Betfair programozás - robotok írása

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok,

próbálta már valaki ezt a módszert?:
http://marketfeeder.co.uk/solutions/staking-plans/over-under-martingale/

előnyök/hátrányok? Programozástechnikailag szerintem könnyen lefejleszthető. Van valami hátulütője, amit a reklámoldalak eltitkolnak?  :)
Nekem így elsőre egy 90. perc környéki gól nem tetszene, mert akkor tuti nem 1.3 lenne már a következő gólhoz tartozó lay (ha egyáltalán lenne még ajánlat rá...)

A Betfair Játékok területére kifejlesztett fogadó automaták kevéssé ismertek.A szoftverek az előre beprogramozott feltételek szerint lépnek játékba, kezelhetőek manuálisan és automata módban is. A stratégiák (triggerek), a programban cserélhetőek és egyéni elképzelés szerint a szoftver által biztosított eszközökkel módosíthatóak, vagy akár teljesen új, saját stratégiák írhatóak.
Hozzárendelhetőek tétemelési rendszerek is, egyes esetekben a triggerek ezt is tartalmazzák.
Megfelelő fegyelemmel, forgótőkével, az éppen alkalmazott stratégia és a játszott játék kiváló ismeretével a Betfair Játékok jó esélyeket kínálnak a profitokhoz.



Idézetet írta: Chessmaster Dátum március 23, 2013, 11:03:49
A Betfair Játékok területére kifejlesztett fogadó automaták kevéssé ismertek.A szoftverek az előre beprogramozott feltételek szerint lépnek játékba, kezelhetőek manuálisan és automata módban is. A stratégiák (triggerek), a programban cserélhetőek és egyéni elképzelés szerint a szoftver által biztosított eszközökkel módosíthatóak, vagy akár teljesen új, saját stratégiák írhatóak.
Hozzárendelhetőek tétemelési rendszerek is, egyes esetekben a triggerek ezt is tartalmazzák.
Megfelelő fegyelemmel, forgótőkével, az éppen alkalmazott stratégia és a játszott játék kiváló ismeretével a Betfair Játékok jó esélyeket kínálnak a profitokhoz.

Olvasgattam külföldi fórumokat az exchange game-ekről, és mindenhol azt írják, hogy hosszú távon tuti bukó (akár bot, akár nem). Ami előnye van az echange game-eknek, hogy a botok pontosan kiszámolják a valószínűségét az egyes "játékosoknak" (lagalábbis pókernél), így ezzel nem kell foglalkozni, nincsen "hamis" odds, szóval informatikailag könnyű bot-okat írni alá. Persze gond nélkül ki tudják hozni river-be a legrosszabb handből is a győztest, tehát ezzel kapcsolatban nincsenek illúzióim. Amit el tudok képzeni az az, hogy mondjuk fogadok x összeggel valamelyik sporton, és ha vesztek, akkor beülök 2-3 körre és megpróbálom visszakaparni az elvesztett összeget. Ilyenkor talán sikerül olyan időintervallumot kifogni, ahol a becsült odds-ok tényleg a győztest fogják mutatni.

Sziasztok!

Nekem volna egy ötletem egy stratégiához, amely a következő:
Odds alapján fogadás (eddig is mindenki az alapján fogadott), úgy, hogy olyan odds-okra fogadjanak a botok Lay fogadással, ami hosszabb távon profitot termel. Tehát magyarul eljátszani az iroda szerepét. Az iroda is úgy alakítja ki az oddsokat, hogy az saját maga hasznára válljon, bármi is legyen a végeredmény.
Hátránya: nagy tőke kell hozzá.

Sajnos nem tudom leprogramozni, bár szívesen kipróbálnám.

Szerintetek? Hülyeséget gondolok?

Hchefi,

Hogy állsz a bot programozással? :)

Idézetet írta: egotajcs Dátum április 15, 2013, 18:50:22
Hchefi,

Hogy állsz a bot programozással? :)

Ja bocsi, elfelejtettem megírni, azóta a miami-i luxusvillámba lakok, 1 porsche legel a garázsomban, a yachtomra még várni kell sajna 1 hetet, stb... úgy hasítanak a botok... :D

