csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum február 10, 2019, 16:26:48
Manchester City - Chelsea 1  :great:

Ismét a kockázatok nélküli teljesen biztos szorzót választották a bukmékerek a Manchester City hazai győzelmére. Ezúttal a Chelsea elleni sikerre egy nagyon-nagyon picivel ugyan többet ajánlanak, mint korábban az Arsenal ellen (akkor 1.32, most 1.50 a hazai győzelem szorzója), hogy talán majd mondhatni lehessen, hogy a jelenlegi Manchester City ellen ez az odds mégis valamennyivel több a semminél.

Továbbá azt is érdemes figyelembe venni, hogy a hazai csapatból csak Claudio Bravo, Vincent Kompany és Benjamin Mendy fognak hiányozni, vagyis e téren is minden "szokásosnak" nevezhető, hiszen az ő hiányukat már úgy-ahogy megszokta a csapat és már nélkülük is végigporolja az angol élvonalbeli mezőnyt. A vendég londoniaknál majdnem mindenki egészséges, s csak Callum Hudson-Odoi és Gary Cahill szerepeltetésével vannak némi apróbb problémák. Ám ez nyilván amúgy nyilván amúgy sem jelenthet nagyobb gondot Maurizio Sarri menedzser számára, hiszen az előbbiekben említett mindkét focista várhatóan még úgy is mindössze csak cserejátékos lenne, ha teljesen egészséges is lenne.

Várhatóan mindössze csak az lesz az úgymond változtatás a vendégeknél, hogy a védelem közepére visszahozzák kezdőjátékosnak a német Antonio Rüdigert, s emiatt a dán Andreas Christensen ismét elfoglalni lesz kénytelen immár jól megszokott helyét a kispadon. A hazaiak kezdőcsapatában nem várható semmi változás. Az argentin Sergio Agüero kiváló formában játszik az utóbbi időben, ráadásul egyre-másra szerzi a gólokat, így nem igazán tűnik valószínűnek, hogy pont most fogja leültetni őt a kispadra Pep Guardiola menedzser, s a helyére pedig a fiatal brazilt, Gabriel Jesust fogja pályára küldeni.

Végére hagytam az ebben a bajnokságban a Manchester City esetében immár szokásossá vált dolgot: győznie muszáj a hazai csapatnak, hiszen már jobbára csak így maradhat némi esélye az újabb angol bajnoki aranyérem megszerzésére.

Tipp: győz a Manchester City.

6-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 11, 2019, 11:15:38
Hamburger SV - Dynamo Dresden 1  :great:

Sok hiányzó lesz a hazaiaknál, ám mégsem lehet semmi mellékcselekmény vagy hasonlók, ugyanis kötelező győzniük a hamburgiaknak. Ám így a hiányzók miatt legalább meg lehet majd tudni azt is, hogy miképpen vizsgázik a csapat, amikor többen kénytelenek kimaradni, viszont továbbra is a német élvonalba való feljutás a cél.

Aaron Hunt, a japán Gotoku Sakai, a dél-koreai Hee-Chan Hwang, a görög Kyriakos Papadopoulos, a spanyol Jairo Samperio és Stephan Ambrosius hagyják majd ki a találkozót a hazaiaktól, illetve mindössze csak az eltiltott Marco Hartmann fog hiányozni a vendégektől. Ám szerintem még így is jobbnak kell lennie a listavezető házigazda Hamburger SV-nek, mint a 12. helyezett kelet-németországi alakulatnak. Leginkább azért, mert a hazaiak már nagyon készülnek a feljutásra, valamint arra, hogy ősztől majd ismét élvonalbeli mérkőzések lesznek Hamburgban. Ellenben a Dynamo Dresden a másodosztály tabellájának második felében van, a 12. helyen, közvetlenül a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok felett. Várhatóan nem lesznek kiesési problémáik a drezdaiaknak, tehát viszonylag nyugodtak lehetnek e téren, viszont a hazaiak számára tényleg nagyon-nagyon fontos lehet a 3 pont megszerzése, s további előrefelé való menekülés a mögöttük mindössze 1 pont hátrányban levő FC Köln csapatától. Vagyis ugyan vannak hiányzók a hazaiaknál, viszont az is biztos, hogy van motiváció is az újabb győzelemre.

