Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Milán Dátum március 20, 2022, 09:02:37Az "Austrian Empire" miatt?

Nem vagyok ennyire szőrszálhasogató.  :)

Talán ha az emberek elfogadnák a jelent, a múltat meg hagynák a picsába szebb jövőnk lenne. Ismerek egy pár embert akik akkoriban nem is éltek, de visszasíratják azt (és nem csak) a korszakot. :D

Az elmúlt pár napban volt egy eléggé komoly kapkodás Orbán Viktor részéről (elmegy a határra segíteni, majd hirtelen Szerbiába utazik, miközben levelet ír az EU-nak, hogy sűrgősen küldjenek pénzt, utána raportra hívja az ellenzéket, amit emlékeim szerint sosem csinált a 12 év alatt), de a médiában folyamatosan nyomják (most már ellenzéki oldalakon is), hogy eldőlt a választás, akár kétharmada is lehet Orbánnak. Mindegy, majd két hét és okosabbak leszünk, vagy nem.

Bruti zseniális.  ;D Végre volt egy jó műsor a TV-ben, igaz, csak öt percig tartott.


Idézetet írta: Pozzato Dátum március 23, 2022, 09:54:54Bruti zseniális.  ;D Végre volt egy jó műsor a TV-ben, igaz, csak öt percig tartott.


Ez az M1, nem kupleráj.  :great:

"Azt üzenjük az utánunk jövő generációnak, hogy ne engedjék, hogy abból a demokráciából, amit a mi Nyugat-nemzedékünk kiküzdött magának, abból most egész egyszerűen demokrácia nélküli többpártrendszert csináljanak, merthogy Magyarországon ma épp a demokrácia lényege, a felelősség és az elszámoltathatóság hiányzik, ami maradt, azok az intézmények. Ez egy demokrácia lényegét nélkülöző többpártrendszer, s nem kellene hagynunk, hogy ez így legyen, és hasonlóképpen, nem kéne megengedni az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkjának sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot. Lehet, hogy az olaj Keletről jön, de a szabadság mindig Nyugatról érkezik" - mondta Orbán Viktor (2007.03.30).

Esélylatolgatás fogadásokhoz (március 25-i állapot, Unibet):

2022-es magyarországi parlamenti választások:

Viktor Orbán 1.22
Péter Márki-Zay 3.75

2022-es franciaországi elnökválasztás:
Emmanuel Macron 1.04
Marine Le Pen 21.00
Jean-Luc Mélenchon 67.00
Eric Zemmour 81.00
Valerie Pecresse 81.00
Indulnak többen mások is, ám őket a "futottak még" kategóriába sorolom.

A magyarországi választék csapnivalóan szánalmas. Az biztos, hogy Orbánnak muszáj nyernie, különben börtönbe fog kerülni. Márki-Zay pedig olyan, amilyen.
Nekem az a tippem, hogy a maffia főnöke és bűnszervezetének vezérkara nem akar vagyon nélkül maradni, nem akar önként börtönbe menni és nem akar életfogytiglan a börtönben "rohadni". Vagyis: Orbán Viktornak muszáj nyernie. Abban teljesen biztos vagyok, hogy a magyarországi bűnszervezet nagyfőnöke önszántából sehogyan sem fogja átadni a hatalmat, hanem inkább meg fogják tudni a magyarok, hogy miért fegyverkezett fel korábban Kövér testőrsége és az egyéb bohócgyülekezetek.

