December 02, 2021, 13:43:32 pm CET

Szerző Téma: BLM túltolják vagy sem?  (Megtekintve 1135 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető TiB

BLM túltolják vagy sem?
« Dátum: December 18, 2020, 11:28:10 am CET »
Bejárom Kenyát és Zimbabwét, minden feketének fizetek egy feketét
KFT - Afrika

Cavani használta a negrito szót egy instagram bejegyzésben, ami rasszista jellegű, elmondása alapján egy barátját hívja így már régóta. Cikk: https://www.theguardian.com/football/2020/dec/17/edinson-cavani-could-face-three-game-ban-after-fa-misconduct-charge-over-instagram-post-manchester-united

Elfér a BLM-ben a fekete szó, a meccsen már nem. Cikk: https://foter.ro/cikk/boloni-nem-rasszista-a-feketezo-roman-biro-a-magyarozasra-bezzeg-nem-ugrottak-igy-a-roman-illetekesek/

Kérdés:

Így kell fellépni a rasszizmus ellen, vagy ez már kicsit túl van tolva?

Nem elérhető gabx

Re:BLM túltolják vagy sem?
« Válasz #1 Dátum: December 18, 2020, 17:59:31 pm CET »
Túl van tolva és nem csak sportba!!!
Például:
Agatha Christie :Tíz kicsi néger
Agatha Christie :Tízen voltak
Eltűnik az összes „néger” szó Agatha Christie Tíz kicsi négeréből
https://index.hu/kultur/2020/08/26/tiz_kicsi_neger_agatha_christie_politikai_korrekt/

viszont gőzöm sincs,hogyan kellene fellépni a rasszizmus ellen,hogy "jó" legyen mindenkinek

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Alk

Re:BLM túltolják vagy sem?
« Válasz #2 Dátum: December 19, 2020, 11:37:44 am CET »

Nem elérhető peshark

Re:BLM túltolják vagy sem?
« Válasz #3 Dátum: December 19, 2020, 13:11:42 pm CET »
Egyértelműen túl van tolva. Jöhetnék a feketék által fehérek ellen elkövetett bűncselekmények grafikonnal meg hasonlókkal, de aki érti az úgyis érti mi a helyzet. Megváltoztatjuk a Washington Redskins nevét és logóját, az Uncle Bens nevét és logóját... Sorolhatnánk még bármeddig, de totális vicc az egész.

Nem elérhető TiB

Re:BLM túltolják vagy sem?
« Válasz #4 Dátum: December 19, 2020, 20:15:17 pm CET »
Én amúgy úgy gondolom, hogy minden társadalmat érintő jelentősebb probléma aktuálisan hivatali erővel oldható meg, viszont a kulcs, a gond valós megoldása az a nevelés. Petőfi pontos születési dátuma helyett, minél előbb el kell kezdeni oktatni az elfogadást, egyenlőséget. Egy felnőtt gondolkodásának megváltoztatása piszok nehéz, berögzült már minden, de nekik is részt kell venni a jövő nemzedékének megváltoztatásában, és elutasítani minden nemű kirekesztést. Kicsit borúlátó vagyok, úgy gondolom ez egy olyan evólúciós kihívás, amit az ember mint faj, nem tud megugrani.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:BLM túltolják vagy sem?
« Válasz #5 Dátum: December 19, 2020, 21:09:37 pm CET »
A képen lévő férfiak neve megegyezik: Michael Jordan. Azonban teljesen másként tekintünk rájuk. Az egyiket Michael Jordannek, a valaha volt legjobb kosárlabdázónak hívjuk, esetleg MJ-nek. A balról másodikat valószínűleg illetőnek neveznénk, esetleg pénzügyi szakembernek. A jobbszélsőt? Néger, fekete vagy épp nigger. A nevük mellett még az is azonos a három férfiban, hogy EMBEREK. Ez az, amit nagyon nehezen értünk meg, hiszen egy színes bőrű személynél rögtön valami jelzőt használunk. A sportoló MJ-nek erőn felül kellett teljesíteni, hogy ne feketének hívják, hanem a nevén, Michael Jordannek. Innen Magyarországról nehéz megítélni ezt a BLM-mozgalmat, mert itt már akkor elkezdődik a megkülönböztetés, ha a szűk kis látókörünkbe egy színes bőrű vagy egy ázsiai kerül, amit csak tetéz, ha idegen nyelven szólal meg.

Emlékszem, jó sok évvel ezelőtt a Deák téren kosaraztunk. Jött a pályára egy színes bőrű srác, annyit kérdezett angolul: beállhat-e? Mondtuk, hogy természetes, aminek nagyon megörült, mert már napok óta járkált le a Kempinskiből - mint később kiderült, Hollandiából érkezett egy konferenciára -, de egyszer sem kosarazhatott, nem engedték. Attól, hogy beállhatott hozzánk, miénk az érdemrend? Dehogyis, lószart, ez inkább elkeresítő volt, hogy az azt megelőző napokban a faji hovatartozása miatt nem kosarazhatott. Nekem szerencsém volt, olyan környezetben szocializálódtam, ahol nem szült ellentétet a másik bőrszíne. Jó lenne változtatni a helyzeten, de @TiB fórumtársunkkal értek egyet.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető gabx

Re:BLM túltolják vagy sem?
« Válasz #6 Dátum: December 20, 2020, 18:55:32 pm CET »
Én nagyon borúlátó vagyok.A BLM rég nem arról szól amiről kéne ....volt már ilyen:A Fekete Párducok (Black Panther Party),Black Power
A mozgalmat azonban bírálták azért, mert elidegenedett a polgárjogi mainstream mozgalomtól , nyilvánvalóan támogatta a faji szegregációt , és amiért fekete felsőbbrendűséget alkotott más fajokkal szemben.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Exkluzív!
« Válasz #6 Dátum: December 20, 2020, 18:55:32 pm CET »