Uff, majdnem elfelejtettem azt a dolgot, hogy a 2. helyezett FC Köln úgy van most mindössze 1 ponttal lemaradva az éllovas Hamburger SV-től, hogy egy bajnoki mérkőzéssel kevesebbet játszott. Azaz amennyiben azon a halasztotta meccsen legyőzi majd idegenben az Erzgebirge Aue együttesét, akkor helycsere lesz a tabella élén, s a kölniek a hamburgiak elé fognak kerülni. Ez is nagyon nyomós ok arra, hogy hazai győzelemmel záruljon a Hamburger SV - Dynamo Dresden találkozó.

A hiányzók mellett még is "fejtörést" okozhat a hazaiaknál, hogy Pierre-Michel Lasogga, vagyis a Hamburger SV legeredményesebb csatára is kisebb izomproblémával bajlódik. Bár az ő esetében várható, hogy nagy valószínűség szerint helyre fog jönni a meccs kezdésének időpontjáig, s játszani fog a Dynamo Dresden ellen. Én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Lasogga gólt is fog szerezni.

Persze, a sok hiányzó miatt nem várok sziporkázó játékot a hazaiaktól, ám azt mindenképpen elvárom, hogy 1-2 góllal jobbnak bizonyuljon a Hamburger SV. És győzzön!

1-0

Schalke - Manchester City, Manchester City -1.5 gól ázsiai hendikep

Bizony nem lennék mostanában Domenico Tedesco Schalke-edző helyében. Hiszen azért talán elegendő lenne a gelsenkircheni csapat számára a német élvonalbeli bajnokságban mutatott nagyon pocsék teljesítmény - és az ezért járó kiesőzónás 14. helyezés - miatt adódó problémák kezelése, ám erre még azt a Manchester City együttesét is "megkapta" ellenfélnek, amelyik angol alakulat kimondva-kimondatlanul a Bajnokok Ligája megnyerésére készül. Az ág is szokta húzni a szegényebb embert...

Ezen gond mellé most még az is társul, hogy a svájci Breel Embolo, az osztrák Alessandro Schöpf, az eltiltott spanyol Omar Mascarell, a francia Benjamin Stambouli és Steven Skrzybski sem játszhat a Manchester City elleni mérkőzésen. Ezek között vannak meghatározó focisták és cserejátékosok is, ám a lényeg akkor is az, hogy a gelsenkircheniek edzőjének nem nagyon lesz kiket becseréljen majd, ha szükséges lesz. Ellenben a vendégeknél csak a chilei kapus Claudio Bravo "szokásos" hiányzása van, aki amúgy is csere lenne, plusz még rajta kívül a brazil Gabriel Jesus és John Stones tűnik harcképtelennek.

A hazaiaknál lesz egy védőjátékos, a szerb Matija Nastasic, aki már volt korábban az ellenfélnél is focista, így ő legalább már tudhatja, hogy mi rájuk. És, természetesen, legalább időben felkészítheti majd társait a vendegek rohamaira. Az eléggé egyértelmű lehetett eddig is a Manchester Citynél, hogy az utóbbi időben nagyon jó formában játszó argentin Sergio Agüero lesz a középcsatár. Ám ha ezen a téren mégis volt némi kétely, az Gabriel Jesus kimaradása miatt immár végképp a múlté lett. A vendégeknél talán csak annyi az eldöntendő, hogy Fabian Delph vagy az ukrán Oleksandr Zinchenko közül kié legyen a balhátvéd posztja. Más teendőt nem lehet látni Pep Guardiola edző csapatánál, amelyik várhatóan kénye-kedve szerint fog játszadozni a hazai alakulat, s olyan gólkülönbséggel fog nyerni, amilyennel éppen akar.

Tipp: Manchester City -1.5 gól ázsiai hendikep.

Atlético Madrid - Juventus 2

Úgy vélem, hogy leginkább talán döntetlen lesz a végeredmény, vagy pedig döntetlenhez közeli eredménnyel fog zárulni ez a Bajnokok Ligája-mérkőzés. Én némi gondolkodás után úgy döntöttem, hogy nem a döntetlenre tippelek, hanem a döntetlenhez közeli eredményre. Leginkább azért, mert annyira valószínűnek tűnik a 0-0 vagy 1-1, hogy már csak azért is valami egyéb másik eredményre tippelek. Tudom, rizikós a dolog, főleg úgy, hogy olasz csapat az egyik mérkőző fél, de hát ez van, néha kockáztatni is kell. Nem gondolok én valami hű, de nagy akármire, de annyira azért igen, hogy 1-1-es állásnál a mérkőzés nagyon végén, amikor a házigazda Atletico Madridnak már nem jut ideje a válaszadásra, akkor torinói részről "beakad" majd az argentin Paulo Dybala vagy a portugál Cristiano Ronaldo sokadik kapura lövése, esetleg a horvát Mario Mandzukic belebotlik majd a labdába a gólvonaltól körülbelül 1 méter távolságra, vagy netán jó helyre "vágódik" Leonardo Bonucci ikszedik fejese. Valami ilyesmire számítok. Ha pedig elmarad majd az "ilyesmi", akkor legfeljebb elkönyvelem ismét, hogy ez a tippem is vesztes lett ebben a hónapban. Hiába, na, ez egy ilyen hónap, amikor nem lehet sikeres a tippelés. Van ilyen...

Mindkét csapatnál nyugodtak lehetnek a vezetők, hiszen mindössze csak a francia Lucas Hernandez, illetve a kolumbiai Juan Cuadrado fognak hiányozni a csapatokból. De például az már örömhírnek számíthat a hazaiaknál, hogy a brazil-spanyol Diego Costa visszatért sérüléséből, s így amennyiben Diego Simeone edző csatárt kíván majd cserélni a hazaiaknál, akkor akár a francia Antoine Griezmann vagy a frissen igazolt Alvaro Morata is üldögélhetnek majd néhány percet a kispadon. Az is jel a spanyoloknál, hogy a ghánai Thomas Partey visszatérhet majd a középpálya középső részére, ahol általában jól szokott teljesíteni Rodrigo mellett.

A vendégeknél minden bizonnyal kulcsfontosságú lesz a bosnyák Miralem Pjanic teljesítménye. Mert ha ő jól fog játszani, akkor nagyon-nagyon valószínű, hogy Mario Mandzukic vagy/és Cristiano Ronaldo gólt fognak szerezni. Vagy csak valamelyikük vagy akár mindketten is. Van egy focista az "Öreg Hölgynél", Cristiano Ronaldo, akinek jobbára kellemes emlékei vannak az Atlético Madridról.

Tipp: győz a Juventus.

Idézetet írta: csabax Dátum február 11, 2019, 15:15:39
FC Botosani - FC Voluntari 1  :great:

Reménykedik még abban a hazai csapat, hogy bejuthat a felsőházi rájátszásba. Jogosnak is tűnik ez a dolog, szerintem, hiszen talán ki lehetne használni azt, hogy sűrű a mezőny, s ugyan több csapat reménykedik még a felsőházba jutásban, de az jó jel lehet a házigazdáknak, hogy az egyik rivális csapat, az ebben az ebben a fordulóban már játszó sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK hazai pályán szenvedett 1-0-ás vereséget fővárosi ellenfelétől, míg a másik rivális nagyszebeni csapat Bukarestben fog vendégszerepelni a bajnoki címért küzdő ellenfél otthonában és így várhatóan ki fog kapni.

Amennyiben most győzni tud a házigazda FC Botosani az utolsó helyezett FC Voluntari ellen, akkor még az eddigieknél is sűrűbbé fog válni a román élvonalbeli mezőny középső része. És ekkor, értelemszerűen, bármi megtörténhet majd a közeljövőben. Ugyanis egy esetleges hazai győzelemmel az FC Botosani - FC Voluntari mérkőzésen a következőket lehet majd látni a tabellán: 1.) az 1-6. helyezések felsőházi rájátszást érnek, míg a 7-14. helyezések alsóházi rájátszást jelentenek; 2.) 33 ponttal a 6. helyen marad a Sepsi OSK; 3.) az FC Voluntari elleni hazai győzelemmel 32 pontos lesz és a 9. helyről a 7. helyre lép fel az FC Botosani; 4.) a medgyesi Gaz Metan ellenében aratott 1-0-ás győzelemnek köszönhetően a 11. helyről a 8. helyre lép előre a jászvárosi Poli; 5.) az FCSB otthonában várhatóan elszenvedett vereséggel az AFC Hermannstadt 29 pontos marad és visszacsúszik a 7. helyről a 9. helyre. Ennyi!

Mint fentebb látható, nagyon kifizetődő lehet ez a hazai győzelem az FC Botosani számára. Az az igazság, hogy még némi jóindulattal sem nevezhető jónak az FC Botoşani otthoni teljesítménye, de ehhez azért azonnal hozzá kell tenni, hogy ez a csapat általában a nála jobbaktól szokott kikapni otthon, s általában verni szokta a hozzá hasonló szintet képviselőket. És, persze, a nála is gyengébb csapatokat. Márpedig a mostani ellenfél FC Voluntari ez utóbbi kategóriába tartozik. Nem csak simán utolsó helyezett a román élvonalbeli bajnokságban, de ebben az idényben még egyetlen egyszer sem bírt győzni idegenben. Ráadásul az eddigi 11 idegenben játszott találkozóján mindössze csak 4 alkalommal bírt döntetlen eredményt kiharcolni, s a többi 7 meccsen pedig vereségeket szenvedett.