Korábban úgy tűnt, hogy Franciaországban valós választási lehetőség lehet, de végül nem ez lett a dologból, mert a ruszki Putyin nagyon gyorsan gondoskodott arról, hogy a franciáknál minden idő előtt megoldódjon.
Eleinte még arra gondoltam, hogy a mindenképpen döntőbe jutó Macron azt fogja tenni a választás első fordulója előtt, hogy megpróbálja majd "kigolyózni" a rá sokáig reális veszélyt jelentő Valerie Pecresse-t. Ezért Macron a várhatóan számára kedvezőbb ellenfél Marine Le Pen-t segíti majd meg annyira, hogy az első fordulóban Le Pen 2. helyezett legyen és Valerie Pecresse a 3. helyet szerezve meg búcsúzzon. Majd pedig ha a 2. fordulóba Emmanuel Macron mellé bekerült Marine Le Pen, akkor Macron gyorsan előveszi a "szélsőjobboldali kártyát" és a "jaj, jaj, jaj, mentsük meg Franciaországot" dumát és földbe döngöli Le Pen-t. Majd pedig hatalmas fölénnyel nyerni fog.
Ám ebből nem lett semmi, mert Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin sietősen "beleköpött a levesbe" és Oroszország Ukrajna elleni háborújával, valamint az ártatlan nők és ártatlan gyermekek könyörtelen megölésével azonnal "partiba vágta" az általa hosszú-hosszú éveken át rengeteg sokat és sokszor támogatott Marine Le Pen-t.
Az már csak hab a tortán, hogy ez mellett még az is Macron szerencséje, hogy jelenleg éppen Franciaország az EU soros elnöke. Vagyis az EU-t képviselő Emmanuel Macron - Franciaország hivatalban levő köztársasági elnökeként - teljesen jogosan alkalmazhatja Putyin ellen a háborúellenes retorikát. Az is megtörtént az elmúlt napok egyikén, nyilván Macron kampánystratégáinak javaslatára, hogy a francia elnök még azt is megtehette, hogy a jelenleg igencsak népszerű ukrán elnök Volodymyr Zelenskyy mintájára,, amolyan "véletlenül", öltöny-nyakkendő kombó helyett ő is pulóver-farmerben és borostás arccal beszéljen a néphez.
A végeredményt jól tükrözik a bukmékerek által ajánlott nagyon alacsony szorzók.

Összegzés:
Én egyikre sem fogok fogadni, mert Orbán Viktor győzelmében nincsen érték, de Emmanuel Macron győzelmében sincsen érték.
Szerintem nem lesz meglepetés. Magyarországon a börtön veszélye miatt nem várható meglepetés, Franciaországban pedig Marine Le Pen-t "elintézte" Putyin, Valerie Pecresse pedig annyira balfék volt, hogy egyik lábával elgáncsolta a másikat, bukfencezett, elterült, "kinyúlt" és még a semmire sem jó Jean-Luc Mélenchon is megelőzte, míg Eric Zemmour van annyira nagypofájú bohóc, hogy egyetlen szót nem érdemel.

Szerintem.

Ezt te sem gondolhatod komolyan hogy lesz elszámoltatás.. meg hogy börtönbe küldik Orbánt. A politika pártoktól függetlenül összezár. Ha őt leültetik akkor innentől kezdve bárkit megfoghatnak és a parkolás és egyéb mutyik mutatják hogy a másik oldal sem szent. Nagyon nem. Nem tudom pl mennyi igaz a Momentumos csaj ügyében, de ha csak a tizede az szintén felveti a másik oldal "minőségét"

Már csak azért sem tenném, mert kb 2millió fanatikus fideszes(nem én) fogja szétverni az országot. Akármit is tett, koholt vádaknak fogják hinni. Sokkal valószínűbbnek tartom hogy fű alatt megegyeznek hogy vonuljon vissza.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum március 25, 2022, 23:33:22Ezt te sem gondolhatod komolyan hogy lesz elszámoltatás.
- 1.) Én nem politizálni szándékoztam, hanem leírtam, hogy szerintem miért alacsonyak a bukmékerek által a fogadások élmezőnyére ajánlott tippek és én személyesen miért nem fogok fogadni.
- 2.) Természetesen ezúttal is mindenki azt fog tenni, amit akar.
- 3.) A fogadáson túli dolgok egyáltalán nem érdekelnek.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum március 25, 2022, 23:33:22Ezt te sem gondolhatod komolyan hogy lesz elszámoltatás.. meg hogy börtönbe küldik Orbánt.

Nem hinném, hogy hazai politika ezt meglépi, szóval emiatt szerintem nem kell aggódnia az Orbán-szavazóknak (és kedvelőknek). Érdemes meghallgatni pár ellenzéki politikus ehhez a témához kapcsolódó nyilatkozatát, mert ők sem beszéltek ilyenről. Más dolgot erőltettek, ez pedig az Európai Ügyészség. Továbbra is mosolygunk rajta, de mi is ez a szervezet valójában? Lényege: az uniós csalások elleni hatékonyabb küzdelem. Hatásköre van arra, hogy kivizsgálja az uniós pénzügyi érdekeket sértő bűncselekményeket és hogy az elkövetőket büntetőeljárás alá vonja. Letartóztást eszközölhetnek (és börtönbe kerülhet az illető).

