Október 23, 2021, 13:17:34 pm CEST

Szerző Téma: Az élet nem habostorta  (Megtekintve 7583 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Pozzato

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #60 Dátum: Augusztus 14, 2021, 21:39:45 pm CEST »
Ürességel telítődött meg rengeteg hülyegyerek, lényegtelen semmitmondással telnek az évek
Csak a póz, csak az ego, ezek az új elvek, érzéstelenítettve lett az igazság érzet
Önimádó, képmutató, simulékony szolga lelkek, pont az ilyen jellemekre épül fel a rendszer
Ne szólj szám, nem fáj fejem, igy lett mára fideszisztán Európa szemete

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #61 Dátum: Szeptember 11, 2021, 22:11:30 pm CEST »
Ha már jó tippet nem tudok, legalább legyen tánc

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Latzka

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #62 Dátum: Szeptember 13, 2021, 14:11:50 pm CEST »
Ha már New York, akkor ---> Cosmic Gate: New York City Sunset Set

Jól kitalálták ezt a naplementés dolgot és persze a zene is :great:

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #63 Dátum: Szeptember 13, 2021, 15:05:19 pm CEST »
Ez is nagy (hallgattam múltkor), mostanában egyre többen csinálják ezt a naplementés dolgot, szerintem jó ötlet. Lehet volt már (és épp Te linkelted  8)), de például Deborah De Luca csinált tavaly hasonlót Nápolyban, az azóta már bontásra ítélt Scampiánál, mely a Gomorra helyszínéül szolgált.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #64 Dátum: Szeptember 20, 2021, 11:47:08 am CEST »
Női időfutam-vb: Marlen Reusser nyer

Megérzés csak, mindenesetre tegnap még 2.30 volt a szorzó, most egyik irodában 1.90-re esett (még el lehet kapni 2.10-ért). A lényeg: ez a flamand pálya szeles, hideg és hosszú. Hosszú egyenesek vannak, itt egy alacsonyabb termetű versenyző nem biztos, hogy jól fog járni. Annemiek van Vleuten kiváló versenyző, rutinos (38 éves), megnyerte a tokiói olimpián az időfutamot. Forma rendben, de ez a táv 30 km (nem 22 km, mint Tokióban volt), ráadásul ez a pálya sík, ellentétben az olimpiával. A holland versenyző mindössze alacsony és pehelysúlyú (168 cm és 62 kg), míg Reusser egy jóval nagyobb versenyző. Nőknél nem igazán használatos a wattszörny kifejezés, de rá igaz lehet (180 cm és 70 kg). Megnyerte pár napja az Európa-bajnokságot, míg az olimpián egy számára kevésbé kedvező pályán lett második van Vleuten mögött. Azt mondom, hogy 2.00 feletti szorzón egy próbát megér, mert a realitás az lenne, hogy 1.70-ért adják a svájci győzelmét.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #65 Dátum: Szeptember 22, 2021, 12:02:00 pm CEST »
Ez annyira mellément, mint Griezmann helyzetei bármikor a Barcában.  ;D Mondjuk van Vleuten megelőzve, Reusser második, de a másik holland nyert végül, akinek szintén a testi adottságaiból fakadóan (magasság és súly) feküdt ez a szeles pálya.

Női időfutam-vb: Marlen Reusser nyer

Mai csapatidőfutam "vegyesváltó", aminek a lényege az alábbi videóban


Szerintem ez egy eléggé izgalmas verseny, sok-sok variáció, fogadási szempontból is érdekes. A mérvadó itt jelen esetben nem a férfiak teljesítménye, hanem a nőké. Ott vannak óriási differenciák. Hiába van neked három jó férfi kronósod, ha a nők gyengék (USA), de ha már van két top5-ös női időfutamos versenyződ, akkor közepes férfi időfutamosokkal is felveheted a versenyt a legjobbakkal és a dobogós lehetsz (Hollandia). Pár hete az Eb-t az olaszok nyerték, erősödött a csapat, mert De Marchit váltották Affinire. Miért a németek a favoritok? Tony Martin miatt. Az öreg visszavonul, utolsó nagy versenye, így a létező legjobb váltót rakták össze neki. Ez tényleg erős, szerintem itt nüanszok dönthetnek köztük. A hollandok ereje abban rejlik, hogy képesek csapatként jól szerepelni. A női részleg nagyon erős, de a férfi sem annyival rosszabb a többieknél. A svájciak lehetnek a sötét ló, mert a férfi részleg nagyon erős, nőknél ott van Reusser, de két gyengébb női versenyzőjük van még. Ott azon múlik minden, hogy Reusser tempóját tudják-e tartani. Ha igen, akkor dobogósok.

Nekem mégis a legérdekesebb párosítás az a brit vs. belga. Papíron sima brit, nekik kéne előrébb végezniük, de a belga váltó egyrészt hazai pályán van, másrészt érdekes összetétel. Valószínűleg tudhatnak valamit a belgák, mert míg a britek papíron a legjobb női kronós váltót hozták el, addig a belgák variáltak. A britek gondja az, hogy hiába jobb a nőknél a Hendersen - Lowden - Barnes trió, de rendkívül alacsony és könnyű versenyzők. Ezen a pályán szétfújhatja őket a szél, sok gondjuk lehet a nagyobb tempónál, hogy ne essen szét a szor. A belgáknál három nagyobb darab versenyző van, akik elsősorban pavés egynaposokon jók, így jobban bírják a szeles részeket. Normális körülmények között, nem képesek hatalmas tempóra, de ha lesz oldalszél (vagy szembeszél), akkor az nekik fog kedvezni. A belga és brit férfi csapat között is nagyok a különbségek. A britek egy stabil csapatot hoztak el, Bigham - Dowsett - Archibald trió jó formában, de egyikük sem top20-as kronós a világon. A belgáknál ott van Campenaerts, aki szinte csak erre a versenyre készült (és a mezőnyversenyre), illetve az Eb-n óriásit dolgozó Hermans. Utóbbi egy nagyobb termetű bringás, aki képes jó kronóra, de őt az "árnyékolás" miatt hozták. A végére maradt Lampaert, aki egy gép, imádja az ilyen szeles versenyeket, top kronós.

Úgy vélem, hogy 2.40-ért nehéz ezt kihagyni, ha nem jön, hát nem jön, de ez value. Ha más nem, akkor legalább ez a linkelt zene jó lesz:

Nem elérhető Latzka

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #66 Dátum: Október 05, 2021, 14:24:24 pm CEST »
Ez a mix nálam a NY-inál is ütősebb :great:

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Exkluzív!
« Válasz #66 Dátum: Október 05, 2021, 14:24:24 pm CEST »

Nem elérhető Pozzato

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #67 Dátum: Október 06, 2021, 12:57:20 pm CEST »
Ez a mix nálam a NY-inál is ütősebb :great:


Oda lett téve megint Korolova kisasszonytól.  :ok:  Nyugodtan jöhetnek még ilyen jóságok a naplóba. Én most leragadtam egy régebbi Lost Frequencies mixnél. Múltkor tettél egy muzsikát tőle, érdekes, hogy már ő is 27 éves. Ugyanúgy megdöbbentem ezen is, mint Oliver Heldens 26 évén. Emlékszem, hogy utóbbinál még ott voltam a "rajtnál", mikor a Heeldep Radio még csak a #001-nél tartott... Azóta pedig már 7 év eltelt, közelít az 400 felvételhez, öreg vagyok.  ;D

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető vmlinuz

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #68 Dátum: Október 06, 2021, 13:17:36 pm CEST »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Latzka

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #69 Dátum: Október 08, 2021, 20:43:24 pm CEST »
Ha gond, hogy ideteszem, akkor átmehetünk a zene topikba is ;D

Bagossy 2? ??? Jó hangja van, nekem tetszik.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #70 Dátum: Október 08, 2021, 23:42:20 pm CEST »
Jól tetted, új zene téma.  ;D Megmondom őszintén, nem hallottam még, de az biztos, hogy jó hangja van és a szöveg is oda lett téve.  :ok:  A YouTuve oldalsávból utána ezt a zenét a dobta be, kis retro (meg GTA zene).


