Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A klubok simán megtehetik, hogy nem engednek el egy focistát a válogatotthoz


A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel a kluboknak nem lesz kötelező elengedniük a játékosokat a szeptember elején esedékes válogatott mérkőzésekre – közölte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A FIFA úgy döntött, meghagyja az egyesületeknek a jogot arra, hogy szabadon döntsenek a futballisták elengedéséről, ha azoknak olyan európai országokba kellene utazniuk a válogatott találkozóra, ahol beutazási korlátozás van érvényben a pandémia miatt, vagy a visszaút után kötelező legalább ötnapos karantén.

A válogatott csapatok a Nemzetek Ligájában játszanak szeptember 3. és 8. között, de a legtöbb európai topligában a szeptember 12-13-i hétvégén már bajnoki meccseket rendeznek, így lehetetlen lenne betartani a legalább ötnapos karanténba vonulást, írja az MTI.

A FIFA múlt szerdán közölte, hogy a járvány miatt elhalasztja az augusztus 31. és szeptember 8. közötti időszakra tervezett, Európán kívüli válogatott találkozókat, melyeket jövőre, január 24. és február 1. között pótolnak.

A európai szövetség (UEFA) arra kérte a nemzeti szövetségeket, az egyes országok kormányaival egyeztetve vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy miként mentesülhetnek a labdarúgók a kötelezően előírt házi karantén teljesítése alól.


24.hu

A Barcelona elnöke kész lemondani, hogy Messit maradásra bírja

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke kész lemondani tisztségéről annak érdekében, hogy Lionel Messi mégse hagyja el a klubot.


A TV3 katalán közszolgálati televízió információja szerint - amelyet közölt több spanyol portál és megerősített a Sport című barcelonai kiadású napilap is - az elnök egyetlen feltételhez kötötte távozását: az argentin klasszis a nyilvánosság előtt mondja ki, hogy konkrétan az ő személyével van problémája és miatta akar távozni az egyesülettől, viszont az ő kilépését követően hajlandó maradni, valamint elfogadni az igazgatóság döntéseit.
   
A spanyol sajtóban megjelent hírek szerint Bartomeu szeretne találkozni Messivel, az argentin azonban nem hajlik erre a megbeszélésre, viszont készül a csapat vasárnap esedékes első edzésére.
   
A Barcelona kedden erősítette meg hivatalosan a napokkal korábbi sajtóértesülést, miszerint a hatszoros aranylabdás Messi távozni akar. A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/2004-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett.
   
A katalán gárda augusztus 14-én 8-2-re kikapott a későbbi győztes Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében, ezzel a történelmi vereséggel pedig eldőlt, hogy a klub a 2007/2008-as évad után először zár trófea nélkül egy szezont. Azóta Ronald Koeman személyében kinevezték az új vezetőedzőt, aki sajtóhírek szerint több játékostól - köztük Luis Suáreztől, Ivan Rakitictől, Arturo Vidaltól és Samuel Umtititől is -  megválna, ami állítólag az utolsó csepp volt Messi számára.
   
Kedden éjjel több száz szurkoló tüntetett a csapat stadionjánál, a Nou Campnál. A drukkerek kiálltak az argentin csapatkapitány mellett és a vezetőséget hibáztatják a kialakult helyzetért, egyúttal Bartomeu távozását követelték.
   
Bár Messi szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretne csapatot váltani, ez lehetővé tenné számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy - a Barca tájékoztatása szerint - annak a határideje, hogy jelezze ilyen irányú szándékát, júniusban lejárt. A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

forrás: MTI

BL-selejtező - Horvát, svájci, szerb, azeri vagy izraeli riválissal találkozik a Ferencváros

Horvát, svájci, szerb, azeri vagy izraeli riválissal találkozik legközelebb a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében.


A BL-kvalifikáció harmadik fordulójára készülő ferencvárosi klub honlapja szerint a bajnokok ágán szereplő magyar együttes UEFA-együtthatója alapján nincs a kiemelt csapatok között, így a horvát Dinamo Zagreb, a svájci Young Boys, a szerb Crvena zvezda, az azeri Qarabag vagy az izraeli Makkabi Tel-Aviv gárdájával találkozik szeptember 15-én vagy 16-án.
   
A harmadik forduló sorsolását hétfőn tartják, amikor az is eldől, hogy az FTC házigazdaként vagy vendégként lép pályára az eddigiekhez hasonlóan egymeccses párharcban.
   