Na, ezt a csapatot kell legyőznie hazai pályán az FC Botosani csapatának. Várhatóan sikerülni fog!

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 11, 2019, 15:38:01
Wolverhampton Wanderers - Newcastle United 1X  :great:
Hamburger SV - Dynamo Dresden 1X  :great:

Szorzó: 1.29


Zsák a foltját.

José Mourinho az orosz állami propagandatévé műsorvezetője lett
https://444.hu/2019/02/11/jose-morinho-az-orosz-allami-propagandateve-musorvezetoje-lett
1-1
1-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 11, 2019, 17:18:13
FCSB - AFC Hermannstadt 1  :great:

Röviden és tömören: hazai győzelem várható.

Bővebben:
A 2. helyezett házigazda fővárosi alakulatnak nagyon ajánlatos nyernie, hiszen az éllovas kolozsváriak már több ponttal előzik meg őket, s ha még továbbra is "tököl" az FCSB, akkor bizony kurtán-gyorsan elbúcsúzhat a bajnoki címtől. Pedig, ugyebár, még abban reménykednek Bukarestben, hogy hozzájuk fog kerülni a trófea, s nem pedig Kolozsvárra fog menni. Már megint!

A téli szünetet főleg arra használták a bukarestiek, hogy megerősítsék a csapatot, s így a bajnokság idén februári folytatásától talán még az eddigieknél is közelebb kerülhetnek a hőn áhított bajnoki aranyérmekhez. Voltak már igazolások eddigi is, s valószínűleg még a közeljövőben is lesznek, ám a legnagyobb "húzás" talán mégis az, hogy nem igazolt el és továbbra is az FCSB-nél maradt a csapat legeredményesebb játékosa, az eddigi 11 góljával a román élvonalbeli góllövőlista dobogóján levő francia csatár, Harlem-Eddy Gnohere. Szintén a bukaresti csapatnál maradt és nem igazolt el a fiatal és tehetséges Dennis Man sem. Akiért az első hallásra, de még második és sokadik hallásra is irreálisnak tűnő átigazolási díjat, több tízmillió eurós pénzösszeget remél kasszírozni az FCSB tulajdonosa. (Akiről érdemes tudni, hogy egy börtönviselt és excentrikus pacák.) Dennis Man tényleg jó focista és tehetséges is nagyon a mindössze 20 éves játékos, ám azért talán nem ártana nem ábrándozni és nem álmodozni feleslegesen, hanem a realitás "talaján" maradni. Hiszen ezzel az erővel akár bármelyik férfi álmodozhat - például - arról, hogy valamikor a közeljövőben valamelyik szexbomba fogja várni őt meztelenül az ágyban.

A nagyszebeni alakulat a középmezőnyben van, idegenben eléggé gyengén szokik teljesíteni, de az újonccsapatnál úgy tűnik, hogy talán azóta kezdenek némileg rendezettebbé válni a dolgok, amióta - tavaly ősszel - oda került edzőnek a Magyarországon is jól ismert Miriuta Laci. (Romániában: Vasile Miriuta.) Persze, nem kell ki tudja, mire gondolni, hiszen mégis egy kis költségvetésű együttesről van szó. Ám már abban is meglátszik Miriuta viszonylag jó munkájának eredménye, hogy nem "pofozógép" az újonccsapat, hanem a középmezőnyben foglal helyet, s talán még arra is lehet némi esélye, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba.

Ez a nagyszebeni alakulat még nagyon messze van az FCSB szintjétől. Amennyiben nem komolytalankodja el ezt a meccset a fővárosi csapat, akkor itt legalább 2-3 gólos különbség lesz a javára.

3-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 11, 2019, 19:57:58
Defensa y Justicia - Argentinos Juniors 1  :great:

Hiányzók tekintetében nagyon jól állnak a csapatok. E téren a vendégeknél minden rendben van, de a hazaiaknál is egyedül csak a 35 éves Jonas Gutierrez lesz kénytelen kihagyni a találkozót. Ő pedig igazából nem okozhat semmi problémát ezzel a kimaradással, hiszen korából kifolyólag már amúgy is alig-alig játszik. Egészen pontosan nem csak a kezdőcsapatban nincsen benne sohasem, de ráadásul még a cseréknél is csakis abban az esetben lehet szó az ő szerepeltetéséről, ha már majdnem mindenki képtelen játszani. Pedig korábban megbízható iparos volt, például éveken át játszott Angliában, előbb Newcastle United csapatában, majd utána a Norwich City együttesében is, de még korábban Spanyolországban is szerepelt a Mallorca mezében. Mostanra viszont már eljárt felette az idő.

A fővárosi Defensa y Justicia és a szintén fővárosi Argentinos Juniors találkozóján a 39 ponttal 2. helyezett hazaiak vendégül fognak látni egy 11 ponttal utolsó helyezett csapatot. Most lehetne azon is siránkozni, hogy milyen pocsék helyzetben van az az Argentinos Juniors, amelyik korábban olyan focistákkal ajándékozta meg a világot, mint például a zseniális Diego Maradona, valamint Fernando Redondo, Esteban Cambiasso és Juan Roman Riquelme, de ezúttal nem érdemes ilyesmivel foglalkozni. Elegendő mindössze csak ahhoz a következtetéshez jutni, hogy jelenleg nagyon gyengén teljesít a vendégcsapat, s igencsak jelentős színvonalbeli különbség van a két együttes között. Természetesen a Defensa y Justicia javára.

Várhatóan a Nicolas Fernandez, Matias Rojas, Gaston Togni alkotta trió vezérletével fogja rohamozni az ellenfél kapuját a hazai gárda. És ezen dolog miatt bizony egyáltalán semmi irgalomra sem számíthatnak a viszonylag gyenge védelemmel rendelkező Argentinos Juniorsnál. Azért ám nem várok én nagyobb gólkülönbséget, hiszen a hazai pályán játszó Defensa y Justicia valószínűleg szerez majd 2-3 gólt, s utána pedig "ráül" az eredményre és pihenni fognak a játékosok.

2-1

#23228 március 14, 2019, 11:09:01, csabax
WTA Indian Wells, döntőbe jut: Simona Halep  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum január 30, 2019, 03:47:49
Köszi szépen, Rafa Benitez!



Idézetet írta: csabax Dátum január 30, 2019, 14:15:28
Liverpoolban jelenleg +4 fok van, ám éjfélre elérheti a +7-et is.


vigyázat, liverpoolban májusi kemény fagyokra lehet számítani!
:2funny:  :spaz: :beerchug:

#23230 március 09, 2019, 20:26:29, csabax
Manchester City - Watford 1  :great:

3-1


#23232 március 16, 2019, 20:24:23, csabax
VfB Stuttgart - Hoffenheim, 1.5 gól felett  :great:
Ferencváros - Szombathelyi Haladás 1  :great:

Szorzó: 1.31


66. perc: 1-1
2-0

#23233 március 25, 2019, 15:23:57, csabax
Petrolul Ploiesti - Energeticianul 1  :great:

Ennyire nyíltan még senki nem mondta el, hogy az évi tízmilliárd forint közpénzből támogatott határon túli akadémiák a Puskás Akadémia céljait szolgálják
,,Az akadémia a székelyföldi magyar közösség számára lett létrehozva 2013-ban, azzal a céllal, hogy felkutassuk és képezzük a régió tehetséges fiatal játékosait, majd közülük a legügyesebbeket átadjuk az akadémia szakmai felügyeletét is ellátó Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának,ahol a felcsúti csapat színeiben bemutatkozhatnak a magyar élvonalban".
https://444.hu/2019/03/19/ennyire-nyiltan-meg-senki-nem-mondta-el-hogy-az-evi-tizmilliardert-forint-kozpenzbol-tamogatott-hataron-tuli-akademiak-a-puskas-akademia-celjait-szolgaljak

#23234 március 22, 2019, 22:44:23, csabax
Anglia - Csehország 1  :great:

Feleakkora ország, fillérekből van jócskán előttünk
"A legnagyobb szlovák név, Marek Hamšík távol van korábbi önmagától, de bármikor tud váratlant húzni – nálunk nincs olyan ember, aki ilyenre képes.
Szoboszlai majd talán az lesz. És akkor majd megint érdemes lesz végiggondolni, hogy az ő édesapja mennyire bízott a hazai akadémiákban, és milyen utat választott. NB I.-es meccs nélkül lett ugyanis válogatott."

https://index.hu/sport/futball/2019/03/22/szalai_vagatlan_beszede_bizottsag_zsolnai_nevelesek/

5-0