csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#23130 február 14, 2019, 00:16:49, csabax
FC Köln - FC St. Pauli 1  :great:

Elmaradt az előző fordulóban az Erzgebirge Aue - FC Köln mérkőzés, s ez nem csak azt jelentette, hogy lépéshátrányba került a német élvonalba való feljutásért küzdő és akkor még 2. helyezett FC Köln, hanem még az is történt, hogy kölni gárda átmenetileg elbukta azt a sima feljutást jelentő 2. helyet és visszaesett az osztályozós 3. helyre. Ez azért történt így, mert a rivális és akkor csak 6. helyezett FC St. Pauli 3-2-re le bírta győzni otthon az akkor még 3. helyen álló Union Berlint, s azzal a sikerrel feljött a 6. helyről a 2. helyre.

Egyelőre természetesen csak átmenetinek tűnik az FC Köln lejjebb kerülése a német másodosztályú bajnokság tabelláján, hiszen továbbra is a Hamburger SV mellett az előbbi csapathoz hasonlóan jelentős múlttal rendelkező FC Köln a fő favoritok a feljutást jelentő első két helyezés megszerzésére. Ahhoz azonban, hogy továbbra is ezt lehessen gondolni, feltétlenül győznie kell a kölni együttesnek az FC St. Pauli elleni rangadón.

Nem elírás az előbbi dolog, hanem - szerintem - tényleg a "rangadó" a megfelelő szó az FC Köln és az FC St. Pauli találkozójára. Ám azért gyorsan még azt is hozzá kell tenni ehhez, hogy a hazai csapatnak már nincsen szüksége semmiféle bizonyításra, viszont a vendégeknek igenis van okuk erre. De csak a múlt miatt, hiszen a jelen már arról szól, hogy kivétel nélkül minden téren azonos játéktudást képviselnek a két együttes focistái. Próbáltam én mégis találni valami különbséget, de tényleg csak olyan az eredmény szempontjából itt teljesen lényegtelennek tűnő dologról lehet szó, hogy a Köln többet szerepelt a német élvonalbeli focibajnokságban, mint a St. Pauli. Ez pedig olyan valami, amit a tippeléskor érdemesnek tűnik totálisan figyelmen kívül hagyni.

Mivel nem igazán találok semmilyen jelentősebb fogást, jobb híján kénytelen leszek a sportfogadói ösztönökre hagyatkozni. Ez pedig azt súgja, hogy ha nehezen és kínkeservesen is, de mégis győzni fog a hazai pályán szereplő FC Köln.

#23131 február 14, 2019, 11:45:35, csabax
Chievo Verona - Roma 2  :great:

Túl sok választási lehetőség nem igazán maradt a vendég AS Roma számára, talán csakis annyi, hogy vagy megszokik vagy megszökik. Körülbelül ennyi. Jelenleg ugyan még harcban van a Bajnokok Ligájában való szereplési lehetőséget jelentő 4. helyért a római gárda, de már abban a helyzetben van, hogy jóformán már nem engedhet meg magának majdnem semmilyen tévedési lehetőséget sem. Pedig a pillanatnyi formák tekintetében nem áll rosszul az AS Roma, sőt, lehet azt a formát akár jónak is, de nagyon jónak is nevezni. Mindez csakis nézőpont kérdése. Ám nekem egyre inkább az az érzésem van, hogy ez a római akármilyen forma jobbára már csak a múlté, s jelen pillanatban - hogyan is mondjam finoman - kezd zökkenőssé válni az a dolog. Természetesen még nem tűnik érdemesnek formahanyatlásról beszélni, de mintha valami ilyesminek a kezdetén járhat a fővárosi alakulat. Vélem én.

Ezt például úgy lehetne kifelébb tolni és kissé elódázni, hogy győz idegenben az AS Roma. Ami jelenleg már csak azért sem lehet túlságosan nehéz feladat, mert kifejezetten gyengécske ez a veronai Chievo. Sok szám helyett talán elegendő lesz annyi, hogy az eddigi 11 idegenbeli mérkőzésén egyetlen egy alkalommal nem bírt nyerni, de hazai pályán is egyetlen 1 győzelme van. Ezek tudatában már egyáltalán nem lehet meglepetés az az információ, miszerint az olasz élvonalbeli bajnokság tökutolsó helyezettje és kimagaslóan első számú kiesőjelöltje a Chievo Verona. Már 22 bajnoki forduló van az élvonalbeli csapatok mögött Olaszországban, ám a Chievo még mostanra sem bírta meghaladni a 10 szerzett pontot. Még továbbra is csak mindössze 9 pontnál tart Domenico Di Carlo edző csapata.

Na, ezt az együttest kellene legyőznie idegenben a vendégcsapat. Annak a csapatnak, amelyik a BL-szereplést jelentő 1-4. helyek valamelyikére "hajt", ám jelenleg 35 ponttal még csak 6. helyezett. Viszont az előtte kettővel álló AC Milan együttesének 36 pontja és az AS Roma csapatánál rosszabb gólkülönbsége van. Szóval lehetne előzni, akár már ebben a fordulóban is, s még akkor is, ha ez a dolog később csak átmenetinek bizonyul majd. Jó esetben akár már idegenben szerzett döntetlennel is lehetne előzni és BL-helyre kerülni, ám azért célszerűbb az idegenbeli győzelem.

Tipp győz az AS Roma.

#23132 február 08, 2019, 22:59:27, csabax
Valladolid - Villarreal 1  :noway:

Hazai győzelemre tippelek, pedig jobbára az van, hogy talán a vendégcsapatnak mégis egy picivel több esélye van a sikerre, de - szerintem - a döntetlen eredmény is eléggé valószínű. Azaz a Valladolid - Villarreal mérkőzés esetében nagyon úgy tűnik a dolog, hogy a három tippelési lehetőség közül (hazai győzelem, döntetlen, vendégsiker) körülbelül azonos lehetőség van arra, hogy végül bármelyik legyen.

Sajnos nem igazán lehet jelentősebb különbséget tenni a két csapat között forma tekintetében, hiszen mindkettőjé enyhén szólva is pocsék jelenleg, de nekem abban sem tűnik túl nagy különbség, hogy mennyire eredménytelen otthon a Valladolid, s mennyire gyengén teljesít idegenben a Villarreal. Az is megegyezik, hogy mindkét csapat küzd nagyon a kiesés ellen, de talán ott van némi - ám tényleg nem túl jelentős - különbség a két szerény képességű brigád között, hogy a vendég Villarreal csak az utolsó előtti - vagyis 19. - helyen van (22 mérkőzésen 3 győzelem, 10 döntetlen, 9 vereség, 23-31-es gólarány, 19 pont), míg a házigazda Real Valladolid a spanyol élvonalbeli bajnokság 14. helyén áll és kissé jobbnak tűnik a mérlege (22 mérkőzésen 6 győzelem, 7 döntetlen, 9 vereség, 19-28-es gólarány, 25 pont).

Luismi sérülés, Fernando Calero pedig piros lapos eltiltás miatt lesz távol a hazaiak csapatából, ám kettejük közül csak az utóbbi hiányzása okozhat problémákat Sergio Gonzalez Soriano edzőnek. Mondjuk például annyit, hogy Kiko Olivas, Joaquin Fernandez vagy a ghánai Mohamed Karim közül kerüljön ki a játékra jelölt két középhátvéd. Várható még az is, hogy az Eibarból igazolt Pablo Hervias középpályás is lehetőséget kaphat majd valamilyen szinten a bizonyításra. A vendégeknél csak a középpályás Bruno Soriano szerepel a maródiak listáján, de róla még enyhén szólva is túlzás lenne azt mondani, hogy hiányozni fog.

Nekem tényleg nagyon kiegyenlítettnek tűnik az erőviszony, s az inkább valószínűnek tűnő pontosztozkodás miatt csakis azért tippelek a hazaiak győzelmére, hogy legyen egy kevéske ok az izgulásra is. Hiszen így például lehet majd annak drukkolni, hogy a gólváltás után ne 1-1 maradjon az eredmény, hanem szerezzenek még egy újabb gólt a hazaiak.

Tipp: győz a Valladolid.

#23133 február 08, 2019, 22:23:15, csabax
Lech Poznan - Zaglebie Lubin 1  :noway:

Érdekesnek tűnik ez a Lech Poznan - Zaglebie Lubin mérkőzés. Nyilván már csak azért is, mert mindkét gárda elbukta az utóbbi időben zajlott felkészülési mérkőzései nagy többségét, s ezek alapján lehet azt is vélelmezni, hogy aktuálisan igencsak pocsék formában van mind a két együttes. Ám mivel azt is érdemes figyelembe venni, hogy ennél a találkozónál már egyáltalán nem felkészülési meccsről van szó, hanem bajnoki mérkőzésről, így már teljes más dologról van szó. Ugyanis a bajnokságban nagyon jól szerepel a házigazda Lech Poznan, s így nemsokára várhatóan majd a bajnoki címért fog küzdeni, míg a vendég Zaglebie Lubin a középmezőny végén található. Amennyiben nem lesznek nagyobb "meglepetések", akkor a lubini gárda az alsóházi rájátszásban fog majd szerepelni, ám ott egyáltalán nem lesznek kiesési gondjai, hanem teljesítmény tekintetében inkább valahova az alsóházi mezőny jobb csapatai közé várható.

Jelenleg a 3. helyen áll a Lech Poznan 33 ponttal, miközben az eddig szerzett 24 pontjának köszönhetően mindössze csak 11. helyezett a Zaglebie Lubin. A hazai gárda csak 9 ponttal van lemaradva az éllovas Lechia Gdansk mögött, s mivel ez nem túl nagy távolság, ezért a hazaiaknál minden bizonnyal motiváció is van a Zaglebie Lubin elleni győzelemre. Ez várhatóan nem jelenthet majd jelentősebb erőfeszítést, hiszen a poznani együttes nagyon jól teljesít hazai környezetben. Az is igaz, hogy nem ígérkezik könnyed hazai győzelemnek a találkozó, ugyanis általában a vendégcsapat sem szokott rosszul játszani idegenben. Persze, szó nincs arról, hogy jól vagy akár csak jobban is szerepelne, hanem inkább úgy jellemezhető a dolog, hogy közepesnek nevezhető a teljesítménye. Vagyis amennyiben a Lech Poznan győzni kíván és úgy is játszik, ahogyan bír, akkor magabiztosan tud majd nyerni, viszont ha félvállról veszi a meccset és némileg pökhendien áll hozzá, akkor bizony könnyen meglepetés érheti.

Én amondó vagyok, hogy hazai oldalon a dán csatár Christian Gytkjaer és/vagy a másik gólvágó, a portugál Joao Amaral gondoskodni fognak majd arról, hogy otthon maradjanak a pontok.

Tipp: győz a Lech Poznan.

#23134 február 17, 2019, 19:24:24, csabax
Lechia Gdansk - Pogon Szczecin 1  :great:

Mintegy másfél hónapos téli szünetet követően ettől a hétvégétől folytatódnak a lengyel élvonalbeli focibajnokság küzdelmei. És rögtön az idei első tétmérkőzésen máris komolyabb erőpróba előtt áll a 42 ponttal listavezető Lechia Gdansk. Az Európában nagyon-nagyon ismert és több helyen elismert Szolidaritás mozgalom városának focicsapata a 31 ponttal 5. helyezett Pogon Szczecint látja vendégül.

Küzdelmes mérkőzésre van kilátás és várhatóan a hazaiak alaposan meg fognak szenvedni a győzelemért, hiszen az csakis egy dolog, hogy a Lechia Gdansk kiválóan szerepel otthon, ám most az is lesz, hogy az ellenfél, azaz a Pogon Szczecin viszonylag kevés gólt szokott kapni idegenben. Természetesen az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a vendégcsapat végül meg szokja adni magát idegenben és általában vereséget szenved, de az viszont nagyon valószínű, hogy ezúttal az egykori német Danzig focicsapata otthoni sikere nem lesz majd felüdülés és könnyed "sétagalopp". Lechia Gdansk otthon: 10 mérkőzésen 7 győzelem, 3 döntetlen, 0 vereség, 22-8-as gólarány; Pogon Szczecin idegenben: 9 mérkőzésen 2 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 8-14-es gólarány.

Tippem szempontjából mindenképpen nagy előnyt jelent - szerintem - az a dolog, hogy a Balti-tenger-parti város focicsapata harcban van a bajnoki aranyéremért, ám jelenleg mindössze csak 3 ponttal előzi meg a 2. helyezett varsói Legia együttesét. Vagyis ezen Lechia Gdansk - Pogon Szczecin mérkőzés mindhárom pontjára szükségük van a hazaiaknak. Motiváció tehát van, s ugyan nem érdemes lazán kezelni a meccset, de ráadásul még az is van, hogy a rivális varsói gárda idegenben fog játszani (a Wisla Plock otthonában) és az eredmények akár úgy alakulhatnak, hogy a forduló után még a mostaninál is nagyobb lehet a két csapat közötti pontkülönbség. Ez pedig majd még jól "jöhet" a gdanskiaknak a nemsokára a felsőházi rájátszásban.

Abban szintén biztos vagyok, hogy a lengyel Ekstraklasa góllövőlistáját 12 góllal holtversenyben vezető portugál Flavio Paixao sokat tehet majd a Lechia Gdansk hazai sikeréért. De talán még a fiatal Patryk Lipski vagy akár a szintén fiatal szlovák Lukas Haraslin is. A vendégeknél talán Kamil Drygas és Adam Buksa lehetnek azok a játékosok, akikre vigyázniuk kell majd jobban a hazai hátvédeknek.

Tipp: győz a Lechia Gdansk.

#23135 február 09, 2019, 15:57:16, csabax
Istanbul Basaksehir - Erzurumspor, Istanbul Basaksehir 1.5 gól felett  :noway:

Robinho is játszani fog a hazai csapatban, de - többek között - Arda Turan is, a bosnyák Edin Visca is, a francia Gael Clichy is, a moldáviai Alexandru Epureanu is, a török válogatott kapus Volkan Babacan is, de még a 38 éves középpályás Emre Belozoglu is. Sőt, csereként talán még a togói Emmanuel Adebayor, a korábban az Udinese, a Napoli és a Leicester City csapataiban is szereplő Gökhan Inler, az olasz Stefano Napoleoni vagy akár a régebben német Bundesliga- és angol Premier League-csapatokat is megjárt szenegáli Demba Ba is szerepet kaphatnak majd a házigazdáknál. A legelején említett Robinho tényleg "az a" brazil Robinho, akinél a pályafutása elején még Diego Maradona és Lionel Messi volt az összehasonlítási alap. Lám, lám, lám, így vezet az út a Real Madrid, a Manchester City, az FC Santos, az AC Milan és egyéb másik focicsapatok érintésével Törökországba.

Momentán nem panaszkodhatnak a hazai együttesnél, hiszen jelenleg éppen az Istanbul Basaksehir a török bajnokság listavezetője és 14 fordulóval a bajnokság befejezése előtt az abban az országban jelentősnek nevezhető 8 pont előnye van az őt üldöző - szintén isztambuli - Galatasaray előtt. Vagyis már eléggé nagy valószínűséggel lehet azt mondani az Istanbul Basaksehir csapatára, hogy amennyiben nem fog "bundázni" vagy nem fog gyakran "meglepetéseket" okozni, akkor megnyeri majd a török élvonalbeli focibajnokságot. Az viszont már most is teljesen bizonyos, hogy ez a csapat kimagaslóan az első számú bajnokjelöltje a török bajnokságnak.

