Magyar Labdarúgó Válogatott 2024

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nego Loic sérülés miatt nem játszhat

Sérülés miatt a fehérvári Nego Loic kikerült a jövő heti, Luxemburg és Görögország elleni mérkőzésekre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéből.

A magyar szövetség (MLSZ) vasárnap közölte Twitter-oldalán, hogy a középpályás izomsérülés miatt nem tud csatlakozni a többiekhez, és helyére Marco Rossi szövetségi kapitány nem hív be másik játékost. Nego már a Kisvárda elleni vasárnapi bajnokin sem szerepelt.
   
Az MLSZ az este folyamán további változásokat jelentett be közösségi oldalán. Ezek szerint Bolla Bendegúz (Grasshoppers) és Kleinheisler László (NK Osijek) sem csatlakozhat a kerethez, amelybe a MOL Fehérvár két játékosa, Schön Szabolcs és újoncként Dárdai Pál kapott meghívót.
   
A nemzeti együttes jövő csütörtökön Luxemburgban lép pályára, három nappal később hazai pályán a görögökkel játszik barátságos mérkőzést.
   
A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

kapusok:


Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
   
védők:

Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)
   
középpályások:

Baráth Péter (DVSC), Csongvai Áron (Újpest FC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Nagy Ádám (AC Pisa), Schön Szabolcs (MOL Fehérvár), Styles Callum (Millwall), Vécsei Bálint (Ferencváros)
   
támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Dárdai Pál (MOL Fehérvár), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Németh András (Genk), Sallai Roland (Feiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) + Dzsudzsák Balázs (Debreceni VSC) a görögök elleni mérkőzésre

forrás: MTI

Kalmár: nagyon jó közösségbe jöttem vissza

Kalmár Zsolt megtiszteltetésnek tartja, hogy hosszú kihagyás után újra a magyar labdarúgó-válogatott tagja lehet, és amint azt a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: jó hangulatba, jó közösségbe érkezett vissza.


"Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, nagy megtiszteltetés ez ilyen hosszú idő után, de nagyon sokat tettem, nagyon sokat dolgoztam érte" - fogalmazott a hétfő délutáni edzés előtt Telkiben a Dunaszerdahely 27 esztendős támadója, aki sérülése miatt másfél éve volt ezt megelőzően a válogatott keret tagja.
   
"Nagyon jó hangulatba, nagyon jó közösségbe jöttem vissza, mindenki jól fogadott. Remélem, hogy ezt a sorozatot, amit elértünk eddig, tudjuk folytatni" - tette hozzá.
   
A legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy edzésen és meccsen is "megmutassa, hogy újra itt van."
   
"Hetek óta jó állapotban vagyok, gólokat szerzek, gólpasszokat adok. Teljes mértékben készen állok" - jelentette ki, ugyanakkor hozzáfűzte: tisztában van vele, hogy újra fel kell vennie a nemzetközi szint jelentette tempót.
   
Csongvai Áron, az Újpest 22 éves középpályása is megemlítette: sokat tett azért, hogy itt lehessen. Kicsit meglepetésként érte a meghívás, mivel az a kerethirdetés után történt - Vécsei Bálint korábbi sérülése miatt hívta meg őt Marco Rossi szövetségi kapitány -, de ha már így alakult, mindent elkövet, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa.
   
Csongvai korábban még nem szerepelt a felnőtt válogatottban, most elsősorban az edzéseken igyekszik bizonyítani, hogy itt a helye, a pályára lépés ráadás lenne.
   
"Több pozícióban szerepeltem a klubomban, itt még nem egyeztettünk, de teljesen mindegy, bárhol is számít rám a szövetségi kapitány, mindenhol a százszázalékot fogom nyújtani"- ígérte.
   
A magyar szövetség Twitter-oldala a sajtótájékoztató után nem sokkal azt írta: Vécsei sérülése a vártnál lassabban gyógyul, így a nemzeti csapat egészségügyi stábja és a szövetségi kapitány úgy döntött, hogy gyógyulása érdekében eltekintenek a játékos szerepeltetésétől, aki így már el is hagyta a telki edzőtábort.
   
A magyar válogatott csütörtökön 20 órakor Luxembourgban lép pályára, vasárnap pedig a görögökkel játszik barátságos mérkőzést 20.15-től a Puskás Arénában.

forrás: MTI

Szerdán indul a bérletértékesítés

Szerdán bérletértékesítés indul a magyar labdarúgó-válogatott jövő évi hazai tétmérkőzéseire - jelentette be honlapján vasárnap este a magyar szövetség (MLSZ).

A szövetség kiemelte: aki egyben vásárolja meg belépőit a négy budapesti Európa-bajnoki selejtezőre, kedvezményes áron biztosíthatja helyét Marco Rossi csapatának tétmérkőzéseire. A Puskás Aréna legjobb helyeire szóló bérletek 65 ezer forintba kerülnek, de már 18 ezer forintért is válthatók bérletek a márciustól novemberig tartó mérkőzéssorozatra.
    
A meccsjegy.mlsz.hu oldalon szerdán 10 órától elérhető bérletek mellett személyre szóló, exkluzív, limitált számban gyártott kártyát is válthatnak az érdeklődők. A plasztikkártyák ára mindössze 3000 forint/bérlet, amely ingyenes házhozszállítást is tartalmaz. A fizikai kártyák vásárlói is kapnak online bérletet, ezek használatával lehetőség lesz további ügyintézésre is: ilyen például a névátírás, melyre a kártyák esetében már nem lesz lehetőség.
    
A Szurkolói Klub tagjai számára az egyedi mérkőzések belépőjegyeire biztosítja a szokásos kedvezményt az MLSZ.
    
Az Eb-selejtezőkön márciusban Bulgáriát, júniusban Litvániát, októberben Szerbiát, míg novemberben Montenegrót látja vendégül a magyar válogatott.

forrás: MTI

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 20, 2022, 19:20:56Intett Zsuzsi Vektornak V-betűt formázva, hogy meccs végén a VIP-ben közös kép meg a kis szilva jöhet.

...


Eb-selejtezők - Egy nap alatt húszezer bérlet fogyott

Egy nap alatt már húszezer bérlet gazdára talált a magyar labdarúgó-válogatott jövő évi hazai tétmérkőzéseire - tájékoztatta Sipos Jenő az MTI-t.

Az MLSZ szóvivője kiemelte, ebből is látszik, hogy a szurkolók továbbra is a csapat mellett állnak.
   
A bérletértékesítés szerdán kezdődött. Aki egyben vásárolja meg belépőit a négy budapesti Európa-bajnoki selejtezőre, kedvezményes áron biztosíthatja helyét Marco Rossi csapatának tétmérkőzéseire. A Puskás Aréna legjobb helyeire szóló bérletek 65 ezer forintba kerülnek, de már 18 ezer forintért is válthatók bérletek a márciustól novemberig tartó mérkőzéssorozatra.
   
A meccsjegy.mlsz.hu oldalon szerdán 10 órától elérhető bérletek mellett személyre szóló, exkluzív, limitált számban gyártott kártyát is válthatnak az érdeklődők. A plasztikkártyák ára mindössze 3000 forint/bérlet, amely ingyenes házhozszállítást is tartalmaz. A fizikai kártyák vásárlói is kapnak online bérletet, ezek használatával lehetőség lesz további ügyintézésre is: ilyen például a névátírás, melyre a kártyák esetében már nem lesz lehetőség.
   
A Szurkolói Klub tagjai számára az egyedi mérkőzések belépőjegyeire biztosítja a szokásos kedvezményt az MLSZ.
   
Az Eb-selejtezőkön márciusban Bulgáriát, júniusban Litvániát, októberben Szerbiát, míg novemberben Montenegrót látja vendégül a magyar válogatott.

forrás: MTI

Látván ezt a mostani Szerbiát, hát azért felkötném a gatyát Szoboszlaiék helyett.

Észtország ellen kezdi az évet a Puskás Arénában Rossi csapata

Jövő tavasszal az Észtország elleni hazai felkészülési mérkőzéssel indítja az évet a magyar labdarúgó-válogatott, amely négy nappal később már Európa-bajnoki selejtezőn bizonyíthat.


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja kedden arról számolt be, hogy Marco Rossi együttese március 23-án, a Puskás Arénában fogadja a világranglistán 109. észt csapatot, amely a Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában a D divízióban szerepelt, és csoportját megnyerve egy osztállyal feljebb lépett.
    
"Az idei évben nagyon erős ellenfeleink voltak, amelyek rendre kezdeményeztek ellenünk, így most kifejezetten olyan ellenfelet szerettünk volna, amellyel szemben valószínűleg nekünk kell majd kezdeményeznünk és feltörni a szervezett, felállt védelmet" - idézte az MLSZ honlapja Marco Rossi szövetség kapitányt, aki szerint az észtek veszélyesek, amit az is jól mutat, hogy nyáron gól nélküli döntetlent játszottak a magyarokat a legutóbbi két vb-selejtezőn is legyőző Albániával.
    
A világranglistán jelenleg 36. magyar válogatott az Eb-selejtezők sorsolásán ötcsapatos csoportba került, így a selejtezősorozat két játéknapján is felkészülési mérkőzést játszik majd. A magyarok egyik selejtezős szabadnapja éppen az első játéknap lesz, az UEFA jelenleg érvényben lévő szabályzata alapján azonban a szabadnapos válogatottak is kötelesek pályára lépni, vagyis felkészülési mérkőzést játszani. A magyar válogatott a kvalifikációs sorozatot négy nappal később a bolgárok ellen kezdi, ugyancsak hazai környezetben.

forrás: MTI

Szerintetek ki lesz a kezdő csatár (a Szalai utód)? Nálam nehéz kérdés, másnál lehet egyszerűbb :)

Válogatott hierarchia szerint Ádám Martin lenne, de dél-korei liga illetve ahogy nézem az eddigi 3 bajnokiból kettőn csak perceket játszott, gól nem rúgott.

Németh András, aki jó helyre igazolt (Hamburg Bundesliga 2, kevés játékidős csereként 7 meccs/2gól) és a jövő ígérete a maga 20 évével.

Vagy a honi ligában idén kimagasló csatár teljesítményt nyújtó Varga Barnabás, aki 22 meccsen 17 gólnál jár, de még újonc a válogatottban.

Vagy esetleg tipikus csatár nélkül álljunk fel a Gazdag Dani játszatásával?

10 millió szövetségi kapitény országában te hogyan döntenél? ;D 

Nálam valahogy így néz ki a jelenlegi esély, amit helyesnek gondolok:

Varga Barnabás 40%
Németh András  35%
Ádám Martin     25%


Bár még ott van a selejtezősorozat előtt az észtek elleni hazai meccs, az is nagy jelentőséggel bír gondolom a kapitány döntésében.

Magyarország - Észtország tipp: Balti állam ellen főpróbázik a Szoboszlai vezette magyar válogatott

Az európa-bajnoki selejtezők előtt csütörtökön este barátságos mérkőzéssel hangol a nemzeti tizenegy. Olvasd tovább


Fogadj kockázatmentesen a válogatott meccsei alatt

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Észtország ellen lép pályára barátságos mérkőzésen, majd hétfőn Bulgáriát fogadja Eb-selejtezőn. Mindkét mérkőzés alatt kockázatmentes élő fogadást köthetsz az Unibetnél.

Bo egy honap es startol a korosztalyos EB torna. Ezen a szinten sajnos eleg sokszor felesleges nagyobb stadionokban megrendezni a tornat, mert szaz fo se jon ossze, itt a debreceni stadiont leszamitva probaltak "jol" osszevalogatni, bar ahogy latom Nyugat kimaradt. Ha valakit erdekel a jegyertekesites tegnappal eles.

https://u17eb.jegy.hu/

Bár szuper dolog, hogy nyert a tegnap a magyar válogatott Litvánia ellen, meg alapból rengeteg eséllyel kezdték a meccset, 1-0-ás vezetésnél a második találat előtt azért eléggé veszélyesen játszottak.

Megmondom őszintén, én már arra gondoltam, hogy hoppá, itt most jön egy egyenlítő pofon, de jó, hogy nem így lett.

Szerbia ellen szeptemberben egy döntetlen is jól jönne, főleg idegenben.

Szavazzunk Sallai góljára, ha már bekerül a 4 legszebb közé! VOTE

https://www.uefa.com/european-qualifiers/video/goal-of-the-round/#/