Háború Ukrajnában

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Utoljára Mátyás király korában volt ütőképes hadseregünk, bár a magyar huszárok is kitettek magukért, viszont  az első világháború és Trianon után szét lett verve a honvédségünk, na meg alaposan megnyirbálták Magyarország határait. 

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 08, 2022, 19:12:17Így van, Szerbia ugye elkötelezett oroszpárti (ha Djokovic nem szól bele a politikába  ;D), Montenegróban pedig elég csak a Kotori-öbölre gondolni, ami gyakorlatilag orosz nyaralóhely. Az albánok és a koszovóiak nem bírják az oroszokat (illetve szerintem a horvátok sem), de a régió többi államának nincs vele baja (vezetői szinten gondolom).

A kérdés viszont nehézkes, hogy mit kéne csinálni. Magyarországon szintén van egy nem elhanyagolható réteg, amely örülne az orosz megszállásnak (legalábbis ezt gondolják most, aztán amint itt vannak, máshogy látják majd). Az én véleményem az, hogy aki elmenne az országból, az nem feltétlenül csak a háború miatt tenné. Az országunk rendkívül megosztott, jövőkép sem rózsás (semmilyen szempontból). Aki nyugodtan akar élni, az szerintem háború nélkül is elmegy.

Legyünk reálisak: ha az oroszok úgy döntenek, irány Budapest, akkor a magyar honvédség még az EU-val és USA-val sem tud megvédeni, mert az oroszok többen vannak (és itt nem ukrán-orosz arányokra gondolok, hanem mondjuk grúz-orosz arányokra...). Hiába a számunkra kedvező domborzati viszonyok (folyók, hegyek, amik lassítják az előrenyomulást), ezzel csak időt tudunk nyerni (pár hetet, esetleg hónapot), háborút nem.

Kiindulva abból, hogy mit művelnek Ukrajnában, ha itt le akarnak bombázni mindent (mert máshogy nem boldogulnak), akkor pillanatok alatt megvannak, sajnos. Az oroszok 250 ezer főt meghaladó ukrán vásorokkal nem bírtak, nálunk mindössze Budapest nem sorolható ebbe a kategóriába...  (természetesen olyan dolgokkal nem számoltam, mint meggyengült orosz haderő, csak szimplán azzal, velünk mire mennének "egy az egyben")

Nem feltétlenül arra gondoltam, hogy megtámadja Magyarországot, hanem inkább úgy, hogy orosz kezelés alá kerül az ország (jó, most tegyük félre a jelenlegi helyzetet). Egyedüli pozitívum most így röviden egy dolog lehetne: blokkolnák a faszbukot.  ;D

Idézetet írta: oakland23 Dátum március 08, 2022, 19:13:00Csak az a baj, hogy nekünk meg még ennyink sincs.  :)



Az még nem azt jelenti, hogy exkluzív csak tőlük vehetjük.

Egyébként a MOL a mostani helyzetben elég masszívan sz.pni fog.

Idézetet írta: sleve Dátum március 08, 2022, 19:39:13Nagyon borúsan látod, még arra is kevés esélyük van, hogy egész Ukrajnát elfoglalják. Ha sikerülne is a megtartásába belerokkannának. Ezt a háborút már akkor elvesztették amikor átlépték a határt.

Kijevet még szép városként akarja bemutatni a ruszkiknak, de lehet egyszer csak elfogy a türelem, s akkor jöhetnek a repülők (csak megjegyzem, hogy eddig még nem voltak bevetve!).

Apropó! Arról tudtok, hogy a magyar vámosok majdnem napi szinten szívatják a menekülteket? Hol kell biometrikus útlevél, hol nem kell.

Jelenleg a magyar - román határnál 150-180 perc a várakozási idő, és van aki napok óta úton van.

#95 március 08, 2022, 20:26:43, csabax
Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 08, 2022, 17:43:45Nehéz hiteles információt szerezni, mert mindkét oldal a saját oldaláról közelíti meg a dolgokat.
Nem igaz, hogy nehéz hiteles információt szerezni, hiszen éppen az ellenkezője igaz és nagyon könnyű. Viszont az teljes mértékben igaz, hogy mindkét oldal a saját oldaláról közelíti meg a dolgokat.
Ez utóbbi dolog a dezinformációhoz tartozik.
Például az ukránok minden alkalomnál bizonyítani akarják, hogy ők nagyon szuperek, s ezért aztán amikor megölnek 100 ruszkit, akkor felfelé kerekítenek és azzal dicsekednek, hogy megöltek kb. 450-500 ruszkit. "Látjátok, hogy mennyire baromira jók vagyunk? Mi vagyunk a szuperek! Reszkessetek, oroszok!"
Ezzel szemben a ruszkik lefelé kerekítenek és amikor már halott 1000 orosz katona és már nem mondhatják azt, hogy a Vörös Hadsereg egyetlen katonája sem halt meg, akkor nem fogják bevallani az 1000 orosz katona halálát, hanem azt mondják, hogy talán meghalt 3-4 ruszki katona. És, megesküsznek, hogy tutira biztosan nincsen több halottjuk.
És így tovább.

- 1.) Amennyiben, mondjuk, valaki Magyarországon él és Orbán-hívő, annak ott van a kedvére való információkra az MTV, a TV2, a a Magyar Hírlap, az MTI és teljes magyar közmédia.
- 2.) Amennyiben, mondjuk, valaki Magyarországon él és Gyurcsány-hívő, annak ott van a kedvére való információkra a Népszava, az Ellenszél és egyebek (vannak bőven).
- 3.) Amennyiben, mondjuk, valaki Magyarországon él és nem Orbán-hívő és nem Gyurcsány-hívő, hanem valódi hírt akar olvasni, félinformációk és fake news nélkül, akkor magyar nyelven csak alig néhány sajtótermékből informálódhat.

Természetesen mindhárom fentebbi esetben mindenki onnan informálódik, ahonnan akar.

Ha a harmadik lehetőséget választja és ráadásul még külföldiül is tud és ellenőrizni akarja valamelyik információt - például - az orosz-ukrán háborúról, akkor a Bellingcat a barátja. Pontosabban: a https://www.bellingcat.com/ weboldal.
A Bellingcat a világ egyik legjelentősebb oknyomozó újságírói csoportja. Itt csakis és kizárólag többszörösen ellenőrzött tényeket publikálnak.
A következő linken található, például, az orosz-ukrán háború vélhetően legpontosabban dokumentált és rengeteg információt tartalmazó térképe: https://www.bellingcat.com/news/2022/02/27/follow-the-russia-ukraine-monitor-map/

#96 március 08, 2022, 22:30:22, curpy82
Szerintetek ennek tényleg pont most lehet valóságalapja? Vagy csak egy firkász feltételezése?
https://ripost.hu/kulfold/2022/03/ujabb-ket-orszag-teruleti-vitaja-kezd-kielezodni-az-orosz-ukran-haboru-arnyekaban?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Ezt akartam szerkeszteni, erre idézet lett. Kérem utóbbit törölni. Köszi!

Ezek a
Idézetet írta: Milán Dátum március 08, 2022, 19:56:50Apropó! Arról tudtok, hogy a magyar vámosok majdnem napi szinten szívatják a menekülteket? Hol kell biometrikus útlevél, hol nem kell.

Jelenleg a magyar - román határnál 150-180 perc a várakozási idő, és van aki napok óta úton van.

Romániából már nem menekültként érkezik. Románia biztonságos ország.

Egyébként az Ukrajnából érkező menekültek se szentek, főleg a cigók nem.
Volt már itt verekedés, meg lopás, meg rányitok már a kisajtóra és bemegyek, hátha nincs otthon senki, stb...


Idézetet írta: csacsi1899 Dátum március 08, 2022, 22:08:12Ezek a
Romániából már nem menekültként érkezik. Románia biztonságos ország.

Egyébként az Ukrajnából érkező menekültek se szentek, főleg a cigók nem.
Volt már itt verekedés, meg lopás, meg rányitok már a kisajtóra és bemegyek, hátha nincs otthon senki, stb...

Románia volt számukra a legközelebbi ország, amely nem háborús övezet, de nem maradnak, mert nyugatra utaznak rokonokhoz. Magyarországon se maradnának, csak átutaznának.

Most ezek az emberek mégis mit kellene tegyenek? Menjenek el az ukrán nagykövetséghez Romániában, hogy igényeljenek biometrikus útlevelet?

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum március 08, 2022, 22:08:12Volt már itt verekedés, meg lopás, meg rányitok már a kisajtóra és bemegyek, hátha nincs otthon senki, stb...

Mert a média ezt felkapja. Mindeközben Gyurika a szomszédból is ellop egy csirkét, csak a faszt sem érdekli. Max. a csirke tulajdonosát.  ;)

#99 március 09, 2022, 12:18:10, Alk
Idézetet írta: Alk Dátum március 08, 2022, 15:33:26Azt azért ne felejtsük, hogy Putyin is aztán ide-oda ugrál, ha magyarázni akarja a cselekedeteit. Először voltak az említett területek, utána, hogy tart a NATO terjeszkedésétől (a mi tagságunkkal is baja van), nácitlanítani akar vagy mi a sz*rt, fél, hogy az ukránok atombombát gyártanak stb.

Az a lényeg, hogy sose fogyjunk ki az okokból.

https://telex.hu/kulfold/2022/03/09/az-oroszok-allitjak-hogy-azert-tamadtak-meg-ukrajnat-hogy-megelozzenek-egy-atfogo-tamadast-a-szakadar-teruletek-ellen

Idézetet írta: Alk Dátum március 09, 2022, 12:16:05Az a lényeg, hogy sose fogyjunk ki az okokból.

https://telex.hu/kulfold/2022/03/09/az-oroszok-allitjak-hogy-azert-tamadtak-meg-ukrajnat-hogy-megelozzenek-egy-atfogo-tamadast-a-szakadar-teruletek-ellen

Esküszöm, szerintem így zajlanak a dolgok: legyen mondjuk először a hazafiság, ha az nem jön be, átírjuk, jöjjön a nácitalanítás, azt sem vált be, de semmi gond, atommal fenyeget Ukrajna. A fene, nincs is atombombájuk, de majd lesz!
Vlagyimir elvtárs, ez sem vált be.  :-\   Azt kéne beleírni, hogy jönnek az ukrán békaemberek. Vlagyimir: ez egész jó, maradhat!

Talán igaz lehet, hogy utánpótlás gondok lehetnek az oroszoknál..

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1501593272187301892

Lopják a tyúkokat :D


Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 09, 2022, 17:30:16Talán igaz lehet, hogy utánpótlás gondok lehetnek az oroszoknál..

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1501593272187301892

Lopják a tyúkokat :D



De legalább becsukta a kaput ne szökjön el a maradék.