Skandináv foci 2018

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Skandináv foci 2018
Az északi bajnokságok topikja.


Ha van egy jó tipped, akkor oszd meg velünk!
:beerchug:

Tavaly elég durván pluszban zártuk a long term tippeket és idén sem szeretnénk alábbadni. Ennek következtben lett egy cikk a csapatokról és a helyezéseikre vonatkozó fogadási kínálatról, illetve egy másik a várhatóan alulteljesítő játékosokról. Ha ennyi nem elég, akkor hamarosan jön a hétvégi beharangozó további elemzésekkel!

:cya:

A beharangozókban elszórtam a legjobb long-term tippjeimet, így az év hátralevő (laza 8 hónapjában) folytassuk short-termekkel. Egyből itt van a már nagyon várt első forduló, aminél jobban csak ennek az előzetesét várhattátok már. Na, készen álltok a szezonra?

:cya:

Reméljük a továbbiakban jobban fog menni az Eliteserien. Az idény első meccsét a pálya alkalmatlansága miatt elhalasztották. Annyi mindenesetre szembetünő, hogy ez a ranheimi pálya akár Pakson is lehetne a felvételek alapján (a havat leszámítva).


Az első hónap lúzere kétségkívül Benjamin Stokke lett, aki csapata 1-0-ás hátrányában büntetőt végezhetett el, amit be is rúgott, de érvénytelenítve lett (mindkét lábával a labdához ért). Ráadásul a megismételhetetlen mozdulatsorba bele is sérült és a későbbiekben már az eredmény sem változott. Annyit azért mondjunk a mentségére, hogy legalább ő harcolta ki a tizenegyest!


Húsvét hétfőre a locsolkodás mellé ajánlom a norvég bajnokságot, mivel jó összecsapások várhatóak az este folyamán.

Bismar Gilberta Acosta Evans. Az az ember, akinek a helyében biztosan nem akartál volna lenni Húsvét hétfőn 19:35 magasságában. Végül a 88. percben csapata egyenlített és így alakult ki a Strømsgodset ellen az 1-1-es végeredmény.


Nézzünk valami pozítivat is az előző hétvégéről! Robert Taylor debütálása elég jól sikerült. A finn játékos március 28-án érkezett az AIK-tól Tromsøbe, majd öt nappal később egy pimasz csel után nem kis gólt ragasztott a Molde - eddig bevehetetlennek tűnő - kapujába. A szépségdíjas találat azonban pontot nem eredményezett (2-1).



Ezen a héten a Rosenborg - Molde rangadóval foglalkoztunk részletesen, jövő héten pedig nézzétek a fórumot, mert megint összegyűjtöm a hét legérdekesebb pillanatait. Hajrá, döntetlen!

Ha hétfő este, akkor skandináv foci! Ezúttal egy igen izgalmas mérkőzést sikerült választaniuk a norvégoknak a legkellemetlenebb hétköznapra, amelynek a felvezetőjét itt olvashatod.

Bismar Acosta öngólját nem lehet utánozni és ezt Kristoffer Haugen (Molde) is tudta pontosan, így ő inkább egy olyan gólpasszt adott a Norvégiába visszatért Søderlundnak (Rosenborg), amiről mindenki álmodik. Az ilyen buta hibák miatt is lett ennyire sima a rangadó (4-0).


Elszakadunk kicsit a bajnoki verenyfutástól és a hétvégén az FKH hazai pályán való esélyeit elemezzük.

Allsvenskan: Pocsék rajt, elégedetlen szurkolók

Szűk egy hónapja elrajtolt a svéd pontvadászat is északon! Az Allsvenskan immáron az 5. fordulójánál tart ezen a hétvégén, s az SPF a Malmö hétfő esti mérkőzésével foglalkozik tüzetesebben! Olvasd tovább ITT!


Nem kis dilemmában voltam a hétvége előtt, hogy melyik meccset válasszam a vasárnapi kínálatból, ahol van egy Strømsgodset - Rosenborg rangadónk és egy hazai győzelemnek kinéző Sarpsborg - Bodø/Glimt találkozó. Végül úgy határoztam, hogy a tromsøi kirándulásnak lehet csúnya vége a kristiansundiak számára.