Rezsidémon elleni harc (Pozzato)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum október 28, 2020, 10:09:23
Tipp: Fradi DNB-vel 2.25-ért (10 euró).
Gyönyörű kezdés, így kell, csúcson kéne abbahagyni, de megyek tovább. Inter - Parma lesz délután, nincsen Lukaku, eddig rendben volt a belga óriás, de ez várható volt, mert az elmúlt hetekben, mind a válogatott, mind a klubjainak a meccseit végigtolta. Mindig tőle várták a megváltást, szóval eléggé nagy gond ez az Internek. Lautaro formán kívül, ezért gondolkoztam egy 2,5 alatti fogadáson, illetve más egyéb opciókban kevés gólon. Következő héten BL-ben fontos meccs Madridban, szóval nem ártana arra sem koncentrálnia Conténak.

10-10 eurót kockáztattam a kevés gólos opciókra (2,5 under / Parma no goal) 2.30 körüli szorzókon. Folytatódik tovább a hangolódás, kisebb téteken, meglátjuk. Ilyenkor szokott jönni egy 4-3 az Internek vagy a Parmának.  ;D

Sikeres a napló, előző tipp piroska még októberről. Fő a gyors reagálás. Most jön egy "hatalmas" szorzó: Olympiacos vagy döntetlen 3.75-ért meg döntetlen is kisebb téttel 5.50-ért. Guardiola lendülete általában a 4-5. fordulóra fogy el a BL csoportkörben. Alap, hogy mivel erre a körre tippeltem, ezért a következő körben fog hibázni, most nyernek 4-0-ra.  ;D Amúgy a pireuszi csapat kellemetlen ellenfél, idegenben nem mindig acélosak, de hazai pályán bárkivel felviszik a versenyt. Pedro Martinsszal nem rossz a mérlegük: Tottenham 2:2, Wolves 1:1, Marseille 1:0, Bayern 2:3 és Arsenal 0:1.

Próbáltam valahogy én is életet lehelni a saját naplómba, de hiányzott a megfelelő ötlet, idő és akarat hozzá. A háromból tovább is csak az ötlet a biztos, de remélem, hogy lesz annyi időm, hogy ebben az évben teljesítsem a "projektet".

A kezdőtőke 350 euró, amit két részre fogok bontani: 250 + 100 euró. Előbbi az én saját részem lesz, ahol a tippjeimből próbálok haszonra szert tenni. A második rész lesz az, amit még nem igazán csináltam: guru + napi tippek szekciót fogom nézni és lopni a tippjeiteket. Ez így önmagában azonban kevés lenne.

Az idei év 53 hétből áll, amiből eltelt jelen pillanatban hat. Maradt tehát 47 hetünk. Ez azért fontos, mert igyekszem majd minden hétre 5-6 tippet összeválogatni Tőletek. A cél a 300 tipp. Ha ebből a tippmennyiségből megfelelő profitra teszünk szert, akkor a profit 25%-át szétosztom. A minimális profit, amire ehhez szert kell tenni: 500 euró. Ez azt jelenti, hogy a 100 euróból kell elérni az 500-at. Ebben az esetben 100 eurót szétosztok annak fényében, hogy kik adták a legjobb tippeket. Valószínűleg 30-50 közötti tipsterről beszélünk, akik ezt a két szegmens lefedik összesen, szóval mindenkitől próbálok minimum 4-5 tippet összeszedni, igazságosan. Az a 10 ember, aki a legnagyobb ROI-t termelte, ROI arányosan részesülnek a jutalomban. Értelemszerűen, minél többet nyerünk, annál nagyobb lesz a szétosztott összeg (1000 euró esetén 250 euró stb.).

Van azonban egy tényező, ami kizáró ok a tippeknél: oddshatár. A minimális odds az 1.70-tól kezdődik. Tudom, rengeteg a jó tipp 1.30 vagy 1.45 környékén, de én ebben nem hiszek. Sokkal több munkával jár visszahozni átlag 1.40-es szorzókat, mint 1.80 vagy 2.10 környékét.

Ez az egész a kiválasztás hatékonyságáról is szól majd. Mennyire jól tudok szelektálni mind a saját, mind a ti fogadásaitok közül. Saját fejlődésem szempontjából is jó lesz, hiszen önmagában kevés az, ha ismersz csapatokat, jó a stratégiád, el tudsz mondani sok dolgot az adott meccsről, csak épp az egyetlen rossz tippbe nyúlsz bele. A saját részemnél biztosan nem lesz heti 5-7 tippnél több, de szerintem olykor még a hármat se fogom elérni. Meglátjuk.

Mondhatnám azt, hogy hosszú órákon át "dolgoztam" egy táblázaton, ami szerint fogadok majd, de ez hazugság lenne, körülbelül 1-2 percem van benne (ahogyan az a táblázat komolyságából is látható). Szóval az első oszlop az események száma egy "szelón", míg felül a szorzótartományokat láthatjátok. A %-os mutatók pedig azt jelentik, hogy a teljes bankroll mekkora százalékával fogadok. Mondjuk 2 eseménynél, ha mindkettő szorzók 3.00 és 5.00 közé esik, akkor simán lehet az eredő 16-os szorzó is, ezért az alacsonyabb százalék. Mivel meg kell tartani a játék részét is, ezért olykor lesznek "őrült" szelvények.

Jöhet "lopkodással" a 100 eurós bankroll növelése. A Super Bowlra akartam tippelni, tetszettek a fórumos tippek, végül ugyanúgy jártam azzal a meccsel is, mint Szigo magyar kupameccsével: szimplán sok volt a teendő és elfelejtettem. Ma még időben vagyok, szóval Szigo dán bajnokijával kezdem:
Idézetet írta: Szigo Dátum február 12, 2021, 14:48:08
Viborg - Fredericia
Labdarúgás Dánia 1. osztály
2021.02.12. 19:00

Tipp: over 4,5
Odds: 6.00
Iroda: unibet

Megjött a kedvem a sok gólos fogadás-kereséshez. Én ma erre a dán másodosztályú mérkőzésre szavazok. A Viborgnak nagyon gyengén sikerült a felkészülése, több váratlan vereséget is szenvedett, minden meccsen legalább két gólt kapott, kivéve a Holstebro nevű negyedosztályú ellenfele ellen, akiktől csak egyet szívtak be. Ezzel szemben a Fredericia pedig szárnyalt, minden felkészülési meccsén legalább három gólt lőtt, pedig volt közte másodosztályú csapat is. Ha a vendég csapat úgy gondolja, hogy a feljutás fontos, akkor most van esélye elkapni a listavezetőt, viszont ahhoz gólok kellenek.

Ez a dán másodosztály, ahol a Viborg vezet, decemberi szünet után, most tértek vissza a csapatok. Voltak felkészülési meccsek, ahol nem törődtek annyira a védekezéssel, de igaz ez a dán bajnokikra is. Egy overes ligában két overes csapat meccse lesz ez, ahol a feljutás a cél. A helyzet a következő: a Viborg annyira jól teljesített a második vonalban decemberig, hogy a 32 éves edzőjüket elvitte a stábjába a Kobenhavn újdonsült edzője (novemberben érkezett...), Jess Thorup. A támadófoci neki volt köszönhető, helyette érkezett Lars Friis, aki tavalyi szezonig David Nielsen segédje volt az Aarhusnál. Ők is overes csapat, ráadásul úgy tűnik a felkészülési meccsekből, sok változtatást nem eszközölt. Kíváncsiságból megnéztem a másik oldalt is, ahol Michael Hansen az edző. Utoljára a Silkeborg padján töltött teljes szezont a második vonalban. Megnyerte csapatával a másodosztályt, sok-sok overes meccet játszottak.

Ezek után megnéztem még az idei statokat a dán második vonalból. A 2,5 overes meccsek bőséggel akadtak (61,46%), de a 4,5 over sem rossz (14,58%). A szorzó gyakorlatilag tükrözi az arányt, mintha az irodák csak a statokat figyelték volna. A 3,5 overből is akadt idén (30,20%), itt is tükrözi nagyjából a szorzó a statokat (3.05). Ezek után az elképzelésem az, hogy 2.38-ért megpróbálom az AH 3 gól feletti opciót. Az esély 30%, hogy beesik, ami alapjáraton nem érné meg, viszont a pénzvisszafizetésre is 30%. A 250-es számlán is megfogadom, mert kicsit beleástam magam a meccsbe, az 1.80-as szorzó a 2,5 overre pedig nem tükrözi a valóságot (1.60 környékén kéne lennie). Az elmúlt két fordulóban kicsit visszaestek a dán bajnokikon az overek, kissé hideg lesz Viborgban, de hó nincsen, szóval nagy gond nem lehet.

Bankroll 2. (kezdőtőke: 100 euró)
Meccs: Viborg - Fredericia
Tipp: 3 gól felett (AH)
Odds: 2.38

Tét: 6 euró

Bankroll 1. (kezdőtőke: 250 euró)
Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.80
Tét: 8 euró


Téteknél eltértem a 2. bankroll esetében az előre meghatározott egységtől.

Szigo eredeti tippje sajnos nem jött, két módosított igen.
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 12, 2021, 15:48:51
Bankroll 2. (kezdőtőke: 100 euró)
Meccs: Viborg - Fredericia
Tipp: 3 gól felett (AH)
Odds: 2.38

Tét: 6 euró

Bankroll 1. (kezdőtőke: 250 euró)
Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.80
Tét: 8 euró


A következő tipp egy vasárnapi esemény lesz, de megmondom őszintén, fogalmam sincs, miért van kint.
Kerékpár, Clásica de Almería
Kész csoda, hogy rendeznek ilyen versenyt most, de valamiért úgy érzik, hogy a többi spanyol és portugál verseny nem mehet, de ez az egynapos igen. Ők tudják, de kicsit vonakodva állok a tippeléshez. Egyrészt azért, mert úgy tűnik, hogy ebből egy pénzvisszafizetés lesz.
Tipp: Ivan Garcia Cortina előrébb végez, mint Luka Mezgec
Odds: 2.50
Tét: 6 euró

Azért a módosított tét, mert valószínűleg időpocsékolás, de ott van bennem a hátha. Rövid indoklás: Luka Mezgec nem indul ezen a versenyen, mert a csapata másokat nevezett. Abban bízom, hogy valami cashout folytán lemehet annyira Mezgec szorzója, hogy felvegyem mondjuk 1.40-es szorzón az összeget, de erre is kicsi az esély, valószínűleg tét vissza lesz belőle.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 12, 2021, 22:29:18
Tipp: Ivan Garcia Cortina előrébb végez, mint Luka Mezgec
Odds: 2.50
Tét: 6 euró

Vissza a pénz, várható volt, de egy próbát megért. Közben a világban: Lil G házasodik - két hónap után megtalálta élete párját -, míg Varga Judit elválik. Amit az élet az egyik kezével ad, azt visszaveszi a másikkal, vagy ez most ide nem is jó idézet? Mondjuk ezt akár még Coelho is írhatta volna, de ő inkább ilyeneket osztott meg a világgal: "Amikor igent mondasz másoknak, győződj meg róla, hogy nem mondasz nemet magadnak."  Tisztára mint egy Szabó Péter videóban. Dr. Mogácsot idézve, bárki képes kitalálni ilyen okosságokat: "Elcsúszik, mint óvodás a jégen". Valószínűleg ez utóbbi a legmegfelőbb idézet a mai napra.

Hajnalban GSW - Cavs, előbbi PO-ért megy, utóbbi meg végre hazafelé tart, de előtte még a nyugati túra utolsó meccsét tolják le. Annyira kell ez nekik, mint Navalnijnak a gulág, de az élet nem habostorta. Twitteren jött a hír Wojtól, hogy a Cleveland árulja Drummondot, szóval a center már a GSW ellen sem játszik. A Cavsnél így Nance Jr. és szerelem hiányában Jarrett Allené lesz a főszerep. A gond az, hogy gyorsan kapcsoltak az irodák is, srófolták is 13,5-re a lepattanói számát. Aki bátor, az 1.80-ért próbálkozhat vele, mert a másik oldalon nincsen érdemi magas Wiseman kiesése miatt. Ami érdekesebb lehet az Allen pontjai (15,5 over), de még inkább Steph Curry megőrülése. Képes rá megint? Az elmúlt meccsen kicsit lekapcsolt, de most megint kéne az elborultság tőle. Collin Sexton képes jó védekezésre, de 2.20-ért annyira jónak tűnik az 5,5 over Curry tripláira. Képes lehet hatot bedobni, volt egy sorozata február 11-ig, amikor a hat meccsre átlagban hét beszórt tripla jön ki. Elborult.
Tipp: Curry triplái 5,5 felett
Odds: 2.20
Tét: 4 euró

Nem voltam tökös, de minimális aprót feldobtam rá. Még ez a videó is itt marad, Miami leszállás, darabosra sikeredett a franciáknak a vége.
https://www.youtube.com/watch?v=38LHey_fEdg

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 15, 2021, 23:10:44
Tipp: Curry triplái 5,5 felett
Odds: 2.20
Tét: 4 euró


Nem hoztam újabb tippet, megfelelőt sem láttam a lopkodásra. Tudom, nem Gulácsi hibája volt egyik gól sem tegnap, de azért érdekes, hogy top európai csapatok és válogatottak ellen próbáltam megnézni az átlagát. Végül 3-4 év átnézése után arra jutottam, hogy fontosabb meccseken 2 bekapott gólos átlaga van Gulának. Természetesen van olyan meccs, amit lehoz 0-ra, de van amikor 3-5 gólt kap. Azt mondjuk érdemes lenne megnézni, hogy mondjuk ezekből mennyi a védelem érdeme vagy hibája, és mennyi Gulácsié.

A másik érdekesség a Barcelona védekezése Carley Pusol és Javier Mascherano nélkül az egyenes kieséses szakaszban. Amikor Piqué nem az említett játékosokkal volt párban a védelemben (már egy ideje visszavonultak mind a ketten), akkor születtek érdekes eredmények:
- Juventus 0:3
- Bayern München 0:3, 0:4, 2:8
- PSG 0:4, 1:4
- Roma: 0:3
- Liverpool 0:4

Ezzel nem azt mondom, hogy Piqué a hibás, hanem azt, hogy igazi vezér nélkül a védelem bármikor képes 3-4 vagy több gólt kapni (ellenféltől függ). Ami még érdekes, hogy mennyire Messi-függő a csapat. Mióta távozott Neymar, Messi 8 gólt szerzet az egyenes kieséses szakaszban úgy, hogy az a csapat első két góljának valamelyike volt a mérkőzésen. Ez így összességében 44%-os befolyást jelent. Mennyi volt a gólpassz? Ez ami megdöbbentő: 1 gólpassz (ugyanezen feltételek esetén). Egyszerűen nincsen kinek passzolnia kritikus helyzetben, mikor még szoros a mérkőzés állása. Hiába beszélünk olyan játékosról, aki pályafutása során majd 300 gólpasszt adott, jelen helyzetben nem tud olyan személynek passzolni, aki gólra tudna váltani a helyzetet. Teljesen átfordult a Messi-függőség Barcelonában, olyannyira mindent Messitől várnak, hogy ezt csak azzal lehetne megoldani, ha Messi lelépne nyáron (mondjuk már tavaly meg kellett volna lépnie). Neki is jót tenne, Barcelonának is (vagy csődbe menne a klub).

Először egy nagyobb "szelóra" gondoltam, de végül megmaradtam ennél a meccsnél:
Washington - Denver
Papíron ez sima vendég, hiszen erősebb nyugati csapat, míg a Wizardsnál azért küzdenek, hogy Westbrook tripla-duplás átlagot hozzon, illetve Beal pontkirály legyen. Fordítsuk meg: Denvernél sok a sérült, gyakorlatilag Jokic maradt - ha egyáltalán játszik -, back-to-backből érkeznek, ahol kikaptak. Utazás Bostonból Washingtonba, fél csapat pihenőn. A keleti túrájuk második meccse lesz, az egészhez semmi kedvük, de szerencséjükre, ha nem hajtják túl a csapatot, akkor a Cleveland és az Atlanta meccsek hozhatóak, utána meg otthon elverhetik a Washingtont majd február végén. A Wizards most két meccses győzelmi "szériából" érkezik, lendületben a csapat, most még be lehet szállni a Play-In-ért folytatott küzdelembe.
Tipp: Wizards győzelem
Odds: 2.35
Tét: 6 euró

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 17, 2021, 22:33:59
Tipp: Wizards győzelem
Odds: 2.35
Tét: 6 euró


Nem akartam fogadni az Európa Ligára, mert feleslegesnek éreztem (általában ilyenkor jönnek a rossz tippek). Megnéztem azért a kínálatot, végül egy meccs mégis megfogott.
Benfica - Arsenal
Először nem értettem, miért esik az Arsenal szorzója, mondván Jorge Jesus (Benfica) rendkívül tapasztalt szakember, többször járt nemzetközi kupadöntőben (EL-ben is kétszer), specialitása a kupasorozatok. Most azonban annyira gyenge keretttel kell dolgoznia, hogy a bajnoki cím biztosan elúszott, mindössze a nemzeti kupa és az Európa Liga maradt. Az utóbbi az egyetlen hely jelenleg, ahol a fiatalok megmutathatják, mire képesek. Ebből él a Benfica, jelenlegi pandémiás helyzetben fontos lenne, ha egy tehetség feltűnne és el tudnák passzolni 40-50 millióért. Küzdenie kell a portugáloknak. Grimaldo, Éverton és Núnez triótól várják, hogy valami profitot tudjanak belőlük csinálni.

