Olimpia 2021 (Tokió)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában



Atlétika ütős volt ma is, Warholm, Athing Mu, Duplantis, Thompson és  Wlodarczyk. A két "öreg" elképesztő volt, megcsinálták megint, fiatalok meg zseniálisak. Warholm világcsúcsa elképesztő, nagy csata lesz ott a következő években az amerikaival, Duplantis csak a szokásos, Mu is. Jó lesz ez az atlétika a következő években, Crouser formáját elnézve, lehet súlylökésben pár hónapon belül megint világcsúcs lesz...



Kanada megtréfálhatja az amerikai sztárokat

Hiába a kiváló idők, végül csak az ezüstéremért harcolnak a Team USA futói? Olvasd tovább


Szlovénia halad a döntő felé, míg a Team USA bosszúra készül!

Mennyire őrülne meg a világ, ha vasárnap Doncic fémjelezte Szlovénia, illetve Egyesült Államok finálé lenne? Olvasd tovább



Nem tudom volt-e róla szó, mert mostanság keveset vagyok az oldalon, de néztem valamelyik nap az atlétikai rövid számokat és szörnyű ez az új (?) szabály... Azért zárták ki a faszit, mert 1 tizeden belül reagált? Hát ki sem ugrott, egyszerűen jól kapta el a rajtot és akkor kirakják a futamról.. Eléggé nézhetetlen volt, hogy kb minden második futamot 2x újraindítottak.. Egyébként az atléták tényleg komolyan felkészültek, a férfi magasugrást láttam még, az is zseniális volt, nőknél a hármasugrás szintén.



Holland érmek
Kicsit benéztem a dolgokat, mert jó pár versenyszámot nem vettem figyelembe, pedig nem ártott volna... Szóval kimaradt a hétpróba, lovaglás, nyílt vizi úszás, amiben hozták az érmeket, ráadásul esélyesek is voltak.

Jelen helyzetben úgy áll, hogy Hollandia 26 éremmel áll, ehhez jön kettő biztos, mivel a gyeplabda csapatuk döntős, illetve férfi sprintben (pályakerékpár) ketten vannak ott a legjobb négyben. Ez így 28 érem, úgy gondolom, hogy az alsó határ (29,5 over) le fog jönni, ahhoz valami óriási baki kéne. A középhatár (32,5) is olyan, aminek le kell jönnie. A 34,5-es felső határt elképzelhetetlennek tartom a hét elején, de erre is van bőven esély még:
- gyeplabda: döntősök
- boksz: elődöntős Fontijn
- lovaglás: csapat
- atlétika: Sifan Hassan mindkét hátralévő számában favorit (1.05 környéke az, hogy dobogón végez), illetve ott a női 4x400-as váltó, benne van az érem, de ehhez jobban kell futniuk (3-5. hely közé várom őket)
- pályakerékpár: amiről beszéltem, férfi sprintben a két legerősebb versenyzőjük az övé, könnyedén lehet két érem (egy biztos). Női sprintben Braspennincx csúcsformában, hosszú évek után, de neki a keirin a száma, de ilyen formában esetleg lehozta egy érmet női sprintben is (keirint megnyerte). Férfi keirinben az elmúlt két vb-t a két versenyzőjük nyerte (Büchli 2019-ben és Lavreysen 2020-ban). Utóbbi nagyon sokat versenyzett, nem tudom, mennyit vett ki belőle, Büchli nyerhet (aki csapatban már nyert aranyat). Kirsten Wild omnimum 1.60 körüli favorit, sorra nyerte a vb-aranyakat, érem kötelező. Férfi és női madisont hagytam a végére, nőiben óriási favoritok, férfiaknál az éremért közdhetnek, de a realitás szerintem a 4-5. hely.

Összességében számoljunk 28 éremről (mert az már biztos), ehhez plusz 7 érem tűnik biztosnak - főleg a bringások eddigi formája alapján -, de könnyedén benne van, hogy 9-10 érmet nyernek még. Holnapi nap fontos lehet, akkor dől el a boksz, akkor lesz atlétika 1500, illetve pályakerékpárban is beeshet 3 érem. Ezek alapján a 35 érem szerintem így már nem irreális, de eddig is tudtuk, hogy a második hét lesz a fontos a holland érmek szempontjából. Az arany lehet csücskös, az szerintem nagyon a pályakerékpáron múlik. Jelenleg hatnál tartanak, Hassan nem hiszem, hogy megcsinálja a triplát aranyból, gyeplabdának kötelező, Wild és minimum egy Lavreysen arany még kötelező. Én azt mondom, hogy 11-13 arany környékén zárnak.

Sajnos nem tudtam nézni a francia-szlovén meccset, csak a végjátékot láttam. Nagyon bírom Doncicot, de az utolsó 2 percben miért nem vállalt el egyetlen dobást sem?
Eddig nem gondoltam gyávának, sőt; de ezt most nem értem. Volt egy okos játék 2:00 perc környékén, mikor dobómozdulatból gólpasszt adott, csak sajnos a csapattárs kihagyta a ziccert. Ezután viszont semmi ???

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 05, 2021, 14:57:03
Sajnos nem tudtam nézni a francia-szlovén meccset, csak a végjátékot láttam. Nagyon bírom Doncicot, de az utolsó 2 percben miért nem vállalt el egyetlen dobást sem?
Eddig nem gondoltam gyávának, sőt; de ezt most nem értem. Volt egy okos játék 2:00 perc környékén, mikor dobómozdulatból gólpasszt adott, csak sajnos a csapattárs kihagyta a ziccert. Ezután viszont semmi ???

Egyszerűen azért, mert hulla fáradt volt. Az utolsó negyedre teljesen elkészült az erejével. Azt gondoltam, ez a döntőben fog megtörténni, de amikor egy játékos maxon tolja végig a selejtezőt, majd utána a torna kezdeti szakaszát és az egyenes kiesést, akkor ott sajnos benne van, hogy nem fogja fejben bírni. Úgy kell elképzelni a szlovénokat, hogy minden egyes támadásban, amikor Doncic a pályán van, tőle függ, milyen akció fog végigmenni. Egy meccsből körülbelül 32-36 percet tölt pályán (a 40-ből), gyakorlatilag 15-20 perc ő kontrollálja a mérkőzést (ez a szlovén támadási idő kis sarkítással). Én kosárlabdáztam hosszú éveken át, kezdetben eléggé önző játékos voltam, majd ahogy "korosodtam", úgy kezdtem el egyre többet passzolni. Mindezek ellenére, el sem tudom képzelni, milyen 20 percen át támadásban folyamatosan irányítáni, mindig neked megoldani a helyzeteket. Ez óriási megterhelés, még MJ vagy LeBron sem tudott ilyet, mindegyiknek volt egy-egy kiemelt segítője.

Ezt a figurát, amit játszottak, alkalmazták a spanyolok elleni végjátékban is, akkor ültek a dobások, de már akkor is érződött, hogy Doncic fárad. Ha nincsen alternatíva, akkor vele rendszerint ez történik, hogy az utolsó 5 percre teljesen kikészül. Ezt a Dallas meccsein is láthattuk. És lássuk be: két ilyen szinten gyenge csapat tagja (Dallas és Szlovénia), ez visszaüthet. Hiába vannak jó dobók mindkét oldalon, fontos helyzetekben nem megy nekik, Prepelic utolsó "dobása" megmutatta, miért nem lehet így nyerni. A Dallas úgy esett a ki a PO-ban, hogy amikor kellett, nem jöttek a dobások a többiektől. Az pedig nem járja, hogy Doncic előkészítsen, védelmet bontson, extra triplákat vállaljon folyamatosan.

Egyfelől ez Doncic hibája is, hiszen mindent egyedül akar megoldani, kontrollálni szeretné a meccset, másfelől a többieké is, hogy balfékek. Ha kapna maga mellé egy Pippen szintű segítőt, már rommá verte volna az NBA-t, meg most az olimpián is nyernek. Tobey kiválóan játszott, de ő is végig extrát hozott az eddigi meccseken, ezt sem lehetett bírni sokáig.

Abban is biztos vagyok, hogy ilyen nyár után, NBA alapszakasz elején sokat nem érdemes tőle várni - ha mégis extrát hoz, akkor a szezon második fele lesz telített betli -, mert ezt fejben sem lehet bírni.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 05, 2021, 15:11:51
Egyszerűen azért, mert hulla fáradt volt. Az utolsó negyedre teljesen elkészült az erejével.
... Ha nincsen alternatíva, akkor vele rendszerint ez történik, hogy az utolsó 5 percre teljesen kikészül.
... Ha kapna maga mellé egy Pippen szintű segítőt, már rommá verte volna az NBA-t, meg most az olimpián is nyernek.
Még egyszerűbben:
Ez a mostani szlovén kosárcsapat tényleg jó, ám meg sem közelíti a "plávik" legendás csapatát, amelyben Drazen Petrovic, Vlade Divac, Toni Kukoc, Zsarko Paspalj, Dino Radja kosárlabdázott.
Vagyis: lehet nagyon jó Doncic, de egyedül van, s neki nincsenek olyan nagyszerű csapattársai, mint amilyenek a kosárlabda Mozartjának voltak.

Hollandia három éremmel gazdagodik?

Világbajnoki címvédői a számoknak, jönnek a könnyed győzelmek? Olvasd tovább