TiB fogadási naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


IdézetMelyik a kedvenc bajnokságod? Kezdem azt hinni, hogy a PL pedig eddig azt hittem, hogy a La Liga 8)

Sokáig csak a spanyol foci érdekelt, akár harmadosztályú meccseket is néztem, mondjuk egy Bajnokok Ligája meccs helyett, de nem csak fogadás miatt, hanem a szórakoztató faktort is figyelembe véve, elvitt magával a Premier League. Egyrészt nem tudok spanyolul, de ha tudnék is, a spanyol foci közel sem kap olyan körítést, hogy egyfajta show legyen. Nem tudom hirtelen milyen szót használjak rá :)

PL esetében rengeteg információ van angolul, és most ne a magyar próbálkozásokra gondolj, de nagyon tetszenek a podcastek, elemzések akár az Athleticen, de más portálokon is, plusz a felvezetők a tv-ben, plusz a kísérő műsorok nagyon szórakoztatóvá teszik az egészet. Mindemellett ott vannak a youtube-os tartalmak, például BBC Sport, Players Tribune, Soccer AM. Ezek így összességében annyit hozzátesznek, hogy a kicsit jobban szimpatikus spanyol foci helyett, inkább most már az angol bajnokságot választom.

Kedvenc csapatom nincs, azért az megmaradt a Barcelona, a szív meg a Vidiért dobban, de átpártoltam a sötét angol oldalra :D

Soha nem késő egy hibás döntést kijavítani, gyere át hozzánk Tib! :beerchug:


Természetesen csak viccelek, mielőtt még valami csúnyát mondanál a Poolra ;)

Az ilyen gólokat csak akkor szereted, ha a Liverpool rúgja? Ha a Liverpool kapja, akkor meg nem fair? ???

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=18731.msg919268#msg919268

IdézetAz ilyen gólokat csak akkor szereted, ha a Liverpool rúgja? Ha a Liverpool kapja, akkor meg nem fair? ???

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=18731.msg919268#msg919268

Eszemben sincs egy vitába beleállni, már csak azért sem, mert itt nem mondom, hogy igazam van :)

Finoman a véleményem: szerintem Trent meglátása zseniális volt, Dunk gyorsan elvégezett szabadrúgása pedig biztosan egy Brighton szurkolónak volt ugyanilyen tetszetős.

És a mindig érkező, DE :) : Ott a bírót tartottam unfairnek. Jogosan kiállította Alissont, Adrian erre a szabadrúgásra állt be csereként. Még a sorfalat állítgatta a beállását követő másodpercekben, erre sípol egyet a spori, úgy hogy látja, hogy még nincs kész a spanyol portás. Persze, neki ezt nem kell megvárnia, de azért van valamiféle tolerancia a bírók részéről ilyen szabadrúgások esetén. Pontosabban kellene, hogy legyen; nos Atkinson ekkor nem így érezte.

 :beerchug:

IdézetÉs a mindig érkező, DE :) : Ott a bírót tartottam unfairnek. Jogosan kiállította Alissont, Adrian erre a szabadrúgásra állt be csereként. Még a sorfalat állítgatta a beállását követő másodpercekben, erre sípol egyet a spori, úgy hogy látja, hogy még nincs kész a spanyol portás. Persze, neki ezt nem kell megvárnia, de azért van valamiféle tolerancia a bírók részéről ilyen szabadrúgások esetén. Pontosabban kellene, hogy legyen; nos Atkinson ekkor nem így érezte.

Nem szükséges tolerancia a bíró részéről, mindössze a játékos leleményességén múlik (és a kapus figyelmetlenségén), hány esetben van ebből gól. Azért ez eléggé gyakori eset ahhoz, hogy fel se merüljön az "unfair" kifejezés. A Liverpool szeret ilyen gólokat kapni (nemcsak adni):

Henry is szerzett ilyen gólt, Messitől is emlékszem pár alkalomra, szóval ez nem egyedi eset, amiben a bíró a hibás vagy kevésbé toleráns. Szimplán béna volt a Liverpool védelme.

Amit te hoztál vidit azon adom, hogy béna volt a Pool védelem, hiszen mivel nem látszik, hogy a spori szájában lenne a síp, így ezt már jó pár másodperccel hamarabb megtehette; vagyis erre nem figyelt a gólt elszenvedő csapat.
A Brighton gólnál síp és bumm azonnal lövés. Nem ugyanaz a két szituáció vagy szerinted igen?

IdézetAmit te hoztál vidit azon adom, hogy béna volt a Pool védelem, hiszen mivel nem látszik, hogy a spori szájában lenne a síp, így ezt már jó pár másodperccel hamarabb megtehette; vagyis erre nem figyelt a gólt elszenvedő csapat.
A Brighton gólnál síp és bumm azonnal lövés. Nem ugyanaz a két szituáció vagy szerinted igen?

Ugyanaz, ebbe többet belelátni felesleges. Ahogyan abba is, mekkora zseni volt Trent. Nem volt zseni. Az ominózus szögletvariácó esetében mondták is, hogy előre begyakorolt figura volt. A Liverpool elemzői részlege kiszúrta, hogy a Barcelona védelme béna és lassú a szögleteknél. Ezt továbbitották a csapat felé, illetve külön felkészítést kaptak a labdaszedők is, hogy gyorsan reagáljanak ilyen szituációban. Trent azért tudta ilyen gyorsan elvégezni a szögletet, mert a labdaszedők erre fel voltak készítve, ahogyan ő is, mert ezt gyakorolták (automatizmus).

Ez a Liverpool elemzői stábjának zsenije volt (és a Barcelona védelmének töketlenkedése), mint ahogyan az is, hogy megfigyelték Jordi Alba mozgását. A spanyol hátvéden ment el a visszavágó - miatta kapták az első gólt gyorsan -, hiszen arra épített a Pool, hogy az ő felfutásai után keletkezett üres területet fogják bejátszani, ebből gyors előnyhöz jutnak.

Ha már itt tartunk, akkor érdemes párhuzamot vonni: ha a Liverpool zsenije volt a gyors reagálás, akkor Dunk zsenije is ez volt, hiszen rögtön reagált a bíróra, ahogyan tette a Liverpool is a gyors szöglettel.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 21, 2022, 21:32:29Ugyanaz, ebbe többet belelátni felesleges.

Mert te így látod? Akkor az már felesleges? ::)  Képtelenség veled vitatkozni, mert esélytelen, hogy azt mondd, hopsz lehet a másiknak van igaza vagy részigaza. Nem a csapatokat elemezzük (Pool vagy Barca) hanem a szitut!

Akkor most kicsit csabaxos magyarázati stílusban:

Példa csapat egy mindenki számára szimpatikus az ARANYCSAPAT

Grosicsot kiállítják, veszélyes szabadrúgáshoz jut az ellenfél. Beáll Gellér Sándor, első dolga elszaladni a kapufához, hogy megnézze, hogyan állt fel a sorfal. Erre rögtön fúj a spori, lövés és gól. Esélye sincs, hogy egy piros után felvegye a megfelelő pozíciót a védésre.

Nekem ne mondjad már, hogy ez fair a spori részéről? Vagy igen ez az lenne? Akkor más az értékrendünk és mehetünk tovább :cya:

És Tibtól és tőled is bocsi a Trent gól bevágásáért, abba nem gondoltam bele, hogy ez nektek lehet olyan szar, mint nekünk a Gerrard elcsúszásos gólja. Ebben hibáztam, nekem ezt nem fáj kimondani ;)

Te személyeskedéssel próbálsz vitatkozni, én megpróbálom ezt kihagyni.  :ok:

Nevektől függetlenül ugyanaz a helyzet:
1. Labda, rúgójátékos és a sorfal a helyén, kapus a kapuban.
2. Bíró látta ezeket, hogy minden a helyén? Igen.

Ennyi. Innentől a bíró bármikor belefújhat a sípjába, onnantól pedig a játékosra van bízva, mikor végzi el. Az, hogy a kapus még mit csinál, meddig akarja igazgatni a sorfalat, az már nem a bíró és a rúgónak a dolga, hanem a kapusé. Ha ő ott vergődik, állítgatja a dolgokat, lelke rajta, de ne lepődjön meg, ha kap egy gólt.

Trent szituáció: Miért lenne rossz? Én kiemeltem, hogy mi volt a szituáció háttere. Az, hogy - vélhetően - nem voltál birtokában minden információnak a szituációról, attól még ez nem Trent zsenialis húzása, amit akkor talált ki, viszont a Liverpool stábjának zsenialitása és szemfülessége előtt le a kalappal, illetve, hogy erre tudatosan készültek.

Esélytelen a közös nevező :) A leírt szabálykönyvre támaszkodsz, szerintem mind az életben és mind a labdarúgásban vannak íratlan szabályok is.

A vitapartnereidből kiváltod, hogy személyeskedésbe csapjanak át, mert vagy észre sem veszed vagy szándékosan rájátszol arra, hogy szellemi fölényed van a másik féllel szemben. Csak annyi a bibi, hogy nem mindig az okosabbnak van igaza :) Vagy igen? Szerintem annak van igaza, akinek igaza van :) A tudásodat mindig is el fogom ismerni, soha nem mondtam mást :ok:  Hogy ezt mindig jól használod-e, azt nem tudom.

Mire gondolok?

"Én kiemeltem, hogy mi volt a szituáció háttere. Az, hogy - vélhetően - nem voltál birtokában minden információnak a szituációról"

Te az éleslátásoddal képes vagy kiemelni a lényeget. Erre csak te vagy képes, ezt érezteted. A másik nincs tisztában a dolgokkal, nincs ennek a tudásnak a birtokában. A vélhetően szót pedig beilleszted, hogy ezt az egészet egy kicsit tompítsd és barátságosabbá tedd egy harmadik szemlélőnek :)

És akkor zárásként a Trent gólról. Igazad van, hogy a stábnak is nagy érdeme van és fontos az edzőpályákon a gyakorlás. De csak a legjobbak, a legzseniálisabb játékosok tudják megcsinálni ezt akkor, ha tét is van.
BL elődöntő hazai pályán 55 000 nézővel a Barca ellen; te mondhatod, hogy ó csak egy begyakorolt mozgássorozat, szerintem viszont mérkőzést eldöntő zseniális mozzanat.

IdézetTrent szituáció: Miért lenne rossz? Én kiemeltem, hogy mi volt a szituáció háttere. Az, hogy - vélhetően - nem voltál birtokában minden információnak a szituációról, attól még ez nem Trent zsenialis húzása, amit akkor talált ki, viszont a Liverpool stábjának zsenialitása és szemfülessége előtt le a kalappal, illetve, hogy erre tudatosan készültek.

Nem is akarok a Gerrard-párhuzamra reagálni, mert az totál más helyzet, nem egy balfék hasraesés. Ahogy itt Pozzato írja, egy jó felkészülés eredménye, ami szerintem értékelendő, akárki ki is csinálja.

Nagyot ment a Liverpool enélkül a szöglet nélkül is akkor, csak ezt hoztad fel Latzka, választhattál volna másik gólt is, de gondoltad ezzel kicsit odaszúrsz, persze majd nem ismered be :) Közben meg hasonló helyzet ellen tiltakoztál a PL-topikban, ez volt a kiindulópont, nem a fájó vagy nem fájó emlék.

Érdekes amúgy az ilyen eszmecseréket olvasni, az egyik oldalnak mindig elfogynak az érvei egy ponton, miközben a másik oldalnak még bőven vannak (Pozzato az az ember akinek bőven van érve mindig), ami nyilván rossz érzés az érvből kifogyó félnek, és menteni kell valahogy a helyzetet, és jön egy kis személyeskedés. Nyíltan vagy burkoltan, de kompenzálni akarunk. Emberi gyarlóság, én is csinálom sajnos.

Idézetet írta: TiB Dátum január 20, 2022, 09:06:38Watford - Norwich
DNB Hazai (1.50)

Az eszmék cseréje közben ez annyira elment, mint a lekésett busz. Néztem a meccset, és az a baj, hogy Ranieri miatt lehet túlértékelem a Watfordot.

Everton - Aston Villa
DNB Aston Villa (1.85)

LFCfanBoti tökéletesen leírta, amit gondolok a meccsről, csak én DNB mellett döntöttem: https://www.sportfogadas.org/guru/tipp/657703

"kicsit odaszúrsz, persze majd nem ismered be"

Ez pontosan így történt ;) Miért ne ismerném be? Mintha nem is szeretnél megérteni úgy elemzeted az eszmecserét/vitát :P

"Nem is akarok a Gerrard-párhuzamra reagálni, mert az totál más helyzet, nem egy balfék hasraesés."

Gerrard hasraesés - nagyon fájó Liverpool emlék
Pool - Barca 4-0 - (úgy gondolom) fájó Barca emlék

A párhuzom a fájó emlék.

Te naplód, így itt :)  elfogadom a döntésedet, hogy Pozzatot hirdeted ki győztesnek :beerchug: 

Bocsi az OFF-ért!

Egy kis Marcelo-show az Elche ellen.