Magyarország a 2021-es nyári olimpián

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kettő perc se volt vissza, mi támadtunk döntetlennél és sikerült 3 gólos hátrányt összehozni. Bravúros.  :crazy:

Régóta követem instán és hát azt vettem észre amellett hogy sokat posztol,  komoly önértékelési problémái vannak. Élőzött, posztolt is róla, levágatta a haját(nekem úgy jött le emiatt), a szépségről, elfogadásról posztol, ami amúgy nem lenne baj, de ha valaki nem 100%os magával, akkor komoly belső vívódást okozhat. Ott van a példa Szilágyi Liliána hogy mennyire nem vezet ez jóra.


Én pozitív voltam, vártam 4+1(Raso) érmet, de most már ebből ha kettő meg lesz Miláknak, elégedettek lehetünk.

Katinka megint telibeszopatta Jakabost, furcsa, hogy ehhez asszisztál a szovetseg


Idézetet írta: zbking Dátum július 27, 2021, 14:23:43
Katinka megint telibeszopatta Jakabost, furcsa, hogy ehhez asszisztál a szovetseg
Vélhetően nem hajt semmiféle fair-play elismerésre.
Megteszi, mert megteheti.

https://444.hu/2021/07/27/szegeny-jakabos?fbclid=IwAR1STZ3yQGeC4FsxgEZxIrm6fChIk_zqqiEwsiwuPgW_mrqVvQGd67IlD7U

Idézetet írta: zbking Dátum július 27, 2021, 14:23:43
Katinka megint telibeszopatta Jakabost, furcsa, hogy ehhez asszisztál a szovetseg

Nem ertem ezt a negativum cunamit amit Katinka kap.. Ez a visszaleposdi nem uj dolog. Sokan eljatszottak mar korabban, nem csak Katinka.

A masik dolog meg az hogy Katinkae volt a masodik legjobb ido. Miert nem uszott jobbat Jakabos 3ev alatt es kvalifikalta magat egyenesagon. A kvalifikacios szabalyok ismertek, a ket legjobb A szintes mehet. Innetol kezdve Katinka donthet arrol hogy vallalja e vagy sem.

Harmadik dolog, es ezt Jakabos ferje es edzoje mondta, ha Katinka az elofutamban fel mpcel rosszabbat uszik 200vegyesen akkor kiesik es nem lep vissza a 200pilletol. Tehát ez nem egy eltervezett kicseszes volt.

Negyedik dolog, szinten Petrov Ivan mondta, hogy valoszinuleg amugy sem jutott volna be a 200 pille dontojebe Jakabos, mert a kihagyasa miatt nem is keszultek erre. Az A szintes ideje a kvalifikacios idoszak elejen szuletett, jo regen.

Biztos megint elhordtok majd a véleményemert, de Katinka 3szoros olimpiai bajnok, kimondhatatlan mennyiségű vilag es europa bajnoki cime van. Nem érdemli meg ezt amit kap. Plane hogy a nyilatkozataibol es uszotarsai szavaibol latszik hogy kedvelik es nem olyan rossz mint most be van allitva.


Az ausztrál McKeown is visszalepett a 200 vegyestol. Lehet ha tudjak ezt ausztrálok akkor inditanak helyette valaki mást.. Nem tettek, mert neki volt joga ott uszni a valogatasi elvek alapjan. Es ugyanigy a visszalepesrol is csak o donthet. Jol tette,mert nyert egy aranyat 100haton.


Jakabos férje azóta már más verziót is mondott. Keress rá.

Egyébként az elég rossz duma, hogy azért kell kivárni, hogy sikerül 200 vegyesen bejutni. Ha ott nem tud bejutni a döntőbe, akkor a 200 pillangón semmivel sincs több esélye, mint másnak, hasznosabb lett volna kivinni a 16 éves kiscsajt, azt hiszem ő is megúszta a szintet.

Azért Katinkát nem szopkodnám halálra, Londonban és itt Tokióban látszik, hogy mennyit bír izomból.
Rióra betoltak 100 milláért egy géndopping csomagot, plusz Tusup, az sima is volt.
Szerintem 2020-ra készültek itt is, közbeszólt a Covid, ez nem volt a pakliban.
Látszott, hogy elengedte ezt az egészet, különben nem egy OKJ-s edzővel (hülyegyerekkel) készült volna.

Remélem 2024-et nem gondolja komolyan, hagyni kéne, zsírról nyilván esélytelen, még egy komolyat cuccolni nem szabad, inkább szülni kéne neki 2-3 egészséges gyereket, és boldogan élni.

Ebben ennyi volt, nagy dolog így is, a cuccolás nem lényeges, más is tolja, akinek kijön rá a matek.

Egy kis segítség a számoláshoz:

MAGYAR VERSENYZŐI PÉNZJUTALMAK A TOKIÓI OLIMPIÁN (forint/fő, nettó összeg):
Aranyérem: 50 000 000
Ezüstérem: 35 700 000
Bronzérem: 28 500 000
IV. helyezés: 21 500 000
V. helyezés: 14 300 000
VI. helyezés: 11 400 000
VII. helyezés: 5 700 000
VIII. helyezés: 2 800 000

Pár dolgot nem árt figyelembe venni:
- Irreleváns, hogy Hosszú Katinka hányadik idővel rendelkezett az adott számban, ugyanis a szintet kellett csak megúsznia, onnantól Sós Csaba szövetségi kapitány döntést. Nincsen egyeneságon történő kvalifikáció, ha egy nemzetből több úszónak is megvan a szintideje. Nálunk négyen úszták meg a szintet, csak Szilágyi Liliána jelezte, nem indul az olimpián.
- Ez viszont így nem igaz, ugyanis Hosszúnak vétója van, ami azt jelenti, ha úgy dönt, hogy szintidővel úszik egy számban, akkor teljesen mindegy, hogy 2. vagy 3. (vagy 4.) idővel rendelkezik, Sós Csabának kötelessége úgy dönteni, hogy Hosszú induljon a másik versenyző kárára. Hosszúnak 9 számban szintideje, ebből ötöt elengedett, maradt négy.
- Pontosan ez történt jelen esetben is, ahogyan 2016-ban Rióban is. Ott azonban el lehetett azzal fedni az ügyet, hogy Katinka fáradt, mert sorra nyeri az aranyakat, pedig már az olimpia előtt is tudták, hogy Katinka nem fog úszni, de Jakabos kárára mégis azt mondta, hogy részt fog venni a versenyeken (mint ahogyan most is). Akkor Jakabos nem akart ebből ügyet csinálni - ahogyan most sem -, mert ő egy korrekt nő, ellentétben Katinkával.
- Ha megnézitek az olimpiát megelőző cikkeket, még kormányközeli sajtó is megírta: mindenki tisztában van vele, hogy Katinka nem fog elindulni a számban, ez egy szimpla bosszú, semmi más.
- Fontos kiemelne Kaylee McKeown ügyét is, ugyanis az ausztrálok pontosan tudták napokkal korábban, hogy nem fog indulni 200 vegyesen. A selejtezők július 26-án kezdődtek a számban, McKeown napokkal korábban, július 22-én jelentette be, hogy nem vesz részt a számban (Hosszú pedig pár órával korábban). Nem is terveztek helyette indítani mást, mert szimplán nem volt más úszó, pedig idejük lett volna bőven dönteni.
- Petrov Iván egy úriember, aki nyilatkozott még mást is: Petrov kitért rá, természetesen fájó volt látni az üres pályát a közvetítésben, főleg hogy 200 pillangón 2:09 is elég volt a döntőhöz: ,,Zsu például a májusi, budapesti Eb-n reggel 2:09.3-at teljesített, ez az idő bőven benne van"
- Valószínűleg, ha Jakabos úgy készülhet, hogy biztos egyéni száma van, akkor nem 60-80%-ot rak bele, hanem maximumot.
- Akkor is lett volna lehetősége Jakabosnak úszni, ha McKeownhoz hasonlóan, Hosszú is 1-2 nappal korábban jelenti be, hogy nem indul ebben a számban, mikor látta és érezte, hogy nincsen formában. Ez tehát, hogy pár órával az események előtt döntött így, egyértelműen feltételezi a szándékosságot, de ezt csak Hosszú tudná igazolni, viszont a jelek egyértelműek. Ugyanakkor a többi magyar rivális - félelemből - nem mer semmi komolyabbat nyilatkozni.
- Amiről viszont nem beszélt Petrov és szerintem nagyon fontos: Hosszú vétója, illetve Kapás Bogi vb-címe miatt, hiába úszott volna legjobb időt Jakabos (vagy Szilágyi), teljesen mindegy, ugyanis Sós Csaba nem dönthetett volna máshogy, akkor is Katinka és Bogi megy ebben a számban.
- Az pedig szintén érdemes kiemelni, hogy kik védték meg Hosszút: több, mint egy hete a kémbotrányról hallgató Orbán Viktor egyből felszólalt, ahogyan Mészáros Lőrinc leendő felesége, Várkonyi Andrea is.

Ettől függetlenül Katinka eredményei jók az idei olimpián is - én legalábbis hasonlóra számítottam, nincs ezzel baj, ennek fényében kell a további támogatást is biztosítani neki -, ugyanakkor a viselkedése, megnyilvánulásai és mentalitása az, ami miatt ekkora az ellenérzés vele kapcsolatban. Nekem olyan az egész Katinka-jelenség, mint Babos Timi. Egy többszörös Grand Slam-győztesről beszélünk - papíron egy tenisz legendának kéne lennie itthon -, mégsem kedveli szinte senki. Az is igaz, hogy nem kell mindenkit kedvelni, ott van Sun Yang esete, akit egy világ gyűlöl, lebukott egy csomó alkalommal dopping kapcsán, mégsem vették el tőle a három olimpiai aranyát, 33-34 évesen visszatérhet majd 2025 végén.

Jakabos egy kozepszeru versenyzo. Termeszetesen ez a kozepszeruseg is tiszteletet érdemel, de soha eleteben nem volt komoly eredmenye világversenyen. Az utóbbi idoben ez hatvanyozottan igaz. Ehhez hozzatehetjuk bogy sérült es beteg is volt, a magyar bajnoksagon és EBn sem tudott indulni.

Az igaz hogy pontosan igy mukodnek a valogatasi elvek ahogy Pozzato leírta, Sos dont, de ha Jakabose a masodik idő es azt nem 19ben ussza hanem 21ben akkor biztos hogy Sos ot inditja, pont azért mert Katinkanak van egy csomo masik szama. Tehat igazabol a top2 ido az ami a legfontosabb tenyezo. Kizartnak tartom hogy Katinka ebben az esetben vetozott volna. Ha jol remlik volt olyan hogy valamelyik vilagversenyen nem indulhatott 200pillen mert masok jobbakat usztak nála es oket preferaltak, es siman elengedte a dolgot. (de javitsatok ki ebben)


Szerintem a kritika akkor lehetne igazán jogos ha Jakabos top2es idovel rendelkezett volna es igy kivételeznek Katinkaval hogy ezt figyelmen kivul hagyva megis ot inditjak.

Viszont azt is tudta Katinka, hogy nincsen formában, így szólhatott volna előtte való nap, hogy nem indul, így Jakabos hiába középszerű úszó, Katinka is az jelenleg, mindegy, melyik középszerű úszó vett volna részt a számban. A másik: ezzel kitolt 16 versenyzővel, akiknek így plusz egy alkalommal kellett leúsznia a távot, teljesen indokolatlanul. Lehet itt bármit mondani, de egy biztos: ez szándékosan tette Hosszú.

Teljesen mindegy, hogy milyen idővel rendelkezik, elég megnézni 2016-ot, akkor ugyanolyan idejük volt Jakabossal, de akkor másik magyarázatot találtak, miért kell neki úsznia (nem bírná Jakabos a 200 vegyes után a 200 pillangót, de Katinka igen, hiszen teljesen logikus). Volt ezzel egy apró probléma: Hosszú addigra 7 alkalommal úszott, Jakabos pedig mindössze 3 alkalommal. Zsu több alkalommal is elmondta: neki semmi baja Katinkával, nem érti az egészet, lehet Hosszúnak van vele problémája.

Mindig lehet valami magyarázatot találni, miért Katinkának kedveznek, engem viszont jobban meggyőzött az, hogy sportban (és úszásban) releváns emberek is felszólaltak az ügyben, nem éppen pozitív tekintetben Hosszúra nézve.

Pontosan, szerintem is teljesen lényegtelen ki milyen időt tud.
Ezért is írtam, hogy a legjobb az lett volna, ha a 16 éves kiscsaj úszott volna.

Pozzato, tökéletesen látod a sztorit.

Cseh Lacitól mit vártok holnap a döntőben?

1-3 / 4-6 / 7-8?

Nekem annyira adja magát a 7-8, hogy az már fáj :D

Majdnem teljesen mindegy ki a nyertese meg a vesztese ennek a cicaharcnak, mindket csaj 32 eves valoszinuleg ez az utolso olimpiai ciklus amit vegigcsinaltak...
Katinka a paprikajancsi edzo/szerelmevel plane nem fog sehova jutni ezek utan, nyakaba onthetik a teljes NER koltsegvetest, az sem lesz eleg hogy felszivja magat Parizsig plane ha ilyen bologato majmokkal veszi korbe magat szakmailag.
Jakabos pedig eleteben nem ert el semmi olyan eredmenyt ami miatt joggal kaphatna fel barki is a vizet, hogy neki itt nem jutott most szek a vacsora asztalnal.
Egyszeruen nem ertem a felhaborodast.
A rohadt uszosportagi szakvezetes pedig foglalkozhatna inkabb avval hogy evtizedek ota miert a fordulokon veszitenek fontos tizedeket a magyar versenyzok.
Ermek es egyeni rekordok mennek el azon hogy keptelenek megtanulni a nagy uszonemzetektol hogy kell normalisan kidelfinezni magukat a fordulok utan. Egy vicc az egesz.

Idézetet írta: junglefever Dátum július 29, 2021, 20:07:55
Majdnem teljesen mindegy ki a nyertese meg a vesztese ennek a cicaharcnak, mindket csaj 32 eves valoszinuleg ez az utolso olimpiai ciklus amit vegigcsinaltak...
Katinka a paprikajancsi edzo/szerelmevel plane nem fog sehova jutni ezek utan, nyakaba onthetik a teljes NER koltsegvetest, az sem lesz eleg hogy felszivja magat Parizsig plane ha ilyen bologato majmokkal veszi korbe magat szakmailag.
Jakabos pedig eleteben nem ert el semmi olyan eredmenyt ami miatt joggal kaphatna fel barki is a vizet, hogy neki itt nem jutott most szek a vacsora asztalnal.
Egyszeruen nem ertem a felhaborodast.
A rohadt uszosportagi szakvezetes pedig foglalkozhatna inkabb avval hogy evtizedek ota miert a fordulokon veszitenek fontos tizedeket a magyar versenyzok.
Ermek es egyeni rekordok mennek el azon hogy keptelenek megtanulni a nagy uszonemzetektol hogy kell normalisan kidelfinezni magukat a fordulok utan. Egy vicc az egesz.

A fordulokrol en is irtam korábban, tokeletesen egyetertek.
A masik dolog meg a formaba hozas. Nehany kiveteltol eltekintve a tobbseg nagyon elmaradt a legjobbjatol. Vagy akar az ebs eredményétől. Persze ralehet fogni a covidra meg a delelotti dontokre, de akkor ia furcsa. Sajnos ket éremnel nem lesz több nekunk, es mindketto Milak. Ugy tunik a pesszimistaknak lesz igaza es a 15erem is csoda lenne, nem hogy majdnem 30..