterelnöki Kormányiroda korábbi államtitkára, és a törvényjavaslat most gondosan e hatóság elnökének kezébe adja a döntési jogköröket. A kérelmezők számára az egyik legszűkebb keresztmetszet az a feltétel, amely szerint az adott vállalkozásnak, illetve tulajdonosi körének legalább 10 éve makulátlannak kell lennie: a jelentkezőt egyetlenegyszer sem marasztalhatták el azért, mert engedély nélkül szervezett szerencsejátékot.

...
Az elmúlt évek ugyanis e piacon másról sem szóltak, mint arról a csiki-csukiról, hogy a szolgáltatók a tilalom ellenére el tudják érni a fogadásra kész magyar tippelőket, a szerencsejáték-felügyelet pedig lefülelje ezt az igyekezetet. A feketelistázás egyetlen eredménye eddig az volt, hogy a szolgáltatók újabb és újabb klónoldalakkal jelentkeztek. Most azonban lehet egy sokkal súlyosabb következményük is a korábbi jogsértéseknek: akiket eddig listáztak, azok automatikusan lecsúsznak a legális magyarországi üzletről. Hacsak Biró Marcell másképp nem dönt. Ezt ugyanis megteheti.

Mi a véleményetek? Most akkor jöhetnek a jobbnál jobb irodák, vagy sem?




Állítólag most is lehet fogadni külföldi irodáknál, és nem kell ezért 2023-ig várni.

Én nem tudom persze, csak tippmixelek, papír alapon és direkt vesztek. Éljen az Szrt-!

Idézetet írta: spursBSB Dátum május 07, 2022, 10:21:45Ez a téma nem érdekel senkit?

Már hogyne érdekelne. De azóta tudtunk szerint nem történt semmi érdemleges változás ezen a téren. Se egy nyilatkozat, semmi.

Meg azt se felejtsük, hogy közben volt egy választás, s kérdéses, hogy ez a módosítás akkoriban milyen célból volt bedobva.

Ebben a cikkben meg már jeleztük az érdekes feltételeket (melyek alapján megszabható, hogy ki kapjon engedélyt, s ki nem):
https://www.sportfogadas.org/hirek/magyarorszag-megnyitna-kapuit-a-kulfoldi-szolgaltatok-elott

Igazabol ha van eszük engedik a dolgot, mert legalabb a koncesszios dijbol es egyeb adokbol par milliard bejonne, mert igy kb senki sem adozik utana.

Nem hinnem hogy ha engednek hogy jojjenek akkor a pron kevesebben játszanának, hisz most is lehet kulfoldon jatszani. Foleg ha rendbe tennek az oldalt, normalis kinalat lenne es normalis promok, nem ilyen sorsolasos marhasagok akkor talan tobben is jatszananak ott.