Átigazolási fogadások - 2022 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ilyen szorzón nem éri meg. (Szerintem) Bár én kíváncsi lennék azért rá, mert ha belegondolok, hogy minimum annyira jól érzi a focit, mint Ferran, de kb. sokkal jobb hatékonysággal dolgozik, hát nem feltétlenül lenne hátrányára a csapatnak.

De ha én eredményekben gondolkodnék, hátulról építkeznék, és összeraknám minden áron a Koundé-Araujó duót középre. Ott kezdődne minden... Persze ez álom, a Barca inkább vesz három játékost előre :D -szóval akár Lewa is lehet az egyik.

1.60-ért én nem kérném.

Mindenben megegyeztek, de csak a játékossal. Ez ugyanígy érvényes Koundé és Raphinha esetében is, hogy a játékosok elkötelezték magukat a Barcelona felé, de a klubokkal nem tudtak megállapodni. A Barcelona jelenleg fizetésképtelen, viszont ez változni fog, de csak a következő hetekben. A Barça-tulajdonrészek eladásából minimum 600 millió euróra tesz szert, viszont ez nem egyszerű folyamat:

"Az eszközök, a tulajdonok eladása egy hosszadalmas folyamat: először tendereztetik azokat, a bejövő ajánlatokat kiértékelik, kihirdetik a győztest, a szerződést közösen elkészítik, elfogadják, azt aláírják, és végül az eurómilliók megérkeznek a Barcelona kincstárába. A Barcelona ugyanezen okból nem tud konkrét ajánlatot tenni új játékosoknak, mert nem ismert a rendelkezésre álló pénz mennyisége sem."

Itt most minden egyetlen dolgon fog múlni: mennyire türelmesek a játékosok és a csapataik. Ha kivárják azt a következő 1-2 hetet, akkor valószínűleg a Barcelona elhozza majd Lewát, Koundét és megkockáztatom, még Raphinhát is. A gond viszont az, hogy vannak türelmetlen eladók, illetve a játékosoknak se mindegy, mikor és hol kezdik meg az alapozást. Erre az 1.60-ra érdemes úgy tekinteni, mint egy biztos tipp (Lewa elmondta, nem akar máshol játszani, csak Barcelonában), viszont van egy komoly változó (gazdasági helyzet), ha nem lesz meg mégsem a pénz, akkor viszont ez az 1.60 semmit sem ért. A bajorok kemény tárgyalók - ahogyan most már a barcások is -, szóval lehet még menni fog az adok-kapok, aztán megérkezik a pénz, majd a Barca 40-45-ért elhozza a lengyelt.

Akkor függ a Barca, mint az Újpest Taszártól  :D
Pozz - egyébként meggyőztél!!!

Rakom, mert menni akar, a németek meg most kaphatnak érte pénzt, kár hogy nem svábok, csak bajorok...

B+!!!!

Leesett délelőtt óta 1,40-re!!!

Idézetet írta: Sound Dátum június 27, 2022, 21:23:44Leesett délelőtt óta 1,40-re!!!

Annyiért már lehet tényleg nincs benne érték, akkor inkább Koundé 1.90-ért, de én inkább behúznék egy Neymar távozást. A brazil mérges az elnökre, elnök nem feltétlen akarja már a brazilt, ráadásul elkezdték az elmúlt napokban kínálgatni (Juventus, Barcelona, Chelsea, MU), felmérik a piacot, mert elvileg nem szerepel a tervek között. Meglepődtem, de Mbappé tényleg komolyan gondolja a PSG-projektet.

Galtier (Nice edzője) meg is állapodott a PSG-vel, gyakorlatilag 10 nap alatt lerendeztek mindent (Galtier viszonya megromlott a Nice vezetőségével), elküldték Pochettinót, hoztak egy minőségi új edzőt, Luis Campos érkezett a sportigazgatónak, aki a világ legjobbja (okkal akarta a Real Madrid és szinte mindenki...), rendkívül hatékony és precíz ember, gyorsan dolgozik. A többi sztárcsapat elől elvileg elhozták apróért Vitinhát, illetve most már Renato Sanches a következő cél.

Megszabadulnának szinte mindenkitől, akik a "bulikák" miatt nem illenek a csapatba: Neymar, Paredes és Icardi, de Draxler is mehet. Szóval én nem lennék meglepve, ha a következő hetekben Neymar a PL-be menne (6.00 és 12.00), de azon se, ha a Barcelona az esetleg beeső temérdek pénzből visszahozná valami okos deal keretében, illetve ott van még a Juventus-szál is (nekik mondjuk nem tudom, honnan lenne pénzük, Barcának is szülnie kell  ;D ).

Az pedig a többi sztárcsapatnak nem jó, ha a PSG tényleg komolyan veszi, fegyelem és rend, mert akkor egy masszív középpályával, tudatos felkészítéssel, illetve minőségi edzői stábbal gondot okozhatnának a többieknek a BL-ben.



Nem feltétlenül értem a Barcelonát, hiszen Lewandowski mellett felmerült Neymar és Ronaldo igazolása is az elmúlt napokban. Mindkettőt ügynökei ajánlották be, én továbbra is azt mondom, egyik játékosra sincsen szükség, de ha mindenképp akarnak hozni egy nyugdíjas legendát, akkor Dombi Tibi legyen az.

Laportának ez mániája, hogy legendát, sztárt igazolni, ha nem jött össze Haaland, akkor valaki öregebb mozdíthatót. Elhozták Aubát, aki szerintem jó szezont tolt, megfelelő alapozással jövőre simán hozhatna egy 25 gólos szezont, ha egészséges tud maradni. Idén 99 percenként szerzett gólt egy általa idegenben rendszerben (és bajnokságban), minimális edzettséggel, akkor, ha 35 meccsen pályára tudna lépni, hasonló teljesítménnyel - bár kétségtelen, hogy öregszik -, akkor az simán 25 gólos szezon (persze, ezek csak számok). Ha meccsenként 70 perceket bírna, jönne mellé Depay, meg is lennénk. Nem kell ide Lewa, Ronaldo és Neymar, nekünk következő szezonban nem BL-t kell nyerni, hanem valahogy a bajnokságban kéne megszorongatni a Madridot. Ilyen kerettel meg azért a BL-ben is befigyelne egy negyeddöntő.

Sokkal fontosabb lenne, hogy Dembélét megtartsák, vele Auba is jó, motiválják egymást, amikor ketten a pályán voltak, akkor a megszerezhető pontok 75%-át begyűjtötte a csapat, ez az arány az elmúlt négy évben bajnoki címet ért az aktuális csapatnak... Nem kell ide Bernardo Silva, esetleg még Raphinha és Koundé, akkor meg is lenne a keret, de félő, hogy most kaptak 200 milliót Laportáék, aztán rárepülnek még Icardira is, hogy a retro feeling meglegyen... Jelenleg rohadt messze vagyunk a BL-győztes szinttől, azt pedig nem azzal kell elérni, hogy 34-35 éves játékosokat lekötünk 2-3 évekre.


Ádám Martin a Koreai Köztársaságba igazolt

A dél-koreai Ulszan Hyundai csapatába igazolt Ádám Martin, a labdarúgó OTP Bank Liga előző szezonjának gólkirálya.


Eddigi klubja, a Paksi FC a honlapján emlékeztet, hogy a támadó 2020 nyarán érkezett Kaposvárról, első szezonjában nyolc gólt szerzett, majd a 2021/22-es idényben már 32 meccsen 31-szer volt eredményes, ráadásul mind a 11 ellenfélnek betalált. Remek teljesítményének köszönhetően a nemzeti együttesbe is behívót kapott.
   
"Nagyon sokat köszönhetek Paksnak, a legjobb döntés volt karrierem során, hogy két éve ide igazoltam. Egy ilyen tavalyi szezon után azonban jött egy olyan szakmai lehetőség, amivel ilyenkor élni kell. Kiváló bajnokság jó csapatánál próbálhatok tovább fejlődni, de mindig meleg szívvel fogok visszagondolni Paksra. Mindent hálásan köszönök a klub valamennyi munkatársának és a szurkolóknak egyaránt" - fogalmazott a 27 éves Ádám Martin.
   
Papp Gábor, a játékos ügynöke az M1 aktuális csatornának hétfőn elmondta: Európából olyan írásos ajánlat nem érkezett a futballistáért, amely mind szakmailag, mind anyagilag versenyezni tudott volna a dél-koreaiak ajánlatával.   
   
"Az Ulszan Dél-Koreán belül az egyik legerősebb klub, minden évben dobogón van. Ha minden jól megy, idén is bajnoki címmel zárja a szezont, ebben már próbál nekik segíteni Martin is" - fogalmazott Papp Gábor, hozzátéve, hogy egyelőre még intézik a vízumot Ádámnak, aki a tervek szerint a hét végén, vagy a jövő hét elején utazik majd a Távol-Keletre.
   
A cél az, hogy a csatár stabil kezdő legyen új csapatában, és a bajnoki cím megszerzése után az ázsiai Bajnokok Ligájában is jól teljesítsen - hangsúlyozta a menedzser. Papp Gábor kiemelte, hogy a dél-koreai gyors, fizikális bajnokság, csupa olyan képességet igényel, amelyben Ádám Martinnak fejlődnie kell ahhoz, hogy még többet játszhasson a válogatottban - ez volt a fő szempont a klubválasztásnál.
   
A játékosügynök az üzlet anyagi részleteit nem közölte, mint ahogy azt sem, hogy Ádám Martin mennyi időre írt alá. Annyit azonban megjegyzett, hogy ha a futballista egy naptári éven belül 15-20 gólt tudna szerezni a dél-koreai élvonalban, az szerinte jövő ilyenkor lehetőséget teremtene számára egy újabb szintlépésre.
   
A dél-koreai bajnokságban listavezető Ulszannak már van egy magyar játékosa a korábbi zalaegerszegi Koszta Márk személyében.

forrás: MTI


Idézetet írta: Pozzato Dátum június 27, 2022, 15:21:33Ha kivárják azt a következő 1-2 hetet, akkor valószínűleg a Barcelona elhozza majd Lewát, Koundét és megkockáztatom, még Raphinhát is.
Raphinhával megegyeztek, hivatalos bejelentés közeleg, Dembélé marad, mindössze a Koundé transzfer van vissza, amire egyre nagyobb az esély így, hogy az egyetlen rivális Chelsea leigazolta Koulibalyt, ráadásul Koundé elmondta, csak a Barcába akar igazolni, mindenben megállapodott velük. Lewandowskit én nem feltétlenül erőltetném, Laportáék végül okosak voltak, nem ültek fel erre a Neymar-féle bandwagonra újból, Ronaldo igazolása szerintem erős lett volna (mind Barca, mind Ronaldo-drukkerek részéről), én bízom benne, hogy Lewa sem jön. Nonszensz 60 millió egy 34 éves játékosért, felét esetleg megéri, esetleg (becsülöm, hogy mindeképp a Barcába akart jönni). Elvileg így De Jong is marad, szóval nagyjából kész a következő évi csapat. Ezzel talán versenyben lehetnek a bajnoki címért, esetleg egy BL-negyeddöntő, de inkább nyolcaddöntő.


Idézetet írta: Sound Dátum június 27, 2022, 21:21:23Akkor függ a Barca, mint az Újpest Taszártól  :D
Pozz - egyébként meggyőztél!!!

Rakom, mert menni akar, a németek meg most kaphatnak érte pénzt, kár hogy nem svábok, csak bajorok...

Ezek 1.40-1.60 körüli szorzók tényleg simán jöttek, csak várni kellett pár hetet, ahogy gondoltuk.

Fabrizio Romano
@FabrizioRomano
·
30 min
Robert Lewandowski will sign the contract with Barcelona during the weekend, already agreed since last February. Bayern will receive €50m add ons included. 🚨🇵🇱 #FCB

Lewandowski didn't want to discuss with Chelsea or PSG despite many approaches: only Barcelona, like Raphinha.


Véleményem szerint ennyit nem ér, de az én véleményem itt nem oszt, nem szoroz.  ;D Valószínűleg Koundé lesz a következő, rá ilyen 1.90 környéke volt pár hete.

Egyébként én 1,40-en is tettem Lewát anno.
40%-os fix befektetésnek tünt, s nem tudtam ott hagyni.