csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#25275 december 05, 2019, 17:59:58, csabax
Rosenborg - Ranheim, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#25276 december 05, 2019, 18:43:56, csabax
Kuba - Szerbia, Szerbia -17.5 gól hendikep  :great:



Idézetet írta: csabax Dátum november 28, 2019, 23:35:13
Atlanta Falcons - New Orleans Saints, New Orleans Saints -6.5 pont hendikep  :great:
18-26

Idézetet írta: csabax Dátum november 29, 2019, 10:12:37
Astra Giurgiu - Gaz Metan Medias 1  :great:

Akár még rangadónak is lehetne nevezni ezt az Astra Giurgiu - Gaz Metan Medias román élvonalbeli bajnoki mérkőzést, hiszen a 4. helyezett házigazda együttes játszik majd az 5. helyezett vendégcsapat ellen, a találkozó tétje pedig a felsőházi rájátszásban való részvétel. Persze, a kudarcot valló csapatnak lesz még ideje a javításra, ugyanis ez az ezen hétvégi még a 18. forduló lesz és - adott esetben - a jövő év február hónapjának végéig lesz még bőven idő ilyesmire. Szóval egyelőre még odébb van a románoknál az alapszakasz zárófordulója, viszont mivel kiélezett a küzdelem, bármelyik csapatnak már most sokat jelenthet egy újabb győzelem és a sikerért járó 3 pont.

A hazaiak győzelmére tippelek, de persze, csak óvatosan, ám azért azt mindenképpen megpróbálom kihasználni, hogy mostanában nagyon jó formában van az Astra Giurgiu. Hátha még ezen a meccsen is meglesz az az előbb említett jó forma és győzni bír majd a hazai együttes. Az a helyzet, hogy az Astra Giurgiu immár 6 bajnoki mérkőzés óta nem talál legyőzőre: az előbbi 5 meccset zsinórban mind megnyerte a csapat, azelőtt pedig döntetlent játszott a Duna-parti együttes. Legutóbb szeptember végén kapott ki az Astra Giurgiu, azt megelőzően pedig csak nyáron, augusztusban bukott el bajnoki mérkőzést a csapat.

A jó formán kívül még az is az Astra Giurgiu hazai győzelmére való tippelésre buzdít, hogy ha a sors is úgy akarja, akkor ezen fordulót követően akár még dobogós csapat is lehet a házigazda együttes. Ugyanis az van, hogy az Astra Giurgiu mindkét közvetlen riválisa, a 31 ponttal 3. helyezett CS Universitatea Craiova és a 32 ponttal 2. helyezett FC Viitorul Constanta egyaránt idegenben játszanak. Egészen pontosan Sepsi - Universitatea Craiova és AFC Botosani - FC Viitorul meccsek is lesznek ebben fordulóban, s bizony az van, hogy ha nyerni bírnak a hazaiak az Astra Giurgiu - Gaz Metan Medias meccsen, míg a riválisok közül pedig valamelyik gárda bukni fog, akkor felléphet a dobogóra az Astra. Márpedig, szerintem, ez az előbbi igencsak megfelelő motivációs tényező lehet,

Tipp: győz az Astra Giurgiu.

1-0



Idézetet írta: csabax Dátum november 29, 2019, 17:09:56
Swansea City - Fulham, mindkét csapat szerez gólt  :great:
65. perc: 1-2

#25284 december 02, 2019, 18:56:27, csabax
Petrolul Ploiesti - FC Metaloglobus Bucuresti 1  :noway:

Régebben hosszú-hosszú éveken át a román élvonalban szerepelt a hazai csapat, sőt korábban már négy alkalommal bajnokságot is nyert, de volt már háromszor kupagyőztes is, pluszban pedig ötször nyert román Szuperkupát a Petrolul Ploiesti, tehát jelentős és eredményes múltja van az együttesnek. Ám néhány évvel becsődölt a csapatot működtető gazdasági társaság, s a csapatot ugyan megmentették, ám ez a bukta visszasorolással járt és a megyei bajnokságban kellett újrakezdeni a szereplést. Az egykori román élcsapat, egyáltalán nem meglepő módon, sorra nyert mindent és jelenleg már ott tart, hogy a másodosztály élmezőnyében van.

Már az előző szezonban is megpróbálkozott az élvonalba való feljutással a Petrolul Ploiesti, de ez a dolog akkor, a népes szurkolótábora tagjainak legnagyobb bánatára, nem sikerült. Így tehát az van, hogy romániai kőolajtermelés "fővárosának" focicsapata kénytelen még továbbra is a másodosztályban szerepelni. Természetesen arrafelé az az első számú célkitűzés, aminek mindent alárendelnek, hogy ismét román élvonalbeli mérkőzéseket rendezzenek a 15 ezer néző befogadására alkalmas Ilie Oana Stadionban.

Ezek tudatában már érthetőbb, hogy az FC Metaloglobus Bucuresti ellen kötelező a hazai győzelem. Sőt, mivel jelenleg a 30 pontjával még csak 5. helyezett a hazai csapat, de most a 10. helyezett bukarestiek elleni otthoni meccsen elérhető győzelemmel egészen a dobogó legalsó fokára léphet előre a Petrolul Ploiesti. Van tehát tét a hazaiak számára, és érdemes lesz győzni otthon.

Az ellenfél FC Metaloglobus Bucuresti - mint már említettem - 10. helyezett a tabellán, az eddigi 18 mérkőzésen 7 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség, 20-16-os gólarány a mérlege, s amolyan "igazi" középcsapatnak számít. Vagyis hazai pályán jól teljesít, viszont idegenben általában "pofonokért" szokik járni. Most pedig idegenben fog szerepelni az FC Metaloglobus, ráadásul éppen az otthon jobbára jól szereplő Petrolulnál.

Amennyiben a hazaiak tényleg komolyan gondolják azt az élvonalba való feljutást, akkor tényleg kötelező számukra a győzelem.

Tipp: győz a Petrolul Ploiesti.



Idézetet írta: csabax Dátum november 29, 2019, 19:22:58
Norvégia - Kuba, 37.5 gól felett a hazai csapat  :great:
47-16

Idézetet írta: csabax Dátum november 29, 2019, 21:20:43
Tottenham - Bournemouth 1  :great:

Egyelőre még úgy döntöttem, hogy a londoniaknál megpróbálom kihasználni az edzőcsere és az új edző érkezése okozta felbuzdulást és lelkesedést. Ugyanis eléggé nagy a valószínűsége annak, hogy nemsokára a Tottenham csapatánál is előfordulhat az, ami az utóbbi időkben mindenhol megtörtént Jose Mourinho portugál edző csapatainál. Vagyis érthetőbben: Jose Mourinho leparkolja a buszt a csapata kapuja elé, majdnem minden játékosának védekező feladatokat ad, próbálja kapott gól nélkül kibekkelni a meccseket, s abban bízik, hogy a kontráknál majd csak betalál egyszer-kétszer - tévedésből - valamelyik játékosa. Ha nem, akkor pedig jó lesz az a döntetlen is.

Na, az ilyesminek akarok elébe menni. Egyelőre még csak két meccsen van túl a Tottenham ebben az új edzői korszakban, ezen a két meccsen mindkét alkalommal nyert a londoni együttes, tehát - elvileg - még minden szép és jó, s így ezért azt gondolom, hogy egyelőre talán még korai lenne áttérnie annak a Műringyó mesternek a buszos dologra. Gondolom én, persze, de lehet, hogy máris megcáfolnak a focisták. Ha mégis ez lesz, akkor legalább tudni fogom, hogy "szívás" van és innentől kezdve messzire kerülni kell ezt a Tottenham nevű társaságot. Ám amíg ez az előbb említett "buszozás" be nem következik, addig megengedem magamnak azt a dolgot, hogy a Tottenham sikerére fogadjak. Legalább addig faragjon le valamicskét a tartozásából az a Műringyó.

