Tour de France 2019

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Én is megköszönöm Pozzatonak a szervezést, és gratulálok mindenkinek. Sajnos, az utolsó szakaszokra már nem tudtam tippet beküldeni, de így sem maradt bennem túlságos hiányérzet.

Egan Bernal az elmúlt két évben a World Tour versenyeken:
- Tour de France: 1. hely
- Svájci körverseny: 1. hely
- Párizs - Nizza: 1. hely
- Kalifornia körverseny: 1. hely
- Romandiai körverseny: 2. hely
- Katalán körverseny: 3. hely
- Santos Tour Down Under: 6. hely

Tavaly második helyről feladta a katalán körversenyt, meg volt még egy top15 harmadik számú emberként 21 évesen a TdF-ről. Olyan kíváncsi lennék, hogy Gianni Savio szakít-e valamit ebből, milyen konstrukciókkal szerződött az Ineosba a srác. Az biztos, hogy Brailsford komolyan elgondolkozhat a jövőről. Geraint Thomas bizonyította, hogy nem első számú opció GT-n (még akkor sem, ha tavaly nyert..), Froome sérülésből tér majd vissza. Viszont érkezhet Carapaz, mellette Bernal, Sivakov és Geoghegan Hart. Froome jövőre 35 lesz, kérdéses milyen formában tér majd vissza..

Ebben a kolumbiai srácban pedig hatalmas lehetősésgek rejlenek. Ami érdekes lehet, hogy lesz egy átmenet a generációk között: Valverde, Froome, Nibali (anno Contador) nemsokára befejezi. Hiába lennének ott a trónkövetelők (Pinot, Bardet, Landa stb.), könnyedén megeshet, hogy ők kiesnek a pixisből és jönnek a fiatalok. Ennyi tehetséges versenyző nagyon rég volt és ami ennél sokkal fontosabb, hogy támadószelleműek.

Egan Bernal, Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, David Gaudu, Valentin Madouas, Pavel Sivakov, Sergio Higuita, Iván Sosa vagy épp Marc Hirschi. Lehetne még sorolni bőven, gyakorlatilag van 15-20 tehetséges GT-menő, ráadásul különböző régiókat fednek le, illetve csapatokat is. Én nagyon bízom benne, hogy egy szép korszak veheti ezzel kezdetét, nem egy ember dominanciájától kell majd szenvedni, hanem hatalmas csaták lesznek. Azért az látható, hogy az elmúlt évtizedekben rendre volt egy kiemelkedő versenyző: Froome, Armstrong, Indurain vagy épp Hinault. Azok az évek voltak viszont a jók, amikor erő szempontjából megosztott volt a mezőny.

1998: Ullrich - Pantani, 1989: Lemond - Fignon és Delgado (ha nem késik el a prológról) és még lehetne folytatni (1975 stb.). Ez nem csak a Tourra vonatkozik, hanem az összes GT-re. Jót tenne a kerékpársportnak, ha nem alibizés menne, vonatozás a hegyekben, hanem olyan csaták, ami a Girón is volt.

Közben Evenepoel Adriatica Ionica Race-n nyert egy szakaszt, laza két perc előnnyel. Azért volt ott 8 WT csapat, közte olyan versenyzők, mint Vanmarcke, Roelandts, Anacona, Meintjes, Theuns vagy épp csapattársa, Gilbert. Azt mondták, ahogyan oktatta a korosztályát, azt nem lehet megcsinálni a felnőttek között. Párszor azért sikerül neki és még mindig csak 19 éves (jövőre már több nagy versenyen is láthatjuk majd, akkor fogja megismerni a világ). Hétvégén Clasica San Sebastian, Alaphilippe pihenésével rá épültek a QS, de ott lesz a német körön is. Egy kis érdekesség, az Ionicán volt egy befutó, ahol a Quick Step megcsinálta a sprintben az 1-3-at, nem vicceltek. Szétkapták a mezőnyt, hajrát pedig simán lehozták, így lett mindenki dobogós: https://www.youtube.com/watch?v=fpHvQg0dMsA