F1 - Pit Stop

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Hohohóóó, besültek a Renault motoros csapatok. Valami gáz van az összes Renault erőforrással, a francia motorral ellátott csapatok nem tudják működésre bírni a gépeket. A tegnapi nap végén Vettel például azt nyilatkozta, hogy valamilyen ismeretlen okból kifolyólag lángra kapott az autó, de ez csak kisebb probléma. Akkor milyen lehet a nagy? :D Ma meg a turbó gyulladt ki a Red Bullban. Ennek köszönhetően ma, a délutáni etap felénél Vettel összecsomagolt, és elhagyta Jerezt...neki ennyi jutott az első teszthéten.

Ja és a Renault ma délutánra sajtótájékoztatót hívott össze. Szerintem ez is sok mindent elárul.


Idézetet írta: Jabba Dátum január 27, 2014, 09:50:32
Én valami olyat olvastam, hogy elvileg egy részben kell végződni az orrnak, és ezt úgy játszották ki, hogy az egyik oldal nagyon picivel hosszabb, így a másik már elvileg már nem az orr része...  :laugh:
És a törésteszttel is volt valami gubanc tényleg, ahogy Lord írta.
Most már átment a törésteszten is elvileg.

Az idei Red Bull már a nevében hordozza a vereséget - hivatalos neve Red Bull Renault RB10 (súgok, mondd ki az RB10-et angolul) :D

Idézetet írta: Lord Dátum január 30, 2014, 16:36:28
Az idei Red Bull már a nevében hordozza a vereséget - hivatalos neve Red Bull Renault RB10 (súgok, mondd ki az RB10-et angolul) :D
Ezt te találtad ki?  :o  :D

Féltávig nyugodtan lehet reménykedni.  ;D




Nagyon rég nem volt ilyen kiszámíthatatlan évadnyitó. Igazából bárki győzhet, de szigorúan az eddig mutatott formákat és a technikai hátteret vesszük figyelembe, akkor 3 csapatosra tudjuk szűkíteni a potenciális győztesek listáját. Leginkább a Mercedes motorral hajtott Mercedes GP és McLaren-Mercedes érhet oda, illetve a Ferrari is úgy tűnik, hogy jól összepakolta az idei konstrukciót. A Renault-val nem igazán kell még számolni, hisz ahogy legutolsó infókat olvastam, egyrészt nem nagyon tudják még mindig összerakni a gépet, másrészt motor és motorvezérlés terén is nagyon le vannak maradva, olyan 120-170 lóerővel a Mercedes mögött kullognak, ami ilyen szinten hatalmas lemaradás. Na de mi lesz veled Red Bull?

A Forma-1-es idény előtti utolsó teszt, utolsó előtti napján Sebastian Vettel mindössze fél körre volt képes.

Nem túlzás, 2014 eddig pocsékul alakul a világbajnok istálló és a címvédő Sebastian Vettel számára, ugyanis az RB10-es az elmúlt évek egyik legrosszabb autója. És most nem csak az osztrák istálló történelmére gondolunk, hanem a komplett mezőnyre.

Idén ráadásul Daniel Ricciardo veri Vettelt, az ausztrál a tesztek során 158 kört tett meg, míg a világbajnok csak 78-at. Itt jegyezzük meg, hogy Sergio Perez, csak a pénteki gyakorláson egymaga ment 108-at...

Erre rátesz még egy lapáttal a szombati, utolsó előtti tesztnap is. Szahírban a hétvégén Vettel hajtja a Red Bullt, de a pechsorozata tovább tart.

Délelőtt ugyanis fél kört (!) tett meg a pályán, majd megállt alatta az autó. A kör másik felét már a platós autón tette meg az RB10-es.

Később újra próbálkozott a német pilóta, de ekkor még rövidebbre sikerült az előadása: a boxutca végéig jutott, tehát el sem kezdte a kört, majd komótosan visszatolták a garázsba.

Helyi idő szerint 13 órakor egyébként a következő volt az állás: Felipe Massa autózta a legjobb időt, őt Hülkenberg és Rosberg követte, míg Kvyat két másodperces hátrányban a negyedik.
Most vagy ennyire rosszak, vagy ennyire vetítenek. Mitől felejtettek el hirtelen motort építeni? :-\

Nem vetítenek, ők most tényleg ekkora szarban vannak. Nem ők felejtettek el motort építeni, a Renault mindig is hátrányban volt a Mercedes-szel és a Ferrarival szemben, csak ehhez most hozzájött még egy kis motorvezérléses gond a Renault motoroknál. Hol a szoftver nem működik jól, hol túlmelegedik az egész cucc, hol simán nem fér el a "hardver" a burkolat alatt. De nem kell aggódni, ha ezeket megoldják, akkor újra ott lehetnek az elejében, pl kanyarokban továbbra is verhetetlenek lesznek, Newey nem felejtett el autót építeni, szóval amit a Merci rájuk ver majd az egyenesekben, azt a kanyarokban visszaadják. Majd. Ha összeáll az autó. De addig még kell várni 3-4 versenyt, szóval így az idénynyitóra lehet is tenni az időmérő győztest autót, ami szerintem egyértelműen a Mercedes lesz.

Idézetet írta: LosGabos Dátum március 01, 2014, 13:24:07
A Forma-1-es idény előtti utolsó teszt, utolsó előtti napján Sebastian Vettel mindössze fél körre volt képes.

Délelőtt ugyanis fél kört (!) tett meg a pályán, majd megállt alatta az autó. A kör másik felét már a platós autón tette meg az RB10-es.
Most vagy ennyire rosszak, vagy ennyire vetítenek. Mitől felejtettek el hirtelen motort építeni? :-\

Spórolnak az üzemanyaggal.  ;D Ha visszaemlékszünk, az elmúlt években is "szerencsétlenkedtek" az idény elején, most sincs másképp, bár az idei elég komolynak tűnik, még az én pofámról is lefagy néha az az önelégült mosoly, amikor a "vetítés" szót hallom vagy eszembe jut. Egy biztos: a végletekig izgalmas szezonban lesz részünk, nem tudom elképzelni, hogy háromnegyed távnál eldőljön a vb-cím sorsa, nem is fog.