A vendég Erzurumspor gárdájáról annyit érdemes tudni, hogy ebben az idényben nagyon gyengén teljesít és így semmi meglepő nincs abban, hogy kieső helyen van a csapat, utolsó előtti - vagyis 17. helyezett -, 17 pontja van és csakis a jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy nincs az utolsó helyen. Ja, és talán még azt sem árt tudni, hogy az Erzurumspor nyert a legkevesebbszer a teljes török élvonalban, mindössze csak háromszor, idegenben pedig még egyetlen egyszer sem bírt nyerni ebben a bajnoki szezonban.

Nos, ez a gyenge Erzurumspor fog ellátogatni az Istanbul Basaksehir otthonába. Ahhoz az Istanbul Basaksehirhez, amelyik hazai környezetben – és, persze, amúgy is, majdnem minden téren - a török élvonal egyik legjobb csapata. Ha nem lenne már jelenleg is a legjobb gólarányuk az isztambuliaknak, akkor az lenne a véleményem, hogy az Erzurumspor elleni meccs nagyon megfelelő alkalom lehet a gólarány javítására. Így viszont csak arra tippelek, hogy 1 gólnál többet szerez a hazai csapat. És, persze, végül majd annyi gól különbséggel fog nyerni, amilyen kedvük lesz a játékosoknak a mérkőzés időpontjában.

#23136 február 17, 2019, 20:52:59, csabax
Slavia Prága - Teplice, Slavia Prága 1.5 gól felett  :great:

Jelenleg éppen éllovas a prágai együttes, de mivel neki 49 pontja van, viszont az őt üldöző Viktoria Plzen csapatának pedig 45 szerzett pontja van, az a csekély 4 pont előny pedig körülbelül csakis a pillanatnyi levegővételre elegendő a bajnoki címért zajló küzdelemben, a házigazdáknál mindenképpen jelentős lehet a motiváció egy újabb győzelem szerzésére. Már csak azért is, mert a Viktoria Plzen idegenben, a Mlada Boleslav otthonában fog játszani. És ki tudja, merre... Hátha.

Ám, persze, azért sem árt győznie a hazai együttesnek, mert a Viktoria Plzen is éppen olyan "levezető" csapat ellen fog játszani, mint a prágai csapat is. Hiszen a Teplice is, és a Mlada Boleslav is a cseh élvonalbeli focibajnokság középmezőnyében vannak, nagyon úgy tűnik, hogy se a felsőházi rájátszásba nem fognak bejutni, se az alsóházi rájátszásig nem fognak lefelé esni, hanem majd a 7-10. helyezések valamelyikének megszerzéséért fognak majd játszani. Azaz semmi tét nélkül fogják végigjátszani ezt a bajnoki idényt, s jobbára csakis azért fognak pályára lépni, mert muszáj és ez van rögzítve a szabályokban.

Így tehát joggal lehet azt vélni a Slavia - Teplice találkozóról, hogy a hazaiak számára van tétje a mérkőzésnek, de a vendégeknek mindössze arról szól a dolog, hogy viszonylag nyugodtan focizhatnak, mert hiszen gond egy szál se, viszont ha nem vigyáz majd a hazai gárda, akkor majd meg lehet lepni őket. Ilyesmire alkalmasnak is tűnik a Teplice, ugyanis a meccsek nagyon nagy többségében képes legalább 1 gólt szerezni idegenben. Méghozzá bárki ellen. A probléma csak ott van, hogy a mostani házigazda a teljes cseh élvonalbeli bajnokság egyik legjobb csapata. A másik, természetesen, a szintén a bajnoki címre hajtó Viktoria Plzen.

Nem szokott sok gólt kapni idegenben a Teplice, ám most azért teljesen más helyzet lesz. Ugyanis a cseh fővárosi csapat nagyon jól teljesít hazai környezetben és kimagaslóan a cseh liga legjobbja. A korábban említett hazai motiváció mellett még az is van, hogy a góllövőlista második helyén levő szlovák Miroslav Stoch szerezhet most 1-2-3 gólt, hogy "faragjon" lefelé valamennyit a 7 gólos hátrányból. A vendégek ellen talán elegendő lehet, ha csak David Vanecek  kap majd kiemelt őrizetet.

Tipp: 1.5 gól felett a Slavia Prága.

#23137 február 09, 2019, 20:16:44, csabax
Heracles Almelo - Ajax, Ajax -1 gól hendikep   :noway:

Van miért "kaparnia" a vendégcsapatnak, hiszen a maga 50 pontjával csak második helyezett az 55 ponttal listavezető PSV Eindhoven csapata mögött a bajnoki aranyéremért zajló versenyfutásban. Sőt, nem csak ezen a téren második az amszterdami alakulat, hanem a gólaránynál is (+58 gól, illetve +54 gól). Azaz, ha még továbbra is komolyan gondolja azt a bajnoki címet az Ajax, akkor ajánlatos nem csak simán nyernie, hanem még ez mellett a gólarányon is muszáj javítania. Még másabb szavakkal: több gól különbséggel kell győznie idegenben!

Ezt pedig már csak azért is könnyedén megteheti, mert lényegesen jobb csapat, mint a hazai pálya előnyét élvező Heracles Almelo. Azért érdemes lesz a saját kapujára is figyelnie az Ajaxnak, mert a Heracles azon együttesek közé tartozik, amelyek nagyon sok gólt kapnak, de szereznek is gólokat. Tehát a biztonság érdekében ajánlatos lesz a vendégcsapatnak legalább 2 gólt szereznie és nagyon vigyázni a saját kapujára, hogy egyetlen gólt se kapjon, vagy pedig szereznie kell legalább 3 gólt és akkor már kaphat is egy gólt.

Erre simán képes lehet az Ajax, hiszen ennél a csapatnál a néhány tapasztalt focista mellett most kivételesen jól és eredményesen szerepelnek a fiatalok. A tehetséges fiatalok! Talán nem túlzás azt gondolni erről az amszterdami csapatról, hogy sok-sok év eltelte után ismét nagyon eredményes lehet akár európai szinten is az Ajax. Feltéve, persze, ha - szokás szerint - a fiatal tehetségeket nem kapkodják el szerteszét a magasan jegyzett európai topcsapatok.

Jaj lehet a 4 focistát hiányoló hazai együttesnek, hiszen Carel Eiting személyében mindössze csak egyetlen egy még nem sok játéklehetőséget kapó focistája fog hiányozni a vendégcsapatnak. Vagyis a kameruni Andre Onana áll majd a kapuban, a hátvédek között ott lesznek Matthijs de Ligt, Daley Blind és az argentin Nicolas Tagliafico, de a középpályásoknál pályára lép majd Frenkie de Jong és a dán Lasse Schöne is, elöl pedig a marokkói Hakim Ziyech, a dán Kasper Dolberg és a szerb Dusan Tadic "varázsolhat".

Ha ők beindulnak, akkor lehet bármennyire jó formában a Heracles Almelo, mert ez mellett az Ajax mellett maximum csak epizódszerep juthat neki. De talán még annyi sem!

Tipp: Ajax győzelem -1 gól hendikeppel.

#23138 február 18, 2019, 17:56:31, csabax
Fulham - Manchester United 2  :great:

Csak az argentin hátvéd Marcos Rojo fog hiányozni a vendégcsapatból, s rajta kívül csak a szintén hátvéd Chris Smalling szerepeltetése kétséges. Ám, várhatóan, egyikük sem fog játszani, hiszen például Luke Shaw, Phil Jones és a svéd Victor Lindelöf is pályára léphetnek. Ellenben a hazaiaktól hiányozni fognak Andre-Frank Zambo Anguissa, Marcus Bettinelli, Havard Nordtveit, Timothy Fosu-Mensah, Lazar Markovic és Alfie Mawson is. Cyrus Christie játéka pedig kérdéses. De így legalább Claudio Ranieri menedzser elmondhatja majd a mérkőzés után, hogy szegény embert még az ág is húzza.

Mindkét csapat számára van tétje a meccsnek, hiszen az utolsó előtti helyezett Fulham a kiesést próbálja valahogyan elkerülni, míg a Manchester United Jose Mourinho menedzser távozása és Ole Gunnar Solskjaer megbízott edző érkezése óta egészen kiváló pontgyűjtés terén. A vendégcsapat immár 48 ponttal rendelkezik, megelőzte az Arsenalt és előre lépett az 5. helyre, de már a Bajnokok Ligájában való szereplést jelentő 4. helyezett 50 pontos Chelsea is mindössze csak 2 pontra van tőle. Úgy vélem, hogy motivációnak elegendő mindössze annyi, hogy az egyik oldalon azért kellenek a pontok, mert menekülni kell a kiesés elöl, míg pedig a másik oldalon azért kellenek a pontok, mert elérhető közelségben van a BL-szereplés. És ha már motivációról esik szó, akkor a vendégcsapatnál talán még azt is érdemesnek tűnik megemlíteni, hogy a rivális Chelsea a listavezető Manchester City otthonában fog játszani, s mivel ott a hazai csapatnak égetően szüksége van mindhárom pontra, várható a londoni gárda veresége. Ebben az esetben pedig a Manchester United egy idegenbeli győzelemmel újabb helycserét eszközölhet majd és még feljebb léphet a bajnoki tabellán, ezúttal már a Bajnokok Ligáját jelentő 4. helyre! És ha ez a dolog nem jelent motivációt, akkor vajon micsoda más?

Várhatóan az Anthony Martial, Marcus Rashford, Romelu Lukaku trióval fogja rohamozni az ellenfél kapuját a Manchester United. Az előbb említettek mögött pedig ott lesznek a közvetlen közelben Jesse Lingard és Paul Pogba is. Nem tudok elképzelni egyéb másik eredményt, csak a Manchester United győzelmét a viszonylag gyenge Fulham otthonában.

#23139 február 18, 2019, 18:58:17, csabax
FC Union Berlin - SV Sandhausen 1  :great:

Mivel az előző fordulóban az FC Union Berlin elbukta a St. Pauli elleni idegenbeli rangadót (3-2-es vereséget szenvedett), így visszacsúszott a semmilyen feljutási lehetőséget sem jelentő 4. helyre, helyette pedig éppen a St. Pauli lépett fel a dobogóra. Most lehetőség van a "bosszúállásra", hiszen mindössze csak 3 pont a két csapat közötti különbség (St. Pauli 37 pont, illetve Union Berlin 34 pont), ám mivel a fővárosiak gólaránya némileg jobb, mint amilyen hamburgi alakulaté, plusz a St. Pauli már lejátszotta ezen fordulóbeli mérkőzését és 4-1-es vereséget szenvedett a 2. helyezett FC Köln otthonában. Így a házigazda FC Union Berlin számára nem maradt más, mint az, hogy hazai környezetben szerepelve legyőzze a kiesési osztályozós helyen levő SV Sandhausen együttesét, s ezzel a sikerrel máris újra dobogós lesz. És, természetesen, az osztályozós helyezés miatt ismét joggal reménykedhet majd a német élvonalba való feljutásban.

Hazai részről Sebastian Polter és Manuel Schmiedebach, míg a vendégeknél Alexander Rossipal, Nejmeddin Daghfous, Philipp Förster, Erik Zenga és az izlandi válogatott Rurik Gislason lesznek a hiányzók. Ez az FC Union Berlin számára jelenthet előnyt. Főleg az a dolog, hogy Rurik Gislason az egymeccses eltiltása miatt nem játszhat majd. Azt talán már felesleges is lejegyezni, hogy jobb formában van a fővárosi gárda. No, és természetesen az sem utolsó dolog, hogy különösen motiváltak lehetnek a berlini játékosok amiatt, hogy ismét felkerülhetnek a dobogóra és ezzel visszatérhetnek az élvonalba való feljutási remények.

Azt is érdemes még megemlíteni, hogy az FC Union Berlin messze a liga legjobbja hazai pályán, s vendéglátóként még egyszer sem szenvedett vereséget, de eközben 21 gólt szerzett és mindössze csak 5 gólt kapott. Emellett még az is figyelemre méltó, hogy a Sandhausen a német másodosztályú bajnokság legeredménytelenebb csapata idegenben. Ha ezt a meccset nem nyeri meg a fővárosi csapat, akkor tényleg semmi köze sem lehet azokhoz a remélt élvonalbeli találkozókhoz.

Tipp: győz az FC Union Berlin.

#23140 február 09, 2019, 18:00:14, csabax
Borussia Dortmund - Hoffenheim 1  :noway:

Először a "2.5 gól felett" szorzóját néztem meg, hiszen kíváncsi voltam, hogy milyen odds van bukik kínálatában erre a mérkőzésre, majd ezen a tippen gondolkoztam egy ideig, de végül mégis az lett belőle, hogy a Borussia Dortmund várható hiányzóinak ellenére is a hazai győzelemre tippelek és fogadok. Mert az azért egyértelműen hátrányára lesz a hazai együttesnek, hogy Marco Reus csapatkapitány megsérült a keddi kupameccsen és teljesen biztos, hogy nem fog játszani a Hoffenheim elleni találkozón, de rajta kívül Jadon Sancho, Marcel Schmelzer, Roman Bürki és Marvin Hitz játéka is kérdéses, valamint a lábsérüléssel bajlódó lengyel Lukasz Piszczek sem teljesen ép. Akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy betegség- és sérüléshullám sújtja a német focibajnokságban éllovas Borussia Dortmundot. De például az azért simán elképzelhető, hogy Jadon Sancho mégis játszani fog majd, ha addigra az influenza nem dönti le teljesen a lábáról.

Azért is döntöttem a hazai győzelemre való tippelésnél, mert a listavezető Ruhr-vidékieknek előre kell menekülniük. Muszáj ezt tenni, teszik vagy nem tetszik nekik, hiszen 14 forduló van még hátra a bajnokság végéig, de mindössze csak 7 pont előnnyel rendelkezik a dortmundi együttes. Ez a 7 pont előny pedig nagyon "karcsúnak" tűnik a Bundesligában. A sérült Marco Reus helyett pedig ott van - például - a Borussia Dortmundnak a góllövőlista élmezőnyében levő spanyol Paco Alcacer, valamint a német válogatottal világbajnoki címet nyerő Mario Götze is.

A vendégeknél csak a hátvéd Kevin Vogt hiányzása okozhat némi problémát, hiszen Lukas Rupp és Kasim Adams hiányzásai már egyáltalán nem tartoznak abba a súlycsoportba. Amúgy pedig az van a Hoffenheim idei mérkőzéseinél, hogy Julian Nagelsmann edző csapata viszonylag szép focit játszik, valamint általában sok gól szerez és sok gólt is kap. Talán még ez miatt is tippeltem a hazaiak győzelmére, ugyanis azt elvárom, hogy szerezzen gólt a Hoffenheim, de szokás szerint - várhatóan - kapnia is kell majd 1-2 gólt. Paco Alcacer már csak azért is szerezhet majd egy-két gólt, mert ez jót tehet majd neki a góllövőlista tekintetében.

Tipp: győz a Borussia Dortmund.


;D ;D ;D ;D ;D
Ez a vakhangya Borussia Dortmund már 3-0-ra vezetett, de a mérkőzés utolsó negyedórájában kapott 3 gólt, s így csak döntetlenre bírta "hozni" a már agyonnyertnek tűnő meccset.
;D ;D ;D ;D ;D

#23141 február 18, 2019, 21:55:33, csabax
Getafe - Celta Vigo 1  :great:

Bruno Gonzalez, Markel Bergara, az Ázsia Kupa küzdelmeit megsínylő japán Gaku Shibasaki és a szenegáli Amath Ndiaye, illetve a török Okay Yokuslu szerepelnek a két együttes hiányzóinak listáján. Ám közülük talán csak Bruno Gonzalez, Gaku Shibasaki és Okay Yokuslu azok a játékosok, akik a szó szorosabb értelmében is hiányozhatnak majd. Na, és persze a vendégeknél még az is gond lehet, ha a jelenleg játékra kérdésesnek ítélt, a Sevilla és a Liverpool csapatait is megjárt 31 éves csatár, Iago Aspas esetleg nem bír majd játszani. Ez már csak azért is probléma lehet, ugyanis éppen a spanyol válogatott Iago Aspas a vendégek legeredményesebb játékosa. A veterán csatár eddig már 10 gólt szerzett a galiciai csapat számára.

Ez pedig akár azt is jelentheti majd a 34 gólos Celta Vigo csapatának, hogy amennyiben a 10 gólos Iago Aspas tényleg nem bírja majd vállalni a játékot, s a jelenleg 9 szerzett gólnál tartó uruguayi Maxi Gomezt sikerül kiiktatniuk a játékból a hazai csapat játékosainak, akkor a vendégek búcsút inthetnek mindkét gólerősebb focistájuknak, s várhatóan nem bírnak majd betalálni a Getafe kapujába.

Azért is bízok a hazaiak sikerében, mert jelenleg lényegesen jobb formában van a házigazda madridi "kiscsapat", mint amilyenben van a Celta Vigo. Talán nem véletlen, hogy a 32 pontos Getafe az Európa Ligában való indulást biztosító 5. helyen található, miközben az ellenfél galiciai csapat 24 ponttal a 16. helyen van a tabellán és a spanyol élvonalból való kiesést próbálja valahogyan elkerülni. Ebből kifolyólag jól jön neki bármennyi szerzett pont, főleg idegenben, de hát a másik oldalon meg az van, hogy a Getafe csak úgy maradhat továbbra is az előbb említett és számára roppant előkelőnek számító helyezésen, ha lehetőség szerint minél több pontot szerez. Vagyis, röviden: mindkét csapatnak kellenek a pontok, ám szerintem némileg előnyben van a hazai gárda.

Már csak a spanyolok számára kissé korainak tűnő meccskezdési időpont miatt sem várok izgalmas és a "szokásosnál" élvezetesebb meccset, hiszen akár még az is előfordulhat majd, hogy a játékosok közül néhányan az ébredés utáni "kómában" lesznek, ám abban azért bízom, hogy a hazai csapat egy góllal többet szerez majd, mint teszi azt az ellenfele.

Tipp: győz a Getafe.

#23142 február 09, 2019, 17:57:07, csabax
RB Leipzig - Eintracht Frankfurt 1

Mindkét csapat számára életbevágóan fontos mérkőzés lehet ez az RB Leipzig - Eintracht Frankfurt bajnoki mérkőzés. Ugyanis egészen pontosan rengeteg pénz megnyeréséről vagy elvesztéséről szól a történet. Vagyis arról dönt majd ez az összecsapás, hogy melyik csapat indulhat jövőre a nagy pénzbevételt jelentő Bajnokok Ligájában, és melyik másik csapat szerepelhet majd a BL-hez képest lényegesen kevesebb pénzbevételt jelentő Európa Ligában. Jelenleg úgy néz ki a német élvonalbeli bajnokság tabellája, hogy az RB Leipzig van a BL-es 4. helyen 37 ponttal, s közvetlenül mögötte van az EL-es 5. helyen a 32 pontos Eintracht Frankfurt. A két csapat közötti 5 pont különbség hazai győzelem esetén 8 pontra emelkedhet, vendégsiker esetén 2 pontra csökkenhet, míg döntetlen esetén pedig továbbra is 5 pont maradhat. Amennyiben sikerül nyernie a házigazda Lipcsének, akkor lényegében eldőlhet a dolog, s várhatóan jövőre az RB Leipzig fog szerepelni a Bajnokok Ligájában, ám vendégsiker esetén 3 ponton - vagyis egy győzelmen - belülre csökkenne a különbség és még ádázabb lehetne a versenyfutás. Van tehát tét, motiváció, és vélhetően minden egyéb más is, ami ilyenkor szükségeltetik.

Az bizony pech az RB Leipzig számára, hogy egyik leggólerősebb játékosa, a német válogatott csatár Timo Werner betegség miatt várhatóan ki fogja hagyni a találkozót. Ibrahima Konate eltiltás, míg Amadou Haidara és Dayot Upamecano sérülések miatt nem játszhatnak a hazai együttesben. A vendégeknél Timothy Chandler és Lucas Torro lesznek a hiányzók, bár, őszintén szólva, én egyiküket sem hiányolom. Egyáltalán nem!

Izgalmas és nagyon szoros mérkőzésre van kilátás, hiszen a picivel jobb hazaiaknál néhány meghatározó ember fog hiányozni vagy lehet majd nem teljesen jó formában a pályán, míg a nagyon picit gyengébben teljesítő vendégeknél pályán lesz - többek között - a nagyon-nagyon gólérzékeny Luka Jovic, Sebastien Haller, Ante Rebic trió. Hát, akárhogyan is nézegetem én a két csapat összeállítását és gondolkozok egy épkézlábnak nevezhető tippen, mert mindig az "jön ki"  nekem elsőre, hogy döntetlen lesz az eredmény. Ennek ellenére én bízom nagyon a hazaiak sikerében.

Tipp: győz az RB Leipzig.

#23143 február 09, 2019, 17:55:36, csabax
Huddersfield Town - Arsenal 2  :great:

Remélhetőleg kihasználja majd a vendég londoni csapat azt a dolgot, hogy mostanában roppant gyengén teljesít a hazai csapat. Hangsúlyozom, hogy csak remélhetőleg, mert ugyan tényleg sokkal magasabb színvonalat képvisel az Arsenal, mint amilyenet a Huddersfield Town, de sajnos annyira kiszámíthatatlan a vendégcsapat mindenkori teljesítménye, hogy nagyon. Elvileg nem lesz majd semmilyen gond a vendégsikerrel, ám ismétlem, hogy csak elvileg van ez így, hiszen a gyakorlatban majd meglátjuk, hogy milyenre sikeredik ez a mérkőzés.

Az azért mégis némi gondot jelenthet, hogy Pierre-Emerick Aubameyang beteg volt az elmúlt napokban, hiszen az Arsenal gaboni csatárának gólszerzésére már csak a góllövőlista élmezőnyében elfoglalt helyezése és az ottani érdekeltsége miatt is számítani lehetett. Ám most már úgy tűnik, hogy nem kell tovább aggódni miatta, hiszen várhatóan játszani fog. Ő is, s a másik kérdéses is, aki nem más, mint a francia hátvéd Laurent Koscielny. Az éppen elegendő bajság Unai Emery Arsenal-menedzser számára, hogy a spanyol Hector Bellerin, a görög Sokratis Papastathopoulos, Danny Welbeck és Rob Holding sem játszhatnak majd. A hazaiaknál a belga Isaac Mbenza, a marokkói Abdelhamid Sabiri és az amerikai Danny Williams a kimaradók. Elvileg még a német Shkodran Mustafi, a svájci Granit Xhaka és a fiatal angol Ainsley Maitland-Niles szerepeltetése is kérdéses a vendégeknél.

Azok mellett, hogy tuti kiesőnek tűnik a hazai csapat, számolok még Pierre-Emerick Aubameyang 1-2 góljával is. És azzal is, hogy a 6. helyre visszacsúszott londoni együttesnél megkongatták a vészharangot, s elmagyarázták az illetékeseknek, hogy ez így nem mehet tovább, mert akkor ejnye-bejnye lesz. Azt már talán megemlíteni sem érdemes, hogy a házigazda Huddersfield Town már 12 mérkőzés óta képtelen nyerni. Legutóbb valamikor még tavaly november végén bírt győzni a Huddersfield Town, s az azóta lezajlott 12 bajnoki mérkőzésen 11 veresége és 1 döntetlenje van. Ha pedig ezt a csapatot nem bírja legyőzni az Arsenal, akkor vele kapcsolatban nem lehet majd semmiről sem beszélni.

Tipp: győz az Arsenal.

#23144 február 09, 2019, 22:29:39, csabax
Girona FC - Huesca 1  :noway:

Finoman fogalmazva is úgy tűnik, hogy mintha problémákkal küszködne a házigazda katalán együttes, ám én ettől függetlenül a Girona FC Huesca elleni győzelmére tippelek a két kiesőjelölt gárda mérkőzésén. Méghozzá annyira kiesőjelölt ez a két brigád, hogy a katalán csapat éppen a kiesést jelentő helyezések felettin áll (17. hely), míg a vendég aragóniai együttes már kissé "leszakadva" a többiektől tökutolsó helyezett és valószínűleg már készül az idén őszi másodosztályú meccsekre.

Bizony tekintélyes a hazaiak hiányzói listája: Seydou Doumbia, a kapus Gorka Iraizoz, Marc Muniesa, Pedro Alcala, Johan Mojica és Aday Benitez. Ám azért a vendégek hasonló listája sem nevezhető rövidnek: Luisinho, Gonzalo Melero, Yangel Herrera és Juan Hernandez. Engem némileg arra emlékeztet ez a sok hiányzó, hogy valószínűleg most is azon eset lesz majd, amikor a vak vezeti a világtalant. Vagy valami hasonló.
   
Egyik csapat sincs még csak közepesnek nevezhető formában sem. Sőt, a hazai pályán játszó aktuális formája Girona FC kifejezetten pocséknak nevezhető, de persze azért a Huesca sem "panaszkodhat". A katalán gárda egy nagyon picivel jobb teljesítményre képes hazai környezetben, mint amilyenre képes idegenben az aragóniai csapat. Ezért jobb híján jóformán az marad az egyetlen dolog, amiben bízhatok a hazai csapat győzelméért, hogy a katalánoknál játszani fog Cristhian Stuani. És bizony az uruguayi válogatott csatár a teljes spanyol élvonalbeli bajnokság egyik legeredményesebb labdarúgója. Az eddigi 22 fordulóban Stuani 12 gólt szerzett és ezzel a teljesítménnyel Lionel Messi és Luis Suarez mögött dobogós helyezett a spanyolországi góllövőlistán. Én most abban reménykedek, hogy ő lehet az, aki a hazaiak javára billenti majd a mérleg nyelvét ezen két kiesőjelölt csapat összecsapásán.

Tipp: győz a Girona FC.