Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Fél mezőny feladta, de még folytatják tovább

Küng - Evenepoel csata újratöltve, miközben Geraint Thomas a végső győzelemért küzd.  Olvasd tovább


Richard Carapaz az EF versenyzője lesz 2023-tól.

Őszintén szólva, engem nagyon meglepett az átigazolás, mert elsősorban olyan pletykák voltak, hogy Unzué felépítené a Mas - Carapaz párost, de szinte a semmiből érkezett az EF ajánlata, még az sem jött szóba, hogy az Ineosnál marad, egyből az EF-hez igazolt. Így valószínűsítem, hogy Rigoberto Urán nem kap jövőre szerződést.


Alexander Kristoff pedig hazatér, Uno-X versenyzője lesz. Kiváló mentor lesz a fiatal és tehetség keret mellé.


"Hivatalos! Sem Julian Alaphilippe, sem Mark Cavendish, sem a friss francia bajnok Florian Sénéchal nem lesz ott a Touron. A Quick-Step csapata az Asgreen, Bagioli, Cattaneo, De Clercq, Honoré, Lampaert, Jakobsen, Morkov nyolcassal indul."

Cavendish szerintem várható volt, hiába bírom őt, luxus lett volna elvinni, Jakobsen korunk legjobb sprintere Philipsen mellett, nem lehet kihagyni, főleg, miután megígérték neki, hogy idén TdF (ettől függetlenül, elvittem volna, mert a rekord...). Alaphilippe épp most tért vissza súlyos sérüléséből, de szerintem inkább az év végi Lombardián és vb-n lesz csúcsformában, felesleges ilyen felkészületlenül elindulni a francia körön.

Sénéchal szintén érthető, egyrészt Lefevere azért még mindig nem rajong érte annyira - nála nem is indult sosem TdF-en -, másfelől, ha ott van Morkov, akkor minek egy Morkov 2.0 a csapatba? Nekem van egy sejtésem, hogy 2023-ban elengedi őt Lefevere (lejáró szerződés), mert a franciában egyszerűen nincs meg semmi, hogy klasszis legyen valamiben. Nem elit felvezető, nem elit pavés, kapott lehetőségeket, de amikor kellett mennie felvezőként, akkor sem oldotta meg úgy a feladatokat, mint Morkov. Esélyesnek tartom, hogy ezért kezdték már felépíteni Stan Van Tricht-et, aki majd Morkov utódja lehet. Cavendishtől meg szintén elköszönnek, mert Ethan Vernon is 2023-ig kapott szerződést, következő évek nagy sprintere lehet, de akkor megint kialakulhat egy "belső vita", hiszen ott lesz Jakobsen, Vernon és már szinte kész tény, hogy Merlier is a keretben... Cavendish meg biztosan nem lesz Petacchi-féle felvezető, neki kell az a rekord, ehhez viszont Morkov kell (őt meg nem tudja magával vinni).

Folytatódik az Aderlass-ügy? Botrány a szlovén kerékpársportban?

Az elmúlt években többször is írtam róla, hogy valami nem stimmel a szlovén kerékpársportban, több gyanús eset is volt.
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=6927.1440
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=6927.msg835766;topicseen#msg835766

Ezekben a hozzászólásokban olvashatsz róla részletesebben - ha érdekel -, forrásokkal megspékelve, de jöjjön egy gyorstalpaló a sztoriról (csak a bringás részre térek ki): Az Operation Aderlass nyomozás már 2016-ban megkezdődött, amikor több bizonyítékot találtak a nyomozók vérátömlesztésre, illetve tiltott szerekkel való visszaélésre szlovén sportolóknál. Milan Erzen (Bahrain korábbi sportigazgatója és a szlovén kerékpározásért felelős szakember) volt az egyik, aki után nyomoztak, de végül Mark Schmidt vitte el a balhét, akit börtönre ítéltek, ennyi. Semmi több nyomozás, semmi kérdezősködés.

