Válságkezelés

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mindenkinek ismerős lehet az, amikor nem jönnek a fogadások, és hosszabb időszakon keresztül bukik.
Nos én idén elég vastagon pluszban voltam, ha a végén használt egységekben mérem, akkor kb. 50 unit pluszban, február vége óta, 1.8-2.0 szorzók közötti fogadásokkal.
Idén is voltak olyan időszak, hogy zsinórban elmentek a fogadások, kicsit jött a para, de utána helyreállt minden, stratégián nem változtatva pluszba ment a grafikon. Tavaly is volt többször ilyen, nem volt benne semmi meglepő.

Most viszont nem értem, hogy mi történik.
Napi szinten 3-4 fogadást teszek általában, most már kevesebbet, 1-2-t.
Több, mint 1 hete meredeken megy lefelé minden. Konkrétan nem volt olyan fogadásom, ami nyert volna (vagyis volt, de cash-outnak köszönhetően nem tudtam belőle pénzt csinálni).
Kb. 15-20 unit bukóban állok. Még 1 egységet merek feltenni, a többit kivettem, mert teljesen az az érzésem, hogy én most nem nyerhetek, de szó szerint. Olyan simán megy el minden, hogy eszméletlen.

Kérdésem:
ti hogy kezelitek az ilyen szituációkat? pánikba este, és többet tesztek fel? szüneteltek egy kis időre? én nem akartam szünetet tartani, mert nagyon jó időszakom volt, de most úgy érzem, hogy egész életben többet már nem nyerek. ráadásul amit csinálok, az 3-4 éve működik.

Volt hasonló tapasztalatotok?


Egy példa:
underre fogadok, sok gólosnak várt meccseken. 4.0 underem volt egy norvég meccsen, amit 1-0-nál tettem, jóval gyengébb csapat vezetésénél kb. 35"-ben. 55"-ben ugyanúgy 1-0-nál nyilván még nem jelenthető ki, hogy nyertes a fogadás, de azért jól áll, főleg egy ilyen helyzetben azért reménykedsz is különösen, hogy ez már bejön. következő 20 percben 4 gólt lőttek.

Utolsó 30 fogadásomból 4 nyertes volt, legutóbbi 4-5 napja. Ha random pakolgatnám a pénzem 1.9-es szorzókra, az is jobban teljesítene.

Szar erzes.  :beerchug: A szunet szerintem , jot tesz , h vissza nyerd az onbecsulesed, az onbizalmad altalaban az eredmenyeid hatarozzak meg. Vagy marad a kisebb tet.  :ok:

Én ilyenkor általában kiveszem a pénzem mindenhonnan. Na, nem mintha sok irodánál lenne egyszerre, max 2-3 helyen, de én általában kiutalom, méghozzá lehetőleg banki átutalás, hogy az a 2-3 nap, amíg megérkezik, lehiggadjak.
Most csak egy példa, de ha mondjuk van fenn bet365-ön 100.000 Ft, aztán bármire teszek, nem jön, nem jön nem jön semmi, ahogy neked, akkor mondjuk ha visszabukom 60.000-ig, akkor 55.000 Ft-ot kiveszek, és 5000-et benn hagyok, azzal játszom tovább.
Most ez csak egy példa, nem tudom, te milyen bankkal dolgozol.
Nekem ez általában segít.
Persze kell önkontroll, mert ha mondjuk bankszámlán van zseton, egy másodperc alatt vissza lehet tölteni, pont ezért is hagyok benn egy kis aprót, és akkor hiába tettem mondjuk előtte 2-3, vagy 5 ezres téteket, átállok sokkal kisebb tétekre, és próbálom azt a benn hagyott pár ezret feltornázni.

Egyébként pedig elismerésem, mert ha 3-4 éve működik, és csak most jött ennyire komoly hullámvölgy, akkor a stratégiád igenis jó. Aki azt mondja, hogy nála sosincs hullámvölgy, az hazudik. Nekem kb nem 3-4 éve, de egy évben 3-4 alkalommal van olyan időszak, amikor tényleg bármire rakok, az nem jön. De aztán fordul a kocka.

De a legrosszabb, amikor egy kiugróan jó széria után jön egy kiugróan rossz, na azt a legnehezebb kezelni. amikor napokig mindenre teszel, és szinte minden jön, aztán egyszer csak hopp, fordul a kocka, és bármire teszel, semmi sem jön.

Valaszolok holnap, addig egy kis folytatas:
Utolso unitomat is feltettem, amit meg bent tartottam, de elment 85 es 89. perces golokkal. 3.0 under, 3-1 lett igy.

Idézetet írta: oakland23 Dátum május 23, 2018, 22:21:15
De a legrosszabb, amikor egy kiugróan jó széria után jön egy kiugróan rossz, na azt a legnehezebb kezelni. amikor napokig mindenre teszel, és szinte minden jön, aztán egyszer csak hopp, fordul a kocka, és bármire teszel, semmi sem jön.

Ezzel abszolút egyet tudok érteni. Pont ez volt nálam is, a megszokott stratégiámmal játszottam, és a Miami tenisztorna idején ez tökéletesen működött is, kb negyedével nőtt a bankom, alig volt vesztes fogadásom. Gondoltam is naivan, hogy végre beértem  :D  Aztán április-május ennek homlokegyenest az ellentéte. Bármit teszek (magamhoz mérten) nagyobb téttel, az nem jön, holott a fogadási stílusomon semmit nem változtattam. Én ilyenkor lassítok, és vagy sokkal kevesebbet fogadok, vagy sokkal kisebb téttel, kivárva, hogy helyreálljon a rend. Az általad leírtakat nézve, hogy régóta működik a stratégiád, szerintem nem kell aggódni, egyszerűen vannak ilyen periódusok. Ha hosszú távon működött eddig is, valószínűleg ezután is fog, csak kell egy kis szünet. Meg ugye a bankroll management, ami kiemelten fontos ilyenkor, és semmi esetre sem tétet emelni, és megpróbálni egy rossz szériában visszanyerni mindent. (na meg a helyén is kell kezelni a dolgokat, én már rájöttem, hogy nem ebből fogok meggazdagodni, úgyhogy kurva szarul esik, de csak játékpénz, emiatt nem halok éhen). Kitartás!  :ok:

Negatív periódusok mindig voltak, és tisztában is voltam vele, hogy lesz olyan sokszor, hogy zsinórban több vesztes meccs lesz. Többször is volt már 6-8 unitos bukóm, amiből fel tudtam állni, nagyon próbáltam már koncentrálni hogy ne veszítsem el a fejem + bankroll management - és végig bíztam abban, hogy ha régóta működik a stratégia, akkor ismét fog. Ez így is volt.
Most azért más a helyzet, mert tényleg úgy éreztem/érzem, mintha megmondta volna valaki, hogy többet nem fogsz nyerni, ne is akarj - annyit és olyan vicces módon buktam. Például undernél a félidő egy olyan valami, amibe nagy öröm gól nélkül belemenni, és amikor zsinórban a harmadik meccseden van az, hogy bírják, bírják, majd ilyen 45 meg 45+2-es gólokat lőnek, már nem is idegeskedsz, csak röhögsz, hogy ilyen nincsen (persze ezek a meccsek utána elbuktak) Mint pl a tegnapelőtt írt meccsem, a gödör alján vagy, utolsó lehetőséget adsz magadnak, és az utolsó 5 percben kettőt vágnak, utolsó fél órában négyet, 0-0-ról.

Ez teljesen természetes jelenség.
Ha olyan stratégiád van, ami 3-4 éve működik és profitot termel, akkor nincs gond. Ahogy írtad is, többször volt 6-8 unitos bukó szériád, most ugyanez a helyzet, csak kettő van rögtön egymásután.
Ha idén 50 unit pluszban voltál, amiből most elment 15-20, az egyenleged akkor is +30 unit, pont ugyanaz mint a részvényárfolyamok esetén, túl hirtelen szaladt fel, aztán most egy picit megpihent.
Semmiképpen sem venném ki a pénzt, mert ezek teljesen független események, és nem tudhatod, hogy éppen nem ma fordul-e a "széljárás".
Egy tapasztalt sportfogadó tudja kontrollálni az ilyen helyzeteket, és bízik a 3-4 éves kiválasztási rendszerében, hiszen egy ilyen széria már biztosan nem tekinthető szerencsének. A money managementet-et pedig pont erre találták ki, ez egy kockázatkezelési stratégia, a tőke megóvása céljából.
Higgadt, nyugodt fej kell, nem szabad állandóan a bankroll nagyságát nézegetni, főleg nem vonalzót mellétenni, mert nem egy lineáris egyenes lesz. A hosszútávú trendet figyeld, az pedig tökéletes.



Nos, kicsit haladtak a dolgok, úgyhogy folytatnám a sztorit, úgy korrekt.

Nagyjából visszaálltam arra az egyenlegre, ahol az eszméletlen bukás széria elkezdődött, úgyhogy most kicsit örülök (úgy örülök, hogy sokkal jobb a közérzetem [még akkor is ha nem voltam letörve, mert nem ebből élek] - ami lehet hiba, ezt az érzelmet is el kéne nyomni. tudom, hogy mindenki örül nyerésnél, de minél kevesebb érzelem, annál jobb). Nyilván nem hagytam abba a fogadást, először nyertem 3-4 unitot, majd jópár napig stagnáltam, nem igazán változott semmi semerre. De aztán olyan szériám jött, amit ugyanúgy nehéz elhinnem, mint a bukót.
Az elmúlt 9 fogadásomból 8 nyertes, 1 pedig push. Kicsit szigorúbbra vettem a dolgokat, és lehet ennyi, + az hogy bízol abban a stratégiában ami már bizonyított elég.

Mivel majdnem 2 körüli szorzókkal fogadok, régen többször gondolkodtam a martingale (duplázós) módszeren (de logikus gondolkodásnak hála tényleg csak régen, és el is vetettem), és működött is volna, eddig, ha kb 7-8 fogadási lépést tudtam volna csinálni (persze sok minden buktathatta volna, ha agyilag nem vagyok képes feltenni az egész tétet, vagy nem engedi az iroda, stb, tökmindegy).
Ezzel most saját magamnak is megcáfoltam ezt a fogadási módszert, tehát aki gondolkodik rajta, mondván még nem bukott 7, vagy 8 meccset zsinórban (mint én 3! éven keresztül), hát ne tegye, mert előbb utóbb fog, és oda lesz a bankja. Az irodák sokszor ilyen-olyan oldalakon keresztül hirdetik ezt a módot, nem véletlenül.

Nem is szeretnék ezzel kapcsolatban tovább írni, a téma maradjon fent azoknak, akik hasonló gonddal küzdenek a későbbiekben. Remélem ez volt életem legmeredekebb lejtője a fogadások terén :)