Döntő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerinted ki a Nagymenő a felsoroltak közül?

zsivany20
21 (27.3%)
Szigo
18 (23.4%)
oakland23
38 (49.4%)

Összes szavazó: 73

Szavazás lezárva: december 19, 2021, 09:24:25

Apró érdekesség, hogy az egyik jelöltnek már majdnem annyi szavazata van, mint egy tipp a tippjátékban.

Meglehetősen csendes telik a döntő, ezért leírom a paprikás krumpli receptjét.

Hozzávalók:

- 1 kg burgonya (krumpli)
- 15 dkg kolbász (jó minőségű szárazkolbász)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika (őrölt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)

A megtisztított krumplit felkockázzuk, és a hagymát is apróra felvágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beledobjuk a krumplit, a kolbászkarikákat, az apróra kockázott fokhagymát, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre. Jól átforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük.


A szavazatom Oak kollégáé. Visszanézve tizenéves bejegyzéseket, ő már akkor jól tolta, amikor mi még "kispöcörők" voltunk. :D

Nagymenős téma kriptacsendben, szóval beszéljünk Khavarsh Karapetyanről, akit gyermekkorában egy csapat huligán összevert, majd nehéz követ kötöttek a nyakába, és vízbe dobták. Szerencsére a kő nem volt elég nehéz, így felszínre tudott vergődni, de a történtek miatt úszóleckéket vett, és kiderült, remek adottságai vannak a búvárkodáshoz.

Feláldozta karrierjét világbajnokként, hogy megmentsen 20 embert! Olvasd tovább

Pörgessük fel a játékot:

AKI RÁM SZAVAZ ÉS MEGNYEREM A DÍJAT, AZOK KÖZÖTT KISORSOLOK EGY 5000 FORINT ÉRTÉKŰ, ÁLTALA ÖSSZEÁLLÍTOTT TIPPMIX-SZELVÉNYT!

részvételi feltételek:

1. Szavazz rám!
2. A játék feltétele: megnyerem a Nagymenő-díjat!
3. Írj egy privát üzenetet nekem azzal a szöveggel: "Szia Szigo! Rád szavaztam!"
4. A nekem visszajelző személyek között kisorsolok egy 5000 Ft értékű, nyertes által kiválasztott tippmix-szelvényt!
5. Ahhoz, hogy átvedd a nyereményed, igazolni szükséges, hogy rám szavaztál (screenshot, amelyen látszik, hogy rám szavaztál, privát üzenetben vagy emailen is átküldhető, egyéb módon is megbeszélhető az igazolás)
6. Amennyiben te nyertél a sorsoláson, felveszem veled a kapcsolatot, és kihirdetem a nyertes személyt a fórumban.
7. Átküldöd a tippmix-szelvényed, én pedig megjátszom 5000 forinttal. Feléd igazolom a játékba küldést.
8. Ha nyertes, skrillen vagy bankszámlára utalással küldöm neked a nyereményt!

Felpörgetted, legalábbis engem biztosan ;D

Latzka vagyok, lehet kicsit különc vagy nem tudom, de ezzel eldőlt, hogy a szavazatom @oakland23-hoz vándorol :)

#35 december 18, 2021, 16:47:35, Szigo
Idézetet írta: Latzka Dátum december 18, 2021, 16:33:25
Felpörgetted, legalábbis engem biztosan ;D

Latzka vagyok, lehet kicsit különc vagy nem tudom, de ezzel eldőlt, hogy a szavazatom @oakland23-hoz vándorol :)

Soha nem a te szavazatod miatt találtam ki, és nem is téged akartalak felpörgetni. Az már rég eldőlt... :P

Idézetet írta: Szigo Dátum december 18, 2021, 16:44:15
Soha nem a te szavazatod miatt találtam ki, és nem is téged akartalak felpörgetni. Az már rég eldőlt... :P
Na de velem  nem számoltál.A szavazatomat rád tettem.

Idézetet írta: Szigo Dátum december 18, 2021, 16:44:15
Soha nem a te szavazatod miatt találtam ki, és nem is téged akartalak felpörgetni. Az már rég eldőlt... :P

Igazad van! A te irántad érzett nagy tiszteletem, hogy egészen szombatig vártam a voksom leadásával, de legbelül már a játék legelején meghoztam a döntésemet :)

Azért jó kis ajánlat Szigótól, sokkal több esélyetek lehet nála nyerni 5000-et sorsolással, mint az elődöntős tippjátékban mondjuk. Ezzel kellett volna nyitnod a hetet Mester!

Ezek amúgy nem @Latzka úr napjai, többször is megtalálták. :) De keleti blokkos, állja a sarat!

Szerintem egyetek almát!

https://www.youtube.com/watch?v=ULT2VAqdZJ4

Beszéd az eredményhirdetés előtt:

A szavazás fővédnökeként a kezdeti mozgolódás nagyon tetszett, jó volt látni, ahogy kicsit megmozdul mindenki, előkerülnek régi ismerősök. Aztán minden elődöntőben született egy-egy remek érvelés, az első @zsivany20 és @Sound révén, talán az első kör volt a legélvezetesebb, aztán a második körben a semmiből jött nagyjából @Assassin hosszabb hozzászólása, elgondolkodtató és tanulságos volt.

A harmadik kör egy sajnálatos visszalépéssel kezdődött, Várda családi tragédia miatt kikerült, nem szeretem a részvétem kifejezést, mert közel sem érezhetem azt az űrt, szomorúságot, amit ők, az élet időnként piszok igazságtalan, hogy 90 éves milliárdos vígan szivarozik, egy fiatal anyuka meg elmegy. Hiába elcsépelt, éljünk mindig úgy, mintha bármikor vége lehetne. A harmadik körben @flamman pirított oda, és kavarta fel az esélyeket, majd @Irtis adott nagyon jó tanácsokat.

Voltak remek pillanatai az SPF Nagymenő szavazásnak, kiváló gondolatokkal, sajnos a döntőre teljesen ellaposodott a dolog, de azt gondolom megérte belevágni, köszönöm a szavazatokat, kampányokat és hogy részt vettetek ebben az egészben :)


SPF Nagymenő nyertese: @oakland23

zsivany20: 21 szavazat
Szigo: 18 szavazat
oakland23: 38 szavazat

Gratula a győzelemhez! :beerchug:

Így alakult a szavazás:

Az elején fej-fej mellett, de elhúzott zsivány és oak, volt például 10-10 az állás, miközben az első szavazatot Szigo adta le, önmagára. Ezt onnan tudom, mert láttam a topikban a szavazat megnyitásakor és az akkor jött az első voks :) Egy ponton aztán meglódult oak, és onnantól kezdve már nem tudták beérni, Szigo még feljött zsiványra egyszer, de az utolsó voksok zsiványra jöttek, így ő lett a második.

:cya:

Sziasztok

Egy kis szubjektívat szeretnék írni a Nagymenő játékhoz. Nagyon örömteli szerintem a kezdeményezés, ami egy igazi szimpátiaszavazás úgy, hogy a fórumozók szerintem a fizikai térben egyáltalán nem találkoztak soha, mégis összeköti őket az Org, és a sportfogadás szeretete. Nagyon érdekes látni, hogy az voksok alapban nem a realitás szerint, hanem az emóciók előtérbe kerülésével dőltek végül el. Szerintem ez is jól megmutatja, hogy minden szavazás érzelmi alapon dől el elsősorban. Azaz látható, hogy nem a résztvevő adatlapján szereplő ROI, vagy az éves találati mutatók, vagy a havi/heti statisztikák alapján döntöttek az emberek – azaz nem a ,,sikeres" pluszos, vagy ahhoz közeli emberkék kerültek ,,Döntőbe" (talán egy kivételével), hanem teljesen más emóciókat (szimpátia, jópofaság, bevállalósság, csibészség, merészség) érintő szempontok kerültek előtérbe.
Az én nagymenőim (szubjektív – illetve a számok amikkel dolgozom ezt támasztják alá):
Várda Pisti, robmiller, Arkhton Trett, gavrillo és a 2021-es guruban nagyot menő Boti&Szigo páros. 

Az első körben magam is benne voltam, itt korábbi jó ,,szerkesztő" kollégára Botira voksoltam, akivel annak idején egy podcast erejéig össze is jöttünk a virtuális térben – azonban az idei guru teljesítménye miatt ment rá a voksom. Zsiványt egyébként korábban követtem, elemeztem a fogadási szokásait (már amit itt az orgon láthatunk) többféle exel tabellában.  Alapban a kézilabdában jó a srác, azonban az adatlapján most is látható a -4,75-ös ROI, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy egy-egy versenyen odaér a srác az elejére (és kiszámíthatatlan, hogy melyik versenyben mikor következik ez be!) – de bankrollt nem tudtam építeni a tippjeire, mert leminuszolt hosszú távon.

A második körben sokáig kivártam, mert itt négy olyan játékos is szerepelt, aki korábban felkeltette az érdeklődésem: érdemes a megnyilvánulásaival menni, elgondolkodni rajtuk. horzol, gerry, peshark, ROYSZ74. Aztán jelenleg őket sem követem – anno valamiért így döntöttem, talán a fő ok amire peshark elengedésekor előjött, mint érv, az a darts. Jók sokszor a megérzései és a mutatói, azonban én, mint sportfogadó nem foglalkozom a sportággal (hiába jók a számok – ha mint fogadó lövésem sincs, vakon bízva benne döntenék, aztán ha negatív a spirál mérgelődhetnék...).
Volt viszont a mezőnyben egy nagymester! Titti! Az ő naplóján és ajánlóin a 2010-es évek elején tanultam meg a szakmát! Azt gondolom, hogy az akkori játéka nagyban befolyásolta a jelenlegi hozzáállásomat a sportfogadáshoz. Nem emlékszem mikor tűnt el a srác, talán 2011-14 között volt a ,,példaképem" főként a tenisz tippjeivel. Most visszatért, viszont érdekes, hogy a fogadó attitűdje, más, mint korábban volt – rá ment a voks!
Okland előtt a kalapomat emelem – ő szerintem az oldal legnagyobb hazárdjátékosa. Konkrétan mindent bevállal, még a legmegdöbbentőbb dolgokat is azért, hogy kvázi ,,minél több zsét vegyen ki az oldalon folyó játékokból". Szóval igazi banánzabáló nyírségi csibész a srác, és a számok és az eredmények őt dicsőítik (megnyert pénzdíjak), azonban az aktuális ROI – 6,85 – gyakorta van -10 alatt is. Miközben 12x nyert havi gurut (szerintem a legtöbb pénzt ő viszi el), a hosszútávú éves versenyben azonban -14 egységnyi tétnél jár, s tavaly is emlékeim szerint extrán mínuszolta magát ugyanitt. Szóval a való életben ez a vagányság, bevállalósság veszteséges.....nagyon!

A harmadik körben nem igazán volt kérdés. Korábban András fogadóstílusa nagyon bejött, és gavrillo most is top10-ben van nálam, azonban egyikőjük sem aktív. Szigo viszont eszelős 2021-et fut a guruban, azonban az összesítet ROI statisztika – 4,32. Őt korábban követtem, viszont mivel pocsék formát mutatott, és termelte az exelbe az orbitális mínuszokat elengedtem. Ilyenkor egy fogadót érdemes azonban nem monitorozva (nem jegyzetelve a fogadási szokásokat: kimenet, sportág, piacok, szorzók) fél szemmel tovább figyelni. Lehet, ha még 3-4 hónapig ilyen jó marad a srác, akkor dolgozom egy olyan egyéni szempontsoron nála is, amivel meg tudom fogni a ,,biztos" profitot, az ő portfóliójával is! 

Azt gondolom, hogy a sportfogadás az a pénztermelő iparág, ahol mindig érdemes és kell is analizálni, menni a számok után, s elemezni. Talán, míg a háborúhoz kell a pénz, a pénz meg a pénz, addig a kiegyensúlyozottan sikeres fogadáshoz az elemzés, az elemzés és az elemzés. Jó volt a Nagymenő ebből a szempontból is – nem kell mindent egyedül megoldani. Ha vannak olyan fogadókról infóid, akik könnyen besorolhatók a számaik alapján egy pozitív mérleget csináló exelbe, akkor már megérte!

Köszönöm a játék megszervezését, gratulálok a pénzdíjasoknak, és köszönöm, hogy szerepelhettem a játékban!
Mindenkinek szép Adventet kívánok!

üdv, sound

Idézetet írta: TiB Dátum december 19, 2021, 09:15:05
Beszéd az eredményhirdetés előtt:

A szavazás fővédnökeként a kezdeti mozgolódás nagyon tetszett, jó volt látni, ahogy kicsit megmozdul mindenki, előkerülnek régi ismerősök. Aztán minden elődöntőben született egy-egy remek érvelés, az első @zsivany20 és @Sound révén, talán az első kör volt a legélvezetesebb, aztán a második körben a semmiből jött nagyjából @Assassin hosszabb hozzászólása, elgondolkodtató és tanulságos volt.

A harmadik kör egy sajnálatos visszalépéssel kezdődött, Várda családi tragédia miatt kikerült, nem szeretem a részvétem kifejezést, mert közel sem érezhetem azt az űrt, szomorúságot, amit ők, az élet időnként piszok igazságtalan, hogy 90 éves milliárdos vígan szivarozik, egy fiatal anyuka meg elmegy. Hiába elcsépelt, éljünk mindig úgy, mintha bármikor vége lehetne. A harmadik körben @flamman pirított oda, és kavarta fel az esélyeket, majd @Irtis adott nagyon jó tanácsokat.

Voltak remek pillanatai az SPF Nagymenő szavazásnak, kiváló gondolatokkal, sajnos a döntőre teljesen ellaposodott a dolog, de azt gondolom megérte belevágni, köszönöm a szavazatokat, kampányokat és hogy részt vettetek ebben az egészben :)



Mi pedig nagyon szépen köszönjük neked, hogy ezt bevállaltad, s ilyen nagyszerű módon megszervezted.  :beerchug: