La Liga 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


LaLiga: Nehéz hetek

A Getafe továbbra is a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyért küzd! Olvasd tovább


És most jön a "Ki nem veri meg a Realt a bajnokságban?" nevű játék...

LaLiga: Fejben már máshol járnak

A Celta Vigo a tartalékos Barcelona ellen biztosítaná be a jövő évi első osztályú tagságát.  Olvasd tovább


LaLiga: Getafe és Bajnokok Ligája

Összejön a bravúr a Getafe csapatának vagy a Valencia érvényesíti a papírformát?
 Olvasd tovább



Idézetet írta: butyi Dátum május 19, 2019, 14:04:27


A legjobb játékosok a cserepadot koptatják :D Zidane kaphatott egy kis gumibogyószórpöt pereztől mert már ő is olyan kezdőket rak össze hogy B csapatnak is hulladék. Remélem ezek a valverde, llorente, diaz mind elmennek kölcsönbe mert nem belőlük lessz a jövő csapata az biztos... Hazard gyereeee  :redchug:

Biztos rekordot akart beállítani Zizou...  ;D összehozta a valaha volt legnagyobb különbséget a Barca és a Real között: 19 pont! Ezzel két ponttal alulmúlta a saját maga által tavaly beállított 17 pontos hátrányt! #történelem

Fejlődés is tapasztalható azonban a kupában, idén ugyanis legalább nem egy Leganes ejtette ki őket a Copa del Rey-ből, hanem az ősi rivális.  :)

#112 május 21, 2019, 11:29:44, Pozzato
Gareth Bale.. Látom szinte minden felületen, hogy mikor kivel boronálják össze, mekkora egy szar igazolás volt, sérülékeny, nem tudott beilleszkedni, nem érte meg a pénzét.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki eltűrte Cristiano Ronaldo árnyékát, csereként is rendre megállta a helyét, illetve Zidane-féle mellőzést is. A Real Madrid szerintem óriási hibát követ el, mikor eladja őt. Oké, elvileg nem tanult meg spanyolul, és? Ő megbecsülésre, tiszteletre vágyott véleményem szerint, amit sosem kapott meg, pedig lássuk be, rengeteg dolgot tett a csapatért:
Három Bajnokok Ligája döntőt nyertek az ő góljaival/passzaival:
- 2014: 1-1-es állásnál a hosszabbításban ő lőtte az első gólt
- 2016: Ő adta a gólpasszt Ramos fejesénél, illetve belőtte a saját büntetőjét
- 2018: Csereként beállva két gólt rúgott a Liverpoolnak, ami nélkül nem nyert volna a Real Madrid.

Mindezek ellenére, Ronaldo mellett az alábbi statokat hozta: 189 mérkőzésen 88 gólt szerzett, ami alapjáraton nem lenne túl sok, mint ahogyan 58 gólpassz sem, de érdemes inkább percre lebontani ezt a mutatót:
- 156 percenként szerzett gólt
- 238 percenként adott gólpasszt

Többségében második vagy harmadik opciónak használták, de még így is 1,5 meccsenként gólt lőtt, nem olyan rossz az. Elhiszem, hogy egy 100 millás támadótól több várható, de akkor úgy is kellett volna őt használni, nem úgy, mint egy lebutított futógép. Igen, idén lett volna esély megmutatnia magát, de két kókler edző ült a padon, utána meg egy olyan, aki gyűlöli őt. Nehéz így, főleg, ha egy motiválatlan csapatban játszol, ahol mindenki jóllakott a sikerekkel. Porcelánból van a walesi lába, de az biztos, hogy nagy dolgokra volt vele képes.

Csak egy érdekesség a végére a spanyol bajnoki statisztikái kapcsán:
- 155 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, góljai révén pedig 83 pontot hozott a csapatnak. Csakis olyan találatokat vettem számításba, amik vagy egyenlítést vagy egál állásnál előny szerzést jelentettek (olyat nem, ahol már minimum eggyel ment a Madrid vagy kettővel és ő betalált). Ez a mennyiség az öt éves teljes pontszám 18,5%-a, ami azért nem semmi, ennyi sérülés mellett.
- Amikor pályán volt, akkor a csapat 2,11 pontra volt "képes".
- Góljainak 35,9%-a volt a Madrid első gólja a mérkőzésen (25 találat), míg 29,5%-a a második (23 találat). Magyarán az összes bajnoki találatainak 61,5%-a volt az első vagy a második gólja a Real Madridnak az adott mérkőzésen. Nem alibizett, az már biztos.

Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ennél a Bale-sztorinál is az lesz, ami már sok egyéb másik helyen is van. Azaz: nem elegendő valaminek lenni, hanem annak is kell látszani.