csacsa44 naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok!

Játszottam egy kis CG-t, totál nincs tapasztalatom róla, életemben eddig talán egyszer játszottam kb. 5-10 percet, oszt annyi. Tegnap eldöntöttem, hogy ma újra próbálkozom. Mindjárt egy vélemény kéréssel kezdenék, hogy a mellékelt leosztásban jó utat jártam-e, vagy sem? Az ellenfelemről semmi nem derült ki azalatt a néhány leosztás alatt, míg az asztalnál voltunk. Expekt, 10 fős asztal, 8 játékos. Várom a mesterek véleményét!  ;) 

#31 augusztus 25, 2010, 14:06:55, th3PR0j3ct0r
Szia!

Nem vagyok nagy cg-s, de nem bonyolult a leosztás:

Openlimp mindenképp nagy hiba, emelni kell, ha szerencséd van, akkor visszaemel valaki, amire ismét emelhetsz. Ezen a limiten AK az teljesen nuts zsuga (nálam legalábbis) annyira lazán fognak all-in menni/callolni, hogy szerintem mindenképp +EV-s, míg amgasabb limiteken azért erősen szituációfüggő. Mindenesetre jelen esetben mindegy volt mit csinálsz, flopon úgyis bekerül, szerintem nincs ember a fórumon, aki ezt eldobta volna. Inkább  hosszútávon van jelentősége a dolognak, hiszen emelt kasszában sokkal hamarabb fognak tönkremenni az ellenfeleid. Légy aggró, és SOHA NE limpelj unopened kasszába.

GL

EDIT: Ja, és a flop overbet is felejtős, inkább a kassza 1/2 - 2/3 - 3/4 részével szokás emelni első beszélőként.

Szia csacsa!

CG nekem sem műfajom, de flop előtt én biztosan többet emeltem volna. Flop után CG-s asztalokon nem tudom mi a szokás emelés szempontjából, de a potot elég ilyenkor beemelni szerintem. Mondjuk a végeredmény szempontjából nincs jelentősége, mert ahogy Projector is mondta, ezt nem dobta volna közülünk senki. Max. 1-2 ember elgondolkodott volna rajta, hogy ugyan mire tolt all int a fickó(?), de biztos vagyok benne, hogy 100 főből 101 ezt simán megadta volna velem együtt.

Én mint Chaten is mondottam,nem dobtam volna el :)
Többit meg leírták a kollegák :)

Hello csacsa, értem, hogy korai volt a pozíciód de AK-val csak megadni a vakot hiba, utána ugye emelt a srác 8centig amire mondjuk a 3szorosát visszaemelhetted volna, erre a reraisre dobnia kellett volna, ha pedig nem dobta volna el az nagyon nagy butaság lett volna tőle. Aztán lejött a flop ami persze kedvezett az arcnak és így már bármit csinálhattál volna vele nem dobta volna be. Viszont mindig úgyse fog neki leesni a két pár úgyhogy, máskor játszd meg agresszívabban.  :)

Köszönöm Srácok a véleményeket!
Tényleg orbitális alaphibát követtem el azzal, hogy nem emeltem. Nagy esély van rá, hogy a játék kimenetele ugyanez lett volna, bár soteutas esélyt látott volna arra is, hogy emelés után preflop dobja az AJ-t az ellen. Mindegy, tanulság megvolt, legközelebb jobban figyelek. Köszönöm a véleményeket és sok sikert Mindannyiotoknak! És igyekszem aggró lenni, ezen a téren mindenképpen javulnom kell!  ;)

#36 augusztus 25, 2010, 15:35:40, söprű
Én nem vagyok egy "mester", de egy ilyen reraise cashgame-ben vagy azt jelenti, hogy verve vagy (két pár, esetleg szett, bár ez utóbbit 10-ből kilenc lassan játszaná), vagy nagyon erős húzója van a faszinak (nut flöss adott esetben). Semmiképpen sem megadós, én  dobtam volna.

Köszi a választ söprű, nagyon hasznos információt adtál!  :beerchug: "Mester" itt nekem mindenki...   ;)  :D

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 25, 2010, 16:30:52
Csak játsszák az eszüket, ne dőlj be nekik! Ha olyan jók lennének, már Mallorcán nyaralnának a pókeres pénzükből :)

Flopon rendesen eldurrant az agyad, bár sanszos hogy akármennyit emelsz rádtolja az all-int. Remélem linkelsz még handet, sokat lehet tanulni az ilyen megbeszélésekből.

Miért jó nekik, h. eljátszák a NAGY SZTÁRT?  Sajnos itt több ember is NAGYARCÚ,mire jó ez???

Igen, ha olyan nagyok, mint ah. előadják, akkor miért vannak ITT??

TOTÁL IGAZAD van ;D

Itt eddig nem voltak nagy arcok. 

A leosztással kapcsolatban, sejteni lehetett az over card-ot, de a játékosok 90-95%-a nem dobta volna el ezen a téten.

Off:

Vazz, meg van a pókeres csimav; hiányzott mint üveges tótnak a hanyattesés. :redchug:

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 25, 2010, 17:04:47
Off:

Vazz, meg van a pókeres csimav; hiányzott mint üveges tótnak a hanyattesés. :redchug:

;D  :great:

Azt írod, hogy semmi nem derült ki az ellenről amióta beültél.
Én viszont azt látom, hogy 2,5- szeres beülő pénzzel rendelkezik. Ebből arra következtetek, hogy türelmes és LAPRA vár.
Flop előtt a 4* vak emelése is korrekt.
Flopnál a 2-es drillt kizárnám, de a J drillt valószínűsítettem volna, de mivel kis pénz volt a potban én is mindent betettem volna.
További sok sikert.

Idézetet írta: gigazo Dátum augusztus 25, 2010, 16:41:28
Itt eddig nem voltak nagy arcok. 

Ez akkora szólás volt,hogy le a kalappal előtted! :) :ok: ;D ;D

UI:Bocsi az offért!

Sziasztok!

Na, ilyen se volt még, "hatalmas" élményben volt részem ma! Igaz, hogy többen mondtátok, hogy a freeroll versenyeket lehetőleg kerüljem, de mivel / mostanában / nem akarok sehová feltölteni, ezért úgy döntöttem, hogy játszogatok egy kicsit. Everesten összegyűjtöttem pár summit pontot, azokból még egy-egy nevezésre is futja. Szóval ma részt vettem egy Bankroll Builder satellite versenyen, ahol simán sikerült egy beugrót nyernem egy 2500$-os freerollra. Itt 300 alatt már 2$, 100 alatt 5$, szóval egész jó kis freenek tűnik. Az első 10 helyezett között kb. 1000$ lesz szétosztva, az azért már elég szép összeg. De nem is ez a lényeg, hanem hogy délután indultam egy 175 fős freerollon 25 summit pontért. Mondjuk így nem egészen free, de mindegy. Sikerült FT-re kerülnöm, majd HU-ra is és végül a második helyen fejeztem be a versenyt. Eddigi legjobb eredményem, ha nem az összeget veszem alapul, mert azért ennél a 4,25 dollárnál már nyertem többet is. Tudom, a freeroll egy más világ, de ezt az eredményt én akkor is megpróbálom a kellemes élményeim között megtartani, mert szerintem, ha minimálisan is, de hasznomra vált ez a mai játék.
Ez a hónap még így fog leketyegni, aztán ahogy korábban is írtam, októbertől élesben is megpróbálok valamit alkotni. Illetve úgy volt, hogy szeptembertől kezdem, de a kislányom még csak most van a bölcsibe szoktatás alatt, úgyhogy csúszik minden 1 hónapot.

Mindenkinek sok sikert és szerencsét kívánok az asztaloknál! GL