Annak ellenére, hogy ezen játékok remastered verziója nemsokára érkezik, következő időszakban lehet majd engem inkább ez foglal le: Humankind.


Aki szeretne egy minőségi játékot, kis gondolkodás, világépítés, annak érdemes lehet kipróbálnia. Rosszat még nem igazán hallottam/olvastam róla. Ha pedig sportfogadás, akkor holnap Il Lombardia, ami egyfelől könnyű terep, másfelől meg rendkívül nehéz. Könnyű azért, mert az év végi olasz egynaposok logikusan épülnek fel: 3-4 ProSeries verseny, majd utána jön a Lombardia. A 3-4 ProSeries versenyből már lehet következtetni, ki milyen formában van. Megmondom őszintén, fejből nem is nagyon emlékszem olyanra, aki úgy nyert volna Lombardiát az elmúlt 5-6 évben (leszámítva a tavalyi csonka szezont), hogy előtte a Milano-Torino + Giro del'Emilia + Tre Vallesine hármasból, legalább az egyiken ne végzett volna top3-ban.

Követtem az eddigi olasz egynaposokat (említett hármas + Coppa Bernocchi), amiből az alábbiakra következtettem:
- Primoz Roglic a legerősebb a mezőnyben, csúcsformában van, mivel az idei Lombardia a legnehezebb (hosszabb emelkedők), ezért egyértelműen favorit
- A Quick Step három kapitánnyal megy neki (Alaphilippe, Almeida és Evenepoel), ez pedig tudjuk, hogy nem mindig vezet jóra. Evenepoel Roglic ellen súlytalan, így a QS egyik taktikája, hogy Evenepoel hosszút nyit (20-30 km-es támadás), amire menni kell Roglának. Bramati (sportigazgató) is mondta, több kártyájuk van, de azért eléggé kötött a helyzet: Almeida a legerősebb ilyen körülmények között, Alaphilippe esetében sok függ attól, kibírja-e a vb után ezeket az emelkedőket. Ha igen, akkor lehet esélye a sprintben...
- A Jumbo-Visma és a Quick Step a legjobb formában lévő csapat, mellettük még az UAE és az Israel volt kiemelkedő. Előbbinél Pogacar a vezér, Hirschi a segítője. Elvileg Poginak fekszik a verseny, de azért a forma messze van a TdF-es állapottól. Az Israel érdekes lehet, nagyon elkapták a szezon végét, Négy versenyzőjük is jó formában: Woods, Martin, De Marchi és Hermans. Közülük Woods lehet az, akinek ez fekszik.