Érdekes helyzet, mert a többi játékos vagy idős, vagy nincs azon a szinten, hogy a PL-be elpasszolják őket 30-40 millióért. A fentebb említett trión viszont érződött az Európa Liga csoportkörben is, hogy ki akarnak törni a Benficából. Núnez szórta a gólokat (képen statok róla), Grimaldo és Éverton pedig gólpasszokkal és cselekkel vétette magát észre. Amit fontos kiemelni: ez a Benfica nem tud védekezni. Lassú és körülményes hátvédjeik vannak (Vertonghen, Jardel és talán Otamendi is ide sorolható), akiknél ugyan van nemzetközi rutin, de valószínűleg nem tudják majd felvenni a tempót az Arsenal támadóival. Jardel ráadásul sérült, ahogyan két Benfica jobbhátvéd (tovább gyengítik az amúgy sem erős védelmet).

Fogalmam sincsen, hogy játszik az Arsenal, de egy biztos: Benfica nem állhat be védekezni, mert nem tud, így az angolok nyugodtan támadhatnak. Jorge Jesus viszont ilyenkor bátran nyúl a támadófocihoz. Két éve, mikor Libertadores-kupában nyertek, volt 5-0-s és 6-2-es meccse is az egyenes kieséses szakaszban. A meccs ráadásul Rómában lesz, szóval még a minimális hazai pálya sincs meg a portugáloknak. Az Arsenalnak is elúszott egy jó bajnoki helyezés, szóval Arteta figyelme az EL-re összpontosulhat. Ez az, ami a szűk keresztmetszet lehet: mi van akkor, ha Arteta nem akar támadni, beállnak védekezni? Emiatt veszélyes a 2,5 over tipp, de ennek reális nézve, két gyenge védelem és jó támadósor esetén, olyan 1.50 vagy 1.60 környékén kéne lennie, nem 1.90 körül.
Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.90
Tét: 6 euró

Micsoda tipp volt, ja, nem.  ;D  Mindig az a fránya első megérzés a jó.
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 18, 2021, 11:31:36
Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.90
Tét: 6 euró


Hubika tippje kerül be a naplóba, nem értek a kézilabdához, de engem meggyőzött az írása.
https://www.sportfogadas.org/guru/tipp/493095

Tipp: Löwen 28,5 gól felett
Odds: 1.84
Tét: 5 euró

Ennyi, nem bonyolult sportág, jött is Hubika tippje. Ha 29 gól kell a tipphez, pontosan 29-et dobnak, így kell ezt csinálni.
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 21, 2021, 10:45:03
Tipp: Löwen 28,5 gól felett
Odds: 1.84
Tét: 5 euró


Az NBA topicból hozom át az ötletem:
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 22, 2021, 15:06:27
Lehetséges, hogy valamit én néztem be, de ennyire nincs érték a Washington győzelmében? Tudom, Lakers a címvédő, szerintem jók idén is, de nincsen Anthony Davis és Dennis Schröder. Két vereség zsinórban, most LeBron játéka is kérdéses. Lehet simán vesztes lesz, de húzok egy hendit Westbrookékra.

Lehetséges, hogy közben majd kijavítanak, de maximum akkor nyomok egy cashoutot a tippre:
Tipp: Wizards +6,5 ponttal
Odds: 1.91 (oddsboost)
Tét: 6 euró



u.i.:
Mastermind: egyik topicban írsz egy megérzésről, saját naplódba pedig átmásolod a megérzésed a tippel, dupla pont, mondjuk nekem nem.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 22, 2021, 15:09:00
Tipp: Wizards +6,5 ponttal
Odds: 1.91 (oddsboost)
Tét: 6 euró


Beal és Westbrook tolták a Wizards szekerét. Gondban lehet majd ez a Lakers, ha AD nem lesz egészséges. LeBron helyében én kiülném a Utah elleni meccset. Tudom, ilyenkor szokott jönni egy hero win, de többet érne hosszabb távon számára, ha pihenne pár meccset őt is. Apropó, Utah! A kispad 19 triplát tolt, minden megerőltetés nélkül dobtak 132 pontot (mondjuk a Hornetsnek lehet a Szolnok is dobna 132-t  ;D).