Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum április 03, 2022, 22:05:42Tisztelt ÁVH! Minden hazaellenes hozzászólástól elhatárolódom, Viktor a király! Meg a Grofó, pampam.

Kedves Gáspár Győző politikus urat kihagytad, a Fidelitast alapító, nagyfokú értelmet sugárzó vejével együtt.

#1096 április 03, 2022, 22:47:20, csabax
Idézetet írta: robmiller Dátum április 03, 2022, 21:57:33Gyerekek ez döbbenet...totális döbbenet.
Szerintem ez nem döbbenet és nem totális döbbenet, hanem teljesen reális dolog.

Most mindössze csakis annyi van, ami olyan sokszor máskor is van. Néhány ember kivetítette arra a bizonyos rózsaszínű felületre a saját vágyait és saját elvárásait, majd pedig rokonaitól, barátaitól, ismerőseitől és egyéb saját jellegű "buborékjából" jött a visszacsatolás, hogy lehetséges a dolog. Aztán emiatt már nem látta a valóságot, hanem elkezdett hinni, reménykedni és álomvilágban élni. Ezeket az embereket a mostani eredmény vissza fogja hozni a földre és a valóságba.

Valami olyasmi ez, mint amikor reménykedni lehetett abban, hogy a Zalaegerszeg legyőzi a Manchester Unitedet.
Mert hát miért ne?!
És, igen, előfordul néha olyasmi, hogy a Zalaegerszeg legyőzi a Manchester Unitedet. Ám ezek az emberek jobbára szeretnek "elfeledkezni" arról, hogy ugyan a párharc első meccsén a Zalaegerszeg tényleg legyőzte a Manchester Unitedet, de a második meccsen a Manchester United bucira verte a Zalaegerszeget és nagyon simán továbbjutott.

Ez a mostani magyarországi választás pedig olyan hasonlat lehetne, hogy ugyan megmérkőzik egymással a Zalaegerszeg és a Manchester United, ám még a BL-párharc előtt közlik a Manchester United csapatával, hogy ha csak egyetlen pontot fog bukni a magyar csapat elleni meccseken, akkor a Manchester Unitedet tutira biztosan 20-25 évre eltiltják a Bajnokok Ligájától és minden egyéb másik nemzetközi mérkőzéstől.
Lehet tippelni, hogy mi fog történni.

Mi a f@sz van???  >:(  :(

Komolyan diktatúrában akarnak élni az emberek Magyarországon??
Komolyan orosz, kínai uralom alá akarunk kerülni??
Komolyan nem látják az emberek a NER működését??
Komolyan nem zavarja az embereket a milliárdos lopások??
Komolyan Putyint és a népirtást akarják támogatni??
Komolyan az EU és a Nato ellen szavaznak ez emberek??

Kinek nem volt elég a magánnyugdíjpénztári lopás?
A FT szándékos rontása?
A bukottak: schmitt, borkai, szájer, völner, schadl...
A meggazdagodott oligarchák?
Az egyetemek leigázása?
Az oktatás és az egészségügy leamortizálása?

Persze továbbra is állítom, hogy együtt az egészségügyisek és az oktatásban, nevelésben dolgozók ha egyszerre szrtájkolnak 1-2... hétig(!!!) nulla szolgáltatással... nem fejezem be, de igen a diktátorokat nem leváltani szokták, hanem megbuktatni!

Most remélem, hogy 4 évig 1 qrva eurót se kapunk az EU-tól és 1-2 éven belül összeomlik a ner, maga alá temetve a diktátort is.

Ősszel Magyarország:

900 forintos kenyér
800 forintos benzin
Egész Európa által utált ország(még a többi V4 tag is)
Stb,stb.
Ez kell! Gratulálok! :noway:

A bili még csak most fog kiborulni, mert eddig a választások miatt kőkeményen korlátoztak minden gazdasági mutatót. Infláció 10%+, euró négyszáz fölött, benzin 600 fölött...s a csirkefarhát sem lesz hamarosan kedvezményes áron.

Egy menthetetlen, segg hülye nép vagyunk. És nem a fidesz győzelem, hanem az arány miatt. Nem lesz szimpatikus, de néha már tényleg azt kívánom, hogy boruljon rá a fidesz szavazókra az egész gazdaság. Persze nem fog válogatni.

Politikával viszont mostantól nincs mit foglalkozni, ellenben tele vagyunk gazdasági kihívásokkal az egyének szintjén is, kifizetődőbb lesz inkább arra fókuszálni. Ezt a topicot mostantól igyekszem hanyagolni. Sok sikert mindenkinek!

Szerintetek a leírt módon meg lehetne buktatni a diktátort?

Idézetet írta: lazanyja Dátum április 03, 2022, 23:20:08Szerintetek a leírt módon meg lehetne buktatni a diktátort?

Nem.

Fehéroroszországban 2020-ban óriási tüntetések voltak, gazdaság romokban, mi történt? Gazdasági unió Oroszországgal.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 03, 2022, 23:27:10Nem.

Fehéroroszországban 2020-ban óriási tüntetések voltak, gazdaság romokban, mi történt? Gazdasági unió Oroszországgal.


