Október 18, 2021, 15:00:48 pm CEST

Szerző Téma: Sorozatok  (Megtekintve 93518 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Elérhető Latzka

Re:Sorozatok
« Válasz #855 Dátum: Szeptember 14, 2021, 12:02:20 pm CEST »
A nagy pénzrablás helyett inkább a Pozzato által is megemlített Into the Night felé vettem az irányt. És milyen jól tettem, nálam 10/10 az első évad :topbet_125:

"A Nap fénye hirtelen elkezd pusztítani, hőseink pedig egy repülőn ülve próbálnak folyamatosan nyugatnak tartva az éjszakában maradni. Kérdés, hogy ez meddig fenntartható?"

6 rész, inkább 35 percesek, mint 40; nagyon hamar megnézhető. Ilyen repülős cuccokkal nagyon nem lehet befürödni, szereti a többség. És sokaknak beugrik emlékként a Langolierek :) Pörög, leköt, szórakoztat. És lassan jön a 2. évad!

Ha már én hoztam fel, akkor úgy korrekt, hogy nem rejtem véka alá, hogy a 2. évad hatalmas visszaesés. Mondjuk olyan 10/5. Amúgy szintén 6 rész, melyek tovább rövidültek. Nem olvastam utána, de a befejezés még adna további 1 évadot és azzal zárni is lehetne.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #856 Dátum: Szeptember 15, 2021, 16:54:48 pm CEST »
Ha már én hoztam fel, akkor úgy korrekt, hogy nem rejtem véka alá, hogy a 2. évad hatalmas visszaesés. Mondjuk olyan 10/5. Amúgy szintén 6 rész, melyek tovább rövidültek. Nem olvastam utána, de a befejezés még adna további 1 évadot és azzal zárni is lehetne.
Te kitartó vagy, én elengedtem a második évadot a felénél (pedig nem volt hosszú). Az első jó volt, ez már nem.

Ciro és Gomorra visszatérésének örülök, várom már az utolsó évadot, egyik legjobb sorozat volt.

A 9 Emmy-díjat besöprő Succession (Utódlás) harmadik évada október 17-én érkezik. Számomra nagyon nézős sorozat, de sokaknak "nem bejövős" a lassabb építkezés, szóval, ez nem egy pörgős sorozat, cserébe eléggé rohadék mindenki, de azért Shiv 10/10.  ;D https://www.reddit.com/r/SarahSnook/comments/dieda9/one_of_many_shiv_assets_respectfully_of_course/

Narcos: Mexico harmadik évada lesz az utolsó (kezdés: november 5.), de szerintem ez várható volt. A következő blokk megint másról fog szólni. A harmadik évad kapcsán már írtam bővebben, akit érdekel:
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=9351.msg859657;topicseen#msg859657

The Pingvin címmel jön egy új Batman spinoff, ami meglepő módon Pingvin alvilági életét és felemelkedését mutatja be (HBO Max).

December 19-én érkezik az 1883, ami a Yellowstone spinoffja. szereplőgárda nem rossz: Billy Bob Thornton, Sam Elliott és Tim McGraw.

Kezdett az American Crime Story harmadik évada, véleményem szerint ez sokaknak nem fog tetszeni. Nem a megvalósítás miatt, hanem a téma az, ami nem annyira sodró lendületű, mint az első évad (már a másodikkal is voltak gondok, pedig azért Versace-sztoriban volt lehetőség). Az, hogy a korszakot kiválóan mutatják be, óriásit dob az egészen, illetve a színészi játék is, de nincs mögötte minőségi sztori. Az első rész is karcsú volt, meglátjuk, hogy fog ez 10 részben kinézni, de lehet felénél kasza lesz. Az én bajom ezzel az egésszel az, hogy van egy kiváló stáb, akik megannyi jó sztorit feldolgozhatnának sorozatként a '80-as és '90-es évekből, mégis Versace vagy Clinton életére fókuszálnak.

