Magyarország a 2021-es nyári olimpián

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Magyarország a 2021-es nyári olimpián

Hány érmet fog szerezni Magyarország a tokiói olimpián? Ebből hány lesz a legértékesebb (arany)? Magyar sportolók esélyeiről beszélgethetünk e fórumtémában.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Magyar sportolók a 2021-es tokiói olimpián:

Magyar hivatalos oldal

Wikipédia

10-12 érem , abból vagy 4  arany. De , ha több lesz, nem fogok megharagudni   ;D

Tokió 2020 - Fucsovics Márton érmet remél

Érmet szeretne nyerni Fucsovics Márton a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia tenisztornáján.


A wimbledoni negyeddöntőjével a világranglista 48. helyéről a 39-edikre ugrott magyar játékos az M1 aktuális csatornának szerdán elmondta, a héten idehaza készül az ötkarikás szereplésre.
   
"A londoni Grand Slam-torna után jól jött öt-hat nap pihenő, de mától már keménypályán edzek életem első olimpiájára" - jelentette ki a 29 éves teniszező. "Hétfőn utazom Japánba, ott néhány nap akklimatizálódás következik, majd jövő szombaton rajtol a verseny. A távol maradó sztárok nélkül is erős mezőnyt várok, lesznek ott top 10-esek is, és remélem, sikerül érmet szereznem, de ahhoz nagyon jól kell játszanom."
   
Ami a vegyes párost illeti, Fucsovics közölte, a helyszíni nevezésnél derül majd ki, hogy felférnek-e Babos Tímeával a főtáblára.
   
Babos - aki női párosban indul Tokióban, Jani Réka oldalán - kedden csípősérülés miatt feladta egyes mérkőzését a budapesti tornán, és egyelőre bizonytalan, hogy vállalja-e az olimpiai részvételt.

forrás: MTI

Szerintem összességében lehet olyan (16) érem és ebből legalább (6) aranyérem. Számítani kell úszás,vízilabda és ott van még a kajak - kenu részünkről és van még egy pár sportág (vívás,női súlylökés) ahol érem várható.

Idézetet írta: grof19 Dátum július 17, 2021, 17:18:04
Szerintem összességében lehet olyan (16) érem és ebből legalább (6) aranyérem. Számítani kell úszás,vízilabda és ott van még a kajak - kenu részünkről és van még egy pár sportág (vívás,női súlylökés) ahol érem várható.


Vízilabdában max érem.. Egyáltalán nem vagyunk esélyesek, nem is értem hogy miért nekünk adják a legkisebb oddsot. Persze nagyon szeretném ha nyernének a fiúk, de a szerbek, horvátok jobbak, Montenegró mumus, spanyolok és olaszok is nagyon erősek.

Nőknél toronymagas favoritok az amerikaiak.

Ezek ellenére szerintem a 6 arany reális. 1-2 úszás,2-3 kajak kenu és 1-1 leeshet az öttusában, lövészetben, vívásban, birkózásban és vagy vitorlázásban.

Pekingben is megviselte a magyar sportolokat az utazas/idoeltolodas/atallas pedig akkor tobben is tavol-keleti edzotaborokbol erkeztek az olimpiara.
A magyar csapat nagy resze ezen a heten indult utnak, majd mindenki (dubaji, frankfurti) atszallassal fog repulni Japanba es sokaknak ez lesz az elso olyan otkarikas reszvetele ahol az eddigi olimpiakkal ellentetben nem vehettek reszt helyszini tesztversenyeken a megelozo honapokban hogy ismerkedjenek a korulmenyekkel, palyakkal, csarnokokkal stb.
Ez utobbi nemcsak minket erint majd, de szerintem a teljes atallashoz, akklimatizaciohoz tobb mint egy het kellett volna es ez lehet jelentkezni fog olyan szamokban ahol a selejtezo es a donto ugyanazon a napon lesz megtartva.
Nem akarok veszharangot kongatni de a MOB okkal remel "jo esetben" 12-13 ermet osszesen.

Szerintem Pekingben nem volt ennyi aranyesélyesünk. Tehát nem csak az időeltolódás miatt lett gyengébb, hanem az egy olyan időszak volt, ahol gyengébb volt a szokásosnál a magyar utazó csapat. Úszásban csak Cseh Laci volt éremesélyes, még nem volt Katinkánk.
Öttusa full lutri sport, ebben az új verzióban vannak kiemelkedő versenyzők,de nehéz egyeduralkodónak lenni.
Birkózásban sem nagyon volt kimagasló versenyzőnk, aki toronymagas esélyes lett volna, a korábbi évekhez képest nem volt komoly boxolónk, cselgáncsozónk.
A betli az a vívás volt, de a vívás is olyan sport, hogy borzasztó nehéz dominálni, kb bárki megverhet bárkit.
A többi sportban kb "futottakmég" versenyzők voltak, reális éremesély nélkül..


Most azért vannak toronymagas esélyeseink. Főleg dobogóra. De ugye Miláknak nagyon kinéz egy arany és egy ezüst. Legalább egy de formától függően két érem Katinkának. Éremre simán jó lehet Kapás és Rasovszky.
Vívásban  a kard csapat, a kétszeres címvédő Szilágyi, van egy vb cimvédőnk talán párbajtőrben.
Kajak kenu hagyományosan jó sportunk, lövészetben Péni és a csapat is simán éremesélyes.


És szerintem az időeltolódásra nem szabad fogni. Ezért utaznak 10nappal előbb, hogy legyen idő átállni a szervezetnek. Rióban is volt eltolódás és ott azért elég jók voltunk.



*Végignéztem a versenyzőinket Pekingben. "Gyenge" csapat volt. Természetesen nem leszólva őket, olimpiára kijutni önmagában csodálatos, azonban abban a csapatban nem igen volt több.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 17, 2021, 20:31:22
Szerintem Pekingben nem volt ennyi aranyesélyesünk.
Aranyeselyesunk most is csak egy van - Milak Kristof - masoknak pedig kijohet a lepes, ha jo lett a formaidozites vagy a sorsolas.
Az eremesely az egy lutri - az uszoknak megint berendeztek egy teljesen felesleges EB-t ket honappal az olimpia elott es ilyen rovid idokulonbseggel formaba hozni magad ketszer nagyon nehez.
A vivast dominalni fogjak az azsiai sportolok, akiknek meglesz fujva a hazai palya sok mas helyen is de leginkabb ott ahol fontos pontok mulnak majd az egyeni megitelesen (vivas, torna, kuzdosportok)
A legtobb kvotaszerzos vk, vb helyezes - akarmilyen sportban - az utobbi ket evbol nem sokat nyom a latban mert a virus miatt a legtobb helyen csokkent mezony indult, vagy nagy favoritok hianyoztak.
Kajak-kenuban mar nem dominalunk ugy mint regen, EB es VB ermeink jo resze nem olimpiai szamokbol jott az utobbi evekben, most sem realis 2-3 eremnel tobbet varni toluk.
Csapatsportokba bele sem kezdek, azoknal mar az is orom hogy kijutottak.

Megertem hogy miert vagy optimista, de en nem teljesen latom, hogy hol lesz ebbol 6 arany meg eremeso...

Hosszú 400on arany esélyes. Igaz, idén nem meggyőző, de ki tudja milyen állapotban van? "Simán nyerhet" aranyat. Rasovszky szintén, ott csak Wellbrock az igazi nagy ellenfél.

Kajak kenu. Ott a az összes női számban van éremesély, K1,K2,K4,C1,C2. 2019es vbn 2 arany és még 3 érem volt a termés a fiúkkal együtt, olimpiai távokon. Ezek közül az idei ebn verték azokat a beloruszukat, K2 500on, akik egyedül megelőzték a lányokat 19ben. Szóval 3 komoly aranyesélyünk van csak kajakban. K2 500,K4 500 és a ffi K1 1000. ezen kívül még 2-3 érem.

Ezeken kívül ott van még egy csomó potenciális esély, de hát végül is ez olimpia, a legjobbak vannak ott, így nagyon ritka az akkora favorit mint Milák. 3-10közötti aranyunk lehet. a 3 a legrosszabb forgatókönyv szerintem, a 10 a legjobb. Nekünk innen nincs befolyásunk egyik végletre sem, de én bízok a 6-7 aranyban..

A vizisportok részéről mindenképpen jöhet legalább négy arany. Na, és a vívás , párbajtőr.
Atletikából , kalapácsvetésből, bírkózásból ,tornából nem tudom most hogyan állunk.
Tornára a férfiakra gondolok. Nőiben kínai lányok visznek ott mindent.

Most nézem, hogy a tippmix 7,5 -nél húzta meg a magyar aranyak határát.
Úgy látom, hogy itt nyolcat nem nagyon vár senki. Tehát ezek szerint ajándék lehet a 7,5 alá 1,85-ért .
De nem tesszük meg , mert legalább tíz aranyra vágyunk. Pedig reálisan nagy összeggel kellene pakolni.

Idézetet írta: chabialonso Dátum július 18, 2021, 16:52:05
A vizisportok részéről mindenképpen jöhet legalább négy arany. Na, és a vívás , párbajtőr.
Atletikából , kalapácsvetésből, bírkózásból ,tornából nem tudom most hogyan állunk.
Tornára a férfiakra gondolok. Nőiben kínai lányok visznek ott mindent.

A torna nagyon nem kinai sport, a noi meg vegkepp nem. Az amerikai felsegterulet. Meghozza Simone Biles-é. Toronymagas favorit egyeni osszetettben, csapatban az USAval, meg még a 4 szerenkenti döntőbol legalabb 3ban.

Amiket felsoroltal sportagakat abbol max bírkózásból jöhet arany vagy erem.. A tobbibol kb eselytelen. Vagy valami csoda folytán egy bronz kalapacsvetesben.. De ennyi.

