Magyar Labdarúgó Válogatott 2024

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: BvB_09 Dátum augusztus 31, 2020, 14:53:17
Na és még hány lesz? Naponta kétszer cserélni kényszerül ilyen-olyan okok miatt Rossi. Azért lassan elfogynak a jó jétékosok, és akkor jöhet Dzsudzsák  :)
szeptember 3. játszanak a törökökkel, 1.57-ért ennyi változtatás mellett, még ha felkészülési mérkőzés jellege is lesz az egésznek, be lehet próbálni :)

Addig megrendezik a mérkőzéseket, amíg egy válogatottnak 13 bevethető játékosa (közülük egy kapus) marad. Ha ez nem sikerül, akkor következik: 1. halasztás, 2. felelősség megállapítása után 3-0 a vétlen félnek 3. ha nem megállapítható a vétlen fél, akkor sorsolás.

Magyar labdarúgó-válogatott - Hangya Szilveszter sem csatlakozik a kerethez

A Korhut Mihály helyére vasárnap behívott Hangya Szilveszter sem csatlakozik a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez.


A magyar szövetség (MLSZ) Twitter-oldalának hétfői bejegyzése szerint Hangya sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, Marco Rossi szövetségi kapitány azonban nem hív be új játékost.
   
Pénteken és szombaton három futballista maradt ki kényszerű okokból a törökök és oroszok ellen készülő válogatottból: a sérült Baráth Botond és Tamás Krisztián helyére Holender Filip és Kecskés Ákos került, míg Gazdag Dánielre elővigyázatosságból nem számít a szakmai stáb, mivel a Budapest Honvéd bő keretében két játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. Gazdag helyett a Fehérvár FC soraiból Pátkai Máté kapott meghívót.
   
Az MLSZ vasárnap közölte, hogy Korhut helyett Hangyával számol a stáb, amely elővigyázatosságból tekint el a debreceni védő csatlakozásától, mivel a DVSC környezetében koronavírus gyanúja merült fel. Vasárnap este derült ki, hogy sérülés miatt Botka Endre sem tud játszani. Őt az újonc Bolla Bendegúz, a Fehérvár FC védője helyettesíti.
   
A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

A keret:
   
kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)
   
védők:

Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol)
   
középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Kalmár Zsolt (FC DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)
   
csatárok:

Babati Benjámin (ZTE), Holender Filip (FC Lugano), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

forrás: MTI

Bese és Bolla is kikerült a válogatottból.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum szeptember 02, 2020, 13:48:24
Bese és Bolla is kikerült a válogatottból.
még mindig tartja az 1.60 körüli oddsot a török win, kiváncsi vagyok mikor indul esésnek, bár így hogy mindössze 5 hátvéd marad, s nincs közöttük egy jobbhátvéd sem, a török gól 1.5 felett 1,82 is egész jó lehet  :beerchug:

Az a baj, hogy a bundás török csapat az ellenfél, aztán ki tudja, akarnak-e egyáltalán gólt lőni  :D Rajtunk nyomás nem nagyon van, még akár jól is kijöhetünk a dologból.

Személy szerint én is magasnak gondolom a törökök oddsát. Nálam ez 1.35-nél biztos nem lenne több.

Megkövezem magam az előző írásomért. Sose felejtsük el az alapszabályt: magyarok ellen sose fogadj! Hiba volt, megérdemelt siker.

azé az kemény h 90. perc bedobás az ellenfél 16-osánál és hátravisszük kapushoz  ;D

A két meccs alapján elmondható, hogy nagyon jó döntés volt Dzsudzsák mellőzése. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy Szalai Ádámot mikor fogják kihagyni a válogatottból.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum szeptember 06, 2020, 21:28:01
A két meccs alapján elmondható, hogy nagyon jó döntés volt Dzsudzsák mellőzése. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy Szalai Ádámot mikor fogják kihagyni a válogatottból.

Persze, teljesen logikus lenne Szalait kihagyni, hiszen úgyis tele vannak a topligák magyar csatárokkal  :)

Idézetet írta: balakal Dátum szeptember 06, 2020, 21:46:06
Persze, teljesen logikus lenne Szalait kihagyni, hiszen úgyis tele vannak a topligák magyar csatárokkal  :)

Az előző szezonban 27 találkozón 1 gólt szerzett és 1 gólpaszt adott. Logika ide vagy oda, gyengén teljesít, esélyt kell adni másnak. Ha az északi-sarki hatodosztályban játszik az illető, akkor is. Mindegy hol játszik, a forma a lényeg. Szerintem.

#27 szeptember 06, 2020, 23:14:40, LosGabos
Idézetet írta: balakal Dátum szeptember 06, 2020, 21:46:06
Persze, teljesen logikus lenne Szalait kihagyni, hiszen úgyis tele vannak a topligák magyar csatárokkal  :)
Láttad a mozgását! Micimackó gyorsabban fordul! Én 179/55/95 vagyok, amiből a második a korom, a harmadik nem, nem a mellbőségem, hanem a súlyom. De bármikor kiállok Szalai ellen és 2 métert verek rá 10 méteren. És öt évvel ezelőtt is ugyanez lett volna az eredmény.
Az "én egy nagy darab, erős center vagyok, várom a labdát, mikor kapom már meg" korszaknak vége. Futni kell 10-12 kilométert meccsenként és bejátszani az egész pályát. A Szalai Ádám - Bőde - stb emberek ideje lejárt.

Julian Nagelsmann vagy Dárdai Pál teljesen másként vélekedtek Szalai szerepéről, de ők a hanyatló nyugati iskolákat követik.

Nem tudja megtartani a labdát, lassan fordul, kezdősebessége nincs, hátra játszik, jó esetben oldalra.
Nézd meg Sallait. Előre játszik, cseleket vállal egy az egyben. Persze hibázik is, de az összjátéka akkor is magasabb szinten van. A mai góljánál, ha Szalai van a helyében, biztosan rábikázza, lesz ami lesz.
Elismerem az eredményeit, de ahogy írtam: Az ő ideje lejárt.
És lejárt Niikolicsé is. Lőtt egy gólt, ami szuper, de eladott 5 labdát, amiből indulhatott az ellenfél. Kiélezett helyzetben nem lesz az ellenfél ilyen lassú, mint az oroszok voltak.