Tenisz hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Korábban olvastam, hogy állítólag azért nem indult a US Openen, mert nincs akkora esély, mint a Garroson. Állítólag pihen, hogy ott már teljesen fitt és egészséges legyen, mert nyerni akar.

ATP Kitzbühel kvali 1. kör

Balázs Attila - Huesler (303.) 4-6 0-6

:-\

Nadal a jövő heti, római tornán versenyez újra
A jövő heti, római tornán tér vissza csaknem hét hónapos kihagyás után Rafael Nadal, a spanyolok teniszsztárja.

,,A Foro Italico mindig is különleges hely volt a számomra, idén pedig kiváltképp az, mivel hosszú szünet után ott versenyzek ismét" – jelentette be kedden a 19-szeres Grand Slam-bajnok, aki rekordot jelentő módon kilencszer diadalmaskodott az olasz fővárosban.

A 34 éves klasszis a koronavírus-járvány miatt kihagyta a New Yorkban rendezett cincinnati tornát és a jelenleg zajló US Opent is, melyen ő volt a címvédő. Legutóbb februárban szerepelt Acapulcóban, ahonnan ugyancsak trófeával tért haza.
forrás:nso.hu

Nem indul a francia nyílt teniszbajnokságon az ausztrál Asleigh Barty, a női egyes címvédője.
A világranglista vezetője kedden Instagram-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy az egészségügyi kockázatok miatt lemondta a részvételt. Döntésében az is közrejátszott, hogy edzője a beutazási korlátozások miatt valószínűleg nem lehetett volna ott Párizsban.

Az elmúlt évi francia bajnokság a legfontosabb torna volt a pályafutásomban, ezért is nehéz volt meghozni ezt a döntést. Az egészség, a családom és a csapatom biztonsága azonban mindennél fontosabb– írta a 24 éves játékos.
forrás:index.hu

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 07, 2020, 17:50:12
ATP Kitzbühel kvali 1. kör

Balázs Attila - Huesler (303.) 4-6 0-6

:-\

Rohadék. Pedig mennyire jól kiegészítette a "tuti" duplás szelóm.  ;D

Fucsovics Márton: jól sikerült az újrakezdés

Elégedetten nyilatkozott egy hónapos amerikai túrájáról Fucsovics Márton, a férfi tenisz-világranglista 66. helyezettje.


"Jó újra itthon lenni, a Cincinnatiből áthelyezett versenyen és a US Openen nyolc meccsből hatot megnyertem, előzőleg aláírtam volna ezt az eredményt. Sok pontot gyűjtöttem, és örülök, hogy ilyen jól sikerült az újrakezdés a koronavírus-járvány miatti leállás után" - mondta szerdán az M1 aktuális csatornának, kiemelve, hogy a tengerentúlon kétszer is megverte a korábbi ATP-világbajnok bolgár Grigor Dimitrovot.
   
A Davis Kupa-válogatott vezére kifejtette, a nyári felkészülés során sokat fejlődött a szervája és javult a kondíciója, s úgy érzi, jó irányba halad a pályafutása azóta, hogy Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal dolgozik együtt.
   
Ami a New York-i zárt kapus rendezést és a szigorú járványügyi előírásokat illeti, Fucsovics elmesélte, mindenkinek szokatlan volt, hogy be vannak zárva egy "buborékba", csak a pályán és a hotelben tartózkodhattak, ezzel együtt a nézők hiánya segített neki abban, hogy csak a játékra koncentráljon. Babos Tímea és Kristina Mladenovic első helyen kiemelt párosának kizárásáról úgy vélekedett, hogy sajnálja Babost, és olyan szempontból mindenképpen igazságtalan döntés született, hogy a francia partner egyszer sem produkált pozitív tesztet.
   
Ami a jövőt illeti, az első számú magyar teniszező elmondta, a hétvégén Rómában selejtezőt kellene játszania, így az átállás rövidsége miatt azt a tornát kihagyja. Utána, ha Hamburgban felfér a főtáblára, akkor elutazik, ha nem, akkor elvégez egy kemény felkészülést a Roland Garrosra.
   
"Tavaly Párizsban az első körben kikaptam, így nem kell védenem ott pontot, és egy-két megnyert meccsel előrébb jöhetnék a ranglistán. A cél az, hogy az év végére visszakerüljek a top 50-be" - tette hozzá.

forrás: MTI

Serena Williams visszalépett a római tornától

Achilles-ín sérülése miatt visszalépett a római salakpályás tenisztornától az amerikai Serena Williams.

Az egyéniben 23-szoros Grand Slam-győztes klasszist a US Openen már csütörtökön, a Viktorija Azarenkával szemben elszenvedett elődöntős vereség alkalmával is ápolni kellett, és be is kellett kötözni a bokáját.

Williams pályafutása során négyszer diadalmaskodott az olasz fővárosban, ahol most rajta kívül a cseh Petra Kvitová, a kanadai Bianca Andreescu és a világelső ausztrál Ashleigh Barty sem lesz ott a mezőnyben.
forrás:nso.hu

 A japán Oszaka Naomi lett a 2020-as US Open női egyesének győztese, miután a finéléban három játszmában legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát.

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Oszaka (japán, 4.)–Azarenka (fehérorosz) 1:6, 6:3, 6:3

,,Szeretnék példát mutatni a fiamnak, és inspirálni nők millióit, hogy édesanyaként sem kell feladniuk az álmaikat. Szülőnek lenni a legfontosabb az életemben, de vannak céljaim a pályán is – vezette fel az US Open döntőjét a fehérorosz Viktorija Azarenka, akire a 2018-as bajnok, Oszaka Naomi várt. A 18-szoros Grand Slam-bajnok amerikai legenda Chris Evert szerint minden idők legszínvonalasabb női elődöntőit láthattuk, ebből következően a legjobb döntőre számítottak sokan. Nos, nekik csalódniuk kellett, de ettől függetlenül érdekes mérkőzést láthattunk.

Mindkét hölgy karrierje harmadik GS-trófeájáért szállt harcba, Azarenka 2012-ben és 2013-ban az Australian Opent nyerte meg, Oszaka két évvel ezelőtti New York-i siker mellett tavaly Melbourne-ben nyert.

És most rögtön elveszítette az első adogatójátékát, és szétesően, önbizalom nélkül játszott ezt követően is: ellenfele nem brillírozott, csak megbízhatóan ütögette vissza a labdákat, ez pedig elég volt a hibát hibára halmozó japán teniszezőnő ellen. Az első játszma 6:1-gyel lett Azarenkáé, bő fél óra alatt.

A második játszmában hamar elhúzott kettő nullára, és már úgy nézett ki, hamar véget ér a finálé, amikor Oszaka összekapta magát, elvette a magát talán már nyeregben érző ellenfele adogatását, ezzel kikerül a gödörből, ráadásul úgy, hogy ellenfelét lökte be oda maga helyett – 6:3-ra elbukta Azarenka a második játszmát.

És a harmadikra nagyon elfáradt testben és lélekben is, a negyedik játékban elbukta az adogatását, Oszaka pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Pedig Azarenka egyáltalán nem adta könnyen meg magát, a végsőkig harcolt, ahogyan ezt korábban megígérte, nem kell szégyenkeznie a gyermeke előtt.

Ez a mérkőzés akkor dőlt el a japán teniszezőnő javára, amikor azt ellenfele már majdnem megnyerte, 1994 óta nem nyertek ezen a tornán döntőt első elveszített játszma után!
Forrás: nso.hu

A US Openen a harmadik fordulóig jutó Fucsovics Márton feljött a 61. helyre a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A nőknél Babos Tímea öt helyet rontva a 106. helyen áll.

A legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton öt helyet javított, Balázs Attila ugyanennyit rontva most a 83.
forrás:nso.hu

ATP-VILÁGRANGLISTA (2020. szeptember 14.)
  1. ( 1.) Novak Djokovics (szerb) 10 860 pont
  2. ( 2.) Rafael Nadal (spanyol) 9850
  3. ( 3.) Dominic Thiem (osztrák) 9125
  4. ( 4.) Roger Federer (svájci) 6630
  5. ( 5.) Danyiil Medvegyev (orosz) 5890
  6. ( 6.) Sztefanosz Cicipasz (görög) 5195
  7. ( 7.) Alexander Zverev (német) 4650
  8. ( 8.) Matteo Berrettini (olasz) 2940
  9. ( 9.) Gaël Monfils (francia) 2860
10. (11.) Roberto Bautista Agut (spanyol) 2620
11. (10.) David Goffin (belga) 2555
12. (14.) Andrej Rubljov (orosz) 2414
13. (12.) Fabio Fognini (olasz) 2400
14. (17.) Denis Shapovalov (kanadai) 2345
15. (13.) Diego Schwartzman (argentin) 2265
...61. (66.) Fucsovics Márton 867
...83. (78.) Balázs Attila 722



WTA-VILÁGRANGLISTA (2020. szeptember 14.)
  1. ( 1.) Ashleigh Barty (ausztrál) 8717 pont
  2. ( 2.) Simona Halep (román) 6356
  3. ( 9.) Oszaka Naomi (japán) 5780
  4. ( 3.) Karolína Plísková (cseh) 5205
  5. ( 4.) Sofia Kenin (amerikai) 4700
  6. ( 5.) Elina Szvitolina (ukrán) 4580
  7. ( 6.) Bianca Andreescu (kanadai) 4555
  8. ( 7.) Kiki Bertens (holland) 4335
  9. ( 8.) Serena Williams (amerikai) 4080
10. (10.) Belinda Bencic (svájci) 4010
11. (12.) Petra Kvitová (cseh) 3736
12. (11.) Arina Szabalenka (fehérorosz) 3615
13. (13.) Konta Johanna (brit) 3152
14. (27.) Viktorija Azarenka (fehérorosz) 3122
15. (14.) Madison Keys (amerikai) 2962
...106. (101.) Babos Tímea  650
...207. (204.) Jani Réka 315

forrás:NSO

Roland Garros: a US Open-bajnok Oszaka sérülés miatt nem indul

Térdszalagsérülés miatt nem indul a szeptember 27-én kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon Oszaka Naomi, a US Open női bajnoka.

A 22 éves japán sztár csütörtökön jelentette be távolmaradását. Oszaka már a fehérorosz Viktorija Azarenka elleni,  szombati US Open-döntőn és korábban is fájlalta a térdét,

,,Sajnos ebben az évben nem tudok játszani a Roland Garroson" – írta közösségi oldalán a világranglista harmadik helyezettje.

,,A szalagok még mindig fájnak, nincs időm salakon készülni, és ez a két verseny túl közel van egymáshoz. A szervezőknek és a játékosoknak minden jót kívánok."
forrás:nso.hu

Nem rendezik meg októberben a linzi női tornát

Elhalasztják az október közepére kiírt, 2.219 millió dollár összdíjazású linzi női tenisztornát.

Az osztrák viadal rendezői a koronavírus-járvány miatt döntöttek úgy, hogy nem tartják meg október 12. és 18. között az eseményt, de bíznak benne, hogy még az idén megtarthatják.

,,A november eleje és december második hete közötti időszakban keresünk megfelelő időpontot" – nyilatkozta pénteken Sandra Reichel versenyigazgató.

A női teniszezők versenynaptárában nem a linzi az egyetlen függőben lévő torna. A szöuli Hana Bank Korea Open ugyanis október 6-án rajtolt volna, ám azt is elhalasztották és keresik az új időpontját. Csütörtökön derült ki, hogy október utolsó hétvégéjén nem tartják meg a moszkvai Kreml-kupát (Kremlin Cup), melyet töröltek az idei naptárból.
forrás:MTI

Naponta legfeljebb ötezer embert engednek be a francia nyílt teniszbajnokságnak otthont adó párizsi sportcentrumba.

A júliusi tervek szerint a napi limit 20 ezer néző volt, ez másfél hete 11 500-ra módosult, és ezt csökkentették kevesebb mint a felére az illetékes hatóságok a koronavírus-járvány miatt csütörtökön.

Ez súlyos csapás a Francia Tenisz Szövetség és a sportág minden kedvelője számára – írta pénteki számában a Le Parisien című napilap. Az elmúlt években a Roland Garros leglátogatottabb napjain 40 ezer ember látta a helyszínen a mérkőzéseket.

A salakpályás Grand Slam-torna szeptember 27-én kezdődik és október 11-én ér véget. A múlt vasárnap véget ért amerikai nyílt bajnokságot zárt kapuk mögött rendezték.
forrás:MTI

Azért így hangulatosabb lesz, hogy nézők is mehetnek be és reméljük nem lesz ennek járványügyi következménye.

Szerintem is jobb legalábbis nekünk TV nézőknek,mert így olyanok meccsek mintha valami edző meccsek lennének. :ok: