Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Tomori Zsuzsanna a Vipers Kristiansand csapatához igazolt

A Bajnokok Ligájában címvédő norvég Vipers Kristiansand kézilabda-csapatánál folytatja pályafutását Tomori Zsuzsanna. Szerződése egy idényre szól.

A 34 esztendős játékos érkezését kedden jelentette be új klubja, amely szombaton a Győri Audi ETO KC ellen kezdi meg a BL új szezonját.
   
Tomori 189-szer szerepelt eddig a magyar válogatottban, ezzel az örökrangsor 16. helyén ál, ugyanakkor az aktívak között az első.
   
A Vasas, az FTC, a Győr és legutóbb a Siófok játékosa volt. Az ETO-val háromszor nyert BL-t (2017, 2018, 2019), az FTC-vel kétszer KEK-et (2011, 2012), nyolcszoros magyar bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes. A 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes, a 2008-as olimpián pedig negyedik helyezett volt. Magyarországon 2012-ben, 2015-ben és 2016-ban az év játékosának választották.
   
"Nagyon örülök, hogy a Vipershez szerződtem. Évek óta mindig vágytam arra, hogy Magyarországon kívül is játszhassak, és nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam Norvégiába. A kultúra izgalmas és más, és szerintem a norvég élet jól fog állni nekem" - fogalmazott a Kristiansand honlapján Tomori. "Amint a Vipers megkeresett, természetes volt, hogy őket válasszam. Tetszik, ahogy kézilabdáznak, és remélem, hogy segíthetek a csapatnak a következő szezonban a kitűzött célok elérésében."

forrás: MTI

Golovin: a korábban elkezdett munkát próbáljuk tovább vinni

Az augusztus végén kinevezett szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir a korábban elkezdett munkát próbálja tovább vinni a magyar női kézilabda-válogatottnál.

"A nők lelkét ismerve, nekik kell egy séma, amit követhetnek. Idáig is volt, amit megpróbáltunk folytatni. A korábban elkezdett munkát szeretnénk tovább vinni, mert szerintem ez a siker titka. Nem szabad kapkodni, mert az csak zűrzavart okoz. Biztosan lesznek változások, de csak apránként" - nyilatkozta hétfőn az MTI-nek az edző.
   
A nemzeti csapatot tavaly januártól az idén nyárra halasztott tokiói olimpia végéig a bajnoki címvédő Ferencváros vezetőedzője, Elek Gábor irányította, előbb Danyi Gáborral együtt társkapitányként, majd önállóan.
   
Golovin 2018-ban világbajnokságot, egy évvel később Európa-bajnokságot nyert a magyar juniorválogatottal, emellett az MTK élvonalbeli csapatát irányítja. A felnőtt válogatott szombat délelőtt óta készül együtt a jövő novemberi Európa-bajnokság selejtezősorozatának első két fordulójára: szerdán Érden a portugál, vasárnap Nagytapolcsányban (Topolcany) pedig a szlovák együttes lesz az ellenfél.
   
A külföldön szereplő Tomori Zsuzsanna és Szikora Melinda csak hétfő délután csatlakozott a kerethez, Szöllősi-Zácsik Szandra szereplésére pedig egészségi okok miatt ezúttal nem számíthat a szakmai stáb.
   
"Válogatott szinten minden nap fontos, hiszen nincs sok belőlük, egy évben 21 nap áll rendelkezésünkre a világversenyeken kívül, amikor közösen dolgozhatunk. Ez nem olyan sok idő a csapatépítésre" - vélekedett az odesszai születésű, 51 éves Golovin.
   
Hozzátette, már az első összetartás elején elmondta játékosainak az elvárásait.
   
"Mindenkire szükség van. Tudom, hogy van, aki tapasztaltabb, vagy jobb játékos, de a válogatott sikeréhez mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. Elvárom, hogy mindenki, aki itt van, önbizalommal tele, a legjobb tudása szerint játsszon" - magyarázta.
   
A kapitány elárulta, a felnőtt válogatott játékában biztosan lesznek olyan elemek, amelyek a sikeres juniorcsapatoknál is előfordultak.
   
"Szeretem a gyors kézilabdát, de abban van rizikófaktor, előfordulhat több technikai hiba. Az nem lehet, hogy az első naptól futunk, mint az őrültek" - szögezte le Golovin, aki 1992 óta él Magyarországon, hiszen játékosként a Szolnok, a Kiskőrös, a Százhalombatta, a Hargita KC és a Dabas csapatát erősítette, majd volt a Százhalombatta, a Kispest SE, a Bugyi SE, a Kiskunhalas és a Siófok vezetőedzője is.
   
A tréner felidézte, hogy a juniorválogatottnál szerencsések voltak, mert a világversenyek előtt öt hét állt rendelkezésükre a felkészülés során.
   
"Fizikálisan egyszerűbb volt összerakni a programot, hogy a világversenyre mindenki azonos szinten legyen. Most nagyon kevés az idő az erőnléttel foglalkozni. Nagyon fontos a páros kapcsolatok alakítása, a taktika, és elsősorban azt kell erőltetni, amiben a klubcsapatukban eredményesek a lányok" - magyarázta.
   
A portugálok és a szlovákok elleni selejtezők kapcsán Golovin úgy fogalmazott, a válogatott már megmutatta, hogy képes csúcsteljesítményre a világ legjobbjai ellen, de vannak olyan mérkőzések is, amikor nagyon küszködik egy gyengébb ellenféllel szemben.
   
Az új kapitány első keretében helyet kapott Planéta Szimonetta is, aki legutóbb a 2018-as Európa-bajnokságon lépett pályára nemzeti színekben. Azt követően makacs Achilles-ín-sérülés miatt mindkét lábát meg kellett operálni, és csak idén május elején, 791 nap elteltével térhetett vissza a pályára, majd nyáron a francia Chambray Touraine együtteséből Debrecenbe igazolt.
   
"Tudjuk, hogy ami műtött, az nem lesz olyan, mint előtte volt, de most minden rendben. Egyelőre nincs szükség kíméletre, de azt jósolták, hogy később lesz vele problémám" - nyilatkozta az MTI-nek a 27 éves jobbátlövő.
   
Hozzátette, Debrecenben könnyű volt beilleszkednie a csapatba, és így a játék is könnyebben megy neki. Meglátása szerint van még hova fejlődnie, mert nem jött vissza olyan hamar a korábbi formája, ahogyan szerette volna, de jó úton halad.
   
Mint mondta, a válogatott edzőtábor kezdetén megbeszélték az új kapitánnyal, mik a szabályok, az alapelvek és az általános elvárások.
   
"Főbb szerepem védekezésben lesz, arra kell összpontosítanom, de az edzőnk azt mondta, hogy nem kizárólag arra, mert tudja, hogy támadásban is meg tudom oldani a feladatomat" - mondta az 53-szoros válogatott Planéta.
   
Hozzátette, az eddigi megbeszélések és edzések alapján a gyors kézilabda és Tomori Zsuzsanna, Szöllősi-Zácsik Szandra, illetve Háfra Noémi jóvoltából a markáns átlövőjáték egyaránt jellemző lesz a csapatra, amelynek erőssége lehet, hogy ezeket tudja váltogatni is.
   
Planéta elárulta, mindössze egy videófelvétel áll rendelkezésükre a portugálokról, és mivel csupán négy napjuk van felkészülni az első meccs előtt, csak az alapokat tudják átvenni.
   
"Védekezésben fontos lesz az agresszivitás és a küzdeni tudás, támadásban pedig technikásabbak vagyunk náluk. A további összetartásokon több időnk lesz elmélyíteni a dolgokat és felkészülni" - vélekedett.
   
Az ezen a héten kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat márciusban folytatódik, a csoport negyedik tagja a világbajnoki ezüstérmes spanyol válogatott. A jövő novemberi északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű kontinensviadalra a csoport első két helyezettje jut ki.
   
A magyarok decemberben Spanyolországban világbajnokságon vesznek részt, ahol a csoportküzdelmek során Szlovákiával, Csehországgal és Németországgal találkoznak.

forrás: MTI

Továbbra is az Audi Hungaria lesz a Győri ETO KC főtámogatója

Az Audi Hungaria Zrt. három évvel meghosszabbította főtámogatói szerződését az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri ETO KC női kézilabdaklubbal.


"Vállalatunk elhivatott támogatója a művészeteknek és a sportnak. A Győri Audi ETO KC a világ egyik legsikeresebb kézilabdacsapataként lenyűgöző sikertörténetet ír" - mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a szerződés ünnepélyes aláírásával egybekötött csütörtöki sajtótájékoztatón Győrben.
   
Hozzátette, cégük számára a régió legnagyobb munkáltatójaként alapvetés, hogy hozzájáruljon a megyeszékely és környéke fejlődéséhez, az ott élők életszínvonalának emeléséhez.
   
Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyekért és szervezetért felelős igazgatósági tagja felidézte, hogy a női kézilabdaklub öt BL-aranyérem mellett egyaránt 15 bajnoki címmel és Magyar Kupa-győzelemmel büszkélkedhet.
   
"Nagy örömünkre szolgál, hogy mi is hozzájárulhatunk ezekhez a kiemelkedő teljesítményekhez" - fűzte hozzá.
   
Bartha Csaba, az ETO KC elnöke úgy fogalmazott, csapatuknak továbbra is a világszerte ismert Audihoz, és az általa képviselt brandhez megfelelően kell teljesítenie.
   
"Bízom benne, hogy az eddigi eredményeink mellett a következő szezonokban is méltóképpen képviseljük a márkát a pályán belül és kívül is" - nyilatkozta a klubelnök, majd felidézte, hogy a vállalat és az egyesület kapcsolata 2006 óta tart.
   
A csapaton kívül az Audi Hungaria a névadó szponzora a győri multifunkcionális csarnoknak is, amely 2014 óta otthona a női kézilabdázóknak, emellett számos magas színvonalú rendezvénnyel színesíti a város kulturális kínálatát.
   
A csütörtöki eseményen Alfons Dintner bejelentette, hogy ugyancsak három esztendővel meghosszabbították főtámogatói megállapodásukat a Győri Balettel, a társulatot a műfaj legjelentősebb hazai képviselőjének nevezte, amely a világ leghíresebb színpadain szerepel. Ennek apropóján a sajtótájékoztató elején Ambros Martín vezetőedző, valamint Fodor Csenge, Háfra Noémi és Stine Oftedal négy balett-táncossal együtt lépett fel.
   
"A Győri Balett évről-évre képes a megújulásra, a fejlődésre, egy olyan magas minőséget és világszínvonalat képvisel, amelyre méltán lehetünk büszkék" - vélekedett Németh Kinga.
   
Velekei László, a Győri Balett igazgatója felidézte, hogy társulatukat 1997 óta, főszponzorként 2002 óta támogatja az Audi Hungaria.
   
A támogatás összegéről a felek nem adtak tájékoztatást.

forrás: MTI

#123 november 01, 2021, 19:45:33, csak1tomi
A NEMZETKÖZI KÉZILABDA SZÖVETSÉG (IHF) MÓDOSÍTOTTA A MEZSZABÁLYT STRANDKÉZILABDÁBAN, ÍGY A NŐI JÁTÉKOSOKNAK BIKINIALSÓ HELYETT RÖVIDNADRÁGOT KELL VISELNIÜK.



így hullik el a világ, a régi jó dolgokból nem marad semmi  >:( :noway: :fakk:

Danyi Gábor interjú, olvassátok

https://telex.hu/sport/2021/11/13/danyi-gabor-siofok-edzovaltas-gyor-valogatott-olimpia

ezt meg csak úgy kiragadom belőle:

"Akkor mi a baj? Henny Reistadot és Háfra Noémit szokták összehasonlítani, hogy míg juniorban a magyar volt jobb, a felnőttek között hirtelen nagy lett a különbség a norvég javára.

Ha egy játékos elhiszi, hogy ő ott marad, ahol juniorkorában volt, nem szerencsés. Ha el is hitetjük vele, hogy ő jó, és már topszinten van, az pedig kifejezetten káros. Nemcsak kézilabdáról beszélek most. Azt hisszük, hogy a következő lépés egy karrierben ugyanolyan, mint az addigiak voltak, de a felnőttszint nem olyan. A hatodikról a tizenhatodikra kell hirtelen ugrani. A győri Brattset nem volt korosztályos válogatott, mégis könnyen felkapaszkodott a tizenhatodikra felnőttkorában. Reistad sem nyert korosztályos világversenyt, ha jól emlékszem, és most folyamatosan irigylésre méltó teljesítményt nyújt. Mi az eredményt várjuk az utánpótlásban, ők nem. Azt tudomásul kell venni, hogy a tehetséggondozásnak a tanulás is a része. El kell fogadni, hogy a tehetséggondozás nem üres szólam, hanem egy életmód. Az életmódhoz hozzátartozik a tanulás, az étkezés, a pályán kívüli élet. Vonatkoztassunk el Háfrától. Ha valaki megállt a fejlődésben, mindig felelősöket keresünk, kire lehet rámutatni. Noha sokkal komplexebb probléma ez annál, hogy egy felelős legyen, aki majd elviszi a balhét. Realitás, önértékelés és valóságtudat nélkül vannak a fiataljaink, mert elcsúszott valami. Szellemképes a tévé. Ebben nemcsak az edzők a hibásak. Amíg az elkényeztetés, a követelések hiánya uralkodó, az önkritikai érzék nem fejlődik, hiába várunk az áttörésre. Nagyon fontos feladat lenne a felsorolt tulajdonságok megértetése és kezelése."

Ez nem hír, de nem találtam relevánsabb topikot... Az egyik legaljasabb 7méteres, amit valaha láttam...  ;D

Remélem működik a link, egy Twitteren lévő videóhoz vezet:
https://twitter.com/RasmusBoysen92/status/1459991439878799360?s=20


Idézetet írta: zsivany20 Dátum november 16, 2021, 11:19:47
Ez nem hír, de nem találtam relevánsabb topikot... Az egyik legaljasabb 7méteres, amit valaha láttam...  ;D

Remélem működik a link, egy Twitteren lévő videóhoz vezet:
https://twitter.com/RasmusBoysen92/status/1459991439878799360?s=20

Brutál.  :ok:

Mikor lesz már végre normális beállós kinevelve Magyarországon női téren? A mostani 3, akit a VB-re visznek 5 forintot sem ér. Együtt nem fognak összesen 10 gólt sem dobni. :bash:

#128 november 19, 2021, 19:44:58, MessiÁs
Elsosorban nem az a baj hogy ne tudnanak golokat loni, hanem hogy eddig a jatekunk semmikepp sem beallo kozpontu volt. A jatek az volt hogy valahogy a szelre jusson le a labda es Schatzlek megoldjak, vagy majd belul , a belso 3as ellovi vagy eladja.

Nyilvan egyenileg vannak jobbak, csak a Gyorben van 3 klasszis aki óriásit lendítene a valogatotton ha magyarok lennenek. Plusz a franciaknak, oroszoknak szinten van klasszisuk ezen a poszton.


Szerintem amug lesz elorelepes a valogatottban e teren. Ki is hivnalak egy fogadasra, a 6csoportmeccsunk alatt a beállósoknak lesz over 23,5golja.
Ugye 6meccsunk akkor lesz ha elso korbol tovabbmegyunk.


Ezt a tippet Vamosra alapozom, aki jo jatekkapcsolatban van Bordassal es Tovizivel is es szerintem kicsit tobbet fogunk a beallosokra jatszani mint Eleknel.

#129 november 25, 2021, 17:39:02, csak1tomi
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 26., 21.00: Franciaország–MAGYARORSZÁG (Párizs) (Tv: Sport1)
November 28., 17.00: Franciaország–MAGYARORSZÁG (Párizs) (Tv: Sport1)




2022 nyártól Mörk az Team Esbjerg játékosa, 2éves szerződés

Játssz és nyerj Eb-jegyeket!

https://www.mksz.hu/cikk/2180

1. Svéd
2. Csoknyai
3. 2
4. 13
5. Sander
6. 84
7. Lékai
8. 5
9. 20.022
10. Spanyol

Többet nem segítek. :)

Játssz és nyerj Eb-jegyeket!

https://www.mksz.hu/cikk/2180

Mai adag:

1. Spanyolország
2. 3
3. 6. hely
4. Kovács Péter
5. 209
6. egyszer
7. 8100
8. Dánia
9. Watch Games. See More.
10. Németország

#132 január 06, 2022, 09:28:24, zsivany20
HABÁR A KÉZILABDA NEM TARTOZIK AZOK KÖZÉ A SPORTOK KÖZÉ, AMIKRE A LEGNAGYOBB ÖSSZEGEKBEN SZOKTAK FOGADNI, MÉGSEM RITKA, HOGY BUNDAMECCSEKKEL KERÜLNEK A CÍMLAPOKRA A KÉZISEK.

Elég ha a francia Montpellier 2012-es botrányára gondolunk, amikor az egyik kieső elleni mérkőzésükre érkezett be gyanúsan sok fogadás. A nyomozás során bizonyítást nyert, hogy összesen 7 játékosuk is fogadott a meccsre, többek közt a Karabatic fivérek is. Végül mindenki megúszta kisebb pénzbüntetéssel és rövidebb eltiltásokkal, börtönbe senkinek nem kellett vonulnia.



Az orosz U19-es fiúválogatott 8 tagja pénzt fogadott el azért, hogy elveszítsék a mérkőzéseiket. Őket még hazugságvizsgálatnak is alávetették a bizonyítási eljárás során. Végül több éves eltiltást kaptak az orosz szövetségtől.
A most kiemelt mérkőzéseket nem nevezte meg a svéd portál, de a leírásokból könnyen be lehet azonosítani, hogy melyekről lehet szó.
Az egyik meccset 2021. őszén a férfi Bajnokok Ligájában játszották. Közvetlenül a kezdés előtt hirtelen érkezett nagy mennyiségű fogadás arra, hogy az első félidő szoros eredménye után a hazai csapat 6 gólos győzelmet arat.

Nem volt nehéz dolga a szurkolóknak, hogy megtalálják a Montpellier-Brest találkozót, ahol a vendégek látványosan szétestek a második játékrészre. A fehéroroszok 9 technikai hibát vétettek 60 perc alatt, ebből hetet a meccs második felében. Az objektív tények mellett a "csak szemmel látható" tényezők is gyanúsak voltak; a Brest irányítói folyamatosan lassították a játékot, még több gólos hátrányban is, valamint a visszafutásokkal sem erőltették meg magukat.

A másik - szintén meg nem nevezett - meccset a női Európa Ligában játszották. Az egyik résztvevő egy svéd csapat volt, akik a két fordulós párharc első mérkőzését hivatalos formában is jelentették az EHF felé a kétes bírói ítéletek miatt.
Természetesen a leírásokból itt is kiderülhet, hogy melyik meccsről volt szó: a 2. selejtezőkörben lejátszott SPD Radnicki Kragujevac - H65 Höörs HK párharc szerbiai odavágója egészen kirívó statisztikákat mutat. A meccset egy román bírópáros vezette, akik finoman szólva is megfújták a hazai pályát. A szerbek 14 hétméterest végezhettek el, a svédek viszont csak 3-at. A kétperces kiállítások is óriási különbséget mutattak: a hazaiak 4 percig játszottak emberhátrányban, a vendégek viszont 12 percig.
A befejezést követően a Höörs részéről elkérték a mérkőzésről készült hivatalos videófelvételeket, de meghökkentő választ kaptak a szerbektől. Szerintük annak ellenére sem készült felvétel, hogy a meccset Szerbiában tv is közvetítette. Végül a visszavágón 13 gólos svéd győzelem született, de a Höörs ennek ellenére sem hagyta annyiban a dolgot:
"Tiszteletben tartjuk az EHF hivatalos felhívását és a sportág tisztaságát szem előtt tartva tettünk jelentést. Nem célunk, hogy változtassanak az eredményen, vagy bármi hasonló, de szeretnénk elérni, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő. Az edzőnk és a játékosaink is arról panaszkodtak, hogy még soha hasonlót sem éltek át, szerintünk 100%, hogy nem volt tiszta a meccs. Egyszerűen másról nem lehet szó. Az EHF-nek ki kell vizsgálnia a játékvezetők és mérkőzés"
A Handbollskanalen megkereste az EHF-et is, akik az alábbiakat válaszolták:
"A szervezetünk által használt Sportsradar nevű rendszerrel vizsgáltuk az említett meccset is, amit a svéd csapat jelentett felénk. A részletes vizsgálatunk viszont nem hozott egyértelmű eredményeket. További jelentéseket nem kaptunk (ilyen lehetne például a mérkőzés ellenőrének jegyzőkönyve), ezért további jogi lépésekre nem kerül sor. A honlapjuk által jelzett további mérkőzésekkel kapcsolatban sem indítunk további eljárásokat a belső vizsgálataink után. Az EHF vizsgálatait tőlünk független testület végzi. További részleteket nem oszthatunk meg az eredményekkel kapcsolatban."

Forrás: eurosport.hu

akinek kiamradt javasolt meghallgatni, hogy legyen elképzelése a mostani magyar helyzetről



 :'(  :o  :o

Férfi kézilabda-vb - A magyarokra csak egy párharc vár a selejtezőben

A magyar férfi kézilabda-válogatottra csak egy párharc vár a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, mert az első fordulóban nem kell pályára lépnie.

Az európai szövetség honlapja szerint Svájchoz, valamint az előselejtezőből érkezett Görögországhoz, Törökországhoz, Finnországhoz, Észtországhoz, Romániához, Izraelhez, a Feröer-szigetekhez és Olaszországhoz csatlakozik a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság 16-24. helyezettje, vagyis Szlovénia, Fehéroroszország, Szlovákia, Portugália, Ausztria, Litvánia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina és Ukrajna.
   
Ezeket a csapatokat jövő szombaton kilenc párba sorsolják, majd március végén oda-visszavágós rendszerben megmérkőznek egymással. A vb-címvédő Dániának, valamint a rendező Svédországnak és Lengyelországnak, illetve az Európa-bajnokság legjobb három válogatottjának nem kell selejtezőt játszania. A kontinenstorna további középdöntős csapatai és a 13-15. helyezett Csehország, Szerbia és Magyarország csatlakozik az első forduló továbbjutóihoz.
   
Ezzel újabb kilenc pár alakul ki, amelynek tagjai április közepén mérkőznek meg egymással és a győztesek kijutnak a jövő januári világbajnokságra.

forrás: MTI