csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában



#22546 december 04, 2018, 02:20:34, csabax
Sarajevo - Čelik Zenica 1  :great:

#22547 december 04, 2018, 11:36:31, csabax
Románia - Csehország 1  :great:

#22548 december 04, 2018, 15:40:54, csabax
Benfica - Feirense 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum november 26, 2018, 18:55:40
Hoffenheim - Shakhtar Donetsk, Hoffenheim 1.5 gól felett  :great:

Alakulhat úgy, hogy nem csak a házigazda Hoffenheim, hanem az ezúttal vendég Shakhtar Donetsk is továbbjuthat még a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. Vagyis némileg pontosabban: vagy az egyik, vagy a másik. De egyelőre az a helyzet van, hogy az eredmények számukra megfelelő alakulása esetében még mindkettő álmodozhat a BL-tavaszról.

Persze, azért most némileg esélyesebb a német csapat, mint az ukrán ellenfele, s mivel a Hoffenheim a következő fordulóban a Manchester City otthonában fog játszani és ezzel viszonylag biztosra vehető a veresége, ez a mostani mérkőzés lehet az utolsó - reálisabbnak tűnő - esélye a továbbjutásra. Ezért várható, hogy úgy fogja kezelni ellenfelét, mint szódás a lovát. Természetesen az ukrán együttes sem maradhat adós, hiszen számára éppen az a fontos, hogy semmiképpen se szenvedjen vereséget. Adott esetben elegendő lenne számára akár a több gólos döntetlen is, de mivel nagyon rossz a gólaránya, elsősorban nem a győzelemre kell játszania, hanem arra, hogy minél több góllal nyerjen. Idegenben!

Ez a gólkényszer viszont azzal jár, hogy folyamatosan kell támadnia a vendégcsapatnak, s a nagy donyecki rohanásban bőven megfelelő lehet a hazaiak számára 2-3 pontosan befejezett ellentámadás a sok lehetőség közül, s máris nyertes lehet a tippem, azaz az egynél több hazai gól. Ez a legalább két hazai gólszerzés azért is kivitelezhetőnek tűnik, mert a Hoffenheim manapság nem arról híres, hogy ne tudna meccsenként 2-3-4 gólt szerezni.

Hazai oldalon simán és könnyedén jónak nevezhető formában vannak a csatárok. A horvát Andrej Kramaric, a brazil Joelinton, az angol Reiss Nelson, az algériai Ishak Belfodil vagy a magyar válogatott játékos Szalai Ádám számára egyaránt nem okoz túl sok problémát gólhelyzetekbe kerülni, majd értékesíteni is legalább egyet azok közül, de ha úgy alakulnak a dolgok, akkor olykor a hátvéd Pavel Kaderabek vagy a szintén védőjátékos Ermin Bicakcic vagy a középpályás Kerem Demirbay találataira is számítani lehet. No, és azzal is érdemes számolni, hogy az ukránoknál várhatóan a nemcsak hatalmas bravúrokra képes, hanem a viszonylag gyakran potyagólokat "összehozni" képes Andriy Pyatov fog állni a kapuban.

Azzal számolok, hogy az ukránoknak győzelemre kell játszaniuk és minél többet kell támadniuk, azaz nagy valószínűség szerint fognak szerezni legalább egy gólt, s így a kontrákra berendezkedett és gólérzékeny hazai együttesnek már 2 gólt kell majd szereznie a három pont otthon tartásáért. Pluszban pedig, ugyebár, ott lesz a vendégeknél egy potyagólra bármikor képes kapus.

40. perc: 2-2

Idézetet írta: csabax Dátum november 27, 2018, 01:25:20
Lyon - Manchester City X2  :great:
Manchester United - Young Boys 1X  :great:
Leeds - Reading, 0.5 gól felett a hazai csapat  :great:

Szorzó: 1.22

2-2
1-0
60. perc: 1-0

#22551 december 02, 2018, 18:56:15, csabax
Marseille - Reims 1  :noway:

Van az úgy, hogy. Meg, persze, amúgy is van.

Szóval azt akarom mondani, hogy van ez a Valere Germain nevű csatár a hazaiaknál, s én most abban reménykedek nagyon, hogy ez a csatárnak látszó labdakergető ezúttal nem lesz annyira "falábú", mint amennyire gyakran szokott lenni, hanem végre betalál majd a hálóba is. Tudatában vagyok én annak nagyon is jól, hogy ő nem amolyan Filippo Inzaghi típusú focista, akiről akkor is a kapu pattog a labda, ha éppenséggel össze van esve az 5-ösön belül vagy háttal van a kapunak és a hátát érintve is gólba tart a labda. Szóval ez a Germain csávó sajnos nem ilyen jellegű focista, de azért mégis van bennem némi remény jellegű dolog, hogy most mégis meg fogja találni labdával a hálót.

