csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum december 13, 2019, 12:21:13
Napoli - Parma, mindkét csapat szerez gólt  :great:
64. perc: 1-1

#25471 december 16, 2019, 19:55:23, csabax
Basaksehir - Konyaspor, 1.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

#25472 december 18, 2019, 13:42:43, csabax
FC Copenhagen - Odense BK 1  :great:

#25473 december 18, 2019, 17:33:32, csabax
Cagliari - Lazio, 2.5 gól felett  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum december 13, 2019, 15:05:46
Royal Antwerp FC - AS Eupen 1  :great:

Ezúttal is a marosvásárhelyi Bölöni László edző által irányított hazaiak győzelmére fogadok. A házigazda - és korábban 4-szeres belga bajnok és 2-szeres belga kupagyőztes - Royal Antwerp FC jelenleg a 4. helyen áll a tabellán 34 ponttal, míg a vendég AS Eupen a mezőny második felének közepén, a 16 csapatos belga élvonalbeli bajnokság 12. helyén van 19 ponttal a tabellán.

A vendégeknél nem lesznek hiányzók, miközben a hazai együttesből négyen biztosan ki fognak maradni: az olykor még egyszer-egyszer belga válogatott, ám azért a nemzeti csapatban már csak egyre kevesebb szerephez jutó és jelenleg izomsérüléssel bajlódó 31 éves Steven Defour, a lábsérült brazil hátvéd Matheus, a térdsérüléssel küszködő ghánai Daniel Opare és a szintén térdsérült nigériai Junior Pius. Szerintem nincsen nagyobb probléma még ezen hiányzásokkal sem, hiszen az idén keveset játszó Steven Defour középpályáson kívül a többi hiányzók mindannyian 0 (nulla) perces labdarúgók. Vagyis leginkább azért vannak a Royal Antwerp FC keretében, hogy meglegyen a létszám. A fentieken kívül még az is elképzelhető, hogy a hazaiaknál az eddig szintén alig-alig játszó belga Robbe Quirynen, a vendégeknél pedig az eddigi meccsek többségén játszó japán Yuta Toyokawa lesznek kénytelenek kihagyni a Royal Antwerp FC - AS Eupen belga bajnoki találkozót.

Már csak a Royal Antwerp FC erdélyi edzője, az általam nagyra tartott Bölöni László miatt is eléggé egyértelmű lenne számomra, hogy a hazai csapatnak drukkolok, de most úgy döntöttem, hogy tippelek is a hazaiak sikerére. Ugyanis az van, hogy ebben a fordulóban még Standard Liege - Anderlecht és Oostende - Gent találkozók is lesznek, s ha a Royal Antwerp FC - AS Eupen meccsen nyerni bírnak majd a hazaiak, miközben pedig az előbb említett összecsapásokon számukra kedvező eredmények születnek, akkor - szerencsés esetben - akár a 2. helyig is előre léphetnek. Lesz tehát okuk a küzdelemre az antwerpenieknek.

Tipp: győz a Royal Antwerp FC.

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum december 13, 2019, 18:04:11
Preston North End - Luton Town, 2.5 gól felett  :great:
84. perc: 2-1

Idézetet írta: csabax Dátum december 13, 2019, 18:38:08
Arsenal - Manchester City 2  :great:

Mindkét csapatból sokan fognak hiányozni: a spanyol Hector Bellerin, a szintén spanyol Daniel Ceballos, az elefántcsontparti Nicolas Pepe, a skót Kieran Tierney, a svájci Granit Xhaka és az angol Rob Holding a hazaiaktól, illetve az argentin Sergio Aguero, a francia Aymeric Laporte, a spanyol David Silva, a német Leroy Sane és az angol válogatott John Stones a vendégektől lesznek kénytelenek kihagyni ezt az Arsenal - Manchester City angol élvonalbeli bajnoki mérkőzést. Viszonylag friss hír, hogy a Manchester City csapatából bordasérülés miatt hiányzó John Stones sérülése az együttese vezetői által remélteknél súlyosabb és a hátvéd várhatóan több hetet fog kimaradni csapatából. Ez a dolog, ha tényleg igaz és így van, akkor bizony rossz hír a katalán Pep Guardiola Manchester City-edző számára, hiszen ezzel az is eldőlt, hogy egy újabb hátvéd "esett ki" hosszabb időszakra a már így "foghíjas" védősorából. Szerintem pedig az van, hogy a "futóbolond" argentin Nicolas Otamendi örül nagyon ennek a mostani helyzetnek, hiszen ez azt jelenti, hogy nem kell a kispadon ücsörögnie, hanem játszhat folyamatosan és akár minden meccsen a pályán lehet. Maximum majd akkor fog pihenni, ha valamilyen újabb ámokfutása után eltiltják. Akkor pedig jöhet majd Eric Garcia, a 18 éves spanyol hátvéd.

