Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => Kézilabda fogadások => A témát indította: Admin Dátum augusztus 21, 2020, 18:39:59

Cím: Kézilabda hírek
Írta: Admin Dátum augusztus 21, 2020, 18:39:59
Hírek, információk, érdekességek a kézilabda világából

Ebben a fórumtémában gyűjtjük a kézilabdával kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:
Cím: Re:Női Kézilabda BL 2020/21
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 21, 2020, 20:31:51
A második félidő alatt ellátták a győri kórházban a sérült Stine Oftedalt is. ,,Felületes repesztett bőrsebe alakult ki, felső ajak zúzódással, melyet öltésekkel kellett ellátni. Pár nap kieséssel kell számolnia." – nyilatkozta a világ legjobbjának megválasztott irányítóról Dr. Balogh Péter csapatorvos.

Most komolyan Arénát miért zárták és rakták át oda legeldugottab helyre? Senki nem fog odajárni és írogatni, én tuti nem ;D :D
az lenne a lényeg, hogy minden egy helyen legyen ::)
Cím: Re:Női Kézilabda BL 2020/21
Írta: Admin Dátum augusztus 21, 2020, 21:38:36
Idézetet írta: csak1tomi Dátum augusztus 21, 2020, 20:31:51
A második félidő alatt ellátták a győri kórházban a sérült Stine Oftedalt is. ,,Felületes repesztett bőrsebe alakult ki, felső ajak zúzódással, melyet öltésekkel kellett ellátni. Pár nap kieséssel kell számolnia." – nyilatkozta a világ legjobbjának megválasztott irányítóról Dr. Balogh Péter csapatorvos.

Most komolyan Arénát miért zárták és rakták át oda legeldugottab helyre? Senki nem fog odajárni és írogatni, én tuti nem ;D :D
az lenne a lényeg, hogy minden egy helyen legyen ::)

@csak1tomi

A kézilabdás híreket ezentúl ebbe a témába várjuk. Köszönjük.  :cya:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 28, 2020, 05:38:08
Férfi kézilabda NB I - Bizonytalanságban rajtol az új szezon

A koronavírus-járvány miatt bizonytalanságban rajtol pénteken a férfi kézilabda NB I új idénye.


A magyar szövetség (MKSZ) március 13-án felfüggesztette az előző szezon küzdelmeit, majd április 9-én helyezések megállapítása nélkül befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat. A férfi élvonalban sem hirdettek bajnokot, illetve kiesőket, ám a Váci KSE és a Mezőkövesdi KC anyagi okok miatt nem vállalta az indulást, így a másodosztály nyugati csoportjából a Veszprém-Felsőörs, keletről pedig a Ceglédi KKSE mégis feljutott.
   
Az MKSZ múlt héten szerdán jelentette be törekvését, hogy a fordulók sűrítésével decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerüljön sor a férfi és a női bajnokságban. A hírek szerint a kezdeményezést az NB I-es ligán keresztül a klubok többsége is támogatja, ám hivatalos tájékoztatás még nem látott napvilágot az ügyben, vagyis az új idény úgy rajtol el pénteken, hogy nem tudni, milyen lesz az ütemterv.
   
A lebonyolítás változatlan: a 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót - az első meccset pénteken a Veszprém játssza a Budakalásszal -, majd az alapszakasz első és második helyezettje vívja a döntőt. December közepe és január vége között elméletileg szünetel a bajnokság a januári, egyiptomi világbajnokság miatt.
   
A bizonytalanság közepette is nagy meglepetést jelentene, ha nem a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya végezne az első három helyen a szezon végén.
   
A veszprémiek kerete idén nyáron is átalakult némileg: Sterbik Árpád visszavonult és a csapat kapusedzője lett, és a meghatározó emberek közül Dragan Gajic, Borut Mackovsek, illetve Mirsad Terzic is távozott. Visszatért a balátlövő Ligetvári Patrik, és érkezett még a spanyol kapus, Rodrigo Corrales, a spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda, az orosz jobbátlövő, Danyiil Siskarjov, valamint a dán balátlövő, Nikolaj Markussen. A csapat meglepően gyenge eredményeket ért el a felkészülés eddigi szakaszában: a Tatabányától 33-31-re, a lengyel Lomza Vive Kielcétől 32-29-re kikapott, a Balatonfüreddel 26-26-os döntetlent játszott, a Gyöngyöst pedig 41-30-ra legyőzte. A veszprémiek vasárnap 17 órától a német THW Kiel ellen játsszák utolsó edzőmeccsüket.
   
A Tatabánya elleni vereség után David Davis vezetőedző azt mondta, a játékosok kondíciójával nincs probléma, mindenki jó formában van, elégedett az edzéseken mutatott munkával, és az újonnan csatlakozott öt kézilabdázó beépítése is jól halad. A kudarcot meglátása szerint a lelketlen játék okozta, ami egyáltalán nem hasonlított arra, amit a közös munka során tapasztalt.
   
Szegeden kevesebb változás történt: távozott Jorge Maqueda és Alen Blazevic, érkezett a szlovén balátlövő Borut Mackovsek a Veszprémtől, valamint a jobbszélső Kecskés Dániel a NEKA-tól.
   
"Gyakorlunk egy teljesen új védekezési stílust, ennek az elsajátítása is szépen halad, ám a tökélesítése sok időt vesz igénybe. Mindenre készülünk, így a meccseken kialakuló speciális helyzetekre is" - nyilatkozta Juan Carlos Pastor vezetőedző. A spanyol mester hozzátette, az a céljuk, hogy minden meccsen magas szinten teljesítsenek, függetlenül attól, ki van éppen a pályán.
   
"Az a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabillá váljon, így egyszerű gólokat is tudjunk szerezni. Törekednünk kell arra is, hogy ne legyen labdavesztésünk, és javulnunk kell a visszarendeződésben. A koncentráció fontos, fegyelmezettnek kell lennünk minden helyzetben" - magyarázta.
   
Csapata mind a négy felkészülési találkozóját megnyerte: a Dabast 38-25-re, az Orosházát 43-27-re, a horvát RK Nexe együttesét pedig előbb 33-28-ra, majd 31-24-re győzte le.
   
Tatabányán már májusban kijelentették, a korábbinál szűkebb kerettel is a harmadik hely elérése a céljuk. A jelentősen átalakult keretből távozott Milos Vujovic, Dénes János, Vladimir Vranjes, Borbély Ádám, Szász András, Borzas Uros, Pásztor Ákos, Vitalij Komogorov, Holpert József, Deményi Xavér és Marko Davidovic is. Érkezett a balátlövő Zdolik Bence, a beálló Debreczeni Dávid, a balszélső Sunajko Stefan, a jobbszélső Hornyák Bence, a balszélső Molnár Balázs, valamint két kapus, a lengyel Piotr Wyszomirski és a szlovák Martin Konecny. A jelek szerint Vladan Matics vezetőedző remekül halad a csapatépítéssel, hiszen együttese a Veszprém mellett a lengyel Kielcét (28-27), a Budakalászt (35-29)  és a Dabast (31-23) is legyőzte edzőmeccsen.

A férfi NB I mezőnye:

Balatonfüredi KSE, Budakalász, Ceglédi KKSE, Csurgói KK, Dabasi KC VSE, Ferencvárosi TC, Grundfos Tatabánya KC, HE-DO B.BRAUN Gyöngyös, MOL-Pick Szeged, Orosházi FKSE-Linamar, SBS-Eger, Sport36-Komló, Telekom Veszprém, Veszprém-Felsőörs

A legutóbbi tíz idény bajnokai:

2010/11: MKB Veszprém KC
2011/12: MKB Veszprém KC
2012/13: MKB Veszprém KC
2013/14: MKB-MVM Veszprém KC
2014/15: MKB-MVM Veszprém KC
2015/16: MVM Veszprém KC
2016/17: Telekom Veszprém KC
2017/18: MOL-Pick Szeged
2018/19: Telekom Veszprém KC
2019/20: nem hirdettek bajnokot

Az eddigi bajnokok:

26-szor: Veszprém
15-ször: Bp. Honvéd
12-szer: Elektromos
9-szer: Újpest
5-ször: Bp. Spartacus
4-szer: Tatabánya, Munkás TE
3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel, Szeged
2-szer: VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 28, 2020, 06:01:22
Férfi kézilabda Európa-liga - Edzője szerint duplán is sportágtörténeti párharc előtt áll a Gyöngyös

Konkoly Csaba vezetőedző szerint duplán is sportágtörténeti párharc előtt áll a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely pénteken és szombaton az északmacedón RK Butel Szkopje csapatával játszik a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.


"Sportágtörténeti pillanat lesz ez Gyöngyös életében, hiszen a kézilabdacsapat nemzetközi kupaszereplővé vált, illetve a nemzetközi kézilabdaéletben is, mert mi kezdjük meg a hivatalos szezont az európai kupában" - nyilatkozta csütörtökön az M1 aktuális csatornán a szakvezető.
   
Konkoly szerint nagy sportdiplomáciai siker, hogy a pénteki első mérkőzést (19 órától) és a szombati visszavágót (18 órától) is hazai pályán játszhatják, ehhez az észak-macedóniai koronavírus-helyzet is hozzájárult.
   
"Bízom benne, hogy a kézilabda ünnepe lesz ez a két meccs Gyöngyösön, de ha nagy nyomást helyeznénk a játékosok vállára, az kihatna a teljesítményükre" - vélekedett a története első nemzetközi kupamérkőzését játszó hevesi együttes vezetőedzője.
   
Konkoly elmondta, hogy az egyéni edzéstervek elvégzésének köszönhetően jó állapotban érkeztek vissza a játékosok a tavaszi, illetve nyári szünet után, ám a labdás gyakorlatok során kiderültek a hiányosságok. A felkészülés során igyekeztek utolérni magukat, illetve pótolni azokat a hiányosságokat, amiket időközben az edzőmérkőzéseken felmértek.
   
"Ez a három hónapos szünet nagyon sokat kivett a játékosokból, ez főleg a kézilabda labdás részében mutatkozott meg. Sikerült a felkészülésünk, és úgy időzítettünk, hogy erre a hétvégére jóval többet tudjunk a kézilabdáról, mint előtte. Nagyon remélem, hogy jól fogunk teljesíteni" - magyarázta a tréner.
   
Hozzáfűzte, a sérülések miatt nem mondható teljes mértékig ideálisnak a felkészülésük, de készen állnak arra, amit már mindannyian nagyon várnak, hogy a nemzetközi porondon is megmutassák magukat.
   
Konkoly kijelentette, nagyon nehéz két meccsre számítanak, hiszen hasonló erősségű ellenféllel játszanak, amelyről kevés felvételt láttak, ráadásul a találkozók között nem lesz pihenőnap, ami különösen fárasztóvá teszi a párharcot.
   
"Nagyon szeretnénk bizonyítani a tudásunkat, és nagyon remélem, hogy győztesként tudjuk elhagyni a pályát" - mondta.
   
A gyöngyösi mérkőzéseket nem zárt kapuk mögött rendezik, mindkét napon ezer néző foglalhat helyet a lelátókon.
   
A Balatonfüredi KSE a selejtező második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, a Grundfos Tatabánya KC pedig a 24 csapatos csoportkörben kezdi meg a szereplését az Európa-ligában.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 28, 2020, 06:28:46
Kézilabda NB I - Sűrítette a fordulókat a szövetség

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a közelmúltbeli tervet megvalósítva sűrítette a férfi és a női NB I programját.


A változtatások alapján a csapatok szerda-vasárnap ritmusban lépnek pályára, így - az MKSZ honlapjának tanúsága szerint - december 30-án véget ér az alapszakasz a férfi és a női élvonalban is.
   
A versenykiírás szerint a férfiaknál az első és a második helyezett döntőt játszik, a nőknél viszont az alapszakasz végeredménye jelenti a bajnokság végső sorrendjét.
   
Az MKSZ múlt szerdán hozta nyilvánosságra törekvését, hogy a fordulók sűrítésével decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerüljön sor a férfi és a női NB I-ben. A szövetség erről egyeztetett az NB I-es ligával, ám ennek eredményét egyelőre nem közölte.
   
A férfi NB I pénteken, a női pedig jövő kedden kezdődik.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 01, 2020, 06:36:19
Női kézilabda NB I - Hármas csata várható az aranyéremért

A Győri Audi ETO KC, a Ferencváros és a Siófok KC versenyfutása várható az aranyéremért a kedden kezdődő női kézilabda NB I-ben.

A magyar szövetség (MKSZ) március 13-án felfüggesztette az előző szezon küzdelmeit, majd április 9-én helyezések megállapítása nélkül befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat. Mivel kiesők sem voltak, és anyagi okok miatt egyik klub sem kényszerült visszalépésre, az élvonal idén is a tavalyi mezőnnyel rajtol, bár a Szent István SE együttműködési megállapodást között a Nemzeti Kézilabda Akadémiával, amelynek értelmében közös csapatukat zömében a NEKA játékosai alkotják majd, a hazai mérkőzésekre pedig Balatonbogláron kerül sor.
   
Az MKSZ pénteken hozta nyilvánosságra, hogy a versenynaptár radikális megváltoztatása nyomán 19 fordulót rendeznek az idén a női NB I-ben: az első mérkőzésre - a Győr-Érd találkozóra - kedden, az idei utolsóra pedig december 30-án kerül sor. A további játéknapokról az MKSZ és a liga októberi egyeztetésein döntenek.
   
A lebonyolítás változatlan: a 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót, így alakul ki a végső sorrend, rájátszás ezúttal sem lesz.
   
Jelen állás szerint november 22. és december 30. között szünetel a bajnokság a norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság miatt, ám a torna megrendezése a koronavírus-járvány miatt egyre bizonytalanabb.
   
Nagy meglepetést jelentene, ha az NB I-ben nem a Győr, a Ferencváros és a Siófok végezne az első három helyen a szezon végén. A győriektől távozott az egyaránt visszavonult Kiss Éva, Kari Aalvik Grimsbö és Katarina Bulatovic, valamint Jana Knedliková, érkezett viszont két kapus, a francia Laura Glauser és a norvég Silje Solberg, illetve a jobbszélső Lukács Viktória.
   
A fővárosiaknál voltak a legjelentősebb változások, ugyanis az alapemberek közül Lukács mellett Danick Snelder, Hornyák Dóra, Szemerey Zsófia, Debreczeni-Klivinyi Kinga és Emily Christensen is eligazolt, érkezett viszont a német válogatott három kiválósága, a jobbátlövő Alicia Stolle, a balátlövő Emily Bölk és a beálló Julia Behnke, továbbá a világbajnok holland jobbszélső Angela Malestein, a beálló Kisfaludy Anett, a kapus Janurik Kinga, és a jobbszélső Kovács Anett.
   
A Győr és a Ferencváros a felkészülési időszakban kétszer is megmérkőzött egymással: előbb 34-31-re a Bajnokok Ligája címvédője győzött, majd az FTC 24-16-ra visszavágott.
   
A Siófok KC az előző idényben a Ferencvárost és a Győrt is legyőzte, a nyáron pedig tovább erősödött a kerete. Csupán Silje Solberg és Andjela Janjusevic távozott, érkezett viszont két holland világbajnok, a jobbátlövő Laura van der Heijden és a beálló Danick Snelder, a német kapus Dinah Eckerle, a francia irányító Tamara Horacek, a jobbátlövő Kiss Nikolett és az irányító Tóth Gabriella.
   
Siófokon edzőváltás is történt, Tor Odvar Moent segítője, a szintén norvég Bent Dahl váltotta. Csapata a felkészülés során Győrben is pályára lépett, és 29-27-re kikapott, azonban minden más meccsét megnyerte.
   
A 2013 és 2018 között sorozatban hat bronzérmet nyert Érd kerete anyagi okok miatt teljesen átalakult a nyári szünetben, így a három élcsapat dolgát várhatóan ezúttal is a Debrecen fogja tudni leginkább megnehezíteni.

Az NB I mezőnye:
 
Alba Fehérvár KC, Békéscsabai Előre NKSE, Boglári Akadémia-SZISE, Dunaújvárosi Kohász KA, DVSC Schaeffler, Érd, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kisvárda Master Good SE, Motherson Mosonmagyaróvár, MTK Budapest, Siófok KC, Szombathelyi KKA, Váci NKSE

Az eddigi bajnokok:

15-szörös: Vasas SC, Győri ETO KC
12-szeres: Ferencvárosi TC
9-szeres: Bp. Spartacus
5-szörös: Dunaújváros
3-szoros: Kőbányai KC, Csepel SC
2-szeres: Debreceni VSC
1-szeres: Debreceni Petőfi, Miskolci VSC, Veszprémi SE, VM Fűszért

Az elmúlt tíz bajnokai:

2010/11: Győri Audi ETO KC
2011/12: Győri Audi ETO KC
2012/13: Győri Audi ETO KC
2013/14: Győri Audi ETO KC
2014/15: FTC-Rail Cargo Hungaria
2015/16: Győri Audi ETO KC
2016/17: Győri Audi ETO KC
2017/18: Győri Audi ETO KC
2018/19: Győri Audi ETO KC
2019/20: a koronavírus-járvány miatt nem avattak bajnokot.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 09, 2020, 06:53:32
Férfi kézilabda NB I - Ötszáz néző előtt játszhat a Szeged

Mégis nézők előtt rendezi meg következő hazai bajnoki mérkőzését a férfi kézilabda NB I-ben szereplő MOL-Pick Szeged.


A Tisza-parti klub honlapjának keddi híre szerint pénteken az újonc Veszprémi KKFT elleni összecsapásra 500 olyan szurkoló válthat belépőt, akik az előző szezonban érvényes bérlettel rendelkeztek.
   
A portál beszámolója szerint a jegy mellé minden drukker kap egy egészségügyi szempontból fontos tünetmentességi-nyilatkozatot, melyet a mérkőzésnapon kitöltve kell magával vinnie. A belépéskor lázmérésre is sor kerül, 37,5 Celsius fok feletti testhőmérséklet esetén nem lehet bemenni az Újszegedi Sportcsarnokba. A létesítménybe lépéstől a meccs végéig kötelező az orrot és a szájat is takaró arcmaszk, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 09, 2020, 10:47:59
Női kézilabda Eb - Csak két városban lesznek mérkőzések

Csak két városban, a norvégiai Trondheimben és a dániai Herningben rendezik a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseit.


Erik Langerud, a Norvég Kézilabda Szövetség főtitkára a szervezet honlapján felidézte, eredetileg az volt a terv, hogy Trondheimben csak csoportmérkőzésre kerül sor, a középdöntőnek Stavanger, a döntő hétvégének pedig Oslo ad otthont. A koronavírus-járvány azonban a szervezőket is változtatásokra kényszerítette.
   
"Most úgy tervezzük, hogy minden meccsen legfeljebb kétszáz néző lehet. Ennek az egyik következménye, hogy az összes norvégiai mérkőzést ugyanabban a városban rendezzük, hiszen így az utazási és a logisztikai költségek minimalizálhatóak, ahogyan a fertőzésveszély is" - nyilatkozta.
   
A december 3. és 20. között sorra kerülő tornán 16 csapat szerepel - köztük a magyar válogatott - és 47 mérkőzést játszanak.
   
Kare Geir Lio, a szövetség elnöke felidézte, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban sokféle alternatíva szóba került a kontinensbajnokság lebonyolítása kapcsán. Kulcsfontosságú pillanat volt, amikor pénzügyi garanciát kaptak a Kulturális Minisztériumtól, hiszen e nélkül egyáltalán nem tudtak volna részt venni a rendezésben.
   
Elárulta, hogy az oslói és a stavangeri szervezők is nagyon szerettek volna kizárólagos házigazdák lenni, Trondheim mellett az döntött, hogy ott van a legmodernebb sportcsarnok.
   
A társrendezők döntése értelmében Herningben lesznek a dániai mérkőzések, így Frederikshavn kikerült a helyszínek közül, a döntő hétvégére pedig Trondheimben kerül sor.
   
Erik Langerud főtitkár közölte, tárgyalásba kezdtek a norvég hatóságokkal, hogy megvizsgálják, miként léphetnek be az országba azok a küldöttségek, amelyek nem az úgynevezett schengeni övezetből érkeznek.
   
A már eladott belépőjegyeket visszaváltják.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 10, 2020, 18:33:30
Női kézilabda Eb - Az EHF megerősítette a torna megrendezését

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) megerősítette, hogy megrendezik decemberben a női Európa-bajnokságot Norvégiában és Dániában.


Az EHF csütörtöki sajtóközleménye alátámasztja, hogy a norvégiai helyszínek közül Oslo és Stavanger kikerült, minden mérkőzésnek Trondheim ad majd otthont, ahogy ezt a norvégok kedden bejelentették. Az indoklás szerint így minimalizálható a koronavírus-fertőzés kockázata, hiszen a résztvevők, a közreműködők és a szurkolók kevesebb utazásra kényszerülnek.
   
A dániai helyszínek változatlanok maradnak: Frederikshavnben csak csoportmeccsekre, Herningben csoportmeccsekre és középdöntős találkozókra kerül sor.
   
A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint a norvégiai meccseken legfeljebb 200, a dániai találkozókon legfeljebb 500 néző lehet a lelátókon, de decemberig ez még változhat.
   
A december 3. és 20. között sorra kerülő tornán a magyar válogatott a trondheimi C csoportban szerepel, és sorrendben Horvátországgal, Szerbiával, majd a világbajnok Hollandiával játszik. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 10, 2020, 18:34:51
Férfi kézilabda-vb - Gízában játssza csoportmeccseit a magyar válogatott

Gízában játssza csoportmérkőzéseit a magyar férfi kézilabda-válogatott a januári, egyiptomi világbajnokságon.


A nemzetközi szövetség (IHF) csütörtökön tette közzé a torna menetrendjét, amelyből kiderül, hogy a magyarok január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, majd 19-én Németország ellen lépnek pályára Gízában.
   
Az A és a B csoport három továbbjutója a középdöntőt január 21. és 25. között az új adminisztratív főváros most épülő sportcsarnokában vívja majd, onnan a csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Utóbbi település Kairótól 45 kilométerre keletre, sivatagos területen fekszik, felépítésével a túlzsúfolt eddigi fővárost akarja tehermentesíteni az egyiptomi kormány.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: A Hentes Dátum szeptember 16, 2020, 08:39:13
Női kézi NB I: a Siófok megverte a Fehérvárt is – de nagyon

A Siófok 42–20-ra legyőzte hazai környezetben az Alba Fehérvárt a női kézilabda NB I keddi mérkőzésén.

Egyetlen csapattal sem játszott olyan sokszor az NB I-ben a Siófok, mint az Alba Fehérvárral, a két együttesnek a keddi volt a 30. egymás elleni összecsapása az első osztályban – írta meccs előtti felvezetőjében a Balaton-parti klub hivatalos honlapja. A két klub legutóbb 2019 októberében mérkőzött meg, akkor osztálykülönbség volt a felek között (40–15).

Most is.

A Siófok az Érd (30–22), a Szombathely (36–26) és a Dunaújváros (39–25) legyőzése után az Alba Fehérvárt még nagyobb különbséggel verte meg, a vendégek csak az első félidőben tudták úgy-ahogy tartani a lépést Nerea Penáékkal.

A Bajnokok Ligája-álmokat dédelgető hazaiak először Camille Aoustin góljaira alapozva léptek el a Fehérvártól, majd negyedóra után már nyolc (13–5), a szünetben hat góllal vezettek (20–14). A második játékrészben a Siófok támadójátéka ugyanolyan jól működött, mint az elsőben, ekkorra azonban már a védekezés is összeállt, a fehérváriaknak minden egyes góljukért kőkeményen meg kellett dolgozniuk – nem sokszor jártak sikerrel, a második félidőben csak hatszor vették be a hazai kaput.

A vége 42–20, a Siófokból négyen is eljutottak legalább öt gólig: Camille Aoustin hétszer, Simone Böhme, Katarina Jezic és Nerea Pena egyaránt ötször volt eredményes. A kapuban Szikora Melinda – az MKSZ statisztikája szerint – 50 százalékos hatékonysággal védett.

A Siófok a következő bajnoki meccsét pénteken (szeptember 18-án) a Boglári Akadémia-SZISE otthonában vívja.

NŐI KÉZILABDA NB I
SIÓFOK KC–ALBA FEHÉRVÁR KC 42–20 (20–14)
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 620 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
SIÓFOK: SZIKORA – Such 1, Tomori 3, PENA 5 (1), JEZIC 5, Kobetic 3 (1), AOUSTIN 7. Csere: Eckerle (kapus), Kiss N. 4, Horacek 4 (1), Snelder 2, Hársfalvi 3, BÖHME 5. Edző: Bent Dahl
FEHÉRVÁR: Tóth N. – Töpfner 1, Afentaler 1, UTASI 5 (1), VARGA E. 4, Gerháth K. 2, Háfra L. 2. Csere: Dányi 1, Pijevic (kapusok), Boldizsár 1, Vashchuk 2, Dubán, Besszer 1, Szabó-Májer. Edző: Deli Rita
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–2. 12. p.: 10–4, 17. p.: 15–7, 22. p.: 16–11, 27. p.: 19–11. 36. p.: 23–15. 40. p.: 26–16. 47. p.: 33–17. 55. p.: 39–19
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Bent Dahl: – Nagyon elégedett vagyok, az volt a célunk, hogy ne kapjunk húsz gólnál többet, ez sikerült. Az viszont kicsit elszomorít, hogy sorozatban a harmadik ellenfelünk pihentette ellenünk a kulcsjátékosait. Ez nem az Alba ellen szól, a rendszer, a sok mérkőzés hozza magával. Nagyon fontos, hogy mentálisan erősek legyünk, és magunkkal foglalkozzunk.
Deli Rita: – Az első félidő tizennégy dobott gólja nagyon jó teljesítmény, ebben a játékrészben kreatívan kézilabdáztunk. A második félidőben – főleg átlövésben – rossz helyzetekben vállalkoztunk, aztán a Siófok felőrölt minket a fizikai és tudáskülönbséggel.

Forrás: NSO
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: A Hentes Dátum szeptember 23, 2020, 17:06:15
Férfi kézi: a Szeged kihirdette a keretét a Kielce elleni meccsre

Sok hiányzóval várja a Kielce elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzést a Mol-Pick Szeged, amelyben többek között új információként Bodó Richárd, Nik Henigman és Stanislav Kaspárek sem játszik szerda este.

Hat koronavírusos fertőzött és három sérült játékosa nélkül utazott el a Tisza-parti együttes a Kielce elleni csoportmeccsre.

Korábban kiderült, Bánhidi Bence, Dean Bombac és Borut Mackovsek tesztje pozitív lett, sérülés miatt pedig Mario Sostaricra, Stefán Sigurmanssonra és Luka Stepancicra sem számíthat Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Nem került be a 14 fős keretbe továbbá Bodó Richárd, Nik Henigman és Stanislav Kaspárek sem. A Szeged így több fiatal játékossal vág neki a lengyelországi megmérettetésnek.

A SZEGED KERETE A KIELCE ELLEN
Kapusok: Mikler Roland, Mirko Alilovic
Mezőnyjátékosok: Rea Barnabás, Jonas Källman, Kecskés Dániel, Joan Canellas, Bogdan Radivojevics, Matej Gaber, Bajus Bruno, Martin Stranovsky, Rosta Miklós, Tóth József, Fekete Dániel, Dmitrij Zsitnyikov

Forrás:nso
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 25, 2020, 11:13:22
Női kézilabda: lemondott posztjáról Deli Rita Fehérváron

Lemondott az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Deli Rita, helyét eddigi másodedzője, Józsa Krisztián veszi át – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

Mint tegnap beszámoltunk róla, az Alba tíz góllal kikapott a Boglári Akadémia-SZISE otthonában az NB I-ben, így egy győzelemmel és öt vereséggel az utolsó előtti helyen áll a tabellán. Deli Rita a találkozó utáni értékelésében elmondta, minden tekintetben alulmúlták magukat, a vereség és a gólkülönbség is szégyenteljes. A találkozó másnapján pedig jött a lemondásról szóló hír:

,,Bár új, formálódó csapatunk van, és még a szezon elején járunk, a tegnapi mérkőzés egyértelművé tette számomra, hogy a jelen helyzetben új impulzusokra van szüksége a csapatnak, ezért a döntésemet a klub vezetőivel egyeztetve lemondtam a vezetőedzői pozícióról. A lányoknak és Krisztiánnak nagyon sok sikert, szurkolóinknak – akiktől rengeteg szeretet kaptunk az évek folyamán – sok örömöt kívánok a továbbiakban" – nyilatkozta Deli az albakezi.hu-nak.

A játékosként olimpiai ezüstérmes, 118-szoros válogatott szakvezető 2016. március 3-án a Siófok KC ellen 29–23-ra megnyert mérkőzésen mutatkozott be az Alba kispadján. Irányítása alatt, az elmúlt öt idényben kétszer juttatta ki a fehérvári együttest a nemzetközi kupaporondra, a 2016–2017-es sorozatban a csapatát az EHF-kupa csoportkörébe vezette.
forrás:nso.hu
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Powell Dátum október 02, 2020, 12:10:12
Férfi kézilabda: pozitív tesztek, elmarad a válogatott összetartása

Több kerettagnál is pozitív eredményt hozott a magyar férfi kézilabda-válogatott összetartását megelőző koronavírusteszt, így a szakmai stáb döntése értelmében a válogatottheteken kívüli, október 2-4. közötti extra edzésnapok elmaradnak – olvasható a Magyar Kézilabda-szövetség közleményében.

forrás:nso.hu
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 07, 2020, 15:09:11
Női kézilabda Európa-liga - Az Alba Fehérvár játék nélkül továbbjut

A svájci LC Brühl Handball visszalépett a női kézilabda Európa-liga küzdelmeitől, ez pedig azt jelenti, hogy az Alba Fehérvár játék nélkül továbbjut a selejtezősorozat harmadik körébe.


A magyar együttes szerdai közleménye szerint az ellenfél "a koronavírus-járvány okozta számos, elsősorban az utazással, illetve a svájci hatóságoknak az országba történő belépésre vonatkozó rendelkezéseivel kapcsolatos bizonytalanság és teher miatt" döntött a visszalépés mellett, amit a kontinentális szövetség (EHF) elfogadott, tekintettel a rendkívüli körülményekre.
   
Emiatt az Alba Fehérvár jövő szombatra és vasárnapra tervezett Európa-liga mérkőzései - melyek Székesfehérváron lettek volna - elmaradnak, a csapat pedig a csoportkörbe jutásért a november 14-15-i és 21-22-i hétvégén játszik majd.
   
A selejtező utolsó körének párosítását október 20-án sorsolják Bécsben, az EHF székházában.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum október 10, 2020, 10:13:32
(https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/121204765_10157809905883562_6628658121083206197_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=xHkQnP3JjXwAX836_SH&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=d15cfd461827b6afcacd71ed051deba5&oe=5FA85298)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: BvB_09 Dátum október 11, 2020, 11:06:29
Értem én, hogy egyre hülyébbek vagyunk, de na. Szerintem ez már túlzás. Vagy ne rendezzenek sporteseményt az adott időszakban, illetve helyen vagy engedjük el a vírus dolgot.

Először játszottak le maszkban egy kézimeccset

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy zárt terekben maszkot kell hordani, ám eddig a sportolók – játék közben – mellőzhették a védőeszköz használatát. Azonban a helyi szabályozások miatt egy spanyol élvonalbeli kézilabdameccsen a játékosok kénytelenek voltak maszkban pályára lépni – ilyet eddig még nem láttunk.


Spanyolország Castilla y León nevű autonóm közösségében úgy döntöttek, hogy minden testi kontakttal járó, zárt térben megrendezett sportesemény során szombattól a sportolóknak is viselnie kell a maszkot mérkőzés közben is. Így a szombati Ademar León–Sinfín bajnoki meccsen sem volt más választás.

Habár mindkét csapat edzője tiltakozott a szabály ellen, nem volt mit tenni. A kézilabdázók maszkban léptek pályára, a játékvezetőnek a maszk alatt kellett fújnia a sípot – írja az El Mundo.

A hazaiak mestere, Manolo Cadenas abszurdnak és furcsának nevezte a döntést.

,,Túlterhelt vagy, nem úgy veszed a levegőt, mint máskor, éppen ezért ajánlott eltávolítani a maszkot sportoláskor. Nem normális, hogy a Barcelona–Valladolid meccset maszk nélkül játszották le (ezt a mérkőzést a szabályozás alá eső területen kívül játszották le – a szerk.), nekünk meg fel kellett venni."

A vendégek edzője, Víctor Montesinos sem örült az új rendszernek.

,,Szürreális ez a helyzet, a játékosok össze vannak ragadva hatvan percen át, közvetlen kontaktban vannak egymással, a maszk aligha állít meg bármit ilyen helyzetben. Talán más intézkedéseket kellene bevezetni, vagy hagyni egy kis teret ahhoz, hogy hozzászokjunk."

Az Ademar 31–23-re megnyerte a meglehetősen szokatlan meccset.

Forrás: NSO

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum október 11, 2020, 11:58:20
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/video-eloszor-jatszottak-le-maszkban-egy-kezimeccset-2788945
Csak azért a link, mert érdemes a videót is megnézni, ahogy a játékosok sem az orrukat, sem a szájukat nem takarják, kb az állukat védi a maszk  ;D

De ezek után mondjuk ha fociban is lesz hasonló, akkor nem csak mezhúzásért jár majd a sárga, hanem a maszkhúzásért is.  ;D

(egyébként nem tudom, ki hogy van vele, de aki mondjuk egy boltban, plázában, stb. helyen úgy visel maszkot, hogy csak a száját takarja, annak úgy bemosnék egyet. Még azt is jobban elfogadom, ha valaki totál nem visel, mint azt, ha valaki nem úgy hordja, hogy 'mindent' takarjon)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: gerry Dátum október 11, 2020, 12:50:52
Ez már a vicc kategória .... Ilyen hülyeséget azok találnak ki akik soha nem játszottak kézilabdát   :noway: :noway: :noway:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 27, 2020, 05:32:35
Női kézilabda Eb - A norvég rendezők a visszalépést fontolgatják

A Norvég Kézilabda Szövetség (NHF) elnöke kijelentette, a koronavírus-járvány miatt azt fontolgatják, hogy visszalépnek a decemberi női Európa-bajnokság társházigazda szerepkörétől.


Szombaton jelentették be, hogy a december 3. és 20. közötti norvég-dán közös rendezésű tornán a csoportkörben, a középdöntőben, illetve a döntő hétvégén Trondheimben szereplő csapatokat - köztük a magyar válogatottat - teljesen elszigetelik majd a külvilágtól, nem találkozhatnak a családtagjaikkal, a barátaikkal, a szurkolókkal és a sajtó képviselőivel sem, vagyis csak a mérkőzések és az edzések miatt hagyhatják el a szállodájukat.
   
A norvég hatóságok további szigorú feltételeket is meghatároztak: amennyiben egy játékos vírustesztje pozitív, azonnal karanténba küldik a csapatát, sőt azt a válogatottat is, amellyel legutóbb játszott. Vagyis egy eset miatt két együttes számára érhet véget a kontinensviadal. Dániában csak a megfertőződött kézilabdázókat különítik majd el.
   
Kare Geir Lio, az NHF elnöke hétfőn - 38 nappal a rajt előtt - a Verdens Gang hírportálnak adott hosszú interjúban elismerte, hogy bár megpróbálnak megoldást találni, a visszalépést fontolgatják, és a döntést az európai szövetséggel (EHF) együttműködve másfél héten belül meghozzák.
   
Hozzátette, elkészítették a torna koronavírus-protokollját, amelyet az illetékes egészségügyi hatóságok jelenleg is tanulmányoznak, ugyanakkor leszögezte, hogy az országos érvényű szabályokat nem tudják és nem is akarják lokálisan megváltoztatni.
   
"Mindannyian reméljük és hisszük, hogy az Európa-bajnokság a szigorú ellenőrzési rendszer segítségével lebonyolítható" - mondta Abid Raja kulturális, esélyegyenlőségi és sportminiszter. Hozzátette, igyekeznek ehhez minden segítséget megadni, ez például a beutazási és a karanténszabályok módosítását is jelentheti.
   
Az elmúlt napokban a sportág számos szereplője - edzők, játékosok, vezetők, szakértők - úgy vélekedett, hogy a tornát nem lehet Norvégiában megrendezni, ha a drasztikus óvintézkedések nem változnak.
   
Augusztusban a dánok fontolgatták a visszalépésüket, de végül nem mondtak le a társházigazda szerepkörről. Eredetileg Trondheimben, Herningben, Frederikshavnben, Stavangerben és Oslóban rendezték volna a mérkőzéseket, de végül utóbbi két város kikerült a helyszínek közül.
   
A tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést rendeznek. A magyar együttes a trondheimi C csoportban december 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, majd 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A négy csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

forrás: MTI
Cím: Minden kézilabda hír, aminek nincs külön topicja
Írta: oakland23 Dátum október 29, 2020, 10:28:42
Román női csapatok most tolják a bajnokikat szépen egymás után tömbösítve, itt vannak a csapatok, akik jelenleg covidosok, és a szám azt jelzi, hogy hány játékosára nem számíthat az adott csapat. Gondlom ahol csak szám van, ott a játékosok nincsenek nevesítve, de ma nagyjából a meccsek után úgyis kiderül, és holnapra még tisztább lesz a kép. Elvileg a többi csapatnál nincs még pozitív, persze ez napról-napra változhat...

SCM RM. VÂLCEA   Ciucă, Hosu, Florica, Trifunovici, Elghaoui, Nikolici, Minevskaja, M. Lopez, Aardahl   10
CRIȘUL CHIȘINEU_CRIȘ       4
MĂGURA CISNĂDIE   Blazevici, Prodan, antrenorul secund Bogdan Nițu   4
MINAUR BAIA MARE   A. Popa, Seraficeanu, Burlacenko, antrenorul Costică Buceschi   4
GLORIA BISTRIȚA   Pristăvița, Zoqbi de Paula   3
SCM CRAIOVA   Gogoșeanu, Savu   3
CSM SLATINA   Ostase   1
ACTIV PLOIEȘTI   G. Stoica   1
U CLUJ NAPOCA   R. Nicolae   1
GLORIA BUZĂU       1
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum október 29, 2020, 20:26:58
A Siófok KC hivatalosan bejelenti, hogy Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle közös megegyezéssel távozott a klubtól.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum október 30, 2020, 11:45:11
Sajnos rossz hírek érkeztek így a péntekre tervezett Boglári Akadémia-SZISE bajnoki mérkőzés helyett, karanténban kell vonulnia a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt csapatának. A PCR-tesztek ugyanis több játékosnál is kimutatták a koronavírus jelenlétét, amely után következik az ilyenkor szokásos járványügyi protokoll. Tíz napra karanténba kell vonulnia a teljes csapatnak, amely után negatív teszteket kell produkálnia, de még nyolc napig ezután sem kötelezhető bajnoki mérkőzés lejátszására.

-olvasom a Móvár oldalán. Hát ennek így aztán sok értelme van  :redchug:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum október 30, 2020, 11:55:43
Idézetet írta: oakland23 Dátum október 30, 2020, 11:45:11
Hát ennek így aztán sok értelme van  :redchug:
Kezd "szórakoztatóvá" válni a dolog és már egyre kevesebb köze van a sporthoz.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: BvB_09 Dátum október 30, 2020, 12:33:11
Igazából az érdekelne, hogy miért van az, hogy egyes kluboknál eltérő a protokoll. Itt például mindenkinek kötelező karantén van, míg máshol csak az érintett személyek vonulnak el és le lehet játszani a mérkőzést.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum október 30, 2020, 12:55:03
Idézetet írta: BvB_09 Dátum október 30, 2020, 12:33:11
Igazából az érdekelne, hogy miért van az, hogy egyes kluboknál eltérő a protokoll. Itt például mindenkinek kötelező karantén van, míg máshol csak az érintett személyek vonulnak el és le lehet játszani a mérkőzést.
Nem csak egyetlen ország van Európában, hogy egységes legyen a szabályozás, hanem sok-sok ország van Európában és mindegyik országban az ottaniak (helyiek) döntenek. Ezért aztán a közélet sok egyéb másik területéhez hasonlóan országonként eltérő a protokoll.

Az Európai Unió próbálja egységesíteni a dolgokat számos területen. Ez több helyen sikerült is már, de például ott van az igazságszolgáltatás, ahol érdemben alig-alig van mindenhol kicsit is hasonló protokoll. Magyarország - például - azért nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, mert a magyarországi kormányt alkotók félnek attól, hogy elszámoltathatóvá válnak és korrupció vagy egyéb bűncselekmények miatt börtönbe kerülnek. És mivel éppen ők dönthetnek a csatlakoztásról és nem akarják saját magukat bebörtönözni, ezért aztán úgy döntöttek, hogy Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

A sport területén is hasonlóak a dolgok több országban.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Latzka Dátum november 04, 2020, 16:12:08
Az interneten keres játékosokat a vb-résztvevő válogatott :D :D :D

Az észak-amerikai térségben nem sikerült lebonyolítani a jövő év eleji férfi kézilabda-világbajnokság selejtezőit, emiatt a térség szövetsége meglepő, vitatott döntésében az egyetlen résztvevő helyét az Egyesült Államok válogatottjának adta, amely az interneten jelentkező játékosok közül fogja kihirdetni a csapat keretét.

Az Amerikai Egyesült Államokban nem mondható ismert sportnak a kézilabda, amit jól példáz a Denver Broncos, a Chicago Bears és a Miami Dolphins korábbi amerikai futballistája, Jay Cutler nyilatkozata egy februári tévéműsorban:

,,Össze akarok rakni egy csapatot az olimpiára, azt hiszem, talán kézilabdának hívják a sportot. Annyi az egész, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda és a kapuba. Tulajdonképpen olyan, mint a labdarúgás teremben, csak itt dobni kell a labdát."

Talán a sportág ismeretlensége is okozza, hogy igen meglepő módját választotta a válogatott keretbe alkalmas játékosok felderítésének az USA kézilabda-szövetsége: azoktól a sportolóktól, akik be szeretnének kerülni a csapatba, egy tizenöt perces bemutatkozó videót várnak. Ebben az alábbi képességeket kell bemutatni:

• futás
• ugrás
• a labda passzolása, elkapása
• kapura lövés
• támadó és védekező technikák
• viselkedés különböző játékszituációkban (korábbi mérkőzések felvételét felhasználva)
• kapusok számára: védési mozdulatok

A pályán bemutatott követelményeken kívül a büntetlen előélettel, erkölcsi bizonyítvánnyal és legalább féléves amerikai állampolgársággal kell rendelkezniük a jelentkező játékosoknak.

A beküldött anyagok elemzését követően november 15-én egy 35 fős bő keretet hirdet a szövetség, amelyből december 5-én hirdeti ki a világversenyre utazó névsort.

A kézilabda-világbajnokságot 2021. január 13. és 31. között rendezik meg Egyiptomban. Az Egyesült Államok Ausztriával, Franciaországgal és Norvégiával került egy csoportba.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum november 04, 2020, 16:27:23
Idézetet írta: Latzka Dátum november 04, 2020, 16:12:08
Az interneten keres játékosokat a vb-résztvevő válogatott :D :D :D
Tehát, elvileg, nem is olyan rossz az a véleményem, hogy az interneté (is) a jövő.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum november 11, 2020, 07:58:13
Férfi kézilabda BL - A Kiel lesz a Veszprém ellenfele az elődöntőben

A német THW Kiel lesz a Telekom Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, az előző idény decemberre halasztott kölni négyes döntőjében.


A két csapat eddigi 21 egymás elleni BL-mérkőzésén tíz-tíz veszprémi és kieli siker után éppen a közelmúltban, október 28-án született meg az első döntetlen (31-31).
   
A másik ágon a Barcelona és a Paris Saint-Germain játszik egymással.
   
A Veszprém kilencedik alkalommal került a BL elődöntőjébe, finálét négyszer játszhatott, de 2002-ben, 2015-ben, 2016-ban és tavaly is elveszítette azt.
   
Az előző idény a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt. A rájátszás első fordulóját, valamint a negyeddöntőt törölték, és a csoportkör két-két legjobb csapata került a négy közé. A kölni négyes döntőt eredetileg május 30-31-én rendezték volna, de előbb augusztus 22-23-ra, majd december 28-29-re halasztották.
   
"Lelkileg biztosan lehet táplálkozni abból a döntetlenből, de minden mérkőzés más, és a következő meccsünknek nyilván sokkal nagyobb lesz a tétje" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Nagy László, a veszprémiek sportigazgatója. Hozzátette, igyekeznek maximálisan felkészülni, hogy győztesként kerüljenek ki a párharcból, és törekednek rá, hogy idén először elhódítsák a trófeát.
   
A korábbi világklasszis jobbátlövő hangsúlyozta, a koronavírus-járvány közepette nehéz tervezni, mégis reménykedik, hogy sikerül majd teljesen, vagy legalább félig-meddig egészségesen kiutazniuk Kölnbe.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum november 11, 2020, 08:00:40
Női kézilabda Európa-liga - A DVSC nem utazik el Törökországba

A Debrecen női kézilabdacsapata járványügyi megfigyelés alá került, így nem tud elutazni Törökországba, ahol szombaton a Kastamonu Belediyesi GSK vendégeként lépett volna pályára az Európa-liga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén.


A hajdúsági klub honlapja kedden azt írta, hogy az együttes azután került megfigyelés alá, hogy pénteken egyik játékosának koronavírustesztje pozitív eredményt hozott.
   
"Klubunk az európai szövetséggel és a török csapat vezetőivel közösen keresi annak a lehetőségét, hogy a továbbjutás a pályán dőljön el" - írta a DVSC Schaeffler, hozzátéve, hogy több megoldás is lehetséges.
   
A két gárda magyar idő szerint 11 órától csapott volna össze a török csapat otthonában. A párharc tétje a csoportkörbe jutás.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 14, 2020, 23:54:31
Komoly anyagi nehézségekkel küzd a tatabányai kézilabdaklub

Továbbra is komoly anyagi nehézségekkel küzd a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdaklub.


Marosi László klubelnök hétfőn a 24 Óra című megyei napilapnak úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban folyamatosan finanszírozási gondokkal küzdött az egyesület, és ezen a mai napig nem tudtak úrrá lenni, nem tudták megnyugtató módon rendezni.
   
"A felnőtt játékosaink juttatásait nem tudjuk pontosan fizetni. A kialakult helyzetben veszélybe került a csapat - jelenlegi formában történő - működtetése" - nyilatkozta.
   
A korábbi 171-szeres válogatott kézilabdázó hangsúlyozta: amennyiben a klub anyagi helyzetében nem történik jelentős javulás, drasztikus lépéseket kell tenniük.
   
"A legfájdalmasabb döntéseket is meg kell hoznunk a játékosok, a szakmai stáb és nem utolsósorban a klub érdekében. Úgy tűnik, ezt a minőségű együttest, amelyből hat játékos is tagja a magyar válogatott keretének, ebben az összeállításban nem tudjuk fenntartani" - mondta.
   
A Tatabánya - amely 2015 és 2019 között sorozatban ötször volt bajnoki bronzérmes - a mostani idényben koronavírusos megbetegedések miatt mindössze hat bajnoki és négy Európa-liga-mérkőzést tudott lejátszani.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 05, 2021, 19:05:28
Női kézilabda BL - Sok a sérült a CSM Bucurestinél, de az edző optimista az FTC elleni meccs előtt

A CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának sok sérültje van a Ferencváros elleni szombati Bajnokok Ligája-meccs előtt, Adrian Vasile, a román együttes vezetőedzője ennek ellenére optimista és bízik a győzelemben.


A szakember kedden az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy több játékosa is hiányozni fog a budapesti találkozón, de meggyőződése, hogy a pályára lépők tudni fogják, mit kell tenniük a győzelem érdekében. 
   
Arra számít, hogy a bukaresti mérkőzéshez képest - amelyet a házigazdák nyertek 25-19-re - a szombati teljesen más lesz. Emlékeztetett, hogy októberben a Ferencvárosnak több játékosa koronavírus-fertőzött volt, ezért most azt várja, hogy más összetételben áll ki a magyar csapat. Szerinte némileg fordult a kocka, hiszen nem számíthat a szerb beálló, Dragana Cvijic, a balátlövő Alexandrina Barbosa és Bianca Bazilu, valamint a fiatal román irányító, Denisa Valcan játékára. Hozzátette: további játékosai is kisebb egészségi problémával küszködnek.
   
A román tréner a Ferencvárosról úgy nyilatkozott, hogy érett együttes, amely az évek során világos rendszert alakított ki, és különleges a csapatszellemük.
   
"Ismerjük az FTC-t. Tudjuk, hogy mi a dolgunk, fontos, hogy az első perctől az utolsóig összpontosítsunk, mert nehéz meccsünk lesz" - fogalmazott Adrian Vasile.
   
A CSM Bucuresti és az FTC-Rail Cargo Hungaria a BL A jelű csoportjában szerepel. Jelenleg a román csapat a második helyen áll 11 ponttal, míg az FTC a negyedik 8 ponttal.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum január 11, 2021, 18:43:31
Elek Gábor a válogatott szövetségi kapitányként, Danyi Gábor pedig a nemzeti csapat edzőjeként folytatja a munkát – vagyis a személyek nem, de a hierarchia változik a kézilabda-válogatott élén.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 27, 2021, 05:37:31
Eduarda Amorim az évtized női kézilabdázója

Eduarda Amorimot, a Győri Audi ETO KC brazil klasszisát választották az elmúlt évtized legjobb női kézilabdázójának, illetve védekezőjének a Handball-Planet kézilabdás szakportál szavazásán.


A győri klub honlapjának beszámolója szerint az edzőkből, egykori legendás játékosokból és szakújságírókból összeálló zsűri minden poszton három jelölt közül szavazhatta meg a számára legjobbat, emellett a szurkolók is leadhatták voksaikat.
   
A honlap szerint az elmúlt tíz év legjobbjáról döntő voksoláson Amorim, valamint a korábban szintén Győrben játszó norvég Heidi Löke között 49-49-es döntetlen alakult ki, így a szurkolók által leadott voksok száma döntött a brazil játékos javára (2800-1874).
   
A védekezők különversenyében a balátlövő világklasszis magasan a legtöbb szavazatot nyerte el a zsűritől, valamint a közönségszavazatok 80 százalékát is ő kapta.
   
Érdekesség, hogy a nyolcfős álomcsapatból Amorim mellett öt játékos is játszott Győrben: a kapus Katrin Lunde 2010 és 2015, a jobbszélső Jovanka Radicevic 2011 és 2013, a jobbátlövő Nora Mörk 2016 és 2019, az irányító Nycke Groot 2015 és 2019, a beálló Heidi Löke pedig 2011 és 2017 között erősítette a magyar csapatot.
   
A 34 éves Amorim az elmúlt tíz esztendőben ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Győrrel, míg a brazil válogatottat 2013-ban első nem európai csapatként a világbajnoki címig vezette.

Az évtized álomcsapata:

Kapus: Katrin Lunde (norvég, Vipers)
Jobbszélső: Jovanka Radicevic (montenegrói, Buducnost)
Jobbátlövő: Nora Mörk (norvég, Vipers)
Irányító: Nycke Groot (holland, Odense)
Balátlövő: Cristina Neagu (román, CSM Bukarest)
Balszélső Camilla Herrem (norvég, Sola)
Beálló: Heidi Löke (norvég, Vipers)
Védekező: EDUARDA AMORIM (brazil, Győri Audi ETO KC)

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum február 24, 2021, 18:08:02
Női kézilabda olimpiai selejtezőtorna - Kína helyett Kazahsztán érkezik

Kína nem vállalja a részvételt a női kézilabdázók győri olimpiai selejtezőjén, helyette Kazahsztán indul a márciusi tornán.


A hazai szövetség szerdai közleményében számolt be a nemzetközi szövetség  értesítéséről, amelyben jelzi, hogy a kínaiak helyett az ázsiai olimpiai kvalifikációban harmadik kazahok szerepelnek majd együtt a magyarokkal, valamint az oroszokkal és a szerbekkel.

A győri selejtezőt március 19. és 21. között rendezik. Az első két helyezett kerül az olimpiai mezőnybe.
   
Az olimpiai selejtező programja:

március 19., péntek:


17:00 Magyarország-Kazahsztán
20:00 Oroszország-Szerbia
   
március 20., szombat:

17:30 Magyarország-Szerbia
20:30 Oroszország-Kazahsztán
   
március 21., vasárnap:

17:30 Szerbia-Kazahsztán
20:30 Magyarország-Oroszország

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: LosGabos Dátum február 24, 2021, 22:18:41
A magyar helyett a szerb válogatottat választotta a Veszprém korábbi kézise

A vajdasági születésű, Magyarországon nevelkedett kézilabdázó, Uros Borzas úgy döntött, hogy a magyar helyett a szerb válogatottban kíván szerepelni, írta az MTI.
A 21 éves balátlövő Adán született, ott is kezdett kézilabdázni, majd a családjával 13 éves korában Magyarországra költözött. A játékot Alsóörsön folytatta, majd felvette a magyar állampolgárságot, és a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia növendéke lett.

Ezután a Telekom Veszprém, majd a Grundfos Tatabánya KC szerződtette, utóbbi csapatot másfél idényen át erősítette, és az európai kupamérkőzéseken is egyre több szerepet kapott. Eközben az ifjúsági és a junior korosztályban is rendszeresen játszott a magyar utánpótlás-válogatottban.

A balátlövő tavaly nyár óta a francia élvonalbeli Fenix Toulouse együttesében szerepel.

A teljes cikk:  https://24.hu/sport/2021/02/24/kezilabda-uros-borzas-szerb-valogatott/

24.hu
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum február 25, 2021, 15:06:59
Meg ennél is szomorúbb hír, hogy a Porto és a portugál válogatott kapusa valószínűleg agyhalott.

    https://m.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-a-porto-kapusanak-anyja-portugaliaba-tart-fia-agyhalott-lehet-sajtohir-2812297    (https://m.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-a-porto-kapusanak-anyja-portugaliaba-tart-fia-agyhalott-lehet-sajtohir-2812297)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum március 01, 2021, 17:31:42
kezdődik megint a faszság, itthon kéziben az utánpótlás meccsek mind törölve március 15-ig  :redchug:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csacsa44 Dátum március 01, 2021, 18:41:05
Idézetet írta: hubika88 Dátum március 01, 2021, 17:31:42
kezdődik megint a faszság, itthon kéziben az utánpótlás meccsek mind törölve március 15-ig  :redchug:

Menjenek a k..va anyjukba, tényleg próbál az ember türelemmel lenni, de van egy határ mikor már nem megy. A gyerekek fejlődése szempontjából marha sok ám, hogy tucatnyi meccsek, edzések maradnak el. Nem csak a mostani két hétre értem. Az is nagy okosság volt, mikor a serdülő felett nézők lehettek a meccseken, alatta zárt kapu. Idióták.  :bash:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: gerry Dátum március 01, 2021, 19:35:16
NBI-es röplabdázónak kellene lennem ehelyett egy k..va edzésre nem tudok elmenni  :D :redchug:

Még szerencse, hogy a plázák nyitva lehetnek...
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum március 04, 2021, 14:00:25
komoly ez a női válogatott keret is

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállsoók: Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest), Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria),
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

19/11 fradis..  faluvégi, fodor offoska, kovács anett meg bent van, hát jo
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 04, 2021, 14:25:44
Amig nem felejtjük el az ilyen Tomori, Szekeres, Kisfaludy felé bohocokat addig esélytelenek vagyunk. Persze tudom, nincsen más 3as védőnk, de hát akkor is. Meg Tomorival megbekelnek de utóbbi kettő mi a szart keres a listán? Elek szépen leepitette Pasztort helyette van Kisfaludy.. Nagy elorelepes.

Egyetlen pozitívum az ha kijutunk és jók leszünk az olimpián az jo, ha nem akkor remélhetőleg az egész mksz lemond, élén Palingerrel, Kirsnerrel, Elekkel.. Az idősebbek meg visszavonulnak és atadjak a helyüket a junior vbt és ebt nyert csapatnak. Főleg irányító poszton.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: LosGabos Dátum március 05, 2021, 09:36:46
Székely Mártont, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusát a Telekom Veszprém az idény végéig kölcsönadja az ugyancsak a Bajnokok Ligájában szereplő portugál FC Porto csapatának.

24.hu
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum március 14, 2021, 23:59:05
húú a portugálok hogy jutottak ki olimpiára atyaég, -2 volt a vége előtt nem sokkal, 59:50-nél labdalopás, ziccer gól, majd francia gól időn túl, így a portugálok kiütötték a horvátokat  :o
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum március 19, 2021, 20:48:11
a norvégokat lemossák a montik, nagy betli mindenki ma, oftedaltól kedzve kristiansenen át, a szélsőkig, de kapusteljesítmény sincs, ilyen tomac meg fjafjordokkal nehéz is
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csacsa44 Dátum március 20, 2021, 15:30:37
17:30 Magyarország - Szerbia

Nem kicsi a tét, mit vártok a meccstől?

A bukik csúnyán leírják a szerbeket, jogosan?
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum március 20, 2021, 16:09:29
szerb-magyar tekintve nem lehet okosat mondani szerintem. Igazából full lutri meccs, bármi lehet. Közhely de igaz, a napi forma dönt. A mi védekezésünk kalap szar, de a szerbek sem voltak tegnap annyira jók. Én egy udnert érzek, de erre sem merek tenni, hisz a védekezésünk szar, szóval lehet itt akár 60 gól is.

Fogadás szempontjából leginkább nobet  ;D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 20, 2021, 16:26:35
Azért a szerbeknél jobbak vagyunk, főleg hogy nincs Lekic, így kb minden poszton kivéve beállóban. Én hasonló meccsre számítok mint az EB-n. Vagyis sok gólra. Ha égnek a szerbek akkor jön a 7 a 6elleni játék, oroszok ellen elég jól tolták. Azt tudják hogy ha kikapnak ki is esnek, szóval nem lesz az hogy akár -8nál is lassan játszanak majd, hanem orrvérzésig mehet majd a 7 a 6 ellen, az meg sok gólt garantál.

A sok gólnak az a gyenge pontja ha mi leszünk hulla gyengék és a szerbek vezetnek néhány góllal, mert akkor jöhetnek az 1perces támadások.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 20, 2021, 17:50:28
Én egyébként magyar o29,5en vagyok..  És már a 17.percben mínusz 4nél jön a 7 a 6ellen. Ha nem zuhanunk meg akkor bőven lesz itt 60gól.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum március 20, 2021, 17:54:24
En over 32 mar  ;D biro kurva jol ved, azt a par bosszanto technikai hibat kijavitja
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: curpy82 Dátum március 20, 2021, 18:05:24
Első félidő után:
Két szél egész jó, Kovacsics és Bíró extra. Másik oldalon Krpezs miket csinál amúgy? :D
Védekezésben még biztos meglepnek majd, de ha egy szaros gól marad, az sem rossz.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 20, 2021, 18:44:46
Egyedül azt sajnálom, hogy ezt a gyökér kommentátort kell majd az Olimpián is hallgatni..

Nagyon hiányozni fog Zümi. (mondjuk Tóth Timi viszont nem)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum március 20, 2021, 18:48:45
Klujber 7/1 az nagyon borzasztó :o
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 20, 2021, 19:13:17
Idézetet írta: hubika88 Dátum március 20, 2021, 18:48:45
Klujber 7/1 az nagyon borzasztó :o

Csak 6/1.. Na nem mintha számítana. (mkszes liveon írják)

Amúgy feltűnő mennyire megáll a játék ha bejön Háfra és Klujber. Egyszerűen hihetetlen hogy le vannak épülve(építve).

Játékra hívlak benneteket. 14fős olimpiai keretet kéne összeállítani.

Kapus:  Bíró, Janurik
Balszélső: Schatzl, Márton
Jobbszélső: Lukács, Kovács
Jobbátlövő: Klujber, Tomori
Irányító: Kovacsics, Szucsánszki,
Balátlövő: Zácsik, Vámos (nyilván Háfrát viszik ki)
Beálló: Helembay, Tóvizi

A dőlteket szerintem nem szabad itthon hagyni. Szucsánszki jó 2es védő, pont ugyanezért nálam egyértelműen menne Vámos is. Tomorit is csak a védekezése miatt vinném ki, mert nincs értelmes 3as védőnk. De lehet hogy a 14es keret is sok..(Van erről valakinek infója?)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum március 20, 2021, 19:18:57
Kapus:  Bíró, Janurik
Balszélső: Schatzl, Márton
Jobbszélső: Lukács, Faluvégi
Jobbátlövő: Klujber, Tomori
Irányító: Kovacsics, Szucsánszki,
Balátlövő: Zácsik, Háfra
Beálló: Helembay, Kisfaludy
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Zzz Dátum március 21, 2021, 06:46:21
Idézetet írta: hubika88 Dátum március 20, 2021, 18:48:45
Klujber 7/1 az nagyon borzasztó :o
Klujber minden olyan meccsen ezt hozza, ahol van komolyabb tét. Mentálisan nagyon gyenge. De a lényeg, hogy kint vagyunk az olimpián!
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum március 21, 2021, 11:24:55
montenegró 1,90-es oddsa az csak nekem ajándék??  ::)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum március 21, 2021, 13:11:05
Három cserelehetőségét is kihasználja a magyar válogatott az Orosz csapat elleni, vasárnapi utolsó olimpiai selejtező mérkőzésre. Bíró Blanka, Kisfaludy Anett és Márton Gréta helyett Szikora Melinda, Tóvizi Petra és Vámos Petra kap lehetőséget
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 21, 2021, 21:28:56
Nem bírom hallgatni ezt a kommentatort. Folyamatos  hulyesegeket beszél. Osszekeveri a játékosokat.

Legalább 5szor javította már magát, plusz még vagy kétszer raszoltak a fülére pl a védésnel.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: curpy82 Dátum március 21, 2021, 23:59:17
Az mégis hogy jött ki, hogy mi harmadik kalaposak vagyunk a franciák meg öt???
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum március 23, 2021, 10:45:14
Női kézilabda vb-selejtező - Az olaszokkal játszik a magyar válogatott

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott Olaszországgal találkozik a decemberi, spanyolországi világbajnokság áprilisi selejtezőjében.


A párharcok első mérkőzéseit április 16-17-én, a visszavágókat április 20-21-én rendezik. A hétfői, bécsi sorsoláson azt is eldőlt, hogy a magyar együttes az első találkozót hazai pályán, a visszavágót idegenben játssza.
   
A magyar és az olasz nemzeti csapat eddig öt alkalommal találkozott, és az összes meccset a magyarok nyerték. Nem ez az első eset, amikor világbajnoki selejtezőn összekerült a két válogatott: az 1997-es németországi tornára éppen az olaszok elleni kettős győzelemmel jutott ki a magyar együttes.
   
Az idei lesz az első világbajnokság, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.
   
A 25. női vb-n összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

Az európai selejtező párosításai:

Magyarország
-Olaszország
Törökország-Oroszország
Csehország-Svájc
Szlovénia-Izland
Szlovákia-Szerbia
Ukrajna-Svédország
Ausztria-Lengyelország
Románia - Észak-Macedónia
Portugália-Németország
Montenegró-Fehéroroszország
   
A párharcok győztesei jutnak ki a világbajnokságra.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum április 01, 2021, 08:39:58
Felcsúton kézilabdacsarnok épülhet 70 milliárdos támogatásból (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/felcsuton-kezilabdacsarnok-epulhet-70-milliardos-tamogatasbol)

Hiánypótló beruházás a településen. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/felcsuton-kezilabdacsarnok-epulhet-70-milliardos-tamogatasbol)

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum április 01, 2021, 12:36:54
olimpián megkaptuk az álomsorsolást  ;D :D
A-CSOPORT
Hollandia
Montenegró
Norvégia
Japán
Dél-Korea
Angola

B-CSOPORT
Spanyolország
Orosz csapat
MAGYARORSZÁG
Svédország
Franciaország
Brazília
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: zsivany20 Dátum április 15, 2021, 15:40:34
(https://i.imgur.com/p00r4Gd.jpg)

Női kézilabda: brazilokra épül az új román sztárcsapat

Dán sztáredzőt és négy brazil válogatott játékost szerződtetett a román élvonalban szereplő HC Dunarea Braila. A jelenleg a horvát Neven Hrupec által edzett, a Nemzeti Liga idényének felénél a hatodik helyen álló együttes szakvezetője nyártól Morten Soubak lesz, aki két évre szóló szerződést kötött a klubbal.

Az 56 éves dán szakember csak a tokiói olimpia után áll munkába Brailán, mivel Angola szövetségi kapitányaként lesz jelen az ötkarikás játékokon. A 2013-ban a brazil válogatottal világbajnoki címet nyerő Soubakra éppen portugál nyelvtudása miatt esett a Dunarea vezetőinek választása, mivel négy új brazil játékos is érkezik nyáron a csapathoz. Közülük csak az Odensétől érkező jobbszélső, Jéssica Quintino nem játszott már korábban a román élvonalban, Mayssa Pessoa (kapus, Rosztov-Don) és Ana Paula Rodrigues (irányító, Chambray) 2014 és 2016 között a CSM Bucuresti játékosa volt, Samara da Silva (balátlövő, Krim Ljubljana) pedig 2018 és 2020 között a HSM Ramnicu Valceában szerepelt. A Dunarea ötödik brazilja, Tamires Moreno már két éve a klub játékosa.

,,Megtisztelő, hogy Braila rám gondolt ebben a nagyon érdekes, nagyon tehetséges játékosokkal zajló projektben. Remélem, kiváló eredményeket tudunk majd elérni" – idézik a román klub közösségi oldalai a dán edzőt. George Caranica, a Dunarea elnöke szerint Soubakkal megvalósíthatóak a klub nagy tervei, úgy a hazai bajnokságban, mint az európai kupákban, bár konkrét célkitűzéseket nem árult el.

Bukaresti sajtóhírek szerint a brazil légióval még nem ért véget a Braila megerősítése: a klub ugyanis a Győri Audi ETO KC-tól a török Kastamonunak kölcsönadott Amanda Kurtoviccsal, valamint a svéd Sabina Jacobsennel (balátlövő, CSZKA Moszkva) is előrehaladott tárgyalásokat folytat – állítja a Gazeta Sporturilor napilap.


forrás: Nemzeti Sport

.

Egyre komolyabb lesz ez a román liga... CSM, Baia Mare, Valcea... mostantól majd Dunarea... Lassan át kell adjuk a legerősebb bajnokság titulust!?  ;D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum április 16, 2021, 07:17:20
Női kézilabda Európa-liga - Dán ellenfele lesz a Siófoknak az elődöntőben

A Siófok KC a dán Herning-Ikast HB csapatával játszik a női kézilabda Európa-liga elődöntőjében.


A másik ágon a francia Nantes Atlantique HB és a házigazda román CS Minaur Baia Mare találkozik egymással.
   
A csütörtöki, bécsi sorsoláson elhangzott, hogy az idei az első alkalom, amikor négyes döntőt rendeznek a második számú európai kupasorozat végjátékában. A tornára május 8-9-én Nagybányán kerül sor.
   
A Siófok és a Herning-Ikast eddig kétszer találkozott egymással: az EHF Kupa csoportkörében, 2019 januárjában a magyar együttes hazai pályán négy, februárban idegenben 12 góllal győzött, majd az idény végén megnyerte a második számú kupát, amelyben azóta is címvédőnek számít.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum május 11, 2021, 06:28:20
Ambros Martín visszatért a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztjára

A korábbi sikeredző, Ambros Martín a tervezettnél két hónappal korábban, már hétfőn visszatért a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjára.


A győriek múlt szerdán 31-22-re kikaptak a Ferencváros otthonában, ezzel lépéshátrányba kerültek a bajnoki címért zajló csatában, mert ha az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmények az FTC-nek kedveznek, mivel február elején "csak" 33-27-re kapott ki Győrben.
   
Azt már január 5-én bejelentették, hogy Danyi Gábor vezetőedző az idény végén távozik, és a Siófok edzője lesz, de a váratlan vereség miatt pénteken menesztették.
   
Szombaton, a Debrecen elleni győztes bajnokin Görbicz Anita irányította az ETO-t, hétfőn pedig a klub bejelentette, hogy Ambros Martín - akinek a nyári visszatérését március 7-én hozták nyilvánosságra - már most átveszi a csapatot.
   
Martín 2012 és 2018 között a Győr vezetőedzőjeként négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször.
   
"A megállapodásunk Görbicz Anitával egy meccsre szólt. Segített a csapatnak, de elmondta, hogy mindenképpen játékosként szeretné befejezni a szezont" - idézi a klub honlapja Bartha Csaba elnököt.
   
Hozzátette, az edzőkeresés során az egyik fő szempont az volt, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt olyan embert válasszanak, aki minden szempontból jól ismeri a klubot, ezért kérték fel Ambros Martínt, hogy július helyett már most kezdje meg a munkát a csapattal. A megbízást elfogadta, és hétfőn megtartja első edzését a keretnek.
   
A spanyol tréner változatlan szakmai stábbal vág neki a szezon hátralevő mérkőzéseinek, Kun Attila másodedzőként, míg Holanek Zoltán erőnléti edzőként segíti munkáját.
   
Martín második győri időszakában szombaton mutatkozik be a kispadon, amikor az ETO ugyancsak a Ferencvárossal találkozik a Magyar Kupa veszprémi elődöntőjében. Mindkét együttesnek négy bajnoki meccse van hátra az idényből, és a győriekre május 29-30-án vár még a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője is.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum június 29, 2021, 18:08:57
Kézilabda BL - A Veszprém is indulhat

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata megkapta a szabadkártyát, így indulhat a férfi Bajnokok Ligája következő idényében.


Az európai szövetség (EHF) honlapján kedden jelentették be, hogy mely csapatok nevezését fogadták el, velük vált teljessé a mezőny.
   
A férfiaknál 12 csapat folyamodott szabadkártyához, amelyről az EHF végrehajtó bizottsága egy testület ajánlása alapján döntött. A kiadó hat hely egyike a bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-címvédő Telekom Veszprémnek jutott. A nőknél tíz csapat pályázott a hat szabad helyre.
   
A férfiaknál a bajnok Szeged, a nőknél a bajnoki aranyérmes Ferencváros és a BL-bronzérmes Győr részvétele már korábban biztos volt.
   
A csoportkör sorsolására pénteken kerül sor Bécsben.

Férfi Bajnokok Ligája:
biztos résztvevők (10):


PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német), SG Flensburg-Handewitt (német), MOL-Pick Szeged, Vardar Szkopje (északmacedón), Vive Kielce (lengyel), FC Porto (portugál)

szabadkártyát kapott (6):

Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), Telekom Veszprém, Elverum HB (norvég), CS Dinamo Bucuresti (román), Motor Zaporizzsja (ukrán)

Női Bajnokok Ligája:
biztos résztvevők (10):


RK Podravka Koprivnica (horvát), Odense HB (dán), Brest Bretagne HB (francia), BV Borussia 09 Dortmund (német), FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), CSZKA Moszkva (orosz)

szabadkártyát kapott (6):

Team Esbjerg (dán), Metz HB (francia), Rosztov-Don (orosz), RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén), IK Sävehof (svéd), Kastamonu Belediyesi GSK (török)

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 02, 2021, 11:20:46
Momir Ilic és Gulyás Péter lesz a Telekom Veszprém új edzőpárosa

Momir Ilic lesz a Telekom Veszprém vezetőedzője, munkáját Gulyás Péter másodedzőként segíti - jelentette be a Veszprém Handball Team Zrt. sportigazgatója a klub pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.


Nagy László közölte: a két, Veszprémhez szorosan kötődő szakemberrel 2+1 éves szerződést kötött a klub. A további edzői stáb változatlan marad - tette hozzá.
   
A sportigazgató elmondta: a csalódást keltő előző szezon után hároméves programot indítanak, melynek első éve az építkezés időszaka lesz. Elsődleges cél a csapategység kialakítása mellett a magyar bajnoki cím visszaszerzése, a Magyar Kupa megtartása, valamint a Bajnokok Ligájában a minél jobb szereplés - foglalta össze Nagy László.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum július 02, 2021, 15:18:21
azért az meglepő h bordás réka lett a kerettag beálló poszton, és helembai csak tartalék  :o
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 02, 2021, 16:25:26
Elek Gábor kihirdette a női kézilabda-válogatott keretét (https://www.sportfogadas.org/hirek/tokio-2020-elek-gabor-kihirdette-a-noi-kezilabda-valogatott-keretet)

Kihirdette a női kézilabda-válogatott olimpiára utazó keretét Elek Gábor szövetségi kapitány. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/hirek/tokio-2020-elek-gabor-kihirdette-a-noi-kezilabda-valogatott-keretet)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 02, 2021, 16:34:43
Női kézilabda BL - A Győr a címvédővel, az FTC az ezüstérmessel egy csoportban

A magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria a legutóbb második francia Bresttel lesz egy nyolcasban, míg a négyes döntőben bronzérmes Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Viperst és a negyedik orosz CSZKA Moszkvát is megkapta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének pénteki, bécsi sorsolásán.


A ferencvárosiaknak a franciák mellett is komoly ellenfeleik lesznek az A csoportban, többek között a legutóbb negyeddöntős montenegrói Buducnost Podgorica, az orosz Rosztov-Don és a román CSM Bucuresti.
   
A B-ben a legutóbbi három Final Four-os mellett a tavasszal a nyolc között búcsúzó Metz is tagja a nyolcasnak.
   
"Nem lehetek elégedetlen a sorsolással, talán picit nehezebb a mi csoportunk, de a legtöbb dolog úgyis a saját teljesítményünkön múlik majd. Remek ellenfelek várnak ránk, ez nem kérdéses, a címvédő mellett az újonc is hozzánk került. Különleges lesz ez a szezon, mert idén több új játékos is érkezik a csapathoz, valamint az olimpia miatt kevesebb időnk is lesz felkészülni, de ez az ellenfeleink többségére szintén igaz" - idézte a győri klub Facebook-oldala Ambros Martin vezetőedzőt, aki hozzátette, hogy a "lényegi dolgok nem a csoportkörben, hanem jövő május-júniusban dőlnek majd el".
   
A női BL lebonyolítása megegyezik a férfiakéval. A szeptember 12-én kezdődő és 2022. február 14-én záruló csoportmérkőzések után a csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 6. és 14. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire április 3. és 11. között kerül sor, a négyes döntőt pedig május 29-30-án rendezik Budapesten.
   
A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása:
   
A csoport: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Brest Bretagne (francia), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), CSM Bucuresti (román), Borussia Dortmund (német), Rosztov-Don (orosz), Esbjerg (dán), HC Podravka Vegeta (horvát)
   
B csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, CSZKA Moszkva (orosz), Vipers (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Odense (dán), Metz Handball (francia), Kastamonu (török), Sävehof (svéd)

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 02, 2021, 16:36:54
Férfi kézilabda BL - A címvédővel és a PSG-vel egy csoportban a Veszprém

A Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém a címvédő Barcelonával és a másik sztárcsapattal, a legutóbb bronzérmes francia Paris Saint-Germainnel került egy nyolcasba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének pénteki, bécsi sorsolásán.


A legrangosabb európai kupasorozatban a magyar bajnok MOL-Pick Szeged a másik magyar résztvevő. A csongrádi együttesnek többek között a legutóbbi kiírásban második dán Aalborg lesz az ellenfele, továbbá a következő szezonban még - a 2022-ben a PSG-hez szerződő - Máthé Dominikot is a soraiban tudó norvég Elverum.
   
"A csoportok nagyon különbözőek. A B csoport erősebb, mint a miénk" - reagált a szegediek honlapján Juan Carlos Pastor vezetőedző. "Úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy megszerezzük az első vagy a második helyet. Ez nagyon fontos lenne a rájátszás szempontjából, hiszen egy párharccal kevesebb várna ránk. Az viszont jól látszik, hogy keményen indul majd a szezon, hiszen a tervek szerint Montpellier-ben kezdünk, és a Breszt és a Kiel ellen is idegenben lépünk pályára."
   
Kiegyensúlyozottnak nevezte a Veszprém BL-csoportját az MTI-nek Nagy László, a klub sportigazgatója.
   
"Jó ellenfelek szerepelnek a csoportban, valószínű, hogy körbeverések is lesznek" - tette hozzá. Véleménye szerint nehezebb a Veszprém sorsolása a másik nyolcasnál, de azon lesznek, hogy saját játékukat játszva minél jobb formába kerüljenek az idény során.
   
A csoportküzdelmek szeptember 15-én indulnak, az utolsó forduló mérkőzéseit 2022. március 3-4-én rendezik. Mindkét nyolcasból az első hat jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 31. és április 8. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire május 12. és május 20. között kerül sor, a négyes döntőt pedig június 12-13-án rendezik.
   
A férfi BL csoportbeosztása:
 
A csoport: MOL-PICK SZEGED, THW Kiel (német), HC Vardar 1961 (macedón), Aalborg Handbold (dán), HC Meshkov Brest (fehérorosz), Montpellier HB (francia), PPD Zagreb (horvát), Elverum (norvég)

B csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Paris Saint-Germain (francia), Barcelona (spanyol), FC Porto (portugál), Lomza Vive Kielce (lengyel), SG Flensburg-Handewitt (német), CS Dinamo Bucuresti (román), HC Motor Zaporizzsja (ukrán)

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 14, 2021, 06:38:41
Férfi kézilabda Európa-liga - A Tatabányának nem kell selejtezőt játszania

A Grundfos Tatabánya KC csapatának nem kell selejtezőt játszania a férfi kézilabda Európa-liga következő idényében.


Az európai szövetség (EHF) honlapjának keddi beszámolója szerint a második számú európai kupasorozatra 52 klub nevezett. Közülük a magyar élvonal bronzérmese, és további tíz csapat a csoportkörben kezdi meg szereplését.
   
A Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK már a selejtező első fordulójában is érdekelt lesz. A sorsolást jövő kedden rendezik, a párharcok első mérkőzéseit augusztus 28-29-én, a visszavágókat egy héttel később játsszák.
   
A 24 csapatos csoportkört szeptember 30-án sorsolják, az első fordulóra október 19-én, az utolsóra március 8-án kerül sor. A rájátszás első körét márciusban, a negyeddöntőt áprilisban rendezik.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 15, 2021, 18:18:59
Távozik a Veszprém kézilabdacsapatától Rogerio Moraes

Távozik a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatától a beállós Rogerio Moraes.


A klub csütörtökön jelentette be, hogy a brazil játékos kérésére, családi okok miatt azonnali hatállyal szerződést bontottak vele.
     
Rogerio Moraes 2019-ben érkezett Veszprémbe, magyarországi pályafutása alatt egy Magyar Kupa- és egy SEHA Liga-győzelmet ünnepelhetett, 86 meccsen lépett pályára, és 173 gólt szerzett.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 25, 2021, 09:50:21
norvégok nagyon mennek :angel:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 25, 2021, 15:14:15
Idézetet írta: csak1tomi Dátum július 25, 2021, 09:50:21
norvégok nagyon mennek :angel:

Mi is a 28.percig, aztán 2perc alatt kaptunk 3gólt..

Ez a Háfra.. 2-3 jó megoldásra jut 4 eladott labda.. :bash: Nem tanították meg passzolni?
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 26, 2021, 17:31:11
Kovacsics Anikó számára véget ért az olimpia
A magyar női válogatott hétfői tokiói edzésén megsérült Kovacsics Anikó, az együttes csapatkapitánya, aki számára sajnálatos módon véget ért az olimpia. A 15 fős keretbe a helyére Helembai Fannyt nevezi be a magyar együttes.

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 26, 2021, 19:00:31
Legalabb tobbet jatszik Vamos, aki mar most jobb mint Kovacsics.. 0 volt az első meccsen.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 27, 2021, 05:17:18
Jojjenek haza. Szanalmas az egesz. Vamost alig jatszatja, igy hogy mar nincs Kovacsics. Nem normalis ez az Elek.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum július 27, 2021, 10:45:45
Szerintem ezután is légiósokra kell költeni rengeteg pénzt, mert az a jó út. Látszik!  ;)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 27, 2021, 13:39:41
"Több labdát adtok el 1meccsen,mint a decathlon egész évben,a támadás?"

;D :D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 27, 2021, 16:37:11
Spanyolok bearaztak a franciakat es minket is..
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 28, 2021, 18:52:48
holnap Hollandia szétlövi Angolát
Hollandia -6,5 1.75 jónak tűnik nagyon
kár hogy Polman nem jutott ki a sérülése miatt, Groot Abbingh és Polman nagyot mehettek volna
nembaj marad a bl, Polman és Reistad Esjbergel idén nagyot megy remélem
Szombat délután Norvég Holland, kb allstar meccs aki kimarad lemarad, ajánlott 4k adás márcsak a seggek miatt is ;) ;D :D :laugh: :angel: :smitten: :smitten: :smitten:

37:28 ahogy nézem ez +9 sima -6.5 ;)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum július 29, 2021, 16:37:41
A magyar női válogatott sorozatos buktái miatt már korábban is többen megemlékeztek a légiósok bajnokságbeli szerepéről, s arról, hogy ezek a külföldi játékosok Magyarországra jönnek és elveszik a magyar játékosok munkáját, majd pedig a magyar válogatott újabb és újabb és újabb buktákkal "aratja le a babérokat". A szurkolók pedig újra és újra és újra keseregnek, hogy balsors, akit régen tép.
Majd pedig nem történik semmi és az újabb és újabb és újabb bukta után minden változatlanul folytatódik tovább. A még újabb buktáig.
Ezen az olimpián a magyar női kézilabda válogatott ismét "remekel". Látható és tapasztalható, hogy az utóbbi bukta után nem történt semmi. Eddig 3 mérkőzésen 3 vereség és kiábrándító játék a magyar női kézilabda válogatott mérlege.
Ennek a lélektelenül játszó magyar felnőtt csapatnak a közvetlen utánpótlása, vagyis Magyarország junior válogatottja Európa-bajnok lett. Idén júliusban.
Talán célszerűbb lett volna azt az Európa-bajnoki aranyérmes fiatal csapatot megajándékozni az olimpiai részvétellel és az olimpián való szerepléssel. Nem mondom, hogy a fiatalok eredményesebbek lettek volna, mint a felnőttek, mert hiszen ők is tarthatnának ott a mostani olimpián, mint ahol a felnőttek tartanak: 3 mérkőzésen 3 vereség. Ám abban teljesen biztos vagyok, hogy nem lenne lélektelen és kiábrándító a magyar válogatott játéka.
De hát, ugyebár, "fontosabb", hogy a magyar válogatottat edző Elek Gábor olimpikont csináljon a saját feleségéből.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 29, 2021, 17:38:41
Eleket Danyit kibaszni a picsába valaki kompetens a helyükre.
Minimum 8éves ciklust kijelölni, Páriszban lesz ami lesz Los Angelesre meg odabaszni cél minimum a legjobb 4közé jutás, addigra a ma ismert sztárok sehol sem lesznek
edzéstervet kibaszni a kukába, 3x ennyit futni mint most, 3x ennyi erölléti edzést beiktatkni utána talán el lehetne kezdeni kitalálni a támadó és védekező taktikákat
addigra lemegy 8 bl szezon videó anyag lenne bőven a legjobb csapatokról amit lehet elemzni
így talán változna is valami
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 29, 2021, 20:21:57
Ne hagyd ki Palingert es Kirsnert, sot az egesz elnokseg takarodjon.

Uj alapokra kell helyezni a kepzest, meg kell tanitani a fitalaokat vedekezni.

Felhaborito hogy a csapatunk tele van olyan jatekosokkal, akik nemzetkozi szinten nem tudnak vedekezni. Hafra, Klujber ket olyan akit nem lehet fenntartani vedekezesben. Emellett se Kisfaludy, se Kiss Niki nem uti meg a nemzetkozi mércét. Nincsen normalis 3as vedonk se, Tomori sem az, a beallosok akik ott vedekeznek szintén nem utik meg a szintet.

Hafra az egyik legnagyobb kerekkotoje ennek a valogatottnak. Imadom amikor minusz8nal mosolyogva fut vissza.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: junglefever Dátum július 31, 2021, 01:50:55
Spanyolok -2.5 az ajandek ugye?
Nem hiszem hogy felszivjak magukat az utolso ket meccsre a magyarok, csak az a kerdes mennyivel kapnak ki megint...
Rosszul latom?
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 31, 2021, 02:22:37
Rohadt gyengek vagyunk, de..


Ezek a spanyolok egyenileg semmivel sem jobbak mint a mieink. Van egy idosodo Penajuk, ismerjuk. Egy Barbosajuk, egy Martinjuk es ennyi. A tobbi jatekos kozul egyik se lenne stabil a Fradiban szerintem.

Martin szelso, az a poszt amin meccset nem lehet eldonteni, pontosabban nem olyan kardinalis poszt. Penat meg ismerjuk. Kit ne tudjunk olvasni ha nem ot.


Csapatkent sokkal jobbak a spanyolok, es mi padlon vagyunk, de szerintem pont a mi oddsunkban van ertek. Azert osszessegeben nem jobbak ennyivel hogy 4,25os oddon adjanak minket. Legutobb ugyan kikaptunk tőlük, de elotte meg 6tal vertuk oket es mivel nokrol van szo barmi lehet.



Szerintem egy 4,5es hendivel 1,40ert jok lehetunk, de azt érzem meglepetest okozunk..bar semmi nem utal erre.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 31, 2021, 09:22:33
https://m4sport.hu/elo/m4sport5/ (https://m4sport.hu/elo/m4sport5/)
itt lehet majd nézni a meccsket online
most megy a svéd brazil
12:30 – Női kézilabda: Magyarország–Spanyolország
14:30 – Női kézilabda: Norvégia–Hollandia       <------------ EZ a lényeg :D

Hétfőn hajnalban 2kor Korea ods Angola ellen 1.47, túl nagy, sima lesz
31:31
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 31, 2021, 13:22:38
Azért felhorkantam amikor Ferling azt mondta a stúdióban hogy Háfra jól szállt be.. 5/2 lövésből, 1két perc, 3eladott labda és kaptunk róla vagy 3 gólt..

Ferling szerint ez a jó teljesítmény. Biztos uncsi lehet hogy állandóan Háfrát ekézem, de rohadtul bosszant a hozzáállása az egészhez, a fizetése Győrben (havi 5milla) a mi adónkból, az hogy mínusz 8nál röhögcsél és hogy sztárolva van és közben középszerű..
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 31, 2021, 13:36:44
"amikor Ferling azt mondta a stúdióban hogy Háfra jól szállt be.. 5/2 lövésből, 1két perc, 3eladott labda és kaptunk róla vagy 3 gólt.."
:D ;D végülis lehetne rosszab is ;D

nyugi ha Győrben is ezt tolja majd ülhet szépen a padon ;) Martin megtanítja védekezni :laugh:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 02, 2021, 10:35:13
ha az utolsó 5 percet nem basszuk el, akkor norvégok ellen toljuk legközelebb ;D
és nem basztuk el ??? :ok: ( jó volt 12 labda eladás :D)

jah és már ha kikapunk norvégoktól kapnak fejenként így is    2 800 000 hufot
ha nyernek akkor minimum 21 500 000 hufot
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: gerry Dátum augusztus 02, 2021, 10:47:03
Idézetet írta: csak1tomi Dátum augusztus 02, 2021, 10:35:13
ha az utolsó 5 percet nem basszuk el, akkor norvégok ellen toljuk legközelebb ;D
és nem basztuk el ??? :ok: ( jó volt 12 labda eladás :D)

Nem b@sztuk el, jöhetnek a Norvégok, rég vertük meg őket, itt az ideje  :D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum augusztus 02, 2021, 14:18:25
Idézetet írta: csak1tomi Dátum augusztus 02, 2021, 10:35:13
ha az utolsó 5 percet nem basszuk el, akkor norvégok ellen toljuk legközelebb ;D
és nem basztuk el ??? :ok: ( jó volt 12 labda eladás :D)

jah és már ha kikapunk norvégoktól kapnak fejenként így is    2 800 000 hufot
ha nyernek akkor minimum 21 500 000 hufot


Csapatoknal mas a díjazás. Ott nem kap mindenki fejenkent annyit. Szerintem. Az durva lenne. Egy olimpiai arany keziben 1milliardba kerulne.. 😂


Egyebkent egy kicsit nem orulok a sikernek. Tudom, nem szep ilyet irni, de azt hiszem igy az olimpia sikerkent lesz elkonyvelve. Vagy legalabb ugy hogy elertuk a minimalis celt, a tovabbjutast.. De hogy.? Vertunk egy nalunk egyaltalan nem jobb spanyolokat, ahol mar vagy 10 eve nincs is normalis bajnoksag es egy motivalatlan mar csoportelso svedeket.

Attol felek hogy mivel végeredményben nem kudarc az olimpia igy nem lesznek gyokeres valtozasoky amik sajnos elengedhetetlenek. Palinger, Kirsner, Elek es a tobbi.. Menniuk kell a fejlődés erdekeben.