Persze, akkor sem lehet túl nagy baj, ha ő mégsem, hanem ott lesz majd helyette, mint gólszerző, a csapattársa, Florian Thauvin. Nagyon úgy tűnik most, így néhány órával a meccs előtt, hogy mindketten pályára lépnek majd a Reims ellen. Szóval, ha az a Germain ismét "falabút" fog játszani, akkor a góllövőlista élmezőnyében lévő, az éllovas - 11 gólos - Mbappe mögött egyelőre mindössze 1 góllal elmaradó és Neymarhoz hasonlóan 10 gólos Thauvin lehet megint az ügyeletes gólszerző. Vagy, mittudomén, lesz majd egy 16-os körüli szabadrúgás, amelyet Dimitri Payet fog értékesíteni. Vagy esetleg az argentin Lucas Ocampos lesz majd a "hajjakend". Ki tudja, merre?

Azon kívül, hogy néhány gólérzékeny labdarúgó van a Földközi-tenger-parti csapatnál, még az is van, hogy az Olympique Marseille általában jól szerepel otthon ebben a bajnoki idényben, míg a Reims nem igazán nevezhető eredményesnek idegenben. Pluszban még az is van, hogy amennyiben győz most az Olympique Marseille, akkor "leszakítja" majd az üldözőket és a hátralevő idény további részében már csakis azzal foglalkozhat, hogy "lemeccselje" néhány megmaradt riválisával az éllovas és bajnokjelölt Paris Saint-Germain FC mögötti Bajnokok Ligája- és Európa Liga-helyeket. Ennyi!

Már csak ezért az utóbbi lehetőségért is megéri győzni!

#22552 december 04, 2018, 23:55:02, csabax
FCSB - Gaz Metan Mediaş 1  :great:

Legelsőként azt érdemes tudni, hogy nem a bukaresti csapat otthonában rendezik meg a találkozót, hanem semleges helyszínen, a román fővárostól mintegy 120 km távolságra Pitesti városban. Tehát szó sincs hazai mérkőzésről. Ám nem kell valamiféle büntetésre vagy hasonlókra gondolni, ugyanis csakis arról szól a történet - és ez a magyarországi fociszurkolók számára nyilván nem fog újdonságot jelenteni -, hogy lebontották az FCSB stadionját és új arénát fog kapni a korábban Steaua néven ismert focicsapat. Az új stadion felépültéig pedig egy másik pályán kénytelen játszani hazai meccseit az FCSB, és így most számára Pitesti jelenti az "otthont".

Jó hír a hazai csapat számára, hogy sérült-beteg focistái immár játékra készek, viszont rossz hír, hogy az egyik leggólerősebb játékosa, a francia Gnohere továbbra is eltiltását tölti és ezt a meccset még nélküle kell teljesíteni. Ám várhatóan - többek között - ott lesznek a bukarestieknél a Románia egyik legtehetségesebb focistájaként számon tartott 20 éves Dennis Man, valamint a "Kárpátok Maradonája", azaz Hagi csapatában nevelkedett és szintén korosztálya tehetségesebbjei között is előkelő helyen lévő 20 éves Florinel Coman.

A vendég medgyesiekre most nem pazarlok túl sok szót. Sőt, csak nagyon keveset. Talán annyit azért érdemes tudni róluk, hogy viszonylag jónak nevezhető formában vannak jelenleg, s így akár még a döntetlen eredmény is elképzelhető lehet tőlük. Ám az a helyzet van, hogy ők általában nem idegenben, hanem főleg hazai környezetben vitézkednek.

Leginkább azért tippelek az FCSB győzelmére, mert az ebben az idényben bajnoki címet nyerni akaró együttes jelenleg csak a 2. helyen van a román élvonalban és 5 pont a lemaradása a kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) mögött. Igazából kevesebb a pontkülönbség, s most azért 5 pontnyi a dolog, mert a kolozsvári csapat már pénteken lejátszotta e fordulóbeli találkozóját, s 5-0-ás győzelme révén 2 pontról 5 pontra növelte előnyét. Az FCSB viszont csak vasárnap játszik, és ha nem akar többpontos hátrányba kerülni, akkor szintén győznie kell, hogy újra 2 pont legyen a bajnoki címre hajtók közötti különbség.

