szumos jegyzete

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


december 18, 2015, 14:14:49, szumos
Indítottam már néhányszor napló-félét, mindig célzott tartalommal.
Most nincs tervezett tartalom, stratégia. Egyszerűen csak a tippeket akarok megosztani, ahogy időm engedi.
Remélhetőleg inkább több mint kevesebb sikerrel.  ;)
Természetesen az induló Darts Vb hatására.  :)

Mára nem voltam túl okos. Kisebb téttel viszont toltam egy Brown +1.5 szettet a bet365-ön @2.37-ért.
Túlméretezett Brown oddsa (4.00), a minimum, hogy megszorongatja a nem élete formájában játszó Wright-ot.

#1 december 19, 2015, 11:42:59, szumos
Ma lejátszom a 6000-es kockázatmentes fogadást az unibetnél.
Jól megfontolt kombim 62000-et fizet(het). Nincs értelme ezeket a lehetőségeket ellőni 2-3-as oddson, de ugye az esélytelen 100-as odds is felesleges.
Én ezért kiegyezem 10 körül általában, amit időnként még el is találok.  ;)

Norvégia - Románia @1.27
A román csapat bőven túlteljesített képességeit tekintve. Attól, hogy eljutottak idáig nem lettek jobbak, vagy hosszabb a pad. Jól időzítettek, koncentráltak voltak, megérdemlik az elismerést. De a lufi már így is túl van fújva.
Ellentétben a norvégokkal, ahol most kezdenek csak igazán belejönni. Itt a formaidőzítéshez adottak a feltételek. Nem hiszem, hogy megállítható a gépezet.

Hollandia - Lengyelország OVER 52.5 @2.16
A lengyelekről kábé azt gondolom, mint a románokról. Ügyes volt amit eddig csináltak, de most ez eddig tartott. Olyan támadó szellemű csapattal találkoznak most, ahol darabokra szedik a jól működő, de fáradó védelmet. És amikor jön a hátrány, akkor kénytelenek lesznek futni az eredmény után és belemenni a hollandok játékába. Ha egy oda-vissza meccset nyomnának és az lenne a tét, hogy 5 gólon belül maradnak-e, akkor a lengyelek mellett döntenék, de itt ha hátrányban lesznek 1-2-3 góllal, akkor fel kell majd adni a védelmet. Legalábbis az elmúlt két meccs szintjén.

Henderson - D. Webster OVER 17.5 leg @1.90
Ez egy kiegyenlített mérkőzés lesz, hullámvölgyekkel tarkítva. Elég rapszodikus mindkét játékos. Szettet mindkettő hozni fog úgy gondolom. 4 szettnél pedig már jó esély van az overre.

Dolan - Kyle Anderson +1.5 szett @1.57

Egyik sem rossz játékos. Nem értek egyet az irodákkal az underdogot illetően. Igaz, hogy Dolan utóbbi fél éve gyenge volt, de 1-2 vereségen kívül a többit nem kell magyarázni. Top játékosoktól szenvedett vereséget döntő többségben. Ráadásul a vb eléggé jól megy neki. Egy hasonló tudású játékossal miért ne játszhatna szoros meccset? Azzal az Andersonnal aki szintén nem mutatott kiemelkedőt. Én nem érzem, hogy az ausztrál egy fikarcnyival is jobb lenne. Sőt!

White - Van Den Bergh @1.20
Az angol mocskos nagy játékos. Csak a hullámvölgyei ne lennének. De ezen a meccsen még annak is bele kell férnie...

#2 december 27, 2015, 13:52:54, szumos
Ma csak két buliszelót adok fel.

White @1.15
Whitlock @1.30
Van der Voort @1.08
Leicester +0.5 @1.63
Newcastle @2.10
Bologna - Empoli X @3.00
Monaco @2.00

Igazából ezeket feladom a döntetlen nélkül bebiztosítva kicsit nagyobb téttel is, de azt is csak buliból.  :D

#3 december 27, 2015, 13:53:13, szumos
Kettes kombiba:

Thornton - Norris
Magasabb kiszálló: Norris @2.25


Smith - De Zwaan
Legtöbb 180-as: Smith @1.666


#4 január 01, 2016, 20:07:13, szumos
A darts Vb szokás szerint futószalagon hozta a meglepetéseket az első körben. Én is gyenge formában vagyok sajnos.
Hátha egy kicsit okosabbak leszünk innentől.  ;)

Délutánra egy kombi:

Smith 180-asai száma: over 7.5 @2.10
Van den Bergh - Van de Pas over 5.5 szett @1.615
Van der Voort - K. Anderson legmagasabb kiszálló: over 129.5 @1.85


összesen: @6.27

#5 január 13, 2016, 14:19:48, szumos
Ma estére a fő fogadás:

Barneveld @1.91 + Legmagasabb kiszálló a Lewis meccsén: over 138.5 @1.83
összesen: @3.50



Plusz egy bulikombi:

Lewis nyeri a meccset, több 180-ast dob, övé a legmagasabb kiszálló @4.33
Barneveld nyeri a meccset és mindkét játékos legalább 3 szettet nyer @3.25
összesen: @14.07




#6 január 15, 2016, 11:29:48, szumos
Ma játszik a csoportunk a vízilabda EB-n.
Kezdődhet a versenyfutás a görögökkel.
Ezzel kapcsolatban tettem a kombim.

Szerintem az oroszokat nagyon lebecsülték, nem csak az oddsmesterek, de a "szakma" is. Azért nem lesz az olyan egyszerű őket bucira verni. Odafigyeléssel nem lehet gond a legyőzésük sem a görögöknek, sem nekünk, de hogy pofozógép lenne? Nem gondolom. Mondjuk a -5.5-ös hendi nem olyan elrugaszkodott, még meg is lehet, de szerintem egyáltalán nem olyan egyértelmű. Azért a védelmünk a görögök ellen egyszer-kétszer olyan "levente-gólokat kapott" , hogy fogtam a fejem. Ezért úgy gondolom, hogy ha mi megteszünk mindent a minél több gól szerzéséért, akkor az oroszok simán fognak annyit dobni nekünk, mint a görögök. Már csak azért is mert védekezni és támadni 100%-on nem fog menni egyszerre. Így a mieinket bőven 10 fölé várom, de szerintem az oroszok sem lesznek sokkal alatta. A 19.5 over lazán meg lehet így. Nem tudom elképzelni hogy ne kapnánk minimum 7-8 gólt.

A görögöknél hasonló a megfontolásom. A törökök szarok. Na de egy görög-török találkozó bárhol bármiben parázs rangadó. És az idei eredményeket nézve 6 gól az fixen leeshet a török csapatnál. Hát ha még rátesznek egy lapáttal addig, míg bírják... A görögök meg gondolom kapnak 8-10 fórt, abból dobnak 8-10 gólt az eddigiek alapján, plusz az akciógólok (negyedenként 1-2 egy gyenge ellenfél ellen simán), egy-két lefordulás a körülményes ellenfélről és már ott is vagyunk legalább 16 gólnál. Azt még nem is számoltam bele, hogy ha a törökök nagyon "aggatnák a körmüket" az elején, akkor a 4. negyedben az életbemaradásért küzdenek majd a vízben, nemhogy labdáért... Szóval a +13.5 hendi itt is meglehet, de ahhoz 20 görög gólnak esnie kell szerintem. Biztosabb így az over nálam megint csak.
Szóval had szóljon! :)

Vízilabda kombi:
Törökország-Görögország over 21.5
Magyarország-Oroszország over 19.5
@3.35

Hát ez most nem tipp lesz.
Tököm ki van ezzel a Magyar Vízilabda Válogatottal.
Én soha nem szerettem meghallani a magyar sportolókkal, csapatokkal szemben az éles kritikát a sikerek közepette. Persze nem vagyok elvakult hülye, én is látom a hibákat, a játékot, helyére tudom tenni a dolgokat többé-kevésbé elfogultságom ellenére. De én mindig a pozitívumra szeretek hangsúlyt fektetni. Nem értem mit kell fikázni a labdarúgó válogatottat is például mostanában, minthogy látnánk a pozitívumokat. Álmodni kell, mert az vihet előrébb. De!
Az most per-pillanat nekem túl sok, ahogy körbe van most a vízilabda nyalva. Ezek nem normálisak bazdmeg. Teljesen elhitetik mindenkivel, hogy mennyire faszák vagyunk és mennyire jó úton járunk. A nagy lófaszt. Bár nem vagyok szakember, nem tudom mi fog kisülni ebből hosszú távon, de vörösödik a fejem ahogy nézem a közvetítéseket az M4-en. Ilyen fasza, olyan fasza, a bírók ellenünk vannak (mikor nem voltak?), stb. Hát ezek nem látják, hogy a támadójáték mennyire esetleges? Hogy nincs egy kibaszott működő kombináció emberelőnyre? Hogy a centert kurvára nem sikerül annyiszor megjátszani, mint ahogy elő van adva? Hogy a helyzetkihasználás egy nagy szar? A döntő pillanatokban pedig rendre rossz döntések születnek? Ha egy meccs szorosan alakul, akkor borítékolható, hogy nem hozzuk.
Az orosz meccs végleg betette a kaput. De a méreg akkor öntött el, amikor a török meccs után hallom 20 gól volt a cél közte... AKKOR MI A FASZ VOLT AZ ELSŐ KÉT NEGYED? Senki nem szólt, hogy elkezdődött a meccs?
Félreértés ne essék. Nincsenek irreális elvárásaim. Volt 8-10 jó évünk. Nincs problémám azzal, ha most pár évig nem úgy mennek a dolgok, mint az előtt. Utána majd megint eljön a mi időnk, de ez a körítés... Ez nekem durva. És a legrosszabb, hogy Benedeken is látom a "mérgezéses tüneteket".

#8 január 17, 2016, 23:58:35, szumos
Na megint egy kis okoskodás.
Nemsoká kezdődik a női pólómeccsünk. 26.5 a line. Szerintem ez egész jól van belőve. Talán egy kicsit lehet alacsony, ha kizárom az extrém eredményeket (amikor a portugálok 5-6 gólt is dobnak, vagy a mi támadásaink ülnek egytől-egyig), akkor inkább 27.5-re tenném, de szerintem nem fog számítani. Szóval nekünk ez a gólkülönbség hajó már rég elment. Egy fontos meccsünk maradt az orosz. Gondolom a cserék több lehetőséghez jutnak és a tempóból is vissza veszünk kicsit. Így 2-3 gól elmehet a kényelmességen. Szóval: under erre a line-ra.

Magyarország-Portugália, női póló, under 26.5
@1.83

#9 január 18, 2016, 22:39:36, szumos
Természetesen tolom az AO-re a hiper-szuper (főleg) alacsony odds-ú kombikat, de azért a buliszeló sem maradhat el. :)
Azt azért beírom. (iroda: bwin)

Kohlschreiber legalább egy szettet nyer @1.62
Pospisil - Simon over 38.5 game @1.72
Donskoy @1.60
Cuevas @1.48
Paire 3-0 @1.60
Babos legalább egy szettet nyer @1.42


Nishikori most abszolút fogható. Nincs rendben az agya. Mondhatnám egy idióta. Egy szettet bátran adok Kohlinak.
Pospisil ugyan nincs a legjobb formában, de Simon is elég hülye a szett vesztéshez. Szóval az alap 4 szett és legalább egy tie-break, ami Pospisilnél ugye menetrendszerű.
Donskoy ellenfele nem egy nagy kaliber. Nem is értem a szorzót. Neki ezt hozni kéne szerintem simán.
Cuevas nálam már inkább kemény pályás specialista, mint salak.  ;D Nishiokát max egy szettre teszem.
Paire egy hülye bohóc. Sajnos. De azért bohóckodva is szettveszteség nélkül kéne nyernie Rubin ellen.
Watsonon nagyot buktam minap. Ideggyenge hülye liba. Elképzelhetetlennek tartom, hogy végig koncentrálni tudjon. Persze Timi sem életbiztosítás ilyen szempontból, de bízok benne, hogy jó formában lesz az előjelek alapján.

#10 január 19, 2016, 12:30:50, szumos
Két kombi pát ezerrel és egy single "jól megküldve"!  ;D Bízok benne...

Mind over 3.5 szett:
Duckworth - Hewitt @1.50
Ito - Stepanek @1.66
Nadal - Verdasco @2.25
Mannarino - Groth @1.53


Győztesre:
Larsson @2.37
Darcis @2.10
Müller @1.66


Duckworth - Hewitt OVER 38.5 game @1.72

A jó ku.va anyátokat! Darcis 2-0-ról bukott, ezt a szerencsétlen fogalmatlan Duckworth-t meg hagyjuk is. Brékelőnyről a harmadik szettet... Szervaröpte mi hülye? Neked olyat csak háló nélkül szabad játszani...

#11 január 26, 2016, 21:28:45, szumos
Kicsit elmaradtam itt a jegyzeteléssel.  :)

Egy kombi ma éjszakára:

Carolina Panthers @1.55
Monfils - Kuznetsov 3.5 szett alatt @2.20
Raonic - Wawrinka 1. szett 12.5 game felett @2.00
Tomic - Murray 3.5 szett felett @2.25
Makarova @1.53


összesen: @23.48

Makarova viszonylag elég stabilan nyomja, nőknél ezzel tornákat lehet nyerni... Még ha kiélezett is lesz a meccs, a stabilitás döntő lehet.
Murraynek van elég sok baja. Nem vagyok oda Tomicért, de egy szettet simán adok neki a hazai pályára és a körülményekre tekintettel. Sőt! Igazából attól tartok, nehogy valami sima Tomic győzelem legyen lezsírozva... :o 23-as szorzóért... Mondjuk egy britet nem olyan könnyű lezsírozni.
Raonic és Wawrinka elég komoly formában van. Mindkettőnél nagy erősség az adogatójáték (bár Wawrinkánál nem szabad ezt mindig készpénznek venni). Úgy gondolom igazán sanszos a mérkőzés elején a tie-break. Amikor még nem lanyhul a koncentráció. Reméljük egyik sem marad benn az öltözőben...
Monfilstől tartok egy kicsit, de szörnyű hogy meg lehet ezt a Kuznetsovot zavarni. Jól megy neki, s szép lassan képes magát kinyírni fejben. Utoljára egy 5 szettest nyomott. Remélem a francia ellen már elfogy mentálisan. Valami megmagyarázhatatlan okból az under 3.5 szett 2.20-at, a Monfils 3-0 meg 2.10-et ér a bet365-nél... No komment.
A Carolinának meg nagyon szurkolok.  :ok:


#12 január 28, 2016, 09:44:13, szumos
Éjszakai AO kombi:

Azarenka @1.16
Konta @1.44
Ferrer - Murray 3.5 szett felett @1.72


összesen: @2.91

#13 január 29, 2016, 17:35:18, szumos
Na! Találtam egy value betet!

Majd kiesett a szemem. A 7. helyért menő küzdelmekben a lengyel - svéd kézilabdameccset leadták @1.75-re a hazaiakra!  :o
Most egy all-in-en gondolkodom erősen.
Egy ilyen tegnapi meccs után nem gondolnám, hogy leszarják a lengyelek ezt a meccset. Itt azért ez már becsületbeli ügy is lehet hazai pályán. Szóval valamekkora motiváció lehet bennük még ha csalódottak is.
A svédek egyenletesen szarok voltak a tornán. Az, hogy a legutóbbi meccsen mi még szarabbak voltunk, az más kérdés. Semmi fejlődés nincs a játékukban. Ugyanazt a szétesett látszatot keltették, mint mi. Persze fáradtak is voltak. És ugye arról regélnek, hogy nagyon jó a mentális állapot, a csapatszellem satöbbi. Mi lesz ha egyszer rossz lesz?  ;D
Na mindegy. Hazai pályán úgy gondolom sokkal motiváltabbak lehetnek a lengyelek egy ilyen csúnya horvát meccs után. Nem tudom elképzelni, hogy beégessék magukat még egyszer.
Nálam 10/10-es tipp.  :ok:

Hát utólag csalódott vagyok. Annyira azért nem voltak szarok a svédek. Alábecsültem őket. Szerencse volt csak, hogy a tippet ez nem befolyásolta.

#14 január 28, 2016, 14:55:13, oakland23
Van egy jó százas, ne legyen Bolt, de legyen mondjuk Asafa Powell. Powell százon bármikor bármilyen körülmények között 10 másodpercen belüli százat fut, de sosem nyer. Kb. ez volt a lengyel csapat. Na, gondold az, hogy Powell indult egy versenyen, aztán 90-nél egy pályabíró előugrott, aztán olyat odabaszott Powell bokájára egy baseball ütővel, hogy szilánkosra tört Ez volt a horvátok elleni meccs. Vagyok én, és kihívom Powellt, hogy na, toljunk egyet százon. Ki fog nyerni? Én, vagy a Powell, aki nemhogy futni, de lépni sem bír...

Ez a lengyel csapat olyan szinten lett megcsapva, hogy azt nem két nap, de két év múlva sem felejtik el. Én azt hiszem, ott a játékosok maximum valami bogyó hatására voltak képesek aludni, ha ugyan. Jurecki nem volt a pályán, Bieleckit sem lehetett pályán tartani. Egyik horvát leindítás jött a másik után, én néztem, aztán nem hittem el, hogy ilyen van. Nem akarom tovább fokozni, de ez a zakó felért egy terrortámadással.

Ha azt érzed, hogy ekkora pofon után varázsütésre dacból mégis behúzzák, hát fene tudja. Lehet, de hogy ez value legyen, hát a fene tudja. Félreértés ne essék, nem a tippet szeretném kritizálni, csupán másképp látom, mint te. Szóval nem tudom, mi jelent nálad az all in, de ez picit erősnek tűnik számomra ez a szó. Végül is all in menni ezen a tornán, ahol pl. tegnap is csak mi hoztuk a papírt, picit erős.


Ha már megtetted, szurkolok majd, ha még nem, akkor én azt javaslom, legalább ne all in menj.