Függő vagy?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerinted nálad függőség a sportfogadás?

Igen
36 (58.1%)
Nem
26 (41.9%)

Összes szavazó: 59

Sportfogadás, mint függőség

Szerinted pusztán hobbiból fogadsz? Esetleg a pénz motivál? Te nem is vagy függő! Vagy mégis?

Írd le a véleményed!

Kíváncsi vagyok az eredményre.

Aki egy ilyen fórumra bejár, az 90%, hogy függő. De nem ez lesz az eredmény... :cya:

Nemre szavaztam, de egy pár éve erősen függő voltam. Nagyon nehéz hosszú távon 'okosan csinálni' a sportfogadást; azt hiszem ezzel mindenki egyetért.

Aki tobb mint 25 eve sportfogad az mar nem tagadhatja fuggo. Tudok egy ket hetig kikapcsolni, tudok papiron penz nelkul mukodni, de akarhogy nezem - ez fuggoseg :)

Vannak szerencsejáték függőség-tesztek a neten.
Régebben időnként őszintén kitöltöttem ilyeneket, ez alapján orvosi értelemben nem vagyok az.   ;D

A net- és fórumfüggőség inkább jellemző...

Szeretek szellemi munkával egyedi módon pénzt keresni, egyszerűen játszani, illetve versenyezni magammal és másokkal.
Ez mind akkor gáz, ha szar lesz tőle a közérzeted vagy elhanyagolod a környezetedben élőket.
Na meg ha eladósodsz közben.   :P



En fuggo vagyok , " Fórumon eltöltött összes idő: 64 nap, 8 óra és 17 perc. " itt a bizonyitek .  :redchug:

Szerintem erre nehéz egzakt választ adni.
Mivel az emberek nehezen ismerik be a hibákat illetve nem is biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti a függőséget. Attól függ, hogy mit definiálunk annak.
Én úgy gondolom, hogy aki naponta csak egy pohár bort/whiskeyt/sört megiszik az alkoholista. Persze az alkoholizmusnak is vannak fokozatai.
Véleményem szerint a sportfogadásnak, mint függőségnek is vannak fokozatai.

Egy kis rövid élet út...
Tizenéves koromban napi szinten útba ejtettem a lottózót, ahol eltöltöttem fél, egy órát. Többségében minden nap fogadást is helyeztem el, addig kerestem, amíg bemagyaráztam, hogy igen na ez lesz a jó. Kevés stratégiával, szaktudással művelve ezt a folyamatot.
Ha ezt megnézzük, akkor ebben az esetben beszélhetek függőségről, mivel amikor más városban voltam, akkor is kerestem egy lottózót, ahova benézhetek.

Középiskola vége felé illetve az egy egyetem alatt igazán sokat foglalkoztam virtuálisan a fogadással, jóval többet, mint kellett volna, napi 2-3 órákat is. Hétvégén még többet.
Csak úgy végig pörgettem a betet vagy más oldalt, mintha ma csak többen facebook-ot pörgetik.

Az egyetem vége felé és munkába állás után már ez a szám jóval csökkent, kerestem azokat a lehetőséget, amikor "nem kézzel" kell keresni a tippeket és a stratégiámba beleillenek. Programot írni, speciális weboldalt keresni, ami az igényemet kiszolgálja, interface hozzáféréseket vásárolni, amire saját ízlésem szerint alakítom a kiválasztási rendszert.

Jelenleg is majdnem napi szinten foglalkozom a fogadással, viszont már nem olyan szinten, mint régebben.
Meg van a saját stratégiám, kiválasztási rendszerem. Azt reggel lefuttatnom és megnézem mi felel meg az adott napon, ha van megfelelő megfogadom. Benézek ide a fórumra és megyek tovább.
Tehát valamennyire még mindig szerves része az életemnek, viszont már nem olyan mértékben, mint régebben.

Szerintem nagyban függ a függőség kialakulása az intelligencia szinttől, az aktuális élet színvonalól és/vagy elvárt élet színvonaltól. És persze könnyebb több pénzből több pénzt csinálni. De statisztikailag egyenlő a két fogadó, aki az 1.5 odds-on 1000 vagy 1 milliót tesz meg, csak az egyiknek nagyobb a vagyona, amit erre tud fordítani.

Összességében úgy gondolom, hogy sokkal célszerűbb lenne az ilyen kérdéseket tovább bontani és egyes szinteket külön kezelni. Mert így a kérdésnek semmi értelme, ha nincsenek viszonyítási szempontok.
Ezek lehetnek akár objektívek vagy szubjektívek.
Objektív tény arra gondolok, hogy naponta foglalkozol vele, naponta fogadsz akkor függő vagy.
Szubjektív, hogy ha vesztesz akkor 10-ből mennyire éled meg ezt rosszul. Hiszen ez változó, az élethelyzettől, az iskolai és munkahelyi körülményektől. Erre egy példa. Amikor sikerült egy nehéz matek vizsga, de a tippek elmentek, akkor is boldog voltam. Míg mondjuk lehet, hogy nehezebben éltem volna meg, ha egyik sem sikerül.

Üdv.:

Meg a profikat is külön kell kezelni, akik ebből élnek. Mert akkor ennyi erővel egy pék is függő, vagy egy hegesztő.

A függőségek általános ismertetőjegye a sóvárgás. Ha ez fennáll, akkor beszélhetünk függőségről. Amennyiben ez a sóvárgás 100%-ban kontrollálva van, azaz képesek vagyunk absztinensek lenni, még úgymond rendben van a dolog. E fölött viszont már komolyabb figyelmet szentelnék neki, nehogy nagyobb gond legyen a későbbiekben.

Nem vagyok függő de szeretnék függő lenni és ha megszedtem magam a függőségből akkor utána élvezném a boldog függetlenséget.  ;D

Idézetet írta: sleve Dátum január 01, 2021, 21:50:34
Nem vagyok függő de szeretnék függő lenni és ha megszedtem magam a függőségből akkor utána élvezném a boldog függetlenséget.  ;D


Keveseket érint, de  nagy kérdés: Miután megszedted  magad már nem leszel függő? 10-ből 9 azt mondja akkor már nem.  ;D  Lehet, hogy akkor eddig sem volt függő!? Nem ugyanaz fog menni mint eddig, csak nagy téttel? Hol a vége? Van vége?

Fuggoseg az fuggoseg. Nincs on- off gomb rajta, nem fugg se attol mennyit nyertel, es sajnos attol se, mennyit veszitettel...

hááát gyerekek, drága barátaim:

Mindenki függ...
https://www.youtube.com/watch?v=9EUa5Kgt8Nc

A függőség nem para ha...:
- nem megy rá a gatyád
- nem mennek rá az emberi kapcsolataid: család, barátok, stb..
- nem sodor bűnözésbe
- nem ártasz vele senkinek
- ha nem építi le az egészséged - fizikailag, mentálisan.

NO PARA

Idézetet írta: bitang Dátum január 02, 2021, 11:09:52

Keveseket érint, de  nagy kérdés: Miután megszedted  magad már nem leszel függő? 10-ből 9 azt mondja akkor már nem.  ;D  Lehet, hogy akkor eddig sem volt függő!? Nem ugyanaz fog menni mint eddig, csak nagy téttel? Hol a vége? Van vége?

Miután megszedtem magam a hobbijaimnak élek és nem lesz időm a fogadásra.  :great:

Sokmindent kipróbáltam már hogy hosszútávon hogy lehetne a legjobb, de nem jöttem rá, 4-5 éve hogy csinálom de a  kontrollt még nem vesztettem el, megtudtam állni bárhol is tartottam, sokszor jobb pihenőt tartani mert átgondoltabban lehet utána válogatni elemezni a meccseket, én már vagy 3 hónapja nem raktam meccset