Olyan, mintha ez a szervezet évek óta csinálná a dolgait, de valójában 2021. június 1-jén kezdték a munkát. Mi az elmúlt 10 hónap eredménye? EU-pénzekért felelős volt horvát minisztert, Gabrijela Zalacot letartóztatták 2021. november 10-én.

Az elmúlt hetekben Bojko Boriszov esete is intő példa lehetett, amely tökéletesen megmutatta, miért súlytalan a nemzeti ügyészség. A volt bolgár államfőt őrizetbe vették (nem az Európai Ügyészség), másnap kiengedték. Tömören:
"Boriszovot és társait csütörtök este vették őrizetbe, miután az Európai Ügyészség 120 bolgár ügyben folytatott vizsgálatot uniós források felhasználásával kapcsolatban. Az ügyészség viszont pénteken arról számolt be, hogy a rendőrség nem az Európai Ügyészség hatáskörébe tartozó ügyben, hanem zsarolás gyanúja miatt vette őrizetbe Boriszovot."

Amikor az Európai Ügyészség őrizetbe veszi Boriszovot, akkor hasonló helyzetbe kerülhet, mint Gabrijela Zalac (ott már nem engedik ki). Nemzeti szinten tényleg felesleges bármilyen politikus ellen fellépni, mert komoly támogatottság esetén lázadás törhet ki a szimpatizánsai révén, viszon egy EU-s szervvel nem tudnak mit kezdeni.

Stratégiai szempontból rendkívül komoly hibát követett el Orbán Viktor. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás esetén, ugyanis két delegáltja lehetett volna a magyaroknak. Ha okosan építik fel, akkor a szervezeten belül is lehetett volna embere Orbánnak. Ezzel olyan ügyeket tárgyalhattak volna, ami számára megfelelő. Egy esetleges ellenzéki győzelem esetén (amire eléggé kicsi az esély), viszont a mostani ellenzék lép be az Európai Ügyészségbe, akik valószínűleg elősegítik a munkát, számukra megfelelő embereket delegálnak és azokra az ügyekre összpontosítanak, ami nekik megfelelő.

Valószínűleg az ilyen esetek sem véletlenül történtek az elmúlt napokban: https://hvg.hu/itthon/20220324_ep_oligarcha_jelentes_szavazas

A választás tétje óriási Orbán Viktor szemszögéből. Ez nem szimplán arról szól, hogy nyer-e, lesz-e újabb négy év, hanem sokkal többről. Ezért is kapkod, ezért is osztott ki óriási összegeket, ezért is kért még több pénzt. Itt az eddigi felépített karrierje a tét. Érdemes megfigyelni, hogy a lengyelek és a szlovénok mennyire más retorikát követnek az elmúlt hetekben, mert tudják, aki itt most ellenszegül az EU-nak, azt majd az Ügyészség még inkább vizsgálja. Orbán Viktor 19-re lapot húzott, ha nyer, akkor szó szerint mindent visz. Ha veszít, akkor minden széthullhat körülötte.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 26, 2022, 10:21:45Nem hinném, hogy hazai politika ezt meglépi, szóval emiatt szerintem nem kell aggódnia az Orbán-szavazóknak (és kedvelőknek). Érdemes meghallgatni pár ellenzéki politikus ehhez a témához kapcsolódó nyilatkozatát, mert ők sem beszéltek ilyenről. Más dolgot erőltettek, ez pedig az Európai Ügyészség. Továbbra is mosolygunk rajta, de mi is ez a szervezet valójában? Lényege: az uniós csalások elleni hatékonyabb küzdelem. Hatásköre van arra, hogy kivizsgálja az uniós pénzügyi érdekeket sértő bűncselekményeket és hogy az elkövetőket büntetőeljárás alá vonja. Letartóztást eszközölhetnek (és börtönbe kerülhet az illető).

