Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Admin Dátum április 02, 2022, 21:34:41Melyik pártra voksolsz április 3-án? (teljesen anonim szavazás!)

Fidesz-KDNP: 9 szavazat (18.4%)
Egységben Magyarországért (DK, Jobbik, Párbeszéd, Momentum, MSZP, LMP): 28 szavazat (57.1%)
Mi Hazánk: 2 szavazat (4.1%)
Normális Élet Pártja (Gődény György): 0 szavazat (0%)
Megoldás Mozgalom (Gattyán György): 2 szavazat (4.1%)
Magyar Kétfarkú Kutya Párt: 8 szavazat (16.3%)
Összes szavazó: 49

Kíváncsi leszek ehhez a miniszavazáshoz képest mi lesz a realitás. Én mondjuk galárd módon azért ikszeltem be a Kétfarkúakat, hogy lássam a szavazás eredményét.  :) Igazából nagyon pici minta, és nagyjából egy réteget fed le. Itt a kommentekből kiindulva 30-40 év közötti férfiak szavaztak főleg tisztelet a kivételnek, ami meglepő, hogy így a fórum összetételéből aktív kommentelőkből főleg vidékiek vagyunk, mégis MZP-ék nyerték a minivoksot. Hát na, még az is lehet, hogy a Barca-Sevilla félidejében átkapcsolok Svábyékra :D

Hivatalos már hogy nyert a Fidesz, vagy még titkos?

A majmokat is érdekli a politika?  ;D

Egy kis segítség (nem kell megköszönni):

https://www.bud.hu/indulo_jaratok

Idézetet írta: oakland23 Dátum április 03, 2022, 09:18:17Kíváncsi leszek ehhez a miniszavazáshoz képest mi lesz a realitás. Én mondjuk galárd módon azért ikszeltem be a Kétfarkúakat, hogy lássam a szavazás eredményét.  :) Igazából nagyon pici minta, és nagyjából egy réteget fed le. Itt a kommentekből kiindulva 30-40 év közötti férfiak szavaztak főleg tisztelet a kivételnek, ami meglepő, hogy így a fórum összetételéből aktív kommentelőkből főleg vidékiek vagyunk, mégis MZP-ék nyerték a minivoksot. Hát na, még az is lehet, hogy a Barca-Sevilla félidejében átkapcsolok Svábyékra :D

Nem kell átkapcsolni. Én azt hallottam, hogy nem is lesznek részeredmények közölve, mint eddig mindig. Remélem azonban ez csak egy "fake news".

A szavazásunk szerintem tükröz egy fogadói attitűdöt.
A fogadók állandóan gondolkodnak, mérlegelnek, rakják az érveiket az egyik, másik serpenyőbe, aztán döntenek.
Semmiképp sem mondanám, hogy így 50 akár hányunk többsége "kommunista" - hiszen ráhúzzák ezt a jelzőt a fideszre, és a "bal oldali" koalícióra is (ahol azért az MSZP, DK-n túl van sok mindenki: zöldek, Jobbik, középcentralista pártok).
Egész egyszerűen a fogadók leülnek, és berakják a valós megéléseiket egy dobozba, az Fidesz mellett, vagy ellen.
Nálam, pl Covid-intézkedések:
2020: -9 millió
2021: -7 millió

Mindkettő a 2019-es évvel összehasonlításban. Volt, hogy a kormányrendeletek miatt 2 nap alatt 1,5-2 milliós megrendelést mondtak vissza...-képzelhetitek.
Mellette kihasználtam a CSOK-ot (faszán!), az 5+5 millás falusi modellt. Viszont a felújításra szánt 5 millió értéke borzasztóan beesett: tervezetem hozzárakott önerőből (kb 5 milka, azaz összesen 10-ből): tetőcserét, nyílászárócserét, szigetelést, gáz fűtés teljes kiépítését, egy plusz szoba hozzáépítését, tetőtér beépítésének elkezdését). Nos a szigetelés, és a tetőtér forráshiány miatt kimaradt, és fogalmam sincs, mikor és miből fogom megoldani egyenlőre...- pedig az előzetes árajánlatok alapján (tavaly február) belefért mindkettő. Csak érzékeltetem, ez kb 6-7 millió hiány a mai árakon, az akkor 4-4,5-hez képest!

Szóval szerintem minden nem Fideszt jelölő fogadó itt szépen felsorakoztatta az elmúlt 12 év személyes megéléseit, s mint egy fogadáskor egyszerűen azt mondta:
- próbáljuk máshogy
- ez így már nem éri meg
- egyik oldalról kapok, másik oldalon elveszítem a többszörösét.

Mindegy hogyan, de csinálja inkább mostantól más - OV bármikor visszahívható.
Viszont az ország lakossága, nem képes racionális gondolkodásra. Ha csak 52.000 a nyugdíja akkor is Fideszre szavaz, mert nem képes/nem akarja összekapcsolni a két dolgot egymással - illetve a KESMA média gyűlölete irányítja a gondolatait, s nem a személyes megélése a dolgoknak.
Kvázi:
"Mi azt csináljuk amit Orbán Viktor mond".

nagy igazság, hogy ma van az állásinterjú!!!!
Mi vagyunk a munkáltatók, mi döntjük el ma, kinek adunk munkát, de csak NÉGY évre!!