A magyar bajnoki címvédő a múlt héten, a selejtező első körében a svéd Djurgardent győzte le otthon 2-0-ra, majd szerdán bravúrral nyert 2-1-re a skót Celtic FC vendégeként. A csoportkörös szerepléshez még két párharcot kell megnyernie a Ferencvárosnak. Ha nem jár sikerrel, átkerül az Európa-ligába.

forrás: MTI

Mundo Deportivo megnyugtató híre mára, aki izgult volna Alba hajáért:
Jordi Alba has undergone a hair transplant after the season ended.


#19 szeptember 02, 2020, 20:29:07, csabax
Vajon most fetreng?

Coronavirus : Neymar (PSG) testé positif
https://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Coronavirus-neymar-teste-positif/1167224

Legfontosabb hírek Barcelonából:
https://www.thesun.co.uk/sport/football/12570167/barcelona-jordi-alba-hair-transplant/

Úgy tűnik, hogy a beavatkozás jól sikerült, idő kell neki, de szerintem rendben lesz.

Egy francia klub lett a Manchester City tulajdonosainak tizedik csapata

A Manchester Cityt is birtokló The City Football Group megvásárolta a francia másodosztályú ES Troyes AC többségi tulajdonrészét.

Az Abu-Dzabi központú vállalatnak a tizedik klubja lett a Troyes, miután megvette Daniel Masoni részvényeit. Az adásvételt a francia labdarúgás pénzügyi felügyelete is engedélyezte, írja az MTI.

,,Egy ideje érdeklődünk a francia futball iránt, és régóta csodáljuk az ESTAC-ot. Ezért örülünk, hogy befejeződött a tizedik klubunk felvásárlása, ami állandó jelenlét biztosít számunkra Franciaországban" – mondta Ferran Soriano, a CFG vezérigazgatója.

A CFG klubjai közé tartozik az amerikai New York City FC, az ausztrál Melbourne City, a spanyol Girona, a japán Yokohama Marinos, a kínai Szecsuan Csiuniu FC, az indiai Mumbai City FC, az uruguayi CA Torque és a belga Lommel FC is, az Atlético Venezuela csapatával pedig együttműködési megállapodása van.

Az 1986-ban alapított Troyes a negyedik helyen állt, amikor a koronavírus-járvány miatt tavasszal félbeszakították a francia másodosztály előző idényének küzdelmeit.


24.hu

Valamelyik szolgáltatónál van már ez a csatorna?  Az Invitel még néma.

Megvan, melyik csatornán lehet majd nézni a bődületes Szoboszlai-gólokat

Az ARENA4 sportcsatorna pénteken bejelentette, hogy megszerezte az osztrák élvonalbeli bajnokság közvetítési jogait.

A megállapodás szerint Magyarországon csak ezen a csatornán lehet majd a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Red Bull Salzburg mérkőzéseit nézni, ennek a csapatnak minden bajnokiját programjára is tűzi az ARENA4.

Az osztrák bajnokság az egyik legdinamikusabban fejlődő közép-európai liga, Szoboszlai Dominik pedig hétről-hétre bizonyítja, hogy napjaink egyik legtehetségesebb magyar futballistája. Amikor néhány évvel ezelőtt Dzsudzsák Balázs a PSV-hez szerződött, a holland bajnokságot közvetítő magyar sportcsatorna nézettsége ugrásszerűen megnőtt, mert mindenki a magyar szélső meccseire volt kíváncsi. Biztos vagyok benne, hogy Szoboszlai Dominik és a Salzburg bajnoki találkozói is hasonló érdeklődést váltanak majd ki az ARENA4 nézőiben – érvelt a döntés mellett Misur Tamás, az ARENA4 főszerkesztője.

Az osztrák Bundesliga mérkőzései mellett a skót Premier League és angol Championship, azaz a másodosztály meccseit is megtalálhatják az a csatorna kínálatában. A 2020 augusztusában elindított csatorna további prémium sportjogokkal is rendelkezik, az NHL az NFL mérkőzései mellett az NCAA egyetemi amerikaifutball-bajnokság, valamint a MotoGP és az Indycar futamai is az ARENA4-en lesznek láthatók.


24.hu

Szia

UPC/Vodafone,legmagasabb csomagom van,abban benne van.

Európai Szuperkupa - Ceferin: fontos teszt lesz a budapesti mérkőzés

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint a koronavírus-válságban fontos teszt lesz az Európai Szuperkupa-mérkőzés, amelyre szeptember 24-én kerül sor Budapesten a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla között.


"A következő kihívás számunkra az, hogy a sportág legfontosabb részét, a szurkolókat visszahozzuk a stadionokba" - mondta kedden a szlovén sportvezető az európai futballklubokat tömörítő szövetség (ECA) online értekezletén. Hozzátette: az országokban érvényben lévő különböző szabályozások és az oda-visszavágós rendszer ideiglenes mellőzése miatt a BL- és az El-selejtezőben még nem lehetséges a nézők jelenléte.
   
Kiemelte, hogy éppen ezért lesz különösen nagy jelentősége a budapesti összecsapásnak, amelyet tesztként is kezelnek.
   
"Sokat tapasztalhatunk a találkozóból, hogy mit kell tennünk a következő szezonban. De azt mindig szem előtt kell tartanunk, amit a helyi kormányok előírnak, a rendelkezéseket szigorúan be kell tartani" - hangsúlyozta.
   
Az UEFA közlése szerint a Puskás Aréna kapacitását csak mintegy 30 százalékosan használják ki. A két résztvevő klub szurkolói 3000-3000 jegyet kapnak. A nézőknek maszkot kell viselniük, fertőtleníteniük kell a kezüket, tartaniuk kell egymástól a megfelelő távolságot és mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét.
   
Magyarországra érkezéskor minden jegytulajdonost kötelező orvosi vizsgálatnak vetnek alá. Ezen kívül egy angol vagy magyar nyelvű, 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztre is szükségük lesz az érintetteknek.
   
A Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentette, miszerint Csányi Sándor elnök, valamint Aleksander Ceferin közösen kezdeményezte, hogy az önfeláldozó munkát végző magyar egészségügyi dolgozók számára különítsenek el 500 darab belépőt a mérkőzésre.

forrás: MTI

Dzsudzsák Balázs Shane Tusup irányításával készül

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka korábbi edzőjével - és férjével -, Shane Tusuppal készül a 108-szoros válogatott labdarúgó, Dzsudzsák Balázs.


A 33 éves, jelenleg klub nélküli, így szabadon igazolható szélső, valamint az amerikai szakember együttműködése - utóbbi menedzsmentjének szerdai közleménye szerint - a fizikális felkészülésre összpontosul.
   
Az MTK Budapestnél edző Dzsudzsák elmondta, még mindig komoly célok lebegnek előtte, Shane Tusup pedig biztosította arról, hogy tudna neki segíteni.
   
"A pályafutásom ezen szakaszában szerettem volna, ha egy erős, kemény, elismert szakember irányítja a fizikális felkészülésemet. Sikeres karriert tudhatok eddig magam mögött, ahogy Shane is komoly sikereket ért el az úszásban, újabban pedig a labdarúgásban is. Tudom, hogy kemény munkával mit ért el a sportolóival, bízom a szakértelmében. Hiszek abban, hogy az élet nem véletlenül hozza össze az embereket egymással, biztos vagyok benne, hogy nagyszerűen alakul majd a közös munka" - nyilatkozta Dzsudzsák.
   
Shane Tusup elmondta, Dzsudzsák többször bizonyította, hogy a magyar válogatottért bármire képes és bízik benne, hogy a közös munka gyümölcseként még számos nagy sikert érhet el mind klubszinten, mind a nemzeti csapat kapitányaként.
   
Tusup az úszósportban Szilágyi Liliána edzője, míg a labdarúgók közül foglalkozik Szoboszlai Dominikkel és a kapus Bogdán Ádámmal.

forrás: MTI

https://youtu.be/M4l7X_4dyhg


Mindig éreztem, hogy valahol legbelül terrorista a srác.

A legjobban fizetett tíz játékos:

1. Lionel Messi (FC Barcelona) 126 millió dollár (92 milliós fizetés+34 milliós reklámbevétel)

2. Cristiano Ronaldo (Juventus) 117 (70+47)

3. Neymar (Paris Saint-Germain) 96 (78+18)

4. Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) 42 (28+14)

5. Mohamed Salah (Liverpool FC) 37 (24+13)

6. Paul Pogba (Manchester United) 34 (28+6)

7. Antoine Griezmann (FC Barcelona) 33 (28+5)

8. Gareth Bale (Real Madrid) 29 (23+6)

9. Robert Lewandowski (Bayern München) 28 (24+4)

10. David De Gea (Manchester United) 27 (24+3)

24.hu, Forbes

Idézetet írta: LosGabos Dátum szeptember 15, 2020, 13:49:59
24.hu, Forbes

Tehát a Forbes összerakta a listát, a 24.hu meg lefordította. :beerchug: