csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


#22605 december 10, 2018, 15:52:41, csabax
Norwich City - Bolton Wanderers 1  :great:

#22606 december 10, 2018, 19:52:24, csabax
Leicester - Tottenham 2  :great:

#22607 december 10, 2018, 23:57:40, csabax
Astra Giurgiu - Concordia Chiajna 1  :great:

Izgalmasnak ígérkezik ez a találkozó. Aztán majd, ki tudja, hogy mi lesz belőle. Sebaj, meglátjuk! Ám az már most is teljesen biztos, hogy a hazaiak számára óriási a tét!

A hazai csapat jelenleg 24 ponttal áll a román élvonalbeli bajnokság 7. helyén, míg a vendégek az utolsó előtti, vagyis a 13. helyen vannak 17 szerzett ponttal. Náluk még egy esetleges vereség sem jelentene túl nagy problémát, egészen pontosan semennyit, viszont a házigazda Astra Giurgiu számára bizony igencsak fontos a győzelem. Ugyanis most pontosan a felsőház és az alsóház közötti határon ücsörög, s ha azt akarja - és márpedig azt akarja -, hogy a közelgő rájátszásban a tutira biztos bentmaradást jelentő 1-6. helyért küzdjön, s ne pedig az alsóházi rájátszást jelentő 7-14. helyezés valamelyikének megszerzéséért és a kiesés elkerüléséért erőlködjön, akkor kötelező győzedelmeskednie ezen a mérkőzésen.

Továbbá még az a szerencséje is megvan, hogy a 6. helyen álló 27 pontos Gaz Metan Medias csapatának gólaránya (21-22) rosszabb az övénél (20-17). Mindezeken túlmenően még az is az Astra Giurgiu számára jelent előnyt, hogy a medgyesi csapat éppen Kolozsváron vendégszerepel, ahol éllovas és bajnokaspiráns ellenfelének szintén muszáj győznie. Szóval amennyiben az Astra Giurgiu és a kolozsváriak is nyernek, akkor a Duna-parti alakulat előre fog lépni az alsóházból a felsőházba! És, hát, valljuk be, hogy némileg jobb érzésnek tűnik a rájátszásban - az élvonalban való biztos bentmaradás tudatában - "bohóckodni" az 1-6. helyekért zajló mérkőzéseken, mint folyamatosan tétmeccseket vívni a kiesés elkerülése érdekében. Nagyon nem mindegy, hogy tanya áll a Bakonyban, vagy pedig banya áll a takonyban!

Csapatmorál tekintetében is sokkal jobban állnak a hazaiak, mint a vendégek. November végén edzőt váltott az Astra, s az új tréner irányítása alatt fordulóról fordulóra egyre jobban teljesít a gyurgyevói csapat. Az egykoron nagyon jó focista Gheorghe Multescu ment, helyére Constantin Enache érkezett, aki az előző fordulóban, idegenben, már meg is szerezte új csapatával az első győzelmet. Akkor a horvát Filip Mrzljak és a francia Julien Begue voltak eredményesek, ám azért bizony könnyedén elképzelhető, hogy ezúttal újabb csapattársak is fognak csatlakozni hozzájuk.

#22608 december 11, 2018, 17:53:04, csabax
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1  :great:

Szerintem nagyon jó szolgálatot tett a tippemnek a Borussia Mönchengladbach múlt fordulóbeli, az RB Leipzig otthonában elszenvedett 2-0-ás veresége. Mert egyelőre ugyan a kudarc nem változtatott semmit és továbbra is maradt a 2. helyen a Borussia Mönchengladbach, ám most már az van, hogy a lipcseiek már csak mindössze 1 pont, a Bayern München 2 pont, míg az Eintracht Frankfurt pedig 3 pont távolságra vannak a Mönchengladbachtól. Tehát amennyiben az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli város focicsapata dobogós helyen akarja zárni a 2018-as esztendőt, akkor mindenképpen győznie kell mindkét hazai mérkőzésén. Természetesen ez a VfB Stuttgart elleni találkozó az egyik, míg a másik pedig a Nürnberg elleni összecsapás lesz, 2018. december 18-án. Persze, ezek mellett még jó lenne "vitézkedni" is egy keveset valamelyik idegenbeli mérkőzésen, majd pedig meglátjuk, hogy mindez mire lesz elegendő a Karácsony előtti záráskor.

Az mindenképpen jó hír a hazaiak számára, hogy mindössze csak két játékosuk sérült (Mamadou Doucoure és Jonas Hofmann), míg a vendégeknél Holger Badstuber, Berkay Özcan, Borna Sosa és Jan Kliment is kénytelenek lesznek kihagyni a találkozót. Sőt, a piros miatti eltiltását töltő Santiago Ascacibar sem fog játszani az VfB Stuttgartnál, mint ahogyan várhatóan a formán kívüli Alexander Meyer sem.

Ellenben a hazaiaknál minden bizonnyal Alassane Plea, Lars Stindl és Thorgan Hazard is a pályán lesznek. No, és az előbb említett támadó felfogású focisták mögött Denis Zakaria, Florian Neuhaus és Tobias Strobl is ott lesznek a középpályán. A vendégeknél leginkább arra kell majd figyelni, hogy a veterán csatár, Mario Gomez, a lehető legkevesebbszer jusson labdaközelbe, s ha ezt a feladatot sikerül jól megoldani, akkor várhatóan minden rendben lesz. És nagyon simán fog nyerni a Borussia Mönchengladbach.

#22609 december 11, 2018, 21:55:19, csabax
FCSB - Viitorul Constanta 1  :great:

Simán lehet azt is mondani, hogy ez a találkozó is a "kötelező győzelem" sorába tartozik. Méghozzá annyira nagyon kötelező a győzelem a hazaiak számára, hogy amennyiben nem fognak most nyerni, akkor valószínűleg elbúcsúzhatnak az idei szezonra dédelgetett bajnoki aranyérmes álmoktól is. Persze, tudom, hogy még sok van hátra, s ezért inkább úgy lenne célszerűbb fogalmazni, hogy a győzelem elmaradása esetén a bukaresti csapat saját magának fogja megnehezíteni ezt a fociidényt, de én mégis maradok annál a saját verziónál, hogy ha ebben a fordulóban nem bír nyerni az FCSB, viszont tud győzni a rivális kolozsvári csapat és így a jelenlegi éllovas 8 pontra fogja növelni előnyét, akkor onnantól kezdve már majdnem lehetetlen feladat lesz az utolérése és megelőzése.

Annak is teljes mértékben tudatában vagyok, hogy ezen az FCSB - Viitorul mérkőzésen bizony egyáltalán nem lesz könnyű dolog győznie a házigazda együttesnek. Ugyanis ezúttal az a konstancai csapat lesz a vendége, amelyik nem csak a közvetlenül az FCSB mögött - azaz a 3. helyen - van a bajnoki tabellán, hanem mindössze 1 ponttal van lemaradva tőle és egy számára kedvező eredmény esetén helycsere következhet. Talán nem ártana ennél a tippnél, ha a hazai győzelem mellett a döntetlent is figyelembe venném és megjátszanám a dupla esélyt (1X), de az a helyzet, hogy most inkább kissé hazardírozni fogok. Leginkább azért teszem ezt, mert annyira muszáj győznie a hazai csapatnak, hogy nagyon-nagyon.

És bár a Viitorul igencsak jól teljesít idegenben, ám az FCSB-nek még ennél is jobb mutatója van hazai pályán. A bukaresti csapatban van néhány olyan focista, akik bármikor nyerőemberekké léphetnek elő. Persze, igaz ez a vendégekre is, ahol főleg az edző Gheorghe Hagi fia, a csapatkapitány Ianis Hagi említhető kiemelten. Viszont hazai oldalon - többek között - Dennis Man, Florin Tanase, Raul Rusescu, Florinel Coman és a gólkirályjelölt Eddy Gnohere focistákat érdemes megemlíteni.

Muszáj győzniük a hazaiaknak!

#22610 december 12, 2018, 00:27:51, csabax
PAOK Thessaloniki FC - AE Larissa 1  :great:
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1X  :great:

Szorzó: 1.30

Idézetet írta: csabax Dátum december 07, 2018, 00:02:01
Magyarország - Norvégia, Norvégia -4.5 gól hendikep  :great:

Teljes mértékben egyetértek oakland23 fórumtárssal, amikor azt véleményezi a magyar-norvég meccsről, hogy ajándék a norvégok legalább 3 gólos győzelme. Szerintem is ajándék! Egy "klasszikust" idézve: nem kicsit, nagyon!

Én még nagyobb különbségű norvég győzelemre tippelek. A másik írásban felsorolt érvek mellé még azt is hozzátenném, hogy Norvégia válogatottja nem csak 0 ponttal (azaz nulla ponttal) jutott tovább a középdöntőbe, hanem mínusz 9-es gólaránnyal is (55:64). Vagyis ezen az elkövetkezendő mérkőzésen nem csak simán kell győzniük a magyarok ellen, hanem illene úgy elverni őket, mint jég a határt. Vagy legalábbis arra kell törekedniük a norvégoknak, hogy lehetőleg minél nagyobb gólkülönbséggel nyerjenek. Ám, persze, viszonylag könnyű jó alaposan kigondolni ilyesmit, majd gond nélkül le is írni mindezt, ezért inkább talán jobb lesz abban maradni, hogy "elméletben" ugyan így van, de majd csak "gyakorlatban" fogjuk megtudni, hogy tényleg így lesz-e. Vagy esetleg máshogyan.

Szerintem a magyar válogatott teljesítményének megítélésekor nem érdemes túl nagy jelentőséggel felruházni a spanyolok elleni kétségtelenül szép győzelmet. Az már csak múlt idő, most pedig viszont már az a jelen, hogy Norvégia ellen kell játszani. És bizony a norvég együttes védekezése egyáltalán nem olyan, mint a spanyol válogatotté. Borítélkolható, hogy a túlságosan lazán és megengedően védekező spanyol játékosokhoz képest lényegesen "keményebbek" és szigorúbbak lesznek majd a norvégok. És amennyiben így fog történni, akkor nagyon nagy valószínűséggel nem fognak ismét annyira sok gólt szerezni a magyar játékosok. És nyilván többet fognak hibázni!

Pluszban még az is van, hogy Silje Solberg és Katrine Lunde kapusok egyaránt képesek nagyon jól védeni. Solberg már amúgy is megfelelő formában van, míg az egykori győri kapus Lunde nagyon jól ismeri a magyar kézilabdasportot. Ráadásul még az is van, hogy Norvégia keretéből több játékos korábban már játszott magyar klubcsapatban vagy jelenleg is Magyarországon szerepel. Például vélhetően Oftedal nem lesz az a megkegyelmező típus. És Sulland sem. Kristiansen sem. Herrem sem. Löke sem.

25-38





#22616 december 12, 2018, 09:48:58, csabax
CS U Craiova - FC Voluntari 1  :great:

Elsőre akár kacifántosnak is tűnhet a dolog, pedig egyáltalán nem az. Na, szóval, az van, hogy jelenleg 32 ponttal a 4. helyen található a házigazda csapat a román élvonalbeli tabellán. Az előtte levő két együttes, az FCSB és az FC Viitorul egymás ellen játszanak, s az egyik csapatnak (FCSB) 2 ponttal, míg a másik csapatnak (FC Viitorul) 1 ponttal van többje, mint az oltyán együttesnek (CS U Craiova). Fontos tudni, hogy a CS U Craiova nem játszik rangadót, mint másik két riválisa, hanem ő a tökutolsó és gyakorlatilag egyetlen kiesőjelölt FC Voluntari gárdáját fogadja hazai pályán. Adott esetben pedig akár az is megtörténhet, hogy a krajovai csapat a 4. helyről a 2. helyre lép majd előre. Ehhez például mindössze annyi szükségeltetik, hogy döntetlen eredménnyel záruljon az FCSB - Viitorul mérkőzés, mert mivel a CS U Craiova gólaránya jobb a bukarestiekénél (+17 gól, illetve +14 gól), így az oltyán csapat lehet majd ezüstérmes helyen az éllovas kolozsváriak mögött.

Tehát van tétje a találkozónak, méghozzá nem is kicsi, s ezért a győzelem megszerzése teljes mértékben elvárható lesz a hazaiaktól. Nyilván a vendégcsapat is megpróbál majd "hozzászólni" a dologhoz, de szerintem ez maximum annyit jelent majd, hogy a végén elmondhatják a játékosok, hogy rossz szavakat nem lehet rájuk mondani, hiszen ők aztán tényleg mindent megpróbáltak, küzdöttek, hajtottak, tepertek, izzadtak, de hát ez van, ennyire "futotta", mégis vereség lett a vége. Annyit azért érdemes tudni erről a vendégcsapatról, hogy 18 forduló után mindössze 11 pontja van, s a bajnoki tabellán előtte levő csapat is már 6 pont távolságra van tőle. Ám egyelőre hiába tökutolsó ez a csapat, mert következik a rájátszás, ahol az alapszakaszt a 7-14. helyeken záró együttesek fognak megmérkőzni egymással, s ott majd még az a hatalmas csoda is megtörténhet, hogy megtáltosodik az FC Voluntari, halomra fogja nyerni magát és sikerül elkerülnie a kiesést. Ám ha nem történik csoda, akkor ez az FC Voluntari úgy ki fog "zúgni" a román élvonalbeli bajnokságból, hogy nagyon-nagyon.

Eléggé esélyes, hogy hazai részről a bosnyák Elvir Koljic gólt szerez majd az FC Voluntari elleni mérkőzésen. Akárcsak az is nagyon sanszos, szintén hazai részről, hogy a jelenleg legmagasabban jegyzett román tehetséges focista, a 23 éves Alexandru Mitrita is feliratkozik a gólszerzők közé. Jut eszembe, ha már erről ez utóbbi csávóról van szó: én tényleg nem értem a nevesebb nyugat-európai fociklubokat, hogy össze-vissza és keresztül-kasul "vadásznak" a kontinens ifjú labdarúgói után, de ezt az Alexandru Mitrita nevű 23 esztendős focistát mégsem találták még meg. Bár, hogy is szokták mondani: ami késik, nem múlik!

Vagy másképpen: ami késik, az a vonat!



Idézetet írta: csabax Dátum december 08, 2018, 15:35:46
Bayern - Nurnberg, Bayern 1.5 gól felett  :great:
27. perc: 2-0