A továbbra is vezetőedző nélkül levő hazaiaknál addigra talán már lesz menedzser is, s nem a svéd Freddie Ljungberg megbízott edző lesz a főmufti. Kellene már egy menedzser a londoniakhoz, főleg úgy, hogy az egykori Tottenham-menedzser Mauricio Pochettino mellé a csapat nélküli edzők klubjába "benevezett" nemrégiben az immár egykori Napoli-edző Carlo Ancelotti is. Ha pedig sokáig "tökölnek" és határozatlanok maradnak az Arsenalnál, akkor biztosan mások gyorsabban fognak reagálni erre a két - csapat nélkül maradt - nagyon-nagyon jó edzőre.

A hazaiakról nem írhatok semmi jót, rosszat pedig nem akarok írni róluk, tehát inkább nem véleményezném most őket. Elegendő annyi, hogy a vendégcsapatnak KÖTELEZŐ nyernie. Nem történt elírás, hanem tényleg annyira kötelező a KÖTELEZŐ, hogy nagyon.

Tipp: győz a Manchester City.

0-3

Idézetet írta: csabax Dátum december 14, 2019, 12:31:32
Viitorul Constanta - FCSB 2  :great:

Látván az utóbbi időszakbeli nagyon balszerencsés sorozatomat a tippjeimnél ebben az SfGuru játékban és azt is tudván, hogy a bukaresti focicsapat ellendrukkere vagyok, ezért szerintem ennél a FC Viitorul Constanta - FCSB román élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél azt kellene tennem, hogy a vendég FCSB győzelmére tippelek és akkor ez az együttes nagy valószínűség szerint nem fog nyerni. Mert akkor vele együtt én is nyernék, s az nem nagyon elképzelhető dolog, hiszen ez esetben feleslegesen buktam el ebben az SfGuruban az élről és a pluszról egészen legalul az utolsó helyre és az egyre jelentősebb mínuszra.

Persze, nem elsősorban a fentebbi ok miatt tippelek most a vendégek idegenbeli győzelmére, hanem. És itt a mondat folytatására majd kigondolnak valamit azok, akiknek van idejük és türelmük és hajlandóságuk foglalkozni ilyesmivel. Én inkább "maradok" annál a verziónál, hogy motiváltak nagyon a 33 ponttal rendelkező FCSB játékosai, hiszen ezzel az esetleges idegenbeli győzelemmel akár még dobogóra is kerülhetnek a jelenlegi 5. helyről. Ez mellett pedig már néhány hete azon fogadkoznak, hogy az év végéig minden bajnokságbeli meccsüket meg kell nyerniük ahhoz, hogy a rossz szezonkezdet után minél inkább közelebb kerüljenek a legszűkebb elithez és így tavasztól immár az újabb bajnoki cím megszerzéséért küzdhessenek.

Természetesen nem lesz egyszerű a vendégek feladata, hiszen a 35 pontos házigazda csapat már jelenleg is dobogós helyen van, s nyilván azért fog nagyon küzdeni, hogy ez a meccs után is azon a 3. helyen maradjon. Tehát az már most biztosra vehető, hogy hatalmas csata lesz a Viitorul Constanta - FCSB találkozón, szorosnak ígérkezik a meccs és valószínűleg csak a játékosok pillanatnyi formája vagy/és valamilyen váratlan egyéni megmozdulás dönthet majd a 3 pont sorsáról.

Tipp: győz az FCSB.

0-2

#25478 december 17, 2019, 22:21:15, csabax
FC Union Berlin - TSG Hoffenheim 1  :noway:

Nagyon döntetlen szaga van nekem ennek a német élvonalbeli mérkőzésnek, de mivel nem igazán szokásom döntetlen eredményekre tippelni, ezért az lesz ennél a találkozónál, hogy önhatalmúlag némi előnyben részesítem a házigazda berlinieket és megszavazom a győzelmüket. Természetesen nem számítok én egyáltalán holmi könnyed berlini sikerre, hanem inkább egy szikrázóan kemény csatában és nagy nehezen megszerzett 1 gólos hazai győzelemre. Elvégre ez az FC Union Berlin legyőzte már otthon a Borussia Mönchengladbach és a Borussia Dortmund csapatait is, s ezek az előbb említett neves csapatok közül jelenleg mindkettő dobogós a német Bundesligában. Szóval, azért általában nem teljesít rosszul otthon a német fővárosi gárda és ezért szerintem van esély arra, hogy nyerjen ezúttal is, most éppen a TSG Hoffenheim ellen.