Tudom drasztikus, nem voltam soha miép vagy jobbik tag, szavazó se, de itt már csak a megbuktatásban lehet gondolkozni.
Tehát ha cirka 200ezer ember nem venné fel a munkát pár hétig(!!!), ezzel nem lenne nyitva egy bölcsi, ovi, általános, közép és felsőfokú iskola + egy rendelő, kórház stb. se, tehát megszűnne az nevelés, oktatás, ellátás, nem törne ki a pánik?
Ha ez a cirka 200ezer ember lebontaná a kordont... és csatlakozhatna hozzájuk még kb. 1millió ember.

Idézetet írta: lazanyja Dátum április 03, 2022, 23:38:09Tudom drasztikus, nem voltam soha miép vagy jobbik tag, szavazó se, de itt már csak a megbuktatásban lehet gondolkozni.
Tehát ha cirka 200ezer ember nem venné fel a munkát pár hétig(!!!), ezzel nem lenne nyitva egy bölcsi, ovi, általános, közép és felsőfokú iskola + egy rendelő, kórház stb. se, tehát megszűnne az nevelés, oktatás, ellátás, nem törne ki a pánik?
Ha ez a cirka 200ezer ember lebontaná a kordont... és csatlakozhatna hozzájuk még kb. 1millió ember.

Esélytelen, hogy ennyi embert rávegyél erre, most kaptál erre választ. Mert arra sem lehetett őket rávenni, hogy anonim módon fülkében lázadjanak. Ha nem lesz pénzük mekire meg cigire, több esélyed lesz.

Én továbbra is elhatárolódom ettől tisztelt ÁVH.

A miheztartás végett:

Ellenzék szereplése (nem végleges adatok):
- országos lista: 1 129 962 szavazat
- Budapesten: 339 024 szavazat
- ellenzéki lista az egész országban, Budapesten kívül: 790 938 szavazat

Vagyis: az ellenzéki lista az egész Magyarországon nem sokkal kapott több szavazatot, mint amennyit Budapesten kapott.
Máshogyan: Budapesten kívül Fidesz-Magyarország van.

Vajon tényleg volt esélyük nyerni vagy csak hangosan kiabáltak a választás előtt?  ;)  ;)  ;)

Idézetet írta: lazanyja Dátum április 03, 2022, 23:38:09Tehát ha cirka 200ezer ember nem venné fel a munkát pár hétig(!!!), ezzel nem lenne nyitva egy rendelő, kórház stb. se,

Ezt te is tudod, hogy teljesen lehetetlen. Akut műtétek, szülészet stb. Emberéletek mennének el nagyon hamar...

Egyébként az is vicces picit, hogy mára Orbán lett az új Kádár Jánosunk. Aki 1989-ben bőszen skandálta, hogy "Ruszkik, haza!", immáron 12 éve építi ki Putyin-mintára a maga egyeduralmi rendszerét a mi kis szemétdombunkon.
Aki kicsit is vágja a modern kori történelmet, az pontosan tisztában van ezzel az óriási pálfordulással. Amíg ellenzéki volt 2010 előtt, még tartotta magát látszólag, korábbi demokratikus elveihez, ám a sorozatos 2/3 teljesen kifordította őt ebből a nézetből.

Egyszóval tényleg egy tanulatlan csürhévé silányodott egy 150 éve még büszke nemzet. Széchenyi forog a sírjában. És nem azért, mert Márki-Zay nem nyert. Alatta sem lett volna jobb. Azért, mert újra teljes körű hatalmat kapott Orbán király..pedig láthatjuk évek óta, hogy a mai magyar politikai garnitúrának nem az számít, hogy ténylegesen valamiféle fejlődő pályára állítsa ezt a minden értelemben döglődő országot, hanem az a fontos, hogy honnan lehet még lefejni zsetont a strómanok és a holdudvar számára.

Amire mától számítok:
- elszabadultan politizáló, a nyeréstől megrészegedő Fidesz
- totálisan széteső ellenzék
- külpolitikai elszigetelődés (Eu, V4)
- háborús feszkó idővel Ukrajnával (mert ezekután benne lesz Kárpátalja miatt a pakliban a dolog szerintem)
- a társadalom értelmiségének további része próbál külföldre távozni
- az itt maradt sok idióta közül 1-2 év múlva a kemény gazdasági válság, a Covid stb. háború miatt radikalizálódik, ezzel pedig valamennyire megnő a Mi Hazánk támogatottsága, s könnyen lehet, hogy a Vona-féle Jobbik medrében haladva az első számú ellenzék lesz, de totálisan esélytelenül.
- 2026-ra nem látok olyan politikai erőt, ami fel tudja venni a harcot a Fidesszel.
- véglegesen eldőlt, hogy addig  gyakorlatilag burkolt feudalista egypártrendszerünk lesz demokratikus köpenyben - egyre kevésbé - álcázva, amíg Viktor életben van.

Ezek a vízióim. Remélem én tévedek, bár nem igazán hiszem, mert én többnyire abból indulok ki, amit olvasok különböző gazdasági sajtóorgánumokon, illetve tapasztalok a saját mindennapi életben, s nem pedig a youtube-on összevágott kamuvideók, vagy a köztévén látható agymosás áldozata vagyok.
Gratulálok mindenkinek, aki megszavazta ezt a kétharmadot! Fogyasszátok majd egészséggel! Kár, hogy nekem is kijár majd belőle.

Nem sok szó esik róla, de nem védtük meg a gyerekeinket, érvénytelen a népszavazás :(

Nagyon sokan nem vették komolyan a gyerekek érdekeit. Mikor majd baj lesz akkor sopánkodhatnak! Én gyerekeim már nagyok de vannak unokáim és vigyázni kell reájuk.