Ligue 1 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Úgy vélem, hogy az a meccs már a jelenben nem mérvadó. Azt a PSG-t akkoriban Emery irányította, aki ugyanolyan beszari taktikával kezdett a Barcával szemben, mint a katalánok Rómában tavaly tavasszal. Emery nem való ilyen szintre, ilyen klasszisok mellé, mert nem tudja megoldani a helyzetet. Neki kisebb csapatok valók, mint a Sevilla vagy az Arsenal. Egy párizsi sztárcsapatot teljesen más irányítani, mint a fentebb említett két klubot, ahol manapság elvétve fordulnak meg akkora klasszisok, mint Cavani, Di María, Neymar vagy Mbappé.

Másik szempont pedig, hogy Tuchel azért véleményem szerint jóval komolyabb szakember, mint Emery. A stáb is veretesebb, mint akkoriban, ez azért kezd a játékon is megmutatkozik. Nehezen jöttek bele, ez köszönhető annak is, hogy Nasser Al-Khelaifi össze-vissza vásárolt az évek alatt. Védelemben vannak lyukak (főleg balszárnyon), középpálya sem a legerősebb. Ugyanakkor van egy olyan hátország Tuchel mögött - élén Löw Zsoltival -, akik precízen felkészítik a csapatot. Arno Michels az egyik fő segéd, aki 10 éve dolgozik Tuchel mellett, mint segédedző.

Valamelyik interjúban hallottam, hogy rengeteg videóelemzést végeznek, gondolom ezért is érkezett az a Benjamin Weber (külön a német edző kérésére, ahogyan Löw is, aki szintén ellenfél elemzésével foglalkozik), aki szintén 10 éve csinálja ezt a munkát Tuchel számára. Ez már egy jóval felkészültebb PSG, mint amiket az elmúlt 2-3 évben láthattunk. Német precizitás, ami kezdetben nem párosult jó játékkal, de ez nem csak Tuchel hibája. Azonban a munkája szépen lassan beérik, szerintem nyáron fogja a saját képére formálni a csapatot teljesen.

Mikor írtam azt a hozzászólást, akkor még nem tudtam, hogy Neymar megint megsérül. Úgy, ahogyan tavaly. Ez szerintem megint döntő tényező lehet, mert azért két klasszisra könnyebb figyelni egy védelemnek, illetve azt is érdemes beismerni, hogy Neymar kezdett visszatérni a prime barcás formájához. Ha nem hagynak területet Mbappénak, akkor bajban lehet a párizsiak. És ott van még a De Gea "faktor", az a faszi, ha elborul az agya, megfog 8-10 ziccert és aznap nem lősz gólt neki. Ilyen kapust nem sokat láttam, szóval, ha ő jó napot fog ki, akkor bizony lehet nem lesz igazam a söpréssel kapcsolatban.

Lehet ebben az évben Neymar sérülése miatt megint elúszik a nagy álom, de szerintem nyáron érdemes a PSG-t figyelni az átigazolási piacon. Nem valószínű, hogy megint szupersztárok fognak érkezni, hanem inkább jó munkásemberek, meg tehetséges fiatalok. Már múlt nyáron is voltak arra utaló jelek, hogy Tuchel "németesíti" a csapatot. Thilo Kehrer gondolom nem Khelaifi ötlete volt, ahogyan Juan Bernat se a Bayernből. Ők biztosan az edző kérésre érkeztek és jó eséllyel a PSG nyáron bevásárolhat a Bundesligából. Nem lepődnék meg Halstenberg leigazolásán (Kurzawa folyamatosan sérült, Bernat pedig egy félrement transzfer). Középpályára pedig simán érkezhet olyan játékos, mint Thomas Delaney, aki kiváló szűrő.

A másik oldalon pedig az látszik, hogy küldi el a magatartásbeli problémákkal küzdő játékosokat. Hatem Ben Arfa nem kapott szerződéshosszabbítást, Javier Pastore mehetett Isten hírével, ahogyan Yuri Berchiche is. Ez lesz a sorsa nyáron a fél éve rinyáló Rabiot-nak is. Hasonlóan járhat majd Kimpembe is, illetve Dani Alvés ideje is le fog járni.

Ligue 1: Teher alatt nő a pálma

A Lille tartja a második helyet, de a nizzai csapat minimum egy pontért utazik hozzájuk pénteken! Olvasd tovább


Ligue 1: Szenvednek a nagyok

A Monaco a kiesés elől menekül, Marseille pedig újból az élmezőnyhöz tartozna, de ehhez nyerniük kéne szombaton! Olvasd tovább


Ligue 1: Nagy a baj Párizsban

Neymar távollétében Mbappé eldöntheti a vasárnap esti derbit?  Olvasd tovább


Ligue 1: Behozzák a lemaradást

Szenvedős mérkőzésre van kilátás kedden a Vélodrome-ban, mindkét csapatnak égető szüksége lenne a győzelemre!  Olvasd tovább


Ligue 1: Minden pont számít!

A Monaco pontokért megy a Montpellier otthonában, hogy elkerüljenek a kiesőzónából, míg a Lille és a Lyon tovább folytatja a versenyfutást a második helyért.  Olvasd tovább


Ligue 1: Erőre kaptak

Pályán a Monaco, a Marseille és a Nice is szombaton! Olvasd tovább


Ligue 1: Minimális üzemmódban

A PSG-re elméletben egy könnyed ujjgyakorlat vár, de mit mutat a gyakorlat? Olvasd tovább


Ligue 1: Épp rosszkor találkoznak

Elnézve a javuló hercegségbeli csapatot, talán lehet ebből egy jó rangadó is, amihez viszont a Lyon is kell. Olvasd tovább


Ligue 1: Oda a Montpellier-csoda?

Akad most bőven probléma a Montpellier-nél, képes ezt kihasználni a Bordeaux? Olvasd tovább


Ligue 1: Itt az esély!

A PSG minimalista játékkal nyerne szombaton! Olvasd tovább


Balotelli megismétli egyedi gólörömét?

Még erre is lehet pénzt feltenni az Unibet fogadóirodánál! Tovább


Ligue 1: Szorossá válhat az élmezőny

Hétvégén Párizsban jöhet az első komoly erőpróba Balotelli és a Marseille számára. Olvasd tovább


Ligue 1: Csalódottak csatája

Két pörgősen játszó csapat meccsén gólokat várunk! Olvasd tovább


Ligue 1: Menni kell előre!

A kiesés elől menekülő Nantes megnehezíteni a Lille dolgát! Olvasd tovább