Jelenleg úgy lehet tudni, hogy a hazaiaknál a walesi Ben Davies, az argentin Erik Lamela, a holland Michel Vorm kapus és a francia világbajnok kapus Hugo Lloris, míg a vendégeknél a walesi David Brooks, a norvég Joshua King, a dél-afrikai Andrew Surman, Charlie Daniels, Junior Stanislas és Lloyd Kelly nem fognak játszani. Mivel a hazai együttesből két kapus is hiányozni fog, kizárásos alapon szinte biztosra lehet mondani, hogy az argentin Paulo Gazzaniga fog védeni a londoniaknál. Bár, mondjuk, ezt a dolgot, már amúgy is lehetett sejteni.

A vendégeknél minden bizonnyal a gólerős csatár Joshua King hiányzása jelenti a legfőbb problémát. A többiekről nem tudok jókat írni, tehát inkább hallgatok. Ám azt azért eléggé biztosra mondom, hogy ez a fellelkesült Tottenham nem csak forma tekintetében jobb, mint az ellenfele, hanem amúgy is. Viszont azért az jelentős oka a tippemnek, hogy forma tekintetében jelenleg nincsen túl jó "passzban" a vendégcsapat.

Tipp: győz a Tottenham.

3-2

#25289 december 05, 2019, 18:59:17, csabax
Gaz Metan Medias - FC Voluntari 1  :great:

Ennél a román élvonalbeli bajnokinál is a hazaiak győzelmére tippelek. Ugyanis az a helyzet van, hogy a házigazda medgyesi csapat egyelőre még felsőházi rájátszásra feljogosító helyen van, jelenleg 5. helyezett a maga 27 pontjával. Az erdélyi együttesnek muszáj lenne győznie otthon a mindössze 8 ponttal utolsó helyezett FC Voluntari elleni találkozón, mert ha nem nyer a Gaz Metan Medias, akkor bizony számára rossz dolgok következhetnek a közeljövőben. Mert hiszen azért már az is fontos lenne, hogy továbbra is tapadjon az élmezőnyre a medgyesi gárda (1. CFR Cluj 34 ponttal, 2. Astra Giurgiu 34 ponttal, 3. Viitorul Constanta 32 ponttal, 4. Universitatea Craiova 31 ponttal és csak 5. helyezett a Gaz Metan Medias 27 ponttal), de az előbbieknél talán még fontosabb az a dolog, hogy az egyelőre még csak alsóházi rájátszást érő pozícióban levő 25 pontos bukaresti Dinamo egy esetleges újabb győzelemmel a felsőházba és a medgyesi csapat elé kerülhet. Márpedig ebben a fordulóban a fővárosi alakulat otthonában fogja fogadni az újonc Chindia Targoviste együttesét.

Vagyis reális esély van arra, hogy nyerni fog a Dinamo. Ez a lehetőség pedig egyértelműen azt jelzi előre, hogy a Gaz Metan Medias - FC Voluntari mérkőzésen kötelező győzniük a medgyesieknek.

Nem érdemes megijedni a sereghajtó vendégektől, de persze, lebecsülni sem kellene őket. Az FC Voluntari együttesének eddig mindössze csak egyetlen 1 győzelme van, az FCSB ellen, s azt a győzelmet is volt szerencséje "összehozni" még a bajnokság elején, nyáron, augusztus első felében, amikor még "gödörben" és mélyrepülésben volt a jóval magasabban jegyzett bukaresti együttes. Augusztus közepe óta csak mindössze 3 döntetlent sikerül "felmutatnia" a mostani vendégcsapatnak, mert azokon az ikszeken kívül olyan szorgalmasan "zabálta" a vereségeket, mint kacsa a nokedlit. Nem csoda, hogy ez az FC Voluntari még csak 8 szerzett pontnál tart, utolsó helyezett és első számú kiesőjelöltté lépett elő.

Na, egy ilyen kaliberű csapat ellen kellene nyernie otthon, mégpedig kötelezően, a medgyesi együttesnek.

Tipp: győz a Gaz Metan Medias.