Ez főleg annak tudatában "kötelező" győzelem az FCSB számára, hogy klubvezetői már eddig is többször elmondták, hogy az a fő cél, hogy a kolozsváriak elleni rangadó előtt mindössze csak annyi legyen a ponthátrányuk, hogy a CFR Cluj legyőzésével az 1. helyre lépjenek előre a tabellán. Tartani kell a lépést, hiszen az őszi idény utolsó fordulójában, 2018. december 22-én lesz az FCSB - CFR Cluj rangadó.

Addig még van három forduló, így tehát az akkor kívánt "előzéshez" bizony addig is minden meccsen jól kell teljesíteni.


#22554 december 02, 2018, 18:56:00, csabax
Shakhtar - Olimpik Donetsk 1  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum november 27, 2018, 20:50:34
Lyon - Manchester City, mindkét csapat szerez gólt és 2.5 gól felett  :great:
2-2

Idézetet írta: csabax Dátum november 28, 2018, 03:05:34
SSC Napoli - FK Crvena Zvezda 1  :great:
Dortmund - Club Brugge 1X  :great:

Szorzó: 1.22

3-1
0-0

"Football is a simple game. 22 men chase a ball for 90 minutes & at the end, Liverpool always beat Everton." (Jürgen Klopp)

Idézetet írta: csabax Dátum november 28, 2018, 13:02:19
FC Porto - Schalke 04, DNB 1  :great:

Igazából már jobbára nincs is semmilyen tétje ennek a mérkőzésnek, hiszen egyaránt mindkét csapat továbbjutónak gondolhatja magát. Azért talán annyi tét mégis van, hogy el lehet dönteni, hogy ki az úr a háznál, azaz kié legyen a csoportelsőség a D-csoportban. Hiszen ezzel az előkelőbb helyezéssel elméletileg "könnyebb" ellenfelet lehet kapni majd jövő tavaszkor a kieséses szakasz elején. Azért fontos megemlíteni ezt az "elméletileg" dolgot, ugyanis a Porto (vagy a Schalke) valószínűleg el akarja majd kerülni azt, hogy rögtön a csoportmérkőzések után az Atletico Madrid, a PSG vagy a Liverpool legyen a következő ellenfele.

Nálam ezúttal több szempontból is előnyben részesül az FC Porto. Az első dolog éppen az, hogy hazai környezetben játszik. Egy másik dolog az, hogy már Németországban sem szenvedett vereséget, és így igencsak valószínűnek tartom, hogy nem most fogja megszakítani a Schalke elleni "hagyományt". Megint egy másik dolog éppen az, hogy pillanatnyilag sokkal jobb formában van a portugál gárda, mint a német együttes.

Az FC Porto nem csak éllovas hazája bajnokságában, de - minden mérkőzést tekintve - október eleje óta csak győztes találkozói vannak. Ebben az idényben mindössze két veresége van, egy bukta október elején a rivális Benfica otthonában, míg a másik vereség még idény elején, augusztusban történt. Szeptemberben két döntetlent játszott a portugál csapat, közülük az egyik éppen a Schalke otthonában elért 1-1-es eredmény volt, az összes többi 15 mérkőzés az FC Porto győzelmeivel ért véget. Ellenben a Schalke a német élvonalbeli bajnokság tabellájának második felében foglal helyet, jelenleg a 14. helyen áll, és bizony nagyon közel van hozzá a kiesők zónája. Természetesen attól nem kell félni, hogy netán ki fog-e esni a gelsenkircheni csapat, mert nem fog, de jelenleg az azért tény, hogy nincsen megfelelőnek nevezhető formában sem a német együttes.

Azért a tippemnél ott van biztonsági elemként a "DNB" a hazai győzelemre, hiszen egy majdnem tét nélküli meccsnél sosem lehet tudni, hogy mennyire "dobják el" a meccset a felek, de elvileg az lesz - szerintem -, hogy egy amolyan tingli-tangli találkozón 1 góllal jobbnak fog bizonyulni a hazai együttes. Előfordulhat, hogy az az egyetlen találat jelenti majd a mérkőzés összes gólját (1-0).

Abban bízok, hogy ahol Yacine Brahimi, Moussa Marega, Jesus Corona, Otavinho, Tiquinho vagy éppen Hector Herrera próbálkozik meg a gólszerzéssel, ott lesz legalább egy gól. És természetesen abban is bízok, hogy Sergio Conceicao Porto-edző nem olyan félénk senkiházi, mint az a másik portugál, Jose Mourinho, a Manchester United trénere, hogy - akárcsak honfitársa - hazai pályán "leparkolja a buszt" a saját kapuja elé és a "jaj, csak nehogy kikapjunk" duma elmormolása után nekiálljon otthon is foggal-körömmel védekezni!

3-1