Ha mondani kéne egy top3-at, akkor Roglic, Almeida és egy Israel, esetleg Pogacar. Amiben így lehet érték: Almeida top3 (3.75), Woods top3 (7.00), de még akadnak jó H2H fogadások is.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #71 Dátum: Október 10, 2021, 00:00:06 am CEST »
Lombardia
Tadej Pogacar és Valter Attila, le a kalappal (Atinak 12. hely, egyszerűen zseniális!). Amit mentek, az nagyon brutál volt, szlovén szétszakította a mezőnyt, utána meg hiába dolgozott a Quick Step, semmit sem értek el. Két ember hibázott óriásit: Roglic és Alaphilippe. Nyerhették volna a versenyt, de eltaktikázták, Bramati szerintem a csapatkocsiban agyvérzést kapott, hogy a Masnada - Alaphilippe páros ebből a szituból nem tudott semmit sem kihozni. Gyakorlatilag 30-35 km-t egyedül dolgozott Pogacar, de ez nem jelent semmit, ha nem savasodsz el a hajrában és későn nyitsz, akkor tudsz nyerni.
Elemzés: Érdemes megnézni a Flandria és a Lombardia végét. Mindkét esetben hasonló taktikával dolgozott a Quick Step: a legerősebb emberrel menni, tenni a kereket, megvárni, hogy hulla legyen, hajrában lesprintelni. A Flandrián azért működött a dolog, mert Mathieu van der Poel taktikailag nincsen azon a szinten, hogy be tudjon fejezni egy ilyen versenyt. A videóból jól látható, hogy 225 méterrel a vége előtt indított Asgreen ellen. Teljesen felesleges volt, hiszen ahogyan a Pogacar - Masnada páros esetében, itt sem a Quick Step versenyzője volt a robbanékony. A Flandrián 150-nél már Asgreen MVDP mellett volt, de csak 75-nél tudta megelőzni. Gyakorlatilag, ha MVDP 100 méterrel a cél előtt indít, ahogyan Pogacar, akkor nyert volna. Valószínűleg Pogacar tisztában volt ezzel a taktikával, illetve azzal is, hogy Masnada nem fog hosszút nyitni. Itt hibázott a Quick Step, mert átadta az irányítást a szlovénnak. Masnadának mindenáron lószolnia kellett volna, minimum kétszer az utolsó 3 km-en belül. Egyszer volt egy halvány kísérlete, de az csak 5 méterig tartott.

Magyar válogatott
Az egyáltalán nem szimpatikus, hogy most mindent ráfognak Rossira, hogy rajta ment el az egész, mert ez nem így van. Olyan gátló tényezők voltak, minthogy az albánok 11 játékossal játszottak... Miért zavartak meg bennünek ezzel? Miért nem lehetett 5-6 játékossal pályára lépniük? Ez a nagy egyenlőség mindenhol, hogy már ezek is ugyanannyian akarnak lenni a pályán, mint a magyarok... legközelebb mi lesz? Letérdelnek meccs előtt, hogy a szép gyepünket tönkretegyék?

Cseh választás
Kezdem érteni, miért nem hívta meg Putyin az orosz választások előtt Orbánt magához. Babis megtette, ki is kapott. Mondjuk őt ez nem zavarja, azt mondta, hogy Zeman (helyi Áder János) úgyis neki ad lehetőséget a kormányalakításra. Zeman meg ugye nincsen csúcsformában (rövid időn belül ez a második ilyen eset, hogy megbetegedik), szóval simán benne van, hogy nem teszi ki magát mindenféle bonyodalomnak, tutira megy, aztán pont emiatt jöhet majd népharag. Cseheknél meg simán lehet ilyen is, hogy nem az alakít kormányt, aki nyer, hanem aki nagyobb haver. Ennyi erővel felesleges választást is kiírni.  ;D

Nem elérhető Pozzato

Re:Az élet nem habostorta
« Válasz #72 Dátum: Október 12, 2021, 14:58:35 pm CEST »
Mély gondolataim mára.
A Kétfarkú Kutyapárt ott lesz-e jövőre a parlamentben?
Ha az ellenzék így bohóckodik, akkor a Dobrev-Orbán duó helyett, jövőre szerintem már csak poénból is sokan leszavaznak rájuk. Nehogy aztán megnyerjék a választásokat, volt már hasonlóra példa, hogy viccpárt nyert. Remélem adnák rá szorzót, hogy bekerülnek, mert 2.00 felett már bőven van benne érték.

Muzsika
Azért Harold Faltermeyer zenéi még a mai napig ütősek. Ma lehet jobban járok a három résszel, mint az angol-magyarral (Netflix meg HBO igazán feltehetne jóval több retro filmet a kínálatba, így nem kéne mindig a tékába menni...).

Sportfogadas.org

Fogadj az Unibeten!
« Válasz #72 Dátum: Október 12, 2021, 14:58:35 pm CEST »