Valahogy így kellett volna levezetnie az ellenzéknek is a dolgokat, ahogyan most @Sound is megtette, lehet, hogy akkor többen megértették volna.

Magyar állampolgárság eladó. Csere érdekel. Arany, bitcoin, étolaj beszámítás lehetséges.

Jelige: Magyaroroszág

Erdekesnek találom hogy eddig!!!!joval alacsonyabb a reszvetel mint 4eve.

75/80%koruli reszvetel vartak, legalább is ezt is hallottam.

Minél kisebb a reszvetel annal kisebb az esely a valtasra,nem?

Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 03, 2022, 11:55:17Minél kisebb a reszvetel annal kisebb az esely a valtasra,nem?
Fordítva, minél kisebb a részvétel, annál nagyobb az esély, hogy a Fidesz marad. Mivel általában 2 millió szavazóval biztosan rendelkeznek, mostani osztás és más egyébb miatt, ez felmehet 2,5-3 millióra simán, így mondjuk a jelenlegi tendenciák alapján, ha 65% környéki részvétel lenne, akkor a Fidesz-kétharmad sem elképzelhetetlen. Az is igaz, hogy simán benne van, hogy délutánra ébred mindenki, hóesés volt reggelre, hideg, szóval növekedhet a részvétel, de minimum 75, de inkább 80% kéne ahhoz, hogy biztosan ne a Fidesz nyerjen (szerintem).

#1060 április 03, 2022, 12:12:13, Pozzato
Kiegészítés:
Az is igaz, hogy most jóval szigorúbb a rendszer, nem lehet csak úgy besétálni okmányok nélkül szavazni, meg vinni az emberek körzetről körzetre, szóval lehet, hogy ezért is alacsonyabb a szavazatok száma (nehéz megtippelni, miért voltak ennyire kevesen).

"Kiakadt egy fideszes politikus azon, hogy balos delegáltak nem engedik szavazni, akinél nincs személyes okmány

Bányai Gábor (Fidesz) hatalmas választási csalást leplezett le. Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületének fideszes jelöltje arról posztolt a Facebookon, hogy:

"Jelzések alapján sokaknál meghiúsult a szavazás, mert a balos delegáltak nem engedték szavazni, aki nem tudta bemutatni" - írta a politikus. Bányai arra kért mindenkit, hogy vigye magával a személyes okmányait.
"

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 03, 2022, 12:09:56Kiegészítés:
Az is igaz, hogy most jóval szigorúbb a rendszer, nem lehet csak úgy besétálni okmányok nélkül szavazni, meg vinni az emberek körzetről körzetre, szóval lehet, hogy ezért is alacsonyabb a szavazatok száma (nehéz megtippelni, miért voltak ennyire kevesen).

"Kiakadt egy fideszes politikus azon, hogy balos delegáltak nem engedik szavazni, akinél nincs személyes okmány

Bányai Gábor (Fidesz) hatalmas választási csalást leplezett le. Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületének fideszes jelöltje arról posztolt a Facebookon, hogy:

"Jelzések alapján sokaknál meghiúsult a szavazás, mert a balos delegáltak nem engedték szavazni, aki nem tudta bemutatni" - írta a politikus. Bányai arra kért mindenkit, hogy vigye magával a személyes okmányait.
"

Ugye ez csak egy vicc? Hogy a picsába akarsz szavazni zsebre dugodt kézzel? Ilyenre is volt példa? Mi alapján?

Idézetet írta: Milán Dátum április 03, 2022, 12:51:04Ugye ez csak egy vicc? Hogy a picsába akarsz szavazni zsebre dugodt kézzel? Ilyenre is volt példa? Mi alapján?

Bármi előfordulhat. Lehet nyerni éveken át úgy kétharmaddal, hogy 35%-os a támogatottságod.  ;D Felébredtek az emberek időközben.

"11 órához képest, amikor 25,77 százalékos volt a részvétel, eléggé meglódult a szavazási hajlandóság. 11-13 óra között még sosem szavaztak annyian, mint idén."

#1063 április 03, 2022, 14:10:10, csabax
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 03, 2022, 13:56:42Bármi előfordulhat. Lehet nyerni éveken át úgy kétharmaddal, hogy 35%-os a támogatottságod. 
Tudomásom szerint a Fidesz átrajzolta a választási kerületeket. Természetesen a javára tette ezt a Fidesz. Ha jól tudom, akkor most már annyira torz ez a választási bohózat, hogy a Fidesz még abban az esetben is győzni fog, ha az ellenzék félmillió szavazattal többet szerzett.
Én a fideszes hívek helyében csakis akkor kezdenék el "parázni", amikor azt látom, hogy az ellenzéknek legalább 700 ezer szavazattal, de még inkább 800 ezer szavazattal többje van, mint a Fidesznek.
De talán még abban az esetben is csak 2-3 képviselővel lehet több az ellenzéknek, mint a Fidesznek. És bizony azt a 2-3 embert "meg lehet venni kilóra" néhány millió forinttal. Ugyanis a politikusoknál szinte mindenkinek van "ára".

Megindultak az emberek. Nem is alltam be a sorba majd visszamegyek 6.30kor. Kozel van hozzam,1perc seta, igy nem gond

Most tennek ha lehetne az Osszefogasra.