csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum február 08, 2019, 19:33:44
Slavia Prága - Teplice, Slavia Prága 1.5 gól felett  :great:

Jelenleg éppen éllovas a prágai együttes, de mivel neki 49 pontja van, viszont az őt üldöző Viktoria Plzen csapatának pedig 45 szerzett pontja van, az a csekély 4 pont előny pedig körülbelül csakis a pillanatnyi levegővételre elegendő a bajnoki címért zajló küzdelemben, a házigazdáknál mindenképpen jelentős lehet a motiváció egy újabb győzelem szerzésére. Már csak azért is, mert a Viktoria Plzen idegenben, a Mlada Boleslav otthonában fog játszani. És ki tudja, merre... Hátha.

Ám, persze, azért sem árt győznie a hazai együttesnek, mert a Viktoria Plzen is éppen olyan "levezető" csapat ellen fog játszani, mint a prágai csapat is. Hiszen a Teplice is, és a Mlada Boleslav is a cseh élvonalbeli focibajnokság középmezőnyében vannak, nagyon úgy tűnik, hogy se a felsőházi rájátszásba nem fognak bejutni, se az alsóházi rájátszásig nem fognak lefelé esni, hanem majd a 7-10. helyezések valamelyikének megszerzéséért fognak majd játszani. Azaz semmi tét nélkül fogják végigjátszani ezt a bajnoki idényt, s jobbára csakis azért fognak pályára lépni, mert muszáj és ez van rögzítve a szabályokban.

Így tehát joggal lehet azt vélni a Slavia - Teplice találkozóról, hogy a hazaiak számára van tétje a mérkőzésnek, de a vendégeknek mindössze arról szól a dolog, hogy viszonylag nyugodtan focizhatnak, mert hiszen gond egy szál se, viszont ha nem vigyáz majd a hazai gárda, akkor majd meg lehet lepni őket. Ilyesmire alkalmasnak is tűnik a Teplice, ugyanis a meccsek nagyon nagy többségében képes legalább 1 gólt szerezni idegenben. Méghozzá bárki ellen. A probléma csak ott van, hogy a mostani házigazda a teljes cseh élvonalbeli bajnokság egyik legjobb csapata. A másik, természetesen, a szintén a bajnoki címre hajtó Viktoria Plzen.

Nem szokott sok gólt kapni idegenben a Teplice, ám most azért teljesen más helyzet lesz. Ugyanis a cseh fővárosi csapat nagyon jól teljesít hazai környezetben és kimagaslóan a cseh liga legjobbja. A korábban említett hazai motiváció mellett még az is van, hogy a góllövőlista második helyén levő szlovák Miroslav Stoch szerezhet most 1-2-3 gólt, hogy "faragjon" lefelé valamennyit a 7 gólos hátrányból. A vendégek ellen talán elegendő lehet, ha csak David Vanecek  kap majd kiemelt őrizetet.

Tipp: 1.5 gól felett a Slavia Prága.

84. perc: 2-0

#23206 február 18, 2019, 20:54:37, csabax
Concordia Chiajna - FCSB 2  :noway:

Nehéznek tűnő mérkőzés várhat a vendég bukarestiekre. Na, nem az utolsó előtti helyen álló házigazda Concordia Chiajna miatt, hiszen egy ilyen "apróságot" tudnia kell megfelelően kezelni egy olyan csapatnak, amelyik a bajnoki címre pályázik, hanem inkább azért tűnhet nehezebbnek a mérkőzés az FCSB számára, mert nem lesz megszokott a játékfelület. Ezúttal ugyanis nem hagyományos borítás lesz a játéktéren, hanem műfű.

Egyúttal az is van, hogy hatalmas esélyt is rejteget ez a találkozó a fővárosi gárda számára. Ugyanis amennyiben az FCSB nyerni bír idegenben, akkor visszatér a 2. helyre és ráadásul egyetlen 1 pontra közelítheti meg az ebben a fordulóban otthon botló kolozsvári riválist. Hiszen a CFR Cluj nem "élt" a lehetőséggel és győzelem helyett mindössze csak 1-1-est döntetlent játszott hazai pályán az Astra Giurgiu csapatával. Kezd egyre sűrűbbé válni a román élvonalbeli focibajnokság dobogója, mert egy esetleges idegenbeli győzelemmel a jelenlegi 44 pontos FCSB 47 ponttal előrefelé megy a tabellán a jelenlegi 3. helyről a 2. helyre, míg a jelenleg 45 pontos CS U Craiova helyet fog cserélni és visszaesik a 3. helyre. Az 1. helyen marad továbbra is, ám már csak minimális előnnyel a 48 pontos kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

Nagy meglepetésre ősszel a Concordia Chiajna bírt győzni az FCSB vendégeként. Az viszont már rengeteget elárul a Concordia Chiajna formájáról és arról, hogy miért van az utolsó előtti helyen, hogy a tavaly október hónap eleji idegenbeli siker óta egyetlen egyszer sem bírt nyerni a csapat. Pedig azóta már volt 12 bajnoki mérkőzése, de ezeken a 4 döntetlen mellett 8-szor kapott ki. Ez a Concordia Chiajna a tavalyi esztendő november hónapjának végétől kizárólag csak vereségeket szenved. Zsinórban.

Na, egy ilyen együttes ellen kellene nyernie az újabb bajnoki címre pályázó - egykoron BEK/BL-győztes - bukaresti alakulatnak.

Tipp: győz az FCSB.


:beerchug: :beerchug: :beerchug:

#23207 február 18, 2019, 22:53:45, csabax
Roma - Bologna 1  :great:

Újabb "kötelező" győzelem előtt áll a hazai csapat. Sőt, ez a feladat mostantól már majdnem minden alkalommal jelen lesz az érdekelt együttesek számára, s az AS Roma egyelőre még közéjük tartozik. Most - többek között - éppen az a dolog vár a 7. helyre visszaesett 38 pontos olasz fővárosi gárda számára, hogy az újabb hazai győzelemnek köszönhetően 41 pontja legyen és visszatérjen a sima Európa Liga-indulást biztosító 5. helyre. Plusz még az is van, hogy ebben az esetben az immár 41 pontos gárda ismét csak kartávolságnyira kerülhetne a Bajnokok Ligáját jelentő helyezésektől. Ahol, ugyebár, a 66 ponttal listavezető Juventus és az 52 ponttal 2. helyezett Napoli elérhetelenek, ám 3. helyen álló Internazionale és a 4. helyezett AC Milan csapatainak mindössze csak 43, illetve 42 pontjuk van, ami viszont már könnyen elérhető a 41 pontos AS Roma számára. Még pluszabb dolog: a fővárosiak mindkét riválisa botlott ebben a fordulóban (az Atalanta hazai pályán kapott ki 3-1-re az AC Milantól, míg a Lazio pedig az utolsó utáni percekben szenvedett vereséget a Genoa otthonában), s így már az AS Roma Bologna elleni hazai sikere egyben azt is jelentené, hogy lépéselőnybe kerülhetnek a "farkasok".

Ezen az AS Roma - Bologna olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésen egy olyan vendégcsapat lesz a rómaiak ellenfele, amelyik a kiesést jelentő 18. helyen van. Ez a Bologna eddig mindössze egyetlen 1 alkalommal bírt győzni idegenben, de még hazai pályán is csak kétszer sikerült neki nyernie. Idegenbeli döntetlenje is kevesebb van a Bolognának, mint ahányszor bírt nyerni hazai környezetben az AS Roma.

Még abban sem bízhatnak a vendégek, hogy majd a római hiányzások legalább valamennyire kedvezhetnek nekik, hiszen a hazai csapatból mindössze csak a cseh csatár Patrik Schick lesz kénytelen kihagyni a meccset. Vagyis a hazaiaknál fognak szerepelni elöl a bosnyák Edin Dzeko is, Stephan El Shaarawy is, Alessandro Florenzi is, de még a fiatal és tehetséges Nicolo Zaniolo is. Aki utóbbi hétközben a fővárosiak mindkét gólját szerezte az FC Porto elleni 2-1-es BL-győzelemkor, és már az olasz szövetségi kapitány is azt tervezi, hogy meghívja Zaniolót a válogatottba.

Nem számítok sziporkázó játékra a hazaiaknál, hiszen azért mégis volt hétközben egy Bajnokok Ligája-mérkőzésük is, ám annyit azért elvárok, hogy legalább 1-2 góllal győzzön az AS Roma.


2-1

#23208 február 18, 2019, 22:54:21, csabax
FC Nürnberg - Borussia Dortmund 2  :noway:

Kisebb válságban van mostanában a vendég Borussia Dortmund, de szerencséjére ezúttal éppen a német élvonalbeli sereghajtó FC Nürnberg ellen kell játszania. Mázlista ez a Borussia Dortmund, hogy ebben a jelenlegi helyzetében nem egy középcsapattal vagy egy jobb csapattal kell megmérkőznie, hanem - amolyan könnyítés gyanánt - a Bundesliga I. utolsó helyezettjéhez kell látogatnia. Hiszen csak ebben a hónapban a következő előzmények voltak a vendégcsapatnál: február elején a Német Kupában 3-3-as otthoni döntetlen után büntetőrúgásokkal bukott a Werder Bremen ellenében, utána - szintén hazai környezetben - úgy játszott 3-3-ra végződött bajnoki meccset a Hoffenheim csapatával, hogy a 75. percig még 3-0-ra vezetett és az utolsó negyedórában kapott három gólt, végül pedig a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzésen könnyedén szenvedett 3-0-ás vereséget Londonban a Tottenham Hotspur otthonában.
   
A rivális és szintén bajnoki címre pályázó 2. helyezett Bayern München együttes kihasználta a dortmundiak utóbbi időszakbeli botladozásait és a 48 pontjával már egy győzelmen belüli távolságra, egészen pontosan 2 pontra közelítette meg az egyelőre még éllovas Borussia Dortmundot. Emiatt - dortmundi szempontból - nagyon fontossá vált az FC Nürnberg elleni idegenbeli győzelem, hiszen bármilyen egyéb másik eredmény máris komoly problémákat okozhat a nagyon közeli jövőben.

A nürnbergieknél várhatóan ketten fognak hiányozni, Dennis Lippert és az eltiltott Simon Rhein, viszont a dortmundiaknál egyelőre még továbbra sem lehet tudni, hogy visszatérhetnek-e Marco Reus, Julian Weigl, a lengyel Lukasz Piszczek, a svájci Manuel Akanji és a fiatal francia Dan-Axel Zagadou. A vendégcsapat még ezzel a jelenlegi pocsék formával is klasszisokkal jobb, mint vendéglátója. Ugyanis az utóbbi időszakban egyszer sem nyert otthon az FC Nürnberg, ami végképp nem meglepő dolog, hiszen az egész német élvonalbeli bajnokság alatt mindössze 2 alkalommal bírt otthon nyerni.

Amennyiben nem győz Nürnbergben a Borussia Dortmund, akkor tényleg megérdemli, hogy minél hamarabb előzze meg a Bayern München.

Tipp: győz a Borussia Dortmund.

#23209 február 18, 2019, 20:51:40, csabax
Wisla Krakow - Slask Wroclaw 1  :great:

Már csak a lengyel élvonalbeli focibajnokság tabelláját böngészve, így első ránézésre is látszik, hogy van tétje ennek a dél-lengyelországi találkozónak. Igazából az lett volna ideális a Wisla Krakow, ha a bajnoki címért küzdő varsói csapat le bírta volna győzni hazai pályán a másik krakkói focicsapatot, hiszen ilyen esetben az lehetett volna a tét a Wisla számára, hogy egy hazai győzelem révén az alsóházból a felsőházba kerüljön. Ám a krakkói Cracovia idegenben győzött 2-0-ra a Legia Warszawa ellen, s ezt jelentette, hogy 30-ról 33-ra emelkedett a pontjainak száma, s így a jelenleg 29 pontos Wisla Krakow egyelőre lemondhat a felsőházról és csak annyit tehet, hogy a Slask Wroclaw elleni hazai győzelemmel 29-ről 32-re emelje pontjai számát és továbbra is szorosan "tapadjon" városi riválisára. No, és, persze, még az is előrelépésnek számít, hogy az újabb siker révén a Wisla Krakow előrébb léphet a jelenlegi 10. helyezésről a 9. helyre.

Az teljesen egyértelmű számomra, hogy nagyon szoros és küzdelmes meccsre számíthat a hazai csapat, hiszen jelenleg a Wisla Krakow és Slask Wroclaw formája is majdnem pontosan azonos szinten van. Azaz mindkét csapat utóbbi időszakbeli teljesítménye egyaránt és gond nélkül nevezhető gyengének. Talán a hazai pálya némi előnyt mégis fog jelenteni a Wisla számára, hiszen ezen a téren mintha egy picivel jobb lenne, mint ellenfele. Wisla Krakow otthon: 10 mérkőzésen, 4 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 18-12-es gólarány; Slask Wroclaw idegenben: 10 mérkőzésen, 2 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 18-17-es gólarány. Azért még az is fontos információ lehet, hogy a Miejski stadion általában valóságos erődítmény a Wisla számára.

Ám ismerve a krakkói focicsapatok hatalmas rivalizálását egymás ellenében, szerintem mégis ott lehet a meccs legnagyobb tétje, hogy mindenképpen győznie kell a krakkói csapatnak a Slask Wroclaw elleni mérkőzésen, mert csak így bír a másik krakkói együttes mögött maradni. És csakis így nyílhat lehetősége az előzésre.

Tipp: győz a Wisla Krakow.


1-0

#23210 február 19, 2019, 11:36:38, csabax
Racing Club - Godoy Cruz 1  :great:

Mauricio Martinez, az eltiltott Augusto Solari és Ricardo Centurion a hazai csapatból fognak hiányozni, míg a sárga lapjai miatt eltiltott Fabricio Angileri, a szintén eltiltott Fabian Henriquez és Juan Andrada a vendégekéből lesznek kénytelenek kimaradni. Vagyis igazából csak Augusto Solari, illetve Fabricio Angileri hiánya okozhat jelentősebbnek tűnő problémákat. Már ha ez számít akár csak valamicskét is, persze, hiszen azért nem túl nagy ügy pótolni őket. Például úgy, hogy a házigazda avellanedai együttesnél Matias Zaracho játszik majd a piros lesz Solari helyén, míg a vendég mendozaiaknál Diego Sosa kap szereplési lehetőséget Angileri helyén. Ennyi. Nem muszáj túl sokat gondolkozni a megoldáson, hiszen most éppen - nem érdemes elfelejteni - argentin csapatokról és argentin focistákról van szó.

Hazai győzelmet valószínűsítek. Természetesen azért is, mert minden téren sokkal jobb Avellaneda város büszkesége, a sokszoros argentin bajnok, Copa Libertadores-győztes és FIFA Világkupa-győztes "Akadémia", mint a szerény képességű mendozai vendégcsapat. Szerintem már az is kár, hogy egyazon napon emlegetik ezt a két csapatot.

A Racing Club Avellaneda az előző fordulóban ugyan vereséget szenvedett, de azért én úgy vagyok ezzel, hogy a Copa Libertadores jelenlegi címvédőjétől, vagyis a River Plate csapatától ki lehet kapni Buenos Airesben. Előtte viszont a tavalyi esztendő október hónapjában szenvedett bajnokin vereséget utoljára a mostani házigazda együttes. Nem véletlen, hogy jelenleg mindössze csak 3 ponttal lemaradva 2. helyezett a csapat, s ismét versenyben van az újabb bajnoki címért. Ezzel szemben a Godoy Cruz a középmezőnyben van, a 11. helyen, s tavaly december eleje óta éppen az előző vasárnapon tudott ismét nyerni, amikor némi nehézségek árán 3-2-re győzött hazai pályán a még nála is gyengébb képességű San Martin Tucuman ellen.

Nem is folytatom tovább, hiszen annyira jelentősen nagy különbség van a két csapat között a hazai javára, hogy totálisan feleslegesnek érzek bármilyen további információt. Főleg, amikor azt lehet várni hazai részről, hogy két olyan csatárral támadjon, mint Jonathan Cristaldo (ex-Cruz Azul, ex-Velez Sarsfield, ex-Palmeiras) és az argentin élvonalbeli bajnokság góllövőlistáját vezető Lisandro Lopez (ex-FC Porto, ex-Olympique Lyon).

Tipp: győz a Racing Club.


3-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 09, 2019, 01:32:44
Fulham - Manchester United 2  :great:

Csak az argentin hátvéd Marcos Rojo fog hiányozni a vendégcsapatból, s rajta kívül csak a szintén hátvéd Chris Smalling szerepeltetése kétséges. Ám, várhatóan, egyikük sem fog játszani, hiszen például Luke Shaw, Phil Jones és a svéd Victor Lindelöf is pályára léphetnek. Ellenben a hazaiaktól hiányozni fognak Andre-Frank Zambo Anguissa, Marcus Bettinelli, Havard Nordtveit, Timothy Fosu-Mensah, Lazar Markovic és Alfie Mawson is. Cyrus Christie játéka pedig kérdéses. De így legalább Claudio Ranieri menedzser elmondhatja majd a mérkőzés után, hogy szegény embert még az ág is húzza.

Mindkét csapat számára van tétje a meccsnek, hiszen az utolsó előtti helyezett Fulham a kiesést próbálja valahogyan elkerülni, míg a Manchester United Jose Mourinho menedzser távozása és Ole Gunnar Solskjaer megbízott edző érkezése óta egészen kiváló pontgyűjtés terén. A vendégcsapat immár 48 ponttal rendelkezik, megelőzte az Arsenalt és előre lépett az 5. helyre, de már a Bajnokok Ligájában való szereplést jelentő 4. helyezett 50 pontos Chelsea is mindössze csak 2 pontra van tőle. Úgy vélem, hogy motivációnak elegendő mindössze annyi, hogy az egyik oldalon azért kellenek a pontok, mert menekülni kell a kiesés elöl, míg pedig a másik oldalon azért kellenek a pontok, mert elérhető közelségben van a BL-szereplés. És ha már motivációról esik szó, akkor a vendégcsapatnál talán még azt is érdemesnek tűnik megemlíteni, hogy a rivális Chelsea a listavezető Manchester City otthonában fog játszani, s mivel ott a hazai csapatnak égetően szüksége van mindhárom pontra, várható a londoni gárda veresége. Ebben az esetben pedig a Manchester United egy idegenbeli győzelemmel újabb helycserét eszközölhet majd és még feljebb léphet a bajnoki tabellán, ezúttal már a Bajnokok Ligáját jelentő 4. helyre! És ha ez a dolog nem jelent motivációt, akkor vajon micsoda más?

Várhatóan az Anthony Martial, Marcus Rashford, Romelu Lukaku trióval fogja rohamozni az ellenfél kapuját a Manchester United. Az előbb említettek mögött pedig ott lesznek a közvetlen közelben Jesse Lingard és Paul Pogba is. Nem tudok elképzelni egyéb másik eredményt, csak a Manchester United győzelmét a viszonylag gyenge Fulham otthonában.

0-3

Idézetet írta: csabax Dátum február 09, 2019, 12:01:05
FC Union Berlin - SV Sandhausen 1  :great:

Mivel az előző fordulóban az FC Union Berlin elbukta a St. Pauli elleni idegenbeli rangadót (3-2-es vereséget szenvedett), így visszacsúszott a semmilyen feljutási lehetőséget sem jelentő 4. helyre, helyette pedig éppen a St. Pauli lépett fel a dobogóra. Most lehetőség van a "bosszúállásra", hiszen mindössze csak 3 pont a két csapat közötti különbség (St. Pauli 37 pont, illetve Union Berlin 34 pont), ám mivel a fővárosiak gólaránya némileg jobb, mint amilyen hamburgi alakulaté, plusz a St. Pauli már lejátszotta ezen fordulóbeli mérkőzését és 4-1-es vereséget szenvedett a 2. helyezett FC Köln otthonában. Így a házigazda FC Union Berlin számára nem maradt más, mint az, hogy hazai környezetben szerepelve legyőzze a kiesési osztályozós helyen levő SV Sandhausen együttesét, s ezzel a sikerrel máris újra dobogós lesz. És, természetesen, az osztályozós helyezés miatt ismét joggal reménykedhet majd a német élvonalba való feljutásban.

Hazai részről Sebastian Polter és Manuel Schmiedebach, míg a vendégeknél Alexander Rossipal, Nejmeddin Daghfous, Philipp Förster, Erik Zenga és az izlandi válogatott Rurik Gislason lesznek a hiányzók. Ez az FC Union Berlin számára jelenthet előnyt. Főleg az a dolog, hogy Rurik Gislason az egymeccses eltiltása miatt nem játszhat majd. Azt talán már felesleges is lejegyezni, hogy jobb formában van a fővárosi gárda. No, és természetesen az sem utolsó dolog, hogy különösen motiváltak lehetnek a berlini játékosok amiatt, hogy ismét felkerülhetnek a dobogóra és ezzel visszatérhetnek az élvonalba való feljutási remények.

Azt is érdemes még megemlíteni, hogy az FC Union Berlin messze a liga legjobbja hazai pályán, s vendéglátóként még egyszer sem szenvedett vereséget, de eközben 21 gólt szerzett és mindössze csak 5 gólt kapott. Emellett még az is figyelemre méltó, hogy a Sandhausen a német másodosztályú bajnokság legeredménytelenebb csapata idegenben. Ha ezt a meccset nem nyeri meg a fővárosi csapat, akkor tényleg semmi köze sem lehet azokhoz a remélt élvonalbeli találkozókhoz.

Tipp: győz az FC Union Berlin.

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 09, 2019, 12:59:41
Getafe - Celta Vigo 1  :great:

Bruno Gonzalez, Markel Bergara, az Ázsia Kupa küzdelmeit megsínylő japán Gaku Shibasaki és a szenegáli Amath Ndiaye, illetve a török Okay Yokuslu szerepelnek a két együttes hiányzóinak listáján. Ám közülük talán csak Bruno Gonzalez, Gaku Shibasaki és Okay Yokuslu azok a játékosok, akik a szó szorosabb értelmében is hiányozhatnak majd. Na, és persze a vendégeknél még az is gond lehet, ha a jelenleg játékra kérdésesnek ítélt, a Sevilla és a Liverpool csapatait is megjárt 31 éves csatár, Iago Aspas esetleg nem bír majd játszani. Ez már csak azért is probléma lehet, ugyanis éppen a spanyol válogatott Iago Aspas a vendégek legeredményesebb játékosa. A veterán csatár eddig már 10 gólt szerzett a galiciai csapat számára.

Ez pedig akár azt is jelentheti majd a 34 gólos Celta Vigo csapatának, hogy amennyiben a 10 gólos Iago Aspas tényleg nem bírja majd vállalni a játékot, s a jelenleg 9 szerzett gólnál tartó uruguayi Maxi Gomezt sikerül kiiktatniuk a játékból a hazai csapat játékosainak, akkor a vendégek búcsút inthetnek mindkét gólerősebb focistájuknak, s várhatóan nem bírnak majd betalálni a Getafe kapujába.

Azért is bízok a hazaiak sikerében, mert jelenleg lényegesen jobb formában van a házigazda madridi "kiscsapat", mint amilyenben van a Celta Vigo. Talán nem véletlen, hogy a 32 pontos Getafe az Európa Ligában való indulást biztosító 5. helyen található, miközben az ellenfél galiciai csapat 24 ponttal a 16. helyen van a tabellán és a spanyol élvonalból való kiesést próbálja valahogyan elkerülni. Ebből kifolyólag jól jön neki bármennyi szerzett pont, főleg idegenben, de hát a másik oldalon meg az van, hogy a Getafe csak úgy maradhat továbbra is az előbb említett és számára roppant előkelőnek számító helyezésen, ha lehetőség szerint minél több pontot szerez. Vagyis, röviden: mindkét csapatnak kellenek a pontok, ám szerintem némileg előnyben van a hazai gárda.

Már csak a spanyolok számára kissé korainak tűnő meccskezdési időpont miatt sem várok izgalmas és a "szokásosnál" élvezetesebb meccset, hiszen akár még az is előfordulhat majd, hogy a játékosok közül néhányan az ébredés utáni "kómában" lesznek, ám abban azért bízom, hogy a hazai csapat egy góllal többet szerez majd, mint teszi azt az ellenfele.

Tipp: győz a Getafe.

3-1

#23214 február 19, 2019, 22:55:44, csabax
Liverpool - Bayern München 2.5 gól felett  :noway:

Gólokra fogadok ennél a mérkőzésnél, éspedig arra tippelek, hogy legalább három gól lesz a találkozón. A hazaiaknál három belső hátvéd nem fog játszani (az eltiltott holland Virgil van Dijk sem, a nemrégiben ismét műtött Joe Gomez sem, s a kisebb sérüléssel bajlódó horvát Dejan Lovren sem), s mivel a vendég Bayern Münchent amúgy is már régóta azon csapatok közé, akik bármelyik csapat ellen bírnak gólt szerezni idegenben, most ezen hazai védőhiány tudatában, még inkább azt gondolom, hogy a bajorok képesek lesznek idegenben gólt szerezni. Természetesen akkor is így vélekednék, ha a házigazdáknál mégis játszhatna egy vagy két középső védő az előbbiekben említettek közül, ám így már az is van, hogy a szokásosnál nagyobb esély van a vendégek gólszerzésére. Akár úgy is, hogy a Bayern Münchennél is lesznek hiányzók: Arjen Robben és Corentin Tolisso egyaránt sérültek, Thomas Müller pedig jól megérdemelt eltiltását fogja letölteni, mert egy korábbi összecsapáson veszélyeztette egyik ellenfele testi épségét.

Egyébként lehetnek még hiányzók mindkét csapatnál, hiszen pédául a Liverpoolnál a sérülése után még egyelőre továbbra is csak edzegető Alex Oxlade Chamberlain minden bizonnyal nem fog szerepelni a bajorok ellen, de a kisebb sérüléssel küszködő svájci Xherdan Shaqiri is valószínűleg csak cserejátékos lesz és majd eldől, hogy a meccs végén becserélik-e avagy nem, míg a Bayernnél az fordulhat elő, hogy a francia Kingsley Coman nem fog játszani vagy csak keveset játszhat, s ezért majd a pihenő után visszatérő Franck Ribery léphet pályára a helyén.

Visszatérve még egy kicsit a hazaiak hiányos védelmére: Virgil van Dijk helyett valószínűleg a brazil Fabinho lesz a vészmegoldás, bár én egyáltalán nem lepődnék meg azon, ha a veterán James Milner felbukkanna a védelem közepén. Mondjuk, még ennek ellenére is látok némi esély Milner védekezésben való játszatására, mert bár nagyon valószínű, hogy a visszatérő Trent Alexander-Arnold lesz a Liverpool jobbhátvédje, simán elképzelhetőnek tartom, hogy szükség esetén akár még James Milner is szerepelhet ott. Bár szerintem azért inkább mégis Alexander-Arnold játszhat azon az oldalon, ahol várhatóan (és főleg) Ribery vagy Coman fognak támadásokat vezetni.

A vendégeknél már említettem a várható gólszerzést, ám a hazaiakról még szó sem esett, hogy azért várhatóan ők is szerezhetnek majd legalább 2-3 gólt. Bár valószínűnek tartom, hogy az egyiptomi Mohamed Salah, a brazil Roberto Firmino és a szenegáli Sadio Mane alkotta trió esetében tényleg abszolút felesleges gólérzékenységről értekezni. Hiszen a focit kedvelők minden bizonnyal már régóta tudják, hogy mennyire nagyon gólveszélyes bír lenni a Liverpool csatársora.

Tipp: 2.5 gól felett.

#23215 február 19, 2019, 22:55:31, csabax
Lyon - FC Barcelona, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

Elképzelhető, hogy jobban tenném, ha a "mindkét csapat szerez gólt" tipp helyett a vendégek győzelmére voksolnék. Ám most már mindegy, marad tippnek a mindkét csapat szerez gólt. Pedig a hazaiaknál nem fog játszani az eltiltott Nabil Fekir sem, a brazil Rafael sem, de még Amine Gouiri sem. Sőt, mintha ez nem lenne elegendő, a házigazda együttesnél még a francia Tanguy Ndombele és a belga Jason Denayer szerepeltetése is kétséges. Bár azt azért eléggé valószínűnek tartom, hogy ha NDombele esetében lesz lehetőség a játékra, akkor ő tutira biztosan játszani fog. Azért is, mert nem olyan ő, hogy feleslegesen ücsörögjön, de azért is, mert Tanguy NDombele személyében a világ egyik legjobb védekező középpályásáról van szó, aki tudatában van annak, hogy mennyire hatalmas lehetőséget jelentenek számára a katalán gigász elleni mérkőzések. Őszintén szólva én nagyon-nagyon csodálkozom azon, hogy NDombele még mindig csak a Lyonban játszik és nem valamelyik újgazdag sztárcsapatban. Szerintem nemsokára megérkezik majd valaki valamelyik olajos sejk százegynéhány millió eurójával, illedelmesen kopogtat a franciáknál, és szól nekik, hogy csakis akkor hagyja békén őket, amikor Tanguy NDombele már átigazolt abba az újgazdag alakulatba.

Természetesen a katalánoknál is lesznek hiányzók: két brazil, Arthur és Rafinha, a francia Samuel Umtiti és a holland kapus Jasper Cillessen. Ez utóbbi hiányzása amúgy is csak a cserekapus személyénél lehetne fontos, hiszen a német Marc-Andre ter Stegen fog védeni a vendégeknél. Fontos információ lehet még az FC Barcelonánál, hogy az argentin Lionel Messi és a francia Ousmane Dembele egyaránt felépültek a sérüléseikből, s így várhatóan ők ketten az uruguayi Luis Suarezzel kiegészülve alkotják majd a vendégcsapat támadósorát.

Azért ez a barcelonai trió képes lehet 1-2 gólt szerezni. Akárcsak a hazaiaknál a holland Memphis Depay, a francia Moussa Dembele és a burkina fasói Bertrand Traore trió.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Idézetet írta: csabax Dátum február 09, 2019, 19:03:36
Sint-Truiden - Waasland-Beveren 1  :great:

Hazai győzelemre lehet kilátás, ugyanis a Sint-Truiden számára még van némi tétje ennek a belga élvonalbeli bajnoki találkozónak, míg a Waasland-Beveren részére pedig gyakorlatilag már semmi tétje nincsen. Márpedig nem is kevés tétről van szó! Ugyanis arra mindenképpen lehet számítani, hogy a jelenleg 39 ponttal 5. helyezett házigazda Sint-Truiden a felsőházi rájátszásban akar majd szerepelni. Ehhez pedig győzelem szükségeltetik, hiszen minden bizonnyal a 37 ponttal 7. helyezett és még alsóházban levő belga rekordbajnok, a legalább 30 bajnoki címmel rendelkező RSC Anderlecht is be kíván jutni a felsőházi rájátszásba.

Tehát nem ártana győznie hazai pályán a Sint-Truiden csapatának, főleg amiatt is, mert a bajnokság hátralevő részében már nem igazán lesz olyan gyengécske ellenfele, mint amilyen a Waasland-Beveren. Ugyanis a bevereni gárda mindössze csak utolsó előtti helyezett, de a mögötte álló Lokeren már nagy távolságra van tőle, és mivel Belgiumban csak egyetlen csapat esik ki az élvonalból, várhatóan a lokereni alakulat lesz az a kieső csapat. Így tehát a Waasland-Beveren nagyon lent van a tabellán, minden bizonnyal az alsóházi rájátszás egyik együttese lesz, de nyugalomban lehet, hiszen jóformán már alig-alig fenyegetheti valami. Jobbára semmi sem!

Tét a hazaiak számára van, a náluk játszó 11 gólos japán Daichi Kamada pedig a belga élvonalbeli focibajnokság góllövőlistájának élmezőnyében van. Ráadásul ebben a szezonban hazai pályán jól teljesítő csapatnak számít a Sint-Truiden. Az előbb említett Kamada mellett még az elefántcsontparti-francia Yohan Boli , a kongói Jordan Botaka, Laurens De Bock vagy akár az előzőhöz hasonlóan szintén belga Alexis De Sart is veszélyes lehet a vendégek kapujára.

Tipp: győz a Sint-Truiden.

2-1

Idézetet írta: csabax Dátum február 10, 2019, 00:24:44
Dunarea Calarasi - Concordia Chiajna 1  :great:

Kiesési rangadó lesz ez a Dunarea Calarasi - Concordia Chiajna román bajnoki mérkőzés. Teljes mértékben a bajnoki tabella alján található csapatokról van szó, amelyek nemsokára az alsóházi rájátszásban fognak szerepelni, s ott várhatóan mindketten a kiesés elkerüléséért fognak játszani. A házigazda és 18 pontos Dunarea Calarasi jelenleg a 12. helyen van, amelyik alulról a harmadik, míg a vendég és 17 pontos Concordia Chiajna közvetlenül az előbbi mögött van, a 13. helyen. Vagyis alulról a második - utolsó előtti - helyen van. Várhatóan az előbbiekben említett két csapat az utolsó helyezett és 16 pontos FC Voluntari csapatával együtt hármasban fognak megküzdeni a nemsokára következő alsóházi rájátszásban, hogy a három együttes közül melyik kettő fog kiesni "csont nélkül" a román másodosztályba, s melyikük lesz az a szerencsés brigád, amelyik osztályozón szerepelhet majd a másodosztály 3. helyezettje ellen.

Már csak azért is motiváltak lehetnek nagyon mindkét együttes játékosai, mert számukra tényleg fontos mérkőzésről van szó, amolyan "hatpontos" meccs lesz ez, s bizony sok múlhat majd az eredményen. Annyira "kutyaütő" csapat a hazai pályán játszó Dunarea Calarasi is, de a vendég Concordia Chiajna is, s annyira majdnem azonos a teljes e szezonbeli teljesítményük, hogy gyakorlatilag nagyon nehéz valamiféle különbséget találni. A Dunarea Calarasi 3-9-10-es mutatóval és 14-24-es gólaránnyal áll 22 forduló után, míg az őt követő Concordia Chiajna 4-5-13-as mérleggel és 16-38-as gólaránnyal rendelkezik. Amennyiben mégis valamilyen különbséget kívánok lelni a két csapat eddigi teljesítményében, akkor talán mindössze annyit lehet "felmutatni", hogy a vendégcsapat mintha leheletnyivel rosszabb formában van jelenleg, s talán egy nagyon-nagyon-nagyon picivel gyengébben is szokik teljesíteni, mint az ellenfele.

A "botlábúak" mérkőzésétől mindössze annyit várok el, hogy az otthon játszó Dunarea Calarasi érvényesíteni bírja majd valahogyan a hazai pálya előnyét és ennek köszönhetően megtartsa magának a találkozó mindhárom pontját. Ezt remélem. Semmi mást.

Tipp: győz a Dunarea Calarasi.

2-1

Idézetet írta: csabax Dátum február 10, 2019, 11:42:54
Tottenham - Leicester City 1  :great:

Harry Kane hiányában a hazaiaknál valószínűleg a dél-koreai Son Heung-Min lesz az előretolt csatár. Ám nem csak a sérült Harry Kane kimaradása miatt foghatja a fejét az argentin Mauricio Pochettino Tottenham-menedzser, ugyanis a szintén sérült Dele Alli is hiányozni fog a hazai csapatból. Helyette várhatóan az argentin Erik Lamela fog szerepelni. De hiányzók terén tényleg rosszul áll a Spurs, ugyanis az előbbiekben említett labdarúgókon kívül még Eric Dier, Vincent Janssen és Ben Davies sem játszhat. Ők is sérültek. Mindannyian!

Ellenben a vendégeknek mindössze csak két hiányzójuk lesz: Marc Albrighton és Daniel Amartey. Igaz, közülük Albrighton hiánya akár döntő is lehet majd, hiszen ő meghatározó játékosnak számít a Leicester City csapatában. A ghánai Amartey, aki olykor cserejátékos szokott lenni, nos, az ő hiánya jobbára csak akkor fog feltűnni, amikor cserélni kell majd. Vagy még akkor sem. Albrighton hiányzása miatt elképzelhető az is, hogy a belga Youri Tielemans fel fog tűnni a vendégek kezdőcsapatában. Például a középpályán, Demarai Gray helyén.

Pillanatnyi formák tekintetében még így is a sérültekkel teli Tottenham eredményesebb, mint a vendég Leicester City. És ez, vagyis a vendégek jelenlegi gyengesége a fő ok arra, hogy a hazaiak győzelmére tippelek. Mert amúgy teljesen természetes dolog az, hogy bajnoki címért is küzdő, de talán abba csak maximum belekontárkodható Tottenham Hotspur FC lényegesen eredményesebb csapat hazai környezetben, mint ahogyan teljesít idegenben a Leicester City. Pedig hát amúgy a vendégek csapata nem mondható rossznak idegenben, sőt talán akár a közepesnél egy picivel jobban teljesítőnek is nevezhetően. Ám most azért az valószínűleg döntő lehet, hogy jelenleg rossz a formája.

Nekem úgy tűnik, hogy szoros és izgalmakban bővelkedő mérkőzésre van kilátás, melyen a hazai hiányzások miatt leginkább döntetlenhez körüli lehet az eredmény. Ám én azért mégis bízok abban, hogy az otthon játszó együttes képes lesz majd megszerezni a számára győzelmet jelentő találatot.

Tipp: győz a Tottenham.

3-1

Idézetet írta: csabax Dátum február 10, 2019, 14:32:11
Atalanta - Spal 1  :great:

Nemzetközi mérkőzéseket akar játszani idén ősztől a házigazda Atalanta, s ezért is hajt olyan nagyon az olasz élvonalbeli bajnokságban. Ugyan jelenleg még csak a 7. helyen van a 35 pontos bergamói együttes, s csak az 5-6. helyezések (és, persze, az azoktól előbbre levők) jelentenek nemzetközi szereplési lehetőséget, ám a nagyon "hajtó" Atalanta számára már szinte kézzel fogható közelségben van mindkét helyezés. Jelenleg a 38 pontos Lazio van az Európa Ligában való indulást biztosító 5. helyen, s a 36 pontos AC Milan van az EL-selejtezős 6. helyen. Tehát mindkét csapat 1 győzelemre, illetve azon belül van. Ám mivel az Atalanta gólkülönbsége kimagaslóan jobb a riválisokéinál (Lazio +7 gól, Milan +8 gól, Atalanta +18 gól), így az eredmények szerencsés alakulása esetén Gian Piero Gasperini bergamói edző csapata akár már egy győzelem esetén is előrébb léphet valamelyik nemzetközi szereplést biztosító helyezésre. Ehhez a győzelemhez bizonyulhat most megfelelő partnernek a vendég Spal csapata.

Jó tudni, hogy a Spal viszonylag gyengén szokik teljesíteni idegenben, s a jelenlegi formák tekintetében pedig akkora különbség van a két együttes között, hogy csak egyetlen szóval lehet jellemezni, éspedig azzal, hogy hatalmas. Mármint a két csapat közötti különbség! És, természetesen, a hazai csapat javára. Már csak azért is hatalmas ez a különbség, mert az Atalanta kiváló formában van mostanában. Méghozzá annyira kiváló ez az aktuális forma, hogy ebben a tekintetben jelenleg éppen az Atalanta a teljes olasz élvonalbeli bajnokság legjobb csapata.

Mindezeken túlmenően még az is sokat jelenhet a hazaiak számára, hogy egyetlen hiányzójuk sincsen, mindegyik játékos egészséges és játszhat, ha szükséges. A vendégeknél két hiányzó lesz, a brazil hátvéd Felipe és a szintén hátvéd algériai Mohamed Fares. Mindketten a fontosabb vendégjátékosok közé tartoznak, tehát nyugisan lehet azt gondolni, hogy nem csak gyengébb ellenfelénél a Spal, de még két fontosabb védőjátékos sem állhat Leonardo Semplici edző rendelkezésére.

Ha ezt a csapatot nem bírja legyőzni hazai pályán az Atalanta, akkor semmi keresnivalója nem lehet a nemzetközi mezőnyben.

2-1