Magyarország a 2021-es nyári olimpián

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Elemezgettem néhány félórát és arra jutottam, hogy a 7.5 arany számát nem merném megtippelni, viszont érmekben nem lesz hiány. Simán elérjük a huszat is. A két fő sportunkban azért lesz érem szép számmal. Furcsa, de nekem kajak-kenuban az a meglátásom, hogy csak 1 arany lesz a miénk. A női négyes fogja behúzni. Ezen kívül érem várható Lucz Dórától, a Bodonyi-Kozák párostól, Tótkától, női kenu páros, Kozák egyes((semmiképpen nem nyeri meg), és Kopasz is lehet bronzérmes.
Az úszás lebontásban nálam: 3 arany(Milák 200, Raso, Hosszú 400 vegyes), 2 ezüst(Milák 100, Hosszú 200 vegyes) és 1 bronz(Kapás Bogi). Késely nagy bravúrral 400 gyorson lehet még bronzos ezenkívül.Itt lehagytam egy érmet: Verrasztó D. elcsípheti a bronzot.
Ez a két fősportunkban már 14 érem. Mindkét vízilabdát dobogóra gondolom(két bronz), bár ez lutri. Berecz érmes lesz, Márton és Halász atlétikában nem. Birkózás jó sorsolással 2 érem, vívás 3 érem(mindegyikből egy), sportlövészet 1 érem. Így már bőven 20 felett lennénk. Kíváncsi vagyok még a félmagyar taekwandos teljesítményére is.
A 17.5 érem overt egy kicsit megpörkölöm.

Itt is van egy érdekes jóslat, bár itt is simán megvan a 20 érem:
https://m.nemzetisport.hu/tokio-2020/tokio-2020-az-ap-kilenc-magyar-aranyermet-josol-2839147

Egyebkent az obolben ami a hosszutavuszas helyszine massziv szarszag terjeng, es egy 2019-es tesztversenyen a megengedettnek ketszerese volt az E. coli jelenlete a vizben.

https://nypost.com/2021/07/19/stinky-olympic-triathlon-venue-may-contain-sewage-for-race/

Idézetet írta: junglefever Dátum július 19, 2021, 16:31:09
Uszasban nem az szamit, hogy ki a cimvedo, hanem hogy milyen ranglista eredmenyekkel erkeznek az ebben az evben elert idejuk alapjan az uszok.
Hosszu nincs a legjobb 10-ben 200 vegyesen, 400 vegyesen csak az otodik legjobb ido az ove iden - ugyanugy ahogy Boginak is 200 pillen.
Ezzel szemben Milak az iden elert legjobb 5 idobol negyet magaenak tudhat a fo szamaban. Ezert o az egyetlen biztos eremesely (aranyesely) iden uszasban.
A tobbieknek vagy kijon a lepes vagy nem, Milaknak viszont nem fog kelleni ujabb vilagcsucs az olimpiai gyozelemhez mert annyira uralja a sajat mezonyet ebben a szamban.

Csak hogy pl Hosszu szamaban 400 vegyesen a ket amerikainak a sajat valogatojan maxon kellett uszni hogy kijussanak. Ehhez kepest a 4.33 gyenge. A 4 amerikaibol 2 kint sincs hisz a valogaton kiestek. Ezzel ellentetben Hosszu a valogaton furdozott, ebre nem kellett a csucsforma. Ott nem a ket amerikai az ellenfel hanem Ohashi. Ha uszik 4.30korul Hosszu, akkor biztos tudni fog 2.08alatt menni 200on is, az meg mar eselyes ido. Nyilvan sok a ha.. De ez egy messze nem lehetetlen forgatókönyv.

Bogi sem eselyes, nem is mondtam ilyet, azonban o zsenialis versenyző tipus. Rendszeresen jol idozit formát es vilagversenyen egyeni csucsokat javit. Ha bejut 2.06 ala akar nyerhet is.

Rasovszkynak kvazi csak Wellbrock az ellenfele. Miert ne nyerhetne akar?



A mai frissitett Gracenote 9-10-9et josol nekunk.


Es majdnem 50 holland ermet..

Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 20, 2021, 09:56:42
A mai frissitett Gracenote 9-10-9et josol nekunk.


Es majdnem 50 holland ermet..

A miénk remélem bejön nekik. Eddigi hét aranyról szépen felvitték.
Ezzel előznénk az olaszokat, és a franciákat is. "Baráti" szomszédos ország(ok)ról nem is beszélve.

Unibeten nem talàlom hol lehet fogadni a magyar érmekre az érem speciàlis résznél nem talàlom a magyarokat csak az összesìtett listàban hogy mi nyerjük e a legtöbb érmet...Valaki tudja mit csinalok rosszul vagy tényleg nincs ilyen a listàban???


Idézetet írta: szalist Dátum július 20, 2021, 14:13:05
Unibeten nem talàlom hol lehet fogadni a magyar érmekre az érem speciàlis résznél nem talàlom a magyarokat csak az összesìtett listàban hogy mi nyerjük e a legtöbb érmet...Valaki tudja mit csinalok rosszul vagy tényleg nincs ilyen a listàban???
Senki se tudja???

Mert nem vagyunk a listában. Lettország van mi nem.

Szerintem levettek mert teljesen bizonytalan az egész. A mob 15ot vár, a gracenote majdnem 30at..

Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 20, 2021, 22:42:25
Mert nem vagyunk a listában. Lettország van mi nem.

Szerintem levettek mert teljesen bizonytalan az egész. A mob 15ot vár, a gracenote majdnem 30at..
Kapják be akkor a lompost..

8 arany, 19 érem. A 7 arany mindig megvan évtizedek óta, a balul sikerült Pekingen kívül.

Hat Katinka siman nyerhette volna a számot ha jo formában van. 4.32es a nyertes ido, messze a legjobbjatol. 19ben Gwangjuban  4.30at úszott.

Kar erte de igy is 3szoros olimpiai bajnok. Respekt

Idézetet írta: Anyuci123 Dátum július 20, 2021, 14:15:49
10 arany!oszt jonapot! :-)
10 arany? Lehet, hogy oregszem, de ötöt se tudnék így hirtelen összeszedni.

Fúú de rohadt gyenge a magyar úszó válogatott eddig.. Szinte mindenki elmarad a legjobbjától, egyedül Mihályvári és Németh tudott egyéni csúcsot úszni, a többi óriási betli. Ajna amekkora sztárnak volt kikáltva 5-6éve, fullra megrekedt a fejlődésben. Tipikus magyar dolog, a fiatal felnőttkorban egyszerűen megáll a fejlődés. Elég csak Háfrát említeni vagy Klujbert..

Ajna talán túl aktívan van jelen a közösségi médiában, ahogy posztjait látom szinte mindennel foglalkozik. Így elég nehéz 100%ban az úszásra koncentrálni. Anélkül meg elég nehéz komoly eredményt elérni.

Vagy csak a versenyzőivel minősíthetetlenül beszélő, olykor olykor meg is ütő Turi edzésmódszerei ennyit tudnak.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 25, 2021, 13:43:16
Ajna talán túl aktívan van jelen a közösségi médiában, ahogy posztjait látom szinte mindennel foglalkozik. Így elég nehéz 100%ban az úszásra koncentrálni. Anélkül meg elég nehéz komoly eredményt elérni.

Ez egy nagyon jó meglátás Ajnával kapcsolatban, ugyanezt gondolom róla. Amikor 2016-ban "megérkezett", majd utána felfedezte az Instát és elkezdett posztolgni - egyre több buli és szórakozás, amivel alapjáraton nincsen gond, ha a fejlődés ütemét nem töri meg és nem megy a rovására -, ott már lehetett érezni, hogy nem vesz jó irányt a karrierje. Tavaly is, mikor nyitás volt nyáron, legfontosabb volt a bulizás. Fiatal, előtte az élet, nincsen ezzel gond, de akkor ne akarjon érmeket nyerni. A kettő nehezen egyeztethető össze, sok sportoló beszélt már erről, hogy fáj ilyenkor elengedni a társadalmi életet (minimalizálni kell), de muszáj, ha nyerni akarnak.

Hosszúval interjút meghallgattam, hangja arra utalt, hulla fáradt. Nem úgy, mint mondjuk 2016-ban, hanem úgy, mint akiben semmi több nincsen. Ez egyértelmű nem jó előjel, egyedül én Milákban éreztem erőt azok közül, akik már úsztak (illetve még Németh). Jól ment a váltóban, összességében rendben volt, de a többieknél valami nagyon félrement. Ez eddig nem biztató, nőknél szinte csak Kapás Bogi maradt, de vele is szkeptikus vagyok, azért volt ott betegség, nagy szerelem és miegymás, lehet ő se fog maxot hozni.

Számomra eléggé karcsú lenne, ha csak egy érmet nyernék (esetleg kettőt), mondjuk háromnál én sem számítottam többre, de ebben az esetben lehet újra kéne gondolni az úszók támogatását.