NBA 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kár, hogy csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy LeBron játszik, mert ez simán mehetett volna gurus írásnak... Megint 120 körül kapott a Lakers hazai pályán, ilyen utoljára akkor volt, amikor LeBron játszott. Azt hittem, kivárnak a play-in meccsekkel, hogy ott legyen hős, de előbb visszahozták. Kár, hogy a Dallas ekkora fos, mert még a play-in is meglehetne nekik, hála LeBronnak (amúgy Doncic az Indiana ellen nem játszik, Irving megint Batman lehet). Elvileg ínszalagszakadás miatt nem léphetett pályára a Király, de még mindig nem 100%-os. Ez a fránya szalag, pont a Kareem-rekord után történik.  :-\   Szerencsére hihetetlen gyorsan felépült olyan állapotra, hogy az épp sikeres Lakers periódusra visszatérjen, amikor összeállt a csapat.  :angel:

#301 március 28, 2023, 09:52:09, Pozzato
Őszintén szólva, nem értem, miért vonta vissza a liga Doncic eltiltását, valószínűleg nem akarták őket már most elvágni a PO-tól. Erre így érdemes lesz figyelni, mert akkor valószínűleg be akarják nyomni őket a rájátszásba, nézzük, kinek a kárára. Tudnék egy csapatot kedves Oklahoma... Mert az jobban hangzik a szurkolóknak, hogy Doncic vs LeBron az első play-in meccsen. Na de remélem, hogy ez a konteó csak az én fejemben él.

A nagyobb baj viszont nem ez, hanem, hogy most már csak 2.10 a Jokic MVP... Ez még 3.00 felett volt, aki akarta, annak érdemes volt akkor tenni. Embiid tegnap beparázott, sérültet jelentett a rangadó előtt, elvileg megint komoly baja van, szimplán szerintem csak annyi, hogy nem bízott magában Jokic ellen. Jokic hozta a TD-t, csapata győzött, valószínűleg ezzel megvan az MVP, Embiid kampány ide, Embiid kampány oda.

Ez a videó nagy, meg a sztori is hozzá, amit az egyik hozzászóló leírt. Mekkora zseni volt az öreg Bird, hogy így használta ki a pálya hibáit.  ;D  Hasonlókat mi is csináltunk.

"I heard a Larry Bird story about him knowing where all the dead spots were in the old Celtics' arena and on defenses he would force players to dribble toward the dead spots so he could get easy steals. Legendary. "


Idézetet írta: Pozzato Dátum március 28, 2023, 09:40:47Őszintén szólva, nem értem, miért vonta vissza a liga Doncic eltiltását, valószínűleg nem akarták őket már most elvágni a PO-tól. Erre így érdemes lesz figyelni, mert akkor valószínűleg be akarják nyomni őket a rájátszásba, nézzük, kinek a kárára. Tudnék egy csapatot kedves Oklahoma... Mert az jobban hangzik a szurkolóknak, hogy Doncic vs LeBron az első play-in meccsen. Na de remélem, hogy ez a konteó csak az én fejemben él.

A nagyobb baj viszont nem ez, hanem, hogy most már csak 2.10 a Jokic MVP... Ez még 3.00 felett volt, aki akarta, annak érdemes volt akkor tenni. Embiid tegnap beparázott, sérültet jelentett a rangadó előtt, elvileg megint komoly baja van, szimplán szerintem csak annyi, hogy nem bízott magában Jokic ellen. Jokic hozta a TD-t, csapata győzött, valószínűleg ezzel megvan az MVP, Embiid kampány ide, Embiid kampány oda.

Az első témával kapcsolatban nem szívesen értek egyet veled, de sajnos én is érzékelek az utóbbi időben "irányított tévedéseket" egyes meccseken (pl. a Lakersnél). És ha meggondoljuk, akkor marketing szempontból vitathatatlanul jobban mutatna a play-inben akár a Lakers, akár a Dallas. De ennek ellenére én is bízom benne, hogy ez csak a véletlen műve, és szimplán csak az egész évben tapasztalható katasztrofális bírói hibákat látjuk most is.

Jokic szorzói azért érdekesek, mert amikor én még február legelején rávettem egy szelvényemre Doncic MVP címét, akkor emlékeim szerint Jokic 1,36-on állt (nem veszek rá mérget, de nagyon úgy rémlik). Szóval ehhez képest viszont még ez a 2,1 (ami ma már csak 1,9) is jó szorzónak mondható. Embiid Denver elleni pihenése viszont engem is meglepett, mert itt lett volna a lehetőség arra, hogy a jelenlegi két legnagyobb esélyest a címre egymás ellen láthassuk, és soha vissza nem térő esélye lett volna Embiidnek, hogy a maga javára fordítsa az állást. Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy hajnalban pályára lép-e a Dallas ellen, mert ha igen, akkor annak nagyon rossz színezete lesz, hogy csak Jokic ellen volt sérült.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 28, 2023, 15:31:53Ez a videó nagy, meg a sztori is hozzá, amit az egyik hozzászóló leírt. Mekkora zseni volt az öreg Bird, hogy így használta ki a pálya hibáit.  ;D  Hasonlókat mi is csináltunk.

"I heard a Larry Bird story about him knowing where all the dead spots were in the old Celtics' arena and on defenses he would force players to dribble toward the dead spots so he could get easy steals. Legendary. "



Na ne... ez beszarás. Nem tudom, hogy ebből a sztoriból mennyi igaz, de az tény, hogy meglepően rosszul pattant ott egy helyen a labda. Először azt hittem, hogy Curry csak a saját hibáját akarja a pályára fogni (mondván, hogy amiatt nem tudta megszelídíteni a labdát), de valóban van ott egy kisebb Bermuda-háromszög.  ;D  ;D  ;D

Idézetet írta: HT Dátum március 29, 2023, 23:10:37Embiid Denver elleni pihenése viszont engem is meglepett, mert itt lett volna a lehetőség arra, hogy a jelenlegi két legnagyobb esélyest a címre egymás ellen láthassuk, és soha vissza nem térő esélye lett volna Embiidnek, hogy a maga javára fordítsa az állást. Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy hajnalban pályára lép-e a Dallas ellen, mert ha igen, akkor annak nagyon rossz színezete lesz, hogy csak Jokic ellen volt sérült.

És pontosan úgy történt minden, ahogyan írtad, Embiid hirtelen visszatért a sérüléséből és győzelemre vezette a csapatát. Imádom ezeket a sérüléseket, elképzeltem, ahogy Karl Malone mondja, most bibis a lábam, meg amúgy tele a gatya, nem akarok játszani Barkley ellen. Sloan elküldte volna a fenébe.  ;D Mondjuk Malone nem egy nyápic volt, ellentétben Embiiddel. Ezzel amúgy továbbra is azt érzem, lefőtt a Dallasnak a kávé. Nem lepődnék meg, ha Doncic cserét kérne nyáron, bár sehol se járnának vele jól, mert a fél csapatot fel kell érte adni. Itt egyedül SNT-vel a Cavs tudná őt megszerezni, de akkor a Mitchell - LeVert duót be kell áldozni (LeVert SNT-vel aláíri, de abba meg Mitchell nem menne bele).

A legnagyobb pofon viszont a Dallas mellett a Lakersnek lesz, ugyanis végre összeállt egy jó kis brigád, amit nyáron épp a LeBron - Davis duó miatt nem tudnak megtartani. Russell, Reaves és a többiek mozdíthatóak, ráadásul már így is 130 millión vannak, ezek a játékosok meg most írhatnak alá nagy szerződést, ha akarnak. Megeshet, hogy nyár végén úgy lesznek Los Angelesben, hogy érkezik Kyrie Irving, akik meg most az elmúlt hetekben vitték a hátukon a csapatot, azokat meg kénytelenek elengedni.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 30, 2023, 14:56:59A legnagyobb pofon viszont a Dallas mellett a Lakersnek lesz, ugyanis végre összeállt egy jó kis brigád, amit nyáron épp a LeBron - Davis duó miatt nem tudnak megtartani. Russell, Reaves és a többiek mozdíthatóak, ráadásul már így is 130 millión vannak, ezek a játékosok meg most írhatnak alá nagy szerződést, ha akarnak. Megeshet, hogy nyár végén úgy lesznek Los Angelesben, hogy érkezik Kyrie Irving, akik meg most az elmúlt hetekben vitték a hátukon a csapatot, azokat meg kénytelenek elengedni.

Ez pontosan így van. Gondoljunk csak bele, hogy ha Irvingnek sikerülne kibuliznia, hogy leigazolja őt a Lakers, akkor a LAL három max. fizetés mellett – kis túlzással – szinte csak veteránminimumokat tudna majd adni. Persze lehet, hogy James megint elintézi majd – mint a 2021-22-es szezonban –, hogy ismét tele legyen a keret 36-37 éves, kiöregedett sztárokkal (mint akkoriban Rondo, Ariza, Anthony, Howard stb.). Azoknak nem kell legalább sokat fizetni, és a vakok között a félszemű lehet a King.  ;D

Ami a Dallast illeti, az nem kérdés, hogy náluk lesz a legnagyobb átalakulás. Irvinget nem szabad megtartani, ez bebizonyosodott. Wood-ra nem fognak igényt tartani (már csak 12-15 perceket ad neki Kidd), úgyhogy jöhet Doncic mellé egy teljesen új keret. Elképzelésem sincs, hogy kik lesznek az érkezők, de nagyon kíváncsi leszek rá. Én egyébként azt gondolom, hogy Doncic most még nem fog cserét kérni. Ő is tudja, hogy most egy hatalmas vérfrissítés várható, úgyhogy szerintem ezt még kivárja (hátha jól jönnek ki belőle). Végülis már azzal előrébb lennének, ha a Lakersből átvennék azt a pár használható játékost (Reaves, Russell, Vanderbilt), akikre Irving miatt nem jut majd pénz.  ;D

Idézetet írta: HT Dátum március 30, 2023, 22:23:29Végülis már azzal előrébb lennének, ha a Lakersből átvennék azt a pár használható játékost (Reaves, Russell, Vanderbilt), akikre Irving miatt nem jut majd pénz.  ;D

Erre én is gondoltam, azzal már rendben is lenne a csapat, mellé egy hasznosabb edző, én megmozgatnék amúgy minden követ, ha a Miami szezonjának lőttek, hogy Spoelstrát elhozni. Mondjuk Riley nehezen szabadulna tőle, de ő lenne a nagy húzás. Esetleg Carlisle vissza... ez mondjuk Doncic miatt lehetetlenség.

Milwaukee - Boston 99-140
Denver - New Orleans 88-107

Nagyon vártam a hajnali meccseket, közülük is elsősorban a Milwaukee-Boston rangadót, hiszen ahogy pár napja is írtam (és ezzel valószínűleg nem kockáztattam túl nagyot), várhatóan ez a két csapat játssza majd a főcsoportdöntőt Keleten.

Azért is volt érdekes a mérkőzés, mert ha a Bucks nyer hazai pályán, akkor onnantól kezdve akár az alapszakasz végéig pihentethette volna a kezdőit, hiszen akkora lett volna az előnye a Celtics előtt. És bár természetesen így sem kell összecsinálniuk magukat Janniszéknak, de azért egy ilyen kínos vereség esetleg hatással lehet majd a végkifejletre. A Bucks ezzel a zakóval elhitette a Bostonnal (és fejben meg is erősítette őket), hogy nem kell félniük majd – még idegenben sem –, ha összekerül a két csapat pár hét múlva a rájátszásban. Egyszóval ennél nagyobb lelki pluszt nem is adhattak volna a Bostonnak.
Pedig biztos vagyok benne, hogy mindkét fél győzni akart, hiszen a legjobbakkal álltak fel.

A másik mérkőzés pedig azért volt érdekes, mert nem először látszódott a Nuggets játékán, hogy Jokic nélkül kicsit csikorognak azok a bizonyos fogaskerekek. És sokszor a jelenléte is elég a győzelemhez, nem kell, hogy 30 pont felett dobáljon. Pedig egyébként rajta kívül mindenki ott volt a pályán, aki számít a Denverben, ezért is bántóan kínos ez a 88 pontos teljesítmény. Ebben a szezonban egyébként először "sikerült" 90 pont alatt maradniuk. Az alapszakaszbeli főcsoportelsőségüket persze ez a vereség nem veszélyezteti, de figyelemreméltó, hogy Jokic nélkül mennyire össze tud esni a társaság. Utánanéztem, és ha jól számoltam, akkor Jokicnak a szezonban ez volt a 9. kihagyott meccse, és ebből csak hármat tudott megnyerni a Denver. Egyszóval félő, hogy ha a playoffban esetleg becsúszna a szerbnél egy sérülés, akkor hiába az első kiemelés, megint mehet a szezon a kukába.

Azt már csak halkan jegyzem meg – és tényleg nem bántásból –, hogy a Denver lehet, hogy történelmet is írt, mert nem tudom, hogy volt-e olyan az elmúlt években, hogy egy csapatból (aki ráadásul még hazai pályán is játszott) mindössze egyetlen (!!!) játékos volt képes triplát dobni az adott meccsen.
Ettől függetlenül Nyugaton továbbra is nekik szurkolok a legjobban.

Idő hiányában csak egy rövid szösszenet:

Mikal Bridges idén már 78 mérkőzésen lépett pályára, mivel a Brooklynnak még 5 meccse van hátra, ezért Bridges 83 mérkőzésen léphet pályára idén a 82 meccses alapszakaszban. Ja, amúgy, amiről korábban beszéltünk, Bridgesből 27 pontos játékos lett.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 28, 2023, 09:40:47A nagyobb baj viszont nem ez, hanem, hogy most már csak 2.10 a Jokic MVP... Ez még 3.00 felett volt, aki akarta, annak érdemes volt akkor tenni. Embiid tegnap beparázott, sérültet jelentett a rangadó előtt, elvileg megint komoly baja van, szimplán szerintem csak annyi, hogy nem bízott magában Jokic ellen. Jokic hozta a TD-t, csapata győzött, valószínűleg ezzel megvan az MVP, Embiid kampány ide, Embiid kampány oda.

Én nem tudom, hogy mi történhetett az éjszaka folyamán, de most látom, hogy a fogadóirodák egyre biztosabban adják Embiid MVP címét. Embiidre jelenleg 1,55-öt fizetnek, míg Jokicra 2,7-et. Pedig csak annyi történt, hogy hajnalban a PHI hazai pályán nyert a TOR ellen, Embiid pedig egy átlagosnak mondható 25 ponttal zárt. Ennyi.
Én most egy kicsit elvesztettem a fonalat ebben a történetben.

Idézetet írta: HT Dátum április 01, 2023, 19:42:45Én nem tudom, hogy mi történhetett az éjszaka folyamán, de most látom, hogy a fogadóirodák egyre biztosabban adják Embiid MVP címét. Embiidre jelenleg 1,55-öt fizetnek, míg Jokicra 2,7-et. Pedig csak annyi történt, hogy hajnalban a PHI hazai pályán nyert a TOR ellen, Embiid pedig egy átlagosnak mondható 25 ponttal zárt. Ennyi.
Én most egy kicsit elvesztettem a fonalat ebben a történetben.

Ez egy nehéz kérdés:
A opció: valamit tudnak az irodák biztosra, amit mi nem.
B opció: valamit iszonyatosan benéztek az irodák.

Ami egyfelelől beleszólhatott, hogy megvannak az új megállapodások a liga és a játékosszervezetek között, jobban büntetik a fizetési sapka felett lévő klubokat (Lakers, Warriors stb.), lesz szezonközi torna... (úgy kell, mint egy falat kenyér, ja, nem), de ami az MVP-t érinti: jövőre 65 meccses minimum lesz a követelmény a díjaknál. Embiid számára szerintem ez lesz az egyetlen szezon, ahol reálisan nyerhet, mert a teste porcelánból van.

Az NBA MVP tracker alapján első Jokic, szakértők is őt mondják, szóval vagy valami hatalmas kampányra készülnek Embiid mellett (és ez derült ki), vagy szerintem a fenti hírre ugrottak és egyben a meccsekre is reagáltak, Embiid dobott 25 pontot, Jokic nem volt parketten, kikaptak, egyből megint 1.50-en van. Jokic kiülte az elmúlt két meccset, de elvileg legközelebb már játszhat...

Itt az átkötés az általad említett NOP elleni meccsre, ahol pocsék volt a Nuggets. Most kíváncsiságból megnéztem, hogyan teljesített a Denver Jokic nélkül ebben a szezonban: 10 meccs, 3 győzelem és 7 vereség, de emellett még szintén eléggé durva: 7 meccsen nem érték el a 100 pontot! Ez valami ótvar teljesítmény, hiszen mellette védekezésben meg rendre 100 felett kaptak.

Jokic nélkül a net rating -6,4 pont, míg vele +5 pont. Amikor a padon van meccs közben, akkor -4 pont környékén van a net rating, egészen megdöbbentő, hogy nélküle egy bottom hármas csapat a Denver. Gyakorlatilag azért kell neki folyamatosan a pályán lennie, hogy ne kapjon ki a Denver.  :o

Másrészről, nekem az a Milwaukee - Boston eredmény egy WTF, nem is értem ilyenkor Jánosékat, hogy mi a franc van velük. Azt hitték, hogy április elseje, csak egy nappal korábban ünnepelték a hülyeségüket... Pontosan ezért örülnék egy Cavs döntőnek, mert akik az első három helyen állnak Keleten, mind bohócok. Egyik gárdát se tudom komolyan venni, pedig tényleg jó játékra képesek, utána meg hoznak ilyen meccseket.

A harmadik, állítólag a Dallas elengedte az egész szezont, GM mondta, minden rendben, Kidd a jövő, Irving - Doncic működni fog, de a keretben már a többség szarik az egészbe. Nem lepődnék meg, ha a friss pletykák után, vagy tényleg Doncic robbantana, vagy jönne egy teljesen új stáb. Nick Nurse nagyon sejtelmes, illetve a Toronto GM-je is, szóval benne van, hogy Cuban megmozgatna pár követ, hogy Nurse érkezzen edzőnek, Doncic mellé meg egy normális keret.

Az is érdekes, ha tényleg ennyire büntetik a luxusadót fizetőket, akkor Irving közel sem biztos, hogy LA-be megy, sőt, megkockáztatom, hogy lehet sehova se megy...

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 01, 2023, 20:42:05Ez egy nehéz kérdés:
A opció: valamit tudnak az irodák biztosra, amit mi nem.
B opció: valamit iszonyatosan benéztek az irodák.

Ami az MVP-t érinti: jövőre 65 meccses minimum lesz a követelmény a díjaknál. Embiid számára szerintem ez lesz az egyetlen szezon, ahol reálisan nyerhet, mert a teste porcelánból van.

Az NBA MVP tracker alapján első Jokic, szakértők is őt mondják, szóval vagy valami hatalmas kampányra készülnek Embiid mellett (és ez derült ki), vagy szerintem a fenti hírre ugrottak és egyben a meccsekre is reagáltak, Embiid dobott 25 pontot, Jokic nem volt parketten, kikaptak, egyből megint 1.50-en van. Jokic kiülte az elmúlt két meccset, de elvileg legközelebb már játszhat...

Huhh... köszönöm a részletes választ.  :beerchug:

Azért, mert Jokic két meccset most kihagyott, Embiid viszont játszott, azt én még nem érezném döntő faktornak. Viszont a másik felvetésed elgondolkodtató. Ha jövőre valóban 65 meccs lesz a minimumkövetelmény, akkor abban lehet ráció, hogy most látják az utolsó esélyét annak, hogy Embiid-et "megajándékozzák" egy címmel. És noha én személy szerint utálom ezeket az összeesküvés-elméleteket, de millió hasonlóval találkoztunk már az NBA történelmében. Aztán persze lehet, ez is csak olyan, mint "Occam borotvája", vagyis hogy általában a legegyszerűbb megoldás a helyes. Jelen esetben tehát az, hogy az irodák benézték.  ;D

Amúgy ezt a 65 meccses követelményt én személy szerint nagyon jó ötletnek tartom. Néha figyelem a játékosokat, hogy amikor visszatérnek egy 6-8-10 meccses kihagyás után, akkor olyan frissek, mintha akkor kezdődött volna a szezon. Így nem nehéz túlteljesíteni olyanokat, akik a 82 meccsből lehúznak 75-öt.

Ja, és amúgy a luxusadó emelését (vagy büntetését) is jó dolognak tartom. Ha azt akarjuk, hogy színvonalasabb legyen a bajnokság, és közeledjenek egymáshoz a csapatok, akkor ne az döntsön a végső sorrendről, hogy melyik csapat tudja farzsebből kifizetni a luxusadót.

Én is hajlok arra, hogy benézték az irodák, de lehet emögött egy amolyan David Robinson-féle 71 pontos utolsó meccs is.  ;D Kiindulva abból, hogy mennyi trükközés és botrány volt már az NBA történetében, én tényleg nem lepődnék meg semmin. Én sem érzem döntőnek, hogy Jokic nem volt két meccsen, minden bizonnyal így is 70 meccs környékén zár, míg Embiidnek épphogy meglesz a 65-66 mérkőzése idén.

Ez az egész emélés ugye a load management miatt van, ami szerintem pozitívum. Talán múltkor írtuk, hogy Malone is rendre 82 meccses alapszakaszokat tolt, de Jordan is 8 darab 82 meccses alapszakaszt hozott (van, amit már 35 évesen és 30 pont körüli átlaggal), Stockton csak akkor hagyott ki meccset, ha épp nem volt alapszakasz.  ;D Ewing is azért sérülékeny volt, de a 10 prime évében, ha jól emlékszem, összesen hagyott ki 10 meccset.

Az NBA-nek elege lett a puha és elkényeztetett játékosokból. Röhejesnek tartom, hogy amikor ennyire fejlett az orvostudomány, ők kiülnek 15-20 meccset egy alapszakaszban, arra hivatkozva, hogy óvják a testüket, meg nem lehet mindig 100%-ot hozni. Szimplán csak iszonyatosan lusták a mai sportolók. Tudom, majd sokan nem értenek velem egyet, de ha megnézzük, akkor egy Embiid esetében a 63 meccséből idén 5 olyan volt, ahol 40 percnél többet volt pályán.

Úgy, hogy alapjáraton kihagyott több, mint 10 meccset idén, még az esetek többségében a 36 percet se játszotta le. Kíváncsiságból megnéztem, hogy Olajuwon, amikor bajnok lett, akkor letolt egy 80 meccses alapszakaszt, amely meccsek közül 53 volt olyan, ahol 40 percnél többet töltött a pályán. 53, nem 5.  ;D Mindig felbosszant ez, de a mai sztárok röhejesek. És akkor Embiid azt mondja, hogy fáradt, rossz a lába.

Olajuwon például ugyanolyan paraméterekkel rendelkezett, mint Embiid, annyi a differencia, hogy 10-15 kg volt közöttük, Olajuwon izmos volt, erőteljes, míg Embiid hozzá képest túlsúlyos. Majd azok után, hogy letolt egy ilyen elmerottyant szezont Olajuwon, bajnok lett a végén, következő évben megint bajnok lett, megint vezér volt. És a csávó él, semmi baja, pár éve még Howardnak mutatta, hogy kéne kosarazni, de szerencsétlen azt se tudta, merre van előre.

Karl Malone kapcsán meg annyit, hogy alig hagyott ki meccseket prime korszakában, ilyen 38-39 perceket átlagolt, volt pár hónapja vele interjú, néztem, hogy olyan szinten egyben van még mindig. Nála ezt úgy hívják, elhivatottság és munka. Azt írták róla anno, hogy 10% körüli testzsírral került a ligába, majd utána ezt levitte 5% alá.

Ezt kicsit elhelyezve, Cristiano Ronaldo 7%-nál már úgy volt a világsajtó, hogy úristen, ki az a kisportolt csodálatos ember, akin egy deka zsír sincsen. Na ezek a fogalmatlanok még nem hallottak Malone-ról. Malone a tökéletes példája annak, hogy mire lehet vinni módszeres gyakorlással. Nem tudott dobni, mikor a ligába került, alig büntetőzött 50%-kal. Addig gyakorolt még 79%-os büntetőző nem lett.

Shaq, aki híresen lusta volt, azt mondta, hogy minek megtanulni büntetőzni? Meg nem képes rá akkora testtel. Malone megtanult, csak ebből plusz 2300 pontot tett hozzá a karrierjéhez... Ha Shaq megtanulta volna ezt, kicsit többet mozog a teremben, jobban vigyázz magára, akkor ez neki minimum 1800, de inkább 2500-3000 pontot jelentett volna pluszban.

Embiid amúgy simán lehetne egy 36-40 pontos játékos. Ehhez szálkásítani kéne, lemenni 115 kg környékére, ahol Olajuwon is volt. Elkerülnék a sérülések, kicsit ráfeküdne a triplára, mert olyan jó érzéke van a dobáshoz, hogy simán lehetne 39-40%-os triplázó. Minden zokszó nélkül halomra nyerhetné az MVP-címeket, ha kicsit odatenné magát.

Nem véletlen az, hogy több egykori HoF-tag mondta Embiidről, lusta játékos. A kedvencem az volt, amikor legutóbb ezt George Karl mondta (lazy body languague), mire jött az aduászt: George Karl rasszista.  ;D  És nekem pontosan azért pofátlanság az egész: Embiidnek kiváló képességei vannak, más játékos ölni tudna ezért. Embiid szimplán csak hozza a minimumot, mintha azt mondanánk, hogy Federer vagy Nadal rendre 250-es tornákat nyert csak, GS-en nem esett jól nekik játszani. Ezzel a mentalitással pedig elvárja az MVP-címet.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 01, 2023, 20:42:05... lesz szezonközi torna...

Egy kérdés: mi ez a szezonközi torna?

A neten is próbáltam utánanézni, de – valószínűleg a hír frissessége miatt – nem találtam túl sok infót róla. A kezdo5.hu oldalán volt ugyan pár mondat, ami megemlítette, de bevallom, nem igazán értettem, hogy mi akar ez lenni, hogy illeszkedik a 82 meccses szezonba, kik vesznek részt stb. stb.