A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


De, valószinűleg igaz az eredeti törzsre. Ne legyen félreértés, nem a vakcinákkal van problémám, hanem a kommunikációval. Az elején azt is lehozták mindenféle hype-pal, hogy seperc alatt lehet az mRNA vakcinákat adaptálni az új törzsekre. Na most kiderült, hogy ez a seperc jó esetben 100 nap (Pfizer), közben Modernáék kussolnak. Pedig az elején pont róluk jött az a hir, hogy nagyjából 2 hét alatt lett meg a vakcina alap változata, a genetikai infók publikálása után. Hogy most ki informált félre akkor, nem tudom, de kár volt.

Talán nem árthat némi feszültségoldás.

Az alábbi képen a koronavírus skót variánsa látható:


Idézetet írta: TiB Dátum december 08, 2021, 09:30:30
Milyen empirikusak az emberek, nekem ez a járvány előtt fel sem tűnt. A rengeteg fake newsnak tudom be a dolgot, amiért elvesztettük a bizalmat még a tudománnyal szemben is, és képesek vagyunk azt mondani, na jól van, tudjátok mit, hiszem ha látom! Ebben a topikban is hányszor leírtuk, hogy a környezetemben ez történt az oltottal, ez történt az oltatlannal, az ismerőssel, meg a rokonnal, szóval ezt és azt gondolom a járványról. Elég nagy merészség ebből globális következtetést levonni, mert ennyi erővel nem létezik a Maserati autómárka. Egyrészt nem láttam (amúgy simán láthattam, csak nem ismertem fel), és azon túl hogy nem láttam, nem ismerek olyan embert, akinek lenne Maretija, szóval következtetésem: nem létezik a Maserati.
Nálam a koronavírussal kapcsolatos katasztrofális kormányzati kommunikáció a kudarc fő oka. Mivel jobbára elmaradt a felvilágosítás és kezdetben elmaradtak a koronavírus-betegséggel kapcsolatosan érthető, közérthető és könnyen megérthető magyarázatok, mostanra már az van, hogy a rengeteg fake news és társaik, valamint a debil dumák és különböző összeesküvés-elméletek (konteók) miatt nagyjából már "veszett fejsze nyele" ez az egész akármicsoda. Ám, persze, ettől még lehet adni egy-két pofont a sz@rnak.

Legalábbis én nem igazán látom értelmét a felvilágosításnak és az elmagyarázásnak ott, ahol immáron az orvosi szakmához teljesen fogalmatlan és nagyon magabiztos Facebook-doktorok "osztják az észt" és mondják meg a tutit.

Hazaérkezik fáradtan – például - a hegesztő, kőműves, esztergályos, kubikos vagy targoncás a melóból és miközben az asszony felmelegíti neki a vacsorára szánt krumplipaprikást és mielőtt a csávó felpofozza a hangoskodó gyermekeket, leül a számítógép elé, hogy Facebook-doktorkodjon az onlájn világban.

Korábban igencsak találóan fogalmazott @Sound:
Idézetet írta: Sound Dátum december 08, 2021, 11:07:32
- Mindenki kurvára szereti megmondani a tutit, és elmondani azt, hogy szerinte hogyan kellene élnie a másiknak. S megmondani azt, hogy mit hogyan kellene csináljon, milyen autót vegyen, melyik pártra szavazzon meg a tököm tudja mit még nem.

Augmentin: van mellékhatása. Aspirin: van mellékhatása. Pantoprazol: van mellékhatása. Bilobil: van mellékhatása. Coldrex: van mellékhatása. Fluimucil: van mellékhatása. Rubophen: van mellékhatása. Ketodex: van mellékhatása. Xanax: van mellékhatása. Advil: van mellékhatása. Cavinton: van mellékhatása. Ibuprofen: van mellékhatása. Diazepam: van mellékhatása. Neo Citran: van mellékhatása. Azithromycin: van mellékhatása. Nurofen: van mellékhatása. Panadol: van mellékhatása. Quarelin: van mellékhatása. Voltaren: van mellékhatása. Algoflex: van mellékhatása. Bengay krém: van mellékhatása. Cataflam: van mellékhatása. Algopyrin: van mellékhatása. Demalgon: van mellékhatása. Fenistil: van mellékhatása. Lipidil: van mellékhatása. Saridon: van mellékhatása. Tantum Verde: van mellékhatása.
Minden egyéb másik gyógyszer okozhat mellékhatásokat. Mivel a vakcinák is gyógyszerek, ezért - értelemszerűen - azok is okozhatnak mellékhatásokat.

Szerintem nem szükséges Facebook-doktorként magabiztosan "osztani az észt", hanem azt kellene tenni, hogy akit valamilyen mértékben érdekel az oltás, az a kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Ha akarja.

Ennyi!

Idézetet írta: sleve Dátum október 28, 2021, 18:01:59
Van pár ismerősöm akik nem vették fel az oltást megvárom hogy alakul sorsuk és annak függvényében veszem fel a harmadikat, vagy nem.

Bedőlt a projekt, a munkáltatói nyomásnak engedve mind felvették (egyikük bónuszként a vírust is megkapta 2 héttel az oltás után).

Idézetet írta: sleve Dátum december 13, 2021, 17:37:22
Bedőlt a projekt, a munkáltatói nyomásnak engedve mind felvették (egyikük bónuszként a vírust is megkapta 2 héttel az oltás után).

Antitest hiányban most már tuti nem szenved. :DDD

Szeretem a chipset, mióta benyomták nekem a chipet.

Régen...

- Doktor úr, hasmenésem van néhány napja.
- Írok fel gyógyszert, szedje 5 napig.
- Rendben, köszönöm.

Most...

- Doktor úr, nem tetszik ez az oltás nekem.
- Miért? Korábban, mindent receptet kiváltott és megette a gyógyszereket.
- Az más, tesztelt, régóta fejlesztett készítmények.
- Ez nem igaz, ráadásul a gyártó is ugyanaz.
- Nem győztek meg a tudományos érveik.
- Ért az orvostudományhoz?
- Igen, több ilyen facebook bejegyést is olvastam.
- Értem, kéri a diplomám?

Jelenleg a koronavírus hatása a focira:

Magyarország és az Egyesült Királyság adatai mellett azért szerepelnek Románia adatai is, hogy egy alacsony oltottságú országgal is legyen összehasonlítási alap.
A fertőzés napi adataival kezdeném, de ezeket az adatokat jelenleg teljesen felesleges összehasonlítani, ugyanis az Egyesült Királyságban már elkezdődött az 5. hullám, miközben Magyarországon és Romániaban egyelőre még nem kezdődött el az 5. hullám.
Ezért aztán másik két adatot érdemes megfigyelni az országoknál: a teljesen beoltottak százalékánál nincsen mese, hiszen az annyi és kész, miközben a koronavírus miatti halálozások napi számánál igazán nagyon érdekes adatok vannak. És mindkettő összefüggéséből pedig kiderül, hogy a trió közül a leginkább beoltott Egyesült Királyságban már jelenleg is a legkevesebb halálozás van, pedig ott már tombol az 5. hullám.
Ezzel szemben Magyarországon és Romániában még nincsen 5. hullám, de már így is Magyarországon közel 7-szer többen halnak meg koronavírusban, mint amennyien az Egyesült Királyságban halnak meg naponta, de még Romániában is majdnem 2-szer annyian halnak meg, mint az Egyesült Királyságban. Döbbenetes!

Teljesen beoltottak 2021. december 15-én:
- Egyesült Királyság: 68.73%
- Magyarország: 61.39%
- Románia: 40.15%

COVID-19 miatti napi halálozások száma 2021. december 15-én (1 millió lakosra vetítve):
- Egyesült Királyság: 2.40
- Magyarország: 15.88
- Románia: 4.60

Forrás: https://ourworldindata.org/

Most pedig bele lehet gondolni abba, hogy Angliában már Premier League-meccseket halasztanak el a magyarországinál 7-szer kevesebb napi halálozásnál, miközben a magyarországi NB 1-ben mintegy másfél hónapos szünet következik és így kevesebb focimeccset fognak halasztani. Talán.


#1674 december 26, 2021, 18:19:39, csabax
A koronavírus egyik "mellékhatása":

Federic Sinistra, vagyis "Belgium legerősebb embere" vírustagadó volt.
Nem volt hajlandó beoltatni magát, nehogy meghaljon.
Ám mindezt elfelejtette közölni a koronavírussal.
Ezért aztán az előzőeket nem tudó COVID-19 megfertőzte és megölte "Belgium legerősebb emberét".

https://as.com/masdeporte/2021/12/25/polideportivo/1640463937_473727.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=Ng%3D%3D&m4=bm9ybWFs&m5=MjE%3D&m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=Nw%3D%3D&m4=bm9ybWFs&m5=MjE%3D



Több helyen is azt olvasni, hogy az Omicron jobban terjed, mint a nemi betegség Dubajban. Ugyanakkor a másik infó, hogy talán pontosan emiatt érne véget a mostani járvány. Kíváncsiak vagyunk a véleményeitekre. Szavazzatok.

Idézetet írta: Admin Dátum december 30, 2021, 21:03:35Több helyen is azt olvasni, hogy az Omicron jobban terjed, mint a nemi betegség Dubajban. Ugyanakkor a másik infó, hogy talán pontosan emiatt érne véget a mostani járvány. Kíváncsiak vagyunk a véleményeitekre. Szavazzatok.
Az a baj,hogy a sajtó már annyira felhúzta az embereket ezzel  virussal kapcsolatban hogy bármi jön,még ha ez el is tünik,jön másik és ugyanez lesz a helyzet,ugyanigy korlátozások,oltások és miegymás...

IdézetTöbb helyen is azt olvasni, hogy az Omicron jobban terjed, mint a nemi betegség Dubajban. Ugyanakkor a másik infó, hogy talán pontosan emiatt érne véget a mostani járvány. Kíváncsiak vagyunk a véleményeitekre. Szavazzatok.

Ha a fenti szám január végére napi 5 millióval fog növekedni, akkor elképzelhetőnek tartanám, de addig semmiképp sem.