A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában




Ennyit a pfizer hatékonyságáról:

Még egyszer: AZ OLTÁS NEM A BETEGSÉG ELLEN, HANEM A KÓRHÁZBA KERÜLÉS ÉS A HALÁL ELLEN VÉD.

Izraelben napi kétszázezer is lehetett kedden az új fertőzöttek valódi száma Nachman Ash professzor, egészségügyi minisztériumi igazgató szerint a koronavírus-járvány ötödik, omikron vírusváltozat okozta hullámának csúcsidőszakában – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

Az MTI szerint a kedden teszteltek körében 71 593 koronavírus-hordozót azonosítottak Izraelben. Ez a legnagyobb napi fertőzésszám a járvány közel két évvel ezelőtti kezdete óta, de Ash professzor szerint a valódi szám ennek a két-háromszorosa lehet, elérheti a kétszázezret is a jelentős arányú tünetmentes esetek okán.

A minisztérium vasárnap óta nem közli a friss járványügyi adatokat a számítógépes rendszer hibája miatt, ugyanis az adatbázisok kialakításakor nem számítottak ilyen nagy számokra, és át kell alakítani a számítógépes rendszert feldolgozásuk és nyilvánossá tételük érdekében.

A fertőzöttek rendkívül nagy napi száma ellenére jelenleg csak 526 súlyos Covid-beteget ápolnak az izraeli kórházakban. Eran Szegál professzor, a Weizman Tudományos Intézet biológus és statisztikus szakembere úgy nyilatkozott a katonai rádióban szerdán, hogy a súlyos esetek maximális száma ezer körül maradhat, várhatóan kisebb lesz az előző, delta hullám idején mért 1200-nál.

Az egészségügyi minisztérium és a kormány között megbeszélések indultak a zöld címke rendszerének megszüntetéséről. Az omikron ugyanis tömegesen megfertőzi az oltottakat is, és ezért nincs értelme, hogy csak az oltottak és a frissen teszteltek látogathassák a nem létszükségleti cikkeket vagy gyógyszereket árusító boltokat, a vendéglőket és a nyilvános rendezvényeket, vagyis a jelenleg zöld címkével megjelölt helyeket.

A Walla hírportál értesülése szerint az iskolákban még januárban új rendszert vezetnek be, amely megszünteti a számukra jelenleg előírt házi karantént, abban az esetben is, ha valamelyik diákról kiderül, hogy fertőzött. A szakemberek szerint a karanténok súlyos terhet jelentenek szüleik és már az izraeli gazdaság számára is. A jövőben a gyerekek heti háromszori tesztelésével próbálják majd megakadályozni a járvány terjedését, és elősegíteni a fertőzöttek elkülönítését.

A The Times of Israel című, angol nyelvű hírportál úgy tudja, hogy jövő héten megkezdik 25-30 millió gyorsteszt kiosztását a kisiskolásoknak, a felsőoktatásban tanuló diákoknak és a rászoruló családoknak.

Idézethttps://liner.hu/pfizer-vakcina-kozepszer-izrael/

Hétfő reggel én is úgy ébredtem, hogy K. Katalin d............. a vakcináját.
Egyébként meg csak egy sértett pöcs. (tökre mint a Medgyessy P.)



Bármilyen szutyok honlap hírleveléről 2 kattintás a leiratkozás*, de ugyanezért a Kormányzati Tájékoztató Központnak e-mailt kell írni. Megtettem.


* Van, ahol mindössze egy kattintás elegendő, ugyanis most a minta kedvéért leiratkoztam 5 különböző hírlevélről.

Ha nekem szólt utóbbi írásod @Alk, akkor megnyugtatlak. Semmiféle szutyok honlapra nem vagyok feliratkozva, hanem a kapu.hu hírportált olvasom. Ott vannak a hírek, és azok irányítanak különböző portálokra. ;)

Én regisztráltam még anno az eesztre vagy valahova máshova az oltás miatt, és azóta kapom a hírleveleket. Erről szerettem volna most leiratkozni, ami a vártnál, megszokottnál körülményesebb volt. Nem a te hozzászólásodra reagáltam, s azt amúgy sem így tenném.

SBO tiszta szerencsejáték ha sokan vannak szívás ha nem akkor még okés is lehet. Most azért gépelek 10 újjal mert szerencsém volt októberben, hogy megyeszékhely jól felszerelt kórházában traumatológus sebész volt ügyeletben és nem volt más friss/súlyosabb eset előttem. A röntgenesek kivételével csak jót mondhatok mindenkiről. A kötözések már más tészta ott volt utálom az egész világot baszatlan picsa meg az ellenkezője is egy szakorvos aki nővérek munkáját csinálta. Nem olyan ügyesen de próbálkozott.

Idézetet írta: Alk Dátum január 20, 2022, 18:46:26Én regisztráltam még anno az eesztre vagy valahova máshova az oltás miatt, és azóta kapom a hírleveleket. Erről szerettem volna most leiratkozni, ami a vártnál, megszokottnál körülményesebb volt. Nem a te hozzászólásodra reagáltam, s azt amúgy sem így tenném.

Igen, ezt tudom én is. Már sok embertől hallottam. Aki nem "akciós" oltásra megy, hanem regisztrál, azt folyamatosan bombázzák e-mailekkel.



Ti hogy érzitek? Szerintem megszoktuk a Covid jelenlétét, vannak még oltás, nem oltás viták, de leginkább csak beletörődtünk, hogy van ez a betegség. Tetőzik a járvány, de már nincs akkora hírértéke, mint a kezdetekben. Hiába a sok halott, mellékhatás, egyszerűen megszoktuk, hogy van a Covid, és nem úgy kezeljük, mint az elején.

IdézetTi hogy érzitek? Szerintem megszoktuk a Covid jelenlétét, vannak még oltás, nem oltás viták, de leginkább csak beletörődtünk, hogy van ez a betegség. Tetőzik a járvány, de már nincs akkora hírértéke, mint a kezdetekben. Hiába a sok halott, mellékhatás, egyszerűen megszoktuk, hogy van a Covid, és nem úgy kezeljük, mint az elején.

Az elején mindenki bepánikolt,itt a világvége!!!! mindenki felvásárolta a budi papírt és a lisztet, mindenki maradjon otthon és iskola off, nyugdíjas idősáv stb. aztán volt naponta 50-60 fertőzött meg hetente 2-3 halott. most meg napi 20000 új fertőzött és ez már természetes, semmi probléma   :o meg még emlékszem 2020 februárjában mikor arról beszéltek a nagy szakértők hogy nem lesz világjárvány... gondolom aki elkapja az majd eldönti hogy továbbadja vagy megtartja magának  ;D

Szerinem is eléggé megszoktuk a covid jelenlétét. Most ahogyan hallom az iskolákban, óvodákban fejti ki talán a legerősebben a negatív hatását. Ismerősöm általános iskolás gyermeke nagyon rövid idő alatt háromszor is karanténban volt valamelyik pozitív osztálytársa miatt. Az otthoni oktatás sem volt egy főnyeremény, de most teljesen szaggatottá vált egy osztály élete; így pedig elég nehéz lehet a tanulásra koncentrálni a gyerekeknek; arról már nem is beszélve, hogy a szülők hogyan oldják meg munka mellett ezeket a váratlan felügyeleteket stb.. Szóval ilyen szempontból most nagyon nehéz.