Hónapokkal ezelőtt lamentáltam, hogy a fenébe lehet, hogy Milan Erzen a Bahrain sportigazgatója megúszta (és a többi szlovén bringás)? Oké, hogy a befolyásos arabok védik, de konkrét bizonyítékok voltak ellene. A héten egy átfogó razziát tartották, amely érintette a Tour de France helyszínét (Bahrain szállását), illetve Szlovéniát is (Erzen házát). A házkutatások során több, mint 400 tablettát találtak, illetve különböző beazonosíthatatlan szereket. A Bahrain állította, hogy semmit se foglaltak le tőlük, mire az Europol bemutatta a "zsákmányt". Erzent meghallgatták (újból...), ügynek valószínűleg lesz folytatása, hiszen érzik a rendőrök is, itt valami nem stimmel, nem először találnak a Bahrain és Erzen "tanítványainál" meg nem engedett szereket.

Forrás:
https://www.velonews.com/events/tour-de-france/europol-confirms-bahrain-victorious-raids-at-tour-de-france-are-targeting-prohibited-substances/

Mark Cavendish távozik a Quick-Steptől. Sajnálom, mert egy csupaszív ember, óriási egyéniség, rengeteg interjút olvastam vagy hallottam tőle, tényleg kiváló sportember. Amikor bejelentették, hogy Tim Merlier érkezik, marad Fabio Jakobsen, illetve Ethan Vernon, akkor tudtam, még egy topkategóriás sprinter már nem fér bele a QS-nek. Megértem, hogy belga csapat és szükség van egy jó belga sprinterre, de kár Cavért. Ezek után már nem hinném, hogy meglesz az a bizonyos rekord.  :'(

Tudom, hogy a sérüléséből felépülő Alaphilippe és Evenepoel párosra épül a Vuelta csapat, de lehet adnék még egy utolsó GT-t a csapatnak Cavnek. Ez felkészülés is lehetne a vb-re, ahol még lenne esélye egy vb-címre. Ennyit megérdemel az öreg. Nem lepődnék meg amúgy, ha az EF-be szerződne.

Nem tudom mennyi a valóságalapja, de engem eléggé meglepne, ha Ati váltana. Szereti a csapatát, a csapattársait és azért a respektjét is építgeti, ha talán kicsikét lassabban is, mint mi azt vártuk tőle a Maglia Rosás Giro után.


"A legjobb magyar országúti kerékpáros, Valter Attila jövőre nem folytatja a Groupama FDJ-nél és az UAE Team Emirateshez vagy a Jumbo Vismához kerülhet – írja a szlovák világbajnok Peter Sagan rajongói oldala.

,,Belső információim szerint a magyar kerékpáros, Valter Attila jövőre nem folytatja a Groupama FDJ csapatában, és meglepő módon Stefan Küng is fontolgatja a távozását. Valter Attilának nemcsak az UAE Team Emiratestől kellett volna ajánlatot kapnia, hanem a Jumbo Vismától is, ahová információim szerint könnyen bekerülhet jövőre" – olvasható Peter Sagan rajongói oldalán Valter Attilával kapcsolatban, akinek az idény végén lejár a szerződése a Groupama FDJ-vel.

A posztban írnak további kerékpáros átigazolásokról is, például arról, hogy Mark Cavendish elhagyja a Quick-Stepet, Richard Carapaz az EF-hez, Tim Wellnes az UAE-hez, Dylan van Baarle és Jan Tratnik a Jumbo Vismához, Tim Merlier pedig a Quick-Stephez kerülhet."

Valter Ati facebook posztja:

Sziasztok!

Tegnap az edzés során elütött egy motoros Bormio közelében.
Egy körforgalmat rosszul mért fel, belső íven próbált meg megelőzni, sajnos nem tudtam kivédeni.
Azonnal rengetegen megálltak és segítettek, viszonylag hamar a Sondaloi korházban voltam.
Óriási szerencsémre semmim nem tört el, nincsenek maradandó sérüléseim, csak a szép kis arcom kapott egy pofont a betontól, de egy fogszabályzó amúgy is tervben volt. 😅
Végig magamnál voltam, és utólag visszagondolva nem tudom mit tehettem volna másképp, de sajnos az ilyen dolgok előfordulnak. A motorossal is megbeszéltük a történteket, nincs harag köztünk, hiszen attól nem gyógyulok gyorsabban.

Ezzel a tábor sajnos véget is ért számomra, holnap már otthon regenerálódok, de szerintem nagyon gyorsan újra nyeregben lehetek. Amint többet tudok arról, hogy ez mit változtat a versenynaptáramon, jelzem nektek!

Hálás vagyok, hogy ennyie ritkán fordul elő velem ilyen és akkor is figyel rám a védőangyalom. Vigyázzatok magatokra! 🙏🏼


Ati, néztem közben a képet is, hát az arc nem fest jól, de legalább nem tört csont... Országtól függetlenül nehéz közúton bringázni, én, ha kocsival vagyok, próbálok bazinagy ívbe kerülni (szél ne kavarja meg a bringást stb., tudom milyen a fordított eset), de vannak, akik alig hagynak helyet, esetleg a bringás hibázik. Ebben az évben szerinem sokkal több baleset volt, mint korábban. Több versenyzőnek ezzel a szezonja ment a kukába.

Miguel Ángel Lópezt felfüggesztette az Astana

López nem versenyezhet az Astanánál (valószínűleg többet a sportágban sem), miután kapcsolatba hozták Marcos Maynarral (nem tudom, hogy már volt-e a rendőrségen a kolumbiai). Az Extremadurai Egyetem professzorát már évekkel ezelőtt kapcsolatba hozták EPO-val és más teljesítménynövelőkkel. Megmondom őszintén, az már önmagában érdekes, hogy lecsukták Maynart, majd kiengedték, elvileg vádalkut kötött. Rá pár hétre (max 1-1,5 hónapra) elkapják Lópezt. Szerintem ennyinél nem áll meg a dolog, lehetnek még itt sztárbringások, illetve én olvastam korábban erről (majd megkeserem), hogy más sportágakból is voltak ügyfelei, akik nemzetközileg ismertek. Érdekes hetek elé nézünk.

Idézetet írta: Latzka Dátum július 13, 2022, 20:10:31Nem tudom mennyi a valóságalapja, de engem eléggé meglepne, ha Ati váltana. Szereti a csapatát, a csapattársait és azért a respektjét is építgeti, ha talán kicsikét lassabban is, mint mi azt vártuk tőle a Maglia Rosás Giro után.


"A legjobb magyar országúti kerékpáros, Valter Attila jövőre nem folytatja a Groupama FDJ-nél és az UAE Team Emirateshez vagy a Jumbo Vismához kerülhet – írja a szlovák világbajnok Peter Sagan rajongói oldala.

,,Belső információim szerint a magyar kerékpáros, Valter Attila jövőre nem folytatja a Groupama FDJ csapatában, és meglepő módon Stefan Küng is fontolgatja a távozását. Valter Attilának nemcsak az UAE Team Emiratestől kellett volna ajánlatot kapnia, hanem a Jumbo Vismától is, ahová információim szerint könnyen bekerülhet jövőre" – olvasható Peter Sagan rajongói oldalán Valter Attilával kapcsolatban, akinek az idény végén lejár a szerződése a Groupama FDJ-vel.

A posztban írnak további kerékpáros átigazolásokról is, például arról, hogy Mark Cavendish elhagyja a Quick-Stepet, Richard Carapaz az EF-hez, Tim Wellnes az UAE-hez, Dylan van Baarle és Jan Tratnik a Jumbo Vismához, Tim Merlier pedig a Quick-Stephez kerülhet."

Szerintem Jumbo lesz. Legalábbis ezt vettem le a Eurosport kommentátorainak adásbeli "utalgatásaiból" (Például: Mindenki rengeteget fejlődik, aki a Jumbohoz kerül.; Ha a Jumbo keres arra nem lehet nemet mondani manapság.). Ezeket általánosságban mondták, de hallani lehetett, hogy közben összekacsintanak. Plusz azt is mondták, hogy Bodnár úrnak már vannak "belsős információi" is Atitól a jövőjével kapcsolatban, tehát valószínűleg nem csak a levegőbe beszélnek.

A tehetség helyet követel magának

Ha kedved kaptál a kerékpáros fogadáshoz a Tour de France-on, akkor a hétvégén két eseményre is érdemes figyelned.  Olvasd tovább


Clasica San Sebastian: 46-47 km-rel a vége előtt elől Evenepoel és Yates, Evenepoel könyökkel jelez, gyere előre Yates vezetni, de épp Yates nagyon elfáradt, pillanatok alatt kapott 10, 20 majd 50 méter hátrányt, Remco kis idő elteltével visszanéz, sehol senki.  ;D Kis belga megint megnyomta a szökést, kíváncsi vagyok, bírja-e. Az biztos, neki nagyon fekszenek az ilyen egynaposok, helyében összesre rámennék, bárhol nyerhet ezzel az őrült taktikával, hogy 50-60-70 km-rel a vége előtt szétszedi a mezőnyt. Egyszerűen képtelenek őt tartani, olyan dinamikus a tempója.

Femmes Tour de France: Annemiek van Vleuten nincsen formában, beteg, nem annyira jó, lemarad első dombokon. Összetettben már egy perc a hátránya. Első komoly hegyi etap: céltól 62-65 km-re, második komoly emelkedő, mit csinál Van Vleuten? Addigra szétkapja a mezőnyt, csak Vollering marad vele, majd betámadja őt. Teljesen logikátlan lépés, mindenki mondja, majd saját tempóból Vollering megoldja, mert lejtmenetben jobb. Azóta megvolt a lejtmenet, 21 km van vissza, 2 perc felett Volleringgel szemben az előnye, többiek 5-8 perc hátrányban. Ha így folytatja, gyakorlatilag egy etapon megnyeri a komplett versenyt.

Clasica San Sebastian: Ez komoly volt, Ineos összeállt elől Sivakovval és Rodriguezzel, hogy majd beérik, levitték 1 percről, olyan 55 másodperc környékére tornázták a különbséget, tényleg látszott, nyélen mennek, Remco meg beülve forgat, pillanatra sem rémült meg, Ineos duó 5 km alatt hulla volt síkon, jött Remco 4-5 km alatt visszarakta 1:40-re a különbséget, 2 km-rel később meg már 2:10 volt az előnye...  ;D Esélyük nem volt, ha őszinték akarunk lenni, akkor 50 km-től úgy kapott mindenki időt (perceket), hogy Remco ki sem állt a nyeregből, csak beülve forgatott és szakadtak le róla. Mint egy gép, olyan volt. Az a durva, ha Remco valami klasszikust nyer, akkor az általában olyan siker, amiről napokig beszélnek, mert ilyen 30-40-50 km-es szökés, szétkapva a mezőnyt. Az a baja, hogy ezt három hétig képtelenség csinálni, pedig az látszik, ilyen szökésekhez jobbak a képességei, mint a szlovénnak, mert míg Pogacar síkon nem képes ilyen tempóra 10-20-30 km-en át, addig Evenepoelnak ez zsigerből megy. Az pedig, hogy a baszkok milyen hangulatot csinálnak, brutális... És az egészbe még az is belefért, hogy lejtmenetben úgy menjen, mintha jeges lett volna az út. Mindezek ellenére én már azt is csodának tartanám, ha top3-ban végezne a Vueltán, de ne legyen igazam, örülnék neki.

Femmes Tour de France: Annemiek van Vleuten dettó. Niewiadoma vagy Labous azért eléggé komoly versenyzők, de 6 perc felett kaptak, hiába voltak öten, síkon és emelkedőn, csak távolodtak folyamatosan a holland klasszistól.