Sőt, még a jelenlegi formák tekintetében is a berlinieknél van az előny, hiszen ők sokkal jobb formában vannak, mint a TSG Hoffenheim labdarúgói. No, és az előbbi mellett még abban is náluk van az előny, mármint a berlinieknél, hogy ez a csapat annyira jól teljesít hazai pályán, hogy a legutóbbi három otthoni meccsen nem csak veretlen maradt, hanem még csak gólt sem kapott. Nem tudom, hogy mennyire sikerült "átvinni" a dolgot, mert igazából csakis azt akarom mondani, hogy az ezen a két körülbelül egyforma képességű csapat közül most éppen az FC Union Berlin van jobb formában, mint a TSG Hoffenheim.

Lesznek hiányzók mindkét csapatnál: a hazaiaknál Grischa Prömel, Keven Schlotterbeck, Akaki Gogia és Laurenz Dehl, illetve a vendégeknél az algériai Ishak Belfodil és a svájci Steven Zuber. Ám, szerintem, ennél az FC Union Berlin - TSG Hoffenheim meccsnél egyáltalán nem az lesz a döntő dolog, hogy éppen kik nem játszanak, hanem sokkal inkább az, hogy a két csapat játékosai közül kik lesznek azok, akik ki tudják használni - vagyis még pontosabban: értékesíteni bírják – jobban a helyzeteiket.

Tipp: győz az FC Union Berlin.

Idézetet írta: csabax Dátum december 14, 2019, 15:58:06
Anaheim Ducks - New York Rangers, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :great:
3-3

Idézetet írta: csabax Dátum december 14, 2019, 16:59:39
Calgary Flames - Carolina Hurricanes, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :great:
0-4

Idézetet írta: csabax Dátum december 14, 2019, 19:00:47
Sivasspor - Fenerbahce 1  :great:

Remélhetőleg tart még ezen a török élvonalbeli bajnoki mérkőzésen is a hazaiak lendülete és nagyon jó formája, mert ebben az esetben azért elképzelhető, hogy a Süper Lig 30 pontos listavezetője, a Sivasspor győzni bír majd hazai pályán az isztambuli Fenerbahce ellen. Ha nem, hát akkor nem. Egyelőre azért még az van, hogy a házigazda Sivasspor ott tart, hogy zsinórban már 8 mérkőzést nyert meg az összes sorozatban. Ebből a nyolc sikerből 6 meccs a török bajnokságban volt, míg 2 pedig a török kupában. Legutóbb október közepén szenvedett vereséget idegenben a Sivasspor, akkor egy másik isztambuli csapat, a török rekordbajnok Galatasaray bírta legyőzni 3-2-re az utolsó negyedórában szerzett góllal. Azóta viszont csak győzelmeket ünnepelhetnek a meccsek végén a Sivasspor játékosai, vezető és szurkolói.

Erről a meccsről ketten fognak hiányozni a hazai együttesből: az ukrán középpályás Serhiy Rybalka és a piros lap miatt eltiltott - szintén középpályás - török Hakan Arslan. A vendégeknél három hiányzó lesz: a sokáig az angol élvonalban szerepelt nigériai Victor Moses, a török válogatott Mevlüt Erdinc és egy teljesen jelentéktelen hiányzó, a sokadik számú kapus Erten Ersu.

Ott lesznek viszont, minden bizonnyal, a Sivasspor kezdőcsapatában a támadó középpályás és házi gólkirály Emre Kilinc, valamint az előző labdarúgóhoz közel hasonlóan eredményes gólszerző brazil Fernando is. Pluszban pedig még ott lesz a hazaiak csatársorában a mali Mustapha Yatabare is. Ha ők hárman jól játszanak majd a Fenerbahce ellen, akkor elképzelhető a hazaiak újabb győzelme. Ha pedig legalább ketten közülük még gólt is szereznek, akkor meg pláne, hogy sikerülhet az a hazai győzelem. A hazai védelem legfontosabb feladata valószínűleg az lesz, hogy a vendégek első számú gólfelelősét, a koszovói Vedat Muriqi csatárt "kiiktassák" a játékból. Ha ez sikerülni fog, akkor alighanem hazai győzelemmel fog zárulni ez a találkozó.

Tipp: győz a Sivasspor.

3-1

#25482 december 18, 2019, 17:56:11, csabax
Persija Jakarta - Persebaya Surabaya, 2.5 gól felett  :great:


#25484 december 18, 2019, 19:47:08, csabax
Dynamo Riga - CSZKA Moszkva, CSZKA Moszkva -1.5 gól hendikep  :great: