Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum április 04, 2022, 08:18:34Nem sok szó esik róla, de nem védtük meg a gyerekeinket, érvénytelen a népszavazás :(

Ez furcsa, nem? Most mi lesz szegényekkel?

Idézetet írta: grof19 Dátum április 04, 2022, 08:29:16Nagyon sokan nem vették komolyan a gyerekek érdekeit. Mikor majd baj lesz akkor sopánkodhatnak! Én gyerekeim már nagyok de vannak unokáim és vigyázni kell reájuk.

Így van, hisz ők a jövő.

Uraim!

Sportfogadók vagyunk nézzük tárgyilagosan a helyzetet, s ne boruljunk el érzelmileg.
Tegnap 2.735.000 szavazatot kapott a kormánypárt! Akik nem rájuk szavaztak (kiszámoltam!) 2.483.000-en voltak!
Látszik a számokból, hogy ez a realitás, viszont az is, hogy ebből hogyan lett/lehetett kétharmad???
- választási rendszer
- kiaknázatlan a külföldre emigrált magyar családok szavazati helyzete
- elképesztő ellenszél. Közel 300 KESMA csatornán, folyamatos lejáratás és agymosás
- az ellenzéknek nincs valódi erős sajtóbázisa, nem tudja közvetíteni üzenetét/ellehetetlenítik

Mindezek ellenére, a ,,vereség" csak ekkora! A ,,nemváltó" népszavazás érvénytelen! Csúnya, amit mondok: négy év múlva nagyon sokan halottak lesznek a 2.735.000 főből, mert öregek/alkeszok/rossz körülmények között élnek.
A jelenlegi középiskolás réteg ledobja magáról a tv-t és az írott sajtót – képes arra, hogy a saját bőrén tapasztalt megéléseit összekösse az ország helyzetével. Bennük lehet bízni, hogy egyszer majd megtisztultul az országunk.

32 éves demokrácia vagyunk – remélem megmaradunk demokráciának. Olyan, mint egy 32 éves ember: naiv, meggyőzhető, könnyen megvehető, egzisztenciális válságban szenvedő. Amikor 40-44 éves lesz a demokráciánk – remélem megérjük, akkor szerintem egy szerethető ország lehetünk, ahol az egyének boldogulása nem a lojalitáson, hanem a szakértelmen, emberi értékeken áll majd.

Csúnya, nehéz, válságos világ jön. Spóroljátok pénzt, tartsatok ki, teremtsetek értékeket magatok körül. Kifelé aszkéta leszek, befelé hedonista.
,,Várjál még"

https://www.youtube.com/watch?v=_AUuc-Q2kZ0


Legyen igazad Sound! Csak az a baj, hogy Orbánék nem hülyék! Pontosan tudják, hogyan járjanak mindig a mindenkori "ellenzék" előtt.
Eszméletlenül dörzsölt a Fidesz magja, de az a durva, hogy ekkora sikeren még ők maguk is meglepődtek. Szerintem ők maguk sem gondolták volna, hogy ekkora birkanyájuk van.

Úgy vélem, hogy minden egyes 2/3-os választási sikerük egy-egy méretes szeg a demokrácia koporsójába.

És hangsúlyozom, nem azert vagyok kiakadva, mert nem az ellenzék nyert, azon vagyok kiadva, hogy megint 2/3-dal nyertek, ami megint lehetővé teszi 4 évig, hogy kedvükre formálják a nem létező Alkotmányt, és a törvényeket.
Azon vagyok kiakadva, hogy nincs egy kontrolláló erő, ami a féket jelenthetné egy 200al a szakadék felé száguldó autón.

Abból a szempontból jó, hogy Viktor maradt, hogy legalább láthatom, hogyan eszi meg, amit megfőzött a külpolitikai színtéren. Na meg hogyan fogják kezelni a gazdasági válságot, amikor nem lesznek ársapkák.

Na de tényleg remélem, hogy igazad lesz Sound! Én jelenleg nagyon elveszettnek látom ezt a nemzetet minden téren. Tényleg csak a korcs jelző jut eszembe össztársadalmilag. :(

Idézetet írta: Sound Dátum április 04, 2022, 08:42:59Tegnap 2.735.000 szavazatot kapott a kormánypárt! Akik nem rájuk szavaztak (kiszámoltam!) 2.483.000-en voltak!
Látszik a számokból, hogy ez a realitás, viszont az is, hogy ebből hogyan lett/lehetett kétharmad???

Szerintem ez a két részre osztása az országnak, most nem valós érvelés, nem két nagy oldal küzd egymással. Egyrészt vesztett az ellenzék szavazókat a korábbiakhoz képest, nem is keveset, másrészt a kormánypárt egy tömb, az ellenzék több, nagyon eltérő részből áll, csak nevében egység. Bármilyen rendszerben simán nyert volna a Fidesz, és igaza van Orbán Viktornak, mindenféle módon le akarták már győzni, de még csak közelébe se tudtak férkőzni. El kell fogadni, ez Orbán Viktor népe, Orbán Viktor országa!

Mindig a jó oldalát kell nézni a dolgoknak. Legalább nem visznek titeket háborúba.  :)

Közel 2,5 millió szavazó nem akarta, hogy folytatódjon az Orbán-rezsim.
A nagy differencia az egyéni választókerületekben valósult meg. Jellemzően ott is a vidék - nagyon könnyen megvezethető/leuralható társadalmi rétegek + helyi szinten ellehetetlenített nem kormánypárti jelöltek.

PL.:
Kaptam ingyenes Dunántúli Naplót...-papáim falvakra lebontott cikkek: hol mekkora csodafejlődés volt 16 oldalon. Mindenütt a helyi kormánypárti jelölt nyilatkozatával, fotóival.

Szóval a 2,5 milló szavazó szerintem jó eredmény ekkora szembe szélben. És volt a rendszerben vagy 1,5-2 millió ember aki nem élt a szavazati jogával.

Idézetet írta: Milán Dátum április 04, 2022, 09:27:36Mindig a jó oldalát kell nézni a dolgoknak. Legalább nem visznek titeket háborúba.  :)

Várd ki a végét! Azért a Viktor győzelmi beszédében, hogy kiemelte a kárpátaljai magyarokat, hogy az "Anyaország veletek van!" mondat sokféleképpen értelmezhető...

#1118 április 04, 2022, 09:47:52, Milán
Lehet utálni Robit, de ebben igaza van:


Idézetet írta: Sound Dátum április 04, 2022, 09:29:04Szóval a 2,5 milló szavazó szerintem jó eredmény ekkora szembe szélben. És volt a rendszerben vagy 1,5-2 millió ember aki nem élt a szavazati jogával.
Egészen pontosan:

Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma a feldolgozott szavazókörökben: 7 536 306
Megjelent: 5 241 029 fő (69,54%)
Nem jelent meg: 2 295 277 fő (30,46%)

Forrás: Nemzeti Választási Iroda
https://vtr.valasztas.hu/ogy2022

Viktor nagyon szép győzelmi beszédet mondott.Gyakorlatilag az egész világ ellenük volt,a magyar baloldal,a nemzetközi baloldal,a soros birodalom összes pénze és szervezete,a fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is. ;D
Beszólt brüsszelnek is csakhogy tudják hol a helyük,holnap meg majd megy hozzájuk kuncsorogni a pénzért.
A végén még kacarászott is ez a nagyszerű államférfi.


Idézetet írta: Sound Dátum április 04, 2022, 09:29:04Közel 2,5 millió szavazó nem akarta, hogy folytatódjon az Orbán-rezsim.

Értem mikre próbálsz célozni, de hiába írod, hogy felnő egy generáció, elhunynak sokan, mert a masszív, összetartó Fidesz-réteg az változatlan. Olyat tudnak, amit nem igazán akar megérteni az ellenzék, hogy ők egy nagy embertömeg nyelvét beszélik, összefogják és jól irányítják a saját bázisukat. Ehhez persze jól jön a közmédia, sok marketing költés, de ezek nélkül is összetart ez a bázis, mert ugyanazt gondolják nagy vonalakban, és Orbán Viktor a vezetőjük ebben az irányban, mindig megfelelő gondolatokat közöl feléjük.

Olyan ez mint egy weboldal, az ellenzék csinált egy nagyon frankó, sok funkciós oldalt, de nincs mögötte felhasználóréteg. Eközben a Fidesz inkább a bázist építi, miután pedig az megvan, igazából nyert ügyed van, mert a technikai kérdésekben nagyot nem lehet hibázni. Én ezzel tölteném az időmet ellenzéki vezetőként, hogy bázist toborozzak, megtaláljam a számukra egységes gondolatokat, és csak azokat nyomjam, nyomjam, mindenféle kilengés nélkül. Azért lehetett például kiforgatni Márki Zayt, mert nem volt konzekvens, biztos jót akar, de össze-vissza beszél, miközben Orbán századjára is elmondja, hogy Gyuri bácsi, rezsicsökkentés és családtámogatás.

Az említett 2.5 millió ember abban sem tudott egyetérteni, hogy Orbán menjen, pedig nem szeretik, ha igazad van. Ennél alapvetőbb céljuk nem igazán lesz, ha ebben nem értenek egyet, hogyan sakkozzák le az adórendszert?

Elképesztő eredmény. Furcsa, hogy sokszor olyan eredmény születik, amit tényleg senki sem gondolt, holott folyamatosan próbálják megjósolni. Mindenki 40-45%-ra saccolt, viszonylag szoros eredményre... Emlékszem a szomorú 2006-os eredményre, ami olyasmi lehetett sokaknak, mint a tegnapi. Tudtuk, hogy mit tettek 4 év alatt, teljes alkalmatlanság, hitelekből fedezett mesterséges béremelések, eladósítás, olyan szellemi és erkölcsi szint, mint a túlmozgásos Gyurcsányé, koccintás december 1-jére, besúgó múlt eltitkolása, baloldali politikusok küzdelme a magyar nyelvvel, internacionálé kornyikálása, stb. És a nép mégis újraválasztotta őket. Fél év se kellett, és nagyon bezuhantak a győztesek, Budapest-szerte zavargások, mini-forradalom, szemkilövetés, Őszöd... 2 év múlva államcsőd közeli helyzet, megszorítások, IMF-hitel, a libás. Most persze nem lesz ilyesmi a választások után, és ez sok mindent elmond.
Azért jó látni valahol, hogy nem lehet megjósolni, mi lesz aznap a választáson, ahogy egy-egy meccset sem lehet sokszor megjósolni.
A sokak szerint hazafias párt is bekerült a parlamentbe, a viccpárt viszont nem. A MEMO szerintem jó eredményt ért el, ha folytatják, ebből még bármi lehet. Most még szinte bárkit felvettek jelöltnek, de egyre komolyabbak lehetnek majd a politikusaik. A pénz nem akadály.
Újabb 4 évvel eltolódott az összeomlás. Sokan már nem emlékeznek a 2010 előtti időkre... Nem kétséges, hogy ugyanaz lesz majd egyszer. Alkalmatlanság, felelőtlenség, eladósítás, esetleg megszorítás, külföldi cégek segítése, állami vagyon eladása, olyan zseniális ötletek, mint a méhlegelő 4 év alatt.
A Fidesz alatt is ugyanaz folytatódik. Lassú fennmaradás, semmi radikális változás, propaganda, csak épphogy fennmarad a gazdaság, közben lehet lopni, propagandázni, csak akkor van baj, ha jön egy váratlan válság, mint most egyszerre kettő is, plusz Brüsszel szivatása, mert ennek a túléléséhez egy erős gazdaság kellene, amit a Fidesz nem akar, tud megteremteni. 

Szerintem nem kell tartani, hogy magunktól nekiállunk visszaszerezni a Kárpátalját. Ez is ilyen tipikus magyar magatartás, ha megfigyelitek. Ragasztjuk az autóra a nagy Magyarország matricát, énekeljük a Nélküledet (visszasírjuk Puskásékat, de mi nem megyünk focizni, a gyerekünk is inkább programozó legyen stb, sportos kitekintés off), sírva vígadunk, de a tettek mezejére nem akarunk lépni, ahhoz már nincs bátorságunk. Ezt veszi át a Fidesz is, odaszúrunk picit az ukránoknak, viszont nagyot nem lépünk, mert nem olyanok vagyunk. Nagyon tanulságos az is, hogy vissza nekünk Kártátaljázunk, aztán mikor idejön az ukrániai magyar menekült, a háta mögött kibeszéljük, hogy olyan agresszív, szlávos köcsög, csak kihasznál minket. Tegyük a szívünkre a kezünket, nagyrészt ilyenek vagyunk, néha én is, de ha te nem, akkor a családod jelentős része ezt képviseli, és ez a politikában a Fidesz.

Idézetet írta: TiB Dátum április 04, 2022, 10:08:32Szerintem nem kell tartani, hogy magunktól nekiállunk visszaszerezni a Kárpátalját. Ez is ilyen tipikus magyar magatartás, ha megfigyelitek. Ragasztjuk az autóra a nagy Magyarország matricát, énekeljük a Nélküledet (visszasírjuk Puskásékat, de mi nem megyünk focizni, a gyerekünk is inkább programozó legyen stb, sportos kitekintés off), sírva vígadunk, de a tettek mezejére nem akarunk lépni, ahhoz már nincs bátorságunk. Ezt veszi át a Fidesz is, odaszúrunk picit az ukránoknak, viszont nagyot nem lépünk, mert nem olyanok vagyunk. Nagyon tanulságos az is, hogy vissza nekünk Kártátaljázunk, aztán mikor idejön az ukrániai magyar menekült, a háta mögött kibeszéljük, hogy olyan agresszív, szlávos köcsög, csak kihasznál minket. Tegyük a szívünkre a kezünket, nagyrészt ilyenek vagyunk, néha én is, de ha te nem, akkor a családod jelentős része ezt képviseli, és ez a politikában a Fidesz.
Sajnos így igaz.