Az HBO-n kezdett a Scenes from a Marriage, amihez még nem jutottam hozzá, de csak jókat olvastam róla. Mindössze öt rész, főszerepben Oscar Isaac, aki azért szokta hozni a minőségi szintet (Ex Machina, Llewyn Davis világa).Nem elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #857 Dátum: Szeptember 16, 2021, 21:35:52 pm CEST »
Narcos: Mexico harmadik évada lesz az utolsó (kezdés: november 5.), de szerintem ez várható volt. A következő blokk megint másról fog szólni. A harmadik évad kapcsán már írtam bővebben, akit érdekel:
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=9351.msg859657;topicseen#msg859657

Ha olyanra csinálják, amiket írtam, akkor ez ütős zárás lesz, abban az időszakban is bőven történtek események.


Nem elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #858 Dátum: Szeptember 25, 2021, 10:28:02 am CEST »
Apple felhozatal, ugyanis a következő hetekben felpöröghet újból a "csatorna". Ted Lasso a második évad végéhez közeledik, ami szerintem jobban sikerült, mint az első, igaz, hogy itt is volt gyengébb rész (nekem eddig kilencedik). Összességében nagyon rendben van a sorozat, megérdemli az Emmy-díjakat, tényleg egy üde színfolt a palettán. Folytatódott a második évaddal a The Morning Show. Többet vártam a kezdéstől, de egyetlen dolog miatt maradok (egy ideig): koronavírus. Úgy tűnik, hogy minden évadra terveznek egy-egy aktuális témát, amivel foglalkoznak, remélem nagyobb teret engednek ki, ugyanis érdekes lenne látni, hogy ment át bagatelizálásból, egészen a pánikig a koronavírus a hírszerkesztők részéről. Kezdetben nem is foglalkoztak vele, utána meg tudjuk, hogy mi történt.

A következő hónapok során jön az előre már két évadra berendelt Slow Horses, amely egy kémsztori lesz, mégpedig egy olyan sztárral a főszerepben, mint Gary Oldman. Ebből már lehet sejteni, hogy nem egy gyors lefolyású, pörgős James Bond-féle akciósztoriról van szó, sokan Mick Herron szemére hányták, hogy a könyve kissé lassú lett, nem tudom, milyen az adaptáció, de lehet a látvány fogja inkább elvinni az alkotást. Ami viszont kijött tegnap, az a Foundation, ami magyarul talán ismerősebb: Alapítvány. Nem láttam még, belenézek majd, de megmondom őszintén, annyira nem vártam ezt a sorozatot, mert szerintem nehézkes a megvalósítása Asimov könyveinek. Egyszerűen vannak ilyen könyvek, amit nehéz adaptálni (esetleg az alapötletet továbbvinni), szerintem ez pont ilyen, de itt egy kritika:
https://www.sorozatjunkie.hu/2021/09/24/pilot-foundation/
Itt meg egy másik:
https://hu.ign.com/alapitvany-s01e01-02/71016/review/kritika-alapitvany-1-evad-1-2-resz


Elvileg októberbe (29-én) érkezik a Swagger, ami egy kosárlabdával foglalkozó sorozat. Producer: Kevin Durant – fiatalkori kosárlabdás tapasztalatai alapján a washington-i AAU kosárlabda világának feltárása a játékosok, azok családjai, illetve az edzők révén, akik az álmok és ambíciók, valamint az opportunizmus és korrupció vékony határvonalán járnak. Egyfelől nagyon érdekel a téma, másfelől épp Durant személye az, ami miatt szkeptikus vagyok, ráadásul az író és rendező személye sem győzött meg (Reggie Rock Bythewood), aki eddig B-kategóriás filmeket/sorozatokat készített, de ezekből se sokat...

Október 22-én érkezik az Invasion, amitől nagyon sokat várnak. Elvileg egy halom pénzt öltek bele, nem tudom, mire számíthatunk. Nézzétek meg a trailert, itt egy rövid kimásolt leírás róla: "egy földönkívüli inváziót fog bemutatni több kontinensről (USA, Anglia, Japán, Marokkó), több szemszögből, amikor a Földet meglátogató lények az emberiség létezését fenyegetik. 5 átlagos embernek kell megbirkóznia a körülöttük kialakult káosszal."

Jön a következő kiváló vígjáték az Apple-től? Az alapanyag jó a The Shrink Next Door esetében (november 12.), szereplők is rendben, sztori is: "A sorozat egy megtörtént eseményt feldolgozó podcast alapján készült és egy bizarr kapcsolatról szól egy pszichiáter és egy régi betege között, amiben a terapeuta lassan átvette a betege élete fölötti irányítást, olyannyira, hogy be is költözött hozzá és üzlete irányítását is megszerezte."

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető TiB

 • Dr. Alban
 • Veterán
 • ******
 • Hozzászólások: 11867
 • nem vok okos
 • Profil oldal
Re:Sorozatok
« Válasz #859 Dátum: Szeptember 25, 2021, 18:01:43 pm CEST »
I am a killer 1-2. évad

Dokusorozat gyilkosokkal, minden részben egy-egy halálra vagy életfogytiglanra ítélt meséli el a sztoriját, aztán megkérdeznek más szereplőket is a történetből. Érdekes volt látni, hogy évekkel, sőt évtizedekkel később sem az igazat mondják el a gyilkosok, és próbálnak szimpátiát ébreszteni saját maguk felé. Talán egy-két ember volt, aki kerek-perec elmondta mi volt, és hogy a börtönben helye. A többiek úgy beszélnek, mintha számítana, pedig már nem lesz újratárgyalás, enyhítés, semmi, szóval ez egy lehetőség lett volna a teljes megbánásra.

Azt is érdekes volt látni, hogy mennyire árnyalt egy élet, nem csak fekete és fehér. Nem születtek gyilkosnak, de rossz helyre születtek, nagyon rossz körülmények közé. Mindegyik tettest verték és megerőszakolták kiskorában, aminek feldolgozásához semmilyen segítséget nem kaptak. Jött a drog, aztán egy ponton a gyilkosság. Mire oda jutottak, már teljesen abnormális volt az értékrendjük, és ezen a börtön sem változtatott a legtöbb esetben, hiába próbálják áldozatnak beállítani magukat a gyilkosok.


Nem elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #860 Dátum: Október 02, 2021, 12:07:24 pm CEST »
Kalifátus / Caliphate (Netflix)
Szokott ilyen kitekintésem lenni, amikor dél-koreai, japán, török, izraeli vagy épp arab sorozatokat nézek. Nagyon sokat fejlődtek ezek a régiók is, ami egyfelől a Netflixnek is köszönhető, hiszen megfelelő anyagi hátteret biztosítanak az alkotásoknak. Azt megszokhattuk, hogy skandináv sorozatoktól már eléggé magas minőséget várunk, ahogy a dél-koreai is hasonló szintre tehető. Itt már az IMDB-n elért 8.0-as értékelése (minimum 5-10 ezer szavazóból) már alap kell, hogy legyen, ha valaki ki akar törni. Az izraeliek is feltörekvőben vannak, elég csak a Faudára gondolni, mely a Netflixen nagy siker lett. A Fauda farvizén érkezett a Teherán (Tehran), melynél egyáltalán nem értem a 7.4-es pontszámot, ez simán egy 8.0-8.4 közötti sorozat, pörgős, izgalmas témát dolgoz fel. Szintén a Fauda korbácsolta hullámokat lovagolta meg a sorozat készítője (és egyben főszereplője), Lior Raz. Ezek után készítette el a Hit&Run sorozatot a Netflix számára, mely anyagi problémák miatt (Covid miatt elhúzódott a forgatás), végül csak egy évadot élt meg, de szerintem az a szezon rendben van.

Így jutottam el a Kalifátus c. sorozatig, mely gyakorlatilag svéd, de török és arab szereplőkkel, jordániai forgatási helyszínnel és egy rendkívül aktuális témával. Svédországban ugyanis terrortámadásra készül az ISIS, beépülő (és visszatérő) sejtek próbálnak véres támadást végrehajtani. Két szálon fut az esemény (svéd és szír), ami külön örömteli, hogy nem kozmetikázzák egyik oldalt sem. Azt kell, hogy mondjam, jól indul a sorozat, de igazán az utolsó 3-4 részre pörög fel, akkor szinte csak ott ülsz a képernyő előtt, mert várod a végkifejletet. Természetesen, hogy nem tökéletes alkotás, de rengeteg aktuális problémával foglalkozik (bepalizott lányok, akik a Közel-Keletre utaztak terroristákhoz, menekültek európai integrációja, migráció stb.). A feszültséget szerintem végig fent tudja tartani, kár, hogy nem kezdtem el előbb, mindig tologattam ezt is, pedig egy hétvégi délután le lehet rendezni (8 rész).


Nem elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #861 Dátum: Október 07, 2021, 16:57:18 pm CEST »
Volt már olyan sorozat az életed során (nem a Fake Taxira gondolok  ;D), amivel vártál és addig nem kezdtel el, amíg meg nem vártad mi sül ki belőle (vége a sorozat), minőségi lesz vagy adott esetben TE megérsz rá? Ha igen, akkor miért?

Egy olyan sorozatot hoztam, ami emlékeim szerint sosem szerepelt a topicban, mint ajánlott alkotás, pedig 17 Emmy-díjat nyert.

Veep / Az alelnök (HBO)
Emlékszem, hogy mikor rajtolt, minimálisan belenéztem, de elengedtem. Azóta eltelt 9 év, sorozat pedig 2 évvel ezelőtt befejeződött. Nem vártam sokat tőle, minden évad 10 rész (kivétel az utolsó 7. szezont), amik 30 percesek, így pörgetések nélkül is megvagy egy évaddal 5 óra alatt. Lassan kezd (főleg mai szemmel), de megéri maradni, szerintem a 3. évad környékén kezdi elkapni a fonalat (szóval 10-12 órát muszáj beleölni, de valakit előbb is megfoghat), viszont utána kiemelkedő kategóriába kerül (legalábbis nálam). Az egyik legjobb komédia, amit az elmúlt 4-5 évben láttam. Megérdemelten kapták azt a 17 Emmy-t.

Most már úgy vagyok vele, hogy bátran elkezdem végre rendesen a The Marvelous Mrs. Maiselt, ami 20 Emmy-nél tart, de valahogy sosem kapott el annyira, hogy ledaráljam egyben.

Sportfogadas.org

Exkluzív!
« Válasz #861 Dátum: Október 07, 2021, 16:57:18 pm CEST »

Nem elérhető TiB

 • Dr. Alban
 • Veterán
 • ******
 • Hozzászólások: 11867
 • nem vok okos
 • Profil oldal
Re:Sorozatok
« Válasz #862 Dátum: Október 08, 2021, 22:45:46 pm CEST »
Én inkább bevárni szoktam, például az első néhány Breaking Bad rész után éreztem, hogy annyira tetszik, hogy képtelen leszek hetente várni rá. Olyan is volt azért, amit kérdeztél. Vártam a Dark esetében, mert tartottam attól, hogy nem lesz lezárása. A trónok harcával pedig várhatok bármeddig, akkor se fog tetszeni, azt hiszem :D

Elérhető Latzka

Re:Sorozatok
« Válasz #863 Dátum: Október 09, 2021, 13:52:06 pm CEST »
Nekem most 'olyanom van', hogy már sok-sok helyről olvastam (itt is) pozitív véleményt a Tes Lasso-ról; de csak halasztom és halasztom. 6 hónapja van a gépemen, olyan 1 hónapja megnéztem az első részt, de igazából az nem hatott rám, nem volt nagy szám ??? Talán majd ma folytatom, de a Gesztenyeember 1. része jobban lekötött, így még necces :)

Nem elérhető peshark

Re:Sorozatok
« Válasz #864 Dátum: Október 09, 2021, 14:19:49 pm CEST »
Én inkább bevárni szoktam, például az első néhány Breaking Bad rész után éreztem, hogy annyira tetszik, hogy képtelen leszek hetente várni rá.

Érdekes, mennyire különbözőek vagyunk. 4x kezdtem el a BB-t és egyszer sem jutottam 5-6 résznél tovább, egyszerűen nem indult be az egész nekem soha...

Elérhető Latzka

Re:Sorozatok
« Válasz #865 Dátum: Október 09, 2021, 16:11:32 pm CEST »
Érdekes, mennyire különbözőek vagyunk. 4x kezdtem el a BB-t és egyszer sem jutottam 5-6 résznél tovább, egyszerűen nem indult be az egész nekem soha...

Nálam is ugyanez történt, azt hiszem 3 alkalommal; talán hamar feladtuk ???

Ellenpélda: The Office

Először beletört a bicskám, valahogyan nem állt át az agyam arra a humorra; pár rész után stop. Még egyszer nekifutottam, és azóta vagy 3* is megnéztem már. Eddig nem írtam róla, de mondhatom, hogy nálam a legjobb sitcom ever.
Tudtommal október 15-én felveszi a Netflix a műsortárba; biztosan újra ki fogom végezni :)
(Hatalmas mémforrás amúgy a sorozat ;D)

Nem elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #866 Dátum: Október 09, 2021, 16:27:41 pm CEST »
The White Lotus (HBO)
El akartam kezdeni, sikerült is, igaz, Daddario volt a fő szempont.  ;D Sokat nem vártam a sorozattól, de kellemes meglepetés volt. Első részek semmi extra - zenék jók -, de valamiért mégis a képernyő előtt maradsz és pörgeted (mert mindössze 6 rész). Olyan érzésem volt, mint a Big Little Lies esetében: szép fényképezés, szép helyszín, szereplők is rendben, sztori nem extra, de nézeti magát. Aztán jött pár olyan jelenet, amit nem láttam jönni. Egy biztos, hogy a Mad Dogs főszereplője (Steve Zahn) rendkívül sokat dob a sztorin. Nehéz helyzetekbe kerül, aztán mikor jött a 'nagypapás családi beszélgetés", akkor kikészültem.  ;D Erre egyáltalán nem számítottam, de jól tették, hogy belerakták. Akad pár 18+-os mondat (és jelenet), lehet egy olyan évbe, ahol sok a kiemelkedő újonc, ez top10-ben sem lenne, de idén szerintem simán top5-ös újonc nálam.


Nem elérhető zsivany20

Re:Sorozatok
« Válasz #867 Dátum: Október 13, 2021, 15:37:12 pm CEST »
The Chestnut Man

Egy jó kis Netflix-es sorozat, sorry, ha volt már róla szó korábban... Nekem gyengéim a skandináv krimik, ez pedig épp egy közülük... Könyv alapú a történet, amit egész korrekten vittek filmvászonra... persze lesz, akinek túl sötét a képi világa, no de akinek az, az amúgy sem szereti a skandináv krimiket. Korrekt kis egy szezonos (egyelőre) sorozat, amiből nem nagyon akarok spoilerezni... aki szereti a stílust, az úgyis ad neki egy esélyt...  :) Nálam 10/8.


Nem elérhető TiB

 • Dr. Alban
 • Veterán
 • ******
 • Hozzászólások: 11867
 • nem vok okos
 • Profil oldal
Re:Sorozatok
« Válasz #868 Dátum: Október 13, 2021, 21:48:27 pm CEST »
Squid Game

A sorozatban elhangzó összegek alapján egyértelmű, hogy a dél-koreai pénz szarabb állapotban van, mint a forint.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Elérhető Carpeks

Re:Sorozatok
« Válasz #869 Dátum: Október 14, 2021, 09:41:23 am CEST »
The White Lotus (HBO)
El akartam kezdeni, sikerült is, igaz, Daddario volt a fő szempont.  ;D Sokat nem vártam a sorozattól, de kellemes meglepetés volt. Első részek semmi extra - zenék jók -, de valamiért mégis a képernyő előtt maradsz és pörgeted (mert mindössze 6 rész). Olyan érzésem volt, mint a Big Little Lies esetében: szép fényképezés, szép helyszín, szereplők is rendben, sztori nem extra, de nézeti magát. Aztán jött pár olyan jelenet, amit nem láttam jönni. Egy biztos, hogy a Mad Dogs főszereplője (Steve Zahn) rendkívül sokat dob a sztorin. Nehéz helyzetekbe kerül, aztán mikor jött a 'nagypapás családi beszélgetés", akkor kikészültem.  ;D Erre egyáltalán nem számítottam, de jól tették, hogy belerakták. Akad pár 18+-os mondat (és jelenet), lehet egy olyan évbe, ahol sok a kiemelkedő újonc, ez top10-ben sem lenne, de idén szerintem simán top5-ös újonc nálam.


Én is elkezdtem nézni, és eddig két rész után tényleg olyan, hogy nem tudod, miért de nézeti magát a sorozat. Kíváncsian várom a maradék négy részt.

Sportfogadas.org

Exkluzív!
« Válasz #869 Dátum: Október 14, 2021, 09:41:23 am CEST »