Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Azért nem tudják kezelni a Pogacar és Evenepoel-féle támadásokat az egynaposokon, mert az utóbbi évtizedekben nem igazán volt all-round versenyző a mezőnyben. Olyan, aki jó kronós, jól megy síkon, hegyen és dombon leszakít mindenkit, lejtmenetet is bírja, illetve még a pavét is (Pogacar).

Utoljára ilyen korszakos tehetség, aki ennyire sokrétű volt, Bernard Hinault volt, azóta sokkal specifikusabb volt a versenyzők képessége. Aki pavén volt jó, az nem ment hegyekre, GT-menő elvétve indult pavén vagy győzelmi céllal LBL-en (ezzel nem azt mondom, ne lett volna rá képes jó pár bringás az elmúlt 20-30 évből). Amit mi most látunk, az sportágtörténeti szempontból egy rendkívül ritka esemény.

Van két versenyző, aki nagyon hasonló kvalitásokkal rendelkezik, szinte megegyező erővel, ha pedig a tehetség a korábban említett megfelelő háttérmunkával párosul, akkor ők dominálni fognak. Remélem, hogy ezt nem a bukások és sérülések döntik el, mint mondjuk a Hinault - Fignon/LeMond/mindenki csatákat, esetleg a politika vagy háború Coppi - Bartali/Bobet, ha jobban belegondolunk, akkor 30-40 évente van ilyen...

Egyelőre elmaradt a Pogacar - Evenepoel csata, már lassan két éve húzódik, hol sérülések, hol az egyik gyengébb formája miatt. Ha minden jól megy, akkor jövőre elvileg megkapjuk az utóbbi évek legnagyobb csatáját:
- A Tour de France útvonala ugyanis Evenepoel számára (is) készült, azzal a céllal, hogy összehozza a Pogacar - Evenepoel párost, de erről beszélt a belga is, hogy jövőre ott indul. Ha pedig ott lesznek, akkor közvetlen utána mehetnek az olimpiára.
- Előtte pedig ott a tavasz, ahol mindketten mehetnek maxot az Ardennekben, Pogacar finoman utalt rá, hogy lehet meg kéne próbálni a Roubaix-t is, illetve Evenepoel esetében is mondták a pavés próbát.

És tudom, hogy mi van azzal, hogy Contador - Schleck, Ullrich - Armstrong, de azok a csaták csak GT-re szóltak, itt viszont szó szerint minden felület játszik.

Pogi sérülése után rögtön változtak a Tour de France győzelemi esélyei bet365-nél. Most egy without Tadej Pogacar kínálat fogadható, ahol Vinge 1,40-es szorzóval fogadható.

Oké, hogy ez nem egy nagy szorzó illetve a dánnal is történhet bármikor valami, de szerintem ez egy nagyon erős tipp.

Azért bízzunk benne, hogy felépül a szlovén, mert nélküle könnyen unalomba is fulladhatna ez a GT :-\

Idézetet írta: Latzka Dátum április 24, 2023, 10:41:40Pogi sérülése után rögtön változtak a Tour de France győzelemi esélyei bet365-nél. Most egy without Tadej Pogacar kínálat fogadható, ahol Vinge 1,40-es szorzóval fogadható.

Oké, hogy ez nem egy nagy szorzó illetve a dánnal is történhet bármikor valami, de szerintem ez egy nagyon erős tipp.

Most egyelőre sokan "temetik", külföldi fórumokon is olvastam, hogy Vingegaard win, de azért még van két hónapja. Ilyenkor általában 2-3 hétig lazábbakat edz, pihen, Urskával van (ha ő nem versenyzik, de most épp megy a Vueltára). Amúgy is, ha jól tudom, akkor a Szlovén körön tért volna vissza, tehát élesben nem kellett volna versenyeznie 1,5 hónapig. A magaslati edzőtábort ő általában nem nagyon erőlteti.

Adott az esetében egy kőkemény tavasz, ahol 19 versenynapból 10 alkalommal nyert, emellett két összetett siker. Ez brutális, nagyon meghajtotta magát, lehet, hogy ez még jól is fog neki jönni. Ritkán szokott csak pihenni (maximum télen), ráadásul olyan sérülése van, ami nem a lábát érinti vagy a tartását. Nekem volt egyszer egy hasonló, balcsuklómnál volt törés mert lementünk korizni, jött a gipsz, viszont akkoriban országos kosárbajnokságra is jártunk. Annak ellenére, hogy suliba elvétve jártam, edzésre elmentem, jobbkezes volt, ziccert dobni tudtam, szóval én mikor pontosan megtudtam, mi baja, akkor rájöttem, ez nem olyan vészes.