Annak viszont orulok hogy Vámos megmutatja hogy mar most helye van a csapatban igy talán elfelejtjuk Kovacsicsekat.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum augusztus 02, 2021, 14:32:31
Ha nem magyarként nézed, hanem kívülállóként, ez siker! Ezzel a csapattal és stábbal a top8 nálam siker.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 02, 2021, 15:30:38
Ugyan annyi jár csapatként is, Milik is 100milliót nyert top1 top2 meg 5. csapatban, Szilágyi is 78 milliót top1 csapatban top3, ugyan úgy megkapják csapatban is, helyezés az helyezés

és utána olvasva nekem van igazam, mert úgy van hogy forint/fő nettó

"Ahogy a közlöny szövegezéséből kiolvasható, nettó összegekről van szó, továbbá, mivel fejenként van megadva a pénzdíj, vélhetően párosban vagy akár csapatban is ezeket az összegeket kapják meg a sportolók helyezésük függvényében (korábban ez nem így volt)."
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum augusztus 02, 2021, 19:55:26
Azert durva. Pl ez az osszeg jar Kovacsicsnak aki 1 meccset jatszott?? En abszolut nem vagyok a penzdij ellen. De azert 1milliard kiadas egy csapatnak stábostul, mindenestul? Meredek.

Oak, egyértelmű siker a top8, de ennel nem igen leszunk jobbak Elekkel es a tobbi vezetovel. Szerintem.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum augusztus 02, 2021, 20:52:38
Idézetet írta: csak1tomi Dátum augusztus 02, 2021, 15:30:38
Ugyan annyi jár csapatként is, Milik is 100milliót nyert top1 top2 meg 5. csapatban, Szilágyi is 78 milliót top1 csapatban top3, ugyan úgy megkapják csapatban is, helyezés az helyezés

és utána olvasva nekem van igazam, mert úgy van hogy forint/fő nettó

"Ahogy a közlöny szövegezéséből kiolvasható, nettó összegekről van szó, továbbá, mivel fejenként van megadva a pénzdíj, vélhetően párosban vagy akár csapatban is ezeket az összegeket kapják meg a sportolók helyezésük függvényében (korábban ez nem így volt)."
Így igaz, korábban ez nem így volt.
Korábban úgy volt, hogy párosban az egyéni díjazás 90 százaléka járt külön-külön az 1-6. helyezetteknek, míg a 7-8. helyezetteknek 80 százalék. A 3-8 fős csapatoknál a pénzdíj 80 százalékát, a csapatsportágakban pedig a pénzdíj 70 százalékát kaphatták meg a jutalomnak a csapattagok.
Ám Orbán Viktor kormánya úgy döntött, hogy a pénz nem számít, hiszen úgyis a mérhetetlenül gazdag magyar adófizető emberek fizetik, s ezért a mostani rendelet már nem tartalmaz különbségtételt. Vagyis minden helyezett a teljes összeget veheti majd fel.
Ez azt jelenti, hogy a legjobb 8 közé bekerült magyar női kézilabda válogatott összes játékosának MÁR GARANTÁLT a 8. helyezésért járó 2 millió 800 ezer forint. Nettóban. És ez a fejenkénti nettó pénzösszeg még nagyobb lehet.

Link a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelethez: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/c6c528aee88e7f3d163ec122186179b226c6a773/megtekintes
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 03, 2021, 17:44:51
Egyiptom mégis hogy verte el Németországot? :D ;D

azon gondolkozok holnap reggel érdemes-e felkelni a Norvég-Magyarra  ::)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum augusztus 03, 2021, 20:13:57
A norvégok miatt mindenképp  ;D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: junglefever Dátum augusztus 03, 2021, 22:19:08
Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 02, 2021, 20:52:38
...
Ám Orbán Viktor kormánya úgy döntött, hogy a pénz nem számít, hiszen úgyis a mérhetetlenül gazdag magyar adófizető emberek fizetik, s ezért a mostani rendelet már nem tartalmaz különbségtételt. Vagyis minden helyezett a teljes összeget veheti majd fel.
Ez azt jelenti, hogy a legjobb 8 közé bekerült magyar női kézilabda válogatott összes játékosának MÁR GARANTÁLT a 8. helyezésért járó 2 millió 800 ezer forint. Nettóban. És ez a fejenkénti nettó pénzösszeg még nagyobb lehet.
Teljesen felesleges turkalni a zsebekben, mert a penzdijak olimpiai ciklusrol olimpiai ciklusra magasabbak lesznek majd az erosen inflalodo forint es a csokkeno szamu eremvaromanyosok kovetkezteben.
En nem sajnalom a sportoloktol a penzeket - ezek az osszegek eltorpulnek a szazmilliardok mellett amiket a kormany tuntet el a balfeneken masfajta total lenyegtelen dolgokra mig a korhazakban lassan a takaritoszemelyzet fog muteni, ha meg egyaltalan van ott mukodo sebeszet vagy surgossegi osztaly...
Lehet az elsportba onteni a penzt de az csak ideig-oraig fogja elfeledtetni hogy mennyire beszukult itthon az a fiatalokbol allo amator tomegbazis ahonnan meritesi lehetoseguk van a magyar kluboknak.

Keptelenseg, hogy a pl. az atletikai dobo szamokban dontobe sem tudunk mar kerulni ha egyaltalan van indulonk, a konnyuatletikai szamokban pedig vagy kihullunk az eloselejtezokban vagy indulonk sincs.
Kezilabdaban ezt a szinvonal csokkenest lehet magyarazni a legiosokkal meg edzokkel, generaciovaltassal stb. de igazabol majdnem minden sportagban amibe most onti a penzt az allam nem a sport nepszerusitese a cel, a tomegbazis szelesitese, a megfelelo korulmenyek megteremtese a fiataloknak stb. hanem hogy aki mar ott van es csinalja vagy megel belole (most az mindegy hogy jatekoskent, sportvezetokent vagy edzokent) azoknak legyen meg konnyebb a dolog.
Ez nagyon vissza fog utni par even belul.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum augusztus 04, 2021, 11:52:15
Nem akarok es nem fogok semmi negativat irni itt a lanyokrol es a meccsrol, mert az 50.percig egalban voltunk..


De oriasi mazlink volt hogy rem gyengek voltak a norvegok. A 35 percben valami 13 eladott labdajuk volt. Tobb mint nekunk. Oftedal es Kristiansen total vakon voltak. Mork sem villogott es Reistad sem.


De azert ezt itt hagyom, Hafra teljesitmenye akit dicsértek. 6/1gol, 5 eladott labda, 1 ketperc+7es, 3 assziszt.


A baj az, hogy kezdodik a mosdatas, a szepites. Mindenki tokre elegedett hogy 7.ek leszunk. Nyertunk a spanyolok ellen, aztan a lazazo svedek ellen, akik agyonvertek koreat az iment. Most jatszottunk egy szoros meccset a norvegokkal.. De aki latta a meccset es nem felalomban volt reggel 7kor, az latta hogy nem mi voltunk extrak hanem a norvegok szarok. 22golt dobtunk. De most mar a forumokon mindenki elegdetten nyugtazza hogy majdnem elkaptuk oket. Felek hogy nem lesz itt semmi valtozas.

Ja es allotolag a studioban elkotyogtak hogy Matefi lesz az utod.. Az a Matefi aki egyszer csunyan megbukott.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 04, 2021, 12:54:11
csak összefoglalót láttam, meg telexen olvastam, hogy utolsó 10 percet leadtuk, ahogy kell ;D
nincs kondi, ennyike, majd jövőre :laugh:
én nem sajnálom tőlük az 5,7milliót fejenként  :ok:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum augusztus 04, 2021, 13:58:35
Idézetet írta: csak1tomi Dátum augusztus 04, 2021, 12:54:11
csak összefoglalót láttam, meg telexen olvastam, hogy utolsó 10 percet leadtuk, ahogy kell ;D
nincs kondi, ennyike, majd jövőre :laugh:
én nem sajnálom tőlük az 5,7milliót fejenként  :ok:


Pedig ha megnezed az elso 50percet akkor megerted miert volt szoros.. Leszamitva a 10-20kozotti idot, ott kaptuk a 0-7et.

Ha így jatszanak komolyabb csapat megveri oket.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum augusztus 04, 2021, 15:25:36
Idézetet írta: junglefever Dátum augusztus 03, 2021, 22:19:08
Teljesen felesleges turkalni a zsebekben
Ez nem zsebekben való turkálás. Ám, persze, ettől te még gondolhatod úgy tévesen, hogy - idézlek - "felesleges turkalni a zsebekben".
Ez nem zsebekben való turkálás, ugyanis van némi nagyon lényeges különbség a magánpénz és a közpénz felhasználása között.

- Példa magánpénzre:
Abszolút semmi közünk sem lehet ahhoz, hogy @Admin vagy @vmlinuz vagy @TiB vagy @junglefever vagy @Pozzato vagy @firgabácsi vagy @Latzka vagy @csacsi1899 vagy @csak1tomi vagy @csatarid vagy @MessiÁs vagy @zbking vagy @curpy82 vagy @chabialonso vagy @tonijani vagy @oakland23 vagy bárki másik fórumtárs mennyi pénzt kap a munkahelyén, miből vásárol a boltban, mennyi pénzt ad kölcsön a haverjának (vagy kap kölcsön a haverjától), milyen pénzből fizeti ki a villanyáram számláját, stb. Ezekben az esetekben magánpénzről van szó, tehát senkinek semmi köze nincsen ehhez és teljesen felesleges turkálni a zsebekben.

- Példa közpénzre, vagyis a dolgozó magyar emberek által adók és járulékok formájában a magyar államnak KÖTELEZŐEN befizetett pénzre:
Magyarország kormánya eldönti, hogy a magyar emberek által adók és járulékok formájában befizetett pénzek egy részét a tokiói olimpián eredményes magyar sportolók jutalmazására fordítja, s ezt a döntést Magyarország hivatalos lapjában, a Magyar Közlönyben kormányhatározatban tudatja a magyarokkal.
Link: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/c6c528aee88e7f3d163ec122186179b226c6a773/megtekintes
Vagyis Magyarország kormánya - törvényben előírt kötelezettségét betartva - teljesen nyíltan és tökéletesen átlátható módon tudatja a magyar emberekkel, hogy az utóbbiak által befizetett adók egy részéből mennyi pénzzel jutalmazza a tokiói olimpián eredményes magyar sportolókat.

Innentől kezdve, akiket érdekel és tudnak számolni, azok kiszámolhatják, hogy a közpénzből mennyit fizetnek az eredményes olimpikonoknak:
- Kopasz Bálint nyert egy aranyérmet: az aranyérem 50 millió forintos jutalmat ér, tehát Kopasz Bálint 50 millió forintot kap.
- Berecz Zsombor nyert egy ezüstérmet: az ezüstérem 35,7 millió forintos jutalmat ér, tehát Berecz Zsombor 35,7 millió forintot kap.
- Kapás Boglárka úszásban 200 m pillangón 4. helyezett lett: a 4. helyezés 21,5 millió forintos jutalmat ér, tehát Kapás Boglárka 21,5 millió forintot kap a 200 m pillangón elért eredményéért.
- Bicsák Bence 7. helyezett lett: a 7. helyezés 5,7 millió forintos jutalmat ér, tehát Bicsák Bence 5,7 millió forintot kap.

Van tehát két különböző dolog: a MAGÁNPÉNZ és a KÖZPÉNZ.
- A magánpénzek esetében senkinek semmi köze nincsen a pénzfelhasználáshoz.
- A közpénzek esetében MINDENKINEK VAN KÖZE a pénzfelhasználáshoz.

Örülök, hogy segíthettem.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: junglefever Dátum augusztus 04, 2021, 15:40:56
Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 04, 2021, 15:25:36
Van tehát két különböző dolog: a MAGÁNPÉNZ és a KÖZPÉNZ.
- A magánpénzek esetében senkinek semmi köze nincsen a pénzfelhasználáshoz.
- A közpénzek esetében MINDENKINEK VAN KÖZE a pénzfelhasználáshoz.

Örülök, hogy segíthettem.
Remelem minden egyes mashol elpazarolt adoforint ellenorzesenek a jogaert is igy kuzdesz - irsz az orszaggyulesi kepviselodnek, ehsegsztrajkot folytatsz az onkormanyzat bejaratanal es megtagadod az egy szazalekod felajanlasat amig nem bizonyitjak be neked hogy a penzed jo helyre megy majd es nem a Meszaros Lorinc vagy esetleg a kezis lanyok zsebebe.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum augusztus 04, 2021, 15:41:28
Idézetet írta: junglefever Dátum augusztus 04, 2021, 15:40:56
Remelem minden egyes mashol elpazarolt adoforint ellenorzesenek a jogaert is igy kuzdesz - irsz az orszaggyulesi kepviselodnek, ehsegsztrajkot folytatsz az onkormanyzat bejaratanal es megtagadod az egy szazalekod felajanlasat amig nem bizonyitjak be neked hogy a penzed jo helyre megy majd es nem a Meszaros Lorinc vagy esetleg a kezis lanyok zsebebe.
nem
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 06, 2021, 10:47:57
remélem svédek 2. félidőt megnyomják és verik a franciákat
hát nem :(

gogo norvégok  ;)
a balfaszok, megverték saját magukat  :D, esélyük nem volt végig, oroszok mentek már 16:22re is, Sedoykina 39%al védett
hiába voltak meg a helyzetek a támadás befelyezés nulla volt, Mörk,Reistadt,Oftedal kb 0 volt támadásban amit már nem bírtak el
ha a végén 2 orosz passzív támadást franciák elveszik időben akkor talán döntetlen lehetett volna
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum augusztus 06, 2021, 15:42:23
Nagyon gyengék önmagukhoz képest a norvégok, ahogy Rióban, úgy most is szopornyicáztak egyet az elődöntőben. Én ebből az oroszok elleni meccsből konkrétan 2 percet bírtam megnézni. Mörk megint úgy leb@szta a szélsőnek tán a 2. percben, hogy alig bírt belekapaszkodni, én meg mondom magamban, most idegesítsem fel magam?! Annyit nem ér.  ;D

Ami kemény, hogy simán lehet megismétlődik a riói dobogó 1. orosz 2. francia 3. norvég
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 07, 2021, 18:29:30
(https://abload.de/img/2021francia5mkt9.jpg)

(https://abload.de/img/2321321vdjfz.jpg)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 08, 2021, 21:45:13
itt az olimpia alstar csapat:

Kapus: Katrine Lunde (Norvégia)
Balszélső: Polina Kuznyecova (ROC)
Balátlövő: Jamina Roberts (svéd)
Irányító: Grace Zaadi (francia)
beálló: Pauletta Foppa (francia)
Jobbátlövő: Anna Vyakhireva (ROC)
Jobbszélső: Laura Filippes (francia)
MVP: Anna Vyakhireva (ROC)
gólkirály: Nora Mørk (norvég)

jah és Lunde és Frafjord utolsó olimpiája, Mörk talán ott lesz 3 év múlva még Párizsban
valamit Vyakhireva visszavonul kitudja mennyi időre:
Anna Vyakhireva is very tired of handball, and says last year and half of the year before, have been very hard, with minor injuries. She is not motivated for handball anymore, and will take a long break from handball.
ez azért durva  :o :o :o

https://m4sport.hu/tokio2020/cikk/2021/08/08/egy-idore-szunetelteti-karrierjet-a-tokioi-olimpia-legjobbja/ (https://m4sport.hu/tokio2020/cikk/2021/08/08/egy-idore-szunetelteti-karrierjet-a-tokioi-olimpia-legjobbja/)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 15, 2021, 07:31:20
Női kézilabda BL - Ismét Érden játssza hazai meccseit az FTC

A Ferencváros ősszel ismét az Érd Arénában játssza hazai mérkőzéseit a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.


Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint az FTC szeptember 11-én a német Borussia Dortmund otthonában kezdi szereplését, első hazai meccsét pedig egy héttel később a horvát Podravka Koprivnica ellen játssza.
   
A fővárosiak népligeti csarnoka nem felel meg az EHF szabályainak, ezért korábban a BOK (volt Syma) Csarnokban, Dabason és Érden rendezték hazai találkozóikat a BL-ben. Az előző idényben ismét az Elek Gyula Arénában fogadhatták ellenfeleiket, de ezt az EHF csak azért engedélyezte, mert a koronavírus-járvány miatt minden meccset zárt kapuk mögött kellett rendezni.
   
Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Vipers Kristiansand együttesét fogadja a csoportkör első fordulójában, szeptember 11-én.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 15, 2021, 19:29:24
Női kézilabda ifjúsági Eb - Megvédte Európa-bajnoki címét a magyar válogatott

A magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott címvédőként 25-19-re legyőzte Németországot a Montenegróban rendezett Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.


Az európai szövetség honlapja szerint a podgoricai mérkőzés első négy gólját a németek szerezték, Bohus Beáta edző csapata a nyolcadik perc elején talált be először, de miután a 23. percben átvette a vezetést, az ellenfél már nem tudott fordítani.
   
A magyarok legeredményesebb játékosa Farkas Júlia és Csernyánszki Liliána volt öt-öt góllal, Simon Petra négyszer talált be. Az első félidő hajrájában Varga Emília, a NEKA balátlövője piros lap miatt végleg kivált a játékból.
   
A csapat a csoportkörben Szlovákiát 40-13-ra, Portugáliát 41-22-re, Norvégiát 27-15-re győzte le, majd a középdöntőben Románia ellen 27-17-re, Németország ellen 31-24-re nyert, a pénteki elődöntőben pedig 33-25-re verte Dániát.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 18, 2021, 06:34:16
Rasmus Lauge Schmidt lett a csapatkapitány a Veszprém kézilabdázóinál

A világ- és Európa-bajnok dán Rasmus Lauge Schmidt lett a csapatkapitány a Telekom Veszprémnél.


"Szeretnék a hozzáállásommal és az akaratommal példát mutatni, külön öröm, hogy erre most csapatkapitányként lesz lehetőségem" - nyilatkozta a kézilabdaklub honlapján. Lauge hangsúlyozta, nagy öröm és megtiszteltetés számára, illetve veszprémi pályafutása mérföldköve, hogy rá esett Momir Ilic vezetőedző választása.
   
A dán irányító helyettese az eddigi csapatkapitány, Lékai Máté, valamint a svéd beálló Andreas Nilsson lesz a Magyar Kupa címvédőjénél.
   
Rasmus Lauge térde súlyosan megsérült tavaly decemberben a német THW Kiel elleni BL-csoportmérkőzésen. A műtét és a rehabilitáció miatt közel nyolc hónapig nem játszhatott, és bár újra teljes értékű edzésmunkát végez a csapattal, elmondása szerint a visszatérésére csak akkor kerül majd sor, amikor tökéletes állapotban érzi magát.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 29, 2021, 19:50:59
(https://kephost.net/p/2021/34/7259_debfd1bd72a9.jpg)

miért Hansen lett a kapitány? :o :D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum augusztus 30, 2021, 15:27:33
Jobb helyeken a csapattagok valasztanak.

Szerintem jo valasztas. O vezér tipus.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 31, 2021, 09:55:46
lehet benne valami, védekezésben alap és támadásban is az lesz Amorim ugye már nincs
kíváncsi leszek a játékára, mert a tavaly nem sokat vizet zavart támadásban  :'(
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 31, 2021, 13:37:29
Golovin Vlagyimir lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Golovin Vlagyimir lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya - döntött keddi ülésén a magyar szövetség (MKSZ) elnöksége, miután értékelte a csapat tokiói olimpiai szereplését.


Az 1998-99-es születésűekkel 2018-ban junior világbajnokságot, a 2000-2001-es születésűekkel 2019-ben junior Európa-bajnokságot nyert szakember megbízatása a 2024. decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság végéig szól, klubbéli utódja megtalálásáig az MTK vezetőedzői posztját is ellátja.
   
Az új szakvezető októberben találkozik először a kerettel, a csapat október 6-án hazai pályán Portugália, október 10-én idegenben Szlovákia ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, majd a novemberi vb-felkészülést követően decemberben Spanyolországban szerepel a vb-n, ahol cél a negyeddöntőbe jutás.
   
"Az új olimpiai ciklus minden válogatott számára új időszakot hoz, igaz, a magyar csapat életében egyfajta korosztály-frissítés már az elmúlt esztendőkben megtörtént, éppen a Golovin Vlagyimir által 2018-ban junior világbajnoki címre vezetett csapat több játékosa révén, de Tokiót követően tovább alakulhat a keret, immár az új szövetségi kapitány elképzelései szerint" - mondta el a szövetség honlapján Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. "Szeretnénk, ha Párizsra igazán erős csapatunk lenne. Golovin Vlagyimirrel nem volt nehéz a megegyezés, hiszen az MKSZ elképzelései, elvárásai egybeesnek az ő ambícióival, céljaival."
   
Az 51 éves Golovin Vlagyimir kiemelte: óriási megtiszteltetés, hogy a magyar női válogatott szövetségi kapitánya lehet, nagy kedvvel és tervekkel kezdi meg a feladatot
   
"A 2021-22-es szezonban párhuzamosan az MTK csapatát is irányítom, ameddig a klub meg nem találja az utódomat és nem sikerül megfelelő módon rendezni az edzőkérdést. A válogatottal a fő célunk a következő három évben a párizsi olimpiára való kijutás. Ebben összhangban voltak a szövetség és a jelenlegi klubom elképzelései és a saját céljaim is. Készülök az Eb-selejtezőkre és a decemberi világbajnokságra, hamarosan összeáll a csapat stábja is. A keretben szóba vehető játékosok nagy részével dolgoztam már együtt, és tudom, hogy az utánpótlás-sikerek miatt sokan csodát várnak a felnőtt válogatottól is, én csoda helyett azonban elsősorban a munkában hiszek." - fogalmazott az Odesszában született szakember, aki 1992-től Magyarországon légióskodott, majd megkapta a magyar állampolgárságot.
   
Golovin elődjének, a magyar csapattal a tokiói olimpián hetedik Elek Gábornak lejárt a szerződése, és a továbbiakban az FTC vezetőedzői munkájára összpontosít.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum szeptember 05, 2021, 16:50:22
Idézetet írta: SPF Infó Dátum augusztus 31, 2021, 13:37:29
Golovin Vlagyimir lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Golovin Vlagyimir lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya - döntött keddi ülésén a magyar szövetség (MKSZ) elnöksége, miután értékelte a csapat tokiói olimpiai szereplését.


Az 1998-99-es születésűekkel 2018-ban junior világbajnokságot, a 2000-2001-es születésűekkel 2019-ben junior Európa-bajnokságot nyert szakember megbízatása a 2024. decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság végéig szól, klubbéli utódja megtalálásáig az MTK vezetőedzői posztját is ellátja.
   
Az új szakvezető októberben találkozik először a kerettel, a csapat október 6-án hazai pályán Portugália, október 10-én idegenben Szlovákia ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, majd a novemberi vb-felkészülést követően decemberben Spanyolországban szerepel a vb-n, ahol cél a negyeddöntőbe jutás.
   
"Az új olimpiai ciklus minden válogatott számára új időszakot hoz, igaz, a magyar csapat életében egyfajta korosztály-frissítés már az elmúlt esztendőkben megtörtént, éppen a Golovin Vlagyimir által 2018-ban junior világbajnoki címre vezetett csapat több játékosa révén, de Tokiót követően tovább alakulhat a keret, immár az új szövetségi kapitány elképzelései szerint" - mondta el a szövetség honlapján Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. "Szeretnénk, ha Párizsra igazán erős csapatunk lenne. Golovin Vlagyimirrel nem volt nehéz a megegyezés, hiszen az MKSZ elképzelései, elvárásai egybeesnek az ő ambícióival, céljaival."
   
Az 51 éves Golovin Vlagyimir kiemelte: óriási megtiszteltetés, hogy a magyar női válogatott szövetségi kapitánya lehet, nagy kedvvel és tervekkel kezdi meg a feladatot
   
"A 2021-22-es szezonban párhuzamosan az MTK csapatát is irányítom, ameddig a klub meg nem találja az utódomat és nem sikerül megfelelő módon rendezni az edzőkérdést. A válogatottal a fő célunk a következő három évben a párizsi olimpiára való kijutás. Ebben összhangban voltak a szövetség és a jelenlegi klubom elképzelései és a saját céljaim is. Készülök az Eb-selejtezőkre és a decemberi világbajnokságra, hamarosan összeáll a csapat stábja is. A keretben szóba vehető játékosok nagy részével dolgoztam már együtt, és tudom, hogy az utánpótlás-sikerek miatt sokan csodát várnak a felnőtt válogatottól is, én csoda helyett azonban elsősorban a munkában hiszek." - fogalmazott az Odesszában született szakember, aki 1992-től Magyarországon légióskodott, majd megkapta a magyar állampolgárságot.
   
Golovin elődjének, a magyar csapattal a tokiói olimpián hetedik Elek Gábornak lejárt a szerződése, és a továbbiakban az FTC vezetőedzői munkájára összpontosít.

forrás: MTI


Végre. Remélem jó néhány játékost kikukáz a válogatottból és a fiatalokra épít. Látható volt hogy Vámos képes megállni a helyét, ahogy néhány éve berobbantak Háfráék. Most is bátran be lehet építeni a többi 20év körülit. Pl Pál Tamara, egy egészséges Kuczora, aztán párév és jöhet Kajdon, Farkas Johanna és a többi..
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 07, 2021, 17:34:47
Tomori Zsuzsanna a Vipers Kristiansand csapatához igazolt

A Bajnokok Ligájában címvédő norvég Vipers Kristiansand kézilabda-csapatánál folytatja pályafutását Tomori Zsuzsanna. Szerződése egy idényre szól.

A 34 esztendős játékos érkezését kedden jelentette be új klubja, amely szombaton a Győri Audi ETO KC ellen kezdi meg a BL új szezonját.
   
Tomori 189-szer szerepelt eddig a magyar válogatottban, ezzel az örökrangsor 16. helyén ál, ugyanakkor az aktívak között az első.
   
A Vasas, az FTC, a Győr és legutóbb a Siófok játékosa volt. Az ETO-val háromszor nyert BL-t (2017, 2018, 2019), az FTC-vel kétszer KEK-et (2011, 2012), nyolcszoros magyar bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes. A 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes, a 2008-as olimpián pedig negyedik helyezett volt. Magyarországon 2012-ben, 2015-ben és 2016-ban az év játékosának választották.
   
"Nagyon örülök, hogy a Vipershez szerződtem. Évek óta mindig vágytam arra, hogy Magyarországon kívül is játszhassak, és nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam Norvégiába. A kultúra izgalmas és más, és szerintem a norvég élet jól fog állni nekem" - fogalmazott a Kristiansand honlapján Tomori. "Amint a Vipers megkeresett, természetes volt, hogy őket válasszam. Tetszik, ahogy kézilabdáznak, és remélem, hogy segíthetek a csapatnak a következő szezonban a kitűzött célok elérésében."

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 05, 2021, 06:46:20
Golovin: a korábban elkezdett munkát próbáljuk tovább vinni

Az augusztus végén kinevezett szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir a korábban elkezdett munkát próbálja tovább vinni a magyar női kézilabda-válogatottnál.

"A nők lelkét ismerve, nekik kell egy séma, amit követhetnek. Idáig is volt, amit megpróbáltunk folytatni. A korábban elkezdett munkát szeretnénk tovább vinni, mert szerintem ez a siker titka. Nem szabad kapkodni, mert az csak zűrzavart okoz. Biztosan lesznek változások, de csak apránként" - nyilatkozta hétfőn az MTI-nek az edző.
   
A nemzeti csapatot tavaly januártól az idén nyárra halasztott tokiói olimpia végéig a bajnoki címvédő Ferencváros vezetőedzője, Elek Gábor irányította, előbb Danyi Gáborral együtt társkapitányként, majd önállóan.
   
Golovin 2018-ban világbajnokságot, egy évvel később Európa-bajnokságot nyert a magyar juniorválogatottal, emellett az MTK élvonalbeli csapatát irányítja. A felnőtt válogatott szombat délelőtt óta készül együtt a jövő novemberi Európa-bajnokság selejtezősorozatának első két fordulójára: szerdán Érden a portugál, vasárnap Nagytapolcsányban (Topolcany) pedig a szlovák együttes lesz az ellenfél.
   
A külföldön szereplő Tomori Zsuzsanna és Szikora Melinda csak hétfő délután csatlakozott a kerethez, Szöllősi-Zácsik Szandra szereplésére pedig egészségi okok miatt ezúttal nem számíthat a szakmai stáb.
   
"Válogatott szinten minden nap fontos, hiszen nincs sok belőlük, egy évben 21 nap áll rendelkezésünkre a világversenyeken kívül, amikor közösen dolgozhatunk. Ez nem olyan sok idő a csapatépítésre" - vélekedett az odesszai születésű, 51 éves Golovin.
   
Hozzátette, már az első összetartás elején elmondta játékosainak az elvárásait.
   
"Mindenkire szükség van. Tudom, hogy van, aki tapasztaltabb, vagy jobb játékos, de a válogatott sikeréhez mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. Elvárom, hogy mindenki, aki itt van, önbizalommal tele, a legjobb tudása szerint játsszon" - magyarázta.
   
A kapitány elárulta, a felnőtt válogatott játékában biztosan lesznek olyan elemek, amelyek a sikeres juniorcsapatoknál is előfordultak.
   
"Szeretem a gyors kézilabdát, de abban van rizikófaktor, előfordulhat több technikai hiba. Az nem lehet, hogy az első naptól futunk, mint az őrültek" - szögezte le Golovin, aki 1992 óta él Magyarországon, hiszen játékosként a Szolnok, a Kiskőrös, a Százhalombatta, a Hargita KC és a Dabas csapatát erősítette, majd volt a Százhalombatta, a Kispest SE, a Bugyi SE, a Kiskunhalas és a Siófok vezetőedzője is.
   
A tréner felidézte, hogy a juniorválogatottnál szerencsések voltak, mert a világversenyek előtt öt hét állt rendelkezésükre a felkészülés során.
   
"Fizikálisan egyszerűbb volt összerakni a programot, hogy a világversenyre mindenki azonos szinten legyen. Most nagyon kevés az idő az erőnléttel foglalkozni. Nagyon fontos a páros kapcsolatok alakítása, a taktika, és elsősorban azt kell erőltetni, amiben a klubcsapatukban eredményesek a lányok" - magyarázta.
   
A portugálok és a szlovákok elleni selejtezők kapcsán Golovin úgy fogalmazott, a válogatott már megmutatta, hogy képes csúcsteljesítményre a világ legjobbjai ellen, de vannak olyan mérkőzések is, amikor nagyon küszködik egy gyengébb ellenféllel szemben.
   
Az új kapitány első keretében helyet kapott Planéta Szimonetta is, aki legutóbb a 2018-as Európa-bajnokságon lépett pályára nemzeti színekben. Azt követően makacs Achilles-ín-sérülés miatt mindkét lábát meg kellett operálni, és csak idén május elején, 791 nap elteltével térhetett vissza a pályára, majd nyáron a francia Chambray Touraine együtteséből Debrecenbe igazolt.
   
"Tudjuk, hogy ami műtött, az nem lesz olyan, mint előtte volt, de most minden rendben. Egyelőre nincs szükség kíméletre, de azt jósolták, hogy később lesz vele problémám" - nyilatkozta az MTI-nek a 27 éves jobbátlövő.
   
Hozzátette, Debrecenben könnyű volt beilleszkednie a csapatba, és így a játék is könnyebben megy neki. Meglátása szerint van még hova fejlődnie, mert nem jött vissza olyan hamar a korábbi formája, ahogyan szerette volna, de jó úton halad.
   
Mint mondta, a válogatott edzőtábor kezdetén megbeszélték az új kapitánnyal, mik a szabályok, az alapelvek és az általános elvárások.
   
"Főbb szerepem védekezésben lesz, arra kell összpontosítanom, de az edzőnk azt mondta, hogy nem kizárólag arra, mert tudja, hogy támadásban is meg tudom oldani a feladatomat" - mondta az 53-szoros válogatott Planéta.
   
Hozzátette, az eddigi megbeszélések és edzések alapján a gyors kézilabda és Tomori Zsuzsanna, Szöllősi-Zácsik Szandra, illetve Háfra Noémi jóvoltából a markáns átlövőjáték egyaránt jellemző lesz a csapatra, amelynek erőssége lehet, hogy ezeket tudja váltogatni is.
   
Planéta elárulta, mindössze egy videófelvétel áll rendelkezésükre a portugálokról, és mivel csupán négy napjuk van felkészülni az első meccs előtt, csak az alapokat tudják átvenni.
   
"Védekezésben fontos lesz az agresszivitás és a küzdeni tudás, támadásban pedig technikásabbak vagyunk náluk. A további összetartásokon több időnk lesz elmélyíteni a dolgokat és felkészülni" - vélekedett.
   
Az ezen a héten kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat márciusban folytatódik, a csoport negyedik tagja a világbajnoki ezüstérmes spanyol válogatott. A jövő novemberi északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű kontinensviadalra a csoport első két helyezettje jut ki.
   
A magyarok decemberben Spanyolországban világbajnokságon vesznek részt, ahol a csoportküzdelmek során Szlovákiával, Csehországgal és Németországgal találkoznak.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 14, 2021, 18:20:42
Továbbra is az Audi Hungaria lesz a Győri ETO KC főtámogatója

Az Audi Hungaria Zrt. három évvel meghosszabbította főtámogatói szerződését az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri ETO KC női kézilabdaklubbal.


"Vállalatunk elhivatott támogatója a művészeteknek és a sportnak. A Győri Audi ETO KC a világ egyik legsikeresebb kézilabdacsapataként lenyűgöző sikertörténetet ír" - mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a szerződés ünnepélyes aláírásával egybekötött csütörtöki sajtótájékoztatón Győrben.
   
Hozzátette, cégük számára a régió legnagyobb munkáltatójaként alapvetés, hogy hozzájáruljon a megyeszékely és környéke fejlődéséhez, az ott élők életszínvonalának emeléséhez.
   
Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyekért és szervezetért felelős igazgatósági tagja felidézte, hogy a női kézilabdaklub öt BL-aranyérem mellett egyaránt 15 bajnoki címmel és Magyar Kupa-győzelemmel büszkélkedhet.
   
"Nagy örömünkre szolgál, hogy mi is hozzájárulhatunk ezekhez a kiemelkedő teljesítményekhez" - fűzte hozzá.
   
Bartha Csaba, az ETO KC elnöke úgy fogalmazott, csapatuknak továbbra is a világszerte ismert Audihoz, és az általa képviselt brandhez megfelelően kell teljesítenie.
   
"Bízom benne, hogy az eddigi eredményeink mellett a következő szezonokban is méltóképpen képviseljük a márkát a pályán belül és kívül is" - nyilatkozta a klubelnök, majd felidézte, hogy a vállalat és az egyesület kapcsolata 2006 óta tart.
   
A csapaton kívül az Audi Hungaria a névadó szponzora a győri multifunkcionális csarnoknak is, amely 2014 óta otthona a női kézilabdázóknak, emellett számos magas színvonalú rendezvénnyel színesíti a város kulturális kínálatát.
   
A csütörtöki eseményen Alfons Dintner bejelentette, hogy ugyancsak három esztendővel meghosszabbították főtámogatói megállapodásukat a Győri Balettel, a társulatot a műfaj legjelentősebb hazai képviselőjének nevezte, amely a világ leghíresebb színpadain szerepel. Ennek apropóján a sajtótájékoztató elején Ambros Martín vezetőedző, valamint Fodor Csenge, Háfra Noémi és Stine Oftedal négy balett-táncossal együtt lépett fel.
   
"A Győri Balett évről-évre képes a megújulásra, a fejlődésre, egy olyan magas minőséget és világszínvonalat képvisel, amelyre méltán lehetünk büszkék" - vélekedett Németh Kinga.
   
Velekei László, a Győri Balett igazgatója felidézte, hogy társulatukat 1997 óta, főszponzorként 2002 óta támogatja az Audi Hungaria.
   
A támogatás összegéről a felek nem adtak tájékoztatást.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 01, 2021, 16:21:31
A NEMZETKÖZI KÉZILABDA SZÖVETSÉG (IHF) MÓDOSÍTOTTA A MEZSZABÁLYT STRANDKÉZILABDÁBAN, ÍGY A NŐI JÁTÉKOSOKNAK BIKINIALSÓ HELYETT RÖVIDNADRÁGOT KELL VISELNIÜK.

(https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/85/79/93/cikk_2857993/960bikinimez_960px.jpg)

így hullik el a világ, a régi jó dolgokból nem marad semmi  >:( :noway: :fakk:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 13, 2021, 23:14:58
Danyi Gábor interjú, olvassátok

https://telex.hu/sport/2021/11/13/danyi-gabor-siofok-edzovaltas-gyor-valogatott-olimpia (https://telex.hu/sport/2021/11/13/danyi-gabor-siofok-edzovaltas-gyor-valogatott-olimpia)

ezt meg csak úgy kiragadom belőle:

"Akkor mi a baj? Henny Reistadot és Háfra Noémit szokták összehasonlítani, hogy míg juniorban a magyar volt jobb, a felnőttek között hirtelen nagy lett a különbség a norvég javára.

Ha egy játékos elhiszi, hogy ő ott marad, ahol juniorkorában volt, nem szerencsés. Ha el is hitetjük vele, hogy ő jó, és már topszinten van, az pedig kifejezetten káros. Nemcsak kézilabdáról beszélek most. Azt hisszük, hogy a következő lépés egy karrierben ugyanolyan, mint az addigiak voltak, de a felnőttszint nem olyan. A hatodikról a tizenhatodikra kell hirtelen ugrani. A győri Brattset nem volt korosztályos válogatott, mégis könnyen felkapaszkodott a tizenhatodikra felnőttkorában. Reistad sem nyert korosztályos világversenyt, ha jól emlékszem, és most folyamatosan irigylésre méltó teljesítményt nyújt. Mi az eredményt várjuk az utánpótlásban, ők nem. Azt tudomásul kell venni, hogy a tehetséggondozásnak a tanulás is a része. El kell fogadni, hogy a tehetséggondozás nem üres szólam, hanem egy életmód. Az életmódhoz hozzátartozik a tanulás, az étkezés, a pályán kívüli élet. Vonatkoztassunk el Háfrától. Ha valaki megállt a fejlődésben, mindig felelősöket keresünk, kire lehet rámutatni. Noha sokkal komplexebb probléma ez annál, hogy egy felelős legyen, aki majd elviszi a balhét. Realitás, önértékelés és valóságtudat nélkül vannak a fiataljaink, mert elcsúszott valami. Szellemképes a tévé. Ebben nemcsak az edzők a hibásak. Amíg az elkényeztetés, a követelések hiánya uralkodó, az önkritikai érzék nem fejlődik, hiába várunk az áttörésre. Nagyon fontos feladat lenne a felsorolt tulajdonságok megértetése és kezelése."
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: zsivany20 Dátum november 16, 2021, 11:19:47
Ez nem hír, de nem találtam relevánsabb topikot... Az egyik legaljasabb 7méteres, amit valaha láttam...  ;D

Remélem működik a link, egy Twitteren lévő videóhoz vezet:
https://twitter.com/RasmusBoysen92/status/1459991439878799360?s=20 (https://twitter.com/RasmusBoysen92/status/1459991439878799360?s=20)

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Admin Dátum november 16, 2021, 13:28:29
Idézetet írta: zsivany20 Dátum november 16, 2021, 11:19:47
Ez nem hír, de nem találtam relevánsabb topikot... Az egyik legaljasabb 7méteres, amit valaha láttam...  ;D

Remélem működik a link, egy Twitteren lévő videóhoz vezet:
https://twitter.com/RasmusBoysen92/status/1459991439878799360?s=20 (https://twitter.com/RasmusBoysen92/status/1459991439878799360?s=20)

Brutál.  :ok:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: curpy82 Dátum november 19, 2021, 13:28:00
Mikor lesz már végre normális beállós kinevelve Magyarországon női téren? A mostani 3, akit a VB-re visznek 5 forintot sem ér. Együtt nem fognak összesen 10 gólt sem dobni. :bash:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum november 19, 2021, 14:46:27
Elsosorban nem az a baj hogy ne tudnanak golokat loni, hanem hogy eddig a jatekunk semmikepp sem beallo kozpontu volt. A jatek az volt hogy valahogy a szelre jusson le a labda es Schatzlek megoldjak, vagy majd belul , a belso 3as ellovi vagy eladja.

Nyilvan egyenileg vannak jobbak, csak a Gyorben van 3 klasszis aki óriásit lendítene a valogatotton ha magyarok lennenek. Plusz a franciaknak, oroszoknak szinten van klasszisuk ezen a poszton.


Szerintem amug lesz elorelepes a valogatottban e teren. Ki is hivnalak egy fogadasra, a 6csoportmeccsunk alatt a beállósoknak lesz over 23,5golja.
Ugye 6meccsunk akkor lesz ha elso korbol tovabbmegyunk.


Ezt a tippet Vamosra alapozom, aki jo jatekkapcsolatban van Bordassal es Tovizivel is es szerintem kicsit tobbet fogunk a beallosokra jatszani mint Eleknel.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 25, 2021, 17:30:58
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 26., 21.00: Franciaország–MAGYARORSZÁG (Párizs) (Tv: Sport1)
November 28., 17.00: Franciaország–MAGYARORSZÁG (Párizs) (Tv: Sport1)


(https://abload.de/img/aaaaaaaaaaaaaaaaaaadnkm7.jpg)

2022 nyártól Mörk az Team Esbjerg játékosa, 2éves szerződés
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csacsa44 Dátum december 25, 2021, 10:31:32
Játssz és nyerj Eb-jegyeket!

https://www.mksz.hu/cikk/2180

1. Svéd
2. Csoknyai
3. 2
4. 13
5. Sander
6. 84
7. Lékai
8. 5
9. 20.022
10. Spanyol

Többet nem segítek. :)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csacsa44 Dátum december 26, 2021, 19:25:19
Játssz és nyerj Eb-jegyeket!

https://www.mksz.hu/cikk/2180

Mai adag:

1. Spanyolország
2. 3
3. 6. hely
4. Kovács Péter
5. 209
6. egyszer
7. 8100
8. Dánia
9. Watch Games. See More.
10. Németország
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: zsivany20 Dátum január 06, 2022, 09:25:36
HABÁR A KÉZILABDA NEM TARTOZIK AZOK KÖZÉ A SPORTOK KÖZÉ, AMIKRE A LEGNAGYOBB ÖSSZEGEKBEN SZOKTAK FOGADNI, MÉGSEM RITKA, HOGY BUNDAMECCSEKKEL KERÜLNEK A CÍMLAPOKRA A KÉZISEK.

Elég ha a francia Montpellier 2012-es botrányára gondolunk, amikor az egyik kieső elleni mérkőzésükre érkezett be gyanúsan sok fogadás. A nyomozás során bizonyítást nyert, hogy összesen 7 játékosuk is fogadott a meccsre, többek közt a Karabatic fivérek is. Végül mindenki megúszta kisebb pénzbüntetéssel és rövidebb eltiltásokkal, börtönbe senkinek nem kellett vonulnia.

(https://i.imgur.com/QBkIH1S.png)

Az orosz U19-es fiúválogatott 8 tagja pénzt fogadott el azért, hogy elveszítsék a mérkőzéseiket. Őket még hazugságvizsgálatnak is alávetették a bizonyítási eljárás során. Végül több éves eltiltást kaptak az orosz szövetségtől.
A most kiemelt mérkőzéseket nem nevezte meg a svéd portál, de a leírásokból könnyen be lehet azonosítani, hogy melyekről lehet szó.
Az egyik meccset 2021. őszén a férfi Bajnokok Ligájában játszották. Közvetlenül a kezdés előtt hirtelen érkezett nagy mennyiségű fogadás arra, hogy az első félidő szoros eredménye után a hazai csapat 6 gólos győzelmet arat.

Nem volt nehéz dolga a szurkolóknak, hogy megtalálják a Montpellier-Brest találkozót, ahol a vendégek látványosan szétestek a második játékrészre. A fehéroroszok 9 technikai hibát vétettek 60 perc alatt, ebből hetet a meccs második felében. Az objektív tények mellett a "csak szemmel látható" tényezők is gyanúsak voltak; a Brest irányítói folyamatosan lassították a játékot, még több gólos hátrányban is, valamint a visszafutásokkal sem erőltették meg magukat.

A másik - szintén meg nem nevezett - meccset a női Európa Ligában játszották. Az egyik résztvevő egy svéd csapat volt, akik a két fordulós párharc első mérkőzését hivatalos formában is jelentették az EHF felé a kétes bírói ítéletek miatt.
Természetesen a leírásokból itt is kiderülhet, hogy melyik meccsről volt szó: a 2. selejtezőkörben lejátszott SPD Radnicki Kragujevac - H65 Höörs HK párharc szerbiai odavágója egészen kirívó statisztikákat mutat. A meccset egy román bírópáros vezette, akik finoman szólva is megfújták a hazai pályát. A szerbek 14 hétméterest végezhettek el, a svédek viszont csak 3-at. A kétperces kiállítások is óriási különbséget mutattak: a hazaiak 4 percig játszottak emberhátrányban, a vendégek viszont 12 percig.
A befejezést követően a Höörs részéről elkérték a mérkőzésről készült hivatalos videófelvételeket, de meghökkentő választ kaptak a szerbektől. Szerintük annak ellenére sem készült felvétel, hogy a meccset Szerbiában tv is közvetítette. Végül a visszavágón 13 gólos svéd győzelem született, de a Höörs ennek ellenére sem hagyta annyiban a dolgot:
"Tiszteletben tartjuk az EHF hivatalos felhívását és a sportág tisztaságát szem előtt tartva tettünk jelentést. Nem célunk, hogy változtassanak az eredményen, vagy bármi hasonló, de szeretnénk elérni, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő. Az edzőnk és a játékosaink is arról panaszkodtak, hogy még soha hasonlót sem éltek át, szerintünk 100%, hogy nem volt tiszta a meccs. Egyszerűen másról nem lehet szó. Az EHF-nek ki kell vizsgálnia a játékvezetők és mérkőzés"
A Handbollskanalen megkereste az EHF-et is, akik az alábbiakat válaszolták:
"A szervezetünk által használt Sportsradar nevű rendszerrel vizsgáltuk az említett meccset is, amit a svéd csapat jelentett felénk. A részletes vizsgálatunk viszont nem hozott egyértelmű eredményeket. További jelentéseket nem kaptunk (ilyen lehetne például a mérkőzés ellenőrének jegyzőkönyve), ezért további jogi lépésekre nem kerül sor. A honlapjuk által jelzett további mérkőzésekkel kapcsolatban sem indítunk további eljárásokat a belső vizsgálataink után. Az EHF vizsgálatait tőlünk független testület végzi. További részleteket nem oszthatunk meg az eredményekkel kapcsolatban."

Forrás: eurosport.hu
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum január 07, 2022, 16:28:51
akinek kiamradt javasolt meghallgatni, hogy legyen elképzelése a mostani magyar helyzetről



 :'(  :o  :o
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 20, 2022, 08:49:56
Férfi kézilabda-vb - A magyarokra csak egy párharc vár a selejtezőben

A magyar férfi kézilabda-válogatottra csak egy párharc vár a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, mert az első fordulóban nem kell pályára lépnie.

Az európai szövetség honlapja szerint Svájchoz, valamint az előselejtezőből érkezett Görögországhoz, Törökországhoz, Finnországhoz, Észtországhoz, Romániához, Izraelhez, a Feröer-szigetekhez és Olaszországhoz csatlakozik a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság 16-24. helyezettje, vagyis Szlovénia, Fehéroroszország, Szlovákia, Portugália, Ausztria, Litvánia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina és Ukrajna.
   
Ezeket a csapatokat jövő szombaton kilenc párba sorsolják, majd március végén oda-visszavágós rendszerben megmérkőznek egymással. A vb-címvédő Dániának, valamint a rendező Svédországnak és Lengyelországnak, illetve az Európa-bajnokság legjobb három válogatottjának nem kell selejtezőt játszania. A kontinenstorna további középdöntős csapatai és a 13-15. helyezett Csehország, Szerbia és Magyarország csatlakozik az első forduló továbbjutóihoz.
   
Ezzel újabb kilenc pár alakul ki, amelynek tagjai április közepén mérkőznek meg egymással és a győztesek kijutnak a jövő januári világbajnokságra.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: LosGabos Dátum január 20, 2022, 21:23:22
@csak1tomi -hoz kapcsolódva:

https://24.hu/sport/2022/01/20/ferfi-kezilabda-eb-elemzes-vass-gabor-interju/
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: curpy82 Dátum január 21, 2022, 19:26:52
Tudja valaki, hogy pontosan mit takar ezen az EB-n a player of the match cím? Azt tudom, hogy jégkorongban fain kis órákat kaptak régebben. Itt ez lóvé?
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum január 21, 2022, 19:34:07
Kizartnak tartom a penzt. Inkabb vmi plakett, kisebb ajandek.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum február 03, 2022, 17:12:14
Toft 2 év Győr

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum február 10, 2022, 11:22:38
Hova tűnt Veronica Kristiansen?

Kaptunk egy vendégposztot, néhány éves szünet után újra. Nem tudunk nagyon vitatkozni vele.

Hova tűnt Damon Hill – kiáltotta a nagyvilágba 1997-ben Palik László, mikor a brit pilóta a Hungaroringen az első helyről esett ki kevéssel a célegyenes előtt.

Hova tűnt Veronika Kristiansen – kérdezi a gyanútlan ETO-szurkoló múlt hétvége óta. Már a CSZKA elleni meccs előtt elterjedt a hír az internetes fórumokon, hogy a norvég játékost a győri kórház sürgősségi osztályán látták, ami nem ad(ott) okot a bizakodásra. A klub sok információt nem csepegtetett az első napokban, csupán annyit írt ki a Facebookra vasárnap, hogy Despotovicot és Kristiansent egészségügyi okokból nem nevezték a BL-meccsre, és el sem utaztak Moszkvába.

Időközben kiderült, hogy a montenegrói játékos anyai örömök előtt áll, ezért számára véget ért a szezon.

Kristiansenről viszont nagy a kuss, gyakorlatilag a nincs itt látnivaló elvet követik a zöld-fehérek kommunikációban. A klub odáig ment, hogy a Siófok elleni bajnokit beharangozó Facebook-posztnál törölte az egyik hozzászólást, melyben azt bátorkodta megkérdezni a szurkoló, hogy mit lehet tudni a norvégról, legalább annyit közöljön a klub, hogy komoly problémáról van-e szó vagy sem.

Véletlenül sem szeretném azt sugallani, hogy a klubnak minden szurkolói (dez)információra reagálnia kellene, de a néma csend és ezen hozzáállás között azért vannak fokozatok. Illetve azt is tudomásul kell venni, hogy a kiemelt figyelem bizony azzal jár, hogy időnként illenék tájékoztatni azokat, akikből és akikért élnek a klub alkalmazottjai.

Mert ez a sunnyogás bizony csomó pletykát indít be. Például azt, hogy Kristiansen sérülése olyan súlyos, hogy már rá sem lehet idén számítani. A két balátlövő kiesése meg már olyan sok, hogy ezt azonnal orvosolni kell, akár az elvileg nyártól érkező Haugsted korábbi érkezésével, csak erről még nagy valószínűség szerint még a Viborggal meg kellene egyezni.

Tény, hogy két ember kiesése azért eléggé fel tudja borítani a terveket, de valahogy nem érzem normálisnak, hogy ilyenkor csak egy megoldás van, azonnal a zsebbe nyúlni – mert ugyebár van miből – és ide hozni akár az atyaúristen(nő)t is.

Azért még mindig van ezen a poszton a vb-bronzérmes dán – aki egyben a cséká is – és a Bartha elnök által másfél hete agyondicsért magyar válogatott játékos. Mellettük Oftedal, Nze Minko, Rju, a váratlanul visszarendelt Kürthi – aki persze nyártól végleg megy is Győrből –, na, meg a fiatal tehetségek is rendelkezésre állnak a belső posztokon.

Kérdés, hogy ezekkel a fiatalokkal mi a terv Győrben. Mindig az a mantra, hogy ezeknek a játékosoknak máshol kell kölcsönben pallérozódniuk, és majd felerősödve majd visszatérnek a klubhoz. Akár egy játékot is indíthatnánk, hogy aki tud, soroljon fel legalább két olyan játékost, aki kölcsönből visszatért az ETO-hoz. Alighanem erősen vakarózni kellene, hogy találjunk ilyen játékosokat.

Nincs is ezzel baj, de mégis nonszensz, hogy az elvileg erre kitalált taóból az ETO sem tud olyan kézilabdázókat kinevelni, akik alapból vagy ilyen vészhelyzet esetén beugorhatnának, viszont leigazolnak olyanokat, akik abban a rendszerben nevelődnek ki, ahol állambácsi nem ad célzottan erre pénzt. Szóval a skandinávoknál, franciáknál jóval kevesebből, sokkal jobb – ahogyan Győrben sokszor mondják, ETO-szintű – játékosokat nevelnek ki. Jelzem, hasonló problémáim vannak férfivonalon is, ahol most egy 32 éves tunéziai balszélső(!) – azért ide korábban mindig lehetett találni legalább egy díszmagyart – érkezik tehermentesíteni a szintén nem magyar társat.

Szóval akár jön korábban Haugsted, akár nem, valami nagyon el van bazilikázva topcsapataink vezetőinek a fejében. Illetve nem ártana egy kicsit a kommunikáción is elgondolkozni, mert azzal, hogy valamiről nem beszélnek, az még megtörtént, és előbb vagy utóbb úgyis kiderül.

És Kristiansen esetében már nem is lehet ebből jól kijönni, mert ha bagatell a dolog, azért, ha nem, akkor meg azért nem magyarázza semmi ezt a kínos csendet.

https://gyor.hatosfal.hu/bejegyzes/1167-hova-tunt-veronica-kristiansen
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: zsivany20 Dátum február 17, 2022, 20:12:50
Remélem Máthé Dominik megússza komolyabb sérülés nélkül ezt... az Elverum - Kiel BL-meccsen eléggé kinyírták két oldalról Wiencek-ék... bement a darálóba és a térd megbicsaklott befelé... saját lábán bicegett le, de támogatták ketten is lefelé... reméljük, nem keresztszalag.

Wienceket én már ezer éve eltiltottam volna amúgy ettől a sporttól, csak kaszabolni van bent állandóan... ma is a sokadik volt neki... csak hát a Kiel-t úgy tolják mindig a BL-ben, mint a Real-t fociban...  :)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: zsivany20 Dátum február 18, 2022, 14:20:36
Idézetet írta: zsivany20 Dátum február 17, 2022, 20:12:50Remélem Máthé Dominik megússza komolyabb sérülés nélkül ezt... az Elverum - Kiel BL-meccsen eléggé kinyírták két oldalról Wiencek-ék... bement a darálóba és a térd megbicsaklott befelé... saját lábán bicegett le, de támogatták ketten is lefelé... reméljük, nem keresztszalag.

Wienceket én már ezer éve eltiltottam volna amúgy ettől a sporttól, csak kaszabolni van bent állandóan... ma is a sokadik volt neki... csak hát a Kiel-t úgy tolják mindig a BL-ben, mint a Real-t fociban...  :)

Meg is lett sajnos az eredménye, hogy Wiencek tegnap is szabadon mészárolhatott egész meccsen... Máthé Dominiknak kb minden elszakadt a térdében, műtik és közel egy éves felépülést jósolnak neki...  >:(  :'(

"A Nemzeti Sport információi szerint elülső keresztszalag- és oldalsó szalagszakadást szenvedett Máthé a bal térdében. Az Elverum honlapjának tájékoztatása szerint az ilyen sérülés rehabilitációs ideje legalább egy év. A 22 éves játékost  a tervek szerint jövő hét csütörtökön műtik Oslóban.

Ez azt is jelenti, hogy Máthé már nem lép pályára az Elverumban, miután nyártól a francia Paris Saint-Germainhez igazolt."


Forrás: https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-mathe-dominik-serulese-sulyos-iden-mar-nem-jatszhat-2877377# (https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-mathe-dominik-serulese-sulyos-iden-mar-nem-jatszhat-2877377#)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: hubika88 Dátum február 18, 2022, 17:37:55
Idézetet írta: zsivany20 Dátum február 17, 2022, 20:12:50csak hát a Kiel-t úgy tolják mindig a BL-ben, mint a Real-t fociban...  :)

 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Manaskov megy veszprembol, Elisson meg jön
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum március 19, 2022, 08:39:53
Háfra-fanoknak :
https://www.youtube.com/watch?v=yMczMIqAeK0

Nem kommentálom, mert minek  :)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum március 19, 2022, 14:33:51
Idézetet írta: oakland23 Dátum március 19, 2022, 08:39:53Háfra-fanoknak :
https://www.youtube.com/watch?v=yMczMIqAeK0

Nem kommentálom, mert minek  :)

idén úgyis kiderül, hogy mi lesz vele

"Túlértékelt. Juniorként Reistaddal emlegették egy szinten, látjuk, hova jutott mostanra a norvég és hol ragadt meg Háfra.
Győr után Siófok vagy Dunaújváros fog következni és egy átlagos NB1-es karrier. Ennyi van benne, nem felnőtt válogatott szint. Az meg teljesen mindegy, hogy lelki, vagy más okokból. Egy válogatottól minimum elvárás, hogy testileg és lelkileg is megfelelő típus legyen."

amúgy Reistad miért nem fáradt el?
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 30, 2022, 17:44:06
https://m.nemzetisport.hu/kezilabda/henny-reistad-titka-sohasem-log-meg-az-erosites-is-szorakoztatja-2884299


Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum március 31, 2022, 14:27:15
Görbicz Anita lehet a Győri Audi ETO KC elnöke

Dézsi Csaba András polgármester azt javasolja, hogy Görbicz Anita legyen a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnöke.


"Részemről az volt a javaslat, és bárkivel beszélgettem, hasonlóan vélekedtek, hogy Görbicz Anita legyen az elnök. Azt szoktam mondani, hogy Győrben Görbicz Anitát nem kell megmagyarázni" - nyilatkozta a városvezető csütörtökön a Győr+ Rádióban.
   
A 38 éves Görbicz egész pályafutása során - 1997 és 2021 között - kizárólag győri színekben kézilabdázott, irányítóként és balszélsőként. Az ETO-val ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros BL-ezüstérmes, BL-bronzérmes, háromszoros EHF Kupa-ezüstérmes, KEK-ezüstérmes, 13-szoros bajnok és 14-szeres Magyar Kupa-győztes volt. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg. A válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólt lőtt, olimpiai negyedik és ötödik helyezés, világbajnoki ezüst- és bronzérem, valamint két Európa-bajnoki bronzérem szerepel a legjobb eredményei között.
   
Az ETO KC előző elnöke, Bartha Csaba egy héttel ezelőtt közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös BL-győztes klub éléről.
   
"Az elnökség összeül, két vezetője lesz a klubnak a jövőben: Endrődi Péter közgazdász és Vanyus Attila, akinek a véleménye nélkül nem lehet majd semmit eldönteni. Az ő elhivatottságukat nem lehet vitatni" - nyilatkozta Dézsi Csaba András csütörtökön a rádióban.
   
Bartha Csaba távozásának hátteréről Győr polgármestere a múlt héten elmondta, a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján a 2022-23-as szezontól csak olyan sportszervezet kaphat indulási jogot az első osztályban, amely megfelel egy licencrendszernek. Ennek egyik feltétele, hogy csak gazdasági társaság kaphat nyártól indulási jogot az élvonalban. Dézsi azt kérte, hogy a városi önkormányzat, és lehetőleg az Audi Hungaria Zrt. is, mint tulajdonos szerepeljen ebben a gazdasági társaságban. A klubelnök álláspontja viszont az volt, hogy kizárólag az egyesület alapíthat meg egy olyan egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek ő az egyszemélyi vezetője.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum március 31, 2022, 19:40:39
Férfi kézilabda Eb-selejtező - Svájc, Litvánia és Georgia a magyar csoportban

A magyar férfi kézilabda-válogatott Svájccal, Litvániával és Georgiával került azonos csoportba a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában.


A magyarok az első kalapban szerepeltek a csütörtöki, berlini sorsoláson, a svájciakat a másodikból, a litvánokat a harmadikból, Georgiát pedig a negyedik kalapból kapták.
   
Az októberben kezdődő selejtezősorozatban 32 csapat küzd majd húsz helyért, ugyanis a házigazda Németország, valamint az idei tornán dobogós Svédország, Spanyolország és Dánia automatikusan tagja a mezőnynek. Mind a nyolc - négycsapatos - selejtezőcsoportból az első két helyezett jut ki az kontinenstornára, amelyen ott lesz a négy legjobb harmadik is.
   
Az Európa-bajnokság mérkőzéseit Düsseldorfban, Kölnben, Berlinben, Hamburgban, Mannheimben és Münchenben rendezik 2024. január 10-28. között.
   
A következő lesz a 16. férfi Európa-bajnokság, és a harmadik, amelyet 24 csapat részvételével rendeznek meg. A magyarok eddig 13 alkalommal szerepeltek a mezőnyben, legjobb eredményük az 1998-as hatodik hely, a legrosszabb pedig az idei, részben hazai rendezésű tornán elért 15. helyezés.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum április 05, 2022, 19:08:39
Görbicz Anita a Győri Audi ETO KC új elnöke

Görbicz Anitát választotta elnökké a Győri ETO KC női kézilabdaklub közgyűlése.


Az együttes keddi sajtóközleménye szerint az új elnök megbízatása három évre szól, a közgyűlés új elnökséget is választott. Az ETO KC előző elnöke, Bartha Csaba március végén közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös BL-győztes klub éléről.
   
"Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni, mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést" - fogalmazott Görbicz.
   
A korábbi játékos kiemelte, egykori csapatkapitányként jól tudja, mennyire fontos a csapatmunka, és jelezte, mostantól "ismét egy remek csapat vezetője lehet", igaz, ezúttal a pálya helyett az irodában állnak majd helyt.
   
"Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda Szövetség klublicenc szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótlás korú sportolók maradnak nyártól. A felnőtt csapat tagjai és az Akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani" - nyilatkozta az új elnök.
   
A klub tájékoztatása szerint a létrehozandó új gazdasági társaság alapításának folyamata elkezdődött és a tervezett ütemben halad, azaz nem lesz semmilyen adminisztratív akadálya annak, hogy a Győri Audi ETO KC csapata elinduljon a K&H Liga következő, 2022/23-as kiírásában.
   
A Görbicz Anitával együtt héttagú elnökségbe Vanyus Attila örökös tiszteletbeli elnök Endrődi Péter, Pálinger Katalin, Radnóti Ákos, Virág-Adorján Andrea és Wieszt Attila került be.
   
A 38 éves Görbicz egész pályafutása során - 1997 és 2021 között - kizárólag győri színekben kézilabdázott, irányítóként és balszélsőként. Az ETO-val ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros BL-ezüstérmes, BL-bronzérmes, háromszoros EHF Kupa-ezüstérmes, KEK-ezüstérmes, 13-szoros bajnok és 14-szeres Magyar Kupa-győztes volt. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg.
   
A válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólt lőtt, olimpiai negyedik és ötödik helyezés, világbajnoki ezüst- és bronzérem, valamint két Európa-bajnoki bronzérem szerepel a legjobb eredményei között.
   
Bartha Csaba távozásának hátteréről Győr polgármestere, Dézsi Csaba András korábban elmondta, a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján a 2022/23-as szezontól csak olyan sportszervezet kaphat indulási jogot az első osztályban, amely megfelel egy licencrendszernek. Ennek egyik feltétele, hogy csak gazdasági társaság kaphat nyártól indulási jogot az élvonalban. Dézsi azt kérte, hogy a városi önkormányzat és lehetőleg az Audi Hungaria Zrt. is, mint tulajdonos szerepeljen ebben a gazdasági társaságban. A klubelnök álláspontja viszont az volt, hogy kizárólag az egyesület alapíthat meg egy olyan egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek ő az egyszemélyi vezetője.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum április 05, 2022, 19:13:06
Férfi kézilabda vb-selejtező - Bánhidi és Lékai nélkül a magyarok

Két meghatározó játékosa, Bánhidi Bence és Lékai Máté nélkül készül az Izrael ellen oda-visszavágós világbajnoki selejtezős párharcra a magyar férfi kézilabda-válogatott.


A szövetség (MKSZ) keddi beszámolója szerint Chema Rodríguez szövetségi kapitány húsz játékost hívott be az együttesbe, amely jövő szerdán Tel-Avivban, három nappal később pedig Tatabányán lép pályára.
   
A kerethez Bánhidi Bence és Lékai Máté egészségi, Juhász Ádám pedig családi okok miatt nem tud csatlakozni.
   
A szövetségi kapitány egyúttal megnevezte másodedzőjét Miguel Ángel Velasco személyében, aki jelenleg a spanyol első osztályban szereplő La Rioja vezetőedzője. A válogatott stábja továbbra sem teljes és végleges, az MKSZ elnöksége a szövetségi kapitánnyal egyetértésben fontosnak tartja, hogy annak magyar szakember is tagja legyen.
   
Az izraeliek elleni párharc győztese kijut a jövő januári svéd-lengyel közös rendezésű 32 csapatos világbajnokságra.
   
A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter)

Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Alvarez Pedro (Balatonfüredi KSE)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balog Zsolt (Grundfos Tatabánya), Leimeter Csaba (HC PPD Zagreb)

Irányítók: Fazekas Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart)

Beállók: Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC VSE), Topica Petar (Balatonfüredi KSE)

Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock)

Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum április 05, 2022, 21:49:28
Idézetet írta: SPF Infó Dátum április 05, 2022, 19:08:39Görbicz Anita a Győri Audi ETO KC új elnöke

Elkezdődik a hanyatlás? Kívácsi leszek a hosszabításokra majd, meg az érkezőkre 2-3 év múlva
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum április 06, 2022, 16:23:57
Női kézilabda Eb-selejtező - Magyar keret Portugália és Szlovákia ellen

Kijelölte keretét a portugálok és a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


A magyar csapat az előző fordulókban Tatabányán kikapott a spanyoloktól, de három nappal később visszavágott Santanderben a világbajnoki 4. együttesnek.
   
A három győzelemmel és egy vereséggel álló magyarok április 21-én Portugáliában, Loulében lépnek pályára, 24-én Győrben pedig Szlovákiát fogadják.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete:

Kapusok: Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim)

Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC), Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC)

Jobbátlövők: Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)

Irányítók: Kuczora Csenge (Váci NKSE), Pál Tamara (MTK Budapest), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)

Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Helembai Fanny (Váci NKSE), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők: Háfra Noémi (Győri Audi ETO KC) Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO KC), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont (+13), 2. Spanyolország 6 (+5), 3. Portugália 4 (-6), 4. Szlovákia 0 (-12)

Az idei északmacedón-montenegrói-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. A torna biztos résztvevője a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum április 25, 2022, 18:03:08
Gyermeket vár Kari Brattset Dale, a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjére készülő Győri Audi ETO KC norvég beállósa, míg honfitársára, a kapus Silje Solbergre két hét pihenőre vár. A Győr szombaton a francia Brest Bretagne otthonában lép pályára a BL negyeddöntő első felvonásán.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum április 28, 2022, 17:41:14

itt a minta, motitávció, lehet vetíteni a magyar kezdő kézilabdás lányoknak
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum április 28, 2022, 23:39:23
Mindig is a kedvencem volt, oszinten remelem amig tart a palyafutasa minden serules elkeruli. Szenvedett mar eleget.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum június 06, 2022, 17:45:46
Crina Pintea és Laura Glauser távozik Győrből
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum június 06, 2022, 23:34:48
"Az ezüst is szépen csillog" (https://gyor.hatosfal.hu/bejegyzes/1200-az-ezust-is-szepen-csillog)

Koncepcióváltás kell (?) (https://gyor.hatosfal.hu/bejegyzes/1201-koncepciovaltas-kell-)

Kézivezérlés #218 (https://podcasts.apple.com/us/podcast/k%C3%A9zivez%C3%A9rl%C3%A9s-218/id1194436911?i=1000565405529)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum június 10, 2022, 16:29:54
Ana Gros +2 év Győr
Yvette Broch 1+1 év Győr

(https://www.gyorietokc.hu/uploads/2017%2018/202122/eto22_23.png)


A Ferencvárosnál kezdi meg a 2022/2023-as idényre való felkészülést a korábbi közönségkedvenc, Tomori Zsuzsanna!
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum június 11, 2022, 21:05:58
Így lett bajnok a Szeged. (https://m4sport.hu/video/2022/06/11/a-szeged-az-utolso-masodpercben-kaparintotta-meg-a-bajnoki-cimet-veszpremben)

Következő női bl résztvevők, dánok kettő helyet kaptak, Rosztov helye még kérdéses, Fradi mehet a wildcard-ért.

HUN 1: Györi Audi ETO
FRA 1: HB Metz
RUS 1: Rostov Don
DEN 1: Odense Haandbold
NOR 1: Vipers Kristiansand
ROU 1: Rapid Bukarest
MNE 1: ZRK Buducnost Podgorica
CRO 1: Lokomotiva Zagreb
GER 1: SG BBM Bietigheim
DEN 2: Team Esbjerg
WC 1
WC 2:
WC 3:
WC 4:
WC 5:
WC 6:

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum június 20, 2022, 17:20:35
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/289044672_10160144666517351_252283694593435335_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=e3f864&_nc_ohc=dpIU-hhQfYoAX_p6PpD&tn=KPHtXBjvs3tnIi2v&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AT_UNx5XQhd0Lmx19LtaYpYF2LkC6yPGE_YsPT2XEYY4Gw&oe=62B6450B)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum június 23, 2022, 15:46:30
Két olimpiai bajnokot igazol a Veszprém kézilabdacsapata

Ludovic Fabregas és Hugo Descat személyében két francia olimpiai bajnok érkezik jövő nyáron a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatába.


A Veszprém Handball Team Zrt. csütörtöki sajtótájékoztatóján Nagy László sportigazgató bejelentette az Európa-bajnok svéd Lukas Sandell és a kontinensbajnoki ezüstérmes spanyol Agustín Casado Marcelo leigazolását is, akik szintén jövőre csatlakoznak a Magyar Kupa-győztes együtteshez. Mind a négy játékos szerződése két évre szól, és valamennyien bevethetők támadásban és védekezésben is.
   
A balszélső Descat jelenleg a Montpellier-t, a beálló Fabregas a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelonát, a jobbátlövő Sandell a dán Aalborgot, az irányítóként és balátlövőként is bevethető Casado pedig a Logrono La Rioja együttesét erősíti.
   
"Egy jó értelembe véve vérmes karakter érkezik a csapatba, aki a hozzáállásával, az edzésmunkájával és a meccseken mutatott teljesítményével példaértékű tagja lesz a keretünknek" - mondta a 29 éves Descat-ról Nagy László. A 25 éves világbajnok Fabregasról úgy vélekedett, hogy karizmatikus személyisége a jelen kézilabdasportjának, minden csapat szívesen látná a soraiban.
   
"Komplett játékos, aki igen nagy potenciált lát csapatunk jövőjében, mi pedig nagyon büszkék vagyunk a leigazolására" - tette hozzá.
   
Az ugyancsak 25 éves, világbajnoki ezüstérmes Sandell kapcsán a sportigazgató arról beszélt, hogy a jobbátlövők közül "a nagyon nagyon jó játékosok elkötelezték magukat a legnagyobb klubokhoz, az ő megszerzésükhöz nagyon komoly pénzeket kellett volna mozgatni, ami ellentétes a klubfilozófiánkkal". Hangsúlyozta, a svéd kézilabdázó is hasznukra lesz, ugyanis középtávolról és kilenc méterről is hatékonyan lő, a beállókat és a szélsőket is remekül mozgatja, illetve védekezésben is jó teljesítményre képes.
   
"Meggyőződésem, hogy ő is fontos láncszeme lesz a csapatnak" - szögezte le.
   
A 26 éves Casadóról Nagy László elmondta, hogy az előző szezonban robbant be az európai kézilabdás köztudatba, több kérője is volt, ezért nem sokat tanakodtak a szerződtetése előtt.
   
"Igyekszünk fiatal csapatot kialakítani, hogy hosszabb távon gondolkodhassunk. Ő a kollektív játékban is nagyon erős, intelligens játékos" - magyarázta.
   
A veszprémiek már korábban bejelentették, hogy idén nyáron a spanyol jobbátlövő Jorge Maqueda és az északmacedón balátlövő Dejan Manaszkov távozik, az izlandi Bjarki Már Elísson, az egyiptomi Jehja el-Deraa, a fehérorosz Mikita Vajlupov és a szerb Dragan Pechmalbec pedig érkezik.
   
Csík Zoltán vezérigazgató csütörtökön kijelentette, nem elégedett a legutóbbi szezonnal, hiszen a minimális célkitűzésnek, a bajnoki cím visszahódításának nem tudtak eleget tenni. Hozzátette, tavaly négy alapemberük távozott, három magyar játékos érkezett a keretbe, amelynek élére új szakmai stábot neveztek ki, ezért nem voltak bizakodóak a jövőt illetően, nem láthatták előre, hogyan fog működni az új edzőpáros és a megbolygatott játékosállomány.
   
A csapat végül 58-58-as gólkülönbséggel, idegenben szerzett kevesebb góllal maradt alul a Pick Szegeddel szemben az NB I döntőjében.
   
A klubvezető emlékeztetett, hogy nem volt reális cél a négy közé jutás a Bajnokok Ligájában, mégis sikerült, így "a miénk a negyedik legjobb csapat Európában". Kölnben az elődöntőben 37-35-re kapott ki a magyar csapat a lengyel Lomza Vive Kielcétől, a bronzmérkőzést pedig a döntetlenre végződött rendes játékidőt követően hétméteres-párbajban veszítette el a német THW Kiellel szemben.
   
Csík közölte, nagy csalódás számukra, hogy a kölni szereplésük nem mindig rajtuk múlt, és minden sportdiplomáciai eszközzel tenni fognak érte, hogy ilyesmi többet ne forduljon elő, ezzel a játékvezetői tévedésekre utalt.
   
"Momir Ilic vezetőedző tavaly azt mondta, csapategységre, családias légkör megteremtésére törekszik, és ezt maradéktalanul teljesítette. Ilyen csapategységet az elmúlt hat évben nem láttam, ezzel maximálisan elégedett vagyok" - mondta Csík Zoltán.
   
Felidézte, meggyőző, jó játékkal megnyerték a Magyar Kupát, ez része volt annak a folyamatnak, amikor kezdett összeállni és jól játszani a csapat.
   
"A sors vagy a rendszer igazságtalansága, hogy három győzelmünk és egy vereségünk volt az elmúlt szezonban a Szeged ellen, de azon az egyen elveszítettük a bajnoki címet" - értékelt.
   
Hozzáfűzte, a szurkolók és a helyi támogatók teljes mértékig visszatértek a csapat mellé, a pénzügyi hátterük pedig továbbra is stabil.
   
A következő idény célkitűzéseinek ismertetését azzal kezdte, hogy vissza kell szerezniük a bajnoki címet. Mint kifejtette, a Pick Szeged "szépen gyűjtögeti a bajnoki címeket, erősödik, fejlődik", a versenyfutásuk nagyon nemes, fej fej melletti csatává érlelődött, de "nem lehet más a célunk, mint növelni bajnoki címeink számát".
   
Mivel idén nem lettek bajnokok, szabadkártyáért kell folyamodniuk a BL-ben. Jó esélyük van rá, hogy megkapják, akkor pedig az idei tapasztalatokra építkezve a négyes döntőbe kell jutniuk.
   
"Ha pedig ez sikerül, akkor el kell érnünk egy olyan eredményt, ami már kijár nekünk" - közölte a vezérigazgató.
   
Hangsúlyozta, továbbra is cél a fiatal magyar játékosok rendszerbe illesztése, sőt a domináns szerepvállalásuk nem egy lehetőség, hanem egy elvárás. Szintén elvárás a csapategység, az idén kialakult nagyon komoly kohézió fenntartása, vagyis az új játékosok beillesztése.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum június 27, 2022, 16:22:00
itt a női bl résztvevők

RK Lokomotiva Zagreb (CRO)
Odense Håndbold (DEN)
Team Esbjerg (DEN)
Metz Handball (FRA)
SG BBM Bietigheim (GER)
Györi Audi ETO KC (HUN)
Buducnost BEMAX (MNE)
Vipers Kristiansand (NOR)
CS Rapid Bucuresti (ROU)

a szabad helyeket megkapták:

DHK Banik Most (CZE)
Brest Bretagne Handball (FRA)
FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
Storhamar Handball Elite (NOR)
CSM Bucuresti (ROU)
RK Krim Mercator (SLO)
Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)

Borussia Dortmund (GER) kérését elutasították, az európa ligában fognak szerepelni


a csoport sorsolása Július 1 11:00

az első meccsek Szeptember 10-11
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum június 27, 2022, 18:57:40
Orulok a Storhamarnak. Foleg hogy odaigazolt Line Ellertsen, Hafraek kortarsa, aki a vbn az egyik legjobbb norveg volt es abszolut ketkezes irányító.

Kivancsi leszek hogy fogja tolni.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 01, 2022, 13:04:17
Megtörtént a sorsolás.

(https://ehfcl.eurohandball.com/media/bdqean5m/20220701-clw-group-phase-draw-new.png?width=600&height=600&mode=max) (https://ehfcl.eurohandball.com/media/bdqean5m/20220701-clw-group-phase-draw-new.png?width=600&height=600&mode=max)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 01, 2022, 19:32:25
Anna Vjahireva elhagyja a Rosztov-Dont, és a Vipers Kristiansandban folytatja pályafutását.

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 11, 2022, 12:36:10
Egy évig biztosan külföldön kézilabdázik Háfra Noémi, aki a következő szezonban a Győri Audi ETO KC csapata helyett a szintén Bajnokok Ligája résztvevő dán bajnokcsapat Odense Handbold játékosa lesz.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum július 11, 2022, 17:24:05
Kíváncsi vagyok, a fizuját melyik klub milyen arányban fizeti  ;D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 11, 2022, 17:56:06
Idézetet írta: csak1tomi Dátum július 11, 2022, 12:36:10Egy évig biztosan külföldön kézilabdázik Háfra Noémi, aki a következő szezonban a Győri Audi ETO KC csapata helyett a szintén Bajnokok Ligája résztvevő dán bajnokcsapat Odense Handbold játékosa lesz.

Ennél jobb döntést nem is hozhatott volna. Meg is lepett. Ha ott sem tanítják meg az alapokat és lesz belőle normális játékos, akkor sehol és el kell engedni. Van mögötte sok játékos.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: curpy82 Dátum július 11, 2022, 18:50:37
Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 11, 2022, 17:56:06Ennél jobb döntést nem is hozhatott volna. Meg is lepett. Ha ott sem tanítják meg az alapokat és lesz belőle normális játékos, akkor sehol és el kell engedni. Van mögötte sok játékos.

Inkább előtte van sok! :D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 11, 2022, 18:57:34
Szerintem is előtte amúgy, csak Golovin szerint mögötte, mert folyamat kerettag..
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 20, 2022, 20:03:08
Toft  :great:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:

(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/294048644_453975333407106_4877368990014601644_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=lEKVbHN4sJkAX_spu0d&tn=KPHtXBjvs3tnIi2v&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AT9HulPaMP2HRRflToZ4GmxJbVSHIAcRcPK96V8xEMQ2yA&oe=62E4B342)

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 07, 2022, 12:11:53
Sport1
2022. augusztus 7. 20:30 Magyarország - Egyiptom
női U18-as világbajnokság negyeddöntő

28:23

holnap Dél-Kórea ellen elődöntő
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 08, 2022, 13:05:37
2022. augusztus 8. 20:30 Magyarország – Dél-Korea
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: gerry Dátum augusztus 08, 2022, 13:37:31
A védekezésünkkel meg kell, hogy legyen a döntő! Tippem: 28:25 ide :D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 08, 2022, 18:17:50
most megy a dán holland a sport1en ha valaki nézné

kórea ellen golfest lesz, sima 30 gólt vágunk
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 08, 2022, 19:37:40
dánok döntőben sz*rrá vernek, ha bejutunk  :cya:  :great:  :laugh:  :'(

hát nem jutottunk be 30:29 Dél Kórea nyert
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum augusztus 10, 2022, 19:43:47
bronz meglett 27:26 Hollandokat elvertük

Dél Kórea meg elverte a dánokat a döntőbe 31:28-ra  :crazy:  :o
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 22, 2022, 17:45:03
Férfi kézilabda Eb-selejtező - Chema Rodríguez 22 fős keretet hirdetett

Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya 22 fős keretet hirdetett a Litvánia és Georgia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre.


A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a keretbe meghívást kapott több junior válogatott játékos is, akik előreláthatóan a mérkőzések előtti összetartás során vesznek majd részt a közös munkában.
   
A magyarok az első fordulóban, október 12-én 18.30-tól Érden fogadják a litvánokat, majd négy nappal később Tbilisziben szerepelnek. A kvartett negyedik csapata Svájc.
   
A 2024-es németországi kontinenstornára a csoportok első két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb harmadikja jut ki.

A magyar férfiválogatott kerete:
   
kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA)

jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Rodriguez Alvarez Pedro (MOL Tatabánya), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Ónodi-Jánoskuti Máté (Ferencváros)

irányítók: Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Juhász Ádám (SL Benfica, portugál), Lékai Máté (Ferencváros)

beállók: Bánhidi Bence (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Topic Petar (MOL Tatabánya)

balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Pick Szeged)

balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Dinamo Pancevo, szerb), Krakovszki Bence (HSA NEKA)

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 30, 2022, 07:39:43
A magyar női kézilabda-válogatott döntetlent játszott Szlovéniában

A novemberi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 22-22-es döntetlent játszott Szlovénia vendégeként a csütörtökön Celjében rendezett edzőmérkőzésen.


A két csapat szombaton 17.30-tól Ljubljanában ismét megmérkőzik egymással.

Eredmény, női felkészülési mérkőzés:

Szlovénia-Magyarország 22-22 (12-9)

lövések/gólok: 40/22, illetve 37/22
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/5
kiállítások: 10, illetve 2 perc

A vasárnap óta Siófokon edzőtáborozó keretből Tóth Nikolett, Helembai Fanny, Kovács Anett és Pásztor Noémi nem szerepelt a meccsen.
   
Szélsőgólokkal kezdtek a vendégek, akik a tizedik percben vezettek először (3-4). Jó néhány technikai hiba és eladott labda volt mindkét oldalon, a találkozó barátságos jellege viszont időnként nem mutatkozott meg, mert nagy volt a küzdelem a pályán. A 22. percben még 9-7-re vezettek a magyarok, de a cserék miatt megtört a lendület, amit az egyre jobban védekező házigazdák kihasználtak, és egy 5-0-s sorozattal zárták az első félidőt.
   
A második felvonás első felében a szlovénok őrizték előnyüket, majd a magyarok egyenlítettek (17-17), és Klujber Katrin kihagyott büntetője után Kácsor Gréta akciógóljával harminc perc után ismét náluk volt az előny. A védekezés ismét jobban működött, de támadásban megint jöttek a hibák. Egy ideig úgy tűnt, az elsőhöz hasonlóan a második félidő hajrája is a hazaiaknak sikerül jól, hiszen 65 másodperccel a vége előtt két góllal vezettek, azonban Fodor Csenge a hatvanadik perc elején, majd négy másodperccel a vége előtt is betalált, ezzel döntetlenre mentette a meccset.
   
A magyar válogatottban Klujber hat, Lukács Viktória négy gólt lőtt, Szikora Melindának pedig 15 védése volt. A szlovénoknál Tjasa Stanko és Tamara Mavsar is öt találattal zárt.
   
A két csapat 16. egymás elleni mérkőzésén 13 magyar siker mellett harmadszor született döntetlen.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum október 03, 2022, 18:08:40
Estelle Nze Minko - Handball Portraits

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum október 10, 2022, 18:27:57
Cristina Neagu - Handball Legends

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum október 18, 2022, 22:52:43
Háfra Noémi keresztszalag szakadást szenvedett
A hétvégi Brest Bretagne elleni Bajnokok Ligája találkozón szenvedett súlyos sérülést Háfra Noémi, klubunk kölcsönjátékosa az Odense csapatában.
A Dániába történő visszatérést követő MRI vizsgálat sajnos a legrosszabb forgatókönyvet igazolta, azaz keresztszalag szakadást állapított meg a játékosnál.
A műtéti beavatkozás elkerülhetetlen, játékosunk biztosan kihagyja a novemberi Európa-bajnokságot, és hosszú rehabilitációra számíthat.
Háfra Noéminek ezúton is jobbulást, és mielőbbi teljes felépülést kívánunk!
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum október 19, 2022, 09:49:09
Balbunkóban akkor Zácsik után Háfra is kidőlt. Nem is tudom, sírjak vagy nevessek, de inkább sírhatnék.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum október 19, 2022, 14:42:52
Nevess. Egyik sem uti meg az europai mercet jelenleg.

Mondjuk rohej hogy Klivinyit viszik ki.. nehogy am Farkast.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum október 20, 2022, 19:52:52
Ahogy Oak elemzesenel irtam, egy erdekes szemely bukkant fel az Odense tegnapi meccsen. Meghozza C N Groot. Remélem megközelíti a regi formajat.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum október 24, 2022, 18:44:29
Anita Görbicz - Handball Legends
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 02, 2022, 19:33:26
Ana Gros - Handball Portraits

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 18, 2022, 10:15:14
Ambros Martin távozik a szezon végén Győrből

Nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró kontraktusát Ambros Martín és a Győri Audi ETO vezetése. A szakvezető nyártól új kihívásokat keres, de addig is minden fronton győzni szeretne a csapattal.

Biztossá vált, hogy új szakvezető ül majd a győri kispadon 2023 júliusától, hiszen Ambros Martín jelezte a felnőtt csapatot üzemeltető Győri ETO Kft. ügyvezetésének, hogy nyártól új feladatokra szeretne koncentrálni.

,,Győrbe történő visszatérésemkor az a cél vezérelt, hogy újra rátérjünk a korábban közösen elért sikerek útjára, a győztes útra. Hittem, és továbbra is szilárdan hiszem, hogy együtt ismét sikerülhet felérni a csúcsra, és minden esélyünk megvan arra, hogy elérjük a céljainkat. Nem titok, hogy 2021. elején új kihívásokat fogalmaztam meg magamnak, ezekről pedig nem tettem le, csak elhalasztottam azokat az ETO hívása miatt. Nyártól majd ismét ezekre fogok koncentrálni, de addig rengeteg a teendő még. Minden fronton versenyben vagyunk, nehéz ellenfelek, kőkemény összecsapások várnak ránk minden sorozatban, de együtt közösen sikerülhet elérni céljainkat. Hálásan fogok majd távozni, hiszen ismét részese lehettem a győri kézilabdás közösségnek, az ETO-családnak, akik számomra a világ legjobb szurkolói is egyben. Lehetetlen most megmondani hogyan zárul majd az idei évad, de az biztos, hogy mindent megteszünk a győzelmekért." – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

"Nyílt, egyenes, őszinte megbeszéléseket folytattunk az elmúlt időszakban Ambrossal a jövő kapcsán. Döntését természetesen elfogadjuk, de nagyon messze van még az idei szezon vége. Céljaink változatlanok, azaz együtt, Ambrossal közösen szeretnénk minden fronton az élen végezni. Az egyeztetések már megkezdődtek, a vezetőedzői posztra esélyes trénerek egy szűk elitjével állunk tárgyalásban." – mondta Endrődi Péter ügyvezető.

Ambros Martín 2021. május 10-én foglalta el a Győri Audi ETO KC vezetőedzői székét. Az azóta eltelt időszakban 67 tétmérkőzésen vezette csapatunkat, mérlege 60 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Irányításával a 2020/21-es szezon végjátékában Magyar Kupa aranyérmet nyert a csapat, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében pedig bronzérmet szerzett. A 2021/22-es szezonban bajnoki aranyéremre vezette a klubot, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupában is.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 18, 2022, 22:04:57
(https://abload.de/img/mork35cm1.png) (https://abload.de/img/mork35cm1.png)

(https://abload.de/img/oftedaejnifc.png) (https://abload.de/img/oftedaejnifc.png)

(https://abload.de/img/statpufs2.png)
 (https://abload.de/img/statpufs2.png)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum november 19, 2022, 18:03:23
Izland lesz a magyar válogatott ellenfele

A magyar női kézilabda-válogatott Izlanddal találkozik a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.


A szombat délután Ljubljanában megtartott sorsoláson elhangzott, hogy a párharcok első mérkőzéseit április 7-8-án, a visszavágóit 11-12-én játsszák.
    
A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert.
    
A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint a jelenleg is zajló Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia.
    
A 2023. november 30. és december 17. között sorra kerülő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 24, 2022, 17:18:40
Katrine Lunde - An Eye for the Detail
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum december 15, 2022, 16:05:12
Tévúton jár az Audi-Eto. (https://www.kisalfold.hu/helyi-sport/2022/12/tevuton-jar-az-audi-eto)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum december 20, 2022, 16:38:34
A Győri Audi ETO KC csapatát üzemeltető Győri ETO Kft. vezetése megállapodott a klub nyáron megüresedő vezetőedzői posztjára a dán Ulrik Kirkely-vel. A kiváló szakember érkezése mellett biztossá vált az is, hogy a belső posztok mindegyikén bevethető brazil Bruna de Paula is csatlakozik a kerethez 2023 nyarától.

Az ETO-család kötelékébe nyáron csatlakozó dán tréner rutinos edzőnek számít. Válogatott szinten Japán női válogatottjának, illetve Szaúd-Arábia férfi csapatának volt trénere. A dán női kézilabda válogatottnak másodedzője volt Jan Pytlick mellett. Klubszinten az Odense csapatával dán bajnoki címet szerzett. 50 éves, házas, két gyermek édesapja.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum december 30, 2022, 20:40:37
Győr majdnem elbukta a bajnokságot  ;D  :D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum január 06, 2023, 13:16:17
Anne Mette Hansen nyáron távozik Győrből

Nem újította meg nyáron lejáró szerződését Anne Mette Hansennel a Győri Audi ETO csapata. A dán játékos 6 év után távozik majd Győrből idén nyáron.

Anne Mette Hansen nyártól a Metz játékosa lesz, a francia csapattal kétéves szerződést ír alá.



Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: gerry Dátum január 07, 2023, 15:15:44
Én sajnálom, és a Győrt is, mert nem tudom kivel tudják majd pótolni. A verhetetlen Győr lassan lassan már Európa top 3-ba sem fog beférni. Az elmúlt hetek játéka, a Fradi elleni pofon, mi jön még?  :(
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum január 07, 2023, 15:21:18
Idézetet írta: gerry Dátum január 07, 2023, 15:15:44Én sajnálom, és a Győrt is, mert nem tudom kivel tudják majd pótolni. A verhetetlen Győr lassan lassan már Európa top 3-ba sem fog beférni. Az elmúlt hetek játéka, a Fradi elleni pofon, mi jön még?  :(


Azért Hansen miatt ne ess kétségbe. Én kedvelem őt, de hiányozni nem fog a csapatnak.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum január 12, 2023, 10:38:34
Az idei szezonban biztosan nem lép már pályára Veronica Kristiansen, aki anyai örömök elé néz.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csacsi1899 Dátum január 12, 2023, 10:44:00
Úgy néz ki visszalépünk a 24es női eb rendezéstől, mert a háború, Brüsszel szankciói és az inflació hatására megemelkedett enrgiárak miatt nem tudják kifűteni a csarnokokat.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum január 12, 2023, 10:57:01
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum január 12, 2023, 10:44:00Úgy néz ki visszalépünk a 24es női eb rendezéstől, mert a háború, Brüsszel szankciói és az inflació hatására megemelkedett enrgiárak miatt nem tudják kifűteni a csarnokokat.

Ha megrendezzuk milliardokert az a baj hogy erre bezzeg van penz.
Ha visszepunk mert nem akarunk/tudunk kolteni ra milliardokat az is baj.

Szerintem mindegy mi az oka a visszalepesnek, ez egy udvozito dolog.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum január 12, 2023, 11:42:43
"Szerintem mindegy mi az oka a visszalepesnek, ez egy udvozito dolog."

???
Én mentem volna pedig megnézni a norge meccseket, Mork Oftedal Lunde utolsó ebje valószínűleg
nem kellene mindent ellopni és lenne pénz energiahálózat fejlesztésre...
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum január 12, 2023, 12:30:42
Felesleges ennyi vilagversenyt rendezni.

Azonban azert irtam amit irtam, mert erre elkolteni milliardokat aztan azt kommunikalni hogy fontosabbakra nincs penz majd ha ad az EU, rohej.

Ha nincs penz, kezi ebre se legyen. Felesleges is, a magyar meccseket leszamitva ugy se menne ki senki a tobbi meccsre. Ki fog jegyet venni egy Eszak Macedonia Spanyolrszag meccsre? 500an a 6000es csarnokban.

Sztárokat meg meg lehet nezni bl meccseken. Jonnek ide elegen.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csacsi1899 Dátum január 12, 2023, 12:42:57
Gyorsan azért adtak 35 milliárdot az atlétikai stadionra.

Meg ezt átgondolhatták volna,mikor építettek egy 20ezres mvm domeot
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: gerry Dátum január 12, 2023, 13:58:48
Igen, létező forgatókönyv [hogy Magyarország részben vagy egészében visszalép az Eb-rendezéstől], mert az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re, és ennek kiadásai már most is jelentkeznek, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt. Számos egyesület nem tudja kigazdálkodni a rezsiköltségeket, így a csarnokaikat vagy tornatermeiket egyszerűen bezárják. A kettő nem fér meg egymás mellett, a kézilabda-Eb ezekben az időkben luxuscikk. Tudomásul kell vennünk, hogy amikor a 2024-es női tornát megpályáztuk és elnyertük, még nem volt sem háború, sem szankciók, sem energiaválság, és nem voltak az ebből eredő pénzügyi nehézségek sem. De azóta lettek, szóval dönteni kellett, és inkább a fiatalok tömeges sportolását választottuk. Ennek érdekében elvi megállapodást kötöttünk a kormánnyal, hogy az Eb költségeiből megtakarított pénz egy részét az idén és jövőre is a kis klubok működésére fordítjuk, valamelyest biztosítva ezzel rengeteg gyerek sportolási lehetőségét. A részletek még nyitottak, de ebbe az irányba megyünk...
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Admin Dátum január 12, 2023, 16:44:47
Idézetet írta: csak1tomi Dátum január 12, 2023, 10:38:34Az idei szezonban biztosan nem lép már pályára Veronica Kristiansen, aki anyai örömök elé néz.

Aki így írja le, az tuti, hogy férfi. "Anyai örömök". Tudnának szerencsétlenek mesélni...
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Admin Dátum január 12, 2023, 16:49:17
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum január 12, 2023, 12:42:57Gyorsan azért adtak 35 milliárdot az atlétikai stadionra.

Meg ezt átgondolhatták volna,mikor építettek egy 20ezres mvm domeot

Valamiért ez a fos atlétika-vb kurvára fel van "hájpolva", de én nem látom olyan nagy kunsztnak. Egy kézilabda Eb, Vb szerintem sokkal fontosabb.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum január 12, 2023, 18:39:39
Idézetet írta: gerry Dátum január 12, 2023, 13:58:48Igen, létező forgatókönyv [hogy Magyarország részben vagy egészében visszalép az Eb-rendezéstől], mert az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re, és ennek kiadásai már most is jelentkeznek, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt. Számos egyesület nem tudja kigazdálkodni a rezsiköltségeket, így a csarnokaikat vagy tornatermeiket egyszerűen bezárják. A kettő nem fér meg egymás mellett, a kézilabda-Eb ezekben az időkben luxuscikk. Tudomásul kell vennünk, hogy amikor a 2024-es női tornát megpályáztuk és elnyertük, még nem volt sem háború, sem szankciók, sem energiaválság, és nem voltak az ebből eredő pénzügyi nehézségek sem. De azóta lettek, szóval dönteni kellett, és inkább a fiatalok tömeges sportolását választottuk. Ennek érdekében elvi megállapodást kötöttünk a kormánnyal, hogy az Eb költségeiből megtakarított pénz egy részét az idén és jövőre is a kis klubok működésére fordítjuk, valamelyest biztosítva ezzel rengeteg gyerek sportolási lehetőségét. A részletek még nyitottak, de ebbe az irányba megyünk...

Rövidebben:

Nincsen ellopható pénz, ezért Magyarország részben vagy egészében visszalép az Eb-rendezéstől.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum január 12, 2023, 18:44:12
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum január 12, 2023, 12:42:57Gyorsan azért adtak 35 milliárdot az atlétikai stadionra.

Meg ezt átgondolhatták volna,mikor építettek egy 20ezres mvm domeot
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum január 12, 2023, 12:42:57Gyorsan azért adtak 35 milliárdot az atlétikai stadionra.

Meg ezt átgondolhatták volna,mikor építettek egy 20ezres mvm domeot


Az a stadion mar majdnem kész, most visszalepni mar nem lehet. A stadiont felkeszen hagyni nem lehet.
Es azert az atletika vb joval nagyobb esemeny mint egy kezi eb. Plane noi kezi eb.
Ez az atletikai vb a legnagyobb sportesemeny lesz amit mi rendezunk, joval nagyobb mint az uszo vb es joval tobben fogjak nezni.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum január 12, 2023, 18:52:29
Idézetet írta: Admin Dátum január 12, 2023, 16:49:17Valamiért ez a fos atlétika-vb kurvára fel van "hájpolva", de én nem látom olyan nagy kunsztnak. Egy kézilabda Eb, Vb szerintem sokkal fontosabb.
Természetes, hogy fel van "hájpolva", mert arra lehetett építeni új stadiont és az építkezés révén jól meg lehetett pakolni pénzzel a "közeliek" zsebét.
Viszont kézilabda Eb-re vagy Vb-re már nem lehet bemesélni az embereknek, hogy új sportcsarnokot szükséges építeni. Azaz nem lehetett építkezés révén megpakolni pénzzel a "közeliek" zsebét, ezért aztán nem lesz kézilabda nagyrendezvény és lesz atlétika nagyrendezvény.
Egyszerű dolgok ezek. Csak tudni kell, hogyan "működnek" a hatalmon levők.
(És itt tökmindegy, hogy éppen kinél van a hatalom, mert mindannyian eképpen cselekszenek.)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Admin Dátum január 12, 2023, 19:04:51
Idézetet írta: MessiÁs Dátum január 12, 2023, 18:44:12Az a stadion mar majdnem kész, most visszalepni mar nem lehet. A stadiont felkeszen hagyni nem lehet.
Es azert az atletika vb joval nagyobb esemeny mint egy kezi eb. Plane noi kezi eb.
Ez az atletikai vb a legnagyobb sportesemeny lesz amit mi rendezunk, joval nagyobb mint az uszo vb es joval tobben fogjak nezni.

Én ebben őszintén kételkedem, nem kicsit, nagyon. Csak egy kérdés? Hol volt a legutóbbi atlétika-vb? Lehet te tudod a választ, de rajtad kívül hányan?
Ki nyerte a 100m gyorsat? Na ugye...
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: HT Dátum január 12, 2023, 20:15:11
Kocsis Máté szerint a visszalépésnek 3 oka van: háború, szankciók, energiaválság. Szerintem hamarosan rákoppintanak majd a fejére, amiért kifelejtette a felsorolásból Gyurcsányt és Sorost, de ez most részletkérdés.

Mikor meghallottam, hogy visszalépünk a rendezéstől, rögtön az jutott eszembe, hogy ha létezik olyan kifejezés, hogy "politikai korrektség", akkor most a Fidesz küldhetne egy hatalmas köszönőlevelet a Momentumnak, amiért azok annak idején minden követ megmozgattak, hogy ne pályázzunk a 2024-es olimpiára. Pláne annak fényében, hogy Fürjestől Tarlósig mindenki azzal hisztizte tele a médiát, hogy "pedig biztosan megkaptuk volna a rendezési jogot". Márpedig ha így van, akkor most még nagyobb szarban lennének a fiúk, hiszen ha egy kézi Eb-t le kell mondanunk, akkor ne akarja senki elhitetni velem, hogy egy olimpiát meg tudtunk volna rendezni.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: gerry Dátum január 13, 2023, 14:56:33
Idézetet írta: HT Dátum január 12, 2023, 20:15:11Kocsis Máté szerint a visszalépésnek 3 oka van: háború, szankciók, energiaválság. Szerintem hamarosan rákoppintanak majd a fejére, amiért kifelejtette a felsorolásból Gyurcsányt és Sorost, de ez most részletkérdés.

Mikor meghallottam, hogy visszalépünk a rendezéstől, rögtön az jutott eszembe, hogy ha létezik olyan kifejezés, hogy "politikai korrektség", akkor most a Fidesz küldhetne egy hatalmas köszönőlevelet a Momentumnak, amiért azok annak idején minden követ megmozgattak, hogy ne pályázzunk a 2024-es olimpiára. Pláne annak fényében, hogy Fürjestől Tarlósig mindenki azzal hisztizte tele a médiát, hogy "pedig biztosan megkaptuk volna a rendezési jogot". Márpedig ha így van, akkor most még nagyobb szarban lennének a fiúk, hiszen ha egy kézi Eb-t le kell mondanunk, akkor ne akarja senki elhitetni velem, hogy egy olimpiát meg tudtunk volna rendezni.

3 oka van: háború, szankciók, energiaválság.  ha ilyet olvasok-hallok, feláll a nem létező szőr a hátamon... Vicc. Az élelmiszer is drágult, mert ársapkás volt a benzin, most pedig azért drágul mert nem ársapkás. + gyengül a forint emelkednek az árak, majd jött, hogy erősödik a forint emelkednek az árak  :redchug:  :hanyas:  :uglystupid2:  :uglystupid2:  :uglystupid2:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum január 13, 2023, 23:53:35
nah jah, ezt a 3 csodaszót csak a tudjuk kik nyalják be...

https://www.sport1tv.hu/podcasts/111037/kezivezerles-241/ (https://www.sport1tv.hu/podcasts/111037/kezivezerles-241/)

Ha világverseny, akkor Kézivezérlés különkiadás, és nincs ez másként most se. A férfi vb-hez kapcsolódó podcastban azonban nemcsak a magyar-koreai meccset vesézi ki Ágai Kis András és Borsos Attila, hanem szóba kerülnek Kocsis Máté meghökkentő bejelentései is. Hallgassátok, szeressétek!
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum február 08, 2023, 21:08:48
Silje Solberg a 2022/23-as évad során többet már nem védi a Győri Audi ETO kapuját, mivel a kiváló hálóőr egy új életet hord a szíve alatt. A klubvezetés Amandine Leynaud-val oldja meg a szezon hátralévő részében a poszton a helyettesítést.

Mosonmagyaróvár N
22-22
Ferencvárosi TC N
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum február 13, 2023, 15:45:26
olytatódnak a Győri Audi ETO 2023/24-es keretével kapcsolatos bejelentések. Nyártól jobbszélső érkezik a csapatba a dán Viborgból. A világ- és Európa-bajnok szélső, Emilie Hovden 2+1 éves kontraktust írt alá klubunkkal.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum április 03, 2023, 22:35:35
Női kézilabda vb-selejtező - Változások a válogatott keretében

Faluvégi Dorottya és Szöllősi-Zácsik Szandra betegség miatt kénytelen kihagyni a női kézilabda-válogatott izlandiak elleni világbajnoki selejtezőjét.


A hazai szövetség tájékoztatása szerint a Győri Audi ETO jobbszélsője és az FTC-Rail Cargo Hungaria balátlövője nem készülhet együtt a nemzeti csapattal hétfőtől.
   
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány Juhász Grétát, a Kisvárda Master Good SE balátlövőjét hívta be a keretbe.
   
A válogatott a héten Érden készül a vb-selejtezőre, melynek első mérkőzésén Hafnarfjördurban lép pályára szombaton. A visszavágóra jövő hét szerdán az Érd Arénában kerül sor.   
   
A párharc győztese kijut az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, melyet november 30. és december 17. között Dánia, Norvégia és Svédország közösen rendez.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum április 03, 2023, 22:41:45
Elkerülte egymást a Győr és a Ferencváros

Elkerülte egymást a bajnok Győri Audi ETO KC és a címvédő Ferencváros a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjének hétfői sorsolásán.


A győriek a bajnoki bronzérmes, és jelenleg is harmadik helyezett Debrecennel játszanak a fináléba kerülésért. Az ETO-hoz hasonlóan Bajnokok Ligája-negyeddöntős FTC ellenfele az MTK lesz.

A négyes döntőt április 22-23-án rendezik Tatabányán.

A program:

április 22., szombat:
 
elődöntők:


Győri Audi ETO KC-DVSC Schaeffler 15.00 vagy 17.30
FTC-Rail Cargo Hungaria - MTK Budapest 15.00 vagy 17.30
   
április 23., vasárnap:
 
a 3. helyért 13.45
döntő 16.30

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum április 03, 2023, 22:44:05
Női kézilabda vb-selejtező - Golovin: nagyon sokat kell javulnunk

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak nagyon sokat kell javulnia az egy hónappal ezelőtti teljesítményéhez képest, ha magabiztosan akar továbbjutni Izlanddal szemben az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.


"A németországi tornához képest nagyon sokat kell javulnunk, mert az első mérkőzésen 16, a másodikon húsz labdát adtunk el. Ha ugyanolyanok leszünk, mint ott, szinte esélytelenek vagyunk, de nem csak Izland, hanem bármelyik csapat ellen. Ennyi hibával nem lehet játszani" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Érden a szakvezető.
   
A magyarok egy hónappal ezelőtt a németországi felkészülési tornán a házigazdáktól 26-20-ra, a lengyelektől 31-29-re kaptak ki.
   
Az edző felidézte: augusztusban elmondta a játékosoknak, hogy csak csapatként tudnak erősek lenni, mivel nincsenek kimagasló egyéniségek a keretben, éppen ezért furcsállta, hogy a németországi tornán nem álltak össze csapatként.
   
Az Izland elleni párharc első mérkőzését szombaton 18 órától Hafnarfjördurban, a visszavágóját jövő szerdán 18.15-től Érden rendezik.
   
Golovin elárulta, az északi szigetország csapatának 14 mérkőzését látták felvételről a felkészülés során, vagyis a tavalyi Európa-bajnoki selejtezőktől kezdve minden tétmeccsüket és barátságos találkozójukat megnézték videón.
   
"Ők is a skandináv stílust képviselik. Masszívak, a védekezésük nagyon hasonlít a dánokéhoz, sok oldalazással, kevés kilépéssel. Ugyanúgy gyorsak, és a lerohanások mellett középkezdésből is indulnak. Lehet látni, mit akarnak, az ellenfelek majdnem minden eladott labdáját megkontrázzák, erre biztosan nagyon kell majd figyelnünk" - magyarázta a szövetségi kapitány.
   
Hozzáfűzte, a hétfői edzés előtti videózáson szembesítette játékosait a németországi teljesítményekkel, de megmutatta, mit tudnak, amikor a dánokkal és a norvégokkal játszanak.
   
"Ott is voltak hibáink, de védekezésben korrigáltuk őket. Az Európa-bajnokságon mérkőzésről mérkőzésre jobbak voltunk, az a teljesítmény, amit például a szlovénok ellen nyújtottunk, szerintem elég lesz a továbbjutáshoz Izlanddal szemben" - szögezte le Golovin.
   
Az irányító Vámos Petra úgy fogalmazott, Németországban semmi nem úgy működött, ahogy kellett volna, kezdve talán a hozzáállásukkal, a mentalitással, és ebből adódott, hogy nem voltak eléggé agresszívak védekezésben.
   
"Viszonylag könnyen átrohantak rajtunk, emiatt nem jött támadásban az átütőerő. Ebből most csapatszinten kell hatalmasat előrelépnünk. Az Európa-bajnokság utolsó néhány mérkőzésére nyugodtan lehet támaszkodni, és azt a lelkiállapotot kellene visszahoznunk magunkban" - nyilatkozta a Debrecen kézilabdázója.
   
Hozzáfűzte, ritkaság, hogy a válogatottban csaknem egy hetet készülhetnek egy mérkőzésre, és bár kell néhány edzés, mire ismét összecsiszolódnak, mától már célirányosan készülnek Izland ellen.
   
A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert.
   
A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint az Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia.
   
A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum április 11, 2023, 20:16:45
Férfi kézilabda Eb-selejtező - Megfiatalított magyar keret várja az utolsó két mérkőzést

Megfiatalított kerettel vág neki a még hátralevő két, tét nélküli Európa-bajnoki selejtezőnek a magyar férfi kézilabda-válogatott.


"Miután a legutóbbi fordulókban, a Svájc elleni győzelmeinkkel bebiztosítottuk az Eb-részvételünket, sőt, a csoportelsőségünket is, lehetőségünk nyílik Litvánia, majd hazai pályán Georgia ellen szélesítenünk a keretünket, azaz több fiatalnak lehetőséget adni, hogy tanuljanak, még jobban megismerjék a játékrendszerünket, hiszen a későbbiekben ez fontos lehet. Így most részint rutinos, tapasztalt játékosok, részint tehetséges fiatalok kapnak lehetőséget április végén" - idézte a magyar szövetség honlapja José María Rodriguez Vaquero kapitányt.
   
A magyarok április 27-én Litvániában lépnek pályára, majd 30-án Georgia ellen zárják a sorozatot Tatabányán, de a további eredményektől függetlenül már csoportelsők.

A magyar válogatott kerete:
   
kapusok:
   
Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Nagy Martin (VfL Gummesbach), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
   
jobbszélsők:
 
Imre Bence (FTC), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA)
   
jobbátlövők:
   
Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Ónodi-Jánoskuti Máté (FTC)
   
irányítók:

Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock), Hanusz Egon (TVB Stuttgart), Léka Máté (FTC)
   
beállók:

Rosta Miklós (OTP Bank-PICK Szeged), Szrnka Levente (Fejér B.Á.L.-Veszprém), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE), Vajda Huba (Balatonfüredi KSE)
   
balátlövők:
   
Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-PICK Szeged)
   
balszélsők:
   
Krakovszki Bence (HSA NEKA), Molnár Robin (OTP Bank-PICK Szeged)

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csabax Dátum május 01, 2023, 13:15:29
Feröeri és grúz válogatottak is részt fognak venni az Európa-bajnokságon?  :o  :o  :o  :o  :o
Mi történt? Lemaradtam valamiről?
Vagy csak az van, hogy a férfi kézilabda be akarja mutatni a labdarúgásnak, hogy milyen az, amikor annyira alacsonyra csökkentik a színvonalat, hogy bármelyik bulicsapat játszhat valamelyik világversenyen?
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum május 01, 2023, 18:06:33
Idézetet írta: csabax Dátum május 01, 2023, 13:15:29Feröeri és grúz válogatottak is részt fognak venni az Európa-bajnokságon?  :o  :o  :o  :o  :o
Mi történt? Lemaradtam valamiről?
Vagy csak az van, hogy a férfi kézilabda be akarja mutatni a labdarúgásnak, hogy milyen az, amikor annyira alacsonyra csökkentik a színvonalat, hogy bármelyik bulicsapat játszhat valamelyik világversenyen?


Az a feroer egyaltalan nem rossz. Vagyis a jovoben egyaltalan nem lesz rossz. Dan csapatokban jatszanak, raadasul jo első osztalyuakban, es ugy rémlik a tavalyi junior vbn/ebn a dánokat is vertek.
https://www.eredmenyek.com/csapat/feroer-szigetek/hMGYw0wR/
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum május 05, 2023, 20:49:54
10 perc  Rju Un Hi interjú

"... arról is mesélt nekünk, miért van nála Rubik-kocka a meccsek előtt az öltözőben, és milyen Legókkal van tele az otthona"

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum május 09, 2023, 18:25:23
Győr - Vipers
Fradi - Esbjerg
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Admin Dátum május 09, 2023, 22:00:23
Mekkora lenne egy magyar döntő.  :D
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum május 09, 2023, 23:01:31
Idézetet írta: Admin Dátum május 09, 2023, 22:00:23Mekkora lenne egy magyar döntő.  :D


Nem sok esély van rá. (ne legyen igazam)
De nem hogy Mörkre nincs embere a Fradinak de főképp Reistadra..
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Admin Dátum május 26, 2023, 17:17:37
Férfi kézilabda Európa-bajnokság 2024 - Fontos infó!

Május 31-én újra vásárolni lehet jegyeket a jövő év eleji tornára, melynek Németország ad otthont. Az EHF értesítése alapján eddig már 110.000 jegy kelt el.

A magyar válogatott egy csoportba került Izlanddal, Szerbiával és Montenegróval. A helyszín pedig: München.

Ha valaki közületek menne, akkor legyetek résen május 31-én.

Jegyek itt:
https://www.eurohandball.com/all-tickets/
https://heretoplay.com/

 :beerchug:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum június 13, 2023, 14:56:08
A 29 éves norvég válogatott balátlövő nemzeti csapatával világ- és Európa-bajnokságot nyert, a tokiói olimpián pedig bronzérmes lett.

A 193 centiméter magas játékos hazájában a Braekkelaget csapatában kezdett kézilabdázni, majd 2012-ben igazolt a Larvikhoz, melyet 2018-ig erősített, s a norvég bajnokságot és a kupát is négyszer nyerte meg.

Breistöl 2018-ban igazolt az Esbjerghez, mellyel pedig háromszoros dán bajnoknak és kétszeres Dán Kupa-győtztesnek mondhatja magát, s a legutóbbi két kiírásban a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe is eljutott, előbb 83, idén pedig 72 góllal segítve csapatát.

Breistöl 2024 nyarán csatlakozik a Győrhöz, mellyel kétéves szerződést kötött.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum június 22, 2023, 19:24:29
nah itt a női bl 23-24 szezon csapatai:

ők nyerték a bajnokságokat:

Odense Håndbold
Team Esbjerg (both Denmark)
Metz Handball (France)
SG BBM Bietigheim (Germany)
Györi Audi ETO KC (Hungary)
WHC Buducnost (Montenegro)
Vipers Kristiansand (Norway)
CSM Bucuresti (Romania)
Krim Mercator Ljubljana (Slovenia)

ők kapták a szabadkártyát:

Ikast Håndbold (Denmark)
Brest Bretagne Handball (France)
DVSC Schaeffler (Hungary)
FTC Rail-Cargo Hungaria (Hungary)
MKS Zaglebie Lubin (Poland)
CS Rapid Bucuresti (Romania)
IK Sävehof (Sweden)

ők nem kapták meg és mennek az európaligába:

Lokomotiva Zagreb (Croatia)
Neptunes de Nantes (France)
Sola HK
Storhamar Handball Elite (both Norway)
Kastamonu Belediyesi GSK (Türkiye)

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 04, 2023, 05:37:13
Női kézilabda-vb - A második kalapban a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének csütörtöki sorsolását.


A nemzetközi szövetség (IHF) honlapjának hétfői híradása szerint Ausztria és Izland szabadkártyát kapott, ezzel teljessé vált a dán, svéd, norvég közös rendezésű torna 32 csapatos mezőnye. A sorsolásra csütörtökön 15.30-tól kerül sor Göteborgban.
   
A válogatottakat négyes csoportokba sorsolják, amelyekből három-három csapat jut a középdöntőbe. Ott hatos csoportokban folytatják a tornát az együttesek, a középdöntő-csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.
   
A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna lesz a sportág 26. női világbajnoksága, és a 24., amelyen a magyarok is részt vesznek. A mérkőzéseket Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

A sorsolási kalapok:

1. kalap: Norvégia, Dánia, Montenegró, Franciaország, Hollandia, Svédország, Brazília, Németország
2. kalap: Szlovénia, Spanyolország, Horvátország, Koreai Köztársaság, MAGYARORSZÁG, Románia, Lengyelország, Csehország
3. kalap: Szerbia, Japán, Ukrajna, Grönland, Argentína, Angola, Kína, Kamerun
4. kalap: Kongó, Szenegál, Paraguay, Irán, Kazahsztán, Chile, Ausztria, Izland

Csoportok, helyszínek, hozzárendelt csapatok:

A csoport (Göteborg): Svédország
B csoport (Helsingborg): Montenegró
C csoport (Stavanger): Norvégia
D csoport (Stavanger): Franciaország
E csoport (Herning): Dánia
F csoport (Herning): Németország
G csoport (Frederikshavn): Brazília, Spanyolország
H csoport (Frederikshavn): Hollandia

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 14, 2023, 17:42:09
https://ehftv.com/home (https://ehftv.com/home)
ingyen regisztráció után, lehet majd nézni a Magyar Román u19 elődöntőt 18:45-től
1080pről állítsatok majd 720pra mert irtófos csíkos rossz konvertálás miatt az 1080p adás

https://ehftv.com/handball-match/multicam/womens-19-ehf-euro/por-vs-den/27211 (https://ehftv.com/handball-match/multicam/womens-19-ehf-euro/por-vs-den/27211)

9 perc még van az első elődöntőből Portugália Dánia 27:27
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 14, 2023, 20:24:22
Portugália Dánia 31:31 hosszabbítás után Dánia nyert 38:35-re
Romániánt simán vertük  34:26-ra

Döntő Dánia Magyaroroszág bronz meccs pedig Portugália Románia

Dániát már eygszer vertük a 41:23-ra a csoportkörben
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Admin Dátum július 16, 2023, 11:14:01
U19 női kézi-eb: Magyarország - Dánia fogadási lehetőségek és élő közvetítés (https://www.sportfogadas.org/hirek/u19-noi-kezi-eb-magyarorszag-dania-fogadasi-lehetosegek)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 16, 2023, 20:18:15
első félidőben Dánok mentek 17:14-re

44 perc után a nyitott védekezéssel már vezettünk 19:23-ra, végén simán nyertünk 26:35-re

eb bajnok u19 nők  :great:  :ok:
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum július 16, 2023, 20:33:27
Elek Gábor: Egyedül Háfra Noémi esetét bántam meg (https://24.hu/sport/2023/07/16/elek-gabor-fradi-ftc-rail-cargo-hungaria-kezilabda-noi-kezilabda/)

24.hu
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 17, 2023, 21:48:50
Erekes interju. Kosz hogy betetted.

Nott a szememben Elek.
Remelem lesz meg a fradi vagy komoly csapat edzoje.

Sokszor ekeztem de be kell latni hogy a legtobbszor igazsagtalanul.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: curpy82 Dátum július 21, 2023, 19:13:25
Hmmmmmmm ???

https://m.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-zarjak-ki-a-kolstadot-a-bajnokok-ligajabol-2968843
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 01, 2023, 08:49:28
Fodor Csenge szerint a skandináv stílus "feküdni fog" a Győr női kézilabdacsapatának

A válogatott balszélső Fodor Csenge úgy véli, a skandináv stílus "feküdni fog" a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának.


A klub hétfői sajtónyilvános edzésén Fodor az MTI-nek elmondta, a következő szezonban olyan kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy ne legyen kérdés, hogy megnyerik a bajnokságot és a Magyar Kupát is.
   
A Bajnokok Ligája-szereplés kapcsán megjegyezte, akár vissza is üthet, hogy a másik csoportban erősebb csapatok vannak. "Nem biztos, hogy mindig jó, ha csak márciusban találkozol egy olyan csapattal, amellyel élet-halál meccset játszol a négyes döntőbe jutásért."
   
Hozzátette: ha saját magukkal foglalkoznak, és meg tudják valósítani, amit szeretnének, akkor mindez úgy is alakulhat, hogy a könnyebb csoportban későbbre tartalékolják az erejüket. Meglátása szerint a skandináv vonal, a gyorsabb játék "feküdni fog" a csapatnak. Elmondta, hogy a nyáron érkezett új vezetőedző, a dán Ulrik Kirkely a jól működő dolgokon nem szeretne változtatni a csapatnál, ugyanakkor néhány elképzelést szeretne beépíteni a játékba. Példaként említette a hét a hat elleni játékot és a védekezés néhány elemét.
   
A változások bevezetése a következő hetekben "még ki fog forrni" - emelte ki.
   
Szöllősi-Schatzl Nadine elmondta, hogy a múlt héten Telkiben edzőtáborozott a csapat, ami nagyon jó alkalom volt arra, hogy az új játékosokkal és az edzői stábbal is megismerkedjenek.
   
"Az edzőtáborban elsősorban az erőnlétre fókuszáltunk, és arra, hogy a csapatot összekovácsoljuk. Kemény és fárasztó edzéseink voltak, de volt egy olyan nap is, amit a csapatépítésre szántunk, kenuztunk a Dunakanyarban és egy szabadulószobában is voltunk" - mondta.
   
A BL-szereplésről azt mondta, nem lesz egyszerű dolguk, mert "sok csapat jön felfelé", de minden tőlük telhetőt megtesznek.
   
"Az új játékosok közül vannak, akik még nem szerepeltek a négyes döntőben, ők még jobban ki vannak erre éhezve" - mondta, hozzátéve, hogy a motiváció nagy, ami az edzéseken is meglátszik.
   
Szöllősi-Schatzl beszélt arról is, hogy Kirkely más irányt próbál a csapatba vinni azzal, hogy nem kizárólag a kézilabdára fókuszál, hanem a csapategységre, és arra, hogy egy családdá formája a lányokat. "Azt gondolom, ez tényleg egy kicsit más színt fog vinni a csapatba" - mondta.
   
A magyar válogatott balszélsőt Kari Brattset, Stine Oftedal és Estelle Nze Minko mellett Ulrik Kirkely beválasztotta a csapatkapitányi négyesbe az előző héten. Ezzel kapcsolatban Szöllősi-Schatzl elmondta, nem számított rá, de örül a felkérésnek. Meglátása szerint a csapatkapitányi négyesben Brattset lesz az első, a feladatokat még nem osztották le, ugyanakkor mindent csapatként működve próbálnak majd megoldani.
   
Az előző idényben a bajnokságban arany-, a Magyar Kupában ezüst-, a Bajnokok Ligájában bronzérmes győriek két hete kezdték a nyári felkészülést. Jelenleg újra hazai környezetben edzenek, egy hét múlva pedig Odensébe utaznak edzőtáborozni. Az új szezon előtt öt edzőmérkőzésük lesz, a BL-ben szeptember 10-én, a bajnokságban három nappal később játsszák első meccsüket.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum szeptember 25, 2023, 18:45:48
Eto szépen vásárolgat befele.
Jövőre jönnek:
Kelly Dulfer jobbátlövő - Gros vagy Ryu megy?
és a mai hír hogy Odensétől jön 2 fiatal
Dione Housheer jobbátlövő 3év  így már 4-en lesznek ha senki nem távozik
Bo van Wetering balszélső 3 év  SCHATZL megy?

nah és ha Oftedal téleg megy ki lesz az irányító?

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum szeptember 25, 2023, 19:01:01
Jön Breistöl is  ::) Lesz itt tűzerő kérem! Bruna majd irányít, szerintem azzal a skillel, ami neki van, beállón kívül bármit eljátszik elfogadható szinten. Persze prime Oftedal sosem lesz, de a mostani Oftedalt bármikor hozza ő is.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: Zzz Dátum szeptember 26, 2023, 08:33:24
Idézetet írta: csak1tomi Dátum szeptember 25, 2023, 18:45:48Eto szépen vásárolgat befele.
Jövőre jönnek:
Kelly Dulfer jobbátlövő - Gros vagy Ryu megy?
és a mai hír hogy Odensétől jön 2 fiatal
Dione Housheer jobbátlövő 3év  így már 4-en lesznek ha senki nem távozik
Bo van Wetering balszélső 3 év  SCHATZL megy?

nah és ha Oftedal téleg megy ki lesz az irányító?

Dulfer sosem volt jobbátlövő. Balátlövő vagy irányító (néha még beállóst is játszott), de ő inkább csak védekezésben lesz pályán. Más kérdés, hogy akkor mi lesz Haugsted-tel, aki ugyanaz a karakter és a legjobb 3-as védőjük.
Housheer-t már régóta kerülgették ő nyilván Ryu helyett jön. Schatzl meg a pletykák szerint babázhat majd, a pótlására jön a másik holland csaj.


Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum október 02, 2023, 17:28:26
Szabó Tamás, a klub nemzetközi igazgatója a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a szülési szabadságon lévő norvég balátlövő, Veronica Kristiansen október végén léphet ismét pályára. Honfitársa, a kapus Silje Solberg november végén térhetne vissza a szülési szabadságát követően, ám az ETO számára 18-án zárul az őszi szezon – utána az olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet lesz –, tehát klubszínekben január elején léphet pályára ismét.

Szabó hozzátette, a válogatott balszélső Fodor Csenge a térdsérülése után várhatóan január elején állhat megint a győriek rendelkezésére, így – amennyiben addig nem történik újabb sérülés – akkor lesz ismét teljes a Bajnokok Ligájában szereplő csapat kerete.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 03, 2023, 06:32:39
Keretet hirdetett Golovin Vlagyimir

Kihirdette 18 fős keretét az októberi Eurokupa-mérkőzésekre Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának hétfői beszámolójában a szövetségi kapitány kiemelte: hasonló kerettel vágnak neki az Eurokupa-találkozóknak, mint tavasszal, az Izland elleni vb-selejtezőknek.
   
"Szöllősi-Zácsik Szandra sérülése nagyon komoly veszteség számunkra, rövid és hosszú távon is" - mondta Golovin Vlagyimir a térdműtét miatt hosszú kényszerpihenő elé néző balátlövőről.
   
"Albek Annát a visszatérők oldalán köszönthetjük, jó formában játszik klubcsapatában, bízom benne, hogy ezt a válogatottban is tudja folytatni. A szakmai stábban is történt változás, kapusedzői poszton Tatai Péter csatlakozott hozzánk, Janurik Kinga viszont szintén nem tud velünk lenni, sérülése miatt" - fejtette ki.
   
A keretbe nem került be Planéta Szimonetta és Tomori Zsuzsanna sem.
   
A nemzeti csapat jövő szerdán Debrecenben látja vendégül a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégiát - a találkozóra még kaphatók jegyek -, a második körben, jövő vasárnap pedig az osztrákok vendége lesz Schwechaton.
   
A mezőny negyedik tagja a svájci válogatott. A sorozat további meccseit február végén, március elején, majd április elején rendezik.
   
Az Eurokupában ezúttal azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

A női válogatott kerete:
   
kapusok:

Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
   
jobbszélsők:

Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
   
jobbátlövők:

Albek Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Gloria Buzau, román)
   
irányítók:

Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs Handball), Pál Tamara (Gloria Buzau, román), Vámos Petra (DVSC SCHAEFFLER)
   
beállók:

Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC SCHAEFFLER), Pásztor Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)
   
balátlövők:

Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
   
balszélsők:

Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 04, 2023, 11:25:33
Szerződést bontott Martin Albertsen és a Ferencváros női kézilabdacsapata

A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője, Martin Albertsen kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott a klub és a dán szakember.


A csapat irányítását ideiglenesen az eddigi másodedző, Allan Heine veszi át - számolt be honlapján szerdán a zöld-fehér klub.
   
Albertsen 2002-ben a Viborg HK vezetőedzője lett, bajnokságot, kupát és EHF-kupát nyert a nagy múltú dán együttessel. Ezt követően 2004-ben a német Leipzighez igazolt, amellyel két évvel később elhódította a bajnoki trófeát és a kupát is. 2014 decemberében vette át a német Bietigheim irányítását, és a klubot története első bajnoki címéhez segítette 2017-ben, sőt, ugyancsak ebben az évben EHF-kupa-döntőt is játszhatott, de a Rosztov-Don ellen végül alulmaradt együttesével. 2019-ben is bajnokságot nyert a Bietigheimmel, majd 2020-ban távozott. 2018-tól párhuzamosan betöltötte a svájci szövetségi kapitányi posztot is, a válogatottat 2022-ben története során először kijuttatta az Európa-bajnokságra, illetve ő felelt 2020 óta a svájci kézilabda akadémia munkájáért is. Ezekről a tisztségeiről lemondott, amikor júniusban kinevezték a 15 év után távozó Elek Gábor helyére.
   
Irányításával az FTC-Rail Cargo Hungaria mind a négy bajnokiját megnyerte, a Bajnokok Ligájában azonban az elmúlt idény döntőse három vereséggel és egy döntetlennel mindössze a hetedik, utolsó előtti helyen áll a csoportjában. Kikapott otthon a Metztől (38-25) - ez volt az FTC egyik legsúlyosabb hazai veresége a BL-ben -, a címvédő Vipers Kristiansand (37-26) és a Krim Mercator Ljubljana vendégeként is (32-26), majd otthon döntetlent játszott Korsós Dorina csapatával, a román Rapid Bucurestivel (24-24).

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum október 09, 2023, 23:56:22
nah akkor Ryu marad

Biztossá vált, hogy távozik Győrből az idei évad végén Ana Gros. A kiváló balkezes átlövővel hosszabbítani tervezett a Győri Audi ETO KC, de a játékos otthonában, Szlovéniában képzeli el jövőjét.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 01, 2023, 16:24:47
Biztossá vált: Line Haugsted távozik jövő nyáron Győrből
A klub vezetése úgy döntött, hogy nem újítja meg a dán átlövő nyáron lejáró szerződését.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 13, 2023, 16:05:36
Estelle Nze Minko-val közösen hosszútávú, 3+1 éves szerződést írtunk alá. Marad Győrben.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 16, 2023, 15:32:44
A 25 éves dán irányító, Kristina Jörgensen jövő nyártól a Győrben folytatja pályafutását, három évre írt alá.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum november 17, 2023, 16:35:55
Sandra Toft +3 év Győrben.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum november 29, 2023, 08:03:53
Női kézilabda Eb - Megkezdődött jegyértékesítés a jövő évi tornára

Egy évvel a rajt előtt megkezdődött a jegyértékesítés a női kézilabda Európa-bajnokságra, amelyet Magyarország, Svájc és Ausztria közösen rendez.


A hazai szövetség beszámolója szerint a debreceni Főnix Arénában szereplő magyar válogatott meccseire 18 600 forinttól válthatók meg a csoportkör-bérletek, három versenynapra. Továbbjutás esetén a magyar csapat a középdöntő meccseit is Debrecenben játssza, az erre a szakaszra érvényes bérletek is megvásárolhatók már most, a legolcsóbb kategória 32 000 forintba kerül, amelyért már négy játéknap mérkőzései tekinthetők meg. A cívis városban emellett a B csoport mérkőzéseit is megrendezik, amelyekre már 7800 forinttól elérhetők a jegyek.
   
A napijegyek értékesítése az Európa-bajnokság sorsolása után indul, amelyet április 18-án rendeznek, Bécsben.
   
"Magyarország a női kézilabdázás szempontjából kitüntetett ország, hiszen azon kevés kézilabda-kultúrák közé tartozunk, ahol a női szakág népszerűségben is fölveszi a versenyt a férfival, erre nagyon büszkék vagyunk. Catch the spirit - így szól kontinensverseny jelmondata, és ez is jól jelzi, hogy az a szenvedély, spiritusz, ami körülveszi nálunk a sportágat és ezen belül a női kézilabdát, jelen lesz jövőre az Európa-bajnokságon" - idézte a szövetség honlapja Ilyés Ferenc elnököt.
   
A jövő december 15-ig tartó, a női szakág történetében először 24 csapatos kontinensviadalon a csoportmérkőzések házigazdái Bázel (St. Jakobshalle), Innsbruck (Olympiahalle) és Debrecen (Főnix Aréna) lesznek, mindegyik helyszínen két-két négyes csoport találkozóira kerül sor. A 6-6 csapattal zajló középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne. Az Európa-bajnokság tizenhat játéknapja során hatvanöt meccsből összesen huszonnégy mérkőzést játszanak Magyarországon.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum december 12, 2023, 11:40:46
A Győri Audi ETO KC játékosa, Háfra Noémi elhagyja a montengrói Buducnost gárdáját és Németországban, a szintén Bajnokok Ligájában szereplő Bietigheim csapatában folytatja pályafutását. A felek másfél éves kölcsönszerződésben állapodtak meg.

Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum december 13, 2023, 10:04:23
Idézetet írta: csak1tomi Dátum december 12, 2023, 11:40:46A Győri Audi ETO KC játékosa, Háfra Noémi elhagyja a montengrói Buducnost gárdáját és Németországban, a szintén Bajnokok Ligájában szereplő Bietigheim csapatában folytatja pályafutását. A felek másfél éves kölcsönszerződésben állapodtak meg.


Kicsit ilyen Vadócz Krisztián érzésem van, ő volt az, aki végighaknizta a világot, játszott a világ minden részén  ;D Háfra is bejárja Európát, volt két jó éve, ebből karrierje végéig megél, midig lesz egy lúzer csapat, aki lát benne fantáziát, lehetőséget. Komolyan mondom, irigylem érte, mert jól csinálja! Imádom ezeket a focistákat is, akik fiatalon feltűnnek, van egy jó fél szezonjuk, aztán abból a pár meccsből megélnek még 10-15 évet, mert mindenki arra a pár hónap jó játékra emlészik tőle, közben 10 éve bűnszar, amit a pályára tesz.
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum december 13, 2023, 12:38:36
Idézetet írta: oakland23 Dátum december 13, 2023, 10:04:23Kicsit ilyen Vadócz Krisztián érzésem van, ő volt az, aki végighaknizta a világot, játszott a világ minden részén  ;D Háfra is bejárja Európát, volt két jó éve, ebből karrierje végéig megél, midig lesz egy lúzer csapat, aki lát benne fantáziát, lehetőséget. Komolyan mondom, irigylem érte, mert jól csinálja! Imádom ezeket a focistákat is, akik fiatalon feltűnnek, van egy jó fél szezonjuk, aztán abból a pár meccsből megélnek még 10-15 évet, mert mindenki arra a pár hónap jó játékra emlészik tőle, közben 10 éve bűnszar, amit a pályára tesz.

én nem irigylem mert egy nulla, meg lehet nézni instás képeit meg pl Kristiansen terhesség előtti képeit és aki nem látja a különbséget azt kiröhögöm, ezdeni kelett volna g*ci sokat és fejlődött volna nem pedig teng lengni, Resitad játékát simán másolhatná, csak előre kellene menni nagy sebességgel meg 9ről lőni a bombákat ennyi, ;D  ilyet lenyilatkozni, hogy kiismerték a játékát :DDDDD tiszta vicc
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 20, 2023, 06:13:52
Japánban vagy Debrecenben játszanak a magyarok

Japánban vagy Debrecenben rendezik a női kézilabda olimpiai selejtező magyar érdekeltségű tornáját.


Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a keddi sajtóeseményen elmondta, Svédország és Kamerun nem jelentkezett a rendezésre, az MKSZ pedig debreceni helyszínnel, a Főnix Arénával pályázott. A nemzetközi szövetség várhatóan néhány napon belül, még ezen a héten nyilvánosságra hozza a döntését.
   
A tornára március 14-17-én kerül sor, az első két helyezett jut ki a jövő nyári, párizsi olimpiára.
   
Az MKSZ a férfi olimpiai selejtező megrendezésére is jelentkezett, ott a helyszín és az ellenfelek a januári Európa-bajnokság után derülnek ki.
   
Az MKSZ az év legjobb kézilabdázójának a keddi elnökségi ülésen Böde-Bíró Blankát, a Ferencváros kapusát és Rosta Miklóst, a Dinamo Bucuresti beállóját választotta. Az utánpótláskorúak közül Simon Petra, a Ferencváros irányítója és Ilic Zoran, a HSV Hamburg jobbátlövője lett a legjobb.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum december 20, 2023, 17:56:58
Silje Solberg az idény végén távozik Győrből.


Domagoj Duvnjak - Golden Dreams
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: oakland23 Dátum december 21, 2023, 16:51:28
Idézetet írta: csak1tomi Dátum december 20, 2023, 17:56:58Silje Solberg az idény végén távozik Győrből.

Jön Sako a helyére, hogy még színesebb legyen a csapat (játéka).
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 23, 2023, 06:48:31
Máthé Dominik nyártól a Kielcénél folytatja

Máthé Dominik válogatott jobbátlövő nyártól a Kielce férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását.


Novemberben derült ki, hogy Máthé távozik a Paris Saint-Germaintől, ahová tavaly nyáron igazolt. A 24 éves játékos leigazolását a lengyel klub az X-en (korábbi Twitter) jelentette be egy videóban, amelyben a Mikulásnak öltözött kézilabdázó felfedi kilétét.

Máthé 2027-ig tartó szerződést írt alá az elmúlt két idényben Bajnokok Ligája-döntős klubbal.
   
"Azt hiszem, nem kell indokolnom, miért jöttem ide. A Kielce egy nagyszerű klub, ahol lenyűgöző a hangulat, másrészt nagyszerű lehetőség számomra, hogy együtt dolgozhatok Talent Dujshebaevvel, a világ egyik legjobb edzőjével. Felhívott, és vázolta elképzeléseit a csapatban betöltendő szerepemről" - nyilatkozta a Kielce honlapján a 39-szeres válogatott átlövő.
   
Hozzátette, hamarosan elkezd lengyelül tanulni, majd megjegyezte, hogy jól ismeri a lengyel bajnoki címvédő által is alkalmazott spanyol játékrendszert, hiszen jelenlegi klubcsapata és a magyar válogatott is azt használja.
   
"Kiváló és tapasztalt játékosok vannak itt, akik biztosan segítenek megtalálni a helyemet a csapatban. Alex Dujshebaev a világ egyik legjobb jobbátlövője, sokszor nézem őt a klubcsapatában és a válogatottban is. Rajongok a játékáért és nagyon örülök, hogy csapattársak leszünk" - mondta.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 23, 2023, 06:50:36
Női kézilabda olimpiai selejtező - Debrecenben játszanak a magyarok

A magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben játssza olimpiai selejtezőtornáját tavasszal.


A magyar szövetség (MKSZ) már a keddi sajtóeseményén közölte, hogy a riválisok közül Svédország és Kamerun nem jelentkezett a rendezésre, így Japánban vagy Magyarországon rendezik a tornát. A nemzetközi szövetség (IHF) pénteken bejelentett döntése alapján a Főnix Arénában kerül sor a viadalra április 11-14. között, a kvartett első két helyezettje váltja meg repülőjegyét a párizsi ötkarikás játékokra.
   
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese azzal harcolta ki a szereplés jogát, hogy tizedik helyen végzett a vasárnap zárult dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságon, ezzel megkaparintotta az utolsó, még kvalifikációs tornán való szereplést érő pozíciót.
   
"Természetesen nagyon örülünk, hogy a magyar csapat hazai pályán léphet pályára az olimpiáért, köszönet érte egyrészt a válogatottnak, hogy kiharcolta a lehetőséget a világbajnokságon, másrészt pedig kollégáimnak a pályázat benyújtásáért és a sikeres lobbitevékenységért" - idézte az MKSZ weboldala Ilyés Ferencet. Az elnök felidézte: 2021 márciusában a Covid-járvány miatt nézők nélkül, zárt kapuk mögött kellett játszania a csapatnak a selejtezőben.
   
"Nagyon remélem, hogy a válogatott ezúttal sok ezer magyar szurkoló előtt is sikerrel veszi az akadályt. Tudjuk jól, hogy a kijutás kivívása nem lesz egyszerű, a legfontosabb most a megfeszített munka és az összefogás mindenki részéről!" - fűzte hozzá.
   
Az olimpiai selejtezőtornák beosztása:
   
1. torna (Debrecen):

Svédország, MAGYARORSZÁG, Kamerun, Japán
   
2. torna (Torrevieja):

Hollandia, Csehország, Argentína, Spanyolország
     
3. torna (Neu-Ulm):

Németország, Montenegró, Szlovénia, Paraguay

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum december 31, 2023, 16:42:26
ez se gyenge

(https://www.fradi.hu/upload/1240x0/k/7c/vbauj.png) (https://www.fradi.hu/upload/1240x0/k/7c/vbauj.png)

 2024 nyarától az olimpiai bajnok Darja Dmitrijeva, az egyaránt világbajnok Laura Glauser és Orlane Kanor, valamint Valerija Maszlova is a Fradit erősíti!
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum december 31, 2023, 17:11:44
Idézetet írta: csak1tomi Dátum december 31, 2023, 16:42:26ez se gyenge

(https://www.fradi.hu/upload/1240x0/k/7c/vbauj.png) (https://www.fradi.hu/upload/1240x0/k/7c/vbauj.png)

 2024 nyarától az olimpiai bajnok Darja Dmitrijeva, az egyaránt világbajnok Laura Glauser és Orlane Kanor, valamint Valerija Maszlova is a Fradit erősíti!

Magyarul elengedik Kukely kezet, akit nagy dirrel durral leigazoltak tavaly elott.
Aztan Simon is 15perceket fog jatszani, abban a korban ahol fokent jatszani kene tetmeccseken.

A magyar valogatott szempontjabol ez egy ujabb tordofes
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum január 05, 2024, 11:49:14
A nyártól jobbátlövő poszton a korábban bejelentett Dione Housheer mellett Ryu Eun Hee szerepel a csapatban.
Biztossá vált az is, hogy három játékos nyáron elhagyja majd klubunkat és máshol folytatja pályafutását.
Yvette Broch a szezon végén befejezi aktív sportolói pályafutását.
Biztossá vált, hogy a szezon végén Szöllősi-Schatzl Nadine is elhagyja klubunkat. A szélső lejáró szerződését nem hosszabbította meg a klubvezetés, aki így távozik nyáron csapatunkból.
A klubvezetés úgy döntött, hogy kapus poszton visszatér a hagyományos, két kapusos rendszerhez, ami azt jelentette, hogy a jövő évi keretben Sandra Toft és Hatadou Sako mellett nem maradt hely Rinka Duijndam számára.

https://www.gyorietokc.hu/ (https://www.gyorietokc.hu/hu/hirek/hir/8174?fbclid=IwAR1rnAieTxWV1ZasI-pDfcPP4_DOetrFglghri4TCrTe5JIZTZcQGRGSiOg)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum január 06, 2024, 09:24:35
mai és holnapi meccsek a tv-ben

(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/417491583_770157508489511_4166891941196413727_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=CMM6Ew6OBScAX8ISh56&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCLUjdUXK5EKLbZofB76UviHUEa8RiwlxUOv-uJw1_wTQ&oe=659CC317) (https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/417491583_770157508489511_4166891941196413727_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=CMM6Ew6OBScAX8ISh56&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCLUjdUXK5EKLbZofB76UviHUEa8RiwlxUOv-uJw1_wTQ&oe=659CC317)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum január 07, 2024, 20:51:52
A DVSC SCHAEFFLER válogatott irányítójának szerződésében szerepel, hogy adott összegért, BL-ben szereplő csapat kivásárolhatja őt a 2025-ig érvényes kontraktus lejárta előtt. Ezzel a lehetőséggel élt a francia bajnok, így júliustól a Metz játékosa lesz Vámos Petra.

https://dvsckezilabda.hu/hirek/vamos-petrat-kivasarolja-a-metz/ (https://dvsckezilabda.hu/hirek/vamos-petrat-kivasarolja-a-metz/)
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum január 07, 2024, 22:01:26
Nem tudom mi tortenhetett hogy egyre tobb a legios. De mindenkeppen udvozito.

A kenyelmes es penzben jo magyar eletet sorra hagyjak itt a valogatott jatekosok.

A vegen meg lesz a valogatottbol valami. Persze ez meg igy is evek..
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: csak1tomi Dátum január 26, 2024, 14:24:52
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/422934750_852596430211659_8355797940581343005_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=ScspWamPMnYAX_MCjRh&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCjmzOJC0DLknz7QK0T4aZJNN9HUkXu9fxZp8qpduD85w&oe=65C57360)


byby Oftedal  :'(  :'(
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: curpy82 Dátum január 27, 2024, 18:53:03
Meglepően jók voltunk az EB-n, de megkaptuk pont a legcumisabb csoportot az olimpiáért.

https://m.nemzetisport.hu/kezilabda/2024/01/megvannak-a-magyar-ferfi-kezilabda-valogatott-ellenfelei-az-olimpiai-selejtezotornan
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 30, 2024, 18:16:35
Kézilabda olimpiai selejtezők - Elkészült a menetrend

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elkészítette a férfi és női olimpiai selejtezők menetrendjét.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a női válogatott Debrecenben sorrendben Kamerunnal, Svédországgal és Japánnal mérkőzik, míg a férfi válogatott elsőként Tunéziával, majd Norvégiával és Portugáliával játszik. Utóbbi torna helyszíne egyelőre még nem ismert, az IHF várhatóan napokon belül dönt, Magyarország is ott van a pályázók között.
   
A csoportok első két-két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára. A jelenlegi selejtezőrendszer bevezetése (2008) óta először fordul elő, hogy mind a magyar férfi, mind a női válogatott kivívta a selejtezőn való szereplés jogát.
   
A magyarországi selejtező jegyértékesítése a pontos mérkőzésprogram véglegesítését és a résztvevő csapatokkal történő egyeztetések lezárását követően indul. 

Női olimpiai selejtező, 1. csoport, Debrecen:
   
április 11., csütörtök:

Svédország-Japán
Magyarország-Kamerun
   
április 12., péntek vagy április 13., szombat:

Japán-Kamerun
Svédország-Magyarország
   
április 14., vasárnap:

Kamerun-Svédország
Magyarország-Japán

férfi olimpiai selejtező, 3. csoport:
   
március 14., csütörtök:

Norvégia-Portugália
Magyarország-Tunézia
   
március 15., péntek vagy március 16., szombat:

Portugália-Tunézia
Norvégia-Magyarország
   
március 17., vasárnap:

Tunézia-Norvégia
Magyarország-Portugália

A pontos mérkőzésnapokról, a napokon belüli sorrendről és a kezdési időpontokról később születik döntés.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum február 06, 2024, 05:35:34
Női kézilabda MK - Győr-Debrecen és Mosonmagyaróvár-Ferencváros elődöntő lesz

A Győri Audi ETO KC a DVSC Schaefflerrel, a Motherson Mosonmagyaróvári KC pedig a címvédő FTC-Rail Cargo Hungariával találkozik a négy között a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa márciusi négyes döntőjében.


A március 9-10-én Tatabányán sorra kerülő négyes döntő első napjának párosításai az M4 Sporton tartott hétfői sorsolásán derültek ki. Az, hogy melyik elődöntőt rendezik majd elsőként, a csapatok és a televízió egyeztetése után dől el.
     
Szabó Tamás, a Győr nemzetközi és kommunikációs igazgatója leszögezte: a célok világosan le lettek fektetve, szeretnék az MK-elsőséget elhódítani. Kiemelte, komoly az elődöntős mezőny, mivel a bajnokság első négy helyezettje van ott, a rivális Debrecen pedig - amellyel azonos Bajnokok Ligája-csoportban vannak - jól teljesít az idényben.
   
Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: remélik, hogy egyre többször át tudják majd lépni a saját árnyékukat és az idénybeli három hátralevő találkozón sikerül a Győr fölé kerekedniük.
   
Paál László, az FTC kézilabda szakosztályának vezetője kiemelte, szeretnénk megvédeni címüket a Magyar Kupában, ám ehhez rendkívül erős mezőnyben kell diadalmaskodniuk.
   
"Itt majdnem mindegy volt, hogy ki kit kap ellenfélnek" - fogalmazott.
   
Szász-Fejér István mosonmagyaróvári klubigazgató szerint a város számára sporttörténelmi esemény, hogy a klub ott lesz a négy között, így nagy várakozással tekintenek a négyes döntő elé.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum február 06, 2024, 05:37:23
Szöllősi-Schatzl Nadine Budaörsön folytatja

Szöllősi-Schatzl Nadine válogatott kézilabdázó a Moyra Budaörsnél folytatja pályafutását.


A 30 esztendős balszélső hétfőn az M4 Sport Kézilabda magazin című műsorában jelentette be, hogy két évre aláírt a tabella ötödik helyén álló együtteshez. Szöllősi-Schatzl elmondta, nyáron lejár a szerződése a Győrnél és "az élet úgy hozta", hogy váltania kell.
   
"Közel tíz év Bajnokok Ligája-tapasztalattal a hátam mögött izgatottan várom ezt az új fejezetet. Fiatalos, lendületes, ambiciózus együttest kerestem, ahol új lendületet hozhatok a játékommal. Kívülről mindig is szimpatikus volt a budaörsi építkezés" - emelte ki a játékos. Hozzátette, hogy mások lesznek a céljai, de továbbra is a maximumot várja el magától, valamint szeretné "átragasztani" mentalitását és akaraterejét csapattársaira is.
   
Szöllősi-Schatzl ötszörös magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, Bajnokok Ligája ezüst- és bronzérmes, valamint a 2016-os Európa-bajnokság óta a magyar válogatott oszlopos tagja, 2019-ben az év kézilabdázójának választották.

forrás: MTI
Cím: Re:Kézilabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum február 21, 2024, 06:28:36
Férfi kézilabda Európa-kupa - Szlovák ellenfelet kapott a Ferencváros

A Ferencváros a szlovák Tatran Presov csapatával találkozik a férfi kézilabda Európa-kupa negyeddöntőjében.


A keddi, bécsi sorsoláson elhangzott, hogy a párharc első mérkőzésére március 23-án vagy 24-én kerül sor a népligeti Elek Gyula Arénában, a visszavágót pedig egy héttel később játsszák Eperjesen.
   
Továbbjutás esetén az FTC-Green Collect a görög Olimpiakosz SFP és a szlovén MRK Krka párharcának győztesével találkozik a harmadik számú európai kupasorozat áprilisi elődöntőjében.

forrás: MTI