Az a 7,5 realis hatar. Lehet 10 aranyunk is akar de 3 is. Irtam mar korabban, valami extrém formaban lehetne 5 arany csak uszasban. Katinka a ket vegyesben, Milak es Bogi 200pillen es hosszutavban Rasovszky. Nyilvan ez a legleglegoptimalisabb. De ha azt nezzuk a szamaban mindegyik vilagbajnoki cimvedo.. Mind Raso, mind a ket lany es Milak is.. Szoval amilyen konnyen bejohet, olyan konnyen szarul is allhat nehany nap utan.


Kb 1honapja vilagbajnok lett Marosi ottusaban. Ilyen alapon az olimpian is nyerhet. Nyilvan valoszinubb hogy nem, sok az ellenfel, de barmi lehet.

Ha az utolso vbket nezzuk van vagy 10 vb cimvedonk olimpiai szamban.

Uszasban nem az szamit, hogy ki a cimvedo, hanem hogy milyen ranglista eredmenyekkel erkeznek az ebben az evben elert idejuk alapjan az uszok.
Hosszu nincs a legjobb 10-ben 200 vegyesen, 400 vegyesen csak az otodik legjobb ido az ove iden - ugyanugy ahogy Boginak is 200 pillen.
Ezzel szemben Milak az iden elert legjobb 5 idobol negyet magaenak tudhat a fo szamaban. Ezert o az egyetlen biztos eremesely (aranyesely) iden uszasban.
A tobbieknek vagy kijon a lepes vagy nem, Milaknak viszont nem fog kelleni ujabb vilagcsucs az olimpiai gyozelemhez mert annyira uralja a sajat mezonyet ebben a szamban.

5-6 arany lehet, de elsülhet véletlenül úgy is hogy 8-9 lesz. Kajak-kenuban is van több szám ahol egy-két éve simán aranyesélyesek voltunk, de most nem. pl. Kozák Danuta nagyon valószínű, hogy nem fog nyerni, Carrington és Jörgensen is verheti K1 500-on több okból is. Carrington ugye amolyan zseni, mint anno Birgit Fischer volt, ha jó formában jön nemigen verhető, Jörgensen meg jó pár hónapja már csak a kajak-kenura koncentrál és nem dolgozik mellette + magyar edző készíti fel, meg is látszik, legutóbb is verte Danutát mikor találkoztak, el is ismerte Danuta hogy jobb nála most Jörgensen és a covid is nagyon visszavetette Kozákot, nagyon nehezen állt talpra belőle.
Aztán meglátjuk, szerintem esélyesebb most a bronz mint az arany, de ne legyen igazam.
Hosszú Katinka kicsit hasonló, de azért 400-on nyerhet. Nagyon óvatosan nyilatkozik a 400-ról is, azért messze nem egyszemélyi esélyes ő ott most. 200-on szerintem nem fog nyerni, ott indul az ausztrál wondergirl McKeown, igaz nem ez a fő száma hanem a 100 és 200 hát, de durva eredményei vannak mostanság, döntögeti sorban a rekordokat, legutóbb éppen 100 háton úszott világcsúcsot pár napja. Nyerhet ha odateszi magát ezen a 200 vegyesen is simán és nem pihen a hátúszószámokra.
Összességében az egyetlen biztosnak mondható aranyesélyesünk Milák, annyival a világ előtt van 200 pillangón most és olyan utolsó 50m-e van hogy nem látom ki tudná megszorítani, ha nagy gikszer nincs ő nyer.
Viszont nagyon könnyen megeshet hogy több aranyunk nem is lesz most úszásban.
Kajak-kenuban szokás szerint több számban is favoritok vagyunk, nem sorolom úgyis tudja mindenki hol. Ott reális 3 arany, lehet több is ha úgy van, de ha balul sül el valami akkor lehet csak 2 lesz.
Amiért mégis lehet több mint 5-6 aranyérmünk, az a szokásos: birkózásban, vívásban, öttusában, sportlövészetben, vitorlázásban, vívásban akármi is lehet, 0 arany is lehet ezekből összesen, de éppen 3-4 is ha úgy alakul, ez lutri. Egyikben sem vagyunk nagy esélyesek sehol, de azért mindenhol van olyan emberünk aki reális, hogy megnyerheti akár, vitorlázásban Berecz, birkózásban Lőrincz, vívásban Szilágyi, öttusában, lövészetben is van aranyesély, nem sorolok fel mindenkit.
Ha ezekből amit írtam jönnek aranyak + Hosszú megnyeri a 400 vegyest és jön a szokásos 3-4 arany kajak-kenuban akkor gyorsan lehet 8+ arany is.
Minden olimpián van szinte egy olyan arany amit ember nem vár, valami olyan sportágban vagy számban. Nem tudom hol lehet ilyen most, mondjuk judo mivel ott max 1-2 bronzot várunk  :)
Elég kiszámíthatatlan az egész, de én elégedett leszek ha 6 aranyat nyerünk mondjuk.