Nem egy Bernal, Beloki vagy Froome-féle sérülése. Szerintem már május végére bőven teljesértékű edzésmunkát tud végezni. A másik dolog, hogy elvileg ugyanígy készült a tavaszra is, hasonlóan 1-1,5 hónapos készüléssel és vert tönkre mindenkit, szinte burkolattól függetlenül. A harmadik, ez pedig Vingegaard. Tudom, nem volt csúcsformában, az Armstrong-féle felkészülést követik, egyetlen csúcspont az évben, ez a Tour de France.

Ha megnézzük az idei TdF-et, akkor csak 22 km időfutam van, ami ráadásul hegyi. Pogacar tavaly a 2-3 nagyobb emelkedőt tartalmazó szakaszokon volt gyengébb, illetve, ha ezek tartalmaztak 2000 méter feletti emelkedőt. Ezeken Vingegaard emlékleim szerint 3-4 percet osztott ki neki. Ha őszinték akarunk lenni, akkor talán egy ilyen szakasz van az idei útvonalban. A 6. etap azért esik ki, mert kizártnak tartom, hogy Vingegaard és a Jumbo-Visma ilyen korán támadna és 15 szakaszon át védeni akarná a trikót.

A negyedik, Gaudu. Tavaly a Tirrenón senki se tudott beleszólni a Pogacar - Vingegaard csatába. A szlovén simán nyert, dán jött meg másodiknak. Idén a Párizs - Nizzán más volt a leosztás. Vingegaard ugyanis egy percet kapott egy messze nem csúcsformában lévő Gaudutől. Ha belegondolunk, Zeeman azt mondta: Vingegaard ugyanott tart, ahol tavaly ilyenkor, minden rendben. És én is ezt gondoltam, de akkor Vingegaard és Pogacar közé senki sem tudott beékelődni. Most igen, ráadásul Gaudu nem szakadt meg egyszer sem, hegyen simán leszakította rendre a dánt.

Tour de Romandie: Rohan Dennis utolsó nagy dobása

A szezon végén visszavonul Valter Attila csapattársa, a kétszeres világbajnok Rohan Dennis. Az ausztrál versenyző még a kedvenc versenyén utoljára bizonyítana! Olvasd tovább


Semmiképpen nem temetném; sőt: bár nem mondtad ki, de valami olyasmi van a soraid között (lehet rosszul értelmezem, akkor javíts ki!), hogy akár még jól is járhat bizonyos szempontból és igazából amiket most leírtál erre hajlok én is.

Bennem igazából az van, hogy tudom, hogy ha rajthoz fog állni Pogácsa a Touron, akkor így is-úgy is tenni fogok rá; tehát mondhatni már nem csak tudat alatt meghoztam ezt a döntést ;D

Gaudu esetében meg azt érzem, hogy ő valóban erős, de gyenge a csapat körülötte ??? A startlistán ott van Demare is, akivel nem tudom rendeződött-e a konfliktusuk, de azért a legjobb biztos nem lesz a csapaton belüli hangulat. Viszik Pinot is, aki hiába 'csak' 32 éves, de nekem ő már nagyon a múlt embere. 

Valami kimaradt, ez pedig a csapatok erőssége:
A tavalyi Jumbo-Visma jóval erősebb volt, hiszen volt egy Roglic is. Több hegyimenővel rendelkeztek, idén viszont, amikor kiderült a nyolc fő, nekem az volt az érzésem, hogy a Jumbo-Visma nagyon bízik Vingegaard hegyi képességeiben. Mindössze két klasszikus hegyi versenyző (Kuss és Kruijswijk), illetve három olyan, akire ezt a szerepet rá lehet erőltetni, de nem ez a specialitás: Van Aert, Van Baarle és Benoot.

A tavalyi UAE a hegyekre egy jóval gyengébb csapat volt. Sokszor maradt egyedül Pogacar, ezt próbálták idén kiküszöbülni. Jelenleg ugye a TdF-keret így néz ki: Adam Yates, Rafal Majka, Marc Soler, Domen Novak. Még három hely kiadó, nem lepődnék meg, ha Bjerg és Trentin/Hirschi bekerülnének, illetve mége egy hegyi segítő. Ez lehet Bennett, Fisher-Black, Vine és McNulty, utóbbinál látványosan nem mondtak egyetlen egy GT-t sem idénre, ellenben abszolút túlhajtották őt a szezon első négy hónapjában. Ilyenkor vagy az van, hogy Vueltára tartogatják, vagy a TdF-re.

Azért egy Yates - Majka - Soler - McNulty - Novak sor, szerintem erősebb 1700-2000 méteres magasságban, mint a Kuss - Kruijswijk - Benoot - Van Aert - Van Baarle, akik közül hárman ritkán versenyeznek ilyen körülmények között. És megmondom őszintén, Adam Yates egy prémium segítő. Tavaly top10-et hozott a Tdf-en második opcióként. Ha mondani kéne, ki tud végig a két klasszis mellett maradni három héten át a hegyekben, inkább mondanám őt, mint a Kuss - Kruijswijk párost, akiknél bőven van ingadozás.

Ami szintén nem elhanyagolható: tavaly nem volt ott Peiper segítőnek a stábban, Pogacar több taktikai hibát is vétett. Most ez másképp van. Peiper rendre ott van, látható volt, hogy a Fléche hajrájában is mennyire okosan versenyzett. Simán megnyerhette volna vagy 10 módon a versenyt, de végig kivárt, tudatosan helyezkedett. Ez Peiper érdeme, ő jelenléte sokat segíthet majd.

FDJ

Pinot esetében annyi az indulás oka, hogy utolsó éve profiként, búcsúzik. A két kedvenc versenyére elviszi őt Madiot (Giro és Tour), de szerintem az előbbi lesz nála realitás, mint esetleges top15, utóbbin csak segít. Démare számára az idei TdF egy amolyan utolsó esély. Idén 32 éves lesz, jövőre nincsen szerződése. Nem hiába nincsen felvezetője sem. Madiot megnézi, mit tud ilyen körülmények között, mert már ott a jövő csapaton belül.

Elvileg Paul Penhoet lesz az, akit fel akarnak majd építeni sprintben (hegyekre meg a Martinez - Gregorie párost). Azonban ő képes felvezetés nélkül is jó eredményekre. Az sem véletlen, amilyen tudatosan leépítette a sprintervonatát az FDJ, hiszen távozott Sinkeldam, Guarnieri és Ludvigsson, elvileg idén nem hosszabbítanak Konovalovasszal sem, míg Ladagnous visszavonul. A korábbi Démare-vonatból senki sem marad.

Itt pedig felmerül a kérdés, minek akkor megtartani őt? Szóval benne van, kapott egyben egy búcsúajándékot Démare, de még lehet ezt ő sem tudja, ha nyer egy-két szakaszt, akkor megtartják (mert bizonyított), de már vonat nélkül, ha pedig nem tud dobogókat és győzelmeket hozni (idén ez nem ment), akkor mehet tovább.

Sikeresen eljutottunk ide is...

Megkockáztatom, jövőre a mezőny legjobb versenyzője lesz Mads Pedersen. Az a fejlődés, amit az elmúlt két évben produkált, végre megtalálta azt a konzisztens jó teljesítményt, ami benne volt. Most jönnek a prime évei, következő 4-5 év, amikor domináns lehet.

Sprintben nagyon sokat fejlődött, most már nem az van, mint régen, hogy 250-300 méterre a céltól indít, hanem türelmesen teszi a kereket, kivár. Sebessége is jobb lett, dinamikusabb. Nem kell neki klasszikus felvezetés sem. Az biztos, amikor rossz az idő, hideg van, szakad az eső, neki az a komfortzóna.

A sprinten kívül pedig pavékon jelentős a fejlődés, ilyen kvalitásokkal Paris - Roubaix-t fog nyerni. Az, hogy idén szint az összes egynapos pavéson top5-ben volt (Harelbekét leszámítva), azt mutatja, hogy nagyon stabil. Emelkedőkön nagyon sokat fejlődött, kisebb dombokat most már simán bírja, míg a 20 km alatti kronókon ott van a top10-ben.

A külföldi fórumokon Boonenhez hasonlítják, nekem kedvenceim közt volt Tommeke, de azért a belga nem volt ennyire all-round, mint a dán bringás (pavén jobb volt Boonen, tudott sprintelni és kronót is menni, de utóbbiban Pedersen jobb, ahogyan emelkedőkön is jobb Pedersen). Pedersen pedig nagyon tudatos, okosan fejleszti magát. Ha jobban megnézzük, kevés az ennyire sokoldalú sprinter mint ő, aki még egy szökést is kibír, sőt, sokszor ő maga kezdeményezi azokat.

Ha nem történik vele semmi (folytatja ezt az utat), akkor jövőre simán érdemes lesz pakolni a győzelmeit pavékon is. Wout van Aert fejben gyenge. Évek óta üldözi a klasszikus pavés versenyeket, egyszerűen neki ehhez nincs meg az a feje, hogy megnyerje. Valódi ellenfél majd leginkább Van der Poel és Pogacar lehet, de a dán jobb náluk sprintben.

Pedersen 300 nap alatt megcsinált a GT Grand Slam-et, erre másnak sokszor egy egész karrier kell. Innentől csak a Monumentumok vannak neki hátra, látható, hogy most már ezekre is mennyire tudatosan készül.

Mads Pedersen tényleg látványosan fejlődött.
Wout van Aert szerintem is gyenge fejben, ám jobbnak tűnt eddig elhallgatni a véleményemet és inkább csendben maradni, mert egyelőre még nagyon nagy felhajtás volt-van körülötte.
Ellenben Van der Poel ígéretes versenyző. Nála elsősorban azt kellene elérni, hogy ne "ugorjon bele" mindenbe és ne hajtsa túl magát idő előtt, hanem legyen türelmes és tudjon kivárni. Ha ezt megteszi, akkor majd tényleg az a nagyon jó versenyző lehet belőle, amilyen nagyon jó versenyzőnek már most is sokan gondolják-hiszik.

#1809 május 27, 2023, 06:57:00, Latzka
Valter Ati egy 3. hellyel kezdett a norvég körön az időfutam során. A szintrajz alapján holnap lesz a legkeményebb szakasz és azért ebben a mezőnyben ő TOP versenyzőnek számít. Jó lenne már egy szakasz vagy tour győzelem Magyaroszágon kívül is, hajrá Ati! :topbet_125:

Ricsi Carapaz behúzott egy francia egy naposat :ok: Örülök neki, mert jó lenne, ha minél több jó formában lévő versenyző indulna majd a TdF-n illetve amúgy is szimpatizálok vele, mint azt hiszem elég sokat.

Lidl-Trek néven folytatja a Trek-Segafredo

Egy ideje már pletykálják, a minap azonban hivatalosan is megerősítésre került, hogy június 30-tól, a női Giro rajtjától, a Lidl szupermarketlánc lesz a jelenleg Trek-Segafredo néven futó amerikai női és férfi WorldTeam-sor elsődleges névadó szponzora. A Lidl számára nem idegen a kerékpársport, hiszen 2016 és 2021 között több éven át támogatták a Soudal-Quick-Step csapatát.

Idézetet írta: Latzka Dátum május 31, 2023, 06:03:12Lidl-Trek néven folytatja a Trek-Segafredo

Egy ideje már pletykálják, a minap azonban hivatalosan is megerősítésre került, hogy június 30-tól, a női Giro rajtjától, a Lidl szupermarketlánc lesz a jelenleg Trek-Segafredo néven futó amerikai női és férfi WorldTeam-sor elsődleges névadó szponzora. A Lidl számára nem idegen a kerékpársport, hiszen 2016 és 2021 között több éven át támogatták a Soudal-Quick-Step csapatát.

Úgy gondolom a Segafredo után a Lidl egy komoly visszalépés. Minőségileg tuti.  ;D

Idézetet írta: Admin Dátum május 31, 2023, 11:41:38Úgy gondolom a Segafredo után a Lidl egy komoly visszalépés. Minőségileg tuti.  ;D

Szintén így látom, de itt még inkább igaz a 'pénz beszél' elv.

Idézetet írta: Latzka Dátum május 31, 2023, 13:35:25Szintén így látom, de itt még inkább igaz a 'pénz beszél' elv.
Mindenhol igaz.
És pluszban még az is igaz, hogy minél kevesebb nézőt érdekel az adott sportág és eseményeit minél kevesebbszer közvetíti a televízió, annál inkább igaz a 'pénz beszél' elv.