Viccet félre. Hát számtalan taktikát próbáltam velük, de semmi extra. Gyakorlatilag se nem nyernek, se nem veszítenek (hosszú távon). Csak lóverseny, csak in-play, csak angol, ír futamok. A matematika és a valószínűségszámítás igazolja önmagát. Ha 1.5-ös odds-ra állítom őket, átlagban minden 3. veszít, ha 1.2-esre, akkor minden 6., 1.1-nél meg már nem is érte meg...
Nyilván egy tétemeléses stratégia orvosolná a problémát, de őszintén szólva nem volt hozzá idegrendszerem, a martingale meg szinte mindenhol zsákutca.
Amit el tudok képzelni, az például egy bot-ember kooperáció. Tehát játszik a bot, és a napi veszteségét azt emberi erővel visszaszerezni. Erre sokakban az a kérdés merülne fel, hogy minek járatni a botot, ha ígyis-úgyis emberi korrekció kell hozzá. Viszont vannak olyan napok, amikor 15 versenyből 13-at nyer a bot. Ha úgy játszanék például, hogy az alaptét kitermelése a cél egy nap, akkor van rá esély, hogy lesz olyan sorozat, ami mondjuk 6-szor egymás után nyerő, és ilyen esetben nekem aznap nem is kéne gép elé ülnöm.

Úgyhogy most pihentetem ezt a témát. Egy ideje magam játszom in-play lóversenyt, és amilyen viselkedéseket látok néha, csodálkozom, hogy nem véreztek el jobban a botok... Komplex logikát tényleg nem nagyon lehet leprogramozni, bizonyos dolgokat át kell látni emberi szemmel.

Nem adtam fel a témát, de most egyenlőre kifogytam az ötletekből.

Amennyire én olvastam mindenféle fórumokat, a földi halandó számára az in-play botok nem járható út, túl nagyok ugyanis a kilengések. Ott csak az emberi ítélőképesség lehet a nyerő. De ott meg az a gond, hogy mi itthon biztos, hogy kb. 1-3 másodperccel később látunk dolgokat, így igazából nem lehet versenyezni azokkal, akik a helyszínen vannak vagy méregdrágán van műholdjuk. Én ezért in-play hanyagolom a lóversenyeket. Úgyszintén az in-play horse racing botot sem tartom járható útnak. Illetve csak akkor, ha értenék igazából a lovakhoz, és meg tudnám előre tippelni, hogy melyik ló odds-a fog esni nagy valószínűséggel in-play. De ez már nem bot kérdése, hanem előzetes szelekcióé, ami szintén nem az én asztalom.

Másrészről meg nagyon szép statisztikák vannak arról, hogy 1.01-es, 1.02-es, 1.03-as stb. in-play ló (tehát amire azt mondjuk, hogy minden emberei számítás szerint nyernie kell már) átlag mennyit veszít. Hát, többször veszít, mint ami matematikailag indokolt, nem véletlenül működő taktika hosszútávon layelni 1.01-en, 1.02-őn in-play...

Ja, és melyik programozható bot programra írsz botot?

Amin viszont most gondolkodok, hogy valahogy azt kéne megérteni, hogy ha az utolsó 1-2 órában szemmel láthatóan "bejön egy ló" / vagy "kisodródik"  (angolul: steamer/drifter -- sokat esik az odds-a vagy nagyon kilő az odds-sza), akkor azzal az infóval mit lehet kezdeni... Lásd: http://stakesoft.com/betmover/

Na lenulláztam magam :)

Hiába, amint kitermelem a liability-met, utána rögtön elvesztem. Aztán jól felidegesítem magam, all-in, és pfff...
Ez már a negyedik ilyen ciklus volt, hogy összekapartam a 30 eurót, leülök a gép elé, rögtön az aznapi első futamon elmegy, szóval már kezdtem unni egy kicsit. Mindenesetre le a kalappal azok előtt, akik megélnek ebből és még az idegrendszerük sem ment gallyra :)
Most egy kicsit szüneteltetem a dolgot. Ez az életmód, hogy munka után rögtön le a gép elé trade-elni (vacsora kimarad), nem tudom meddig működött volna.

In-play-nél a kilengések csak a stop loss miatt veszélyesek, könnyen beleviszik a szoftvereket/botokat, hogy szálljanak ki. Próbáltam átállni arra, hogy majd én kézzel kiszállok, de tegnap egy pillanat alatt 8-ról leesett 2-re az odds, innentől kezdve meg már felesleges stop loss-ról beszélgetni.

1.01- es lay-elést nézegettem én is. Sok helyen írták, hogy ez azoknak való, akik akár napok után is töretlenül ezt játszák annak ellenére, hogy még nem nyertek semmit. Nem hülyeség, de 40 eurós banknál nem tudom mennyire van értelme.
Én 1.2-vel játszottam ezt a taktikát, mert a saját statisztikáim szerint azért legalább napi egy ilyen befigyelt. A baj az volt vele, hogy voltak nagyon húzós sorozatok, ahol nem jöttek be. Például hétfőn az első futam nyert, és utána legközelebb már csak a keddi legutolsó nyert (közte meg van vagy 40 verseny még). Mondjuk ha napi egyszer bejön, akkor martingale-el egész jó párosítás, mert 1.2-nél azért nem növekszik olyan húzósan a tét. De ha ez működne, akkor már mindenki gazdag lenne. Meg hiába működik az elmélet, hogyha 40 euródból csak 20-at visznek el...