Olyan, mintha ez a szervezet évek óta csinálná a dolgait, de valójában 2021. június 1-jén kezdték a munkát. Mi az elmúlt 10 hónap eredménye? EU-pénzekért felelős volt horvát minisztert, Gabrijela Zalacot letartóztatták 2021. november 10-én.

Az elmúlt hetekben Bojko Boriszov esete is intő példa lehetett, amely tökéletesen megmutatta, miért súlytalan a nemzeti ügyészség. A volt bolgár államfőt őrizetbe vették (nem az Európai Ügyészség), másnap kiengedték. Tömören:
"Boriszovot és társait csütörtök este vették őrizetbe, miután az Európai Ügyészség 120 bolgár ügyben folytatott vizsgálatot uniós források felhasználásával kapcsolatban. Az ügyészség viszont pénteken arról számolt be, hogy a rendőrség nem az Európai Ügyészség hatáskörébe tartozó ügyben, hanem zsarolás gyanúja miatt vette őrizetbe Boriszovot."

Amikor az Európai Ügyészség őrizetbe veszi Boriszovot, akkor hasonló helyzetbe kerülhet, mint Gabrijela Zalac (ott már nem engedik ki). Nemzeti szinten tényleg felesleges bármilyen politikus ellen fellépni, mert komoly támogatottság esetén lázadás törhet ki a szimpatizánsai révén, viszon egy EU-s szervvel nem tudnak mit kezdeni.

Stratégiai szempontból rendkívül komoly hibát követett el Orbán Viktor. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás esetén, ugyanis két delegáltja lehetett volna a magyaroknak. Ha okosan építik fel, akkor a szervezeten belül is lehetett volna embere Orbánnak. Ezzel olyan ügyeket tárgyalhattak volna, ami számára megfelelő. Egy esetleges ellenzéki győzelem esetén (amire eléggé kicsi az esély), viszont a mostani ellenzék lép be az Európai Ügyészségbe, akik valószínűleg elősegítik a munkát, számukra megfelelő embereket delegálnak és azokra az ügyekre összpontosítanak, ami nekik megfelelő.

Valószínűleg az ilyen esetek sem véletlenül történtek az elmúlt napokban: https://hvg.hu/itthon/20220324_ep_oligarcha_jelentes_szavazas

A választás tétje óriási Orbán Viktor szemszögéből. Ez nem szimplán arról szól, hogy nyer-e, lesz-e újabb négy év, hanem sokkal többről. Ezért is kapkod, ezért is osztott ki óriási összegeket, ezért is kért még több pénzt. Itt az eddigi felépített karrierje a tét. Érdemes megfigyelni, hogy a lengyelek és a szlovénok mennyire más retorikát követnek az elmúlt hetekben, mert tudják, aki itt most ellenszegül az EU-nak, azt majd az Ügyészség még inkább vizsgálja. Orbán Viktor 19-re lapot húzott, ha nyer, akkor szó szerint mindent visz. Ha veszít, akkor minden széthullhat körülötte.

Az Európai Ügyészség élén az a Laura Codruta Kövesi áll, akitől a háromnegyed romániai parlament retegett.

Nem kispályás a nő, higgyétek el.  :police:

Idézetet írta: Milán Dátum március 26, 2022, 15:17:56Az Európai Ügyészség élén az a Laura Codruta Kövesi áll, akitől a háromnegyed romániai parlament retegett.

Nem kispályás a nő, higgyétek el.  :police:

Mit lehet róla tudni? Rémlik valami tisztogatás, nem ő csinálta?

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 26, 2022, 15:33:49Mit lehet róla tudni? Rémlik valami tisztogatás, nem ő csinálta?

A román korupcióellenes hivatal élén volt kb. 5 évig (2018-ig). Úgy képzeld el, hogy egy adott pillanatban egy hivatal sem mert már semmit sem bevállalni (tenni), mert mindenki félt. Bementél bármilyen ügyet intézni a polg. hivatalba, s mondták, hogy bocs, de nem vállaljuk, mert jön a DNA (ez a rövidítése a hivatalnak).

https://en.wikipedia.org/wiki/Laura_Codru%C8%9Ba_K%C3%B6vesi

#1018 március 26, 2022, 23:13:23, csabax
@Pozzato

Tényleg jó dolog az Európai Ügyészség, ám sajna az van, hogy az Európai Ügyészség nem törvénykezhet visszamenőlegesen.
Vagyis ez Magyarország esetében egészen konkrétan azt jelenti, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozásától kezdődően a JÖVŐBENI ÜGYEKET vizsgálhatja majd az Európai Ügyészség. A múlt dolgait nem fogja tudni vizsgálni.
Ez már csak azért is sajnálatos, mert tényleg igaz, amit @Milán említett: nem kispályás a nő.
Nagyon nem kispályás nő!
Várhatóan azt meg fogja tudni majd tenni, hogy ha már nem "nyúlhat" a magyarországi bűnszervezet tagjaihoz, akkor majd az egyéb ügyek feltárása kapcsán minél többször "rá fog mutatni" Orbán Viktorék törvénytelenségeire és az ezen egyéb ügyek kapcsán ott hurcolja meg a mostani "nagyfiúkat", ahol megteheti és amilyen gyakran megteheti.

Tehát Orbán Viktort és bűnszervezetét mindenképpen magyarországi bíróságnak kell majd vád alá helyeznie és adott esetekben magyarországi bíróságnak kell majd elítélnie. Ha nem teszi meg, akkor Magyarország összes bírósága legalizálni fogja azt, hogy ha keveset lop az ember, akkor elítélik, de ha sokat lop az ember vagy nagyon sokat lop az ember, akkor nem ítélik el. Minden jelentősebb lopás hivatalosan legalizálva lesz Magyarország bíróságai által, s onnantól kezdődhet majd a mostaninál sokkal nyíltabb szabadrablás.

Visszatérve az Európai Ügyészséghez:
Horvátország is és Bulgária is tagok. Szerintem a horvát politikusok Gabrijela Zalac korábbi miniszer letartóztatásánál, míg a bolgár politikusok Bojko Boriszov korábbi miniszterelnök őrizetbe vételénél döbbentek rá arra, hogy mekkora hülyeséget tettek és mennyire kib@sztak saját magukkal, amikor a csatlakozásra szavaztak.
Nekem (is) az a tippem, hogy Laura Codruta Kövesit nemsokára egész Európában ismerni és rettegni fogják.

Találós kérdés:
Vajon Orbán Viktor és a Fidesz miért nem akartak csatlakozni az Európai Ügyészséghez?  ;)  ;)  ;)

Visszatérve a magyarországi bírósághoz:
Ha meri, jó. Ha nem meri, akkor is jó.
Ugyanis mindenképpen irányt fog mutatni abban, hogy mit lehet megtenni és mit nem szabad megtenni.
A fideszesek elszámoltatása esetében, ha megtörténik, csakis az lesz a kérdéses, hogy mennyire lehet majd "parkolópályára tenni" Polt Péter főügyészt, hogy minél kevésbé tudja hátráltatni a nyomozásokat, vádemeléseket és egyebeket.

Idézetet írta: csabax Dátum március 26, 2022, 22:14:31Tényleg jó dolog az Európai Ügyészség, ám sajna az van, hogy az Európai Ügyészség nem törvénykezhet visszamenőlegesen.
Vagyis ez Magyarország esetében egészen konkrétan azt jelenti, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozásától kezdődően a JÖVŐBENI ÜGYEKET vizsgálhatja majd az Európai Ügyészség. A múlt dolgait nem fogja tudni vizsgálni.

Igazából törvénykezhet:
"A gyanú szerint az uniós alapok minisztere, egyben az uniós alapokat kezelő ügynökség, a SAFU felügyeleti vezetője úgy alakította át a 2017-es és 2018-as közbeszerzési terveket, hogy az a harmad- és a negyedrendű gyanúsítottak cégeinek kedvezzen."

Ez a 2021-es horvát esetben történt, ahol visszamenőleg vizsgáltak és végül vittek börtönbe embereket. Oknyomozó újságírók kezdték az ügyet, majd utána az Európai Ügyészség fogta és befejezte a nyomozást. Szóval, ott van például az Elios-ügy, ahol bizonyított volt minden, egyszerűen "megújítják" és befejezik.