Semmilyen szoftvert nem használok, saját magam írtam a programot a nulláról, ennek előnyeivel és hátrányaival. Szóval bármilyen nyakatekert logikát/money managementet bele tudok vinni ami leprogramozható. Egyedüli hátránya az 1 (vagy akár 0,5) másodperces frissítési gyakoriság (a betfair ennyit enged ingyenesen), de ha nem in-play játszok, akkor ez nem hiszem, hogy nagyon zavaró lenne.

Sziasztok!
Légyszíves segítsen valaki,hogy hogyan lehet geeks toyt előre programozni lóversenyre.
Nekem van egy nyerő tippem lóversenyre,de nem tudok a gép előtt ülni egész nap.
Régóta figyelem a lóversenyeket,ami(in-playbe) megy.
Aki segít,hogyan tudom előre beprogramozni a geeks toyt,annak elmondom a taktikámat.
[email protected] írjatok





ez a martingeles ,,taktika" olyan jol fog mukodni, hogy a bot kipucolja minden masodik nap a szamlad... :D

Ha valakinek nyerő tippje van nem is érdemes egész nap a gép előtt ülni.  ;D

Szia Hchefi, írtam privát üzenetet, nekem megvan a sratégia, csak sok időt vesz el manuálisan, kellene egy ezzel foglalkozó programozó, hogy időt nyerjek, kérlek, írj választ privátban!


Idézetet írta: hchefi Dátum november 13, 2012, 19:20:20
Sziasztok,

van-e itt valaki rajtam kívül, aki betfair alá programozik fogadó robotokat illetve van-e kedve itt a fórumon egy kis eszmecserét folytatni a témával kapcsolatban :)
Gondolok itt arra, hogy milyen algoritmusokkal próbálkozott már, ami nem vált be (csak hogy ne kelljen a szamárlétrát másnak is végigjárni). Nyilván a nyerő algoritmust nem várom el, hogy publikálva legyen, de akár 1-2 jótanács is jöhet  :)

1-2 vitatéma:
- min fogadjunk: lóverseny/foci/egyéb
- a sportokon belül milyen típusú marketeken érdemes a botokat járatni (melyik a legkiszámíthatóbb)
- in-play vs nem in-play
- money management a botokra
- stb...

Néhány mondat, amit eddig én elértem. Fél éve kezdtem el foglalkozni igazán a sportfogadással. Előtte nem is fogadtam igazán semmire. Mivel gyakorlatilag kezdő vagyok a témában, ezért (is) közelítem meg informatikai szemszögből a dolgot. Kis túlzással egy fogadórobot is mondható kezdő fogadónak (ennek minden előnyével és hátrányával).
Szóval megcéloztam a lóversenyeket az odds-ok gyors ingadozása miatt. Többé kevésbé jól elkapta a bot az odds-ok hullámzását, de általánosságban elmondható volt, hogy amit megnyert, azt el is vesztette (-4 tick-es stop loss).
Ezután átnyergeltem in play piacra mondván, az in-play-es odds-ok valamennyire reálisan tükrözik a verseny aktuális állását és az erőviszonyokat. Ezzel úgy ahogy egész jól ment a fogadás. 30euróról feltornáztam 150-re magam. Tudom, ez nem sok nyereség, de ha azt nézzük, hogy a bot-nál egy jó tétből származó haszon 0,2 euró, akkor sztem elég jó (jó, ebbe volt 1-2 programhiba is, ami miatt néha a szerencsének köszönhetően több pénz jött be a kelleténél :) - a hiba javítva  ;D ). De valahogy itt is úgy éreztem, hogy talán a szerencsének köszönhető ez a haszon. Úgyhogy fogtam magam, megvettem a geek toy-t, és két nap alatt el is vesztettem 100 eurót  :bash:
Átmentem focira (lay correct score 0-0), naná, hogy itt meg állandóan belenyúlt a gép a 0-0-ba (hiába, hogy 30-as lay-en fogadta meg meccs előtt, és hiába hogy egy nap elenyésző a 0-0-k száma - ha mondjuk 1 nap csak három meccset rak meg).

Úgyhogy most tervezem, hogy visszamegyek lóverseny in-play-re, és járatom ott a robotokat.

Ha esetleg van valakinek valami ötlete, ami informatikailag kivitelezhető, de emberi erővel/reakcióidővel elég macerás, szívesen várom ebbe a topikba, illetve kipróbálom, ha jónak látjuk.